Dodaj do ulubionych

Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu lat

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 18:33
I tak zaraz prawica zacznie "chłodzić" gospodarkę, bo zbyt szybki wzrost
gospodarczy i malejące bezrobocie zagrażają wzrostowi gospodarczemu i spadkowi
bezrobocia... prawda, że piękna argumentacja? ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: wojto Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: 65.199.104.* 17.01.05, 19:04
      Ach tak poznaje to wypowiedz Janika ;)
      • Gość: PZPR Krzywa rośnie - nie pierwszy raz, towarzysze, IP: *.ri.ri.cox.net 17.01.05, 23:54
        • Gość: PZPR Za XI-XII o minus 0,2%, "korytarze pionowe" IP: *.ri.ri.cox.net 18.01.05, 00:13
          • Gość: skok Statystyka królową nauk.Na papierze rosnie a realn IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 18.01.05, 07:59
            ie nawet spada
            • Gość: ZADAĆ TO PYTANIE ! KTO KORZYSTA NA POLSKIM GIGANTYCZNYM BEZROBOCIU ?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 10:54
              Polska ma jeden z NAJWYŻSZYCH NA ŚWIECIE wskaźnik bezrobocia i korupcji.
              Komu się to opłaca?
              Dla kogo rządy SLD podnosiły podatki WYKAŃCZAJĄCE SMALL BUSINESS w Polsce??
              Kto i dlaczego SKASOWAŁ CAŁE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU,
              także "niedochodową" polską ELEKTRONIKĘ ("Unitra" sprywatyzowana "uczciwie
              inaczej" głównie w niemieckie ręce)?
              KTO UZNAŁ, ŻE NIE "OPŁACA SIĘ" INWESTOWAĆ W STRATEGICZNE/ROZWOJOWE DZIEDZINY
              jak elektronika, przemysł lotniczy, POLSKĄ NAUKĘ itd.?

MAMY JENO STĘPIAŁYCH PREZESÓW ZA-100-TYSIĘCY-MIES. ZAMIAST INTELIGENCJI !!!
              • Gość: NiezależnyStaystyk zatrudnienie KOMINOWYCH prezesów z SLD rośnie! IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 11:02
          • Gość: pueblo ALEŻ TE KOMENTARZE SĄ ŻAŁOSNE IP: 62.29.160.* 18.01.05, 08:02
            Czy wam wszystkim już od tej prawicowej propagandowej papki w głowach się
            poprzewracało? Widzę że nasze społeczeństwo jest tak zatrute propagandą PIS
            (czytaj Populizm I Socjalizm), że jakiekolwiek dobre wiadomości dotyczące stanu
            państwa/gospodarki napotykają tak żałośnie negatywny odzew. Jasne, słuchajcie
            dalej naszych prawicowych mentorów tworzących IV RP, komisje śledcze, itp,
            napawajcie się ich mrocznymi wizjami kraju rzadzonego przez skorumpowanych
            czerwonych, kraju uzależnionego od ruskich, kraju na granicy upadku. Jeżeli na
            prawdę nie widzicie poprawy, nie widzicie nadziei, to co? No chyba w łeb sobie
            strzelić i po kłopocie!!!
            • Gość: tow. stalin Re: ALEŻ TE KOMENTARZE SĄ ŻAŁOSNE IP: 62.29.136.* 18.01.05, 08:20
              po co się odezwałeś? dramatycznie podniosłeś poziom "żałosności" wypowiedzi na
              tym forum - idź i giń w mrokach historii, czerwony ludojadzie :).
              • Gość: pueblo Re: ALEŻ TE KOMENTARZE SĄ ŻAŁOSNE IP: 62.29.160.* 18.01.05, 09:01
                Jeżeli uważasz mnie za czerwonego ludojada i jeżeli dalej widzisz
                rozgraniczenie na komunistów i nie-komunistów to ty nadal żyjesz w mrokach
                historii. A więc obudź się chłopie!!! Mineło 15 lat i sram na to kto jest post
                komunistą a kto nie, na kogo jest teczka a na kogo nie!!! Bo mnie na prawdę
                interesuje właśnie wzrost PKB, inflacja, bezrobocie i dziura budżetowa, czyli
                to co ma wpływ na zawartość mojego portfela. I po to się właśnie odezwałem.
                Poczytaj sobie wypowiedzi na tym forum. Większość ludzi zatrutych jest
                prawicową papką i nie widzi nawet jednego pozytywnego aspektu w kraju.
                Dobry post w tym temacie napisał Groove George (Pozdro!!!). Podniesiesz
                rękawicę? Podyskutujemy na temat co ma do zaproponowania w temacie gospodarki
                prawica?
                • Gość: bezrobotny GENIUSZ CÓŻ ZA KPINY Z UDRĘCZONEGO NARODU POLSKIEGO !!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 10:20
                  • Gość: 20 % - CZOŁÓWKA POLSKA JST W CZOŁÓWCE BEZROBOCIA NA ŚWIECIE !!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 10:21
                    • Gość: GEBELSOSTWU-NIE !! POLSKA JEST NAJBIEDNIEJSZA w UNII EUROPEJSKIEJ !!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 10:23
                      • Gość: A PROPAGANDA SWOJE Polska na szczytach ŚWIATOWEJ KORUPCJI !!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 10:25
                        • Gość: GEOTERMIA OBECNY RZĄD DALEJ POPIERA PRZEKRĘTY PRYWATYZACYJNE IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 10:26
                          • Gość: HI-TECH Polska JUŻ NIE MA SWOJEGO PRZEMYSŁU IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 10:27
                            • Gość: NAUKA POLSKA W KOLONII POLSKIEJ WSZYSCY MAJĄ BYĆ CIEMNI IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 10:28
                              • Gość: MGR za 800zł mies. NIEWOLICY,TANIA SIŁA ROBOCZA ma całować kolonistów IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.01.05, 10:30
                                w... (nie powiem gdzie)
    • Gość: Babcia Oleńka rośnie. Ukośnie! IP: *.jjs.pl 17.01.05, 20:55
      Tak w "Zimie leśnych ludzi" mędrcy w "Hoplance" komentowali i to forum
      przypomina swoim poziomem "Hoplankę" właśnie, nie ma tylko nóżek i lornety.

Nic więcej nie mogę powiedzieć.
      • Gość: taboret Re: rośnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:02
        jak wyeksportwaliscie cala biede bezrobotnych do angli to wam rosnie
        • Gość: sdh wszyscy razem z Gazeta glosujemy na SLD IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.01.05, 21:04
          bo bezrobocie spada, co z tego ze w granicach bledu statystycznego
        • Gość: Wizard Re: rośnie IP: *.mitex.com.pl / 80.48.255.* 18.01.05, 07:25
          Widać że nie jesteś na bierząco. Polacy w Angli nadal zarabiają marnie i nadal
          bez umów o pracę i nadal żyją w slamsach.
    • Gość: rola Re:Dlaczego dezinformujecie...... IP: *.bredband.comhem.se 17.01.05, 21:09
      Bo podawany przez GW/gruba czcionka/ wzrost mieszczacy sie w bledzie
      statystycznym jest niczym innym niz prymitywna dezinformacja.
      .
      • wij-drewniak Re:Dlaczego dezinformujecie...... 18.01.05, 12:30
        A co twoim zdaniem byłoby informacją? Gdy Gazeta oleje 0,2 proc. i nic nie
        poinformuje, a uaktywni się po 5 latach, gdy już wzrost będzie zasługiwał na
        ogłoszenie, tak?
        Zresztą takie informacje jak zatrudnienie, wynagrodzenie, stopa bezrobocia to
        są informacje które GUS podaje co miesiąc i co miesiąc są publikowane w GW. Ale
        nie, lepiej byłoby nic nie napisać
    • Gość: vontomke Nie ma się z czego cieszyć IP: *.pl / 213.241.64.* 17.01.05, 21:15
      Niedługo nasze "mądre" społeczeństwo wybierze PO, PiS, LPR i innych którzy
      ostudzą gospodarkę. Nasza "prawica" posiada najgorsze możliwe cechy -
      katonacjonalizm i lewicowe, czasami wręcz komunistyczne (LPR) tęsknoty za
      gospodarką sterowaną. Paradoksalnie to polska lewica ma program gospodarczy
      cechujący się prawicowym pragmatyzmem i tylko lewica posiada ekspertów zdolnych
      przeprowadzić reformy. Żeby się o tym przekonać wystarczy zestawić czołowe
      postacie naszej ekonomii - z lewej Hausnera, z prawej - Gilowską. Pamiętajcie
      durnie, najważniejsza jest gospodarka!
      • Gość: Wiedźmin Ple-Ple Re: Nie ma się z czego cieszyć IP: *.jjs.pl 17.01.05, 21:24
        Bardzo dziękuję za ten post. Oszczędził sporo mojego czasu i uświadomił, że nie
        warto tracić tu cennych chwil.
        • Gość: Jaro Re: Nie ma się z czego cieszyć IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 17.01.05, 21:26
          Gość portalu: Wiedźmin Ple-Ple napisał(a):

> Bardzo dziękuję za ten post. Oszczędził sporo mojego czasu i uświadomił, że
          nie
          > warto tracić tu cennych chwil.

Dlaczego? Bo niektórzy ośmielają się mieć inne poglądy niż wielce szanowny
          Wiedżmin Ple-Ple?
          • Gość: Wiedźmin Ple-Ple Re: Nie ma się z czego cieszyć IP: *.jjs.pl 17.01.05, 21:32
            Nie, oczywiście że nie! Chodzi o jakość argumentacji, jej ugruntowanie,
            pokazanie przykładów z innych krajów... Napisać kilka głupot na kolanie każdy
            umie i już się cieszy z udanej prowokacji :)

Naprawdę lepiej wypracować kilka promili PKB!!! Mimo wszystkich przekrętów
            przynajmniej inwestuje się w siebie!
            • Gość: Docent Procent Ja tam lubie te promile w obiegu, zaraz weselej IP: *.ri.ri.cox.net 18.01.05, 00:00
        • Gość: ! Re: Z JAKIEGO KRAJU SA CI DYSKUTANCI ? IP: *.nyc.rr.com 21.01.05, 15:36
          PRZECIEZ TU SA SAMI ANTYPOLSCY PROPAGANDZISCI - LUDZIE OPAMIETAKCIE SIE W SWOIM
          FALSZU - PRZECIEZ ZRECIE POLSKI CHLEB - NIE WSTYD WAM PISAC O TYCH ZAKLAMANYCH
          SUKCESACH ZYDO - KOMUNY ???
      • Gość: marlin Re: Nie ma się z czego cieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:26
        Nawet kiedy sie powtarza ulubione hasła niedouczonych polityków, albo chcących
        zamiszac ludziom w głowach, tak aby ich było na wierzchu, to i tak trzeba
        wiedziec o czym sie mówi.
        Z czego wynikało to osławione "studzenie gospodarki", nikt nie mówi o ok. 8
        procentowy deficycie obrotów bieżących (tak w skrócie: różnica w eksporcie i
        imporcie) co groziło krysysem walutowym, o skaczącej inflacji. Problem w tym,
        że wzrost z lat 95-97 nie był stabilny i to m.in. on przyczynił się do
        nierównowagi. Nie było to przywidzenie mściwych ekonomistów i poluityków byle
        zniszczyc to co zostawili poprzednicy.
        A tak poza tym to wzrost nie rodzi sie z dnia na dzień i tak samo nie ginie, a
        już w końcówce rządów SLD-PSL wykazywał tendencję znizkową, co pogłębiło sie w
        pierwszych latach AWS-UW.
        • Gość: łekonomista Re: Nie ma się z czego cieszyć IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 21:47
          Ty koles wez nie pie.. Jaki kryzys walutowy?? To sie snilo Balcerokom i reszcie tych durni. Prawda jest taka, ze inflacja spadala, RPP dostala sraczki jak zobaczyla wzrost rocznego CPI (nie mylic z inflacja), ktory wynikal ze zmian na rynku zywnosci i wywalila bez sensu stopy do gory. Prpblem tamtych czasow i naszyc swietnych ekspertow gospodarczych spod znaku AWS-UW nie odroznial inflacji od wzrostu cen wynikajacego ze wstrzasow podazowych na rynku zywnosci, a tu niestety tak sie glupio skalda, ze w takim biednym kraju jest duzy udzial wydatkow na zywnosc i kazde gorsze/lepsze lato, albo swinski dolek/gorka powoduje silne zmiany cen. Niestety nasi macherzyod gospodarki spod znaku swojej liberalnej czapki (rany, zeby oni chociaz wiedzieli co to liberalizm gospodarczy) nie odrozniali tego od tych czynnikow wplywajacych na inflacje, na ktore ma wplyw polityka monetarna. Na skutki nie trzeba bylo dlugo czekac, a do tego dolozyl sie wybitny umysl Leszka Swietokrzyskiego, ktory zauwazyl, ze mamy problem ze wzrostem gospodarczym o poltora roku za pozno. A o trawlych tendencjach to moze sie bedziesz wypowiadal jak poznasz determinanty PKB i czynniki majacy w Polsce silny wplyw na wskaznik CPI. Do nauki leniu!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Ekonomista Re: Nie ma się z czego cieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:59
            Ech,kolego łekonomisto napisałbyś coś.Jakąś polemikę z Balcerkiem w
            GW.Przyjemnie by było podyskutować z kimś nądrym.Lub poczytać ludzi kulturalnie
            się spierających. A Ty nic.Szkoda
            • Gość: łekonomista Re: Nie ma się z czego cieszyć IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 23:08
              Na polemike z Balcerkiem szkoda mi czasu, bo to betonowy umysl. Tak samo nie ma sensu pisanie do GW, bo albo nie chca, albo przekreca. W sprawie polomik to po napisaniu na przestrzeni ostatnich 4 lat okolo 150 komentarzy do Gazet i ponad 10 artykulow poswieconych poszczegolnym aspektom polityki gospodarczej juz mi sie nie chce, to i tak nic nie daje, bo nasi gwiazdorzy z poludniowej strony swietokrzyskiej sa nieprzemakalni
          • Gość: Grzegorz Re: Nie ma się z czego cieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:38
            Do nauki to raczej ty powinienes sie zabrac, misiu :)

Friedmana polecam na początek. Lektury Kołodki radzę odstawić.
            • wujaszek_joe Re: Nie ma się z czego cieszyć 18.01.05, 08:58
              super komentarz. a tak sam od siebie coś byś może dodał? zamiast sie friedmanem
              bezmyślnie podpierać?
      • Gość: Grzegorz ech, żałość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:36
        Człowieku, czy ty w ogole wiesz co oznacza chłodzenie gospodarki? W jakiej
        sytuacji makro zostalo zastosowane? I co by sie stalo, gdyby nie nastapilo?

Ulegasz lewicowej, etatystycznej propagandzie.

Polecam dobry podrecznik makroekonomii, a nie stenogramy posła Janika.
        • Gość: Stefan Re: ech, żałość IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 23:13
          Chyba Stefana Firedmana. Skoro uwazasz, ze wspolczesnej ekonomii nalezy uczys ie od Friedmana, to moze astronomii z dziel Kopernika. Jak taki z Ciebie nauczyciel to powiedz mi jakie to grube tomy przeczytales. A moze wiesz co to jest impulse response function, albo co to test Grangera, a moze wiesz tez jaka jest roznica miedzy inflacja, a wzglednymi zmianami cen. Alo co to jest w ogole inflacja?? Takie rzeczy w przeciwnienstwie do Ciebie taki komuch Kolodko wie. Co Ty k...a wiesz o empirycznej makroekonomii???
          • Gość: Grzegorz Re: ech, żałość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:02
            Kochany, empiryczna makroekonomia - to dane jest tylko ministrom. Reszta może
            się co najwyżej przyglądać i analizować. Byłeś ministrem? Wracając do sprawy....
            wbrew twoim insynuacjom znam zagadnienia, o ktorych piszesz. Smieszy mnie fakt,
            ze politykę gospodarczą sprowadzasz do kilku zagadnień ekonometrycznych typu
            test Grangera. Owszem, to ważne narzędzie, jak i.r. function i cała ekonometria,
            ale podpieranie się kilkoma wyjętymi z konetkstu terminami źle świadczy raczej o
            wiedzy twojej, nie mojej. Nie roszczę sobie pretensji to bycia wybitnym
            fachowcem, jestem zwykłym ekonomistą-analitykiem. Empiria to dla mnie głównie
            to, co dzieje się w krajach, które prowadzą politykę liberalną i tych, które są
            od tego dalekie. Nie próbuj mi wmawiać, że Kołodko jest liberałem, bo pęknę ze
            śmiechu. To klasyczny przykład etatysty. Mnie przekonują fakty takie, jak spadek
            bezrobocia po liberalizacji rynku pracy w Hiszpanii i Irlandii (wiem, wiem, nie
            tylko to miało wpływ...), wielkość inwestycji zagranicznych w tym drugim kraju
            po obniżeniu podatków, przekonują mnie trwałe, długookresowe efekty, a nie
            sztucznie napompowane balony jak ten przez prof. Kolodkę w latach 95-97.
            Chłodzenie gospodarki przez Balcerowicza było wtedy niezbędne - masz argument,
            że nie?
    • Gość: kazi Czas na giertycha i prawice - znowu spapraja wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:31
      tko
      • Gość: jaskier jak giertych sie dorwie do wladzy to koniec..... IP: 69.158.144.* 17.01.05, 21:39
      • Gość: do kazi du... Re: Czas na giertycha i prawice - znowu spapraja IP: *.proxy.aol.com 17.01.05, 22:05
        to co mafia sld zniszczyla i rozkradla w kraju ,nieda sie naprawic przez
        nastepne 20-lat!!!komuchow rozliczyc i niech oddaja to co ukradli panstwu!!!
        kazdy komuch to zlodziej,zdrajca i oszust!!!
    • Gość: Lukasz Przyjdzie "prawica" kompetentna,fachowa,z planami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.05, 21:38
      i bedzie po staremu:)
      • Gość: polak-niekatolik proponuje: demonstrujcie za wprowadzniem euro IP: 69.158.144.* 17.01.05, 21:44
        jak najszybciej! jak juz bedzie euro to te oszolomy zbyt wiele nie zdolaja
        spieprzyc, choc i tak pewnie swoje zrobia...
        • Gość: gamon Re: proponuje: demonstrujcie za wprowadzniem euro IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 21:49
          demonstruj gamoniu, zobaczymy jakie beda skutki braku utraty wplywu na kolejne instrumenty polityki gospodarczej w przypadku kaganca jaki na polityke fisklana zaklada bezsensowny traktat z Maastricht. Wedlug mnie gdyby nie spadek wartosci zlotego w ubieglym roku siedzialbys dzis na bezrobocie, czego Ci ciagle zycze osle.
    • Gość: Marek Muc Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.dzielna.waw.pl / 80.50.35.* 17.01.05, 21:47
      Ćmoku
      Balcerowicz, był w PZPR - więc jaka pawica
      • Gość: PZPR Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 21:50
        deklaratywna prawica
      • Gość: aleks Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.238.100.155.adsl.inetia.pl 17.01.05, 22:34
        A ja nie - to znaczy ze jestem z prawicy, tak? ;)
    • Gość: Pedro Propaganda przedwyborcza? IP: *.hist.uj.edu.pl 17.01.05, 21:57
      Trzeba to dokładnie sprawdzić, czy to aby nie SLD-owska propaganda przed
      wyborami.
    • Gość: fira Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.proxy.aol.com 17.01.05, 21:59
      rosnie zatrudnienie rodzin komuchow w dobrych firmasch!!!bo mafia sld dba tylko
      o swoich
    • wasniewski Re: Nie zatrudnienie rośnie, a głupota 17.01.05, 22:08
      W artykule wyraźnie napisano że, nastąpił spadek zatrudnienia w grudniu 0,2% w
      porównaniu do listopada. Czy należy się tak strasznie cieszyć, że wcześniej ten
      spadek wynosił 0,5%.
      • wij-drewniak Re: Nie zatrudnienie rośnie, a głupota 18.01.05, 12:32
        Tak, należy się cieszyć, bo to oznacza REALNĄ poprawę. Ale z tego zdają sobie
        sprawę tylko ci, którzy mają jakie takie pojęcie o ekonomii. Dla "faktożerców"
        wciąż jest kryzys
    • Gość: DC Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: 216.233.73.* 17.01.05, 22:12
      Hahah Zatrudnienie rosnie Hahah tylko 22.8 bezrobotnych - Czy to juz 1 Kwiecien?
      • Gość: DC Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: 216.233.73.* 17.01.05, 22:19
        Hahah not Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu .2% co 6 lat wiec
        dzisiaj mamy tylko 22.8% bezrobotnich za 6 lat bedzie tylko 22.6% bezrobotnych
        no to jest sukces hahah.
    • kozaczek3 Wolę warost w granicach błędu statystyc,niż spadek 17.01.05, 22:12
      Uważam że notowania SLD będą rosły.
      Za rządów prawicy wszystkie wskaźniki gospodarcze zawsze spadały na łeb i na
      szyję. Tak będzie i tym razem.
      Dlatego uważam że wybory powinny się odbyć jesienią.
      Amen.
    • Gość: zaorac komune propaganda sukcesu IP: *.client.comcast.net 17.01.05, 22:27
      gazeta to tuba sld i scierwa ubeckiego. czytajac ta pieprzona ubecka propagande
      czlowiek widzi doskonale rozwijajacy sie kraj. bezrobocie oscyluje w okolo 20%,
      srednie zrobli 700 zlotych. czy ci ubecy mysla ze propaganda zmieni
      rzeczywistosc? rzeczywistosc jest katastrofalna.
    • Gość: Grzegorz Prawica a zatrudnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:34
      Nie znasz się, to nie gadaj.

Chłodzenie swego czasu wynikało z wielkiego deficytu na rachunku bieżącym. I
      było uzasadnione ekonomicznie. Uniknelismy wtedy sporego kryzysu finansowego,
      który każdy z nas by mocno odczuł.

Ja od prawicy oczekuje, ze w ciagu 100 dni od wyborow dokonają dużego postępu w
      liberalizacji rynku pracy. I jesli to zrobia (+ uproszczenie podatkow, +
      likwidacja marnotrawstwa budżetowego) to idę w zakład, że po 2 latach
      zatrudnienie wzrośnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee o tak!
      • Gość: Smierc frajerom Re: Prawica a zatrudnienie IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 22:59
        Wez mnie frajerze nie rozsmieszaj. Ja to bym Tobie zliberalizowal rynek pracy, zeby Cie wy..li z roboty. Za 100 dni to oni powiedza, ze ma byc podatek linioy i na tym stanie. Dalej juz bedzie tylko chaos i pieprzenie bzdur. Ja sie zajmowalem makroekonomia zawodowo przez ostatnich 7 lat i tak ch..owej polityki gospodarczej jaka prowadzilo AWS-UW ze swieca szukac. Czerwoni choc zlodzieje maja 100 razy lepszych ekspertow, a czarni wystarczy spojrzec na Zyte, ona intelektualnie nie jet w stanie sprostac prowadzeniu budki z pietruszka a co tu mowic o polityce gospodarczej. Do nauki leniu, a nie tu brenie prawic na forum.
        • Gość: Grzegorz Re: Prawica a zatrudnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:11
          Czy ty naprawde myslisz, ze rzady AWS-UW to byly rzady liberalnej prawicy?
          Przeciez bardziej lewicowych rzadow (jesli chodzi o gospodarke) to nawet SLD
          nigdy nie sprawowal. Skoto mylisz nawet takie sprawy... Owszem, byla jedna dobra
          próba, gdy powstala Biala Ksiega podatkowa Balcerowicza, jednak zostala
          udupiona.... przez kogo? Belkę+Kwasa. Nie wiem co robiles przez te 7 lat
          zajmowania sie makroekonomia, ale watpie, abys byl kims, kto prowadzi polityke
          makroekonomiczna kraju. Jakich to lewica ma niby tych 100 razy lepszych
          ekspertow? Wymien mi 3 nazwiska. Tylko nie pisz Belka czy Kolodko, bo cie
          wysmieje. Nazywasz mnie leniem i frajerem - swiadczy to o twoim poziomie
          kulturalnym - odnosze wrazenie, ze jestes frustratem, ktory zmarnowal swe
          najlepsze lata i teraz ogryza sie na forum. Juz sam fakt, ze widzisz podzial
          tylko na "czerwonych" i "czarnych" swiadczy o klapkach, ktore zakrywaja ci oczy
          i kompleksach bylego PZPRowca. A z roboty moga mnie wyj***c, gdybym nie
          przynosil im dochodow to mają prawo- oto kwintesencja liberalnego rynku. Znajdę
          inną. To tez kwintesencja wolnego rynku.
          Proponuję mniej inwektyw, wiecej kultury i bardziej obiektywne, analityczne
          spojrzenie na nasza gospodarkę - gorąca głowa nie za bardzo ci służy.
    • Gość: ryter Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.chello.pl 17.01.05, 22:39
      Szkoda tylko, że aby znaleźć się w grupie zatrudnionych, wciąż jedynym sposobem
      pozostają znajmości.
    • Gość: rilka Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:50
      co to za nowe słowo ,,spadka"?? chyba 0.2 procent SPADKU
    • Gość: Tomasz Pokażcie ten wykres od 1993 roku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.05, 22:56
      A lata 1998 - 2001 to byl gwałtowny wzrost bezrobocia pod rządami AWS i UW (z
      10,5 do 18%)
    • Gość: robert Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 17.01.05, 23:01
      Skoro "oni" uważają pół etat w zasranym markecie-obozie pracy za 430 zeta jako
      pracę mającą wływ na spadek bezrobocia to gratuluje.A taka jest niestety prawda-
      tylko w takich gównach można znaleźć pracę,a skoro poziom zagó..enia Polski
      stale rośnie to musi "spadać "bezrobocie
      • Gość: Maciek Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.ae.krakow.pl 17.01.05, 23:19
        Lepiej chyba zeby juz pracowal a nie siedzial w domu z zalozonymi rekami.Wiem
        ze to chore ze ktos pracuje caly miesiac za 430 i wspolczuje ludziom, ktorzy
        musza za tyle opacowac ale lepsze to niz siedzenie chyba w domu i czekanie na
        manne z nieba.Jak bede wybory to na bank pojde glosowac na lewice..nie sa
        swieci-wiadomo, ale jak widze tych "ekspertow" z prawej strony to mi rece
        opadaja...i zabaczycie ze bedzie tak jak kilka lat temu.Zacznie rzadzic te
        oszolomy prawicowe i znowu wzrost bezrobocia..dobrze kiedys Lepper
        powiedzial "to sa mistrzowie w niszczeniu kraju, lepszych nie ma":) jedyne
        chyba zdanie jakie sie z nim zgadzam..pozdrawiam all:)
        • Gość: do Macka Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 23:33
          Popieram, ale na lewice glosowac nie pojde, chyba wcale nie pojde, bo choc ekspertow gospodarczych maja o niebo lepszych (porwnajmy sobie takiego betona Balcerowicza z Hausnerem) to jednak za zlodziejstwo kara sie nalezy. A co do Andrew to choc recepty ma glupie to uwagi na temat sytuacji w kraju sluszne. I to jest wlasnie najsmieszniejsze, ze technik rolnik lepiej jest w stanie zdiagnozowac stan gospodarki niz elity pod wodza Leszka Swietokrzyskiego. Zaczynam zalowac, ze bylem w liceum i studiowalem, bo wychodze przez to na takiego samego debila jak nasze "elity"
    • Gość: qwertur To dzieki Unii Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:23
      I co teraz powiedzą eurosceptycy ?
      • Gość: dodo Re: Bujda na resorach,GW tuba propagandowa IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 18.01.05, 05:13
        "Tegoroczną poprawę potwierdzają grudniowe dane z rynku internetowych ogłoszeń
        o pracę, które zbiera firma doradcza Hudson Global Resources. - W grudniu
        ukazało się ogółem 200 ogłoszeń rekrutacyjnych więcej niż przed miesiącem."
        Gdyby ktos W Stanach przedstawil takie argumenty jako dowod spadku bezrobocia,
        zostalby wysmiany z kretesem.Nawet gdy to prawda, jak ten mikre wskazniki maja
        sie do 20-30% bezrobocia w skali kraja. Argumenty ponizej krytyki. GW wstyd.
        • wij-drewniak Re: Bujda na resorach,GW tuba propagandowa 18.01.05, 12:28
          Istotne są raczej trendy a nie wielkości realne. A twoim zdaniem jaka część
          stanowiskl w Polsce jest obsadzana na podstawie ogłoszeń rekrutacyjnych
          zamieszczanych w internecie? Jeśli zawsze grudzień był martwy, a teraz jest
          wyraźna poprawa, to chyba znaczy że jest lepiej. I tzreba się modlić, żeby
          dalej takie zmiany zachodziły a nie psioczyć na 200 ogłoszeń
    • Gość: wzrostowy Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.jerozolimskie.pl 17.01.05, 23:23
      zatrudnienie rośnie, bo wychodzą na jaw afery z wykorzystywaniem pracowników
      przez Biedronki i innych
    • Gość: weber Re: Zatrudnienie rośnie - pierwszy raz od sześciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:31
      Jest mała nieścisłość. Rośnie liczba stanowisk obsadzanych przez kolesi na
      kilku etatach !!!
    • Gość: etet SPADEK ZATRUDNIENIA TO ZASŁUGA RZĄDU IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 23:36
      BO PO RAZ PIERWSZY OD POCZĄTKU LEWICOWEJ KADENCJI NIC NIE UCZYNIŁ ABY
      ZMNIEJSZYĆ BEZROBOCIE. POMOGŁO! LICZYMY NA WIĘCEJ!
    • Gość: Dawid This is in-fu*king-credible! IP: 192.5.109.* 17.01.05, 23:40
      w 38 milionowym kraju ilosc ogloszen "dam prace" wzrosla w grudniu o 200
      (slownie: dwiescie)! Prwadziwy przelom!!! :) Redaktorom z wybiorczej
      gratulujemy propagandy sukcesu. :)
      • Gość: 200? Re: This is in-fu*king-credible! IP: *.ds1-vir.adsl.cybercity.dk 18.01.05, 00:24
        Ehhh, mialem napisac tyrade na temat, jakby dobrze Ci zrobilo poczytanie ze
        zrozumieniem.. Co oznacza liczba 200? Jaka jest jej relacja do danych GUSu?
        Albo do 0,2%?

Ale brak mi juz wiary w zdolnosci ludzi... wiec dam Ci chwile na
        autorefleksje.. moze akurat to pomoze...
        • Gość: Dawid Re: This is in-fu*king-credible! IP: 192.5.109.* 18.01.05, 01:05
          Sorki, zgubilem slowo "internetowych". dalej twierdze, ze "o 200" to w kraju
          gdzie 3 mln ludzi jest bez pracy liczba "znaczaca". okolo 3 mln to pewnie
          liczba wszystkich pracujacych w takiej, np. danii...
          ps. wybiorcza propaganda sukcesu zajmuje sie juz od dosc dawna, wystarczy ja
          czytac.
      • Gość: egg Re: This is in-fu*king-credible! IP: 5.5R5D* / 202.209.111.* 18.01.05, 04:22
        Dolaczam sie do gratulacji.
        Swoja droga, jak juz wszyscy bezrobotni wyjada z krajui to zrobi sie naprawde
        luzniej w autobusach, kolejkach po zasilki (a raczej po pieczatke do
        ubezpieczenia),darmowych zupkach u Alberta, taniej odziezy. Co z tego ze
        wiekszosc ma 20-30 lat a reszta kacykow partyjnych sie starzeje-nie wazne kto
        bedzie pracowal na emerytury, oni juz maja kase w szwajcarskich bankach.
        A po nas chocby potop!!!hulaj duszo piekla nie ma!
    • Gość: mundek nie ma sie czym, chwalic! to propaganda IP: *.dc.dc.cox.net 18.01.05, 01:50
      Gdyby realne bezroboce spadlo ponizej 10%, to bylby jakis postep. Na razie Pl
      ma bezrobocie najwyzsze w Europie po Bulgarii. To wstyd i objaw wielkiego
      kryzysu gospodarzcego, bedacego skutkiem zlodziejskiej tranformacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka