Dodaj do ulubionych

Tankowanie nietanie - raport "Gazety" o paliwach

IP: *.77.classcom.pl 24.05.04, 07:16
Brakuje strony www na której można by się zorientować o aktualnych cenach paliw. Może portal "Gazeta" podjął by się prowadzenia? Wyobrażam sobie to jako wpisy nas, kierowców o przeprowadzonych tankowaniach data i godzina tankowania, rodzaj paliwa, cena za litr i jaka stacja - nazwa, adres; często zdarza się że tankuję paliwo po czym stwierdzam że w następnej stacji różnica w cenie jest nie tylko kilka ale nawet kilkanaście groszy! Przykład- w sobotę 22/5 byłem w Krzeszowicach i zatankowałem Pb98 po 3,99/L - a w Krakowie ceny były około 4,15 ! Taka strona www powinna umożliwić wyszukanie miejscowości oraz wg trasy - jadę np "4" i "1" z Krakowa do Gdyni i mogę sobie wcześniej zaplanować na której stacji (stacjach) zatankować. No a sama kwestia różnic w cenie paliwa dobitnie świadczy o tym jak z nas zdzierają skórę! Nikt przecież paliwa nie rozdaje - jeżeli więc takie samo paliwo na jednej stacji jest 30 groszy tańsze niż na drugiej - i na tym tańszym też sprzedający zarabia - to co sądzić o cenie wyższej ? Ktoś musi zapłacić za puste stacje na których są tylko dystrybutory i obsługa...
Obserwuj wątek
    • fikol2 Re: Tankowanie nietanie - raport "Gazety" o paliw 24.05.04, 08:47
      Ja mam jedną, za to bezgranicznie krytyczną, uwagę do tego raportu. Konkretnie
      zaś do strony pt. "10 sposobów na oszczędną jazdę", gdzie możemy znaleźć m.in.
      sformułowanie "Wyłączaj zbędne odbiorniki prądu: klimatyzację, dmuchawę,
      światła, a nawet radio ...." Ludzie czy was powaliło??? Takich rzeczy nie można
      przekazywać do opinii publicznej w kraju gdzie każdy (nawet ten co nie narzeka)
      rzuca się na wszelką złotówkową oszczędność i jest skłonny stać 2 doby w
      kolejce żeby kupić sobie odtwarzacz DVD tylko trochę tańszy niż gdzie indziej.
      Przecież teraz co przezorniejsi właśnie wyłączą światła, choć mgła deszcz i
      zmrok, wyłączą dmuchawę choć szyby zaparowane na maxa, nawet radia nie
      posłuchają mimo, iż oczy się do snu kleją a paski na jezdni właśnie się zlały w
      białą wstęgę ...... Takie rady to jest sabotaż i zamach na i tak wątłe
      bezpieczeństwo ruchu drogowego. Szkoda, że nie napisaliście Państwo aby tak
      wyłączyć system poduszek powietrznych i pirotechnicznych napinaczy pasów - w
      końcu też trochę energii zużywa ....
      PZDR
    • Gość: Jerzy Re: Tankowanie nietanie - raport "Gazety" o paliw IP: *.its.it 24.05.04, 12:39
      Super! Jak benzyna po 5 zł za litr.
      Wszystkich pazernych dystrybutorów paliw, którzy sprzedają je za więcej niż 4
      zł powinno się zamknąć-izolować. To sztuczne wzbudzanie psychozy wśród
      kierowców i uzależnionych od transportu. Wszystko to sprowadza się tylko do
      szybkiego nabijania "kasy" właścicielom stacji paliw. Podobnie jak to było z
      cukrem gdzie wypróżniono magazyny z starego żółtego cukru. A ludzie
      zmanipulowani szleli w marketach, które pozornie ograniczyły jednorazowy zakup
      do 10 kg. A frajerzy obracali po kilka razy i teraz czekają aż mrówki dobiorą
      się do takich zapasów. Podobnie z benzyną- jedni sprzedają, np.: PB98 po 3,80 a
      inni po 5żł. Ludzie! Nie dajmy się zwariować. Pozdrawiam
    • Gość: Do Admina .... Re: Tankowanie nietanie - raport "Gazety" o paliw IP: *.state.gov 24.05.04, 13:21
      Szanowny Adminie, przerzuć łaskawie ten wątek na "Auto-Moto". Chyba bardziej
      pasuje do toczących się tam dyskusji ...
      Dzięki.
      PZDR
    • neo1989 Słoma z butów nam wystaje! 24.05.04, 15:50
      Andzrej Lepper rządzi krajem!! Kto pozwolił temu pajacowi przestąpić progi
      sejmu?!
      • Gość: Kierowca Heniu - przestań już pić -c o ty pieprzysz Pajacu? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.05.04, 13:28
        Heniu-Neo, to nie ten link dyskusyjny. Co jak co ale przypisywanie Leperowi
        wysokich cen benzyny na stacjach to ekstremalny i i wyjątkowy kretynizm. Szkoda
        że Polska ma takich durniów w narodzie. A może te ceny są takie wysokie bo
        właśnie Lepera "jeszcze" nie ma??? Buahahahaha.
    • Gość: kefas sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 23:42
      ja byłem dziś w salonie toyotu i powiedzieli ze instalacja do corolli
      tj.wydatek 7,6tys. zł - tj. holenderska instalacja i ciekły wtrysk gazu a więc
      najlepsza instalacja jaka może być

a do avensisa 0,3tys. zł drożej

kefasps@interia.pl
    • Gość: ZMOTORYZOWANA Re: Tankowanie nietanie - raport "Gazety" o paliw IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 14:38
      DLACZEGO JAK BENYNA DROŻEJE TO CENA NA STACJI BENZYNOWEJ NATYCHMIAST JEST
      PODNOSZONA NATOMIAST ,GDY OBNIŻCE ULEGŁA AKCYZA ,TO STACJE PRZEZ TYDZIEŃ
      WYSPRZEDAJĄ ZAPASY PO STAREJ WYŻSZEJ CENIE. CZYŻ NIE WZBUDZA TO NICZYJEGO
      ZAINTERESOWANIA?
      • Gość: xoxo Re: Tankowanie nietanie - raport "Gazety" o paliw IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 19:16
        Bo tak chyba wyglada caly handel w Polsce.Nie umiemy hadlowac , zachecic
        klienta i walczyc o niego.Szkoda , bo gdyby handel byl inny , to ludziom zyloby
        sie choc odrobine lepiej.
    • Gość: Marcin Re: Tankowanie nietanie - raport "Gazety" o paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 15:29
      Mam poważne zastrzeżenia po lekturze bezpłatnego dodatku do Gazety z 26.05.04
      r. Samochodem po Europie. Różnice w cenach paliw podane w obu źródłach dla
      poszczególnych krajów, np. Włoch, siegają prawie złotówki. Skąd takie
      sprzeczności ?
    • Gość: H Re: Tankowanie nietanie - raport "Gazety" o paliw IP: 63.121.99.* 26.05.04, 16:49
      Co z tego ze drozeje.Ludzie musicie byc zadowoleni ze benzyna jest.
      Chyba ze ktos bedzie protestowal i bedzie chodzil piechota lub jezdil
      rowerem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka