Gość: mee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 19:36 kupuje w biedronce, maja asortyment odpowiadajacy moim wymaganiom , dlatego kupuje, jak jestem leniem ide do achuana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo BIEDA-sklep IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.11, 20:00 tak się powodzi nam w polsce że kupujemy w takich sklepach ... DZIĘKUJEMY WAM LIBERAŁOWIE ZA TE 4 LATA :) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: -sklep 13.09.11, 20:19 Oczywiście pisze to wieczny bezrobotny - olo, który fajki i browar kupuje w osiedlowym sklepiku Dziekujemy Ci mentorze, przepłacaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es To te sklepy dla biedaków - sery po 40zł IP: *.ip.jarsat.pl 13.09.11, 23:03 To te niszowe sklepy dla biedaków - jak to mówił Kaczyński? Biedronka już dawno przestała sprzedawać najgorsze ścierwo a powoli zaczynają mieć produkty dostępne raczej w delikatesach typu Bomi czy PiP niż tanich dyskontach np ostatnio żółte sery w cenie 40zł/kg. Mam jednak nadzieję że rozwój tej sieci zostanie zahamowany bo aż strach miec takiego silnego gracza, lepiej jak rynek jest rozdrobniony. Okazało się wszak że rynek da sie opanowac tylko nie wielkimi hipermarketami a mniejszymi dyskontami po 2000m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tani_obywatel wszystkie drogi prowadzą do Biednorki .. niedługo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 00:00 wszyscy bedziemy kupować tam cotygodniową biedaporcję kaszanki, margaryny i trocinowego chleba ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finansista Biedronka ach biedronka ... IP: 193.111.166.* 14.09.11, 09:16 finanse-dla-kazdego.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Dominacja na rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 10:52 Aldi zrobiło to już w latach 80-tych w Niemczech, tylko nikt tego nie zauważył. Geronimo chyba dobrze przeanalizowało strategię Aldików, bo Biedronka jest zaskakująco podobna to tamtych sieci (kiedyś były 2 Aldi, jak jest teraz nie wiem). Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie 13.09.11, 20:15 > kupuje w biedronce, maja asortyment odpowiadajacy moim wymaganiom No to masz niezbyt wysokie te wymagania. Chipsy z trocin i najtańszy browar, jak większość polaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
kichchi Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie 13.09.11, 20:41 w biedronce nieważne w której na terenie całego kraju każdy sklep ma przynajmniej identyczny rozstaw towaru ( albo w lusterkowym odbiciu gdy wejscie jest gdzie indziej) i kolejka idzie szybko bo nie przyjmuja żulerskich kart debetowych zarówno od biedaków jak i snobów. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie 13.09.11, 20:51 Zgadza sie - ten sam, jednakowo badziewny. Najtanszy syf siódmej kategorii. Kolejka idzie wolniej bo jak zawsze są przepychanki z kasjerką o drobne. Zdają sobie sprawę, że ich klienci to najgorsze żule, którym bank nie da nawet najmarniejszej debetówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zerro Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie IP: 91.94.216.* 14.09.11, 01:04 >Zdają sobie sprawę, że ich klienci to najgorsze żule, którym bank nie da nawet najmarnie > jszej debetówki. bardzo jesteś dumny z posiadania kart płatniczych? notabene właśnie ci żule zapewniają biedronce największe obroty w Europie Środkowo-Wschodniej. Jak widać przy możliwościach płatniczych żuli polska klasa średnia to cieniasy :) ostatnio podobno biedronka wprowadziła wino po pięć dych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ąę Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 20:53 "Chipsy z trocin i najtańszy browar" Chipsy są całkiem dobre,nie mam zamiaru płacić 2x więcej za markę,jeśli chodzi o browar to Warka,Leżajsk,Okocim,Tyskie .Wybór nie jest zbyt duży,są też sikacze jak w każdym sklepie. Kasjer dostaje tyle samo co urzędnik z 8 letnim stażem z wykształceniem wyższym w mieście powiatowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopek Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 22:14 carlsberg w biedronce 2,19 a to podobno najlepsze piwo na świecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie IP: *.dsl.telepac.pt 13.09.11, 20:58 Tyle, ze nie jest to firma srodkowoeuropejska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebeto Biedronka największą firmą handlową w Europie Ś... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.11, 21:34 po dniu pracy w biedronce urzędnik przestałby narzekać na swoje zarobki, docenił fakt wolnych sobót i niedziel, więcej niż 15 minut na odpoczynek... z tym wykształceniem to też się nie popisałeś bo ludzie po studiach również tyrają w marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Almowitzh Trochę żal to czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 21:44 Żal bo to smutne, że naszego społeczeństwa nie stać na coś dobrego. I nie ********* mi tu, że nie przepłacacie durnie. Bo być może nie przepłacacie ale kupujecie najgorszy szajs, faszerujecie się tonami syfu za nędzne grosze. Nie stać was na kawałek dobrej, chudej szynki co drugi dzień bo wolicie codziennie dużo i tanio. Pal licho, że nie przerobicie worka kiełbasy, 8-paku piwska, wiadra czipsów bo grunt, że dużo i tanio. Zaraz jeden z drugim będzie pisał, że to samo co w biedzie jest delikatesach ale 5 razy droższe. Walnij się w głowę jeden z drugim. Co wy myślicie, że coś się zrobi z niczego? Z pustego to i Salomon nie naleje. Kup serek wiejski Piątnicy w normalnym sklepie i ten z biedy, łososia Almar i tego z biedy, orzechy nerkowca porównaj z tymi z biedronki... otwórzcie oczy bo nie dożyjecie na biedronkowej diecie 30-stki. W biedzie to można ręczniki papierowe kupić, co najwyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Trochę żal to czytać IP: *.252.11.134.internetia.net.pl 13.09.11, 21:56 Byłeś kiedyś w Biedrze, Lidlu czy innym dyskoncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enemy_of_the_state Re: Trochę żal to czytać IP: *.play-internet.pl 13.09.11, 22:20 twoj opis pasuje do biedronki jak jeszcze bylem studentem, tak okolo roku 2000 +,- 3 lata. pozniej po serii skandali w wykorzystywaniem pracownikow jakos produktow nieporownywalnei poszla w gore. widze to bo nie bylo mnie w kraju 7 lat i jak brat powiedzial, ze robia zakupy w biedronie to sie zdziwilem, ale juz wiem dlaczego to robia. mogliby trosze zatrudnic wiecej personelu, bo ten co jest wyglada na zarobiony znacznie. Biedrona RULES!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muuuu Wydaje mi się że szanowny przesadza IP: *.home.aster.pl 13.09.11, 22:33 Jest tam dużo badziewia ale są też bardzo dobre produkty pod markami producentów. Zakład w Piątnicy nie ma dwóch ciągów technologicznych, produkuje jeden typ serka z jednej linii. I takich przykładów jest dużo więcej. Do tego można czytać skład produktów. Wolałbym aby można było płacić kartą. Pieczywo beznadziejne - jak prawie wszędzie. Poza tym - OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruls Re: Wydaje mi się że szanowny przesadza IP: *.net.stream.pl 13.09.11, 22:50 Co ma bieda do świadomego wyboru klienta?Stać mnie by kupować w innym sklepie, jednak decyduje się na dyskont z jednego bardzo ważnego powodu - oszczędność. Oczywiście nie wszystkie produkty, które nam oferują są dobrej jakości jednak zdecydowana większość jest porównywalna czy nawet lepsza od produktów znanych marek. Zdecydowana większość asortymentu jest produkowana przez znane przedsiębiorstwa pod logiem biedronki co obniża zdecydowanie marżę handlową. Ktoś pisał o kiepskiej jakości piwie?czy Heineken, Żywiec, Carlsberg czy Leżajsk to złej jakości marki?są dostępne w bierdonce, obok piw za 1, 20 zł, podobnie jak w innych sklepach. Baa w biedronce znajdziemy, jeżeli chodzi o alkohol miedzy innymi likier Baileys. Można podać wiele przykładów. Kilka dni temu zakupiłem w biedronce ser camembert orginalny francuski marki president(oczywiście nie to dziadostwo, które oferują nam markety po 5 zł pod tą samą nazwą). Jeżeli chodzi o pieczywo to zależy od regionu kraju, ponieważ głównie to lokali dostawcy zaopatrują biedronkę. Czy faktycznie to bieda kieruje ludzi do dyskontów czy po prostu zwykła kalkulacja? Jest mi bardzo "przykro", że osiedlowi sklepikarze tracą pracę, ale to ja jestem konsumentem w związku z tym prawo wyboru, świadomego wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zerro Re: Trochę żal to czytać IP: *.centertel.pl 14.09.11, 01:18 >Kup serek wiejski Piątnicy w normalnym sklepie i ten z biedy cukier w biedronie po 3,50 też fatalny, niegustowny i rakotwórczy, w ogóle nie ma porównania do markowego cukru po 4,50 w normalnych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Biedronka największą firmą handlową w Europie Ś... 14.09.11, 01:27 Gość portalu: ąę napisał(a): > "Chipsy z trocin i najtańszy browar" > > Chipsy są całkiem dobre,nie mam zamiaru płacić 2x więcej za markę,jeśli chodzi o browar to Warka,Leżajsk,Okocim,Tyskie .Wybór nie jest zbyt duży,są też sikacze jak w każdym sklepie. > Kasjer dostaje tyle samo co urzędnik z 8 letnim stażem z wykształceniem wyższym w mieście powiatowym. Wszystkim piewcom niby tanich sklepów jak Biedronka radzę patrzeć na skład: Jeśli czekolada firmy X ma minimum 40% kakao, niby taka sama w biedronce ma 32%, oryginalna ma 23% orzechów, ta z Biedronki 15%. Niby ta sama, niby tańsza, ale...jednak na czymś oszczędzają prawda ? ;) Są produkty podobne, dobre, ale sporo jest tańszych bo nie jest identyczna, nie jest wytworzona z takich samych składników, czy w takich samych proporcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.11, 07:48 Wiesz co.. z ciekawości kupię sobie Gin Segream`s i porównam zawartość alkoholu z tym który mam i zakupiłam w innym sklepie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jez_jezowy Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie IP: *.centertel.pl 14.09.11, 07:53 Głupiś. Jeden z większych producentów nabiału w kraju nie wszedł do Biedronki, bo był jakościowo za słaby, a uchodzi powszechnie za dobrego producenta. O czymś to świadczy. Biedrona ma taką siłę, że to do niej ustawiają się kolejki dostawców, oferując swój towar po niższych cenach, bo mają olbrzymi zbyt jak się uda podpisać umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie 14.09.11, 07:56 Podaj przykład a nie teoretyzujesz. Dla przykładu Musli z Biedronki akurat tym się różnią od Musli które kupowałem w sieci Hipermarketów , że mają mniej cukru, tłuszczów i dodatków chemicznych. Są tańsze przez to, że jest tam więcej nieprzetworzonego ziarna. Kto inny powiedziałby, że przez to są gorsze w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsadny Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie IP: 212.180.168.* 14.09.11, 10:14 Osobiście poznałem Biedronkę kiedy wprowadziłem się do nowego mieszkania, Bieda była na dole. Stopniowo zacząłem korzystać, teraz uważam hipermarkety za drogie o hamiakach osiedlowych już nie wspominając. Owszem, nie ma wyboru w danej kategorii produktow ale po co? Bieda ma najlepsze sałaty, pysznego łososia, są krewetki mrożone, raz na jakiś czas importuja świetne sery, wina portugalskie itd. Jedni jedzą chipsy i piwo inni łososia i wino. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie IP: 200.110.34.* 14.09.11, 13:18 No tak, jesteś lepszy od żuli z biedronki, którzy jedzą czipsy i żłopią piwo. Ty w przeciwieństwie do nich jesz nastrzykiwanego łojem skrawki łososia, tuczonego w przerażających warunkach (akwakulturach) i karmionego karmą z hormonami kobiet w ciąży (taka rybka rośnie jak mutant). Łososia popijesz odpadami poprodukcyjnymi wytłoczonymi z wytłoczyn winogron, które pierwotnie miało mieć zastosowanie przemysłowe (aromaty, dodatki). Brawa dla tego mości pana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df4 Biedronka od dawna zatrudnia parę agencji PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 09:58 I doskonale tu to widać. Gdyby sprzedawali gó... hipopotama to i tak 90% wypowiadających piałaby z zachwytu. Zatem wszelka dyskusja jest bezsensu bo i tak nad wszystkim co biedornkowe gamonie się zachwycają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al.fondo Zorientowana na klienta inaczej IP: *.bb.sky.com 14.09.11, 09:59 "Największa firma..." "Zorientowana na klienta..." Srutututu... A kartą nie zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruls Re: Zorientowana na klienta inaczej IP: *.net.stream.pl 14.09.11, 12:06 Kartą nie zapłacisz również z bardzo prostego powodu - by obniżyć ceny transakcji handlowych. Oczywistym jest, że przedsiębiorstwa, które są wystawcami kart pobierają określony procent od transakcji kartą. W każdej biedronce z tego co zauważyłem jest bankomat. Myślę, że to kwestia czasu kiedy biedronka zdecyduje się na płatności kartą. Odnośnie poprzedniego postu i "gó...e hipopotama", nie bardzo wiem co autor miał na myśli. Myślę, że takie zwroty świadczą o braku argumentów czy wręcz o błędnym przekonaniu nieomylności autora wskazanej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bratstrach Re: Biedronka największą firmą handlową w Europie 14.09.11, 13:42 Jakoś nie przeszkadza mi ze nie mam biedronki w poblizu. Mam lidla, ktory chyba jest lepszej jakosci. Chociaz jest kiklka produktow z Biedry, ktore pojawiaja sie zawsze na imprezach. Tez tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokccson Re:niby kryzys IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.11, 15:59 a biedronki chyba z Portogalii robia na maksa interesy bank Grecji tuz tuz upadlej robi dobre miny do polskich klientow to ja sie pytam co to znaczy KRYZYS BIDA...kto to wymysla i dla czy pod kogo???? Odpowiedz Link Zgłoś