Dodaj do ulubionych

Orlen stawia na bezobsługowe stacje

IP: *.mo24.107.1.237.charter-stl.com 21.04.05, 05:03
Będę pierwszy, który z takich stacji zacznie korzystać.
Obsługa stacji pozostawia wiele do życzenia. Nie w samej kasie, ale osoby,
które tankują paliwo, jeżeli takie są.
Co do stacji przyjmujących banknoty to przesada. Stacje takie będą stały w
ruchliwych centrach, gdzie większośc osób i tak karty posiada.
Obserwuj wątek
    • Gość: mee... ORLEN TEN BEZ KORONY... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 21.04.05, 05:14
      ...traktuje pracownikow jak chlop panszczyzniany nie byl traktowany...za to
      traktowanie posypaly sie skargi do sadow od ...chlopow...,...i stad te stacje
      samobslugowe z robotami do sprzatania...to w ramach wzrostu bezrobocia-
      bolszewicy tam u koryta co widac i czuc )))
      • Gość: M&M TANKUJĘ TYLKO NA NESTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:37
        właśnie dlatego, że jest samoobsługowa - 3 minuty i samochód zatankowany, nie
        ma tłoku, nie trzeba stać w kolejce do kasy, super sprawa, no i najważniejsze -
        jest sporo taniej
        • Gość: Klaus Barbie Re: TANKUJĘ TYLKO NA NESTE IP: 217.153.221.* 21.04.05, 11:40
          ja podobnie
          i do tego zbiorcza faktura, która przychodzi pocztą raz na miesiąc
          dobra cena, dobre paliwo i jeszcze ani razu nie miałem żadnego problemu w stylu
          zjedzenia banknotu czy czegoś podobnego, a tankuję na NESTE już od ponad roku

jak potrzebuję zatankować cały bak to tankuję cały bak, a jak za 10 zł to za 10
          zł i nikt na mnie krzywo nie patrzy

do tego jeszcze pojemność mojego baku zgadza się ze wskazaniem tankomatu - już
          nie tankuję o 10L więcej niż mój bak może pomieścić - jeśli wiecie o czym mówie,
          a tam gdzie jest czynnik ludzki to często się to zdarza - na stacjach z orłem
          również
          • Gość: SAAB Tylko niekumaci kierowcy to problem IP: *.bphpbk.pl 21.04.05, 14:41
            Tankuję również na stacjach Neste. Problemem jest to że wielu klientów nie
            potrafi obsługiwać automatu, dotyczy to głównie: kobiet, blondynów a także
            użytkowników Fordów i Opli
            • Gość: Magda Re: Tylko niekumaci kierowcy to problem IP: *.veranet.pl 21.04.05, 17:36
              Ciekawe ja tez tankuje na Neste i to zazwyczaj mężczyźni mają problem ze
              zorientowaniem sie jak tankowac. Już kilka razy zdarzyło mi się dość długo
              czekać z tego powodu.
          • yavorius Re: TANKUJĘ TYLKO NA NESTE 21.04.05, 14:41
            I czasem jest nawet 30 groszy różnicy w porównaniu ze złodziejskim Orlenem...
            • yavorius ...na litrze oczywiście /nt 21.04.05, 14:41
          • Gość: st Klaus Barbie- to dosyć makabryczny nick... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 00:11
    • ignatz Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje 21.04.05, 06:12
      Nie rozumiem. Serio uważają, że troszkę bogatszy klient zatankuje drożej bo
      zatankuje w stacji wyłożonej lepszą kostką brukową albo pod większym dachem?
    • Gość: jano A Fakturka poczta po 14 dniach ? IP: *.acn.waw.pl 21.04.05, 06:28
      i jak adres i nip wklepac ?
      • Gość: mak Re: A Fakturka poczta po 14 dniach ? IP: 213.80.57.* 21.04.05, 06:38
        Jezeli tankujesz za gotuwke, to poco ci faktura, a jezeli na karte, to faktura
        znajdzie ciebie sama. W Szwecji jest tych stacji od groma i jakos nie ma z tym
        problemu.
        • Gość: RzaDKI COOOOO???? HEHEEH IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 21.04.05, 08:21
          A CO MA MOJA KARTA DO MOJEJ FIRMY? ALBO DO FIRMY MOJEJ ZONY? ALBO DO FIRMY
          MOJEGO DZIECKA (BO AKURAT WZIALEM OD NIEGO SAMOCHOD, ALE KARTA JEST MOJA I CHCE
          FAKTURE, NA FIRME KOGOS Z MOJEJ RODZINY). I JAK MNIE FAKTURA ZNAJDZIE? CO TY
          BREDZISZ?
        • Gość: Slawko Re: A Fakturka poczta po 14 dniach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 08:31
          Ja tankuje za gotówke i zawsze potrzebuje fakture, mało tego , potrzebna jest mi
          od razu.
        • Gość: Marcin Re: A Fakturka poczta po 14 dniach ? IP: *.upc.com.pl 21.04.05, 09:03
          Na Neste czy jak sie to tam zowie mozesz zamowic specjalna karte do
          identyfikacji. Potem raz na miesiac zbiorcza faktura.
          • Gość: Klaus Barbie Re: A Fakturka poczta po 14 dniach ? IP: 217.153.221.* 21.04.05, 11:43
            tak jest, a jak potrzeba to na miejscu paragon z NIPem firmy i informacją, że
            transakcja zostanie potwierdzona na zbiorczej fakturze
    • Gość: Skreem! Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.chello.pl 21.04.05, 06:34
      > Co do stacji przyjmujących banknoty to przesada. Stacje takie będą stały w
      > ruchliwych centrach, gdzie większośc osób i tak karty posiada.

Posiada karty PŁATNICZE a nie kredytowe.

A biorąc pod uwagę jak wiele - i coraz więcej - aut jeździ na gaz, do którego
      zatankowania potrzebny jest "przeszkolony pracownik stacji" to pomysł ten
      wygląda niestety na dość ryzykowne przedsięwzięcie... No i odpadają przychody z
      tego, na czym stacja ma największe marże i nierzadko także największe
      przychody, czyli sklep działający przy stacji. Jak bym był akcjonariuszem
      Orlenu to bym się mocno zastanowił czy nie sprzedać akcji przy takiej
      strategii.

A może klientów bardziej zachęciłaby obniżka cen paliwa na samym Orlenie? Ja
      np. tankuję na Slovnafcie - mają dobre paliwa, miłą obsługę, w częstej
      (stałej??) promocji Pb98 jest w cenie Pb95, przy czym sama Pb95 jest tańsza na
      innych stacjach. Szkoda, że Slovnaft ma tak mało stacji w Polsce... :(
      • polished Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje 21.04.05, 08:24
        co z tego, ze platnicze, kazda karte akceptuje terminal
        • skreem Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje 21.04.05, 13:53
          polished napisał:

> co z tego, ze platnicze, kazda karte akceptuje terminal

No, z tego co ja wiem, nie każdą... Jeśli na zwykłej karcie nie miałbyś środków
          to stacja nie mogłaby ściągnąc kaski za zatankowane paliwo - a z kartą
          kredytową tankujesz "na kredyt", więc możesz nie mieć grosza na koncie ale
          zatankujesz a potem, wcześniej czy później, bank z Ciebie ten kredyt ściągnie
          (lub mówiąc po bankowemu: "zwindykuje" ;)). Tak mi się wydaje - nie korzystam
          ze stacji bezobsługowych (dla tych 15 gr nie opłaca mi się jechać na drugi
          koniec Warszawy).
          • Gość: jarjar Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: 195.136.16.* 21.04.05, 17:22
            a co to ma za znaczenie czy mam kasę czy nie na rachunku karty na takich
            stacjach najpierw się płaci potem tankuje
      • Gość: Skava Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.ae.krakow.pl 21.04.05, 08:42
        Ciekawe rzeczy mówisz - nigdy w życiu nie widziałem w Polsce stacji Slovnaft,
        ale gdybym miał w poblizu chetnie bym zatankował.
        Co do gazu, to tak na marginesie, zastanawiam się czemu w Polsce nie można go
        samemu tankować. Prawie wszędzie w Europie (z wyj. Słowacji, Rumunii, Czech)
        gaz leje się samemu tak jak u nas paliwo. Co to Polacy jacyś głupsi są i ktoś
        stwierdził że sobie nie poradzą?
        • zszywaczem Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje 21.04.05, 08:58
          dokładnie - między innymi to mnie odstręcza od gazu, że stanowisko jest zwykle
          jedno, kolejka i do tego trzeba prosić żeby ktoś przyszedł i łaskawie zatankował

a co do Slovnaftu to na samej trasie Warszawa-Lublin są ze trzy (w Starej
          Miłosnej, za Góraszką i jeszcze jedna trochę dalej)
          • Gość: rw Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.acn.waw.pl 21.04.05, 18:17
            Teraz jest tyle gazowych stacji, że to raczej obsługa na nich stoi i czeka aż
            ktoś przyjedzie. Przeciętnie tankuję gaz raz w tygodniu i nigdy nie stoję w
            kolejce, a co do łaski przy tankowaniu, to te czasy już minęły... Tankuję w W-
            wie i okolicach.
            • caesar_pl Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje 21.04.05, 18:43
              Idioci z Orlernu.Bezobslugowa stacja jest przecierz pare razy drozsza niz obslugiwana przez Polakow.Co najmniej w Niemczech.
    • Gość: Kris Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.cab18.mus.starman.ee 21.04.05, 08:05
      Polska to taka wiocha w Europie srodkowej,zaczyna myslec jak wszyscy juz
      sprawdzili i wykorzystuja!W panstwach baltyckich Neste od dawna ma wszystkie
      stacje automatyczne,bo sprzedaja paliwo a nie cukierki i wode.Co do pieprzenia
      ze musi sprzedawac z nizsza marza ,tez glupota,przeciez nie musi placic za leni
      obslugujacych i utrzymanie calego bajzla,do sprzataczki do kierownika,jego
      zastepcy i zastepcy zastepcy!To ze polacy boja sie
      bankomatow,automatow,kompoterow itp nowinek cywilizacji ,i jest hamulcem
      cywilizacji w kraju.Smieszne,automat nie wyda reszty!Przyjmuje okreslone
      banknoty i tankuje odpowiednia ilosc paliwa,zadnej reszty.
      W Estonii przyzwyczailem sie ze na kazdej stacji Statoil mam bankomat,w kazdym
      malutkim sklepiku w piwnicy moge placic karta,przyjezdzam do kraju i placze ze
      zlosci,bo cofam sie w rozwoju o 10 lat.
      Internet- bankiem posluguje sie tu od 10 lat,wczesniej korzystalem z telefon-
      banku,wszystko zalatwialem nie wychodzac z biura,niestety gotowke musialem
      wnosic,pobierac osobiscie!A i to byla przyjemnosc a nie jak w kraju teraz
      urwanie glowy.Wplacalem w Polsce w banku oplate za zakupiony towar,o malo
      zawalu nie dostalem!Nie dosc tego ze trwalo to ponad pol godziny,to
      przekazywalo mnie sobie z rak do rak chyba ze cztery osoby,nie mowiac o kupie
      papierow,ktore na dodatek musialem popodpisywac,klalem na czym swiat stoi bo
      nie mialem czasu,a myslalem ze mnie obsluza przynajmniej jak w Estonii,a
      patrzyli na mnie jak na ufoludka!W Tallinie taka procedura zajmuje tylko tyle
      ile potrzeba na przeliczenie gotowki(nie recznie),sprawdzenie banknotow i
      wydruk JEDNGO kwitu i jestes wolny.
      Wracajac do stacji,jak znam zycie,rodacy beda je omijac szerokim lukiem,a juz
      ci biedniejsi dla ktorych i jest adresowana,nawet nie spojrza na tn twor
      szatana!Jak w Rosji,pelna waliza pieniedzy,palce wachlarzem i dopiero na
      zakupy,niech cholota widzi!A placac karta jeszcze te faktury ,tez anachronizm,
      tutaj mi wystarczy paragon+ wydruk z terminalu bankowego a potem w firmie tylko
      wypis z banku (robie sam kiedy chce i na jaki termin na komputerze)a jak patrze
      na wypisywanie faktury VAT to mnie szlag trafia,ile to czasu zajmuje,papieru i
      nerwow!

15 lat temu,kiedy Estonia oddzielila sie do Rosji,Polska byla zachodem dla
      estonczykow,teraz stala sie Mongolia!
      • zszywaczem Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje 21.04.05, 09:02
        niestety masz rację - też większość rzeczy staram się załatwiać przez sieć, ale
        czasem trafiam na taki mur, że się czuję jakbym się cofnął do realnego
        socjalizmu lat 70-tych...
        a co do Estonii, to nie mam niestety złudzeń że u nas tez tak będzie - nie ta
        mentalność...
    • polished w USA na kazdej stacji mozna zaplacic karta bez... 21.04.05, 08:21
      chodzenia do kasy i bez kontaktu z pracownikiem. ale jedne czlowiek na stacji
      zawsze jest. chocby do pilnowania zlodziei.

p
    • Gość: Christo Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: 84.217.48.* 21.04.05, 08:25
      W Szwecji takie stacje sa na porzadku dziennym i prosperuja dosc dobrze. Powiem
      szczerze ze latwiej jest znalezc stacje samoobslugowa niz taka z ludzmi:)A i
      tankowanie zabiera mniej czasu, nie trzeba stac w kolejkach do kasy itp.
    • r765 Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje 21.04.05, 08:28
      Prawie zawsze tankuję na stacji samoobsługowej. Czasami trzeba do niej stać w
      kilkuminutowej kolejce, kiedy w pobliskich stacjach obsługowych można zatnakować
      od ręki. Powód tego jest jeden, zasadnicy - CENA, niższa o 15-20 gr./l niż u
      konkurencji. Ten argument powoduje, że ludzie bardzo szybko uczą się
      "obsługiwać" stacje takiego typu.
    • zegmarek Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje 21.04.05, 08:45
      Tak najlepiej to stworzyć wszystko bez obsługowe. Pracownicy pójdą na bez
      robocie. Stacje zostana zamknięte bo nie będzie komu na nich tankować.
      • zszywaczem Ja tylko za bezobsługowych, a Orlenu unikam... 21.04.05, 08:54
        1. Szybko, sprawnie i bez kolejek (żeby choć na tych "zwykłych" były szybkie
        kasy tylko do płacenia za paliwo, ale nie - czekasz 15 min. bo kupują piwo,
        papierosy, batoniki itp.)...
        2. Dużo taniej niż na "zwykłych"...
        3. Paliwo na pewno lepszej jakości niż na Orlenie (tankuję tam tylko gdy już
        nie mam nic innego w pobliżu, bo naprawdę czuć różnicę na minus).

W Warszawie jeżdżę albo pod Leclerca na Ursynów (najtaniej ale kolejki) albo
        pod Galerię (drożej ale szybciej i więcej stanowisk). Dodatkowo koło Galerii
        jest sklep 24h więc i tak można kupic to, co na "zwykłej" stacji ale jak ktoś
        przyjechał tylko po paliwo, to nie musi czekać...

a co do faktur, to nie jestem "kratkowcem" więc temat mi wisi - jak zapłacili
        taniej za samochody, to teraz zapłaca drożej za beznynę :)
        • Gość: Lehoo Re: Ja tylko za bezobsługowych, a Orlenu unikam.. IP: *.devs.futuro.pl 21.04.05, 20:18
          Na Orlenie nie dość że drożej, to jeszcze kasjer usiłuje wciskać różne
          niepotrzebne badziewie. Standardowo odpowiadam w takich razach : "Tylko dwie
          rzeczy : paragon i święty spokój"
      • Gość: Grzegorz Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: 5.5R3D* / 151.193.220.* 21.04.05, 11:26
        W Stanach oprócz samoobsługowych stacji są samoobsługowe supermarkety (ze
        stanowiskami bez kasjerów). Fajnie by było, gdyby zrobili takie i u nas. Bo po
        co wykonywać pracę, którą może lepiej wykonać głupia maszyna?
    • Gość: lukas Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: 193.28.0.* 21.04.05, 09:52
      koło mnie jest Neste, ma tylko 4 stanowiska, które są ciągle zajęte
    • Gość: ernest Choćby mi w garażu zainstalowali, to od Orlenu nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:18
      nie kupię.
    • ant777 Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje 21.04.05, 10:31
      "..a dla bogatszych przeznaczone byłyby stacje o wyższym standardzie (przy
      wyższych cenach) działające pod marką Orlen."
      Chcą jeszcze podieść i tak wysokie ceny paliw? Gratuluję.
      • Gość: maciej48 Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:34
        Podnieść ceny paliw, a obsługę stacji won na bruk, w "Orlenie" wytarczą sami
        prezesi z pensjami po 300.000 pln miesiecznie, Hurrraaa niech żyje postęp i
        postępujące bezrobocie!
    • Gość: pola Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:38
      SAMI POZBAWIAMY SIĘ MIEJSC PRACY.MÓJ APEL NIE POZBAWIAJMY INNYCH MIEJSC PRACY
      BO ONI POZBAWIĄ NAS MIEJSC PRACY.
    • Gość: POLA Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:42
      ORLEN szuka oszczędności wyrzucając pracowników, a prezesi zarabiają po 200
      tyś. zl m-cznie.Olejmy bezobsługowe stacje Orlenu i nestle.
    • Gość: an Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:47
      Powiedz gdzie pracujesz to zastąpimy twoje miejsce automatem-będzie taniej.
    • Gość: pola Oszustwo skarbowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:58
      Orlen chce podobnie jak Neste brać współudział w wyłudzaniu VAT I ROBIENIU
      KOSZTÓW poprzez wystawianie faktur każdemu bez względu jakim samochodem tankuje.
      • zszywaczem Re: Oszustwo skarbowe 21.04.05, 14:54
        no widzisz, a ja tankuję tylko na Neste (o ile jest oczywiście w pobliżu) a nie
        biore faktur i nikogo w twoim pojęciu nie oszukuję
        tankuję tam nie dlatego zeby wyrwać parę groszy od US ale po prostu dlatego, że
        jest tam tanie i co najwazniejsze dobre paliwo
    • Gość: slaweeek bezobsługowe stacje vs obsługa w Orlenie IP: *.multicon.pl 21.04.05, 15:26
      a ja mam pod nosem trzy stacje benzynowe a tankuje tylko w NESTE. taniej a
      obsługa stacji i tak nie jest wystarczająca rozkoszą abym płacił więcej. za
      obsługę w orlenie a szczególnie w byłych CPN-ach to powinni jeszcze dopłacać, że
      się człowiek musi z nimi kontaktować.
      • Gość: Lemoniadowy Joe ToialFinaElf IP: *.net81-64-40.noos.fr 21.04.05, 16:47
        Ale po co ten rwetest i cietrzewienie sie . Jak niechcemy to nie kupujemy!
        Pozatym np. TotalFinaElf zrobil to dawno; stacje Elf sa bezobslugowe a stacje
        Fina i Total z obsluga , przyczym Total wabi kartami klienta, kompetetna i mila
        obsluga. I choc jest najdrozszy z calej trojki ma klientow.Ale to wszystko we
        Francji byc moze faktycznie jeszcze w Polsce jest zawczesnie na takie nowinki
        .Osobiscie zawsze tankuje na bezobslugowych glownie Esso -najtansze i najlepsze
        paliwo we Francji. Pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:05
      Nie zostały ujete w zestawieniu "GAZETY" - stacje Jet. Jest ich w tej chwili 75. Oczywiscie z obslugą (wszystkie)
    • Gość: J_P Re: Orlen stawia na bezobsługowe stacje IP: *.ibch.poznan.pl 21.04.05, 19:30
      stacje bezobslugowe to nie nowosc - na wielu stacjach nie obsulguja
    • Gość: Miki A co zrobisz jak ci automat nie da rachunku ? IP: *.k1.pl 21.04.05, 23:18
      A co zrobisz jak ci automat nie da rachunku ? Albo przytrzyma kartę kredytową ?
      Do kogo się zgłosisz? To będzie jazda !
      • Gość: sydneyczyk Re:CEO orlenu moze byc malpiszon i dacie mu 3m.. IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 22.04.05, 14:13
        zwolnia 50% pracownikow i rozdziela profit miedzy soba ...a zamiast rewolucji
        beda znow lamenty. nie poznaje tego cieciostwa w ciemogrodzie. zotaliscie juz
        tak upodleni... nie stac was na rozpizdzienie tej komunistycznej mafi?
        Troche wysilku, maski z nazwiskami zlodzieji i USBekow rozwiesic na kazdej
        ulicy , idzcie za przykladem rzeszowa, IPN to zlepek sprzedajnych smieci nie
        liczcie na nich, zadajcie zbadania zbrodni okresu stalina - ujawnijcie
        bestialskie morderstwa starego zyda stolcmana - syna i corke zydkow mordercow
        polakow wybraliscie na prezyd... a on doji was jak cielna krowe - musi miec
        ubaw...kiedy role sie odwroca, kiedy poslicie ich do pierdla i zabierzecie
        zagrabione... jesli jest jakas organizacia, podejmijcie szeroka akcje ,
        podajcie konto bedziemy wspierac.
        mozecie
      • Gość: Kris Re: A co zrobisz jak ci automat nie da rachunku ? IP: *.cab18.mus.starman.ee 22.04.05, 20:33
        Gość portalu: Miki napisał(a):

> A co zrobisz jak ci automat nie da rachunku ? Albo przytrzyma kartę
        kredytową ?
        >
        > Do kogo się zgłosisz? To będzie jazda !

Taak...bedzie koniec swiata,na wszelki wypadek woz sznur ze soba,zawsze jakies
        drzewo w poblizu stacji sie znajdzie!
    • Gość: kierowca samochody bez kierowców IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:24
      a ja czekam na bezosobowe samochody które będą jezdzic bez kierowcy i będą same
      tankować a ja bedę się byczył rzed telewizorem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka