pies_na_czarnych 11.02.14, 17:49 Niedługo Ciemnogród rownież przekształci się w normalny kraj. Kraj warty XXI wieku. deser.pl/deser/51,111858,15435006.html#BoxSlotIIMT Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekm22 Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 18:00 Oj nie wczesniej niz za 10 - 15 lat .... !!!! Niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Oj nie wczesniej niz za 10 - 15 lat .... !!!! 11.02.14, 21:27 Ale perspektywa już wyobrażalna a więc kojąca. Na wyciągniecie ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 18:02 mnie też serce rośnie jak oglądam te zdjęcia , średniowiecze powoli bo powoli ale odchodzi w niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 18:05 Styropian zaczyna się wykruszać i to rokuje lepszą przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 18:13 Niestety Polska to skansen katolickiego ciemnogrodu w Europie ... i na prawdziwa laicyzacje polskiego spoleczenstwa troche poczekamy ... Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Lecz nasi złomiarze tyle dobra... 11.02.14, 19:13 pies_na_czarnych napisała: > Styropian zaczyna się wykruszać i to rokuje lepszą przyszłość. > > Lecz nasi złomiarze tyle dobra w spokoju by nie zostawili! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Jak ty w tej Belgii wytrzymujesz? 11.02.14, 18:11 Tam coś 60% katolików jest. Powinieneś w te pędy ruszać w ruiny Detroit i koić serce. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Jak ty w tej Belgii wytrzymujesz? 11.02.14, 18:14 60% :)))))))) może ochrzczonych jako bezwolne niemowlęta. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jak ty w tej Belgii wytrzymujesz? 11.02.14, 18:16 pies_na_czarnych napisała: > 60% :)))))))) może ochrzczonych jako bezwolne niemowlęta. en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Belgium Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Jak ty w tej Belgii wytrzymujesz? 11.02.14, 18:16 To tak jak z 95% polakow katolikow..... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Jak ty w tej Belgii wytrzymujesz? 11.02.14, 18:16 douglasmclloyd napisał: > Powinieneś w te pędy ruszać w ruiny Detroit i koić > serce. > Nie muszę aż do Hameryki, w Belgii jest podobnie. Kościoły i klasztory przerabia sie na knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Jak ty w tej Belgii wytrzymujesz? 11.02.14, 19:02 Nie długo w burdele - tak się koń czy sqrvysyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 20:03 Rzeczywiście te zdjęcia są bardzo piękne, bo wszelkie ruiny i zagracone pomieszczenia są bardzo fotogeniczne. Ale nie chciałabym, żeby u nas kościoły doprowadzono do takiego stanu podobnie, jak za grandę uważam, że do takiej rujnacji doprowadzono liczne przedwojenne pałace i dworki. To właśnie Ciemnogród ponosi główną odpowiedzialność za to, że z pięknych pałaców, stanowiących dobro kultury narodowej, wyszabrowno wszystko, co dało się wyrwać i wynieść, a resztę pozostawiono na zniszczenie. Ten sam Ciemnogród szczerzy teraz zęby w nadziei na podobną dewastację kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 20:14 damakier1 napisała: > Rzeczywiście te zdjęcia są bardzo piękne, bo wszelkie ruiny i zagracone pomiesz > czenia są bardzo fotogeniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 20:21 damakier1 napisała: > Rzeczywiście te zdjęcia są bardzo piękne, bo wszelkie ruiny i zagracone pomiesz > czenia są bardzo fotogeniczne. Ale nie chciałabym, żeby u nas kościoły doprowad > zono do takiego stanu podobnie, jak za grandę uważam, że do takiej rujnacji dop > rowadzono liczne przedwojenne pałace i dworki. To właśnie Ciemnogród ponosi głó > wną odpowiedzialność za to To dlaczego Watykan nie remontuje tych kościołów? Aa nie mają pieniędzy bo musieli wiele milionów zapłacić za kieckowych zboczeńców. Gdyby spędzie na świecie sądy mogły nakładać takie kary jak w Stanach to czarni już dawno chodziliby z żebraczym workiem na plecach, Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 20:25 A co to, czy ja jestem przedstawiecielka Watykanu? Też bym była za tym, żeby Watykan sypnął groszem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 20:28 damakier1 napisała: > A co to, czy ja jestem przedstawiecielka Watykanu? Też bym była za tym, żeby Wa > tykan sypnął groszem. > Moim zdanie tylko na nich leży obowiązek dbania i własne nieruchomosci. Jeżeli nie to znacjonalizowac tak jak to jest np w Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 22:09 > Moim zdanie tylko na nich leży obowiązek dbania i własne nieruchomosci. - jak wszystko, tak i to nie jest takie proste. Jakkolwiek ja nie chadzam do kościołów w celach religijnych,to jednak zależy mi, żeby kościoły nie niszczały i uważam je za dobro nasze wspólne jako dzieła architektury i szeroko pojętej sztuki. Nie mam pomysłu, jak powinny byc rozwiązane między kościołem a państwem kwestie utrzymywania kościołów w dobrym stanie i nie bardzo chce mi się teraz nad tym zastanawiać. Odniosłam sie tylko do tytułu wątku, bo mnie widok naprzykład rozpadającego sie kościoła mariackiego ze zniszczonym ołtarzem Wita Stwosza nie tylko by serca nie koił, ale wręcz mocno je ranił. Podobnie te zdjęcia z Detroit - podobały mi się jako piękne fotografie, ale w sercu robiło się raczej smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 20:46 Jak daje się ciemnogrodzianom w doope to On tak się odwdzięcza. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: Zdjęcia kojące serce. 11.02.14, 20:07 Tam najpierw padł przemysł, ale zaraz potem sektor usług duszpasterskich. U nas przemysł też padł, ale usługi dalej kwitną... ((:- Odpowiedz Link Zgłoś