Dodaj do ulubionych

Wybory samorzadowe w Polsce

IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.02, 19:12
Czy ktos by mi mogl podac zrodlo, gdzie znajde kompletne wyniki wyborow
samorzadowych w Polsce, ale ze wszystkich miejscowosci z podzialem na partie.
Chodzi mi tu o procentowe poparcie poszczegolnych partii wsrod wyborcow.
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: deLUC Re: Wybory samorzadowe w Polsce IP: *.braniewo.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 21:15
      Moze:
      pkw.gov.pl
      powinny przynajmniej byc tam
      • Gość: JOrl Re: Wybory samorzadowe w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.02, 16:47
        Gość portalu: deLUC napisał(a):

> Moze:
        > <a href="http://pkw.gov.pl"target="_blank">pkw.gov.pl</a>
        > powinny przynajmniej byc tam
        Dziekuje deLUC. Ale i tam nie znalazlem tego co szukalem. A szukam jak sie
        glosy NA PARTIE rozlozyly. Bo w tych wyborach, chociaz podawane sa te
        przynaleznosci partyjne poszczegolnych wybranych ludzi, nie jest to
        jednoznaczne z glosami na partie. Calkiem teoretycznie moze tak byc, ze jakas
        partia, mimo ze sporo ludzi glosowalo na jej kandydatow, moze miec zero ludzi
        wybranych. I wtedy w tych statystykach po prostu nie istnieje.
        Chodzi mi po prostu o potencjal wyborczy takich partii jak Samoobrona i LPR.
        A tego nie znalazlem
        Pozdrowienia

• Gość: Zbigniew Po co Ci rozkład głosów ? IP: *.magic-net.pl 12.11.02, 09:23
        • Gość: Zbigniew Po co Ci rozkład głosów ? IP: *.magic-net.pl 12.11.02, 09:28
          W tych ewidentnie sfałszowanych wyborach ?
          Przecież jest oczywiste , że niedrożność systemu informatycznego to tylko pic
          na wodę.Jest oczywiste dla każdego , że nagły "wzrost" frekwencji z 36% jak
          podawano po zamknięciu lokali do 44% jak podano później oficjalnie to wynik
          dosypywania głosów podobnie jak w Płocku.
          • Gość: JOrl Re: Po co Ci rozkład głosów ? IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.02, 18:28
            Cos tak tez i podejrzewalem. Jak slysze o problemach w liczeniu glosow to mi
            wyglada na machloje. Obserwowalem przed paru laty dokladnie, jak obliczano
            glosy w Austrii po ostatnich wyborach. Wtedy Heidera partia dostala sporo
            glosow. I ogloszenie wynikow przeciagnieto o kilka dni. W tym czasie Heidera
            obrabiano, az sie zgodzil z powodow geopolitycznych trzymac buzie na klodke. To
            dla uwaznego obserawatora bylo jasne. No coz, demokracja ma swoje granice. A
            nia jest racja stanu.
            A w Polsce? No coz, chodzi o wejscie do EU, polska racje stanu (tak rozumiana),
            no to i pooszukiwac nie grzech.
            A mam wrazenie, ze zwlaszcza w mniejszych miejscowosciach, Samoobrona i LPR
            musialy dostac spory procent glosow. Na ile ja znam nastawienia ludzi tam
            zyjacych. Oszukanych 13 latami.
            Pozdrowienia
            • Gość: Zbigniew Oficjalne wyniki IP: *.magic-net.pl 13.11.02, 10:40
              Oficjalne wyniki podano wczoraj w TVN.Do tzw. sejmików wojewódzkich najwięcej
              głosów dostał SLD-UP : 25% ; Samoobrona : 16% oraz LPR : 14% .
              W przypadku II tury wyborów było kilka protestów gdyż było zastanawiająco dużo
              głosów nieważnych , z tego na wielu kartach skreślanych różnymi długopisami.
              Pzdr
            • Gość: Zbigniew Fałszować gdzie się da ! IP: *.magic-net.pl 13.11.02, 10:57
              "Fałszować, gdzie się da!"

"Życie Warszawy": SLD postanowił wygrać wybory prezydenckie w Płocku za wszelką
              cenę.

Nawet fałszując ich wyniki. Po tym incydencie urzędujący prezydent miasta
              Wojciech Hetkowski nie dość, że odchodzi w niesławie, to jeszcze może zostać
              oskarżony o kierowanie tymi działaniami - pisze Marcin Przewoźniak.

Członkowie jednej z obwodowych komisji wyborczych podpisali protokóły in
              blanco. Wykorzystał to działacz SLD, który wioząc dokumenty do miejskiej
              komisji wyborczej, wstąpił do siedziby SLD, by tam w spokoju "poprawić" wyniki.

O zwycięstwie Wojciecha Hetkowskiego miało zadecydować 300 sfałszowanych głosów.

"Młody człowiek, którego zatrzymaliśmy w siedzibie miejskiej komisji wyborczej,
              był pracownikiem jednego z wydziałów urzędu miasta, podwładnym urzędującego
              prezydenta. Prosił mnie początkowo, by dać temu spokój, by nie robić afery, ale
              ja już zdążyłem powiadomić prokuratora i zażądałem wszczęcia postępowania" -
              powiedział "Życiu Warszawy" poseł Prawa i Sprawiedliwości Wojciech Jasiński,
              który przyczynił się do ujawnienia afery.

"Rozmawiałem z zatrzymanym jeszcze przed przybyciem policji. Powiedział, że do
              SLD wstąpił dla chleba, żeby otrzymać prace w urzędzie miasta. Opowiedział, w
              jaki sposób zmylił innych członków komisji, żeby znaleźć się z podpisanymi in
              blanco protokółami w siedzibie SLD i tam dopisać 300 głosów Hetkowskiemu.
              Przyznał też, że na zebraniach SLD padało przed wyborami hasło: "fałszować,
              gdzie się da!" - relacjonuje poseł Jasiński, cytowany przez "Życie Warszawy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka