Dodaj do ulubionych

DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 08:28
Bo w takiej oborze jak polska to najlepiej rośnie...
Obserwuj wątek
    • krzysiozboj Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem 05.12.11, 09:05
      kiedyś ziemniaczanym potentatem byliśmy, też mi sensacja.
      • Gość: polish-crap Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.fbx.proxad.net 05.12.11, 17:59
        A co z burakami? Tych az nadmiar i gdzie sie tylko nie obejrzysz.
        • bexol1985 Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem 05.12.11, 19:44
          Panie Premierze powinniśmy to opodatkować ! Zróbmy podatek od zerwania grzyba !
          • posel_pieta Jesteśmy też hegemonem w grzybicach stóp. 05.12.11, 21:47
      • Gość: alex Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 20:58
        A co z burakami? Tych mamy pod dostatkiem i w kufajkach i w garniturach!
    • Gość: Polak entuzjasta Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: 78.162.183.* 05.12.11, 09:09
      dlaczego to skomentowałeś w taki negatywny sposób? masz kompleksy, jesteś nieszczęśliwy w życiu ? w innym kraju każdy by się cieszył, że jego kraj w czymś dominuje, choć to tylko produkcja pieczarek. Z twoim komunistycznym, zakompleksionym myśleniem Polska będzie słabiej się rozwijać. Gdyby w Polsce ludzie mieli inną mentalność to bylibyśmy już teraz bogaci.

btw: przecież to dobrze, że dominujemy z pieczarkami - ważne, żeby teraz to umieć poprowadzić, zrobić jakąś akademię przyrządzania pieczarek, wymyślić przepisy, nawet organizować wypady na zbiór pieczarek na łąkach w gospodarstwach agrtoturystycznych itd.

Panowie i Panie mam do was pytanie - czy oglądaliście film "Pieniądze to nie wszystko" jeżeli tak - to zrozumcie, że jeśli spędzacie czas na forach dodając negatywne komentarze to jesteście jak ci wieśniacy z filmu - macie komunistyczną mentalność - Jak można dzisiaj przy takich możliwościach siedzieć na komputerze i pisać negatywne komentarze ??? Polska nie chce takich ludzi jak wy. Polska potrzebuje ludzi takich jak ten biznesmen z tego filmu, który widział możliwości, który był entuzjastą - wbrew pozorom wielu takich ludzi jest w tym kraju - jeśli wy nie chcecie się rozwijać to schowajcie waszą zawiść do czapki i chociaż im nie przeszkadzajcie.

z poszanowaniem
      Polak, który zachowuje pogodę ducha i nie lubi ludzi, od których można się zarazic stresem, tutaj link do poczytania, kogo macie się wystrzegać: szybkajazda.pl/zdrowie/article,stres_zarazliwy_jak_katar,7700,1,1,1.html
      • Gość: trzezwy Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.2-0.pl 05.12.11, 09:30
        Dam ci tylko jedną radę: zmień nick na "Polak idiota" - będzie do ciebie o wiele bardziej pasować.
        • comrade Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem 05.12.11, 12:06
          Jesteś kretynem, a polak-entuzjasta ma rację. Potęgę kraju i jego dobrobyt buduje się właśnie przez pozytywne myślenie, optymizm, energię, entuzjazm i pracę. Jakże latwo różnej maści cynikom wyszydzać takie cechy charakteru, ale historia uczy że niepoprawni optymiści idący pod prąd - osiągają wielkie sukcesy i budują potęgę gospodarcza państw, które takie postawy wspierają. Także powtórze jeszcze raz - jesteś idiotą nie mającym pojęcia o tym jak świat działa i co przynosi sukces jednostce i całemu krajowi. Nie chodzi o pieczarki - chodzi o mentalność.
          • Gość: M Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.multi-play.net.pl 05.12.11, 13:06
            Nic dodać nic ująć. Często Polak z Polakiem konkuruje z zawiści, a nie dlatego, że wierzy w swój sukces i często mu źle, a inni po prostu pracują na wspólne dobro swojego kraju. Dalszego powodzenia przedsiębiorcom od pieczarek! Etyki w prowadzeniu biznesu i docenianiu swoich pracowników.
          • Gość: ff Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 05.12.11, 14:51
            najpierw musza byc sprzyjajace warunki zeby budowac potege gospodarcza... mentalnosc polakow to druga sprawa
          • Gość: trzezwy Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.2-0.pl 05.12.11, 16:14
            Dla ciebie też rada - weź porządny rozbieg i przyp* barana w ścianę. Może ci się coś odblokuje w tym zwichrowanym umyśle. Na argumenty rzeczowe z takimi jak wy to szkoda nawet dyskutować, bo wy i g* widzicie w różowych barwach.
      • conn-x-5 polak entuzjasta 05.12.11, 09:42
        idac twoim rozumowaniem mam byc szczesliwy ze jestesmy potega kartoflana, buraczana, a tera pieczarkowa
        po pierwsze te dane to pie...nia kota za pomoca mlota

a druga pie...bycie poteznym i prezyc swe cherlawe muskuly do kazdego a juz najbardziej do rosji i bialorusi jak jestem jak ten kundel ktory obszczekuje moje nogawki ze strachu i wieczorami jak nikt nie widzi i wszyscy narepbani spia ploty sasiada
        mam byc dumny ? z czego ? jak niemam technologii
        nie mam przemyslu
        nie mam nic poza pieczarkami :
        burakami
        ogorkami
        i kartoflami
        mam byc dumny ? gdyby nie unia dalej drug bysmy nie mieli
        mam byc dumny ? ze pokrylismy autostrade Hitlera asfaltem i prezymy sie ze wybudowalismy nowa autostrade ?
        z czego buraczana glowo mam byc dumny ?
        Co udalo nam sie zrobic naszego czystoposlkiego i by przetrwalo do konca gwarancji ? NIC
        W czym i Z czym mozemy konkurowac z innymi krajami unijnymi poza --
        • rzekiprzeplynelem akurat kolego gleboko sie mylisz 05.12.11, 10:14
          conn-x-5 napisał:

> idac twoim rozumowaniem mam byc szczesliwy ze jestesmy potega kartoflana, bu
          > raczana, a tera pieczarkowa
          > po pierwsze te dane to pie...nia kota za pomoca mlota
          >
          > a druga pie...bycie poteznym i prezyc swe cherlawe muskuly do kazdego a juz naj
          > bardziej do rosji i bialorusi jak jestem jak ten kundel ktory obszczekuje moje
          > nogawki ze strachu i wieczorami jak nikt nie widzi i wszyscy narepbani spia pl
          > oty sasiada
          > mam byc dumny ? z czego ? jak niemam technologii
          > nie mam przemyslu
          > nie mam nic poza pieczarkami :
          > burakami
          > ogorkami
          > i kartoflami
          > mam byc dumny ? gdyby nie unia dalej drug bysmy nie mieli
          > mam byc dumny ? ze pokrylismy autostrade Hitlera asfaltem i prezymy sie ze wyb
          > udowalismy nowa autostrade ?
          > z czego buraczana glowo mam byc dumny ?
          > Co udalo nam sie zrobic naszego czystoposlkiego i by przetrwalo do konca gwara
          > ncji ? NIC
          > W czym i Z czym mozemy konkurowac z innymi krajami unijnymi poza --
          • Gość: art Re: akurat kolego gleboko sie mylisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 13:33
            nie pokryliśmy autostrady hitlera asfaltem ale od podstaw wybudowaliśmy nową betonówkę. Było o tyle szybciej, że nie trzeba było się użerać z właścicielami terenu. Malkontenctwo to cecha charakterystyczna dla nieudaczników z wszelakich forów a Polska i tak się rozwija jakby wbrew smutasom.
        • conn-x-5 Re: polak entuzjasta 05.12.11, 10:31
          dopowiem ci w czym

nikt ale to nikt nie jest w stanie przescignac nas w dziwacznych nazwach szkol
          Mamy okolo 1200 szkol nazwanych imieniem jana pawla itd
          mamy najwiecej jego pomnikow
          mamy najwiecej parkow zwanych jego imieniem
          najwiecej ulic zwanych jego imieniem
          najwiecej alei i skwerow zwanych jego imieniem
          najwiecej sprzedanych plyt w jego wykonaniu gdzie spiewa
          mamy dwa potezne chrystusy pomniki wielkosci kamienicy
          a corocznie okolo 200 rodakow umiera na ulicy z zimna i glodu a ty jestes dumny z tego BRAWO ci palancie wielkie brawa
          mamy najwiecej gazarbaiterow w krajow bylych demoludow gdyz ojczyzna nie moze im zapewnic kawalka chleba
          jeden jaki jest tego plus , ze mamy najwiecej nauczycielek jezyka polskiego na swiecie , co drugi kolorowy poznaje nasz jezyk poprzez lozko nauczycielki

a ty dalej jestes dumny co ?
          • Gość: denominator gasa... gaz... gazarbajter IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.12.11, 16:07
            Cyt. "mamy najwiecej gazarbaiterow w krajow bylych demoludow gdyz ojczyzna nie moze im zapewnic kawalka chleba" -
        • Gość: twój_rozsądek Re: polak entuzjasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 10:34
          Taplaj się w swoim błotku niewiedzy i ignorancji dalej.
          Lub popatrz na to: vimeo.com/23356479
          Są w Polsce ludzie, którzy eksportują umiejętności najwyższej próby za bardzo przyzwoitą kasę.
          To przykład jeden z wielu. Inni ciężko pracują eksportując efekty komputerowe do filmów, software, pieczarki, łożyska, silniki i tysiące innych dóbr. A ty siedzisz na tym forum i rzygasz nienawiścią własnych porażek i frustracji. Patałachu.
        • Gość: Gogelas Re: polak entuzjasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 12:29
          conn-x-5 napisał
          W czym i Z czym możemy konkurować z innymi krajami unijnymi poza --
        • Gość: marian conn X - jesteś durniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 18:17
          Tak, dokładnie. Jesteś DEBILEM.
          Zapewne jeszcze nie zauważyłeś, że pieniądze RZĄDZĄ tym światem. No i (dla Ciebie będzie to zapewne szok) pieniądze nie rosną na polu. Jednocześnie na tym samym polu doskonale rosną warzywa (marchew, cebula, ogórki itd.), a sprzedając je otrzymujemy pieniądze. Np. EURO gdy sprzeda się je do Niemiec.
          Trochę jak dla małych dzieci to powyższe wyjaśnienie, ale po twoich wpisach wnioskuję, że bardziej skomplikowanych wyjaśnień nie pojmiesz.
          A teraz troszkę chwalenia się, dwa czasami trzy tzw. TIR-y w miesiącu zarówno do Niemiec jaki Rosji. 4tyś EURO za TIRA. Dla mnie jest godnym zarobkiem.
          Pieczarkarze mają więcej i CIESZY, że się rozwijają. Tylko taki PROSTAK jak ty (zapewne z zazdrości lub na ROZKAZ małego prezesa pewnej partii) uprawiasz czarnowidztwo.
      • Gość: latko Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 10:16

I widzisz jak Ci odpowiadają? Normalnie.

Polacy nie uczą się psychologii, nie mają zielonego pojęcia co dzieje się w ich psychice i dlaczego, co ich niszczy i zabiera energię nie przynosząc wzamian nic poza arteriosklerozą. Mają dziecinne i niespołeczne umysły. Wiedzę o umyśle czerpią z katechezy. Ksiądz im powiedział, że bez niego są nikim i w to uwierzyli.

Polacy od urodzenia do śmierci wiedzą więc nieustannie że podobnie jak oni sami wszystko co jest z nich też jest do niczego, i że nic się nie da, a jeżeli komuś coś się jednak da albo uda, to z pewnością jest jakiś przekręt. A jeżeli udały się pieczarki to też jest do niczego, bo pieczarki to nie jest prom kosmiczny. Gdyby był prom kosmiczny to też byłoby do niczego, bo po co komu prom - zjeść ani wypić promu się nie da i po co to w ogóle latać w kosmos skoro na ziemi tyle problemów do rozwiązania.

Dlatego mają taką zgrozę na twarzach, nie umieją się uśmiechać, nie umieją sobie wzajemnie pomagać, nie umieją się wzajemnie szanować, nie umieją sobie prawić komplementów, chwalić pracowników, smiać się i cieszyć z całego serca i z głębi duszy. Ksiądz więc miał rację - Polacy są do niczego jak te ich ziemniaczano-pieczarkowe sukcesy.

Trochę przekoloryzowane, ale tylko trochę. :)
        • Gość: do latko Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 11:06
          najlepiej pokazał "Polaka Katolika" ś.p. Kazimierz Grześkowiak. Wystarczy tylko zmienić "chłop" na "PiS" i mamy jakże aktualną pieśń o tym, który "żywemu nie przepuści"
      • Gość: do entuzjasty Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 11:01
        twój adwersarz wcale nie pokazał komunistycznego myślenia.

pokazał bowiem typowo wolackie myślenie pisuara. To pisuary muszą negować wszystko, co nie wyszlo z bęzzębnych ust mlaskacza. Wszystko jak leci. Bez wyjątku Bo tak nakazał chory na władzę prezes, który zgodnie ze światłym wzorcem swojego idola Lenina (też szczerbaty kurdupel był) chce doprowadzić do pislamistycznej rewolucji, która zmiecie wszystko i wyniesie go do władzy.

A wracając do tematu:

Faktem jest, że dominacja pieczarkowa jest o tyle łatwa do osiągnięcia, że poza krajami na wschód od nas (i częścią Niemiec) grzyby sa uważane za coś paskudnego i niejadalnego. A jeśli ktoś wychodzi z takiego założenia - to nie będzie marnować czasu i kasy na hodowanie czegoś takiego.

Ale taki grzybowstręt innych ma swoje zalety. Wystarczy się zapuścić w beskidzkie lasy po slowackiej stronie ;)
        • Gość: aa Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 05.12.11, 11:22
          > Ale taki grzybowstręt innych ma swoje zalety. Wystarczy się zapuścić w beskidzk
          > ie lasy po slowackiej stronie ;)

taaak byl juz artykul o was grzybiarzach na slowacji jak was tam nie cierpia bo syf w lesie zostawiacie
      • Gość: ss Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 05.12.11, 11:26
        Polska potrzebuje ludzi takich jak ten biznesmen z tego filmu, który widział możliwości, który był entuzjastą - wbrew pozorom wielu takich ludzi jest w tym kraju - jeśli wy nie chcecie się rozwijać to schowajcie waszą zawiść do czapki i chociaż im nie przeszkadzajcie.
        =====
        Polska potrzebuje ludzi ktorzy beda cale zycie zasuwac jak robociki za marne grosze oddajac grzecznie podatki na inne grupy uprzywilejowane. Przy okazji nie maja prawa nic mowic tylko zacisnac zeby i lykac kazda propagande jaka im podsuna.
      • jo5348 Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem 05.12.11, 20:51
        Gość portalu: Polak entuzjasta napisał(a):

> Panowie i Panie mam do was pytanie - czy oglądaliście film "Pieniądze to nie ws
        > zystko" jeżeli tak - to zrozumcie, że jeśli spędzacie czas na forach dodając n
        > egatywne komentarze to jesteście jak ci wieśniacy z filmu - macie komunistyczną
        > mentalność - Jak można dzisiaj przy takich możliwościach siedzieć na komputerz
        > e i pisać negatywne komentarze ??? Polska nie chce takich ludzi jak wy. Polska
        > potrzebuje ludzi takich jak ten biznesmen z tego filmu, który widział możliwośc
        > i, który był entuzjastą - wbrew pozorom wielu takich ludzi jest w tym kraju - j
        > eśli wy nie chcecie się rozwijać to schowajcie waszą zawiść do czapki i chociaż
        > im nie przeszkadzajcie.
        >
        > z poszanowaniem
        > Polak, który zachowuje pogodę ducha i nie lubi ludzi, od których można się zarazic stresem, tutaj link do poczytania, kogo macie się wystrzegać: szybkajazda.pl/zdrowie/article,stres_zarazliwy_jak_katar,7700,1,1,1.html

słodkie jest to, co piszesz, bo takie pozytywne i rzadkie. Myślę tak samo.
        I, choć takie myślenie jest bardzo potrzebne, to to w tym moherowym kraju jest chyba dokiszoterią. Niestety.

• Gość: Y Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.11, 22:23
        Rozwój, rozwój, rozwój...
        Ciekawe ile można dmuchać w balon zanim pęknie? NIc nie jest bez kosztów. NIe zdajesz sobie sprawy jak uciążliwa dla środowiska jest ta gałąź rolnictwa. I ile chemii się tam pakuje w to białe g*wno. Wiem bo parę lat miałem z tym syfem do czynienia.
    • Gość: wolf to tylko przyklad Polski jako kraju III swiata. IP: *.formlessnetworking.net 05.12.11, 09:30
      Wspaniale, ale to tylko przyklad Polski jako kraju III swiata.
      Dzis licza sie technologie a w Polsce z tym gorzej jak w Bangladeszu
      • heniekregensburg Re: to tylko przyklad Polski jako kraju III swia 05.12.11, 10:16
        POTEGA !!! buhahaha
      • Gość: Marta Dopraw sobie te technologie IP: *.multi-play.net.pl 05.12.11, 11:23
        i smacznego! Ciekawe jak długo przeżyjesz. Jakoś ludzie umieraja z głodu a nie z braku technologii.
        A swoją drogą w technologiach tez dalibyśmy rade tylko jeden z drugim potrafi wmówić Polakowi, że jest do dupy ja Wy sami sobie tu na tym forum i buch Polak wymyśla a Amerykanin lub Brytyjczyk patentuje i zbiera kasę.
        • Gość: fd Re: Dopraw sobie te technologie IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 05.12.11, 11:38
          bo w polsce technologie i nauka to sprawy marginalne
          najwazniejsze sa stadiony i baranek bozy
    • koenzymq10 DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem 05.12.11, 10:37
      Gnoju ci u nas pod dostatkiem, tym bardziej w okolicach ul. Wiejskiej 4, w WarWszawie

A tak na marginesie, producentem największym Wolska, a pieczarki drogie jak sqrvysyn.

Ot, wolny rynek i jego zalety. Bo w szkole uczyli mie, ze jak podaż duża, to ceny maleją, a tu n hooya, ceny cały czas takie same, czyli wysokie.
    • mark6 a palety to co ? Polak potrafi 05.12.11, 10:57
      jesteśmy "zieloną wyspą" a nie tak jak europejska biedota.
      • labeo Re: a palety to co ? Polak potrafi 05.12.11, 19:44
        raczej pieczarkową wyspą.
    • Gość: radca DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.icpnet.pl 05.12.11, 11:09
      Do Pana Redaktora!
      Wolałbym by nie brali, a kupowali i to po dobrej cenie.
      ====
      A tak przy okazji jaką mamy wartość eksportu branży dziennikarskiej w RP ?
    • Gość: piotr DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 11:23
      Kowalski zawsze jako producent żywności był zwolniony z płacenia podatków i ZUS-u.
      Dzisiaj ci panowie wypisują na forach że złoty jest za mocny , że eksporterzy ...
      Tylko cholera benzyna trochę im za droga , trzeba coś z tym zrobić - może jakieś dopłaty .
    • prawdziwy-moher I znowu pudlo... 05.12.11, 11:58
      Champignon de Paris.
      To sa tez pieczarki ale zwiazane z nazwa.Co do pieczarkow w Polsce.Otoz firmy zachodnie to kontroluja(nie pisze o plotkach).I nikt nie wie co to pieczarki.Nawet Champignon de Paris wspaniale sprzedaja sie w USA..Kto na swiecie slyszal o polskich pieczarkach?.Nikt.
      • stasieczek5 Re: I znowu pudlo... 05.12.11, 13:17
        Słusznie.
        Nie ma to jak języki obce. Ale...
        Należy też pamiętać o rodzinnym języku i i mówić (pisać, także) "co do pieczarek w Polsce" a nie nie "pieczarków w Polsce".
      • Gość: Jarecki Re: I znowu pudlo... IP: *.satlynx.com 05.12.11, 14:09
        W niemieckich supermarketach dowolnej sieci jest pełno pieczarek z Polski. Z wyraźnym zaznaczeniem kraju pochodzenia. Tak więc Niemcy o pieczarkach z Polski słyszeli na pewno.
      • Gość: z "Pieczarków..." <rotfl> Prawdziwy moher z ciebie, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 15:01
        niedouku :DDD
        • Gość: muszka komuszka Re: "Pieczarków..." <rotfl> Prawdziwy moh IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.12.11, 17:44
          Dziwi cię to?
          To pisowski tępak znany nie od dziś.
      • jo5348 Re: I znowu pudlo... 05.12.11, 20:41
        Nie pisz bzdur, jak nie wiesz, moherku. To nie są "też pieczarki", tylko to są pieczarki.
        Nazwy champignon de Paris Francuzi używają wymiennie z champignon blanc ("biały grzyb") Nazwa ma tyle wspólnego z Paryżem co ja z baletem. Wzięła się stąd, że w XIX wieku hodowano je w dawnych kamieniołomach wokół miasta ze względu na sprzyjające warunki.
        Ale nie jest nazwą zastrzeżoną dla regionu, jak to bywa w przypadku win czy niektórych innych produktów. Sami Francuzi narzekają, że na rynku "białych grzybów" ok. 80% pochodzi z zagranicy. Zapewne niewielu na świecie słyszało o polskich pieczarkach, ale nie wypisuj dyrdymałów.
    • Gość: Janko_Muzykant DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.lukman.pl 05.12.11, 12:50
      Ale główny grzyb ("rydz") nie da się wyeksportować. Tutaj dla niego jest idealne środowisko.
    • Gość: Disney Gnoju u nas dostatek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 13:15
    • Gość: gość@ Pora na piaprykę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 13:16
      Klimat nam się ociepla. Profesjonalne, solidniejsze namioty spowodują, że po silniejszych podmuchach wiatru nie będzie trzeba pytać premiera jak żyć?
    • Gość: POdatnik "biorą", "pieczarkowy hegemon" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 13:17
      Ja pierdykam.

Kto pisze takie brednie?
    • Gość: buraczak Upodabniacie się do wp z tymi tytułami... IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.11, 14:29
      j.w.
    • stilonek DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem 05.12.11, 14:30
      oni nam high tech, a my im węgiel drzewny i pieczarki?
      nic to, zawsze coś. na produkty bardziej zaawansowane też przyjdzie pora.
      i hope...
      • Gość: f Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 05.12.11, 14:53
        czemu ma przyjsc pora? przeciez polska to zaplecze taniej sily roboczej
        ilosc patentow w polsce jest smiesznie niska w porownaniu z innymi krajami
      • Gość: Zegarmistrz Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.11, 19:04
        Masz na myśli zegar z kukułką?
    • sselrats W oscypkach mamy 100% 05.12.11, 15:59
      ...
    • Gość: HA! DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.elk.mm.pl 05.12.11, 16:47
      prymitywna produkcja raczej nie ma się co chwalić....
    • owrank to tylko surowiec bo przerobione pieczarki 05.12.11, 17:01
      to tylko surowiec bo przerobione pieczarki kupujemy czesto pod zagranicznymi markami
      trochę jak z IKEA - jesteśmy wielkim producentem drewna ale meble kupujemy np. szwedzkiej marki
    • Gość: gosc DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem IP: *.lsanca.fios.verizon.net 05.12.11, 18:06
      duma az rozpiera , jedni robia samoloty drudzy hoduja pieczarki
    • hakuna07 Re: DGP: Jesteśmy pieczarkowym hegemonem 05.12.11, 20:38
      A ile waży dziecko?
      - 10 kilo.
      O..., słuszną linię ma nasza władza.
      Hej... fiuty w wyborczej. Napiszcie, że jesteśmy mocarstwem w produkcji gnojówki i słomy w butach. Głównie redakcyjnej.
      Nie ma to jak patriotyzm.
    • Gość: Sokół Mięsny Nienawidzę pieczarek. IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 20:51
      CZY TO OZNACZA, ŻE BRAK MI PATRIOTYZMU (EKONOMICZNEGO)?

PS Do dziś zbiera mi się na wymioty, gdy wspomnę jak w latach 80. w Krakowie zobaczyłem szyld "Hot-Dogi". Z niedowierzaniem podszedłem i zapytałem, czy rzeczywiście w środku epoki kartkowej mogę sobie bez kartki kupić bułeczkę z kiełbaską w środku. Pani ekspedientka aż nie kryła swego zdumienia: "Jak to z kiełbaską? Przecież z pieczarkami są hot-dogi!"
      • zigzaur Re: Nienawidzę pieczarek. 05.12.11, 21:01
        Pieczarki to obrzydlistwo. Ani toto dobre ani pożywne. Grzyby składają się głównie z chityny, której ludzki organizm nie trawi. To jest zwykły zapychacz, balast. Trochę tylko ułatwia perystaltykę jelit, zwłaszcza grubego.
        Za komuny w knajpach obowiązkowo dodawano do każdego dania. Znalezienie w knajpie dania bez pieczarek było nie lada wyczynem.
    • Gość: pablo55 ciekawe jaka część pieczarkarzy IP: *.unknown.vectranet.pl 05.12.11, 21:32
      osiąga zyski i płaci podatki w wysokości równej chociaż podatkom właściciela starego zdezelowanego usługowego kserografu.
    • Gość: kum Holandia jest potega tulipanowa IP: *.zoominternet.net 09.12.11, 03:47
      i nie slyszalem zeby Holendrzy mieli zle samopoczucie z tego powodu. A tutaj tyle biadolenia na tym forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka