Dodaj do ulubionych

O łowieniu wyborców

IP: 195.136.247.* 11.07.04, 17:32
Borowski , witamy w gronie populistów. Jeszcze jeden taki pomysl i bedziesz
pan stal na jednym pomniku w Hawanie ramie w ramie z Fidelem. Jakiego
kretynstwa w tym kraju nie wymysla politycy dla zdobycia chocby procenta
poparcia :(
Obserwuj wątek
    • Gość: triarius Wędka, zgoda! IP: *.netten.pl 11.07.04, 18:04
      Tyle że rozdawanie od 15 lat trwa rozdawanie wędek przez światłych liberałów, a
      skutek widać gołym okiem. (Przy okazji dzięki za Świadectwó NFI, tę moją część
      doróbku mojego i moich rodziców! Kupiłem je o ile pamiętam za 25 zł, czy nawet
      więcej, a obecnie ma wartość coś koło 80 zł, oczywiście nie uwzględniając
      inflacji. Chwała liberalnym ekonomistom!)
      • elfhelm Polakom zawsze dawano ryby i rybki 11.07.04, 18:11
        a oni chcieli więcej i więcej - "bo nam się należy"
        działania muszą iść w kierunku "wędki" - prorynkowe przepisy, jasne podatki,
        działania dla przedsiębiorczości i społeczeństwa obywatelskiego

ale do tego trzeba myśleć - a nasze elyty politykierskie potrafią tylko
        zajmować się tak poważnymi problemami jak święto flagi, kara śmierci, parada
        gejów czy Bóg w konstytucji

niestety sami wybieraliście Kaczki, Andrzejki, Giertychy, Millery, złodzieji,
        nieuków, populistów, ekonomicznych i społecznych analfabetów, którzy obiecywali
        gruszki na wierzbie.
        i pewnie nic się nie zmieni (Rokita haha)
        • Gość: claymore Dobrze że chociaż ty się znasz ;-) IP: *.netten.pl 11.07.04, 18:17
    • Gość: Wentka Obywatelu Skwirowski! IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 11.07.04, 18:55
      Ob. Skwirowski!

Piszecie: "Wielu już to robi - znam dziesiątki przykładów nawet dużych firm
      gdzie część wynagrodzenia wypłaca się "pod stołem", czyli z pominięciem fiskusa".

Czy możecie napisać o tych "nawet dużych firmach"? W Gazecie, albo jak sie
      boicie że wam reklamy obetną, to prosto do urzędu kontroli skarbowej? Co to za
      firmy? Producencka firma Lwa Rywina? Nie krępujcie sie.

Przecież wam nie jest wszystko jedno.
    • Gość: czytelnik Re: O łowieniu wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 07:04
      to 8PLN czy 40 PLN ?
      Zanim cibiedni dostana wędkę ( też trzeba im ją dać )to zacznijmy od ich
      nakarmienia bo ..nie doczekają na te gruszki przepraszam wędki od bogatych.
      Podatek ( ten zmiejszony )od przedsiębiorstw ile miejsc pracy przysporzył
      Panie Skwirowski? To właśnie Pana tekst to populizm w najbardziej czystej
      postaci tyle,że pokryty liberalną frazeologią.Juz widzę jak "zwolniony" od
      podatku p.Skwirowski uruchamia nowe miejsca pracy....W Egipcie,Tunezji itp.
      • Gość: Lepper 10 Re: O łowieniu wyborców IP: *.e-nterart.pl 12.07.04, 09:52
        Zgadzam się z poprzednim postem. Jak na razie psudo liberalna polityka
        wszyskich rządow zlikwidowała w Plsce 5 mln miejsc pracy w ciągu 15 lat . I to
        jest realny poziom bezrobocia w naszym kraju. Tym ludziom trzeba pomóc. Sami
        sobie nie poradzą , ponieważ gzyby i maliny nie rosną w zimie, podobnie jest z
        pracami sezonowymi. Zlikiwdowanie bezpłatnych międzynarodowych lotów dla
        parlamentarzystów to kolejny grsz na chleb dla glodnych dzieci
        z po PGR - owskiej wsi. Ale liberał powie ,że to grosze. Dla niego może tak
        dla nas nie. Chodzi o sumę takich działań np po co Senat, po co 460 p osłów,
        po co powiaty ze Starostami i wice z pensjami ponad 10 000 zł ( z ZUS ), po co
        2000 ludzi u Kwacha itp itd. :-)))))
        • Gość: Talib_Klewka Re: O łowieniu wyborców IP: *.visp.energis.pl 12.07.04, 10:10
          Dobroczyńco z cudzej pracy, spróbuj zatrudnić dawnych PGR-owców w sile wieku.
          Po pół roku się odezwij, z pewnością zmienisz zdanie o "sprawiedliwości
          społecznej" i nie będziesz się zasłaniał głodnymi dziećmi
    • Gość: Visus W poszukiwaniu przyzwoitości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 11:33
      Nie chciałbym przesądzać w jaki sposób, ale nie mam wątpliwośći, że państwo
      nasze powinni w większym niż obecnie stopniu finansować beneficjenci rewolucji
      ustrojowej. Wymaga tego nie tylko tzw. sprawiedliwość społeczna, ale przede
      wszystkim elementarne poczucie przyzwoitości. Właściciele biznesów, zwłaszcza
      tych dużych, niegdy osobiście nie wytwarzają czerpanych dochodów, ale
      przechwytują je od swoich najemnych pracowników i w tym sensie żyją na cudzy
      koszt. Byłoby więc zupełnie naturalnym gdyby w jakiś sposób zwracali część tych
      przechwyconych dochodów społeczeństwu.
      • Gość: Lepper 10 Re: W poszukiwaniu przyzwoitości IP: *.e-nterart.pl 12.07.04, 21:32
        To mi trochę pachnie dziadkiem Marksem i jego bajce w wartości dodatkowej.
        Dzisiaj liczy się tylko siła grupy spolecznej. Głodne dzieci jej nie mają.
        Sam mam takich 70 w ośrodku dla niepełnosprawnych więc wiem co mowię. Znikąd
        pomocy : -((((
        • Gość: Visus Walcz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 03:12
          Jeśli już pachnie, to "wartością dodaną", a nie dodatkową. Jednak niezależnie
          od tego czym pachnie, istotne jest tzw. sedno, a nie twoje "powonienie".
          Człowiek po to ma rozum (cywilizację, kulturę) żeby nie tylko siła odgrywała
          rolę przy podziale "łupów". Ale jeśli uznajesz tylko siłę, bo inne czynniki
          Ci "pachną", to walcz, chłopie, walcz!
    • Gość: Evvie 40 zlotych? IP: *.netx.waw.pl / *.waw.pl 13.07.04, 00:25
      Jak ten pan ma tyle kasy, ze mu 40 zlotych miesiecznie zwisa, to niech zaplaci
      za tych, ktorym nie. 40 zlotych miesiecznie to 480 zlotych rocznie, a to jest
      dla mnie np. 20 m^2 podlogi, ktora wymieniam wlasnie, zamontowanie 12 m^2 (bo
      montaz droga rzecz), monitor, ktory mi sie wlasnie zepsul albo tez okolo 1/4
      tego, co mi w miesiacu zostaje na reke. Czynsz za miesiac. Rachunki za telefon
      za pol roku... Nie, zdecydowanie wolalabym, zeby rzad lepiej wydawal pieniadze
      na te walke z bezrobociem, o ktorej sie tak trabi, niz dawal "rybke" z mojej pensji.
      • Gość: Lektor KC Niechby i 400, ale od najbogatszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 03:20
        Toteż właśnie nie z twojej pensji proponuje się wspomagać biedniejszych, a z
        dochodów tych, którzy przekraczają II i III próg podatkowy. Ja, wprawdzie
        ograniczyłbym to wyłącznie do III progu i podniósł stawkę podatkową dla tej
        grupy, ale generalnie popieram ideę Borowskiego. Najbogatsi nigdy nie uzyskują
        dochodów tylko z własnej pracy, więc niech oddadzą część tego, co zgarnęli za
        pracę innych.
    • Gość: zawiedziony Re: O łowieniu wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 20:18
      Ci bogaci nie zwieksza popytu bo nie moga. Moze mi ktos wytlumaczy, jak mozna
      wydac w ciagu miesiaca np. 50000 zl.Tylko wlasnie podniesc niskie place
      iemerytury, a napewno ci ludzie te pieniadze wydadza w kraju i pobudza
      produkcje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka