Gość: Janko Fabrykant IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 17:36 A ja lykam Tyskie (codziennie trzy buteleczki na sen) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: torunskiwierzyciel żywiec łyknął Kujawiaka dla nieruchomości IP: *.torun.mm.pl 04.10.04, 17:53 Kujawiaka chyba spotka los Królewskie, czyli bedzie warzone w Warce/ wybudowano potężną warzelnię, największą w polsce!/, gdyz bardziej atrakcyjne od tego znaku firmowego sa nieruchomości zajmowane przez bydgoski browar. Podobnież stało sie z warszawskimi browarami warzącymi królewskie, wartośc nieruchomości zajmowanych przez ten dobry warszawski browar/ oj! dobre to królewskie! A złoty król ! to dopiero smak!!!!/ była głowną przesłanką przejęcia przez heineken - zywiec od austriaków !!/Na marginesie sprawy do dzisiaj prawo własności do warszawskich browarów nie zostało rozstrzygnięte ale grupa heineken zywiec tworzy fakty dokonane!/ Torunski Polmos jeśli zostanie kupiony od sp przez Elanę może go spotkać los podobny.Produkcja planowanych biopaliw zostanie przeniesiona na teren Elany a atrakcyjnie połozona działka po byłym Polmosie zostanie sprzedana z przeznaczeniem na budownictwo usługowo- handlowe bądż mieszkaniowe./ przez płot z polmosem sąsiaduja budynki mieszkalne!/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAJCZYK Re: żywiec łyknął Kujawiaka dla nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:47 ze względu na skojarzenia dot. podpisu uczestnika forum pragnę zaprzeczyć aby była to moja opinia - Dariusz RAJCZYK; jednocześnie gorąco pozdrawiam pracowników KUJAWIAKa z którym sam byłem związany przez kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAJCZYK Re: żywiec łyknął Kujawiaka dla nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:48 ale podzielam pogląd co do dalszych losów toruńskiego POLMOSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yann Re: Grupa Żywiec łyka dwa browary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:11 a ja łykam Żubra na sen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek W. Niestety nic dobrago to nie oznacza, następuje IP: 5.5R* / 213.218.65.* 04.10.04, 18:14 kompletna monopolizacja rynku piwa w Polsce. Piwo bedzie drogie i takie samo niezależnie od naklejki. Dobry rynek piwa jest tylko w Belgii, gdzie nie ma Heinekena i Carlsberga, ale za to są dziesiatki małych regionalnych browarów produkujących olbrzymia ilość marek piwa. Szkoda, że w Polsce dopuszczono do niekontrolowanej monopolizacji tego rynku z olbrzymia stratą dla konsumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobo a czy to jest zeczywiscie jeszcze Tyskie? :-) IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 04.10.04, 19:10 po takich przetasowaniach nie wiadomo czy wczesniejsze Tyskie produkowane jest w Tychach, itd...... Wszystko na to wskazuje, ze za pare lat zostanie tylko Zywiec, Okocim i zagraniczne marki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: a czy to jest zeczywiscie jeszcze Tyskie? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:53 Tyskie jest tyskie tylko częściowo - to Kompania Piwiowarska (SABMiller); oprócz Browarów Tyskich ma jeszcze Lech Browary Wielkopolski i Dojlidy. Okocim też taki sobie okocimski - Carlsberg się kłania. No a o Heinekenie (tzw. Grupa Żywiec) to masz w artykule. Są owszem jeszcze polskie browary, ale coraz mniej - ostatnio wymyslonym gwożdziem do trumny polskiego browarnictwa była konieczność utworzenia tzw. składów podatkowych dla celów poboru akcyzy i VAT w zwiazku z wejsciem do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie piwo Cena piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:41 A kto byl w Niemczech w markecie to zauwazyl ze tam piwo jest albo tansze albo rowne cena do naszego, no co jak co ale ilosc kasy zaangazowana w niemczech i koszt sily roboczej chyba nie jest mniejsza niz w Polsce, ale u nas to kurwa chamówa zawsze byla i bedzie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANSS SZKODA NAPRAWDE SZKODA !!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.169.* 04.10.04, 22:01 HEINEKEN SIE PANOSZY A PIWO HEINEKN JESY DO KITU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwosz Re: Grupa Żywiec łyka dwa browary IP: *.oskbraniewo.pl 04.10.04, 22:13 Żywiec kupuje browary i doprowadza je do upadlości. Tak się walczy z konkurencją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malach jeśli Żywiec to tylko porter IP: *.one.pl / 213.199.255.* 05.10.04, 00:32 a ja za to co drugie dzień biegam 10 km, dobrze mi sie potem spi i miesien piwny nie rosnie :p a w ogole to ludzie ruszajcie sie wiecej bo bedziemy niedlugo jak amerykany wygladac i bedziemy najwiekszymi fajtłapami europy, juz teraz poziom polskiego sportu jest do niczego, kiedys na przyszkolnych boiskach w cos sie gierzylo ciagle, a teraz co najwyzej siedzi tam grupka hip-hopowcow i jara blanty sorki ze zjechanie troche z tematu piwnego miłośnik portera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na sen Re: jeśli Żywiec to tylko porter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 06:58 najlepsze jest wino - 2 wieczorem i sen złoty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim teraz tylko będzie jedno piwo pod kilkoma markami IP: *.tele2.pl 05.10.04, 10:17 dziękuję za takie piwo. uwielbiam kujawiaka i chyba kupię kilka skrzynek na zapas bo po wykupieniu przez Żywca browaru bydgoskiego w butelce kujawiaka będzie gazowane wstrętne paskudztwo "Żywiec". Czy u nas w Polsce nie może działać mały lokalny browarek z tradycjami z dbaniem o klienta. A tak wielkie koncerny robią z nas milionowych konsumentów i liczą tylko kasę a nie lojalność. Chyba bredzę ale zepsuliście mi humor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel molochy IP: *.238.92.150.adsl.inetia.pl 05.10.04, 10:21 Smakuje mi piwo z małych niezależnych browarów(i co mi zrobisz) a z tych molochów to jest ten sam granulat tylko w różnych proporcjach tak na marginesie czy browary nadal oszukują na zawartości alkoholu(ciekawe czy ktoś to sprawdził ponownie,)bo na etykietach bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grasshopper Łyknijcie sobie konto :) IP: *.ekoenergia.com.pl 05.10.04, 10:24 www.bankier.pl/sp/grasshopper5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARNELL Re: Grupa Żywiec łyka dwa browary IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.04, 12:51 SZKODA JESLI OBA BRWARY W PRZYSZLOSCI ZOSTANA ZAMKNIETE ALE JESLI NIE KUJAWIAKOWI WYJDZIE TO NA DOBRE NOBO MOIM DANIEM NIE JEST TO NAJLEPSZE PIWO W SMAKU ALE BYC MOZE TAKIE W BYDGOSZCZY TAKIE LUBIA ... TO WASZ PROBLEM KTOS TU MADRY NAPISAL ZE TRZEBA CHRONIC REGIONALNY RYNEK -I JA GO POPIERAM hmmm A NIEDLUGO OSCYPEK BEDZIE MIAL ETYKIETE NEASTLE ... ( przepraszam za zmiane tematu ale to tylko dla przykladu , GOPLANY tez juz nie ma ... ) TYSKIE NR:1 ... pozniej sambor export CZYLI KOSZALINSKI BROK ... AZS KOSZALIN fan club POZDRAWIA ASTE BYDGOSZCZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandii a czym się teraz różnia te "nowoczesne" piwka IP: 195.205.163.* 05.10.04, 14:43 te same maszyny, ta sama technologia, podobno różna woda. Jak zrobiłem znajomym "smakoszom" tzw. "blin" test to zgadywali, nie byli w stanie rozróżnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elblazanin Re: a czym się teraz różnia te "nowoczesne" piwka IP: *.83.63.81.cust.bluewin.ch 05.10.04, 17:09 elblbrewery, teraz 3 mln hl piwa rocznie, kiedys najwiecej w polsce, po unowoczesnieniu przez heineken, nie zywiec, obniza jakosc i zawartosc alkoholu. swietnie dzialajacy browar zostaje zniszczony na rzecz innych. wybudowany biurowiec dla administracji pustoszeje, bo siedziba zostaje przeniesiona do innego miasta. ludzie traca prace, klienci na jakosci. na szczescie nie glosowalem za UE, jestem przeciwny globalizacji i dzieki temu swiadomy tego shitu...pije tylko soki owocowe!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie piwo Ktorę piję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:52 Właśnie piję Harnasia i Kenigera z Bierony, no i czuję?Żadnej różnicy, portfel za to wkurfiony bo Keniger był po 1,39 z Harnaś 1,99. i o co chodzi z tymi browarami? Odpowiedz Link Zgłoś