lew_konia 22.03.05, 19:12 Jejku! Jako dluznik lece oglosic, ze jestem w trudnej sytuacji finansowej i z tego powodu nie bede zwracac dlugu. Ciekawa jaka wtedy bedzie interpretacja sadu - ponoc niezawislego. Czy Temida w Polsce na pewno jest slepa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klkak Przedwojenne obligacje do kosza 22.03.05, 19:15 To ciekawe... A czy brak pieniedzy nie bylby dobrym argumentem do nieplacenia przez Panstwo za obligacje sprzedane ludziom w ostatnich 15 latach? Jak trzeba bedzie zaplacic to najpierw powiedziec, ze nie ma pieniedzy, potem poczekac 3 lata na przedawnienie i... sprawa dlugu panstwowego rozwiazana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok interpretacja Sądu jest wręcz zabawna IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 07:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrozek Jak premie, nagrody i pałace to Polska jest IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 19:16 tygrysem gospodarczym, wzrost, swietlane perspektywy, supermocna waluta, itd itd Ale sytuacja jest odwraca jak trzeba placic stare dlugi, podwyzszyc o pare zlotych place nauczycielom i pielegniarkom itd - wtedy nic nie mozna bo nie ma pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: Jak premie, nagrody i pałace to Polska jest IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.05, 20:11 masz rację, to interesujace spojrzenie na te premie prezesów i pałace mądralów co to pasuja już do tygrysa i nie rażą, jeno na biednych jakoś tygrysowi brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ A ja konsewentnie powtarzam IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 20:26 że kupowanie obligacji tego państwa, przynajmniej długoterminowych, to po prostu nabywanie biletów na Titanica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak Re: Przedwojenne obligacje do kosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:25 Kuriozalna motywacja, że trzeba zrozumieć trudną sytuacje państwa. To wostocznojewropejski sposób myslenia,że państwo jest bogate i silne gdy sciągnie od własnych obywateli wszystko co się da łącznie ze skarpetkami i z łaski pozwola nam pogrzebać na śmietniku. Silne i bogate Państwo to takie, które ma bogatych obywateli, którzy będą bronic tego Państwa i jego systemu bo będą bronić swojego a nie złodziejskiego dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banasiak Re: Przedwojenne obligacje do kosza IP: *.us.wroc.pl / *.mikrozet.wroc.pl 23.03.05, 07:56 Ale Sądy!,Ale cyrk, Wisła się pali! To są tłumaczenia małego Kazia, A na wojnę w Iraku to mamy pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banasiak Re: Przedwojenne obligacje do kosza IP: *.us.wroc.pl / *.mikrozet.wroc.pl 23.03.05, 07:56 Ale Sądy!,Ale cyrk, Wisła się pali! To są tłumaczenia małego Kazia, A na wojnę w Iraku to mamy pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. obserwator Obligacje do kosza a odprawy prezesom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:43 Jeden Wróbel w Płocku wziął 6,2 odprawy - jak myślicie czego ? Oczywiście miliona złotych /1,5 mln USD/i ćwierka sobie na to biedne państwo. Morał z tego taki, że lepiej być wróbelkiem-elemelkiem niż właścicielem obligacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x I BARDZO DOBRZE, BRAWO RZAD!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 22.03.05, 23:22 ...z moich podatkow mamy placic na "wypedzanych" Niemcow z zachodu i wypedzonych Polakow ze wschodu, na Zydow wypedzonych z Bialorusi, i tych co potracili kamienice wysadzone przez "milujacych pokoj" spdkobiercow Goethego i Schillera itp. itd. TYLKO KURNA SKAD NA TO BRAC??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Nadal orzekają komunistyczni sędziowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 03:05 Większość sędziów zaczynała swoje kariery w PRLu. Takie wyroki nie powinny więc dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida Nie przedawniły się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 06:21 Obligacje II RP były emitowane na podstawie prawa ( obowiązywało do czasu uchwalenia nowej ustawy w III RP)które określało że terminy (przedłożenia do wykupu)nie biegną w warunakch szczególnych takich jak wojna, okupacja kraju. Należy przedłużyć termin wykupu od 1939r o 5 lat wojny i 45 lat PRL. Wyrok sądu jest wadliwy. ABC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Nie przedawniły się. IP: *.telsten.com / *.telsten.com 23.03.05, 07:02 Ja tez mam ksiazeczki oszczednosciowe,przedwojenne po moich rodzicach i traktuje je jako mila sercu pamiatke.Nie licze na cokolwiek chociaz to byloby parenascie tysiecy dolarow.Nasze,juz niesocjalistyczne,panstwo ma gdzies swoje obowiazki.Jedynie licze,ze gdy wladze przejmie w Polsce Unia Europejska,to po wielu latach moje wnuki odzyskaja to z oprocentowaniem.Taka jest prawda,socjalizm wiecznie zywy w naszym zapyzialym kraju.Z wystepowaniem o zwrot tych dlugow mam czas,bo nalezy wylaczyc okres 1939-1989 a w ksiazeczkach "stoi napisane",ze okres przedawnienia mija po 80 latach.Ksiazeczki byly wystawione okolo 1935 roku,a zatem uplynelo dopiero okolo 20 lat.Rzad polski nie wymiga sie od swoich zobowiazan.te obecne wyroki sa bezprawiem,nie mam co do tego zadnych watpliwosci.Niedawno zrealizowalem bondy USA z lat 20-ch i nikt nie kwestionowal mego prawa do wyplaty gotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman Re: Nie przedawniły się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:50 Po pieniadze z tych ksiazeczek oszczednosciowych zglos sie do banku ktory je wystawil. Panstwo nie nie ma z tym nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Jak to niesocjalistyczne? IP: 217.153.71.* 23.03.05, 14:14 A niby na co te podatki i ZUS-y... Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: Przedwojenne obligacje do kosza 23.03.05, 07:10 To uzasadnienie to chyba jakiś żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szelka Re: Przedwojenne obligacje do kosza IP: *.tvp.pl 23.03.05, 08:46 Gdyby w Polsce była taka instytucja mógłbyś ogłosić bankructwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spadkobierca Spokojnie, zabużanie wygrali w Strasburgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:58 to i my wygramy, trzeba tylko przejsć cała ścieżkę legislacyjną i zmusić Państwo do zapłacenia swoich długów, a wyrok jest śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkopek Re: Spokojnie, zabużanie wygrali w Strasburgu IP: *.ericsson.net 23.03.05, 11:55 Ja sie nie znam na prawie, wiec moze powinien sie wypowiedziec jakis prawnik. Ale zastanawia mnie czy takie obligacje sa wogole gwarantowane w wypadku wojny na terenie danego kraju? Tym bardziej, ze tamto Panstwo Polskie przestalo istniec. Po wojnie powstalo przeciez nowe inne panstwo, ktore nie bylo kontynuacja tamtego panstwa. To tak jakbym mial duzo dlugow i oglosil upadlosc. Wszystko co mam by zlicytowali i sprzedali , zeby w miare mozliwosci posplacac moich wierzycieli. Pozniej zaczalbym od zera, zalozyl nowy biznes i osiagnal sukces i dodorbil sie duzej kasy, to przeciez dawni wierzyciele nie moga do mnie przyjsc i zarzadac zwrotu dawnych dlugow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Polska ze zlodziejstwa powstala i z kradziezy zyje IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.05, 17:21 To tzw. nowe panstwo czyli stalinowski bękart nie zaczelo od zera tylko od KRADZIEZY. Na poczytek okradlo sasiadow (Niemcow, Ukraincow, Litwinow) a potem wlasnych obywateli: ziemian i mieszczan na poczatek, mniejszosci narodowe pozniej a na koncu wszystkich innych. Wiec niech teraz jego dziecko z nieprawego loza sie nie wymiguje od splaty dlugow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziobak Re: Spokojnie, zabużanie wygrali w Strasburgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 19:17 Ale wywiezione złoto przedwojenne można było przejąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: Przedwojenne obligacje do kosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:07 Czy to nie jest przykład jak uprawomocnić wyłudzenie lub kradzież? Moim zdaniem wyrok jest na zamówienie władzy, bo z "prawem" (sprawiedliwością) to nie ma nic wspólnego. Przykry jest fakt że sprawiedliwości trzeba szukać za granicą( Strasburgu),bo w Polsce sądy są przeciwko obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Namor Re: Przedwojenne obligacje do kosza IP: *.igng.krakow.pl 23.03.05, 13:34 Kolejne ośmieszenie sie polskiego wymiaru sprawiedliwosci! Polskie rzady zawsze specjalizowaly sie w okradaniu swoich obywateli (wymiany pieniedzy, ksiazeczki oszczednosciowe, mieszkaniowe, posagi, obligacje, ubezpieczenie zdrowotne, płace sluzby zdrowia, nauczycieli, itd, itd, itd.). Unia Europejska powinna tu wreszcie wprowadzić zarzad komisaryczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrozumialem naiwny? na co liczyl? na zlodziejskie panstwo, zlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:46 dziejski rzad, zlodziejskie sady, zlodziejska policje, zlodziejska prokurature, zlodziejskich adwokatow, zlodziejskich notariuszy, zlodziejskich straznikow wieziennych, zlodziejskich.......list jest dluga, uczciwych NIE MA w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Przedwojenne obligacje do kosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:54 Ciekawe, że właśnie niedawno uznano prawo rybaków do serwitutów nadanych przez Carat Rosyjski. Czyli jeśli nie trzeba wyciągać pieniędzy z kasy, to jest szansa na sprawiedliwość. Albo też - lepiej było być poddanym Cara, niż obywatelem Drugiej i Trzeciej Najjaśniejszej... . Ale co zrobić, gdy nawet jasno napisany testament wybitnego pisarza został zlekceważony przez jego najbliższą rodzinę pod wpływem głosów glizdów-yntelektualizdów. Podobno (!) w komentarzach jedynie słusznej gazety nie wolno używać słów J_anu-sz Ko_r_wi_n M_ik_ke oraz U_nia_ P_ol-ity_ki R_eal_ne j . Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwas JAK SIĘ KUR_A POŻYCZYŁO TO TRZEBA ODDAĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 17:51 Dług jest długiem i nikogo nie będzie interesowało czy państwo jest bogate czy biedne. A od kiedy sędzia decyduje o tym czy państwo ma na to pieniądze!! To jest już stronniczość. Cała nadzieja w Strasburgu Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: A co z pozyczkami z czasow Mieszka I ? 24.03.05, 01:48 A co z obligacjami z czasow Mieszka I ? Dokument ulegl zniszczeniu w XVI wieku ale mam trzech wiekowych swiadkow, ktorzy pamietaja jego tresc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziobak Re: Przedwojenne obligacje do kosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:29 Bardzo ciekawy wyrok sądu.Tylko dlaczego ja mam według wyroku Sadu Apelacyjnego w Warszawie z dnia 17 marca 2004roku obligacje nie przedawnione.Zresztą było to w rzeczpospolitej 19 marca zasądzić półtora złotego było by krzywdą. Dlaczego nikt nie powołuje się na art5 kc nadużycie prawa.Dlaczego nikt do tej pory nie wystąpił do TK o niezgodność z konstytucją Art ustaw na których się oparł sąd np art 2,64 .Dlaczego sąd pisze że państwo nie na pieniędzy przecież dało darowiznę niemcą zrzekając repasacji wojennych.Jeżeli ktoś dostanie taki wyrok to może podac chyba rząd niemiecki o odszkodowanie.Albo Belke o odszkodowanie ponieważ działał na szkode wieżycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
volga_jasnowidzaca Re: Przedwojenne obligacje do kosza 30.03.05, 19:57 Posiadaczy obligacji zapraszam na forum: Odpowiedz Link Zgłoś