dead_man_walking 04.01.12, 11:56 Hej, który bank w tej chwili oferuje najlepszą lokatę w stos. rocznym? Wszędzie drobne druczki, podawane oprocentowanie na kwartał zamiast na rok itp. Gubię się kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radek Re: Gdzie po lokatę IP: *.icpnet.pl 08.01.12, 11:40 Ja bym poszedł do swojego banku. Mam konto w PKO BP i jestem zadowolony. Tobie też to polecam. Jeżeli masz konto w mBanku, to tam idź. W tym roku liczenie, że dużo zarobisz na lokacie jest niepoważne. Ale oszczędzać zawsze warto. Odpowiedz Link Zgłoś
robotoid Re: Gdzie po lokatę 29.01.12, 13:38 Jak masz dużo kasy do zainwestowania, szukaj takiego banku, z którego wyciśniesz jak najwięcej. Wtedy nawet to, co po przecinku, ma znaczenie. Ale jeśli chodzi o parę tysięcy, to różnice w odsetkach są śmieszne. Wypijesz piwo w domu zamiast w pubie i wyjdzie na to samo :) Zgadzam się więc, by najpierw zajrzeć tam, gdzie masz konto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bystry_1 Nie ma dorbych lokat! 24.03.12, 22:06 Dobra lokata bankowa? nie ma takiej! Oprocentowanie lokat bankowych na 12 miesięcy to raptem 4,5% do tego trzeba odliczyć podatek Belki 19%. Przy założeniu, że inflacja za luty 2012 rok wyniosła 4,3% to na lokacie tracimy średnio 0,5%. Nie trzeba być matematykiem żeby szybko policzyć ile nas to będzie kosztowało. Na twoim miejscu zastanawiałbym się nad innym rozwiązaniem np. międzynarodowy rynek wymiany walut czyli forex. Odpowiedz Link Zgłoś