Dodaj do ulubionych

Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za u...

26.05.05, 19:52
Jakie to ciekawe... Artykuł, który ma niemałe znaczenie dla sporej
grupy osób, a jednak linka do niego na stronie głównej gazety
nie ma ponad godzinę po opublikowaniu w serwisie (uwielbiam RSS :))

Z drugiej strony, czy w tym kraju oczekujemy rzetelnego informowania
tudzież obiektywizmu od mediów?
Obserwuj wątek
    • Gość: eskulap pan Neneman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:08
      Nic dziwnego, że Ministerstwo Finansów, któremu podlegają służby celne,
      zamierza odwołać się od wyroku WSA w Lublinie. - Złożymy kasację do Najwyższego
      Sądu Administracyjnego i mam nadzieję, że NSA weźmie pod uwagę konsekwencje
      wyroku lubelskiego sądu dla wszystkich podatników - powiedział nam wczoraj
      wiceminister finansów Jarosław Neneman

Czy pan Neneman nie zastanawiał się wcześniej do czego może doprowadzić
      bezprawne pobieranie akcyzy i jaki to ma znaczenie dla wszystkich podatników,
      teraz chce się usprawiedliwiać sądem najwyższym, przecież państwo ma zwrócić to
      co zostało do jego kasy wpłacone a nie jakieś tam pieniądze innych podatników.
      Ja sprowadzając samochód zapłaciłem akcyzę i teraz chcę spowrotem to co
      zapłaciłem i nic więcej, a pan neneman już powinien być bezrobotny za taką
      kompromitację.
      • Gość: twoj stary ludzka głupota i niewiedza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.05, 00:36
        widac, ze jestes rownie glupi co ten dziennikarz, w Polsce obowiazuje prawo polskie, a nie jakiestam unijne, czy to tak ciezko zrozumiec?!! jestesmy panstwem suwerennym co oznacza, ze zadne prawo nie moze byc zwierzchnym wzgledem polskiego na terenie Polski, przeciez to jest oczywiste!!!
        • t324911 Re: ludzka głupota i niewiedza 27.05.05, 01:09
          Po roku w UE moglbys w koncu poznac zasady przynaleznosci . Jest prawo UE a nie
          prawo Polskie . jezeli przepisy polskie koliduja z unijnymi to unijne maja
          zastosowanie nie odwrotnie . Szkoda ze polscy urzednicy nie zalapali ale to
          juz niedlugo . Od przyszlego roku niekompetencja bedzie drogo kosztowac .
          • astygmatyk W koncu jakies madre slowo 27.05.05, 08:51
            Gratuluje!! W koncu jakies madre slowo na temat konsekwencji przynaleznosci do
            Unii. Dopasowujac swoje prawo do unijnego w koncu i Polska dolaczy do Europy,
            tak jak to juz uczynily Niemcy, Grecja, Hiszpania etc....
            Rownoczesnie miejmy nadzieje, ze podobnie jak w Europie cala procedura
            stwierdzania ew. sprzecznosci z prawem europejskim zostanie przyspieszona, jak
            to juz mialo miejsce w wielu krajach europejskich. Zamiast tracic czas na
            proces w NSA i nastepnie kolejny proces w nadrzednym sadzie europejskim, kazdy
            polski sad i kazdy polski urzad moze przeciez wystapic do sadu europejskiego o
            opinie. Nie jest ona wiazaca, ale pokazuje odpowiednim organom wladzy jakie
            bedzie rozumowanie instancji nadrzednej. Taka procedura obowiazujaca juz w
            wielu krajach europejskich nie tylko przyspiesza ale rowniez oszczedza
            pieniadze podatnika.
            • tbernard Re: W koncu jakies madre slowo 27.05.05, 09:03
              A kogo obchodzi oszczędzanie pieniędzy podatnika?
              • Gość: miś Jarosław Neneman za argumentację powinien wyleciec IP: *.bphpbk.pl 27.05.05, 11:46
                z rządu. Zwróćcie uwagę na słowa:
                "Złożymy kasację do Najwyższego Sądu Administracyjnego i mam nadzieję, że NSA
                weźmie pod uwagę konsekwencje wyroku lubelskiego sądu dla wszystkich
                podatników - powiedział nam wczoraj wiceminister finansów Jarosław Neneman"

z tego wynika, że NSA ma nie kierować się prawem tylko budżetem. To tak jakby
                powiedzieć: "Mam nadzieję, że sąd nie nakarze złodziejowi zwrotu ukradzionych
                pieniędzy, bo weźmie pod uwagę fakt, jak trudno byłoby mu oddać ukradzione
                pieniądze"

Dając taka argumentację, albo jest się idiotą, albo prawo ma się w głębokim
                poważaniu. Tak czy owak obydwie te cechy dyskwalifikują polityka.
        • Gość: witus Czas wyjsc z lasu drogi partyzancie IP: *.student.UU.SE 27.05.05, 01:22
          Jestesmy w uni krajow cywilizowanych, czas dzikosc odstawic na bok.
          • Gość: robak Re: Czas wyjsc z lasu drogi partyzancie IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 28.05.05, 14:33
            btw. ten podatek ekologiczny to wchodzi w koncu czy nie? bo rozne zrodla,
            roznie podaja... jesli wchodzi to od kiedy?
        • Gość: LMB Czy trzeba chodzić na WOS... IP: *.icpnet.pl 27.05.05, 08:19
          ,...żeby wiedzieć, że umowy międzynarodowe stoją podan krajowymi i Unia tego nie
          zmieniła?

> jestesmy panstwem suwerennym

Na szczęście już nie tak bardzo.
        • Gość: Tomek Re: ludzka głupota i niewiedza IP: *.icpnet.pl 27.05.05, 10:13
          Ty to jestes ku_rwa glupi. wez sobie poczytaj ustawy imbecylu
        • Gość: ktos Re: ludzka głupota i niewiedza IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.05.05, 11:03
          kompletna bzdura , podpisalismy traktat mowiacy o nadrzednosci prawa unijnego
          nad polskim, i dobrze
          • Gość: Mrówa Ktoś wie do jakiego sądu muszę to zgłosić ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 13:30
            Ktoś wie do jakiego sądu mam to zgłosic ???? Jakie są procedury i co muszę
            zrobić aby otrzymać zwrot????????? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
      • ferdynand1 Re: pan Neneman 27.05.05, 02:34
        Gość portalu: eskulap napisał(a):

> Nic dziwnego, że Ministerstwo Finansów, któremu podlegają służby celne,
        > zamierza odwołać się od wyroku WSA w Lublinie. - Złożymy kasację do Najwyższego
        >
        > Sądu Administracyjnego i mam nadzieję, że NSA weźmie pod uwagę konsekwencje
        > wyroku lubelskiego sądu dla wszystkich podatników - powiedział nam wczoraj
        > wiceminister finansów Jarosław Neneman
        >
        > Czy pan Neneman nie zastanawiał się wcześniej do czego może doprowadzić
        > bezprawne pobieranie akcyzy i jaki to ma znaczenie dla wszystkich podatników,
        > teraz chce się usprawiedliwiać sądem najwyższym, przecież państwo ma zwrócić to
        >
        > co zostało do jego kasy wpłacone a nie jakieś tam pieniądze innych podatników.
        >
        > Ja sprowadzając samochód zapłaciłem akcyzę i teraz chcę spowrotem to co
        > zapłaciłem i nic więcej, a pan neneman już powinien być bezrobotny za taką
        > kompromitację.

Zgadzam się w pełni. Argumentacja pana nenemana jest porażająca. Konsekwencje
        dla podatników mają być brane pod uwagę przy rozstrzyganiu, czy postępowanie
        było zgodne z prawem??? To znaczy tyle co - pieniądze trzeba zabrać, jeśli nie
        da się inaczej to bezprawnie. To się już nawet płakać nie chce, takie coś nami
        rządzi??
        • ktosiek.ktoskowaty Re: pan Neneman 27.05.05, 08:14
          On notorycznie swoimi wypowiedziami udowadnia, że powinien świnie
          pasać, a nie zajmować się polityką, w szczególności w tak delikatnym
          aspekcie jak finanse.

Ale przy tej ordynacji wyborczej w sumie niewiele jesteśmy w stanie
          zrobić, stąd ten #@&!$&^yn śmieje się nam w twarz i dalej bełkoce
          swoje 'natchnione' słowa.
      • Gość: Baja ANDRZEJ KUBLIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 13:14
        KUBLIKA i ta propagande przekupionej "wyborczej" my nigdy nie zapomnimy.
    • Gość: arahat na slowacji czy wczechach mysla a polacy modla sie IP: *.aster.pl 26.05.05, 21:30
      w oczekiwaniu na manne z nieba...
      • Gość: mm Re: na slowacji czy wczechach mysla a polacy modl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 00:27
        Naczelnego Sądu Adm. a nie Najwyższego. Bosz nieuctwo dzienniekarzy mnie poraża.
        Najwyższy to był Tyrbunał Adm.w II RP czyli NTA
    • franzmaurer Są jacyś winni??? 27.05.05, 00:34
      Oczywiście okaże się że w lubelskim urzędzie celnym pracują "nieznani sprawcy"
      i to oni nałożyli podatek bo im się tak właśnie podobało...

A swoją drogą może wreszcie pogonić tą wyfraczoną hołotę która traktuje ten
      kraj jak swój własny folwark i łupi zamieszkujący go lud bandyckimi akcyzami??
      • Gość: łodzianka akcyza jest niezgodna z prawem - to FAKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 01:12
        jest to ograniczenie ilościowe/o skutku podobnym do ograniczenia ilościowego!
        ludzie! wie to każdy kto miał minimum prawa europejskiego! zgodnie z
        obowiazującym prawem, powinnismy odmowic zapłacenia akcyzy, powołując sie na TWE

W Polsce obowiązuje polskie prawo, ktore musi byc jednak zgodne z prawem unijnym
        • Gość: euro Re: akcyza jest niezgodna z prawem - to FAKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 01:20

Swobodny przepływ towarów
          Art. 14 Traktatu o Wspólnocie Europejskiej (TWE) stwierdza, iż rynek wewnętrzny
          obejmuje
          obszar bez granic wewnętrznych, na którym zostaje zapewniony swobodny przepływ
          towarów, osób, usług i kapitału. Z punktu widzenia prawnego i handlowego jest to
          przestrzeń
          zbliżona do terytorium jednego państwa.
          Doprowadzenie do tak liberalnego obrotu towarowego wymagało eliminacji następujących
          barier:
          • taryfowych, poprzez utworzenie unii celnej między państwami członkowskimi,
          • para taryfowych, tj. fiskalnych,
          • poza taryfowych, np. ilościowych, jakościowych.
        • Gość: euro Re: akcyza jest niezgodna z prawem - to FAKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 01:21
          Zgodnie z postanowieniami art. 28 TWE (import) oraz art. 34 TWE (eksport) w handlu
          wewnątrz wspólnotowym zakazane są ograniczenia o charakterze ilościowym oraz
          wszelkiego rodzaju środki mające skutek podobny. Barierą handlową o charakterze
          ilościowym jest np. kontyngent, czyli określenie z góry ilości danego towaru,
          która może
          zostać importowana do danego państwa. Środki mające skutek podobny do ograniczeń o
          charakterze ilościowym zostały zdefiniowane przez Europejski Trybunał
          Sprawiedliwości jako
          wszelkie regulacje państw członkowskich, które
          mogą bezpośrednio lub pośrednio, rzeczywiście lub potencjalnie przeszkodzić w handlu
          wewnątrz wspólnotowym. Powyższą definicję określa się jako formułę Dassonville.
          • Gość: euro Re: akcyza jest niezgodna z prawem - to FAKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 01:23
            źródło: www.rcie.lodz.pl/dokumenty/broszury/cie/bibl_cztery_swobody.pdf
    • Gość: grr no prosze madrzy wegrzy i czesi.... IP: *.kgu.de 27.05.05, 01:37
      • tbernard A Rumuni? 27.05.05, 08:58
        Dlaczego nie wspomniano nic o Rumunii?
        • r306 Re: A Rumuni? 27.05.05, 14:34
          Czeskie i wegierskie przepisy sa niezgodne rowniez z unijnymi i lamia nawet
          prawo wlasnosci. Ale to ich problem.
          Rumunia nie nalezy do "wspolnego rynku" wiec moze nakladac dowolne cla i
          restrykcje - Polska tak mogla robic i robila do maja 2004.
    • Gość: HK Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: 219.238.167.* 27.05.05, 05:09
      Powód dlaczego Czesi i Węgrzy mogą a my nie jest prosty - u nich ten zakaz nowej rejestracji aut nie
      spełniających standardów obowiązuje używane auta i krajowe i sprowadzone z unii, tak że dyskryminacji
      za wzgledu na pochodzenie nie ma. W Polsce, podatek dotyczy wyłącznie aut z innych krajów unii -
      dlatego dyskryminacja jest..
    • losiu4 Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za 27.05.05, 07:04
      "Złożymy kasację do Najwyższego Sądu Administracyjnego i mam nadzieję, że NSA
      weźmie pod uwagę konsekwencje wyroku lubelskiego sądu dla wszystkich
      podatników - powiedział nam wczoraj wiceminister finansów Jarosław Neneman"

pan Neneman to jednak jest mocarz...

Pozdrawiam

Losiu
      • krzszy1 Skradziono dno od którego mieliśmy sie odbić,,,,, 27.05.05, 07:52
        Zwrot akcyzy ,zwrot bezzasadnie drogiej karty pojazdu!!!! Wypłacenie
        odszkodowań za szkody moralne, za notoryczną dezinformację, kłamstwa i
        oszukiwanie obywateli . Szkody moralne powinni urzędnicy MF wypłacić z własnej
        kieszeni. Zamiast straconych pieniędzy na bezprawne opłaty Polacy mogli kupować
        droższe samochody, Pamiętacie grożenie za zaniżanie faktur od sprowadzonych
        aut?.....bez komentarza
      • Gość: WALERY JA -głupi podatnik IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 09:55
        OD JAKIEGOŚ CZASU WIEM ŻE CI KTÓRZY MIELI JAJA I PŁACILI AKCYZĘ OD 1 E NIEBYLI
        OSZUSTAMI ONI WIEDZIELI ŻE NIC IM NIEZROBI 65 PROCENTOWA AKCYZA BA NIECH SOBIE
        WEZMĄ I 130% PODWÓJNA AKCYZA CO TAM NIECH SOBIE WEZMĄ ICH RAZY 10 ICH NATO STAĆ
        A NIE TO CO MY GŁUPI I UCZCIWI PŁACĄCY Z ORGINALNYCH FAKTUR UCZCIWI TO NIKOGO
        NIEOBCHODZI WYSTARCZY ŻE JESTEŚMY GŁUPI GŁUPI GŁUPI
    • rokipat Przydałoby się te pare stówek... 27.05.05, 08:34
      Przydałoby się te pare stówek które zapłaciłem za moją brykę, mógłbym sobie dołożyć do Urlopu!
    • Gość: OLO I Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.chello.pl 27.05.05, 08:55
      Rzetelność dziennikarska Kublika odpowiada znajomości prawa UE nenemana. Jak michnik może trzymać taką sierotę w swoim folwarku. Skoro GW jest taka prounijna to dlaczego promuje niezgodne z jej zasadami rozwiązania.

A swoją drogą to :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DHAAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHA!!!!
      • Gość: Robert Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: 80.51.113.* 27.05.05, 09:11
        "Pies sczeka , karawana jedzie dalej". Można sie tu wykrzyczeć , wypłakać , ale
        niech ktoś powie celnikowi na granicy , że nie zapłaci akcyzy bo to bezprawie !
        Już to widzę. Polska to kraj bezprawia , braku odpowiedzialności za decyzje i
        jeszcze szybszego opowiadania głupot w mediach , które łapią i rozdmuchują
        niesprawdzone , nie poparte dowodami sprawy. Ludzie wyrzućcie telewizory !!!!
        Jak widać w tym kraju mieszkają bardzo inteligentni ludzie , którzy są bardziej
        przedsiębiorczy od rządzących tylko dlaczego tak głupio albo wcale nie głosują
        pozbawiając się decydowania o swojej przyszłości ? Później trzeba słuchać takich
        głupot jakie usłyszeliśmy na temat odwoływania się od wyroków i płacenia za
        swoją nieodpowiedzialność z naszych kieszeni.
    • Gość: Paulo Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.crowley.pl 27.05.05, 09:04
      "...złożymy kasację do Najwyższego Sądu Administracyjnego" - w Polsce nie ma
      takiego sądu a kasacja od jakiegoś czasu już nie istnieje... Pan Minister
      Finansów powinien troche o prawie podatkowym i sądownictwie w
      Polsce "poczytać", ze zwróceniem szczególnej uwagi na procedure... Z tego co mi
      wiadomo od wyroku Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego przysługuje "skarga
      kasacyjna" do Naczelnego Sądu Administracyjnego. Może drobiazg, ale na pewnych
      stanowiskach nie wypada...
    • Gość: piotr Euro II IP: *.kuins.net / *.kyoto-u.ac.jp 27.05.05, 10:13
      Moj saab 900 z roku 1988 spelnial norme Euro III. Mial bardzo dobry silnik i
      katalizator. Nic wiecej nie trzeba. Nowsze silniki wcale nie musza byc lepsze.
      Skad ten mit ze nowe silniki sa takie wspaniale.
      • Gość: jery Brak słów IP: *.toya.net.pl 27.05.05, 10:47
        Sam staram się o zwrot akcyzy. Wysłałem pierwsze pismo, musiałem coś poprawić
        (czepiają się dupki licząc że nie zdąrzy się uaktualnić - czas 7 dni). Teraz
        oczekuję na odpowiedź (notabene negatywną :)) Ale liczę na wygraną w sądzie.
        Jeśli ktoś też walczy proszę o kontakt mjery@o2.pl
        Generalnie powinni być politycy rozliczani ze swoich decyzji, obietnic
        wyborczych tak jak w Szwajcarii. Tam politycy odchodzą sami lub są wywalani na
        pysk jak skłamią czy nie wywiążą się.
        Oczekiwania były inne po okrągłym stole. Jak nic się nie zmieni to będzie
        rewolta!!! Pozdrawiam dobrze myślących
      • Gość: Paweł Kierski Re: Euro II IP: 213.17.171.* 27.05.05, 12:31
        I o to chodzi - nie żeby blokować sprowadzanie samochdów starych, ale
        samochodów kiepskiej jakości. A że sporo starych jest kiepskiej jakości, to nie
        znaczy, że nie ma wśród nich dobrych (vide. Twój Saab).
        • r306 Re: Euro II hy hy hy 27.05.05, 13:27
          "Problem" polagalby na tym, ze wprowadzenie takiego przepisu dla wszystkich aut
          (i krajowych i zagranicznych - tak jak jest w Chechach i na Wegrzech)
          sprawilby, ze z "rynku wtornego" wypadlyby wszystkie Polonezy, duze Fiaty,
          Maluchy, Zuczki, Tarpanki - kwiat polkiej motoryzacji.
          Bylby z tym rowniez pewien problem prawny - nie wiem jak to rozwiazano w prawie
          czeskim i wegierskim - a mianowicie w prawie polskim jest jak wol, ze praw
          nabytych (a wic rowniez prawa do sprzedazy wlasnoci) nie mozna zniesc. Wiec
          gdyby wprowadzic prawo, ze mozna rejestrowac tylko Euro II, no to wlasciciele
          polskich wynalazkow zostaliby z "reka w nocniku". I nawet nie chodzi o
          sprzedaz, ale chociazby o czasowe wyrejestrowanie pojazdu.
    • Gość: podatnik Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:56
      dlaczego Ministerstwo Finansów traci dalej pieniądze na sądzenie i odwołania
      przecież obywatele i tak im nie darują a prawnie nie mają racji (dobrze o tym
      wiedzą)i marnują straszne pieniądze podatników
      • Gość: tadekpaczkowski Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:04
        Faktycznie.Kto zaplaci za te wszystkie sprawy sądowe?.Znowu my?.Na taczki
        urzędasów.
    • Gość: Jan Kowalski Kiedys bandyci rabowali na drogach, IP: 66.114.116.* 27.05.05, 10:58
      dzis panstwo lupi obywateli bezprawnie. Jesli Naczelny Sad Administracyjny zrobi
      kasacje to ludzie pojda do Strassburga i wygraja. Neneman bezczelnie probuje
      manipulowac opinia spoleczna straszac ja ze to obywatele poniosa koszty, odda
      ten kto bezprawie sie wzbogacil. Ludzie ktorzy wprowadzili akcyze powinni stanac
      przed Trybunalem, aby zostali osadzeni i zeby to byla przestroga dla innych
      oszolomow.
      KOMUNA sie skonczyla.
    • Gość: Brodaty Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.ericsson.net 27.05.05, 11:08
      "Konsekwencją dla wszystkich podatników byłby zaś zwrot podatku pobieranego od
      osób, które sprowadzały używane samochody z państw UE"

Zaraz, zaraz, rzad zciagnal 1,2 mld od podatnikow niezgodnie z prawem i co
      rozdal potrzbujacym jak ten Janosik? Jezeli zabrano niezgodnie z prawem nalezy
      zwrocic i nie wycierac sobie geby interesem podatnikow czy budzetem panstwa.
      Jezeli NSA orzeknie inaczej to znaczy ze komuna w ludziach tkwi zbyt
      gleboko"Konsekwencją dla wszystkich podatników byłby zaś zwrot podatku
      pobieranego od osób, które sprowadzały używane samochody z państw UE"

Zaraz, zaraz, rzad zciagnal 1,2 mld od podatnikow niezgodnie z prawem i co
      rozdal potrzbujacym jak ten Janosik? Jezeli zabrano niezgodnie z prawem nalezy
      zwrocic i nie wycierac sobie geby interesem podatnikow czy budzetem panstwa.
      Jezeli NSA orzeknie inaczej to znaczy ze komuna w ludziach tkwi zbyt gleboko
    • Gość: ktos Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.05.05, 11:34
      jesli ktos chce to mam gotowe formularze do zwrotu :) a odsetki leca lepiej niz
      w banku
      • Gość: van8 Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:49
        ja poprosze na maila!van8@gazeta.pl dzięki!!!!!
      • Gość: milesia Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 29.05.05, 21:18
        "...jesli ktos chce to mam gotowe formularze do zwrotu :) a odsetki leca lepiej
        niz w banku"
        jeśli mogłabym poprosić...będę wdzięczna za wysłanie: aneta.dom@interia.pl
        dziękuję
    • Gość: zizi Neneman musi odejść! IP: 195.116.84.* 27.05.05, 12:06
      Ten człowiek już wystarczająco dużo zrobił niedobrego dla obywateli tego kraju,
      że powinien odejść z rządu jeśli ma resztki godności.
    • Gość: kay Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.05, 12:08
      Gazeto - nie pozwalaj Kublikowi pisaś osprawach gospodarczych, bo On was
      kompromituje. To właśnie Kublik zawsze na waszych łamach lobbował za podatkiem
      akcyzowym mimo tego, że był on pobierany bezprawnie.
      • Gość: Anty Nie dorośliśmy do suwerenności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 13:32
        Niektórzy się tu oburzają, że Polska jest krajem suwerennym i że nie powinniśmy
        się poddawać prawu Unii.
        Otóż: wprawdzie jestesmy krajem suwerennym, ale nie dojrzeliśmy (mimo
        tysiącletniej historii) do suwerenności. Nasi rządzący od wieków (dziś też jest
        dobitny przykład) byli głupcami. Zatem ja dziękuję za taką suwerenność.

Prawo Unii niech będzie prawem. Nenemann argumentuje jak dzieciak (zresztą w
        tych jego oczach można zawsze zobaczyć iskierkę sk-syństwa).

Polscy politycy są niestety odzwierciedleniem naszego narodu (nie całego
        oczywiście) - wykazują ABSOLUTNY BRAK perspektywicznego myślenia czyli
        wyobrażenia sobie co będzie PÓŹNIEJ. Byle by dziś, po nas choćby potop. No to
        teraz mają problem
    • r306 Kublik, jak Ty mnie wnerwiasz... 27.05.05, 13:52
      "Do Czech, Węgier i Słowacji, które wraz z Polską weszły do UE, nie napływa
      taka fala używanych samochodów. Dlaczego? W Czechach i na Węgrzech, tak jak w
      Polsce do maja zeszłego roku, nie można rejestrować aut, które nie spełniają
      normy emisji spalin Euro 2 obowiązującej od połowy lat 90. To również
      ograniczenie dla importu używanych aut, ale nie słychać, by w tych państwach
      protestowano."

1. Czechy i Wegry to kraje kilkukrotnie mniejsze od Polski, wiec porownywanie
      importu w liczbach bezwzglednych swiadczy o tym jak MALYM czlowieczkiem jest
      pan redaktor - jak trzeba udowodnic swoja teze, to kazda metoda jest dobra?
      2. Czechy byly znacznie bardziej nasycone - w przeliczeniu na jednego
      mieszkanca przeganaija nas o kilka dobrych pkt procentowych - Czechy 363
      Polska 294 aut na 1000 mieszkancow. Do tego mieli zwyczajnie lepsze samochody.
      3. Maja tez lepiej rozwiniejty i nadal rozwijajacy sie przemysl motoryzacyjny,
      a my przez ochrone starych molochow wyladowalismy z reka w nocniku - bez
      rodzimej produkcji (panstwo pozwola, ze Fiata zmilcze, a Opla nie sposob
      wymienic jako producenta).
      4. Nie protestowano? Pan Kublik byl? Nasluchowal? No to moge powiedziec, ze
      panu Kublikowi na sluch padlo....
      5. W kajach "wspolnego rynku" obowiazuje prawo, ze używane auto musi spelniac
      normy czystosci z roku, w którym ZOSTAO WYPRODUKOWANE!!!. Dlatego tez przepisy
      obowiazujace w Czechach i na Wegrzech TEZ SA NIEZGODNE Z PRAWEM UNIJNYM panie
      KUBLIK. Czesi i Wegrzy "ratuja sie" w oczach erokratow tylko tym, ze restrykcje
      te dotycza wszystkich rejestrowanych samochodow, a nie tylko sprowadzanych "z
      zagranicy".

Panie Kublik! Ja mam serdecznie pana dosc. A najbardziej tego, ze swoimi
      tekstami dowodzi pan, ze traktuje nas jak idiotow. Panie Kublik - smialo moge
      wiec powiedziec, ze jest pan skonczona swinia.
      • Gość: jakub23 Re: Kublik, jak Ty mnie wnerwiasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:07
        Jak ktos wie to niech napisze kto jest przelozonym redaktora Kublika!!!
        • r306 Re: Kublik, jak Ty mnie wnerwiasz... 27.05.05, 14:32
          Sadzisz, ze jego przelozeni nie czytuja forum???? I to jest tez smutne, ze
          facet nie zostal odsuniety od tego tematu - po tylu wrecz epitetach na
          furum.....
          • Gość: mak Re: Kublik, jak Ty mnie wnerwiasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:54
            poproszę o formularze zgłoszeniowe o zwrot nadpłaconej akcyzy na maila
            van8@gazeta.pl
            ps.powalczę choćby dla satysfakcji:uczciwie zapłaciłem akcyzę wg prawdziwej ceny
            (auto dwuletnie,więc nie mało),po czym odbierając zaswiadczenie pan urzędnik z
            ironicznym usmieszkiem przyznał,ze powinienem dostać order za uczciwość....no
            comments.
    • brynk i kto mi tu powie ze rządy komynistów sa cacy ... 27.05.05, 15:52
      Miller , Belka i reszta ponoszacych odpowiedzialność - do raportu bedziecie
      wezwani ,a potem ....j/n .
      Szubienice czekaja na zdrajców i złodzieji
      • annaewa22 Re: MF do okradania obywateli 27.05.05, 16:56
        Gdy się podnosiło podatek VAT - argumentacja MF bo takie są przepisy i musimy
        spełnić te wymogi Unii. Gdy się okrada obywtela - pobiera akcyze niezgodnie z
        przepisami Unii.To argumentacja MF jest - mogą nam skoczyć. Zatem gdy Kali tj.MF
        okrada obywatela to jest OK natomiast gdy jest odwrotnie to Kali się obraża i
        wykonuje różne ble ble tzw. słodkie pierdzenia , że oni i tak wygrają . Należy
        tych Panów urzędników wywalić z pracy na zbity pysk na ulice.
    • porannakawa Próba złodziejska w państwowym wykonaniu! 28.05.05, 19:06
      Zmusiłem do zapłacenia mi kilka osób.
      Po jakimś czasie dowiedzieli się że zrobiłem to bezprawnie, na chama.
      Na zwróconą mi uwagę o oddaniu tych pieniędzy zaczynam się tłumaczyć, że oddać
      nie mogę bo jestem za biedny.
      Gdybym to zrobił naprawdę uznano by mnie za złodzieja i niespełna rozumu.
      MF przyjmując nasze pieniądze " w depozyt" nie może tłumaczyć niecheci oddania
      tych pieniędzy bo one nigdy nie były ich. One jedynie były depozytem.
      To, że ten depozyt wydali i zmarnowali nie wiadomo na co to przecież nie
      usprawiedliwia nieoddania depozytu o odsetkach nie wspominając.
      Tyle!
    • Gość: walery Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 09:27
    • Gość: WALERY Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 09:36
      MERCEDES AUDI CZY VW PRZEZ LATA INWESTOWALI W TECHNOLOGIĘ MASZYNY KADRY
      PRACOWNIKÓW BY UZYSKAĆ CENĘ ZA ICH PRODUKT A TYMCZASEM NASZ ŻĄD PODCZAS JEDNEGO
      POSIEDZENIA POŚRÓD ZIEWAJĄCYCH PARLAMĘTARZYSTÓW UZYSKAŁ DO I W WIĘKSZOŚCI 65%
      ZYSKU Z ICH CAŁEGO DOROBKU------------GIENIALNE -CO NIE -TYLKO DLACZEGO Z
      NASZYCH KIESZENI MISS68@O2.PL
    • Gość: x Re: Czy przyszły rząd zwróci 1,2 mld zł akcyzy za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:38
      Lydzie zaluzmy stowarzyszenie i idzmy po zwrot akcyzy razem,a napewno wygramy
      Nie dajmy sie wciagac w zagrywki kto to odda!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka