Dodaj do ulubionych

Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. Na ...

IP: *.dsl.bell.ca 24.02.12, 04:36
Ciekawe czy "Chłopskie jadło" dalej wspiera Michała Kościuszkę (syn) i jego zespól rajdowy. W każdym razie młody jest w tej chwili chyba najbardziej regularnie uczestniczącym i punktującym Polakiem w Mistrzostwach Świata. O, tak se napomknąłem, bo myślę że warto :) Aha, nie mylić z Kubicą, bo to trochę inna parafia.
Obserwuj wątek
    • Gość: BMF wallet Re: Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. N IP: *.washdc.fios.verizon.net 24.02.12, 07:33
      Zamrozone kurczaki mozna kupic w Chinach w cenie 2 zlote/kilogram , co z pewnoscia przyczynisie do sukcesu "Polskiego Jadla". Gosciom restauracji zycze smacznego !!!
    • Gość: vera Chłopskie Jadło- never again IP: *.mkf.de 24.02.12, 08:33
      za czasow pana Kosciuszki jakosc jedzenia byla dobra, zabierlam cale grupy z zagranicy by zobaczyli i sprobowali polskiej kuchni. ostatni raz bylam w Lodzi i w Wawie chyba ze 2 lata temu, nedza straszna. oszczedzanie na wszystkim. szczytem jest kotlet cielecy z - mielonego miesa!!!!co to w ogole jest? juz widze jak miela te cielecine, ktora pewnie rosla na kurczaku i innych resztkach. kiepska obsluga do tego- zatem do widzenia na zawsze.
      • ewa_mama_jasia Re: Chłopskie Jadło- never again 24.02.12, 09:34
        Chłopskie Jadło - faktycznie, nędza straszna. Raz że niesmaczne, dwa - że niezgodne z ofertą w menu (przejechałam się na pierogach i na mięsie). I to przy Teatrze Wielkim. Do Chłopskiego Jadła nie wrócę.
        Sphinx - dobry w swojej kategorii, obsługa sympatyczna, sprawna. Menu smaczne (przynajmniej klasyka i steki), tylko trochę brak organizacji. Brakuje kolorowanek i kredek dla dzieci, jest zapis w menu dzieciecym że za zamówienie bedzie prezent - niespodzianka, a prezentu brak :( .
      • Gość: rjm Re: Chłopskie Jadło- never again IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.12, 13:52
        Zgadzam się całkowicie z poprzednią opinią. Za Kościuszki rosół z kury to był prawdziwy rosół dobrym makaronem. Rok temu w Bielsko-Białej, gdzie kilka razy w roku jadałem z przyjemnością, zostałem uraczony rosołem przypominającym w smaku zupkę z papierka. Pierogi z mięsem smakowały jak kupione w hipermarkecie. Poinformowałem kelnera o mojej opinii zaznaczając, że jest to moja ostatnia wizyta w Chłopskim Jadle. Od tamtej pory omijam te restauracje szerokim łukiem. Podejrzewam, że klientów mających podobne odczucia o spadającej na pysk jakości potraw w Chłopskim Jadle jest wielu i to jest prawdziwa przyczyna spadku przychodów sieci.
        • tymon99 Re: Chłopskie Jadło- never again 26.02.12, 23:01
          rosól to rosół, w sumie nic ciekawego, ale różne są gusta, a woda spod kury pozostaje wodą spod kury.
    • antekguma1 Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. Na ... 24.02.12, 08:45
      Cackowi, jak to większości rodzimych dorobkiewiczów zwanymi szumnie biznesmenami zależy na dużej masie jelonków, którym wszystko jedno co jedzą, byle w knajpie. I na szczęście dla Cackiewicza takich jelonków nie ubywa, ubywa im tylko kasy. No więc będą wpie...ć gorsze jadło, gorzej podane przez zblazowaną mało zarabiającą obsługę, ale w restauracji gdzie ich podobne do nich jelonki zobaczą..
    • Gość: Gostek Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. Na ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.12, 09:47
      > Chodzi o to, aby Chłopskie Jadło nie było kojarzone już z tłustą polską kuchnią -
      > powiedział prezes Cacek

A było? Moje skojarzenia to knorr, glutaminian, benzeosan i inne Exxx dla niepoznaki wpakowane w coś, co wcześniej było żywnością, a w "Chłopskim" "Jadle" zostało przetworzone na ścierwo.
    • Gość: berbeć Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. Na ... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.02.12, 09:52
      Przed wojną chłop jadł kurę jak był chory lub kura była chora.
    • znowumizablokowalikonto Re: Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. N 24.02.12, 11:20
      Pan Kościuszko sprzedał Sfinksowi "Chłopskie Jadło" kilka lat temu. I jak widać dobrze zrobił, bo ludzie faktycznie nie chcą już tak bardzo "tradycyjnej polskiej kuchni". Ale może problemem nie jest samo menu a raczej jakość, która spadła po tym przejęciu i to na tym Sfinks powinien się skupić.
    • Gość: tina Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. Na ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 11:28
      chłpskie Jadło zapewne zyskałoby rzeszę klientów, gdyby powróciło do korzeni. Zmiany nie wyszły Jadłu na dobre. Zamierzanym zmianom, też nie wróżę sukcesu. Kiedyś do hłopsk, iego Jadła mozna bylło iść w ciemno, od kilku lat to juz loteria.
      • Gość: zasd Re: Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. N IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.02.12, 16:32
        Gusta narodu się zmieniają i obecnie nawet Kościuszko by nie pomógł. Jadłem u niego za najlepszych czasów i niestety, ociekało to wszystko tłuszczem w sposób niewyobrażalny. Ludzie nie chcą już smalcu, golonki i michy kartofli. Oczywiście chińska kura po 2 zł/kg też nie jest alternatywą, wydaje mi się, że w ogóle klasa premium słabo przystaje do sieciówki. W dobrej restauracji musi być indywidualny kucharz z duszą, a nie korporacyjna standaryzacja. Gesslerowa ma 16 restauracji w centralnej Polsce i mówi że więcej nie będzie, bo musi to ogarnąć i mieć na bieżąco pod kontrolą.
    • Gość: byly klient Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. Na ... IP: *.hsd1.ct.comcast.net 26.02.12, 00:52
      Prawdziwe Chlopskie jadlo skonczylo sie gdy z jednej restauracji postanowiono zrobic siec. Gdy w poznych latach 90 jezdzilo sie zakopianka wizyta w Glogoczowie byla zelaznym punktem programu. Bylo smacznie, milo, tanio i duzo. Widac bylo ze na klientach zalezy wlascicielowi i obsludze. Kolejny punk na Agnieszki w krakowie tez trzymal poziom, przynajmniej do pewnego czasu. A potem przyszla slawa, kasa, sprzedaz firmy a nowy wlasciciel oczekiwal chyba jedynie zyskow z odcinanych kuponow. Ludzie to widza i zadna reklama tego nie zmieni.
      ps. ostatni raz bylem na Agnieszki jakies 4 lata temu i wiecej sie nie wybieram.
      • Gość: najmądrzejszy Re: Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. N IP: *.play-internet.pl 26.02.12, 15:44
        Lokal w W-wie przy pl. Konstytucji - moim zdaniem slabiutko. Dlaczego? Pomijam już fakt czy komuś podoba się lokal sytlizowany (dość marnie) zresztą na wiejską chatę, bo ludzie mają różne gusta, ale to co kojarzy się z jedzeniem w tym lokalu to dwa słowa: słabo i drogo.
    • Gość: wafelek Re: Chłopskie Jadło stawia na lżejsze jedzenie. N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 18:19
      To może i nazwe powinni zmienić? Schabowego z ziemniakami nic przecież nie zastąpi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka