Dodaj do ulubionych

Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 m...

23.08.11, 14:44
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • leonleonidas Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 m... 23.08.11, 15:06
      No to jak brytyjska gospodarke ratuja rowery to wszystko jasne. Krolowka tez niedlugo pojedzie na rowerze.

One sie ciesza, hehehe.

Przeca to jasny dowod na zubozenie spoleczenstwa.

BARANY!!, przepraszam baranki.
      DURNIE !!!
      • Gość: q2r Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 15:42
        Zubożenie społeczeństwa. Heh. W poprzednim roku kupiłem zarówno rower jak i nie najgorszy samochód (Corsę D, przesiadka z Lanosa). Pośród znajomych, którzy jeżdżą na rowerze trudno znaleźć kogoś, kto kupuje rower głównie z myślą o oszczędnościach pieniędzy, tym bardziej, że wielu z nich kupuje rowery po 3-4 tysiące złotych. Do tego jeszcze dochodzą Ci, którzy rowerem jeżdżą w sobotę lub w niedzielę po 20 kilometrów, a rower zbajerowany jakby codziennie jeździli po 60.

Rower jest idealny na dojazd do pracy - jadę tyle samo czasu, a w końcu się trochę ruszam i w końcu się nie wkurzam w korkach, a samochód idealny po godzinach szczytu i na dalsze wyjazdy. W zasadzie jeszcze mógłby dojść argument o oszczędności paliwa, ale nigdy myśląc o kupnie roweru się tym nie kierowałem. Najważniejszy dla mnie to brak korków i trochę sportu. Przyznać jednak trzeba, że rower zwrócił mi się po 10 miesiącach jazdy (wydawać ponad 2 tysie za rower uważam za przesadę), czyli w sumie w tym roku.
        • Gość: tomek Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: 91.198.145.* 23.08.11, 15:47
          > nie najgorszy samochód (Corsę D, przesiadka z Lanosa)

Tak to sobie tłumacz, że corsa to nienajgorszy samochód. Rozwiązania konstrukcyjne sprzed paru lat plus ogólna biedota w wykończeniu.
          • Gość: mieczyslaw Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: 24.154.21.* 23.08.11, 16:05
            Kazdy ma i cieszy sie samochodem jakim chce. Jesli tego pana cieszy Corsa, to go cieszy Corsa. I prosze sie od niego odstosunkowac. A moze ten pan lubi Corse dlatego ze nie wymaga duzo przestrzeni do parkowani ? A moze dlatego, ze nie chce zarzynac sie finansowo na drozszy samochod ? Jego prawo.

Nie kazdy musi uwazac ze 10cio letnie czarne BMW jest szczytem szczescia.
    • arahat1 stacja london liverpool: 7 rano, z pociagu faceci 23.08.11, 15:10
      w garniturach i kazdy ze skladanym rowwerem...szussss i juz pedza pustymi ulicami london..ograniczenia dla samochodow w centrum..albo plac...
    • Gość: verte Cameron IP: *.play-internet.pl 23.08.11, 15:12
      Cameron latami do Parlamentu jeżdził rowerem, teraz pierwszy rower w UK przesiadł się co limuzyny, bo tak wychodzi taniej zważywszy na bezpieczeństwo. Tak czy owak przykład idzie/jedzie z góry. Oszczędności na kosztach leczenia cukrzycy i depresji są olbrzymie, po jeździe cukier spada, a endorfiny leczą wszelkie problemy z samooceną i samopoczuciem, u kobiet dodatkowo znika cellulit i wyszczuplają się nogi, a pupka robi się idealna.
      • nazimno Jazde na rowerze natychmiast kobietom zalecic. 23.08.11, 15:43
        Na terenie calej przyszlej IV i V RP. Ze wzgledu na te ostatnia konsekwencje.
        Z ograniczeniami, dotyczacymi etoli, oczywiscie.

• ponury_swiniarz Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 23.08.11, 15:51
      Tyle, ze rynek rowery jest sztucznie popowany przez cycle to work scheme.
      • Gość: eles Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.scansafe.net 23.08.11, 17:13
        a dlaczego sztucznie? fakt, ze jest to zacheta do kupna roweru, ale nie ma to nic wspolnego ze sztucznym pompowaniem
      • t.omek67 Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 23.08.11, 18:58
        co ty pieprzysz świniarzu...mało kto korzysta z tego systemu. rowerów zawsze było dużo w UK. napatrzyłeś sie na ścianę w swojej pracy i się popisujesz...
        • Gość: londynczyk Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: 212.183.140.* 23.08.11, 19:34
          a ty co ? nie mogles sobie darowac tego swiniarza przyglupie budowlany, koles przynajmniej ma sciane w biurze a ty wiecznie na wykopkach tepy dresiarzu ... jak mnie wku...iaja takie osoby, zamiast zamknac ryja komentuja byle wypluc te swoje malo-miasteczkowe flustracje ... do roboty mlocie, a nie do netu prostaku ... i co przyjemnie tak jak cie ktos wyzywa gownojadzie ?
          • Gość: rafa Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.net.autocom.pl 23.08.11, 19:46
            No widzisz. Oplułeś cały monitor. A wystarczyło zobaczyć jaki był nick autora (ponury_świniarz) :)
    • Gość: Thomas Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.unknown.vectranet.pl 23.08.11, 16:10
      wow, a ja jako osoba nie jezdzaca na rowerze mam 0 dni na zwolnieniu lekarskim i to od wielu lat... wiec idac tym tokiem rozumowania jezdzenie na rowerze sprawia ze pracownik choruje i nie ma bo w prac 7,cos dnia w roku :)
    • Gość: fxh Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 m... IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.11, 16:27
      ...tyle, że ja całkiem spore Milton Keynes objeżdżam w każdym kierunku ścieżką rowerową, prawie nie korzystając z dróg dla samochodów. W niedzielę mogę zapędzić się rowerostradą dokąd zechcę i jak do tej pory nie wpadli na układanie kostki, tylko asfalt...
    • Gość: taka prawda Rowerowe zboczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 16:31
      Wszystko fajnie. Tylko jazda na rowerze dla sportu i relaksu poza miastem jest super, a jazda na rowerze do pracy to nic innego jak zboczenie. Później w pracy trzeba wąchać takiego śmierdziela. No chyba że ktoś bierze po przyjeździe prysznic to co innego, ale i tak droga do pracy i wąchanie spalin średnio jest zdrowe.
      • Gość: bmx Re: Rowerowe zboczenie IP: *.net.autocom.pl 23.08.11, 16:39
        Zboczeniem jest hodowanie brzucha w samochodzie stojąc w korku :)
        • Gość: xxx Re: Rowerowe zboczenie IP: *.internetia.net.pl 23.08.11, 16:48
          oczywiście idioto. bo o kondycje mozna dbac tylko dymajac do fabryki na rowerze?
          • Gość: bmx Re: Rowerowe zboczenie IP: *.net.autocom.pl 23.08.11, 17:01
            Może bez wyzwisk jednak.

Jeżdżąc na rowerze nie muszę potem płacić za siłownie czy inne fitnesy.
    • Gość: aaa Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 m... IP: *.internetia.net.pl 23.08.11, 16:47
      Wszystko w normie. Tak jak kilkadziesiat lat temu autami znow jezdzi tylko elita a pospolstwo wrocilo do bydlowozow i na rowery. Jest ciszej, mniej zanieczyszczen, super.
      • Gość: joe brody Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.internetia.net.pl 23.08.11, 19:37
        Taaak? A mnie się zdawało, że to właśnie elita przesiadła się na rowery, a plebs zaczął rywalizować, kto więcej spoilerów i ksenonów założy do auta za 100 euro...
    • swarozyc W Polsce monopolista 23.08.11, 19:15
      byl "Romet", ale nie wytrzymal cisnienia...
      :-))
      • Gość: klakier Re: W Polsce monopolista IP: *.nyc.res.rr.com 23.08.11, 21:29
        Racja ! Przyszłość dla polski to jednak produkcja riksz.
        ----
        riksza.pl
    • Gość: lolek Skoro im tak dobrze idzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 19:38
      Skoro im tak dobrze idzie to może zlikwidują zaporowe cła na rowery sprowadzane z Chin( w porywach 40%)?
    • Gość: Jajo U nas to nie przejdzie. IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.11, 21:33
      50% podatków w cenie paliwa to mnóstwo kasy. Brak zakupów paliwa przez społeczeństwo rozwaliłby budżet państwa.
      Tak samo jakby ludzie przez kilka miesięcy nie walili alkoholu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka