masakra-1984 23.08.11, 14:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leonleonidas Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 m... 23.08.11, 15:06 No to jak brytyjska gospodarke ratuja rowery to wszystko jasne. Krolowka tez niedlugo pojedzie na rowerze. One sie ciesza, hehehe. Przeca to jasny dowod na zubozenie spoleczenstwa. BARANY!!, przepraszam baranki. DURNIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q2r Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 15:42 Zubożenie społeczeństwa. Heh. W poprzednim roku kupiłem zarówno rower jak i nie najgorszy samochód (Corsę D, przesiadka z Lanosa). Pośród znajomych, którzy jeżdżą na rowerze trudno znaleźć kogoś, kto kupuje rower głównie z myślą o oszczędnościach pieniędzy, tym bardziej, że wielu z nich kupuje rowery po 3-4 tysiące złotych. Do tego jeszcze dochodzą Ci, którzy rowerem jeżdżą w sobotę lub w niedzielę po 20 kilometrów, a rower zbajerowany jakby codziennie jeździli po 60. Rower jest idealny na dojazd do pracy - jadę tyle samo czasu, a w końcu się trochę ruszam i w końcu się nie wkurzam w korkach, a samochód idealny po godzinach szczytu i na dalsze wyjazdy. W zasadzie jeszcze mógłby dojść argument o oszczędności paliwa, ale nigdy myśląc o kupnie roweru się tym nie kierowałem. Najważniejszy dla mnie to brak korków i trochę sportu. Przyznać jednak trzeba, że rower zwrócił mi się po 10 miesiącach jazdy (wydawać ponad 2 tysie za rower uważam za przesadę), czyli w sumie w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: 91.198.145.* 23.08.11, 15:47 > nie najgorszy samochód (Corsę D, przesiadka z Lanosa) Tak to sobie tłumacz, że corsa to nienajgorszy samochód. Rozwiązania konstrukcyjne sprzed paru lat plus ogólna biedota w wykończeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieczyslaw Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: 24.154.21.* 23.08.11, 16:05 Kazdy ma i cieszy sie samochodem jakim chce. Jesli tego pana cieszy Corsa, to go cieszy Corsa. I prosze sie od niego odstosunkowac. A moze ten pan lubi Corse dlatego ze nie wymaga duzo przestrzeni do parkowani ? A moze dlatego, ze nie chce zarzynac sie finansowo na drozszy samochod ? Jego prawo. Nie kazdy musi uwazac ze 10cio letnie czarne BMW jest szczytem szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 stacja london liverpool: 7 rano, z pociagu faceci 23.08.11, 15:10 w garniturach i kazdy ze skladanym rowwerem...szussss i juz pedza pustymi ulicami london..ograniczenia dla samochodow w centrum..albo plac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Cameron IP: *.play-internet.pl 23.08.11, 15:12 Cameron latami do Parlamentu jeżdził rowerem, teraz pierwszy rower w UK przesiadł się co limuzyny, bo tak wychodzi taniej zważywszy na bezpieczeństwo. Tak czy owak przykład idzie/jedzie z góry. Oszczędności na kosztach leczenia cukrzycy i depresji są olbrzymie, po jeździe cukier spada, a endorfiny leczą wszelkie problemy z samooceną i samopoczuciem, u kobiet dodatkowo znika cellulit i wyszczuplają się nogi, a pupka robi się idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Jazde na rowerze natychmiast kobietom zalecic. 23.08.11, 15:43 Na terenie calej przyszlej IV i V RP. Ze wzgledu na te ostatnia konsekwencje. Z ograniczeniami, dotyczacymi etoli, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 23.08.11, 15:51 Tyle, ze rynek rowery jest sztucznie popowany przez cycle to work scheme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eles Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.scansafe.net 23.08.11, 17:13 a dlaczego sztucznie? fakt, ze jest to zacheta do kupna roweru, ale nie ma to nic wspolnego ze sztucznym pompowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
t.omek67 Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 23.08.11, 18:58 co ty pieprzysz świniarzu...mało kto korzysta z tego systemu. rowerów zawsze było dużo w UK. napatrzyłeś sie na ścianę w swojej pracy i się popisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: 212.183.140.* 23.08.11, 19:34 a ty co ? nie mogles sobie darowac tego swiniarza przyglupie budowlany, koles przynajmniej ma sciane w biurze a ty wiecznie na wykopkach tepy dresiarzu ... jak mnie wku...iaja takie osoby, zamiast zamknac ryja komentuja byle wypluc te swoje malo-miasteczkowe flustracje ... do roboty mlocie, a nie do netu prostaku ... i co przyjemnie tak jak cie ktos wyzywa gownojadzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafa Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.net.autocom.pl 23.08.11, 19:46 No widzisz. Oplułeś cały monitor. A wystarczyło zobaczyć jaki był nick autora (ponury_świniarz) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.unknown.vectranet.pl 23.08.11, 16:10 wow, a ja jako osoba nie jezdzaca na rowerze mam 0 dni na zwolnieniu lekarskim i to od wielu lat... wiec idac tym tokiem rozumowania jezdzenie na rowerze sprawia ze pracownik choruje i nie ma bo w prac 7,cos dnia w roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fxh Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 m... IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.11, 16:27 ...tyle, że ja całkiem spore Milton Keynes objeżdżam w każdym kierunku ścieżką rowerową, prawie nie korzystając z dróg dla samochodów. W niedzielę mogę zapędzić się rowerostradą dokąd zechcę i jak do tej pory nie wpadli na układanie kostki, tylko asfalt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Rowerowe zboczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 16:31 Wszystko fajnie. Tylko jazda na rowerze dla sportu i relaksu poza miastem jest super, a jazda na rowerze do pracy to nic innego jak zboczenie. Później w pracy trzeba wąchać takiego śmierdziela. No chyba że ktoś bierze po przyjeździe prysznic to co innego, ale i tak droga do pracy i wąchanie spalin średnio jest zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmx Re: Rowerowe zboczenie IP: *.net.autocom.pl 23.08.11, 16:39 Zboczeniem jest hodowanie brzucha w samochodzie stojąc w korku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rowerowe zboczenie IP: *.internetia.net.pl 23.08.11, 16:48 oczywiście idioto. bo o kondycje mozna dbac tylko dymajac do fabryki na rowerze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmx Re: Rowerowe zboczenie IP: *.net.autocom.pl 23.08.11, 17:01 Może bez wyzwisk jednak. Jeżdżąc na rowerze nie muszę potem płacić za siłownie czy inne fitnesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 m... IP: *.internetia.net.pl 23.08.11, 16:47 Wszystko w normie. Tak jak kilkadziesiat lat temu autami znow jezdzi tylko elita a pospolstwo wrocilo do bydlowozow i na rowery. Jest ciszej, mniej zanieczyszczen, super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Wielka Brytania: przemysł rowerowy przynosi 3 IP: *.internetia.net.pl 23.08.11, 19:37 Taaak? A mnie się zdawało, że to właśnie elita przesiadła się na rowery, a plebs zaczął rywalizować, kto więcej spoilerów i ksenonów założy do auta za 100 euro... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc W Polsce monopolista 23.08.11, 19:15 byl "Romet", ale nie wytrzymal cisnienia... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: W Polsce monopolista IP: *.nyc.res.rr.com 23.08.11, 21:29 Racja ! Przyszłość dla polski to jednak produkcja riksz. ---- riksza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Skoro im tak dobrze idzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 19:38 Skoro im tak dobrze idzie to może zlikwidują zaporowe cła na rowery sprowadzane z Chin( w porywach 40%)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajo U nas to nie przejdzie. IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.11, 21:33 50% podatków w cenie paliwa to mnóstwo kasy. Brak zakupów paliwa przez społeczeństwo rozwaliłby budżet państwa. Tak samo jakby ludzie przez kilka miesięcy nie walili alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś