Dodaj do ulubionych

Gdzie po lokatę

04.01.12, 11:56
Hej, który bank w tej chwili oferuje najlepszą lokatę w stos. rocznym? Wszędzie drobne druczki, podawane oprocentowanie na kwartał zamiast na rok itp. Gubię się kompletnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Gdzie po lokatę IP: *.icpnet.pl 08.01.12, 11:40
      Ja bym poszedł do swojego banku. Mam konto w PKO BP i jestem zadowolony. Tobie też to polecam. Jeżeli masz konto w mBanku, to tam idź. W tym roku liczenie, że dużo zarobisz na lokacie jest niepoważne. Ale oszczędzać zawsze warto.
      • robotoid Re: Gdzie po lokatę 29.01.12, 13:38
        Jak masz dużo kasy do zainwestowania, szukaj takiego banku, z którego wyciśniesz jak najwięcej. Wtedy nawet to, co po przecinku, ma znaczenie. Ale jeśli chodzi o parę tysięcy, to różnice w odsetkach są śmieszne. Wypijesz piwo w domu zamiast w pubie i wyjdzie na to samo :)
        Zgadzam się więc, by najpierw zajrzeć tam, gdzie masz konto. Pozdrawiam
    • bystry_1 Nie ma dorbych lokat! 24.03.12, 22:06
      Dobra lokata bankowa? nie ma takiej! Oprocentowanie lokat bankowych na 12 miesięcy to raptem 4,5% do tego trzeba odliczyć podatek Belki 19%. Przy założeniu, że inflacja za luty 2012 rok wyniosła 4,3% to na lokacie tracimy średnio 0,5%. Nie trzeba być matematykiem żeby szybko policzyć ile nas to będzie kosztowało. Na twoim miejscu zastanawiałbym się nad innym rozwiązaniem np. międzynarodowy rynek wymiany walut czyli forex.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka