Dodaj do ulubionych

E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 09:15
Cholera jasna, zero prywatności!
Obserwuj wątek
    • Gość: kajko Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 09:20
      mówiono że za komuny była cenzura ale to co siedzieje teraz w polsce przewyższa
      komune niedługo powrócimy do opcji "rozmowa kontrolowana" i bedziemy informować
      jak bedzie chciało nam się siusiu
      • Gość: nie podpowiadac Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 08.07.04, 10:03
        Nie podpowiadac P. Wicepremierowi, bo wprowadzi dla biednych podatek od sikania.
    • Gość: Krzysiek Co za głupota!! Jestem przeciw rejestracji! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 09:28
      Niechże posłowie wezmą się do roboty wreszcie i przestaną bruździć internautom!
      Pomysł rejestracji telefonów na kartę jest równie beznadziejny!
    • Gość: Profesor Chaos A automaty telefoniczne ??? IP: *.crowley.pl 08.07.04, 09:29
      Przecież to jest usługa telekomunikacyjna !
      Czyli też powinna podlegać rejestracji. Przy każdym automacie powinien siedzieć
      urzędnik i spisywać dane z dowodu (+ NIP)
      • Gość: Lidia Re: A automaty telefoniczne ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 09:43
        Właśnie chciałam to samo napisać - rejestracja rozmów z budki tel. Może to jest
        pomysł na zmniejszenie bezrobocia?
      • Gość: Art Re: A automaty telefoniczne ??? IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 08.07.04, 10:31
        Ogłosi się przetarg na firmę, która zamontuje czytnik linii papilarnych przy
        każdym automacie telefonicznym i centralną bazę, z którą będzie porównywać
        potencjalnego użytkownika. Przetarg wygra Prokom...
    • Gość: SENATOR Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.kutno.mediaclub.pl 08.07.04, 09:44
      Zlikwidować SENAT, to siedlisko darmozjadów.Tow. Miler gdzie Wasza obietnica.
      • Gość: jang Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: 80.50.28.* 08.07.04, 09:56
        Gość portalu: SENATOR napisał(a):

> Zlikwidować SENAT, to siedlisko darmozjadów.Tow. Miler gdzie Wasza obietnica.
        ---------
        Żartujesz? Gdyby nie Senat to mielibyśmy o wiele, wiele więcej bubli prawnych.
        A w ogóle skąd my znamy to żądanie, czy nie przypadkiem z 3 X Tak? Jeśli masz
        swoje lata to wiesz o co chodzi, jeśli nie to poczytaj historię Polski po 1945r.
        • Gość: k.r Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: 62.233.129.* 08.07.04, 13:06
          Gdyby nie senat ? Zartujesz chyba ... ? Senat nie moze sluzyc do łatania dziur
          legislacyjnych czy tez jako deska ratunkowa do nie tak przegłosowanych ustaw?
          Toż jednego i drugiego nie rzeba by robić gdyby tylko troche
          wzrosła "odpowiedzialność" posłów .... cokolwiek to w tym przypadku znaczy.

Buble prawne patrz NFZ Biopaliwo ..etc ..przeciez przez senat tez przeszły ...i
          co ? Pomogło to w czymś ?
          Ze nie wspomnę ze przezydent tez takie gnioty podpisywał.

Wiecej znajomości prawa .. wieksza odpowiedzialnoś i ponoszenie konsekwencji w
          parlamencie .... to moze pomóc ... a senat... no cóż ... cieżko powiedzieć czy
          dalej powinien istnieć . Na razie proforma tak poki powyzsze postulate nie
          zostana spełnione a potem ograniczyć kompetencje i w końcu zlikwidowac. (tez w
          celu zrównoważenia wydatkow)

Przytacanie haseł z referendum 46 dobrze świadczy o twojej znajomości
          najnowszej historii Polski. Nie bardzo rozumiem twoje porównanie obecych
          pomysłó zlikwidowania senatu do tamtego okresu.

Z poważaniem

k.r
          • Gość: jang Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: 80.50.28.* 08.07.04, 17:25
            Nie bardzo rozumiem twoje porównanie obecych
            > pomysłó zlikwidowania senatu do tamtego okresu.
            --------
            W tym sensie,że wtedy postulowano zniesienie Senatu i obecnie też są takie głosy.
            Ze Senat przepuszcza buble? Prawda ale byłoby ich ,jestem przekonany, o wiele,
            wiele więcej.
            Najlepszy pomysł to chyba ograniczenie ilości posłów, a także senatorów o
            minimum 50%.Senat powinien zostać, bo inaczej rozwydrzenie sejmu sięgnie zenitu.
            Tak myślę.
    • Gość: debesciak Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: 213.17.164.* 08.07.04, 09:45
      nie zly pomysl !!! zarejestrowac wszystkie polskie malpy :D

• Gość: gosc Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 08.07.04, 09:56
        Proponuje, aby opodatkowac wszystkie @, wprowadzic limit slow w mailu,a nadwyzke
        opodatkowac 10-krotnie. Moza Plan Hausnera juz to uwzglednia. Komisja
        Europejska i OECD zaakceptuja.
    • Gość: Jan Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:15
      Jak to dobrze ze polscy ustawodawcy nie moga siegnac swymi pomyslami poza
      granice krainy nad Wisla! Mam skrzynke pocztowa na yahoo i moga mi nagwizdac.
    • Gość: obserwator Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:19
      Czyli wrócą czasy stalinowskie- ciemnogród.
      Jak będzie to zilustruje dowcip:
      Wódz narodu -stalin- prowadzi zebranie. W pewnym momencie ktoś kichnął. stalin
      się pyta kto to zrobił. A tu cisza jak makiem zasiał, nikt się nie przyznaje.
      stalin mówi pierwszy rząd rozstrzelać. Po pewnym czasie sytuacja się powtarza
      stalin rozstrzeliwuje drugi rząd. Później 3 i 4 . Po rozstrzelaniu 5 rzędu
      wstaje mały wątły towarzysz z 6 rzędu i mówi, że to on kichnął, a stalin mu
      odpowiada na zdrowie towarzyszu, na zdrowie. U nas też tak będzie ( albo już
      tak jest) na początku będą strzelać a później się pytać co zrobił.
      NICH ŻYJE KOMUNA.!!! NIECH ŻYJE.
    • Gość: Przemo Mowia,ze Senat to izba rozsadku IP: 195.205.44.* 08.07.04, 10:37
      Zobaczymy dzis, na ile to slogan,a na ile prawda. Rozsadek podpowiada,ze pewnie
      nasi dzielni i madrzy senatorowie przeglosuja projekt rzadowy i bedziemy
      musieli machac dowodami osobistymi w kiosku przy zakupie kart pre-paid. Jesli
      ten wariant przejdzie, to bedzie to kolejny argument za likwidacja Senatu.
    • Gość: 2yoo4yoo.co.uk Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.netserv.net / *.netserv.net 08.07.04, 10:49
      Janek Jaworowski,kapitan statku "Portal GW",oraz dwa Tomki,tez
      superfachowcy,maja oczywiscie racje.Jak mozna majstrowac przy regulacjach
      prawnych dotyczacych najbardziej zaawansowanej technologii masowej komunikacji
      bez udzialu praktykow.Longin Pierwszy Hieronimus jednak z zasady niczego nie
      konsultuje.Roma locuta - causa finita...
    • Gość: Pepperoni Takie mondre a takie gupie! IP: 149.156.184.* 08.07.04, 11:13
      Takie niby mondre te chopaki od tych komputerów, a takie gupie. Kasy nie sypli
      naszej LSD na czas, no i majom kłopoty z ustawom. Co to oni, w buszu żyjom, o
      Rywinie nie słyszeli? Sypiesz 5% i masz; jak nie sypiesz, to ni masz. Z tego
      połowem tera, a połowem, jak Olo podpisze. I o co ten krzyk?
    • Gość: Critto A ja tam uwazam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 11:19
      ... ze sejm i senat nie powinny obradowac ciagle, tylko byc zwolywane np. w
      referendum - bo tak to maja za duzo czasu i z nudow wymyslaja coraz gorsze
      glupoty ... A gdyby zastosowac moj pomysl, to zbieraliby sie tylko w sprawach
      naprawde istotnych dla kraju - i tylko za zgoda spoleczenstwa

Pozdrawiam!!
      Critto liberter.webpark.pl
      wspolpracownik liberator.lbl.pl
    • Gość: yanusz Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 11:19
      Rzad ,sejm i senat to pojeby wiekszosc nie wie co e-mail wiec tak sobie plota
      rozne glupstwa,
    • Gość: NTKernel.exe Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.fzk.de / *.fzk.de 08.07.04, 11:34
      Szczerze mowiac mnie to wali, czy trza bedzie zakladac e-konto z dowodem.
      Internet nie zna granic geograficznych, a my jestesmy za ciency w uszach aby
      wprowadzic taka kontrole internetu, jaka jest w chinach. Szkoda tylko, ze jeden
      palant z drugim nie pomyslal, ze jesli wprowadza restrykcje, to czesc ludzi
      zatrunionych w portalach pojdzie na zielona trawke.
      Glupota nie boli.
    • Gość: xxl Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.waw.pl / *.waw.pl 08.07.04, 11:34
      ROK 2004
      • Gość: adam wspolczuje wam polacy,ze musicie zyc w takim kraju IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 11:49
        ja za tydzien jade na stale do USA.tam nie ma takich smiesznych wyborcow jak w
        polsce.bo to wlasnie wy-wybraliscie takiego prezydenta,takich poslow i
        senatorow.do kogo wy macie pretensje?powiniscie sami sie uderzyc w piers.smiec
        mi sie z was chce.szykujcie dowody.a pracownikom portali wspolczuje-czas szukac
        roboty.zal mi was.
        • Gość: Hans Re: wspolczuje wam polacy,ze musicie zyc w takim IP: *.ek.hik.se 08.07.04, 17:12
          Milego zmywania garow na Greenpoint' cie Adam, hej!!!
          • Gość: Critto LEPIEJ W STANACH ZMYWAĆ GARY, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 22:20
            niż w Polsce obserwować cały ten CYRK, który się tu dzieje; to zidiocenie
            polityków i dużej części społeczeństwa. Ten cały populizm, prywatę, korupcję ...
            Politykierstwo, które już dosłownie POŻERA kraj, biurokrację, która POŻERA owoce
            ludzkiej pracy ... W USA można żyć w miarę normalnie za znacznie mniejsze (w
            proporcji) pieniądze ... Np. średnia roczna pensja pensja to 35000 dolarów (ok.
            3000 na miesiąc), wyżyć się da za 200 dolarów, plus 500 za wynajem BARDZO
            ŁADNEGO mieszkania (ok. 120 m^2) "pod klucz", ze wszystkimi meblami (a co -
            przecież nie każdy musi w USA być milionerem).

Zaprawdę, LEPIEJ w USA "myć gary" (tudzież np. szyby w oknach) i zarabiać
            UCZCIWIE na swoje życie, niż tu w Polsce liczyć na to, że znajdzie się 'znajomy'
            który nas zatrudni, albo na to, że dochapie się wreszcie do jakichś 'dobrych
            układów', gdzie będzie można olewać prawo; niż użerać się z ponad 20%
            BEZROBOCIEM (dla porównania: w USA bezrobocie to ok. 5%). Lepiej leczyć się w
            systemie amerykańskim, gzdie każdy wybiera fundusz, na który chce płacić składkę
            zdrowotną, niż w Polsce użerać się z NFZem i szpitalami.

Lepiej pracować uczciwie, nawet za marną pensję, i ŻYĆ UCZCIWIE, niż użerać się
            ze wszechobecną korupcją (w USA takie numery jak dawanie łapówek policjantom czy
            lekarzom NIE PRZECHODZĄ - tam korupcja istnieje tylko w 'wyższych sferach'
            biznesu, i też jest ostro zwalczana).

Niech nikt nie myśli, że nie kocham Polski; kocham Polskę, ale chciałbym,aby w
            tym kraju można było NORMALNIE ŻYĆ; od wielu lat szerzę świadomość wśród ludzi,
            świadomość tego, co należy zmienić, aby było lepiej - I JEST TO GŁOS WOŁAJĄCEGO
            NA PUSZCZY! Gdy kiedyś ze znajomymi wyszliśmy na ulicę i rozdawaliśmy ulotki -
            NIKOGO one nie obchodziły, wszyscy się 'gdzieś spieszą'!!! Dawanie ogłoszeń w
            internecie czy prasie - to samo! Zrozumiałem wtedy, że WIĘKSZOŚCI POLAKÓW NIC
            NIE OBCHODZI POLSKA, więc co ja się będę wysilał, aby ich zmieniać?
            Uszczęśliwiać na siłę? Sorry, ale tego już za dużo - NIC NA SIŁĘ. A wrodzona
            wrażliwość i uczciwość NIE POZWALA MI PRZYŁĄCZYĆ SIĘ DO DZIEJĄCEGO SIĘ W TYM
            KRAJU CYRKU (np. dawania łapówek czy znieczulicy na powszechną tu
            niesprawiedliwość, i to nie 'społeczną' tylko prawdziwą). Amerykanie poza tym,
            że zarabiają pieniądze, są znacznie bardziej aktywni społecznie; jest tam wiele
            organizacji, w których można działać, obchodzi ich los drugiego człowieka,
            obchodzi ich istnienie złych przepisów, które szkodzą im i innym. W Polsce
            zdarzają się PIĘKNE przykłady troski o drugiego człowieka, np. Wielka Orkiestra
            Świątecznej Pomocy czy akcje 'zbiórkowe' TVNu (np. na chore dzieci)

PO CO W POLSCE SĄ PODATKI ?? ABY OFICJELE MIELI NOWE SIEDZIBY, I NOWE LIMUZYNY
            !!! W poprzednich latach na nowe samochody wydali 4 mld nowych złotych (1 mld
            dolarów). ZUS planuje budowę SUPERsiedziby w Warszawie, która będzie mieć
            rozmiar dwóch Auchanów (ok. 19000 m^2). Brakuje na zasiłki dla samotnych matek,
            na emerytury, na budowę dróg, afera goni aferę ... KOSZMAR. KOSZMAR, do czego
            Polacy pozostawieni sami sobie doprowadzili ten piękny kraj. KOSZMAR, w
            zestawieniu z gigantycznym i pięknym rozwojem Polski w latach 1918-1939 (budowa
            Gdyni, rozwój Łodzi, która wtedy nie kojarzyła się z dziećmi w beczkach i
            komunistami, tylko z rozwojem przemysłu), Centralnego Okręgu Przemysłowego,
            itd). KOSZMAR, ilu ludzi w Polsce kocha KOMUNĘ różnych rodzajów. Jak mało osób
            popiera rozsądną, liberalną politykę gospodarczą.

KOSZMAR też, jak wielu Polaków PLUJE NA PREZYDENTA LECHA WAŁĘSĘ - człowieka
            szanowanego NA CAŁYM ŚWIECIE. Ile pogardy jest w 'przeciętnym Polaku' wobec
            człowieka, który tyle dla Polski zrobił - pogardy wyrażanej tylko dlatego, że
            prezydent Wałęsa nie potrafił mówić tak jak większość, tylko 'ze specyficznEm
            akcentem', i że był z pochodzenia prostym robotnikiem.

Ja również zamierzam się z Polski wyprowadzić, choć myślę raczej o Wielkiej
            Brytanii lub Kanadzie. ŻYCZĘ POWODZENIA wszystkim innym Nowym Emigrantom w
            krajach, do których jadą. NAMAWIAM wszystkich rozsądnych do wyjazdu. A dla
            Rodaków, którzy zostaną w Polsce mam radę: głosujcie na liberałów, którzy
            POZWOLĄ DZIAŁAĆ (fr. "Laissez Faire"), zamiast korumpować jak robi to
            (post)komuna i jej podobni. RUSZCIE SIĘ wtedy z gospodarką, i ZACZNIJCIE
            DOGANIAĆ inne kraje !!! NIE DAJCIE SIĘ wciągnąć w eurokonstytucję, która zamieni
            wspólną Unię (za którą głosowałem) w KOŁCHOZ (za którym NIE głosowałem). BĄDŹCIE
            UCZCIWI - jeśli trzeba zapłacić mandat, to PŁAĆCIE, a nie wykręcajcie się
            łapówkami. Wiem, że nie wszyscy w Polsce są nieuczciwi, i że jest trochę ludzi
            rozsądnych - i CHCĘ, aby ta rozsądna mniejszość ZWYCIĘŻYŁA. NA POHYBEL KOMUNIE,
            AFERZYSTOM, PRZESTĘPCOM, MAFII, ZWYRODNIAŁYM MŁODOCIANYM BANDZIOROM.

W IMIĘ WOLNOŚCI !!!
            Pozdrawiam!!
            Krzysztof "Critto" Sobolewski
            liberter.webpark.pl
            • rodzina_adamsow Ogólnie to masz rację, ale.... 09.07.04, 16:39
              Żeczywiście poziom wiary w prawidłowe funkcjonowanie państwa jako
              organizmu społecznego spada na łeb. Ludzie przestają powoli wierzyc że da się
              tu normalnie żyć. O ile jeszcze za premierowania Oleksego, gospodarka powoli
              podnosiła sie i był wzrost gospodarczy, bezrobocie spadało, produkcja rosła i
              ogólnie ludzie patrzyli optymistycznie w przyszłości o tyle z nastaniem
              kato-prawicowej lalki o imieniu Buzek, wszystko się zawaliło. Spartolono
              podstawowe reformy. Rozkradzono majątek narodowy przez prywatyzacje
              "za wszelka cenę". Kalela-Sowińska powiedziała nawet "po nas choćby i
              spalona ziemia". Polityka zagraniczna w rozsypce, no może poza lenniczą
              pozycją wobec USA. Służalczość wobec KrK, danie "wolnej ręki" oligarchom,
              restrykcyjna ustawa skrobankowa, itp....
              Wszystkie te cechy doprowadziły do utraty szacunku i wiary w możliwości
              prawicy. Obecnie rząd byłego Millera, w którym pokładano nadzieje że jakoś
              ten burdel posprząta zawiódł. Lewica, już nie jest lewica tylko czyms na
              krztałt pseudoprawicowej himery, biegającej na pasku KrK i oligarchów.
              SLD zajęta walką o stołki i aferami jeszcze bardziej pogrążyła kraj w nędzy.
              Jaki bedziemy mieli wybór w następnych wyborach ?
              - SLD - rozsypująca się
              - Borówki - owoc raczej jednosezonowy
              - PiSuarkek - zakłamane kaczeńce, w Warszawce pokazały co potrafią
              - PO - zbieranina byłych sekretarzy KC, popłuczynany po UW i resztki ZchNu

Nic dziwnego że ludzie z tąd uciekają :(
              RA

• Gość: Grisza Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: 64.28.22.* 08.07.04, 12:14
      Mam nadzieje,ze nad Senatem unosi sie dzis pogodnie usmiechnieta dusza Jozefa
      Stalina.Brawo Senat-jeszcze raz daje dowod swojej przydatnosci.Mam nadzieje,ze
      ostatni.A pozniej z torbami na radnych powiatowych.Serdeczne uklony dla
      wszystkich zwolennikow nowelizacji.
    • Gość: Grisza Troche historii antycznej IP: 64.28.22.* 08.07.04, 12:20
      Czyzby Cezar Kaligula szczesliwie ozyl i zaludnil Senat w Polsce?Pamietacie
      zloci ludkowie,ze mianowal on senatorem swojego rumaka.Mysle,ze jednak to nie
      kon Kaliguli, bo tamten mial chyba wiecej rozumu.Serdeczne pozdrowienia dla
      wszystkich bucefalow.
    • Gość: L Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.p-s-inter.net 08.07.04, 12:35
      jaka chcesz prywatnośc w kraju rzadzonym mentalnie przez lpr?
    • Gość: @ Ja pitolę! Ale kasę zagraniczni operatorzy zrobią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:53
      Czy poseł lub inny senator wie co to jest Internet i na jakich zasadach działa?
      -Nie sądzę!
    • Gość: bez sensu Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.trzebinia.net / *.trzebinia.net 08.07.04, 12:58
      bez sensu
    • Gość: Observer Re: E-mail z dowodem? Dziś głosowanie w Senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 13:33
      A może by tak sprawdzić kto był autorem tego pomysłu? Czy nasi parlamentarzyści mają nadmiar czasu żeby się zajmować takimi głupotami?
    • suco TO NIE PRZESZŁO!!! 08.07.04, 13:36
      Najpierw przeczytajcie wiadomość a potem dopiero piszcie Wasze reakcje na nią.
      Czy to aż takie trudne?
    • Gość: ZEUS Zadne zwyciestwo, pomysl byl poroniony i nie mial IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 13:36
      szans na realizacje..
    • Gość: (S)nail brawa dla Senatu RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 13:38
      za zdrowy rozsądek
    • Gość: theo Sejm może odrzucić poprawkę senatu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 13:41
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka