Gość: P.Orawski
IP: *.77.classcom.pl
24.05.04, 07:16
Brakuje strony www na której można by się zorientować o aktualnych cenach paliw. Może portal "Gazeta" podjął by się prowadzenia? Wyobrażam sobie to jako wpisy nas, kierowców o przeprowadzonych tankowaniach data i godzina tankowania, rodzaj paliwa, cena za litr i jaka stacja - nazwa, adres; często zdarza się że tankuję paliwo po czym stwierdzam że w następnej stacji różnica w cenie jest nie tylko kilka ale nawet kilkanaście groszy! Przykład- w sobotę 22/5 byłem w Krzeszowicach i zatankowałem Pb98 po 3,99/L - a w Krakowie ceny były około 4,15 ! Taka strona www powinna umożliwić wyszukanie miejscowości oraz wg trasy - jadę np "4" i "1" z Krakowa do Gdyni i mogę sobie wcześniej zaplanować na której stacji (stacjach) zatankować. No a sama kwestia różnic w cenie paliwa dobitnie świadczy o tym jak z nas zdzierają skórę! Nikt przecież paliwa nie rozdaje - jeżeli więc takie samo paliwo na jednej stacji jest 30 groszy tańsze niż na drugiej - i na tym tańszym też sprzedający zarabia - to co sądzić o cenie wyższej ? Ktoś musi zapłacić za puste stacje na których są tylko dystrybutory i obsługa...