Gość: Taki jeden IP: *.204.12.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.08.11, 19:57 Czy ten głupek, znaczy rzecznik nie wie, że w Polsce nie ma 1000 miast ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: biedny "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 20:08 na kartę jest dla mnie taniej bo w orange musiałem doładowywać co 3 miesiące za 50 zł a w play wystarczy tylko raz w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.stk.vectranet.pl 24.08.11, 20:11 na pewno nie wie! on nawet nie wie , że play jest najczęściej wybieraną siecią przez ludzi lubiących spokojne , nieprzerywane telefonami podróże po polsce ! :D tylko jak potem wracając do miasta zaatakują esemesy o nieodebranych........... :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLUS GSM Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 21:06 Play korzysta z nadajników Plusa więc nieodebrane masz dzięki Plus GSM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarhead Prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 21:17 Gdyby nie Plus, to nie dowiedziałby się nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo80 To nie tak działa 25.08.11, 08:49 Łudziłem się, że tak jest, ale jako użytkownik stwierdzam, że NIE JEST. Telefony z Plusa mają zasięg, a PLAY? Zdechły! Telefony PLAY za wszelką cenę nie chcą się przełączać na nadajniki Plusa, bo PLAY musi za to płacić. Strategia PLAYA: nazbierać jak największą liczbę abonentów (nęcą w miarę tanimi telefonami) przy jak najmniejszych kosztach zmiennych (kosztem jakości usług), a potem jak najdrożej się sprzedać jakiemuś zagranicznemu operatorowi. Ale beze mnie, po zakończeniu umowy W ŻYCIU nie odnowię z nimi kontraktu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.toya.net.pl 25.08.11, 08:24 jak masz problem z zasięgiem playa to na stałe wybierasz sieć plus i po problemie, właśnie dzięki korzystaniu z dwóch sieci play jako jedyny ma najlepszy zasięg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie prawda Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.limes.com.pl 25.08.11, 08:30 Sory kolego ale to tez nie dziala! znam kilka osob lacznie ze mna, ktore po manualnym wybraniu Plusa nadal maja problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo80 Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji 25.08.11, 08:44 Dodaj mnie do listy tych osób - nie ważne, czy wybierasz GSM czy 3G to zasięg i tak jest fatalny. Jestem teraz w nadmorskim kurorcie i nie mam zasięgu w domku letniskowym (oczywiście znajomi z telefonami w innych sieciach - w tym w Plusie - jak najbardziej mają) :-/ Żeby móc wysyłać/odbierać SMSy to muszę przykładać telefon do ramy aluminiowego okna! TERAGEDIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarik Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: 31.61.49.* 25.08.11, 08:53 Ale jak widać internet masz bardzo dobryz Play co pozwala ci na pisanie tych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo80 No i to jest własnie paradoks 25.08.11, 09:42 Korzystam z PLAY Online (oddzielna karta SIM tylko na bezprzewodowy dostęp do internetu) i jest nieźle, czasami tylko występują spadki transferu, ale momentami byłem nawet pozytywnie zaskoczony (łapał zasięg tam, gdzie wg mapy PLAY go być nie powinno). Ale korzystanie z internetu przez telefon (niby darmowe 2GB miesięcznie) to droga przez mękę - a i to tak pod warunkiem, że ma się zasięg (zasięg internetu w obu usługach się nie pokrywa :-/ w telefonie jest duuuużo gorszy). Dlatego rozróżniam te dwa rodzaje usług i narzekam tylko na telefon w PLAY zarówno jeśli chodzi o jakość rozmów, jak i na transfer danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła.na.play Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.kielce.net.pl 25.08.11, 11:26 zgadza sie, przelaczanie na plus nic nie daje, tak samo zrywa polaczenia, jest info o wyszukiwaniu sieci lub braku zasiegu, jakosc polaczen jest fatalna, albo mnie ktos nie slyszy, albo ja jego. zeby bylo ciekawej - mieszkam w centrum duzego miasta wojewodzkiego i takie problemy z play mam w wiekszosci miejsc, najwieksze w domu. wczesniej mialam ere i plusa i bylo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.bonprix.pl 25.08.11, 10:09 I uwaga w takim przypadku na: Tani Internet w Strefie Play : po przełączeniu sie na PLUSa płacisz straszną kasę. Tani Internet robi się na drogi. Zasięg fatalny !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 03730 Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 09:23 zmień telefon, im starszy tym lepszy, wszystkie nowoczesne wynalazki gubią sieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregoson "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.net.stream.pl 24.08.11, 20:13 Faktycznie są najlepsi. W skórowaniu klientów wyborcza.biz/biznes/1,101562,10124518,Rachunki_na_ponad_1000_zl_za_sciaganie_danych__Klienci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebony Play ma tylko dobre oferty IP: *.play-internet.pl 24.08.11, 20:16 Ale wywiązywanie się z tych ofert,to już zupełnie inna sprawa... Jeszcze miesiąc,kończy mi się umowa i nigdy więcej Play !!! Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji 24.08.11, 20:25 Bredzisz. We wszystkich sieciach było z tym identyczne. W play było najwięcej bo u niej ludziska kupują najwięcej smartfonów. I tyle. Przeczytać instrukcję a potem się skarżyć (pracuję w serwisie - nie związanym z telefonami - i ludziska naprawdę często wzywają do problemów z rzeczami które jak byk są wyjaśnione w instrukcji - w sumie dla mnie to plus, prosta naprawa, a za godzinkę klient płaci po setce) A co do Playa. Jeśli prędkościowe dno i regularne zrywy połączeń mają wyprzedzać inne sieci to ja już się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarhead Bredzisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 21:34 Tylko w Play jest AŻ TYLU kretynów, którzy kupują smartfony, nie wiedząc co faktycznie kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.156.115.240.mortin.pl 24.08.11, 21:37 eee no z internetu na kartę korzystałem nawet dzisiaj "" i jak ktoś potrzebuje budżetowego internetu i nie ma innego tańszego w pobliżu a w abo bawić się zamiaru nie ma to niech kupuje. 50zł za 4GB na 54dni jest do przełknięcia. Cóż trzeba mieć swój modem [kupiłem też w play za ~150zł w promo jakimś] albo telefon uwiązany do komputera. Także internet zły nie był, pingi ok 160-200ms więc znośnie. Tylko ten 1Mb... ale coś za coś. Ale by to był najlepszy to nie wiem w czym? a raportu UKE mi się nie chce przeglądać a TV nie mam więc reklam nie oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-migrant Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 22:48 Nie prawda! W T-mobile masz paczki danych z przycięciem prędkości po wykorzystaniu - nawet jeśli przekroczysz limit to nie zapłacisz więcej - w roamingu tak samo! W Play dostajesz paczkę, a po jej wykorzystaniu bulisz jak za zboże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.11, 06:43 Co za brednie. W Play Online po wykorzystaniu limitu danych prędkość też spada, abonament nie wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji 25.08.11, 19:41 > Co za brednie. W Play Online po wykorzystaniu limitu danych prędkość też spada, > abonament nie wzrasta. Sam bredzisz. Play Online to internet mobilny na komputer, bez możliwości wykonywania rozmów. A co do spadającej prędkości to spada do poziomu gdzie korzystanie z GG staje się problemem. My tu rozmawiamy o pakietach danych dla telefonu i jak kolega już wspomniał w T-mobile jest coś takiego. Ja osobiście mam 2 numery - plus i play - i jest tak że w plusie od niedawna jest oferta z lejkiem za 9 zł. jest też niższa ale już ze sztywnym limitem. W play jest sztywny limit, przy czym w niektórych pakietach płacisz nawet jeśli nie wykorzystało się transferu (gdy wyjdziesz poza zasięg PLAY'a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 09:07 Problem zglosilo raptem 40 osob wiem bo zagladam na ich profil. Rzecznik poszedl im na reke zalatwil sprawe honorowo chociaz nie musial i Play anulowal wysokie rachunki za transmisje, to chyba nie zle. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji 25.08.11, 12:35 Anulował??? Zdaje się że warunkiem było wzięcie droższego abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
ef_em Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji 25.08.11, 15:50 Gość portalu: rob napisał(a): > Problem zglosilo raptem 40 osob wiem bo zagladam na ich profil. Rzecznik poszed > l im na reke zalatwil sprawe honorowo chociaz nie musial i Play anulowal wysoki > e rachunki za transmisje, to chyba nie zle. A widzisz. Na mojego maila nawet nie odpowiedział. 29 dni włączali mi usługe BlackBerry. Niestety nie doczekałem się. 29 dnia przeniosłem numer do innego opka. opłaty pobierali, a usługi nie włączyli. Zajefajna sieć. Do tego był jeszcze jeden kwiatek. Wyłączyłem pocztę głosową ale mimo to nadal działała. Zgłosiłem reklamację więc odpowiedzieli, ze wyłączona ale dalej działała. Po 5 dniach udało im się wyłączyć pocztę. Co do zasięgu to nieprzyzwoitym jest nawet mówienie o zasięgu Play. Zasięg Play przypomina lata 1996-1997 gdy ruszała Era i Plus. Ci operatorzy kasowali wowczas po 3,66zł na minutę i taryfikowali rozmowy po minucie ale inwestowali. Zmieniało sie to bardzo dynamicznie. Play zamiast wykorzystać mniejsze koszty i większe zyski (roaming i MTR) robi oferty na których nie zarabia tylko łowi naiwnych klientów. Ci co mają jaja aby podziękować dziękują i odchodzą. Reszta udaje, ze jest OK i wkurza się, że nie ma netu, w BOK nie wiedzą o czym mówią, rachunki rosną do niebagatelnych rozmiarów itp. Cena to nie wszystko. Płace teraz jakieś 40-60% więcej niż proponował mi Play ale miałem u nich karte testową i się nie sprawdzała. Wybrałem Plusa i mam tylko jeden problem. trzeba płacic rachunki :) ale to u wszystkich trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.unknown.vectranet.pl 24.08.11, 21:42 prosze bardzo zrobcie test (oczywiscie w budynku)... Warszawa, pld czesc Ursynowa, ciekawe jak wypadniecie... w zeszlym roku bylko bardzo kiepsko, to mi wystarczylo do zbudowania opinii... drugi test proponuje wroclaw psie pole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef_em "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.tvk.torun.pl 24.08.11, 22:41 Play to fajna sieć. Przeciwdziała generowaniu kosztów. :) Toruń - centrum miasta - testujsmartfona - brak zasięgu play, a tym samym nie działa transmisja danych. Rewelacja Że też Kuba tak się "sprostytuował", choć za taką kasę to mu się nawet nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brandzlujęsię "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 22:45 Panie rzecznik PLAY! Własnie testuję waszego smartfona w programie TestujSmarfona.pl Porażka totalna. Transfer w Warszawie jest fatalny w porównaniu do mojej ERY (T-MOBILE). Albo specjalnie daliście mniejszy albo każcie zrobić pomiar niezaleznej firmie. Słabiutko. Z WIFI moim to mi się telefon h....weź tzn Huawei w ogóle się nie łączy! Klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Jebani kłamcy IP: *.play-internet.pl 24.08.11, 23:26 Polska to kraj skvrwysynskich kłamców. Kłamią ci w żywe oczy,żebyś tylko dał im kasę i nikt nie może nic z tym zrobić. Mieszkam w centrum dużego miasta (Wrocław) i Play nie może się kvrwa normalnie połączyć, bo ciągle nie ma zasięgu. Chvj wam w dvpe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aqwertz Re: Jebani kłamcy 25.08.11, 10:18 Mam tak samo w centrum Warszawy. Ogólnie syf kiła i mogiła. Odpowiedz Link Zgłoś
rodned Panie Gruszka! 24.08.11, 23:49 co jak co, ale "najlepszy" i "jakość" to nie są epitety dla Play'a. Pozdrawiam gorąco i dziękuję za brak odpowiedzi na maila. Ponad 5-tygodniowa naprawa mojego telefonu nadal trwa. Wybitni pracownicy Play na pewno są zbyt zajęci, żeby odpowiedzieć na moje zgłoszenia/pytania o postęp naprawy... miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pks_rulez Transmisja danych? IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 01:30 Inny przykład - jechałem nad morze gdzieś bocznymi drogami, stanąłem na leśnej polanie. Jak to jest, że niemal w środku Polski, w Playu nie działa transmisja danych, tylko jest p...rzony roaming? To samo na plażach w Kołobrzegu, Unieściu, Mielnie... Odpowiedz Link Zgłoś
777artur777 "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... 25.08.11, 01:38 Rzecznik Play przesadził - takie deklaracje od sieci o najmniejszym zasięgu (własnym) potwierdzam z własnych doświadczeń inne wpisy na forum Play nawet w Warszawie musi ratować się roamingem Plusa!!! Po co opowiadać takie głupoty - jestem w Play bo to jest najtańsza sieć komórkowa a nie dlatego że jest najlepsza technicznie! Większość klientów Play sądzi pewnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechooo ale w Warszawie mają zasięg w metrze jako jedyni! IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 02:54 To dopiero obciach, że w stolicy wsiadając do wagonu metra traci się kontakt ze światem :) Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: ale w Warszawie mają zasięg w metrze jako jed 25.08.11, 19:45 A gdzie się nie traci w metrze? Tunele mają to do siebie że mocno zagłuszają, żadnej sieci tam nie złapiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ljuboj Re: ale w Warszawie mają zasięg w metrze jako jed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.13, 22:38 mają w metrze i nigdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Playa "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: 212.160.227.* 25.08.11, 07:52 Grucha, nie pieprz głupot. Jak jesteś taki mundry niedorzecznik to zapraszam cię do centrum Warszawy na ulicę Jana Pawła. Nie mówiąc już o innych częściach Warszawy. Już bardziej centralne centrum nie może być. Transmisja tej nędznej sieci, której nawet nie stać na własne nadajniki wciąż się rwie. Szumnie zapowiadany jeden 1MB/s to w rzeczywistości prędkość wdzwanianego modemu 56 kb/s. Niby jest wskaźnik HSDPA, ale prędkość jak na komórkowym WAP. Tak samo oszukujecie z podbiciem prędkości do 4MB/s. Wysłałem smsa i co? Nigdy nie przekroczyło 256 kb/s. Wiem, bo sprawdzałem speedtestem. Ale bezczelnie namawiać, żebym nadal korzystał z "szybkiej transmisji" to potraficie. Odradzam każdemu tę sieć. Co z tego że ma wielkie limity danych po doładowaniu jak w ogóle nie da się z nich korzystać. Dobrze, że kupiłem sobie na kartę, to jeszcze takiej wielkiej straty nie mam. Ale jak ktoś podpisał umowę to się wkopał nieziemsko. Dla porównania kupiłem sobie kartę konkurencyjnej sieci też na "P". Wsadziłem do modemu, wypróbowałem w tablecie i jest nieziemska różnica. Strony szybko wchodzą, poczta błyskawicznie wpada do skrzynki. Raz jeszcze powtarzam, PLAY to najbardziej przereklamowana i kłamliwa sieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdef Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.ghnet.pl 25.08.11, 08:12 Właśnie przymierzam się do zakupu FIRMA VIP w PLAY. Za 240 zeta nielimitowane rozmowy i 2 gb. Co o tym abonamencie sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
aqwertz Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji 25.08.11, 10:25 I na co ci te nielimitowane rozmowy jak i tak nie będziesz mógł z nich korzystać? Permanentny brak zasięgu ci to uniemożliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła.na.play Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.kielce.net.pl 25.08.11, 11:33 nie Cie ręka boska broni. mam abonament firmowy 450 min., nie wiem, czy wygaduje 100, bo ciagle sa problemy z zasiegiem, a jakosc rozmow jest fatalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 08:13 Sam nie pisz glupot i nie generalizuj, moze Ty zauwazyles jakis problem z polaczeniem w i pewnie w jednym miejscu i tyle. Korzystam z Play Online na tyle zeby moc wyrobic sobie zdanie na temat uslugi internetowej tego operatora. Osobiscie nie spotkalem sie z tak drastycznym spadkiem szybkosci pobierania danych ale calkiem mozliwe ze taka sytuacja moze miec miejsce, na terenach zabudowanych szczegolnie w duzych miastach to normalne zjawisko (pare metrow dalej moze byc juz full zasieg) ale nie mozna pisac ze tak jest w calym miescie bo to po prostu nieprawda i wprowadzanie w blad. Korzystam rozwniez z PO na karte i to od ponad 2 lat, mam wlaczona usluge wyzszego transferu i osiagam srednio 2Mb/s spokojnie, lacze stabilne, dobra jakosc, bez zrywania sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Playa Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: 212.160.227.* 25.08.11, 09:25 O widzę że pracownicy "najlepsiejszej sieci" zostali oddelegowani do wietrzenia smrodu. Co, boicie się że ludzie przeczytają opinie nieszczęśników naciągniętych na "jedyną sieć 4g" i plany sprzedażowe szlag trafi? Jakbyś uważnie przeczytał posta to byś się zorientował, że problemy z PLAY są w całej Warszawie w różnych dzielnicach. A przykład ulicy JPII podałem, żeby pokazać, że ta nędzna firemka nie potrafi zapewnić połączenia nawet w ścisłym centrum stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo80 najpierw zrozum co piszą, a potem odpowiadaj 25.08.11, 09:47 Narzekania użytkowników głównie dotyczą połączeń telefonicznych. Mając PLAY Online NIC nie wiesz o tym, jak działa transfer danych i rozmowy przez telefon. Ja mam obie usługi i PLAY Online działa znośnie, ale rozmowy i transfer danych przez telefon - TRAGICZNIE (nie tylko w Warszawie, ale gdziekolwiek indziej, gdzie się pojawię - o ile akurat łaskawie sieć ma zasięg). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 08:19 Wcale nie zdziwila mnie reakcja UKE na wykorzystywanie przez siec Play wynikow z ich testow internetu w 16 miastach wojewodzkich. UKE nie chce po prostu aby operatorzy powolywali sie na ich raporty, Urzad jest strona niezalezna a reklama jest tylko reklama. Z drugiej jednak strony w materialach reklamowych Play poinformowal na czyje badania sie powoluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Play! "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.limes.com.pl 25.08.11, 08:22 Ja tej sieci podziekowalem. Wyslalem pismo i z koncem umowy uciekam do innego operatora. Notoryczne problemy z polaczeniami, niemozliwosc dodzwonienia sie gdziekolwiek, "urywanie" rozmow i pozal sie Boze zasieg ... no jakosc sama w sobie. NIE POLECAM I ODRADZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Nikt poważny nie korzysta z Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 08:28 Posiadanie numeru w Play to wstyd i obciach, bo jest to sieć dla dzieci, nastolatków i frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo80 Uciekajcie jak najdalej od PLAY!! 25.08.11, 08:29 Przeszedłem do nich w grudniu ubiegłego roku i jestem totalnie sfrustrowany. Niech się nie reklamują przesyłem danych, tylko skupią na podstawowej funkcjonalności: na rozmowach. Bo w jakości rozmów wypadają tragicznie: zasięg gubi się najszybciej ze wszystkich sieci, telefonu nie można używać zwłaszcza wtedy, kiedy jest potrzebny (np. w windach - pomimo, że inne sieci łapią zasięg - jeśli się zatrzaśniesz to pomoc musisz wzywać np. tam-tamem), brak sygnału nawet (a może zwłaszcza) w centrach wielkich miast (Warszawa) przypuszczam, że dlatego, że sieć przyjęła ostatnio zbyt wielu użytkowników, których nie jest w stanie obsłużyć (albo jej się to nie opłaca - patrz darmowe rozmowy w PLAY, także przez sieć Plusa). Przełączenie pomiędzy nadajnikami PLAY/Plus trwa wieczność (czasami telefon potrafi się w ogóle nie przełączyć, żeby złapał sygnał trzeba go resetować - jak tego nie zauważysz, to możesz godzinami być niedostępny dla Twoich rozmówców - TRAGEDIA!). Telefon za wszelką cenę chce się łączyć z masztami PLAY, nawet jak sygnał z nich jest bardzo słaby (przełącza się na Plusa w ostateczności) przez co zużywa duuużo energii na wzmacnianie sygnału (bateria wyczerpuje się 3 x szybciej), a rozmowy mają podłą jakość (rozmówca słyszy tylko urywki, rozłączanie w trakcie rozmowy nawet przy pokazywanej wysokiej mocy sygnału). Internet wliczony do abonamentu jest nie do wykorzystania, bo zasięg internetu 3G jest znikomy (telefon go nie wykrywa nawet tam, gdzie działa bez przeszkód PLAY Online), poza tym ten internet działa koszmarnie wolno (wczytanie strony do 5 minut lub nawet do nieskończoności). Powtarzam: TRAGEDIA! Do głowy mi nie przyszło, że jakakolwiek sieć może świadczyć tak podłą jakość usług. W zasadzie teraz zamiast telefonu mam tylko atrapę telefonu - zawodzi mnie prawie zawsze wtedy, gdy mi jest najbardziej potrzebny. WSZYSTKIM SZCZERZE ODRADZAM KORZYSTANIE Z TEJ SIECI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarik Re: Uciekajcie jak najdalej od PLAY!! IP: *.centertel.pl 25.08.11, 08:50 Sieć 3G w Play akurat jest bardzo dobra z tego co czytałem to problemy pojawiają się czasami z ich 2G na styku zasięgu macierzystego i roamingu Plusa - przełączanie. Mam w domu abo z Play i będąć w podróży zauważyłem że występują problemy z przelogowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michcio W KOŃCU!!! Bo to jest żenuuuuuuuaaaaaa IP: *.onninen.pl 25.08.11, 08:34 Jeśli nie jesteś w centrum miasta lub w mieście to możesz pomażyć o JAKIMKOLWIEK internecie z play. Oni okłamują ludzi w reklamach i do tego biorą za darmowe sprawdzenie 9zł a nie free buhahahahaha. Na ich stronie widnieje FIKCJA bo piszą że na zewnątrz budynku jest UMTS buhahahahaha ja wchodziłem w wielu miejscach na dachyb domów i nic dopiero gdzieś koło 3piętra na dachu działało na jednej kresce i strony się wczytywały z 30s. buhahahaha. Czyli wielkie oszustwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarik Re: W KOŃCU!!! Bo to jest żenuuuuuuuaaaaaa IP: *.centertel.pl 25.08.11, 08:46 W Rymanowie Zdroju (uzdrowisko na Podkarpaciu) internet mobilny jest tylko z Play lub Orange, z pozostałych sieci nie można było skorzystać (Plus, T-Mobile). Tak w ogóle to przesadzacie z tym najeżdżaniem na Play, znam sporo osób korzystających z tej sieci i raczej chwalą go sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friee Re: W KOŃCU!!! Bo to jest żenuuuuuuuaaaaaa IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 09:53 A co tam za internet jest skoro stacja bazowa playa to GSM900? Oto mapa BTS-ów poszczególnych operatorów.: mapa.btsearch.pl/gps/ll/50.82651497002828,20.28951644897461/z/12 Wystarczy przełaczać sobie po lewej filtr sieci na inne i zobaczyć, że play bardzo słabiutko wypada z zasięgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abonent Play "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.urpl.gov.pl 25.08.11, 08:51 Jestem abonentem Play od przeszło 8 miesięcy. W Warszawie bardzo często mój telefon przełącza się na tryb roaming bo nie ma zasięgu a nie mówiąc już o wyjechaniu poza większą miejscowość. Z mojego doświadczenia mimo dzierżaw od Plusa masztów mają najgorszy zasięg w Polsce, a za granicą każdy sms lub rozmowa jest naliczana poza pakietem złotówek!!! Skandaliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aqwertz Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji 25.08.11, 10:27 Witamy w klubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.gdynia.asseco.pl 25.08.11, 09:21 Play jest najbardziej zakłamaną siecią. Oszukują na umowach, oszukują na transmisji, oszukują medialnie ("najlepsza sieć" jest w zasadzie najgorszą, 4G jest w rzeczywistości sztucznie ograniczoną siecią 3G - od 1/7 do 4/7 rzeczywistej prędkości 3G jak takie coś ma być najlepsze ?). Miałem umowę z wszystkimi operatorami ale tylko Play mnie oszukał oferując inne warunki niż te na które się zgodziłem. Mówią, że podpisałem regulamin promocji, ale w regulaminie są inne warunki (te na które się zgodziłem a nie te które dostałem). Oni jednak twierdzą, że musiał pewnie obowiązywać inny regulamin (tak - obowiązywał rok temu - a umowa podpisana teraz - nowy regulamin obowiązuje od marca). Pozostaje skarga do UKE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 10:28 Identyczna sytuacja u mnie. Nawet porozumienie w końcu zostało podpisane, obowiązujące od dnia jego pdoisania, a mimo to przez prawie 2 miesiące nie wcielono go w życie po stronie Play. Pisanie reklamacji, mija miesiąc i brak reakcji... jeśli chodzi o obsługę klienta to najgorzej jak można sobie wyibrazić. Z samą siecią, internetem w telefonie, zasięgami nie mam problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
tanpa "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... 25.08.11, 09:29 Dwa lata temu przez dwa miesiące w Elblagu nie mogłem się przez Play połączyć z żadna stroną internetową (modem Huawei) Po kilku reklamacjach wypowiedziałem więc umowę.Do dziś ścigaja mnie o 1500 zł kary za zerwanie umowy z mojej winy.Pracownicy Play ,windykatorzy.Tylko do sądu nie poszli (choć wielokrotnie grozili) bo umowa nie przewidywała żadnych ulg ani bonusów więc przegrali by. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Orange - dziadostwo pierwszej klasy IP: *.205.10.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.08.11, 09:57 A myślicie, że inne sieci lepsze? Abonament biznesowy (!) w Orange, drogi telefon i prawie 150,- zeta do zapłaty miesięcznie. Zasięg w Warszawie fatalny i to w centralnych miejscach miasta: JP II, Andersa, Stare Miasto, Pl.Bankowy, Jerozolimskie. O internecie nie wspomnę, bo w Arkadii w garażu ledwie pocztę można odebrać. Usług ę orange hotspot(którą mam bezpłatnie) można sobie w d.. włożyć. We wszystkich biurowcach zasięg jest tak g..ny, że albo nie można odebrać nadchodzącej rozmowy, albo rozłącza po kilku sekundach. Pomimo, że oczywiście wskaźniki sygnału są super. Ponieważ problemy zależą od pory dnia, więc ewidentnie to kombinacja nędzy samej jakości sieci jak i pojemności jej komórek. Reklamacje składałem, ale oczywiście świadome bezkarności w naszym kraju (tłumoki w sądach) Orange mnie zlewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aszka "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji da... IP: *.146.162.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.08.11, 10:36 Gruszce już chyba palma odbija. Włazi w d..ę swoim podwladnym ile się da. W kategori wybielania Play powinien dostać medal. Sama mieszkam w mieście i zasięg Play mam bardzo słaby. Nawet na Play online zdarza sie, że muszę się przemieszczac po pokoju z laptopem żeby złapać słaby zasięg. Trzy dni temu wziełam smartfona do testowania a wczoraj go oddałam bo kapa totalna. Z netem połączylam się tylko raz i to na 10 minut. Próbowałam zmianiać ustawienia sieci ale to nic nie dało. Dodam, że mam zwykłego samsunga z kartą Play Fresh i tam z netem nie mam większych problemów. Play ma bardzo bardzo slaby zasięg. I nie tylko słaby ale tez niestabilny. Ciągłe przeskakiwanie z 3G na 2G lub całkowity brak sieci. Kiszka totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocław Re: "Play - sieć o najlepszej jakości transmisji IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 10:38 Mieszkam na Gocławiu i żeby mi jakoś działał internet w Play musiałem dokupić zewnętrzną antenę, a i tak zazwyczaj transfer mam na poziomie 200 kbps (około 30 kB) czyli 5x mniejszy od maksymalnego transferu 1 Mbit. Modem innego operatora działa zazwyczaj z pełną prędkością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPLAY Marcin Gruszka to agent Tomek popatrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 11:06 blogplay.pl/ dailytech.pl/tag/marcin-gruszka/ Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Firma, która powołuje się na oceny jakości 25.08.11, 12:34 transmisji pochodzące nie od własnych klientów ale przez regulatora rynku wyraża tym swój całkowity brak zaufania do ocen swoich klientów. Zamiast być reklamą to jest antyreklama nie tylko firmy ale rowniez jej działów marketingowych. Tak jakby klienci nie potrafili podróżując sami ocenić jakości transmisji . To jest bardziej reklama UKE niż czegokolwiek innego " sieć o najlepszej jakości transmisji da... Odpowiedz Link Zgłoś