cybte.ob 20.05.05, 17:33 Kazdy kto uwaznie czyta i troche pomysli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asdfghjkl Re: Kto moze zarobic milion dolarow w 3 tygodnie IP: *.111.97.190.chello.no 20.05.05, 19:52 Powiedz jak to zrobiles Ty? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cybte.ob Re: Kto moze zarobic milion dolarow w 3 tygodnie 20.05.05, 20:19 Jeszcze nie zrobilem. Robie. Przyjrzyj sie dokladnie memu nickowi......... Pomysl, poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kto moze zarobic milion dolarow w 3 tygodnie IP: *.zab.nat.hnet.pl 20.05.05, 22:17 pewnie chodzi o CYBerTEchnologię OBronną :))) Za wysokie progi na moje nogi.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kto moze zarobic milion dolarow w 3 tygodnie IP: *.zab.nat.hnet.pl 20.05.05, 22:23 Sorry pewnie CYBERTEL CAPITAL CP (CYBTE.OB) Zycze powodzenia, i miłego topienia kasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Kto moze zarobic milion dolarow w 3 tygodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.05, 22:30 Kazdy kto inteligentnie zainwestuje odpowiednio duzo kapitalu. Latwo wyliczyc znajac srednia stope zwrotu. Im wyzsza stopa zwrotu tym wyzsze ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa NASDAQ, fiu, fiu, fiu... znaczy hazardzista? 21.05.05, 13:39 Popatrz sobie na cykl stóp FED miedzy rokiem '84 a '89. Tu masz link, chodzi o chart 1. www.financialsense.com/editorials/griess/2005/0519.html Jak myślisz w którym miejscu cylku jesteśmy? Od siebie powiem tak: uważam że jesteśmy mniej więcej w 09.87. Co to oznacza dla rynku? Popatrz na te czarne kreski... Jakoś przypadkiem idą potężnie w dół zaraz po zmianie trendu w stopach, widzisz to samo co ja??? Posłuchaj Greenspana, dziś rynek doskonale wie, że stopy nie będą nieustannie windowane w górę, kiedy Greenspan mówi, że istnieje zagrożenie inflacją to znaczy że stopy SPADNĄ a US Gov zacznie znowu drukować. To jest oczywiste kiedy się patrzy na cykle. Pytanie tylko czy już w tym roku to zrobi czy poczeka na początek przyszłego. Naganiacze widać świetnie działają, sugerują że obecnie zamiast ropy znowu będzie boom w technology. Co jest wierutną bzdurą. Przykładem jest z resztą i cytowany artykuł, który skupia się na udowodnieniu że zawsze po okresie wzrostu stóp giełda rośnie. A to jest nieprawda, wystarczy przyjrzeć się sytuacji w 87 r. Dziś giełda musi spaść i spada, nie koniecznie nominalnie, ale P/E spada nieustannie i spadać będzie. Tak właśnie Ameryka odzyskuje podstawy swojej rentowności. Dziś technology stocks to igranie z ogniem, kompletnie wbrew fundamentom, może Ci się uda, ale szanse masz baaaardzo ograniczone.Dziś zyskujesz, bo działają naganiacze. Daj znać jak Ci poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
cybte.ob Re: NASDAQ, fiu, fiu, fiu... znaczy hazardzista? 23.05.05, 15:05 Czy jestes moze z teksasu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfghjkl Kto moze zarobic 100 milionow dolarow w 3 tygodni IP: *.111.97.190.chello.no 22.05.05, 21:46 Kazdy medrala ktory czyta jeszcze uwazniej i mysla za niego inni. :-) Cybte mam pytanie. Czemu mial sluzyc ten twoj watek? Chcialbys sie czyms podzielic? Chciales sie przed kims pochwalic? Dawno nie miales erkcji i takie brednie puszczane na forum ci pomagaja???? POzdrawiam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cybte.ob Re: Kto moze zarobic 100 milionow dolarow w 3 tyg 23.05.05, 15:05 Odpowiedz: 4 A moze za kilka tygodni , gdy zobaczysz ile warte jest moje 10 000 000 akcji, to nia ja a ty bedziesz tym, ktory juz nigdy nie bedzie mial erekcji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwonie do brokera Re: 0.0001 w dol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:18 A ja wlasnie sprzedaje 15.000.000 moich akcji. Zobaczymy kto bedzie gora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zza Big Wody Dom 3 lata temu za 200 tys. podpicowany za 30... IP: *.union01.nj.comcast.net 23.05.05, 21:49 ...jest dzisiaj wart 500. Mozna go w moment sprzedac albo wziasc pod jego zastaw pozyczke na nastepny - zeby mieszakajac w jednym - remontowac kolejny. Nie jest to bardzo sexy ale ma kly i potrafi ukasic nie miliony ale spore kwoty. Inwestycje nieruchomosciowe sa przy okazji jednymi z pewniejszych w sensie ryzyka. Pomyslow na zarabianie dla pracowitych i myslacych jest naprawde wiele. Wymagana jest wiedza, cierpliwosc i konsekwencja - jak w budowaniu kazdego udanego przedsiewziecia. bajki typu zarob milion w tydzien to mozna sobie w ... krzaki wsadzic. tzn owszem, faktycznie mozna ale trzeba sobie wyjasnic ile jest do zainwestowania. Majac luznie 10 zarobienie 1 nie jest wykluczone. Szczegolnie na czyms na czym sie akurat znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
cybte.ob Re: Dom 3 lata temu za 200 tys. podpicowany za 30 23.05.05, 22:04 Gość portalu: Zza Big Wody napisał(a): > ...jest dzisiaj wart 500. Mozna go w moment sprzedac albo wziasc pod jego > zastaw pozyczke na nastepny - zeby mieszakajac w jednym - remontowac kolejny. > Nie jest to bardzo sexy ale ma kly i potrafi ukasic nie miliony ale spore > kwoty. > Inwestycje nieruchomosciowe sa przy okazji jednymi z pewniejszych w sensie > ryzyka. 1. To 150% profitu w 3 lata, czyli 50% rocznie. W jakim rejonie USA ceny domow rosna o 50% rocznie ? 2.Gdzie chcialbys mieszkac, jesli sprzedasz swoj dom? A jesli masz dwa lub wiecej domow, to ile placisz podatku od sprzedazy zegos co nie jest Twoja promary residence ? Ile podatku placisz sprzedajac dom za wiecej niz 500 000 lub sprzedajac kolejny dom ? 3. Jakie sa koszty kupna/sprzedazy/utrzymania domu/podatku lokalnego w ciagu tych 3 lat? (Ja place 8-15 dolarow za transakcje kupnna/sprzedazy dowolnej ilosci akcji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zza Big Wody Re: Dom 3 lata temu za 200 tys. podpicowany za 30 IP: *.union01.nj.comcast.net 24.05.05, 00:11 1. N.p. W ODOPOWIEDNICH miejscach NJ, NY, FL N.p. w okolicach Fort Myers dzialka za 100 tys. poltorej roku temu = 300 tys. teraz. O ile w NJ na dzialke nie dostaniesz pozyczki innej niz osobista i/lub pod zastaw o tyle na FL tak czyli ze taka dzialke za 100 tys. mozna kupic przynoszac 5-10 tys. na stol w banku. 2. i 3.: Napisalem kupic jeden, mieszkac, odremontowac i potraktowac jako zrodlo kapitalu. Tak robia wszyscy. Jesli w ten sam sposob zrobic z drugim to drugi jest czystym zyskiem. To nie sa jakies staszne czary jak w wypadku Twojego opisu tymu milion w 3 miesiace czy tygodnie, 3 w 1 czy jakos tak. Podatkami sie nie wykrecaj. Od przewalania akcjami tez sa podatki. W namiocie zrobionym z papieru informujacego Cie ile masz akcji nie pomieszkasz ani 3 tygosni nie mowiac o 3 latach. Jesli tego nie rozrozniasz - czeka Cie nieprzyjemna niespodzianka nawet jak wygrasz w ta loterie bo kazdy biznes jest loteria - gielda bardziej niz nieruchomosci. Ja nie twierdze ze to czy tamto jest lepsze czy gorsze. Ja twierdze ze robisz naiwnym wode z mozgu piszac tytul typu zarob w 3 tygodnie itd. No chyba ze jestes naganiaczem dla brokera - to wtedy jest to zrozumiale ale niekoniecznie legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
cybte.ob Re: Dom 3 lata temu za 200 tys. podpicowany za 30 24.05.05, 02:43 Gość portalu: Zza Big Wody napisał(a): > 1. > N.p. W ODOPOWIEDNICH miejscach NJ, NY, FL > N.p. w okolicach Fort Myers dzialka za 100 tys. poltorej roku temu = 300 tys. > teraz. O ile w NJ na dzialke nie dostaniesz pozyczki innej niz osobista i/lub > pod zastaw o tyle na FL tak czyli ze taka dzialke za 100 tys. mozna kupic > przynoszac 5-10 tys. na stol w banku. No to w koncu co? Dzialka czy dom ?? Na dzialce chcesz pomieszkac w namiocie czy jak? I ciekawym byl zobaczyc taka dzialke BUDOWLANA za 300 000 dolarow na Florydzie. Podaj jakis link, chetnie zerkne. > > 2. i 3.: > Napisalem kupic jeden, mieszkac, odremontowac i potraktowac jako zrodlo > kapitalu. Tak robia wszyscy. No wlasnie". Tak samo jak ""wszyscy"" handlowali kiedys na wlasna reke akcjami, np .com- ow. Jak to sie skonczylo niektorzy wola zapomniec. Ja pamietam i nigdy nie ide tam, gdzie ida ""wszyscy"" bo to zawsze poczatek wielkiego nieszczescia. Jesli w ten sam sposob zrobic z drugim to drugi > jest czystym zyskiem. To nie sa jakies staszne czary jak w wypadku Twojego > opisu tymu milion w 3 miesiace czy tygodnie, 3 w 1 czy jakos tak. Moje czary to jedna transakcja w 10 sekund. Albo sie uda, albo odsprzedam po cenie zakupu tracac 16 dolarow oplaty za 2 transakcje. Jakos przezyje te strate. Jak w tych "super rejonach""zawali sie rynek RE to zostaniesz w swej budzie na nastepne 20 lat. > Podatkami sie nie wykrecaj. Od przewalania akcjami tez sa podatki. W namiocie > zrobionym z papieru informujacego Cie ile masz akcji nie pomieszkasz ani 3 > tygosni nie mowiac o 3 latach. Jesli tego nie rozrozniasz - czeka Cie > nieprzyjemna niespodzianka nawet jak wygrasz w ta loterie bo kazdy biznes jest > loteria - gielda bardziej niz nieruchomosci. Oczywiscie ze jest. Dla amatorow. Na przestrzeni ostatnich 30 lat akcje dawaly srednio kilkakrotnie wiekszy zysk niz Real Estate. > > Ja nie twierdze ze to czy tamto jest lepsze czy gorsze. Ja twierdze ze robisz > naiwnym wode z mozgu piszac tytul typu zarob w 3 tygodnie itd. No chyba ze > jestes naganiaczem dla brokera - to wtedy jest to zrozumiale ale niekoniecznie > legalne. Jaka wode z mozgu? A czy ja komus kaze albo doradzam cos kupowac? Kazdy moze zobaczyc za pare tygodni, czy mialem racje albo czy sie pomylilem. wystarczy wejsc na dowolny swerwis finansowy o sprawdzic wartosc akcji, nie? ""Naganacz dla brokera"", na polskim forum ,za darmoche. Dobry dowcip.... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zza Big Wody Floryda IP: *.union01.nj.comcast.net 24.05.05, 04:19 Czepiasz sie. Dzialka na Florydzie jest REAL ESTATE tak jak dom. Najdrozsze sa dzialki nad woda i z dostepem do przystani. Dzialki kupuje sie tam przede wszystkim w celu spekulacyjnym. Podalem przyklad znany mi osobiscie dlatego linku nie podam. Jak jestes taki madry to znajdz sobie sam. Akcje tez wymagaja szukania informacji, czyz nie? cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=4383228002 Co do amatorow i zawodowcow inwestycyjnych to zapewne znane jest ci slowo DYWERSYFIKACJA. Nikt madry nie gra TYLKO na gieldzie pakujac wszystko w jedne akcje czy WSZYSTKO w nieruchomosci. Nalezy tez robic to na czym znamy sie najlepiej a na bledach uczyc sie cudzych. Odpowiedz Link Zgłoś
cybte.ob Re: Floryda 24.05.05, 04:34 Na dzialce mozez jednak mieszkac, ale jak jestes bum. Inaczej potrzebujesz jednak chyba domu. Troche zalewasz za duzo wody (zza big wody?0 jak na dyskusje o pieniadzach oraz wysuwasz bardzo pochopnie wnioski. Czy ja gdzies napisalem, zen ie dywersyfikuje? Ze mam tylko ten jeden stock? Ze nie mam domu byc moze wiekszego niz Twoj i byc moze w lepszym miejscu? Ze nie mam 401K, mutual funds, bonds, options ? Bogatej zony i wujka? Odpowiedz Link Zgłoś
cybte.ob W miedzyczasie od niechcenia ..... 24.05.05, 17:27 Sprzedaje na stop po 0.0003 i odkupuje na limit po .0002 dwa, trzy razy dziennie ;) Rzemieslnicza robota :) ale daje $ 2000 dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator ...poniesli i wilka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 21:52 Poczytaj historie ekonomiczna to dowiesz sie ze "nosil wilk razy kilka poniesli i wilka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: W miedzyczasie od niechcenia ..... IP: *.ct.gemini.ntplx.com 25.05.05, 13:45 Kolego Cybte.ob, masz dobry pomysl z tym dziennym inwestowaniem. Mnie wystarczylo by tylko $200 na dzien(z gieldy), zeby spokojnie wypoczywac w sobote i niedziele. Czy muglbys polecic jakies kompanie internetowe, ktore pozwola mi samemu inwestowac w staki(dowolna ilosc), bez ograniczen, za jedyne $16, za jednen zakup? Wiadomo, pytaja o SS numer, ale czy musze im podac stale miejsce pracy i ile zarabiam? Numer(SS) mam, ale te reszte to nie lubie sie nikomu "chwalic". Dzieki za wszelka pomoc. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Prosba. IP: *.ct.gemini.ntplx.com 08.06.05, 22:42 Wszystko rozumiem. Gratuluje dobrego pomyslu. Jestem w stanach legalnie. Czy moglbys zaproponowac jakis sposob(strone internetowa), jak kupowac te staki bez ograniczenia. Bez placenia komisji dla brokera. Oplaty jakies zryczaltowane sa ok. Z gory Dziekuje za wszelka pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
cybte.ob No i nie zarobilem tego miliona, ale 31.10.05, 19:47 250 000 zarobilem. Idzie wytrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś