Dodaj do ulubionych

Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:12
Czyli znowu trzeba bedzie francuzikom płacic za używanie logo... Brawo....
Obserwuj wątek
    • Gość: menik Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.pl / 193.24.200.* 01.06.05, 14:22
      Znowu ktos wziął w łapę żeby ktoś inny mógł zarobić
      • Gość: DrDan You should read this! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 01.06.05, 16:59
        Francuzi padają! France Telecom generuje coraz większe straty - nic dziwnego
        żabojady zamiast pracowac strajkują! Wpadli więc na pomysł - nich Polacy ich
        utrzymują. Tylko jak tu w majestacie prawa wywieźć z Polski pieniądze? Proste
        numery sa najlepsze - opłata licencyjna za uzywanie logo!!! Dodajmy, że logo to
        jest w Polsce nie znane i wymaga dodatkowych nakładów na promocję, podczas gdy
        Idea jest świetnie rozpoznawana... W każdym innym kraju zajęłaby się sprawa
        prokuratura...
      • mike-great Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange 02.06.05, 10:20
        To jest nielegalny, oparty na korupcji, i omijaniu prawa, nieuczciwy i
        kryminogenny transfer pieniędzy do zagranicznej firmy-matki
    • as98 To jakaś paranoja 01.06.05, 14:23
      Zamiast obniżać ceny i wprowadzać nowe technologie będą topić kasę w jakieś
      marketingowe fanaberie.
      www.tylkopolityka.pl
      • Gość: Eraman Re: To jakaś paranoja IP: *.imid.med.pl 01.06.05, 14:31
        A może to własnie dobrze bo rozumiem, że polki Orange będzie działał bez
        problemu we Francji, Włoszech i wszędzie tam gdzie jest w Europie. Jeśli tak
        to koniec z drogim roamingiem!
        • Gość: (ko)mrowkowiec Re: Orange Ekstraklasa IP: *.neuroinformatik.ruhr-uni-bochum.de 01.06.05, 14:42
          Chcialem zauwazyc ze to oznacza ze polska liga pilkarska bedzie sie nazywac:
          Orange Ekstraklasa.
          sweeeet.
          • Gość: DrDani You have to read this! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 01.06.05, 17:03
            prokuratura...
        • nicola21 Re: To jakaś paranoja 01.06.05, 15:15
          tez o tym pomyslalam ;)
          w Danii Orange bylo jedna z dwoch najtanszych firm, a czy moze byc cos tanszego
          niz komorka w Skandynawii ??
          • Gość: af bcn tani roamin? poZyviom , uvidim IP: *.go.retevision.es 01.06.05, 15:44
            oby tak byLo, ale jestem pesymista,
            duZe pieniadze a firma nietaka znoow elastyczna...
        • Gość: qqrq Re: To jakaś paranoja IP: 193.111.166.* 01.06.05, 15:43
          >>A może to własnie dobrze bo rozumiem, że polki Orange będzie działał bez
          >>problemu we Francji, Włoszech i wszędzie tam gdzie jest w Europie. Jeśli tak
          >>to koniec z drogim roamingiem!
          Jesteś naiwny, jeśli myślisz ,że to obniży ceny roamingu-nie ma żadnego związku
          pomiedzy tymi sprawami.
      • Gość: zbychus TO NIE ŻADNA PARANOJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:59
        to klasyczny transfer zysków. Kupili TEPSE, to teraz chca wyprowadzic kase....
        stąd oplaty licencyjne za marke Orange, ktora w Polsce nie jest żadną marka,
        czyli Idea płaci za coś czego w Polsce nie ma, ale na co musi wydać kase
        (promocja marki) To sie nazywa majstersztyk .... Licencja za marke i logo w
        Polsce praktycznie nie znane ;))) a które trzeba wypromować....
        • Gość: Bacz Czy okradani uruchomią prokuratora? IP: *.pl / 193.24.200.* 01.06.05, 16:10
          Gość portalu: zbychus napisał(a):

> to klasyczny transfer zysków. Kupili TEPSE, to teraz chca wyprowadzic
          kase....

Rzeczywiście to wyprowadzanie kasy czyli mówiąc
          mniej oględnie: okradanie spółki.
          Transfer zysków to co innego niż wyprowadzanie kasy,
          transfer zysków zwykle robi się aby zoptymalizować
          podatki - czasami jest to niezgodne z prawem, a czasami
          nie.

> stąd oplaty licencyjne za marke Orange, ktora w Polsce nie jest żadną marka,
          > czyli Idea płaci za coś czego w Polsce nie ma, ale na co musi wydać kase
          > (promocja marki) To sie nazywa majstersztyk .... Licencja za marke i logo w
          > Polsce praktycznie nie znane ;))) a które trzeba wypromować....

Czy to majstersztyk to się dopiero okaże. Na razie
          ogłoszono wszem i wobec że Orange zawrze z Centertelem
          niby to korzystną dla obu stron transakcję, a która
          zapewne jest korzystna tylko dla jednej strony,
          czyli spowoduje że FT okradnie w ten sposób
          swoich wspólników w TP SA.

Jak się tym żaden z okradanych ani żaden prokurator
          nie zainteresuje to dopiero wtedy będzie można
          mówić o majstersztyku.
        • Gość: paranoja to co Orange bedzie sponsorowal reklamy czy Idea? IP: *.jgsullivan.com 01.06.05, 16:29
          jakos wydaje mi sie ze Idea zaplaci podwojnie:
          a) za licencje
          b) za reklame marki Orange w Polsce - bo nikt jej nie zna!

a powinno byc odwrotnie:
          a) Orange placi Ideii za zmiane loga
          b) Orange placi Ideii za ICH reklame na terenie Polski

kraj IDIOTOW!
          • Gość: gienio Re: to co Orange bedzie sponsorowal reklamy czy I IP: *.fbx.proxad.net 02.06.05, 09:59
            tez tak pomyslalem
            ale jak widac mamy do czynienia z odmienna ekonomia
            chyba tylko Lepper moze z tym zrobic porzadek!
          • Gość: 2012 Re: to co Orange bedzie sponsorowal reklamy czy I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:42
            Niestety ale masz rację. Orange zyskuje 8 milionów abonentów i jeszcze ktoś za
            to zapłaci. Głupota zawsze kosztuje, czasem dwukrotnie jak w tym przypadku.
            Pomijając już to dojenie kasy za nic, logo Idei było dobre, fajne i ładne...
            niezłe po prostu.
        • mariasz77 Re: TO NIE ŻADNA PARANOJA 01.06.05, 19:58
          A gdyby wszyscy użytkownicy zrezygnowali z usług IDEI to co wtedy? Przecież nie
          musimy korzystać z usług nieznanej firmy. Umowy mamy podpisane z IDEĄ. Niech
          ktoś mądry odpowie, czy taka umowa obowiązuje? Przecież z jakiegoś powodu
          wybraliśmy tą właśnie firmę. Mnie ORANGE się nie podoba. Czy operator będzie
          musiał podpisywać nowe umowy z użytkownikami? Proszę o pilną odpowiedź znawcę
          przepisów w tej materii. MS
        • Gość: jaybee 1.6 % od obrotu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:19
          Sluchajcie, sluchajcie ! OD OBROTU !
          Czy jest lepszy sposob na pewne wyciaganie kasy ?
        • Gość: fg TO NIE ŻADNA PARANOJA - TO SKANDAL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:23
          TEPSA generowala taaakie zyski i mimo tego ja kupili fancuzi?????????????????
          I nie mow tu nic o lapowce???????????????????????
          KOLEJNEJ KOMISJIIIIIIII SLEDCZEJ!!!!!!!!!!
    • gazeciarz15 Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange 01.06.05, 14:48
      czy zmiana Idea w Orange umozliwi automatyczne rozwiazanie umowy dotychczasowym
      abonentom?
      • Gość: skeezy Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:43
        gazeciarz15 napisał:

> czy zmiana Idea w Orange umozliwi automatyczne rozwiazanie umowy dotychczasowym
        > abonentom?

Chyba żartujesz człowieku? Podpisywałeś umowę o świadczenie usług
        telekomunikacyjnych z podmiotem o nazwie "Idea"? NIE! zawarłeś umowę z firmą
        Centertel Sp z o.o. Idea i Orange to tylko marki, piękne znaczki i cała ta
        otoczka, tak jak Plus, Era i Heyah. Podpisałeś cyrograf bo połasiłeś się na
        telefon i ładne reklamy, więc teraz nie marudź.
        • gazeciarz15 Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange 02.06.05, 13:32
          ponioslo chlopa i to strasznie :-) emocjonalnie podszedles do tematu, czyzbys
          mial z nimi cos wspolnego? czlowieku nie irytuj sie, spokojnie, wyluzuj... jutro
          mamy piatek i weekend. wreszczie wyrwij sie gdzies, to powinno ulzec twojemu
          cierpieniu
    • Gość: Robert Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 14:56
      Czyli ok.90mln zł do Francji w zamian oniżając swoje notowania u klientów? To samo było z telekomunikacją, większość osób które znam i które wiedzą że część przychodów wylatuje do francji uważają że to był błąd i marka obniżyła przez to loty. Tłumaczenie że znaczek "&" oznacza łączenie itp. jest głupie, bo osoby które wiedzą ile kasy rocznie odpływa kojarzą to z wyzyskiem i nie jest to pozytywne skojarzenie.
      Narazie Era i Plus nie zmieniają i są znane, a Orange będzie niczym na naszym rynku.
      Unifikacja marki w wyniku której z mojej perspektywy Idea traci jest błędna. Rozmowy zagraniczne jednak nie są wielkim % przychodów, a zamiast obniżać ceny to wyrzucają pieniądze na zmiane nazwy na gorszą.
      • Gość: Gosc30 Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: 62.29.253.* 01.06.05, 15:21
        Ja od zawsze jestes w Plus GSM lub Simplus i jestem bardzo zadowolony i na
        pewno nie bede placił kasy francuzikom z Orange, w koncu czyrak kazał mi
        siedziec cicho, wiec nie bede gadał do francuskieo telefonu.
        • Gość: skeezy Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:32
          Gość portalu: Gosc30 napisał(a):

> Ja od zawsze jestes w Plus GSM lub Simplus i jestem bardzo zadowolony i na
          > pewno nie bede placił kasy francuzikom z Orange, w koncu czyrak kazał mi
          > siedziec cicho, wiec nie bede gadał do francuskieo telefonu.

Twoja wola. Płać nadal wspaniałym Brytyjczykom z Vodafone.
      • Gość: skeezy Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:37
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> Czyli ok.90mln zł do Francji w zamian oniżając swoje notowania u klientów? To s
        > amo było z telekomunikacją, większość osób które znam i które wiedzą że część p
        > rzychodów wylatuje do francji uważają że to był błąd i marka obniżyła przez to
        > loty. Tłumaczenie że znaczek "&" oznacza łączenie itp. jest głupie, bo osoby kt
        > óre wiedzą ile kasy rocznie odpływa kojarzą to z wyzyskiem i nie jest to pozyty
        > wne skojarzenie.
        > Narazie Era i Plus nie zmieniają i są znane, a Orange będzie niczym na naszym r
        > ynku.
        > Unifikacja marki w wyniku której z mojej perspektywy Idea traci jest błędna. Ro
        > zmowy zagraniczne jednak nie są wielkim % przychodów, a zamiast obniżać ceny to
        > wyrzucają pieniądze na zmiane nazwy na gorszą.

Ale mamy specjalistę! Zanim napiszesz kolejną bzdurę - pomyśl. To naprawdę nie
        boli. Centertel robi to, co każe mu właściciel. Kieruj swoje żale do polskiego
        Rządu i zacnego obywatela Kulczyka, którzy obrzydliwym Żabojadom sprzedali kurę
        znoszącą złote jajka. Jeśli FT powie, że Centertel ma podnieść ceny o 1000%, to
        Centertel to zrobi, bo nie ma innego wyjścia
        • Gość: Robert Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 15:57
          nie kierowałem tego do Idei to była opinia na temat zaistniałe sytuacji bez kierowania tego do kogoś konkretnego bo to nie ma w tej chwili specjalnego znaczenia czyja to wina RP, FT czy TP/Centertel. Jesli jest to wina FT to będe miał takie samo zdanie jakby to była wina RP, nie zmienia to faktu że w 10lat wypompują 1mld zł.
          Czytaj uwaznie i nie staraj się przeginac w analizach.
        • Gość: red Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: 195.68.108.* 01.06.05, 17:34
          > Jeśli FT powie, że Centertel ma podnieść ceny o 1000%, to
          > Centertel to zrobi, bo nie ma innego wyjścia
          Niech podnosi! Niech podnosi ceny i traci klientow. Z calego serca im tego
          zycze. APELUJE DO WSZYSTKICH O BOJKOT IDEI/ORANGA. Wole placic np. Plusowi
          ktory chociaz w 50% jest jeszcze polski.
    • Gość: Kejti Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:30
      tylko po co?
    • Gość: skeezy Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:30
      Oczywiście kontrakt na OGROMNĄ, kosztującą grube MILIONY, akcję marketingową,
      mającą na celu wypromowanie praktycznie nieznanej w Polsce marki zostanie
      podpisany z jakąś spółką, której właścicielem okaże się kolejna spółka - córka
      France Telecom. Bo jakże by inaczej mogło być...
      • Gość: fafek Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.chello.pl 03.06.05, 23:29
        Spokojnie! Troche przesadzacie, Centertel jakkolwiek nie nazwie swojej marki
        nadal bedzie 2 najwiekszym operatorem gsm w polsce z 8 mln klientow. Mysle
        ludzie nie sa idiotami i jesli sie im powie - od teraz Idea zmienia nazwe to nie
        bedzie to promowanie marki od nowa. Wypompowywanie kasy jako procent od obrotow
        to swietna zagrywka.
    • r306 Jesli... 01.06.05, 15:35
      Jesli nie wyniknie z tego unifikacja polaczen w ramach calej sieci Orange, a
      wiec brak potrzeby roamingu przy wyjezdzie z poza Polske, to bedzie to tylko
      skok na kase i nic wiecej.
      Jak na razie nie jestem klientem marki Idea, wiec przygladam sie temu ze
      spokojem. Zobaczymy.
    • venus99 Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange 01.06.05, 15:56
      kolejny skok na kasę.
      wyjątkowy skandal.Polskę zamieniają w kolonię.
    • kuba_d Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange 01.06.05, 16:50
      Właściwie to nie wiem dlaczego wszyscy się tak burzycie - przecież wcześniej
      FT, DT, czy Vodafone wpakowały pieniądze w nasze sieci komórkowe - to chyba
      naturalne, że chcą coś z tego mieć. Przecież celem każdej inwestycji jest zysk.
      Zmiana marek to jeden ze sposobów na wykreowanie tego zysku sztucznie.

A co do cen, to one cały czas są obniżane - gdy kupowałem pierwszą komórkę
      normalna stawka za minutę wynosiła ponad dwa złote za minutę - teraz jest to
      coś w okolicach 60 groszy - powoli, ale jednak komórki stają sie coraz tańsze i
      tańsze, a wydatki na marketing raczej nie mają tutaj specjalnego znaczenia -
      równie dobrze, mogliby przeprowadzać bardzo agresywną politykę reklamową dla
      jakiejś dłuższej promocji - na jedno wychodzi.

Pozdrawiam.
      • Gość: skeezy Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:35
        > A co do cen, to one cały czas są obniżane - gdy kupowałem pierwszą komórkę
        > normalna stawka za minutę wynosiła ponad dwa złote za minutę - teraz jest to
        > coś w okolicach 60 groszy - powoli, ale jednak komórki stają sie coraz tańsze i
        >
        > tańsze, a wydatki na marketing raczej nie mają tutaj specjalnego znaczenia -
        > równie dobrze, mogliby przeprowadzać bardzo agresywną politykę reklamową dla
        > jakiejś dłuższej promocji - na jedno wychodzi.

Jakie znaczenie ma tutaj cena? To chyba normalne, że teraz minuta kosztuje mniej
        niż kilka lat temu. Za to wydatki na marketing mają ogromne znaczenie. Idea na
        swoją markę pracowała latami. Promocję konkretnej usługi można wprowadzić zawsze
        i nie ma w tym niczego dziwnego. Tutaj chodzi o to, że potrzebna będzie naprawdę
        gigantyczna promocja, wiążąca się z gigantycznymi kosztami zupełnie nowej na
        naszym rynku marki, o której znaczna większość ludzi nie ma zielonego pojęcia.
        Czy wydanie kilkunastu milionów złotych (jeśli nie więcej) nie ma specjalnego
        znaczenia? Pomyśl o czym piszesz, bo chyba nie bardzo wiesz o co tu chodzi...
        • kuba_d Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange 02.06.05, 14:39
          Sęk w tym, że z tymi usługami to mnie źle zrozumiałeś - nie chodzi mi tutaj o
          coś w stylu jakich pakietów czy darmowych wieczorów... Miałem na myśli raczej
          coś jak wprowadzanie przez Erę BlueConnect - tutaj chyba przyznasz, że mamy do
          czynienia z kreowaniem niemalże nowej marki? Poza tym kreowanie marki Orange
          może i nie będzie takie trudne - chodzącą reklamą będą obecni klienci Idei,
          którzy pewnie często będą rozmawiać o nowym logu na rachunku za telefon ze
          znajomymi.

Wracają co cen, to też chodziło mi tutaj o texty niektórych, ze powinni obniżać
          ceny, zamiast zmieniać markę:-)

Pozdrawiam:-)
    • Gość: DrD You ought to read this! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 01.06.05, 16:58
      prokuratura...
    • Gość: X ZUBROWKE TEZ KUPILI CHOLERNE ZABOJADY IP: *.crowley.pl 01.06.05, 18:27
      A w zaszlym tygodniu kupili Polmos Bialystok czyli Zubrowke!
      Za zmiane logo zaba zamiast bizona tez beda pewnie brac kase.
      To juz nie jest smieszne...
      • busho jaki bizon, żubr !!!!!!! 01.06.05, 18:51
        jaki bizon, żubr !!!!!!!
        • Gość: x ok ok IP: *.crowley.pl 01.06.05, 18:53
          jasne jasne chodzilo mi o to ze w Anglii mowi sie na nia "bison vodka"

Ale nie koncentujesz sie na meritum. to grozne
          • Gość: Mike Re: ok ok IP: *.k1.pl 02.06.05, 09:56
            Polski żubr to po angielsku "European bison" - i stąd to zamieszanie.
            Amerykanie i tak mówią "Bufflo vodka" bo Żubrówka za Chiny nie wymówią
            • Gość: busho Re: ok ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:04
              oni tak mówią, bo nie mają pojęcia co to za zwierze, bo w zachodniej europie
              nie ma dawno takiego, a w usa to dla nich na 100% bizon,
              ale nie znaczy to, że my powinnismy powielać ich niewiedzę
    • Gość: Lechu Oj koziołku matołku pełen fobii IP: *.viknet.pl 01.06.05, 19:43
      A pomyślałeś, że dzięki temu logo mogą spaść ceny usług, w tym roamingu?
      Nieważne - ważne, że za markę będzie się płacić. Nieważne, że TPSA i tak już
      jest francuska. Trochę więcej wyobraźni mniej uprzedzeń.
      • Gość: boorack Re: Oj koziołku matołku pełen fobii IP: *.aster.pl 01.06.05, 20:07
        tak Leszku, popieram cie.
        Ja tez sobie kupie orangi i poczuje sie Europejczykiem
        • Gość: Lapetu Re: Oj koziołku matołku pełen fobii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 21:57
          Ludzie trochę rozsądku
          Po pierwsze, kto wyprał Idee, dlatego że jest „Polska” albo ma klawą nazwę marki?
          Chyba raczej, dlatego że ma w miarę konkurencyjną ofertę, chociaż sam jestem w Erze.
          Po drugie jak właściciel chce zmienić markę to jego sprawa. Z tego, co wiem jak
          się podpisuje umowę to na konkretnych warunkach tak, że cen raczej nie będą
          mogli podnieść, a skoro tak to kasę zgarną chłopaki z marketingu i też fajnie.
          Po trzecie na tani rooming to bym nie liczył
          Pozdrawiam
          • pro.filutek1 Re: Oj koziołku matołku pełen fobii 01.06.05, 22:00
            Która z firm ma najwięcej udziałów krajowych?
      • Gość: Kozilek Re: Oj koziołku matołku pełen fobii IP: *.psi.ch 02.06.05, 09:23
        O tanim roamingu zapomnij.
        Mam Orange w CH i jakos nie czuje zeby bylo taniej w innych krajach.
        Wogole zeby mi wlaczyli roaming to musialem sie z nimi na szarpac.

Taki to fajny Orange.

Poza tym oferta Orange w CH nie nalezy do najciekawszych.

CH-szwajcaria
    • corgan1 można przeciez ignorować oryndż 01.06.05, 22:02

• corgan1 jak? to proste... używając nadal nazwy "Idea" 01.06.05, 22:06
        Pewnie nie będzie jej na reklamach, Otylia będzie reklamowac "Oryndż" ale cóż...

Przypomniał mi się dośc analogiczna sytacja w Warszawie. W 2001 roku zmienioną
        nazwę popularnego Ronda Babka między Żoliborzem a Śródmieściem na "Zgrupowania
        AK Radosław". Nie mając nic do kombatantów Powstania ludzie nadal zwyczajowo
        używają określenia "Rondo Babka" a i tak prawie kazdy wie o jakie miejsce
        chodzi.

Ten sam patent można zastosowac w przypadku Idei (wkrótce Oryndż).

------------
        Forum SISKOM TAK dla warszawskiej obwodnicy
        Strona internetowa SISKOM
    • biznesforum Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange 01.06.05, 22:18
      Myślę że będzie to zmiana na lepsze, a o szczegółach dowiemy się zapewne z
      komisji śledczej ;-)
    • Gość: Robert Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 08:34
      Czy ktos może mi wyjaśnić po co IDEA chce oddać 1,6% obrotu Orange???
      • Gość: 2012 Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:57
        Jeszcze do Ciebie nie dotarło po co? czytaj: na głupocie od zawsze się
        najlepiej zarabia. Szybko, łatwo, przyjemnie i jeszcze dojeni się cieszą, że za
        coś płacą więcej zamiast mniej.
    • Gość: kris CHORE IP: *.tg.com.pl 02.06.05, 09:58
      tyle kasy wlozone w marke idea..po co ja zmieniac na polskim rynku..no tak
      francuzi maja udzialy w ideii...trzeba jezszcze wiecej kasy wypompowac z polski
      no i zmniejszyc przychod
    • Gość: gienio Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.fbx.proxad.net 02.06.05, 10:02
      a moze klienci Idei powinni zarzadzic bojkot?
      masowe wysylanie np maili, ze w wypadku zmiany loga, przeniosa sie do konkurencji
      jestem klientem Idei i mnie sie jej logo podoba!
      nie dajmy sie zabojadom!
    • Gość: judea Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:45
      do konca roku zmieniam operatora. Ze stażem 6 letnim, nie beda francuziki pluc
      nam w twarz!
      • kuba_d Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange 02.06.05, 14:47
        Więc wolisz, żeby "w twarz Ci pluł" Niemiec (Deutsche Telekom - właściciel PTC -
        operatora ERA i HEYAH) czy Brytyjczyk (Vodavone - współwłaściciel Polomtela
        operatora Plus GSM i SamiSwoi)??
    • Gość: Artur P Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:50
      po raz kolejny francuzi wyprowadzaja pieniadze z Polski. i to w jaki chamski
      sposob. "na logo" ...

jakos nie wyobrazam sobie, ze jak bedzie orange, to ludzie sie rzuca, zeby
      wybierac idee.
      • Gość: jan Re: Do końca tego roku Idea zamieni się w Orange IP: *.cstnet.pl 02.06.05, 12:00
        na heyah sie rzucili bo "to nowe" a jak wiemy to juz dawno bylo tylko macie
        teraz pod inna nazwa i nowe numerki 888*fikusny numer, tak samo bedzie z orange
    • Gość: x spokojnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:54
      pozostali operatorzy tez wkrótce zmienią nazwy, więc sie ludzie tak nie emocjonujcie. fakt, przykro, gdy cie ktoś robi w...
      ciekawe co by było, gdyby g...ną markę TP SA zamienić na France Telecom Polska SA - toż to super i EUROPEJSKO brzmi... :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka