Dodaj do ulubionych

Grupa Żywiec łyka dwa browary

IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 17:36
A ja lykam Tyskie (codziennie trzy buteleczki na sen)
Obserwuj wątek
    • Gość: torunskiwierzyciel żywiec łyknął Kujawiaka dla nieruchomości IP: *.torun.mm.pl 04.10.04, 17:53
      Kujawiaka chyba spotka los Królewskie, czyli bedzie warzone w Warce/ wybudowano
      potężną warzelnię, największą w polsce!/, gdyz bardziej atrakcyjne od tego
      znaku firmowego sa nieruchomości zajmowane przez bydgoski browar. Podobnież
      stało sie z warszawskimi browarami warzącymi królewskie, wartośc nieruchomości
      zajmowanych przez ten dobry warszawski browar/ oj! dobre to królewskie! A złoty
      król ! to dopiero smak!!!!/ była głowną przesłanką przejęcia przez heineken -
      zywiec od austriaków !!/Na marginesie sprawy do dzisiaj prawo własności do
      warszawskich browarów nie zostało rozstrzygnięte ale grupa heineken zywiec
      tworzy fakty dokonane!/ Torunski Polmos jeśli zostanie kupiony od sp przez Elanę
      może go spotkać los podobny.Produkcja planowanych biopaliw zostanie
      przeniesiona na teren Elany a atrakcyjnie połozona działka po byłym Polmosie
      zostanie sprzedana z przeznaczeniem na budownictwo usługowo- handlowe bądż
      mieszkaniowe./ przez płot z polmosem sąsiaduja budynki mieszkalne!/
      • Gość: DRAJCZYK Re: żywiec łyknął Kujawiaka dla nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:47
        ze względu na skojarzenia dot. podpisu uczestnika forum pragnę zaprzeczyć aby
        była to moja opinia - Dariusz RAJCZYK; jednocześnie gorąco pozdrawiam
        pracowników KUJAWIAKa z którym sam byłem związany przez kilka lat
      • Gość: DRAJCZYK Re: żywiec łyknął Kujawiaka dla nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:48
        ale podzielam pogląd co do dalszych losów toruńskiego POLMOSu
    • Gość: Yann Re: Grupa Żywiec łyka dwa browary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:11
      a ja łykam Żubra na sen
    • Gość: Leszek W. Niestety nic dobrago to nie oznacza, następuje IP: 5.5R* / 213.218.65.* 04.10.04, 18:14
      kompletna monopolizacja rynku piwa w Polsce.
      Piwo bedzie drogie i takie samo niezależnie od naklejki.
      Dobry rynek piwa jest tylko w Belgii, gdzie nie ma Heinekena i Carlsberga, ale
      za to są dziesiatki małych regionalnych browarów produkujących olbrzymia ilość
      marek piwa.
      Szkoda, że w Polsce dopuszczono do niekontrolowanej monopolizacji tego rynku
      z olbrzymia stratą dla konsumentów.
    • Gość: nobo a czy to jest zeczywiscie jeszcze Tyskie? :-) IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 04.10.04, 19:10
      po takich przetasowaniach nie wiadomo czy wczesniejsze Tyskie produkowane jest w
      Tychach, itd...... Wszystko na to wskazuje, ze za pare lat zostanie tylko
      Zywiec, Okocim i zagraniczne marki.
      • Gość: Jola Re: a czy to jest zeczywiscie jeszcze Tyskie? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:53
        Tyskie jest tyskie tylko częściowo - to Kompania Piwiowarska (SABMiller);
        oprócz Browarów Tyskich ma jeszcze Lech Browary Wielkopolski i Dojlidy. Okocim
        też taki sobie okocimski - Carlsberg się kłania. No a o Heinekenie (tzw. Grupa
        Żywiec) to masz w artykule. Są owszem jeszcze polskie browary, ale coraz mniej -
        ostatnio wymyslonym gwożdziem do trumny polskiego browarnictwa była
        konieczność utworzenia tzw. składów podatkowych dla celów poboru akcyzy i VAT w
        zwiazku z wejsciem do UE.
      • Gość: lubie piwo Cena piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:41
        A kto byl w Niemczech w markecie to zauwazyl ze tam piwo jest albo tansze albo
        rowne cena do naszego, no co jak co ale ilosc kasy zaangazowana w niemczech i
        koszt sily roboczej chyba nie jest mniejsza niz w Polsce, ale u nas to kurwa
        chamówa zawsze byla i bedzie,
    • Gość: HANSS SZKODA NAPRAWDE SZKODA !!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.169.* 04.10.04, 22:01
      HEINEKEN SIE PANOSZY A PIWO HEINEKN JESY DO KITU
    • Gość: Piwosz Re: Grupa Żywiec łyka dwa browary IP: *.oskbraniewo.pl 04.10.04, 22:13
      Żywiec kupuje browary i doprowadza je do upadlości. Tak się walczy z konkurencją
    • Gość: malach jeśli Żywiec to tylko porter IP: *.one.pl / 213.199.255.* 05.10.04, 00:32
      a ja za to co drugie dzień biegam 10 km, dobrze mi sie potem spi i miesien piwny
      nie rosnie :p
      a w ogole to ludzie ruszajcie sie wiecej bo bedziemy niedlugo jak amerykany
      wygladac i bedziemy najwiekszymi fajtłapami europy, juz teraz poziom polskiego
      sportu jest do niczego, kiedys na przyszkolnych boiskach w cos sie gierzylo
      ciagle, a teraz co najwyzej siedzi tam grupka hip-hopowcow i jara blanty
      sorki ze zjechanie troche z tematu piwnego

miłośnik portera
      • Gość: na sen Re: jeśli Żywiec to tylko porter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 06:58
        najlepsze jest wino - 2 wieczorem i sen złoty :)
    • Gość: mim teraz tylko będzie jedno piwo pod kilkoma markami IP: *.tele2.pl 05.10.04, 10:17
      dziękuję za takie piwo. uwielbiam kujawiaka i chyba kupię kilka skrzynek na
      zapas bo po wykupieniu przez Żywca browaru bydgoskiego w butelce kujawiaka
      będzie gazowane wstrętne paskudztwo "Żywiec". Czy u nas w Polsce nie może
      działać mały lokalny browarek z tradycjami z dbaniem o klienta. A tak wielkie
      koncerny robią z nas milionowych konsumentów i liczą tylko kasę a nie
      lojalność. Chyba bredzę ale zepsuliście mi humor.
    • Gość: kufel molochy IP: *.238.92.150.adsl.inetia.pl 05.10.04, 10:21
      Smakuje mi piwo z małych niezależnych browarów(i co mi zrobisz) a z tych
      molochów to jest ten sam granulat tylko w różnych proporcjach tak na marginesie
      czy browary nadal oszukują na zawartości alkoholu(ciekawe czy ktoś to sprawdził
      ponownie,)bo na etykietach bez zmian.
    • Gość: grasshopper Łyknijcie sobie konto :) IP: *.ekoenergia.com.pl 05.10.04, 10:24
      www.bankier.pl/sp/grasshopper5
    • Gość: DARNELL Re: Grupa Żywiec łyka dwa browary IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.04, 12:51
      SZKODA JESLI OBA BRWARY W PRZYSZLOSCI ZOSTANA ZAMKNIETE ALE JESLI NIE
      KUJAWIAKOWI WYJDZIE TO NA DOBRE NOBO MOIM DANIEM NIE JEST TO NAJLEPSZE PIWO W
      SMAKU ALE BYC MOZE TAKIE W BYDGOSZCZY TAKIE LUBIA ... TO WASZ PROBLEM KTOS TU
      MADRY NAPISAL ZE TRZEBA CHRONIC REGIONALNY RYNEK -I JA GO POPIERAM hmmm A
      NIEDLUGO OSCYPEK BEDZIE MIAL ETYKIETE NEASTLE ... ( przepraszam za zmiane
      tematu ale to tylko dla przykladu , GOPLANY tez juz nie ma ... )

TYSKIE NR:1 ... pozniej sambor export CZYLI KOSZALINSKI BROK ...

AZS KOSZALIN fan club POZDRAWIA ASTE BYDGOSZCZ
    • Gość: sandii a czym się teraz różnia te "nowoczesne" piwka IP: 195.205.163.* 05.10.04, 14:43
      te same maszyny, ta sama technologia, podobno różna woda. Jak zrobiłem
      znajomym "smakoszom" tzw. "blin" test to zgadywali, nie byli w stanie rozróżnić!
      • Gość: elblazanin Re: a czym się teraz różnia te "nowoczesne" piwka IP: *.83.63.81.cust.bluewin.ch 05.10.04, 17:09
        elblbrewery, teraz 3 mln hl piwa rocznie, kiedys najwiecej w polsce, po unowoczesnieniu przez
        heineken, nie zywiec, obniza jakosc i zawartosc alkoholu. swietnie dzialajacy browar zostaje
        zniszczony na rzecz innych. wybudowany biurowiec dla administracji pustoszeje, bo siedziba
        zostaje przeniesiona do innego miasta. ludzie traca prace, klienci na jakosci. na szczescie nie
        glosowalem za UE, jestem przeciwny globalizacji i dzieki temu swiadomy tego shitu...pije tylko
        soki owocowe!;)
        • Gość: lubie piwo Ktorę piję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:52
          Właśnie piję Harnasia i Kenigera z Bierony, no i czuję?Żadnej różnicy, portfel
          za to wkurfiony bo Keniger był po 1,39 z Harnaś 1,99.
          i o co chodzi z tymi browarami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka