Dodaj do ulubionych

Zagranica kusi polskich turystów

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.05, 05:51
Brawo Polska, brawo Polacy !
Polska to dynamiczny kraj - zawsza tacy bylismy - nawet w czasach PRL.
Bardzo ciesza mnie takie wiadomosci - choc daleko od Polski zyc mi przyszlo.
Ciekawy jestem jak czuja sie czytajac takie informacje ci wszyscy ludzie zlej
woli, ktorzy najbardziej sie ciesza gdy zle wiesci nt naszego kraju sie
pojawiaja w mediach. Na pohybel im wszystkim, niech pluja sobie tym jadem ile
chca - na forum GW i przy innych okazjach. "Psy szczekaja, karawana jedzie
dalej". I jedzie coraz szybciej i sprawniej pomimo wszystkich trudnosci.
Obserwuj wątek
    • Gość: larsek Re: Zagranica kusi polskich turystów IP: *.dclient.hispeed.ch 06.06.05, 08:24
      Rzeczywiscie, ja mieszkam w Szwajcarii i widze coraz wiecej polskich samochodow
      oraz autokarow z polskimi turystami. Jednak coraz wieksza czesc pieniedzy
      pozostaje na wczasy, wycieczki i zwiedzanie swiata.
      • 2berber Re: Zagranica kusi polskich turystów - czyżby? 06.06.05, 08:40
        Gość portalu: larsek napisał(a):
        > Rzeczywiscie, ja mieszkam w Szwajcarii i widze coraz wiecej polskich
        > samochodow oraz autokarow z polskimi turystami.

Stara prawda :-( Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
        Najpierw wemigrowali najprężniejsi, innowacyjni, przebojowi.
        Potem bezwzględna polityka pieniężna L. Balcerowicza powodująca
        nieracjonalny wzrost wartości złotówki. Następnie aspołeczne
        kierowanie polityką zatrudnienia przez Hausnera.
        Wszystko to powoduje że ludzie wyjeżdżają z kraju za pracą,
        ale i na wczasy bo taniej.
        Kto na tym korzysta - napewno nie nasza gospodarka :-(

• js23 a my mamy te tfu - twórcze napięcie 06.06.05, 12:25
          zamiast rzeczywistej promocji przez duże P
      • Gość: Anka z Holandii Re: Zagranica kusi polskich turystów IP: *.bio.uu.nl 06.06.05, 12:21
        A ja mieszkam w Holandii i z najwieksza przyjemnoscia odwiedzam Tatry :) Moj
        holenderski maz uwielbia wakacje w Polsce :)
    • Gość: malkontent Aż się prosi, żeby zapytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:36
      z jakich krajów turystów usiłuje przyciągnąć do Polski jakas tam Polska
      Organizacja Turystyczna, czy za sukces uznamy, ze to my jeździmy, a nie do nas
      jeżdżą.
      • Gość: ferdek Re: Aż się prosi, żeby zapytać IP: *.server.ntli.net 06.06.05, 08:57
        sukces ze to my jezdzimy? wez chlopie sie zastanow.
        • Gość: malkontent Ironia ugryzła Cię w d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 09:07
          ale nie zauważyłeś.
          • Gość: oui_non turystycznie niedogadani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:27
            Ale beka, my wydamy, inni zarobia. super. z przedmowca malkontentem sie
            zgadzam, nic sie nie robi ,aby przyblizyc Polske innym krajom, wszystkie
            organizacje turystyczne chyba spia, mamy mozliwosci 10 razy wieksze niz mini-
            czechy, morze, gory, mazury, zabytki, historie jak sie patrzy... i co ? i nic!
            Moja dziewczyna jest francuska, w jakis weekend pojechalismy "w Polske". Byla
            tak zdziwiona tym, ze jest tyle pieknych miejsc, niewykorzystanych. Fakt, jakie
            drogi mamy, kazdy wie. Infrastruktura lezy a pieniadze przeciekaja przez palce..
            Pogratulowac..heh
      • Gość: tomek wlasnie, co Polska robi zeby przyciagnac turystow? IP: *.magma-net.pl 06.06.05, 11:03
        Dobre samopoczucie z tego powodu, ze reklamuja sie u nas inni swiadczy chyba o
        jakichs kompleksach.
      • Gość: (o)(+) Re: Aż się prosi, żeby zapytać IP: *.epo.nl 06.06.05, 13:28
        To samo pytanie mi sie nasunelo. Bylem w lutym na calkiem sporych targach
        turystycznaych w Monachium: Chorwacja, Czechy, Wegry etc. reklamuja sie na
        duzych, barwnych, przyciagajacych oczy stoiskach, pelnych prospektow obszernie
        prezentujacych oferte poszczegolnych regionow i miast. A Polska ?...
        Stoisko wielkosci kiosku, prawie niezauwazalne i wlasciwie bez jakichkolwiek
        informacji dla ewentualnych turystow. Zenada!
    • Gość: Bratyslawa.pl Bratyslawa.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:34
      Zapraszam do Bratyslawy! Pieknie, tanio, .... naprawde warto tam jechac.
      Bratyslawa.pl
    • Gość: komar Re: Zagranica kusi polskich turystów IP: *.36.99-84.rev.gaoland.net 06.06.05, 12:38
      Oczywiscie, cieszy to, ze Polacy maja grubszy portfel. Jednak nie ma sie czym
      zachwycac, jesli opruzniajac swoj portfel napychamy ten zagraniczny. W Polsce
      mamy znakomita atrakcyjnosc turystyczna, brakuje tylko slonca. Takze wole
      zostac w kraju, bo blisko, swojsko i zarabia swoj.
      • Gość: Kemal Re: Zagranica kusi polskich turystów IP: *.aster.pl 11.06.05, 16:13
        Polacy maja duzy portfel?? Część pewnie tak, ale Ci, o których wspomina autor
        do nich nie należą. Chyba autorowi tej wypowiedzi oraz artykulu cos sie
        pomylilo. Polacy nie jezdza przeciez czesto z biur ulicznych na wyceczki, bo to
        ciekawsze, tylko dlatego ze tansze. Nie kupuja raczej w miejscach do których
        biura uliczne zawożą, bo są sprytni i nie dają sie naciągać. Ponieważ zazwyczaj
        więc nie ma z nich wielkiego zysku w porównaniu z innymi narodami, są więc
        traktowani jak zapchajdziury, dzięki którym zwróci się koszt imprezy, na która
        pojadą przy okazji Niemcy, Holendrzy czy Rosjanie, na których można coś
        zarobić. Smutne to, ale niestety prawdziwe.
    • Gość: Edward Re: Zagranica kusi polskich turystów IP: *.weizen.sto.ag / 217.6.135.* 06.06.05, 13:23
      pomimo wzrostu wartości złotówki ceny wypoczynku w Chorwacji, Egipci, Turcji,
      Tajlandi itd znacznie wzrosły przez ostatnie dwa lata
      • Gość: Funky A kiedy zainteresowanie POLSKA ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:02
        Czy rzad mysli o jakiejs formie promocji naszego kraju zagranica, czy tez -
        mowiac POTocznie (Polska Organizacja Turystyki), opier..la sie ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka