Dodaj do ulubionych

Rolniku, zaczekaj

IP: *.petrus.com.pl 09.12.04, 18:46
...oczywiście nawet jeśli rolnik dostanie 1000zł renty to i tak okaże się, ze
mu źle...
Obserwuj wątek
    • Gość: sun Re: Rolniku, zaczekaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:12
      Szlag mnie trafia. Ile mozna pchac kasy w rolnictwo?
      • Gość: ja Re: Rolniku, zaczekaj IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.12.04, 19:32
        Oj, jeszcze bardzo dużo. No bo na wsi na prawdę jest ciężko.
        I to od dawna. Ciężkie czasy na wsi są mniej więcej od momentu,
        gdy na wsi pojawili się rolnicy ;-)
        • Gość: JESIENNY PAN ZA ROK, ZA DZIEŃ, ZA CHWILĘ RARA RARA RARA. I GIT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:17
    • Gość: miastowy szczur 600zl dla notariusza ? za co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:56
      za co tyle kasy?
      • Gość: ja Re: 600zl dla notariusza ? za co ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.12.04, 23:39
        Za jeden podpis.
        • Gość: notariusz Re: 600zl dla notariusza ? za co ? IP: *.antioch-college.edu 10.12.04, 04:46
          trzeba sie bylo uczyc;D a nie narzekac;D
    • Gość: Precz z komuną! Ministerialni złodzieje znów zarabiaja na notarius IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 20:37
      Znowu złodzieje z ministerstwa zarabiają na notariuszach. A może ta banda
      nierobów urzędniczych będzie też partycypować w odpowiedzialności cywilnej
      notariuszy za dokonane czynności ? Może weźmie na siebie odszkodowania skoro
      tak łatwo zabiera wynagrodzenie ? Jak to łatwo dawać rolnikom pieniądze z
      cudzej kieszeni. Ale spokojnie, notariusze nie muszą pracować za takie nędzne
      wynagrodzenie. Po prostu nikt nie będzie chłopków-złodziei przyjmować. I nie
      będzie umów. Ani rent.
      • Gość: rolnik Re: Ministerialni złodzieje znów zarabiaja na not IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:14
        Aha, jesteś pewnie notariuszem. Czyli złodziejem bo brać po kilkaset i więcej
        złotych za wypisanie świstka papieru to zwykłe złodziejstwo.
        • Gość: Do rolnika Re: Ministerialni złodzieje znów zarabiaja na not IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 21:34
          Nie jestem notariuszem, ale jestem prawnikiem i wiem ile wiedzy i wysiłku
          kosztuje właściwie przygotowanie umów. Zwłaszcza na teranach wiejskich, gdzie
          jest pełno nie uregulowanych stanów prawnych, wieloletnich zaszłości prawnych,
          dzie brak jest dokumentacji także geodezyjnej. Wiem też, jaka odpowiedzialność
          spoczywa na notariuszu za sporządzenie nieważnej umowy, o co przy naszych
          przepisach i wspomnianych stanach prawnych jest bardzo łatwo. Wiem też, że na
          całym cywilizowanym świecie notariusze pobierają o wiele większe wynagrodzenie
          i nikogo to nie dziwi. Tam po prostu wiedzą czym jest notariat i jak
          odpowiedialna jest to praca. A ten "świstek papieru" rolniku jeden, to nie
          żaden świstek papieru, tylko UMOWA dzięki której następuje nabycie / utrata
          własności. Ciekawe czy będziesz tak lekko traktował tę umowę, gdy się okaże, że
          na skutek błędu notariusza nie dostaniesz renty. Albo gdy po 20 latach dowiesz
          sie, że nie nabyłeś prawa własności mimo podpisania aktu notarialnego i
          zapłacenia kilkuset tysięcy złotych, bo notariusz 20 lat wcześniej "źle wypisał
          papierek".
          Módl się, żeby notariusze nie zaczeli traktować umów jak świstków papieru.
          Nie dość że dostajesz za darmo pieniądze z UE, to jeszcze dzięki takim jak ty
          ministerstwo okrada uczciwie pracujących ludzi. Ale jak mówiłem - poczekasz
          sobie pół roku na umowę, to sam będziesz chciał dopłacić. Notariusze w tym
          czasie obsłużą klientów płacących uczciwie.
          Na razie.
      • Gość: ... Jeszcze się nie zdarzyło żeby notariusz komuś IP: 141.155.79.* 09.12.04, 21:30
        zapłacił odszkodowanie
        • Gość: O odszkodowaniach Re: Jeszcze się nie zdarzyło żeby notariusz komuś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 21:38
          Ciekawe skąd masz takie informacje ???? Bo ja znam orzecznictwo w tej sprawie i
          wiem, że już po wielokroć płacicli. Sięgnij do byle którego komentarza do prawa
          o notariacie i orzecznictwa. A przede wszystkim nie zabieraj głosu na temat, o
          którym nie masz pojęcia.
          • Gość: bat Re: Jeszcze się nie zdarzyło żeby notariusz komuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:20
            Nie trzeba mieć wielkiego pojęcia, żeby stwierdzić, iż zarobki notariuszy w wys. od kilku do kilkudziesięciu tysiecy zł dziennie nie są małe. Wystarczą na ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Gdyby korporacja dpuściła do tego zawodu większą ilość adeptów, notariusze nie stosowaliby stawek maksymalnych - jak to robią obecnie. Konkurencja spowodowałaby podniesienie jakości pracy i mogłoby się okazać, że taki akt notarialny mógłby koszytować mniej niż 100 zł. nikt nie straszyłby zmową notariuszy i że nie opłaca się pracować za "nędzne" 600 zł za akt.
            • Gość: Dobra rada Re: Jeszcze się nie zdarzyło żeby notariusz komuś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 23:41
              Polecam wizytę w Holandii - całkowita liberalizacja dostępu do zawodu
              notariusz, a ceny kilkakrotnie wyższe niż u nas.
              Polecam też opierać swoje opowieści o zarobkach notariuszy na faktach, a nie
              majakach i rozgorączkowanej wyobraźni. Sama gazeta podawała, że średni zarobek
              notariuszy w mniejszych miastach to 4 tys złotych miesięcznie. Kilka naprawdę
              bogatych kancelarii obsługujących wielkie korporacje to nie zasada, lecz
              wyjątek. Ale szkoda gadać, przecież u nas wszyscy i tak wiedzą lepiej. Polecam
              też zapoznanie się z kosztami ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej i
              przyjęcie do wiadomości, że i to ubezpieczenie ma swoją górną granicę. Często
              kilkaset razy niższą niż wartość jednej umowy sporządzanej przez notariusza. A
              co się dzieje gdy górna granica ubezpiecznie zostanie przekroczona ? Notariusz
              odpowiada całym swoim majątkiem.
              Brednie o przygotowywaniu umów dotyczących setek czy kilkudziesięciu tysięcy
              złotych za kwotę niższą niż sto złotych radzę włożyć między bajki i zapytać
              adwokata ile by wziął za przygotowanie takiej umowy (czyli za wykonanie pracy
              jaką wykonuje notariusz, bez jego odpowiedzialności).
              Sto złotych ?
      • mkrawczyk75 Re: Ministerialni złodzieje znów zarabiaja na not 09.12.04, 23:09
        Oj chyba z tymi chłopkami-złodziejami to lekka przesada. Szczególnie jesli
        pisze to pan prawnik. Znam co najmniej kilku prawników, na okreslenie jakości
        pracy ceny słowo złodziejstwo jest najdelikatniejszym. Podobnie z lekarzami,
        nie mówiąc o naszych kochanych politykach i pseudobiznesmenach. Więc wara od
        chłopów :)
    • Gość: Josef46 Re: Rolniku, zaczekaj IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 10.12.04, 05:50
      Jak może tak być aby za duperele notariusze na biedzie ludzkiej zbijali
      fortuny.No gdzie jest prezydent,który ma stac na strazy prawa.On szuka reklamy
      na Ukrainie!!!Własny naród już sie nie liczy.To są właśnie tacy
      komuniśći.Najpierw go wybierz,a potem on się wypnie....
      • Gość: Tom Re: Rolniku, zaczekaj IP: *.bas.roche.com 10.12.04, 08:39
        Czlowieku a co ma Prezydent do tego jakie oplaty pobieraja prawnicy?? Zastanow
        sie zanim zaczniesz plesc glupoty. Pomijam taki drobny fakt, ze w Polsce nie ma
        systemu prezydenckiego i Prezydent ma w sumie dosc ograniczona wladze i
        mozliwosci wplywu na prawo. Lepiej pomysl kogo wybrac do nastepnego Sejmu i
        pojdz glosowac. Bo to sejm ma prawo i obowiazek dbania o wyborcow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka