Dodaj do ulubionych

PiS miniął się z PiS-em na A1

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 17:43
5,6 mln euro za jeden kilometr autostrady? Z czego ona będzie? Ze złota? To jakaś śmieszna cena jest. Chyba, że to będzie kilometr szerokości i przynajmniej z dziesięć kilometrów długości :/ Żeby tak jeszcze potrafili jakoś porządnie zrobić tą autostradę. Znająć życie, za kilka lat nawieżchnia będzie tak popękana jak we wszystkich innych niby-drogach.

BTW: Ile wyniosły by prawdziwe koszta budowy takiego odcinka? Oczywiście chodzi tutaj o cenę gruntu, materiały, wynagrodzenia dla pracowników i takie tam. Pomijając oczywiście bonusy w stylu nowego domu dla pana kierownika i tańczące koparki :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Drogowiec PiS miniął się z PiS-em na A1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 17:43
      Skoro nie ma planu technicznego inwestycji, nie wiadomo jakie zastosowane będą
      technologie i nie są zrobine badania geologiczne podłożą - to skąd wiadomo, że
      te 90 km będzie szło obszarami podmokłymi,które tzreba specjalnie wzmacniać?
      Normalny inwestor wyznacza przebieg autostrady na nalepszym z możliwych
      obszarów a nie przez grzęzawiska i torfy. Ktoś tu bajeruje a członkowie PiS z
      Pomorza, kierujac się lokalnym patriotyzmem wierzą w każde banialuki jakie im
      się serwuje.
      • Gość: anzymut TO JEST AUTOSTRADA CIULU ! IP: *.gdynia.mm.pl 12.10.04, 10:23
        Tu państwo wyznacza gdzie ma przebiegać, a inwestor buduje, zgodnie ze
        specyfikacją, widocznie robiono badania skoro jest przypuszczenie że grunty
        będą podmokłe. Mnie też się nie podoba cena tej autostrady, ale wydaje mi si.ę
        że może wszyscy podejżewają kolejną aferę, a może się okazać, że grunty są
        faktycznie podmokłe, a wiaduktów trzeba wybudować więcej niż przeciętnie, czyli
        że faktycznie koszty są uzasadnione, zobaczymy, myślę że jeżeli nie jest tak
        jak ja piszę, ktoś za to odpowie głową !
    • Gość: Jagnieszka MINIĄŁ SIĘ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.04, 22:05
      Czy to po polskiemu?
    • Gość: kanz to spróbój wybudować autostradę taniej w depresji IP: *.tvk.wroc.pl / *.api.net.pl 11.10.04, 22:18
      puknij się najpierw w łeb a dopiero potem narzekaj, pomyśl czy koszt km
      autostrady na przez zwykłe pola będzie taki sam jak przez tereny podmokłe i
      depresje????
      • Gość: albert Re: to spróbój wybudować autostradę taniej w depr IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.04, 22:57
        Jak będą chcieli poprowadzic autostrade przez najlepsze tereny to natychmiast
        beda protesty. Autostrady powinno prowadzic się przez tereny, na których nikt
        nie mieszka i nikomu nie przeszkadza, a to oznacza gorsze tereny, a to oznacza
        droższe budowanie.
        • jkwt Tereny pod A1 są już wykupione 12.10.04, 08:11
          Przebieg A1 jest dawno wyznaczony a teren pod nią wykupiony. Nie pora na
          dyskusję którędy ma ona przebiegać. Zresztą zbyt dużego pola manewru nie ma. Z
          jednej strony dolina Wisły i sama Wisła a z drugiej Bory Tucholskie.
      • Gość: z Niemiec Re: to spróbój wybudować autostradę taniej w depr IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.04, 08:30
        5,6 mld, czy 10 mld, czy nawet 30 mld za kilometr. Mi to wszystko jedno. Tylko
        zeby w koncu, wreszcie, juz, prosze, prosze zaczeli budowac!
        Dziekuje.
        • Gość: zniecierpliwiony WŁAŚNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.gdynia.mm.pl 12.10.04, 10:26
          ZGADZAM SIĘ Z PRZEDMÓWCĄ !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka