Dodaj do ulubionych

Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany

03.03.06, 21:34
Lepper sie wscieknie z zazdrosci, ze Kaczor Mniejszy wypelni jego testament.

A co do nastepcy, to moze ktorys z wykladowcow Wyzszej Szkoly Kultury Spolecznej i Medialnej z Torunia?

Z SGHowcami to nigdy nie wiadomo. Kazdy musial tej "balcerowiczowskiej" ekonomii kiedys liznac, a ludzie ze szkoly przeswietobliwego beda z pewnoscia od tego balastu wolni.
Obserwuj wątek
    • a_s_i_m_o Tylko Marek Belka! 03.03.06, 21:43
      • Gość: eurozerca Re: Tylko Marek Belka! IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 21:49
        MArek Belka bylby doskonaly, prawie tak dobry jak Mirek Gronicki. Obaj zaraz po
        ministrowaniu pobiegli prosto w obejcia Goldmanow Sachsow i JP. Morganow.
        Zapewne, ze wzgledu na swoj swiatowej slawy profesjonalizm, tak ich wprost ze
        stolkow wyrwali.
        • adas313 Podpowiadam: Mech/Lubińsk/Glapiński! 03.03.06, 21:50
          A moim typem jest ten ostatni, w końcu chyba jako jedyny ekonomista z kaczego
          obozu nie dostał żadnej posadki.

Zresztą bez względu na to na kogo padnie jutro wymieniam oszczędności na euro...
          • Gość: Jaś Re: Podpowiadam: Mech/Lubińsk/Glapiński! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:55
            Glapiński już miał swoją szansę w administracji. I temu Panu już dziękujemy.
            • Gość: kaczystan szkoda ze Gomułki juz nie ma......... IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 03.03.06, 22:28
              ..... to wybitnie inna szkoła niż Balcerowicz i ideowo bliższa Kaczorowi.

Komuna wraca na krótkich nózkach.....
              • Gość: Gdynianin Kołodko podobno zapisał sie do PISsssu IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.06, 23:32
                czas złotówki na złoto i waluty zamieniać...
                • wan4 PiSiory zadłużaja państwo, kryzys nieunikniony 04.03.06, 14:46
                  Uważam, że najwyższy czas, by ludzie inteligentni docenili siłe prostackiej
                  propagandy PiSiorów adresowanej do "ciemnego ludu". I odpowiednio przygotować
                  się na nadchodzące wydarzenia.

Kryzys konstytucyjny w wyniku przekroczenia progów zadłuzenia (55, i 60% PKB)
                  jest przesądzony. Właśnie obserwujemy początek odwrócenia trendu na PLN/EUR
                  (pisałem na forum o tym wcześniej). Zamiast reformy finansów mamy zwiększenie
                  wydatków. Należy zrobić wszystko, by PiSiory wypiły to piwo, które nawazyli.
                  Nie można dopuścić, by sie z tego propagandowo wykpili. Muszą ponieść
                  konsekwencje nie tylko polityczne ale i prawne - zrównoważyć budżet w kolejnym
                  roku a jak nie to Trybunał Stanu. Podejrzewam, że jak będzie gorąco, to oddadza
                  władze opozycji by potem brutalnie i bezpardonowa zwalić wine i oskarżać o
                  cięcia socjalne - zabieranie pieniedzy biednym emerytom itd rząd kryzysowy.

PiSiory muszą rządzić do końca i ponieść konsekwencje swoich skandalicznych
                  rządów. Ich elektorat również. Nic tak nie demoralizuje, jak brak
                  odpowiedzialności za własne czyny. Od 17 lat nie mielismy w Polsce kryzysu.
                  Jest to jedno z przyczyn sukcesu populistów. Reformy Balcerowicza okazały się
                  tak dobre, że socjaliści z lewa i prawa mieli co rozdawać zbijając jednocześnie
                  punkty wyborcze na totalnej ich krytyce. Ciemniaki bedą rozszarpywać tak kase z
                  budżetu dopóki ta się nie skończy. Stąd kryzys nieunikniony, to kwestia czasu.
                  • Gość: jack Re: PiSiory zadłużaja państwo, kryzys nieuniknion IP: *.icpnet.pl 04.03.06, 21:20
                    Niestety Twoje prognozy mogą się ziiścić. Tylko dlaczego do cholery musimy za
                    to tyle płacić?
                    Obawiam się że sromotna porażka wcale nas nie ustrzeże przed powrotem kaczek.
                    Weź też pod uwagę iż jedna zagnieździła się poza Sejmem. Natomisat zgadzam się
                    z Tobą że PiS musi porządzić by się spalić. Chociaż AWS też się spalił a tu co
                    rusz jakieś pozostałości po nim z martwych wstają.
                    Albo PiS nie spełni obietnic albo załamie budżet (mam nadzieję że nie
                    gospodarkę). Jakie sa ich priorytety to wiadać. Okopać sie u koryta. Mieć
                    władzę absolutną. Jeżeli Lpr I Lepper się nie ulękną to winni jednak do tego
                    nie dopuścić. Im w tym jest problem. Ze strachu mogą się zgodzić na zmiany i
                    wówczas zmiana rządu lub wybory. Lepper ciągle winien budować barykady a nie
                    pchać się na salony. Czy on nie widzi że jak straci ducha walki jak zejdzie z
                    barykad to zginie?
                    Giertych póki co jest stracony - władza Ojcieca Toruńskiego na PiStrym koniu
                    jedzie. Może lepsze dni dla niego wrócą ale tylko wtedy kiedy PiS spadnie.
                    • chamzbmw na Białorusi mają dobrych ekonomistów 05.03.06, 17:17
                      innej szkoły niż Balcerowicz
                      • mcov Gierek! Jak to dobrze, ze nie mieszkam juz w PL 05.03.06, 19:48

• Gość: wania Giertych z Lepperem niech rządzą NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 06:45
                Znają się chłopaki na pieniądzach
                • Gość: jery Im glupszy bedzie prezes NBP tym lepiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.06, 08:29
                  bedzie latwiej nim sterowac ...
                  • Gość: zostaje_tylkoPluto Głupi mądrego nie zrozumie. Inna szkoła. Sobecka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:38
                    Nowy prezes musi być posłuszny, wierny i głupi (tzn nie mądrzejszy od panów K.).
                    Gdyby nie to ostatnie na prezesa nadawałby się Reksio.

"Lech Kaczyński już w swojej kampanii prezydenckiej zapowiedział, że nie zgłosi kandydatury dotychczasowego szefa NBP na kolejną kadencję. Powszechnie było to odebrane jako ukłon w stronę elektoratu Samoobrony, której szef Andrzej Lepper od dawna głosił hasło: "Balcerowicz musi odejść".

Znana jest też niechęć szefa Prawa i Sprawiedliwości Jarosława Kaczyńskiego do Leszka Balcerowicza. W swoim głośnym wystąpieniu w Sejmie 17 lutego twierdził: "To koniec rządów pewnego pana, który uchodzi za wielkiego, a który prawie zawsze się mylił. To niesłychanie ważne, jeśli chodzi o możliwości prowadzenia polityki gospodarczej"."
                    • Gość: topol-1 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:01
                      Bierny Mierny ale Wierny - taki jest idealny kandydat wg. jaśnie nam panujących kaczorów... nie daj Boże, żeby miał własne zdanie, albo próbował realizować jakieś imperialistyczne, antyrobotnicze pomysły gospodarcza :-D Cesarz Kaczor I by tego nie zdzierżył ;-)
                      • Gość: Grzesiek Lech Kaczynski jest glupi i jest socjalista IP: .1P3D* / 194.75.37.* 04.03.06, 12:47
                        wiec nie moze popierac Balcerowicza. Problem polega na tym ze bedzie musial
                        poszukac w drugiej albo trzeciej lidze ekonomistow i tu sie robi strasznie,
                        mielismy juz przez pare tygodni minister finansow wyznajaca "trzecia droge" i
                        ja sie balem.
              • Gość: mariusz Re: szkoda ze Gomułki juz nie ma......... IP: *.pl 04.03.06, 08:55
                No tak ,ale tą gomułkowską uczelnię, to akurat skończył Balcerowicz he he
          • Gość: eurozerca Serio?? Mam lepszy pomysl, zrob ze mna ndf, IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 21:55
            ja buy PLN. Dealerze z bozej laski.
          • Gość: www.newnumber.info Re: Podpowiadam: Mech/Lubińsk/Glapiński! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 15:35
            > Zresztą bez względu na to na kogo padnie jutro wymieniam oszczędności na euro..

No to dzięki Twoim oszczędnościom jutro (poiedziałek) będzie rajd na kursach
            euro! Panie i Panowie do bukmacherów biegniemy...

--
            Zadbaj o przyjaciół!
            By oni mogli dbać o Ciebie!
        • Gość: historyk bankowośc Belka dał pokaz swej niekompetencji ... IP: *.chello.pl 05.03.06, 01:59
          podczas przesłuchania przed komisją śledczą ds. PZU. To była ŻENADA. Belka to
          gó..zjad, który za dolca sprzeda własną matkę i nie będzie widział ewidentnego
          konliktu interesów. W JP Morgan znalazł się dzięki swojemu b. studentowi UŁ,
          Pawłowi Gricukowi, który wsławił się tym, że w stanie wojennym, jeszcze jako
          student, był już członkiem egzekutywy KU PZPR UŁ!!! Zapewne wyjeżdżając na
          liczne stypendia: Włochy, Chiny, etc. nie omieszkał podpisać m.in. tzw.
          instrukcji wyjazdowej jak Belka. Dziś jest kumplem Belki (czł. RN TVN i
          Bioton), za co tenże chciał go zrobić prezesem PKN ORLEN.
      • kiks8 Re: Tylko Marek Belka! 04.03.06, 07:28
        Myslę że jak się obserwuje fachowców tego rzadu to można dać na ten stołek
        spokojnie Sobecką to i tak bez róznicy.W tej chwili PiS realizuje program
        propagandowy Leppera.
      • wlodwoz Re: Tylko Marek Belka! 04.03.06, 19:59
        Nie masz racji!!! Rydzyk i tylko on!!!! Udowodnił jak z niczego,posługując się
        tylko oszystwem,można zbudować dokonale prosperującą firmę.Tylko on potrafi
        ogłosić zbiórkę forsy na biednych i kupić za to maybacha!!!To samo zrobi z
        długiem budżetowym.Ogłosi zbiórkę na budżet i.... kupi bugatti veyrona.Ha,ha ha....
      • Gość: PrzemysłCiężki Re: Tylko Marek Belka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:24
        Wódz 4 Rzeczy ani jego PM (Minister Propagandy) chyba się nie zgodzą
    • the.gypsy Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 21:43
      z intensywnego myslenia pana prezydenta wyjdze klon. gosiewskiego.
    • janwu Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 21:45
      zaden powazny prezydent na swiecie nie zdradza swojej polityki personalnej przed
      czasem. Sorry jest jeden PREZYDENT POLSKI. Nawet Putin tego nie robi
      • Gość: ipin a nasz zdradza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:25
        >>>>>)))))))))))))~~~~~~~~~ha ha~~~~~~~~~~>>> www.ipin.edu.pl
        • hannah55 Re: a nasz zdradza 04.03.06, 00:47
          Bo to avangarda polityczna jest...
          Dwuglowa w dodatku i jednojajowa.
          • fangrat Re: a nasz zdradza 04.03.06, 21:07
            Bardzo mi sie podoba stwierdzenie o dwuglowej i jednojajowej awangardzie
            politycznej.
            Czy to dlatego tylko jeden (zawsze sie myla) ma żonę i to rzadko spotykanej,
            zresztą, urody?
            Ludzie, dobrze ze jeszcze sa tanie linie na zachód. Czy dlatego Kaczorom zależy
            na zniesienu wiz do USA?
    • Gość: Nie musial Jakbys tam bywal to bys wiedzial, z w tej szkole IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 21:46
      sa duyze rozbieznosci co do spojrzenia na gospodarke i niesprowadzaja sie one
      tylko do Pro i anty Balcerowicz. Zreszta ak nie moze byc, bo to bylaby
      publicystyka nie ekonomia. A poza tym to zadna sensacja, kazdy czlowik z branzy
      wiedzial od momentu wykrystalizowania sie liderow w ostatnich wyborach - czyli
      gdzies od poznej wiosny, ze Balcerek nie ma szans na druga kadencje i nie ma co
      z tego robic afery. Co zreszta widac po dlugu i zlotym - bez wiekszych zmian po
      tym "sensacyjnym" newsie. I zaden uklon bo Kaczory nigdy go nie chialy same z siebie
      • Gość: Puchatek Re: Jakbys tam bywal to bys wiedzial, z w tej szk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:58
        Złotówka spadnie - jak na miejsce Balcerowicza przyjdzie jakiś wybitny ekonoimista z LPR albo Samoobrony (członek lub sympatyk). Inna szkoła... Hłe hłe hłe... Dodrukujmy pieniędzy, bo nam na becikowe nie starczy... Furda inflacja, co nam ekonomia...

Rozmowa z przyszłym prezesem NBP:

- Ile jest 2 + 2?

- ...A ile pan prezes Kaczyński sobie życzy?...

_____
        Od powietrza, głodu, ognia, wojny i ekonomistów z LPR zachowaj nas, Panie...
        • Gość: eurozerca To sie nazywa nowa logika. Jak nie B. to Lepper IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 22:00
          Jak nie bylo czarne musialo byc biale. Jezeli nieprawda, ze suka ma jedno
          szczenie, to niechybnie znaczy to, ze miala ich czworo i kazde z piecioma nogami.
          • Gość: Puchatek Re: To sie nazywa nowa logika. Jak nie B. to Lepp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:03
            Prosiaczku,
            ja nie mówię że Lepper. Mówienie o LPR lub So to był pewien skrót myślowy. Natomiast pewne jest, że panowie zamierzają odejść od linii Balcerowicza - czyli przede wszystkim od rzetelnej polityki monetarnej i utrzymywania niskiej inflacji - to wynika jednoznacznie z wypowiedzi naszych "fachowców".

Bo przecież "Balcerowicz musi odejść".
            • Gość: eurozerca Od kiedy top rzetelnym mozna nazwac IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 22:06
              regularne nietrafianie w cel inflacyjny. Jak ja bym byl taki rzetelny, to nawet
              zapomog socjalnycg bym juz nie dostwal, nie mowiac o zasilku do bezrobotnych
              • Gość: | Re: Od kiedy top rzetelnym mozna nazwac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 02:37
                > regularne nietrafianie w cel inflacyjny.

a kogo obchodzi czy trafial dokladnie czy nie? wazne, ze inflacja jest niska i
                nie pozera naszych pieniedzy. szkoda, ze to sie wkrotce zmieni... :(
                • Gość: mariusz Re: Od kiedy top rzetelnym mozna nazwac IP: *.pl 04.03.06, 08:59
                  Twierdzisz ,że od jednego człowieka wszystko zależy ? To hu... a ta polska
                  gospodarka.
      • usiruf Re: Jakbys tam bywal to bys wiedzial, z w tej szk 03.03.06, 22:13
        Hehehe, alez ja tam bylem:) Cale dlugie 4 lata.

Gdy mowilem o ekonomi "balcerowiczowskiej" nie chodzilo mi o roznice miedzy neoliberalizmem i neokeynesizmem, tylko o zwylka ekonomie normatywna, ktora sie zna lub nie. 1 i 2 rok, ktory kazdy musi zrobic.

A 2gim mozliwym podejsciem jest to co zrobil Marcinkiewicz. Zadekretowal ze ma byc 30mld deficytu, a jak mu wyszlo ze bedzie wiecej, to kazal obnizyc prognoze inflacji, zwiekszyc przewidywany wzrost PKB i zmienic zakaldany kurs $ i euro. I 30 mld deficytu w budzecie juz jest:)
        • Gość: eurozerca laskawie zdefiniuj pojecie ekonomii normatywnej IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 22:16
          • usiruf Re: laskawie zdefiniuj pojecie ekonomii normatywn 03.03.06, 22:21
            aaaa, tu widze kolega juz 1szego roku i ksiazki Begga nie pamieta:)

Ale nie szkodzi, bo i mi sie pomylilo z ekonomia pozytywna (zawsze mi sie mylily)

Ponizej obie:

KONOMIA POZYTYWNA ma za zadanie wyjaśnianie zjawisk ekonomicznych, jest oparta na obiektywnej wiedzy o rzeczywistości. Jej celem - obok wyjaśniania - jest także edukacja oraz formułowanie hipotez (prognoz). Ekonomia pozytywna formułuje sądy, będące obiektywnym i naukowym objaśnieniem funkcjonowania gospodarki.

EKONOMIA NORMATYWNA zawiera natomiast sądy wartościujące. Jej funkcją jest doradzanie, świadome przekształcanie rzeczywistości według własnych poglądów badacza. Ekonomia normatywna formułuje twierdzenia, oparte na subiektywnym systemie wartościowania.
            • Gość: eurozerca nie tylko nie pamieta, ale pamietac nie chce IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 22:33
              Kiepska ksiazka i zle przetlumacona przez sgh-owskich wykladowcow. To teraz zloz
              Pan swoje wypowiedzi z definicja, ktora Pan napisales i zstanow sie co to
              wszystko ma zanczyc. Wedlug mnie nic. Nie studiowalem na SGH i dzieki Bogu (o
              ile Bog istenieje) bo tez byc moze uwierzylbym, ze po przeczytanii Begga wiem
              wszytsko, ale jakos mi nigdy nie wystarczylo. Co do istoty rozpatrywanego
              problemu wystarczy poczytac Mishikna czt Svenssona by z dystansem patrzec na to
              co nazwales Pan ekonomia Balcerowiczowska. A jakbys Pan cokolwiek wyniosl ze
              szkoly, poza dumnie podniesiona glowa to wiedzialbys Pan, ze ekonomia nie konczy
              sie na liberalizmie i keynesizmie, ani nawet nie zaczyna
              • usiruf Re: nie tylko nie pamieta, ale pamietac nie chce 03.03.06, 22:59
                Begg to ksiazka rzeczywiscie slaba, ale jest na 1szym semestrze SGH i prawie kazdy musi przez nia przesc, wiec dlatego wspomnialem.

Zreszta co bys nie czytal na 1szym roku to na definicje obu ekonomii jakos ci oko powinno zbladzic.

> Nie studiowalem na SGH i dzieki Bogu (o
                > ile Bog istenieje) bo tez byc moze uwierzylbym, ze po przeczytanii Begga wiem
                > wszytsko, ale jakos mi nigdy nie wystarczylo

Ciesze sie, ze sie cieszysz, ze nie studiowales na SGH. Kazdy powod do radosci jest dobry, nawet jak to jest niestudiowanie gdzies. Przypomne tylko, ze post wczesniej chciales sie ta radoscia podzielic takze ze mna sugerujac ze ja tez na SGH nie bylem. A bylem i zadnych powodow ani do wstydu ani do podniesionej glowy z tego tytulu nie widze.

Wyjechalem potem jeszcze do 2 innych szkol i niejedna rzecz przeczytalem, wiec wrazenia na mnie specjalnego nazwiskami nie robisz. Nie wiem zreszta co one tu wnosza, poza pokazaniem ze je znasz, bo ekonomia "niebalcerowiczowska" zdaje sie wystapila w wypowiedzi Kaczora Mniejszego, a nie w mojej. Nigdy sie nie dowiemy o co mu chodzilo, a moja wypowiedz byla niejako parodia.
                • Gość: slaw Re: nie tylko nie pamieta, ale pamietac nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:27
                  idz wacpan do 4 szkoly...
    • mike1976 Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 21:56
      co by tu jeszcze spier....ć, panowie...? tak, eureka!!! NBP!!!
      • Gość: eurozerca To bym podziwial Kaczki IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 21:57
        Bo spier ... c spier....e to duza sztuka
      • Gość: nowłaśnie Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: *.sggw.waw.pl 04.03.06, 19:32
        Właśnie-co by tu jeszcze spier....Spełnia sie mój najczarniejszy scenariusz
        powyborczy. Czego sie nie tkna to spieprzą. Ale za to Marcinkiewicz wiecznie
        uśmiechniety. Niech ktoś mi pokarze jedna rzecz, która udala się temu rzadowi,
        to może mi bedzie trochę lepiej. Melduję - następne zadanie wyonane!!!
    • Gość: Puchatek Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:01
      No j asne, Balcerowicz be... Tylko ciekawe, skąd ta radość wśród polityków była ostatnio, jak się okazało, że mamy inflację 0,2% - najniższą w Europie...

A na tym forum to sami fachowcy - ekonomiści, każdy jeden od Balcerowicza mądrzejszy... I wciąż nie rozumieją dwóch podstawowych założeń ekonomii:

1. Ekonimia nie zna pojęcia darmowego obiadu.
      2. Nie da się zjeść ciasteczka i mieć go nadal.

Ciekawe czasy nas czekają...
      • Gość: eurozerca ad pkt 1 IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 22:05
        Skor nie ma darmowego obiadu, to znaczy, ze inflacja - ta akurat jest 0,7% za
        ostatni miesiac - tak niska inflacja nie obyla sie bez kosztow. Slyszales
        ekspert o sacrifice ratio????
      • Gość: eurozerca Wielki mi news to bylo oczywiste od czerwca ubiegl IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 22:09
        ego roku
        • Gość: kot prezesa 1-go kandydata już mamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:21
          właśnie rozpoczął intensywny lobbing
      • Gość: Coca-Cola hehehe, za jaka cene? IP: *.rev.pro-internet.pl 04.03.06, 15:44
        Inflacje mamy 0.2%, ale co z tego? Jaka byla tego cena? Wiesz jaki byl wzrost?
        Jakie bezrobocie? To byl kolejny zmarnowany rok dla Polski...
    • Gość: rodszyld Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:13
      poczytajcie biedne POmroczne oszołomy
      republika.pl/pieniadz/
      www.polonica.net/ProtokolyMedrcowSyjonu1.htm
      www.polonica.net/Zdrada_zydowska-geremek.htm
      • usiruf Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 22:16
        nie chce komentowac tresci zawatych na twoich linkach, bo sam lubie czasem takie schizy poczytac, ale jezeli to twoje to popracuj troche na forma. Bo forme ta twoja stronka ma profesionalna, jak za przeproszeniem, TV Trwam.
    • fyrlok Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 22:34
      Dwóch karlowatych napoleoników
      + dwóch radykalnych malpiszonów z pegeeru
      = sredniowiecze, Bialorus, skansen, cepelia

Ja w kazdym razie w poniedzialek
      sprzedaje wszystkie polskie akcje,
      bo juz nie bedzie lepiej.

Juz sama wypowiedz wielce waznego malego
      uwolni napewno "lawiny" zagranica...... ojej!

-----------------

Pamietacie?: "Pieniadze sa, nawet w Warszawie,
      w zagranicznych bankach - trzeba je tylko wziasc!"

Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!
      • fyrlok Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 22:52
        Dwóch karlowatych napoleoników
        + dwóch radykalnych malpiszonów z pegeeru

Tu macie te dwie malpki:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3193956.html
        a ci dwaj, co ukradli ksiezyc, tez tam sa,
        ale nie widac ich, bo pod stolem :))))

• fyrlok Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 22:40
      1) tak sie nie robi tzn. publicznie dyskredytuje - dyplomacja/styl!
      2) "uszkadza" Balcerowicza, który jeszcze ma rok
      3) uszkadza urzad
      4) wywoluje panike zagranica, w kazdym razie nieodpowiedzialne, bo nieobliczalne
      5) juz sam fakt, ze urzad zalezny od "glowy panstwa", to blad i skandal
      6) w tym zakresie nawet zmiany robi sie stopniowo, a nie gwaltowne wzroty/ruchy
      7) takie akcje konsultuje sie tez troche z partnerami/sasiadami
      8) no i osmiesza sie sam, chocby dlatego, ze zapowiada, ze....ZACZNIE szukac
      9) osmiesza sie tez miedzynarodowo, "poniewierajac" Balcera, bo uznany autorytet

ale ZOO, polskie ZOO !!!
      niestety jeszcze dlugo nie europejskie..........
    • fyrlok Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 22:42
      Mówie Wam: brzmi to nieladnie,
      ale to sa 1) narodowi 2) socjalisci.

i to bajka, ze sa "prawica", to czystej masci lewi populisci !!!
      i ze niby gonia lewusów (oni tylko gonia konkurencje w swoim segmencie) !!!
    • rydz.kowski Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 22:45
      Szanowny kolego żyjący w demokratycznym i obrzydliwie bogatym kraju jak zapewne
      pamiętasz w ostatnim liście opisywałem ci obchody 30 lecia mojej ukochanej
      REPUBLIKI MOHEROWEJ, skończyłem w momencie gdy cały stadion poderwał się,
      stanął na baczność, a z tysięcy gardeł popłynął hymn państwowy „Boże chroń
      kaczolandie”. Potem spontanicznie stadion zaczął skandować niech żyje nam
      KACZOR I i jego brata JAROSŁAWA WIELKI. Następnie w imieniu pracujących
      katolików miast i wsi głos zabrał ADRZEJ LEPER junior przepraszając najpierw za
      swojego ojca, który nie mógł się stawić osobiście, ponieważ karmiąc kaczki w
      zagrodzie zaraził się ptasią grypą. Nawiązał też do wielkiego zwycięstwa nad
      siłami ciemności , czyli pognania tego parszywego liberała Leszka Balcerowicz
      sługi obcego imperializmu ze stanowiska prezesa NBP. Dzięki temu wynieśli się z
      REPUBLIKI MOHEROWEJ wszelcy naciągacze, którzy śmieli się nazywać inwestorami,
      z nimi zniknęły znienawidzone supermarkety odciągające polaków od modlitwy i
      zabierające polskim kupcom klientów. Nowym prezesem został JAROSŁAW WIELKI,
      który dzięki swojemu geniuszowi w bardzo krótkim czasie spowodował, że wszyscy
      zarabiali tyle ile chcieli, pielęgniarki i lekarze zaprzestali protestów, co
      było normą w parszywym liberalizmie. Parszywi liberałowie twierdzili, że te
      pieniądze były guzik warte, co jest oczywistą nieprawdą, starczało na codzienną
      strawę, a po kilku latach można było kupić odkurzacz czy lodówkę, luksusy
      nieosiągalne w dawnym systemie. Na szczęście przesiedlono liberałów w
      Bieszczady do obozów reedukacyjnych, gdzie mogli poznać zasady prawdziwej
      ekonomi. Przemówienie zostało przyjęte gromkimi brawami. Ciąg dalszy opisze ci
      w następnym liście.
      • fyrlok Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 22:55
        swietne :)))

ale o kim piszesz ? - Biala Rosja albo Korea (ta jedyna prawdziwa) ?
    • friedmar w walce o nowy wizerunek ciemniaka ekonomicznego.. 03.03.06, 22:48
      A mówią że tylko kobieta ma 100 twarzy, a tu proszę pt Kaczyński na ekonomii
      też się nie zna...

Chcę się zwrócić do tej "niebalcerowiczowskiej" części i to są ludzie, którzy
      bardzo często znacznie lepiej niż pan prezes przewidywali rzeczywistość
      ekonomiczną, nie mieli tylko siły przebicia.
    • Gość: esgiehowiec Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:51
      przykra sprawa...trzech muszkieterów z SGH:-), tzw. majsterkowicze...Balcerowicz
      jest bez wątpienia największym autorytetem w kraju, choć może faktycznie
      schłodził gospodarke nieco za bardzo, nie mniej jednak polityka monetarna pod
      Jego kierownictwem ma format światowy, a tu się zapowiada na
      majsterkowanie...Panie Profesorze...jestem z Panem!
      • friedmar Negacja Balcerowicza - papka dla ciemnoty 03.03.06, 22:54
        Zastanawia mnie to bardzo, gdy ktoś oczywiste głupstwa opowiada, nawet będąc
        zdaje sie prawnikiem - czyżby Bracia nie wierzyli w pakt-utrwalacz stołków przy
        korycie i zagrywali pod ciemnotę na wypadek kolejnej kampanii wyborczej?
        • adas313 Re: Negacja Balcerowicza - papka dla ciemnoty 03.03.06, 22:55
          A ja się upieram przy Glapińskim.
          Facet zagrał świetną rolę w "Nocnej zmianie", jakaś nagroda się za to należy.
          • friedmar a może Kamiński - ten od szabelki u Augusto? 03.03.06, 22:59
            też pod publiczkę potrafi bredzić - przecież dla tej partii ważniejsze jest
            jakie będą sondaże, prognozy na koryto w drugiej kadencji - niż jakie będą
            długi naszych dzieci...

adas313 napisał:

> A ja się upieram przy Glapińskim.
            > Facet zagrał świetną rolę w "Nocnej zmianie", jakaś nagroda się za to należy.
            • adas313 Re: a może Kamiński - ten od szabelki u Augusto? 03.03.06, 23:08
              Nie.

Nie wiem który, Kamiński był u Augusto (i nie z szabelką lecz z ryngrafem), ale
              obaj są obsadzeni: jeden jest europosłem a drugi będzie szefem CBA.

Poza tym propinochetowscy ekonomiści nie mają szans u Kaczyńskiego: gospodarką
              Chile za Pinocheta zajmowali się uczniowie... Miltona Friedmana.
              • friedmar Re: a może Kamiński - ten od szabelki u Augusto? 03.03.06, 23:12
                ten gruby był, i nie Witaszek tylko kamiński - ten który teścia też w tej samej
                zdaje się patii miał, bo partie narodowościowe to za polityką rodzinną są.

adas313 napisał:

> Nie.
                >
                > Nie wiem który, Kamiński był u Augusto (i nie z szabelką lecz z ryngrafem),
                ale
                > obaj są obsadzeni: jeden jest europosłem a drugi będzie szefem CBA.
                >
                > Poza tym propinochetowscy ekonomiści nie mają szans u Kaczyńskiego: gospodarką
                > Chile za Pinocheta zajmowali się uczniowie... Miltona Friedmana.
                • adas313 Re: a może Kamiński - ten od szabelki u Augusto? 03.03.06, 23:15
                  Nawiasem mówiąc Marek Jurek i red. Tomasz Wołek też wtedy odwiedzili Pinocheta.
                  • friedmar Re: a może Kamiński - ten od szabelki u Augusto? 03.03.06, 23:20
                    czasami myslę czy oni wszyscy z domu wołek się nie nazywają.:}

adas313 napisał:

> Nawiasem mówiąc Marek Jurek i red. Tomasz Wołek też wtedy odwiedzili
                    Pinocheta.
                    • adas313 Re: a może Kamiński - ten od szabelki u Augusto? 03.03.06, 23:26
                      Mam inne skojarzenia, również zakończone na "ołek" :o)
      • Gość: slaw Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:35
        schlodz swego kapuscianego glaba, polglowku!
    • Gość: Ja bardzo chcę Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:58
      dostać ten stołek jestem młody piękny i dogadać się ze mną można
    • fyrlok Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 23:02
      A ja proponuje mojego ujka Józka.

Wprawdzie jest spawaczem, ale za to dobrym
      (48 lat w hucie i 128 premi oraz odznaczen).
      I jest dobrym czlowiekiem i bardzo madrym
      (to ostatnie zreszta jest rodzinne, hehe).

Jego najsilniejszy atut: jego baba Hela (moja ciotka znaczy sie)
      robila az 4 miesiace kursy wieczorowe w Kielcach - z buchhalterii
      praktycznej, znaczit: zastosowanej, a egzaminy robila aaaz w miescie
      stolecznym Warszawie (zdala na piatke i dostala laurke z paskiem!!).
    • friedmar ukłon w stronę elektoratu Samoobrony 03.03.06, 23:05
      ku.źwa a może już czas panie Kaczyński, na uklon w stronę tych, którzy chociaż
      ogólniak skończyli? Wybory się skończyły, dlaczego akurat tej wyborczej
      obietnicy chce Pan dotrzymać? Jeżeli jest jeszcze jakiś wybór to wolę niższe
      podatki, 3mln. mieszkań, dopłaty do dzieci, zrównoważony budżet i likwidację
      NFZ. A pan akurat tę najmniej potrzebną, chce realizować....
    • Gość: Gość portalu Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:13
      A jak sądzicie, na co lepiej wymienić złotówki: na dolary czy euro?
      • friedmar Uciekaj od pieniądza! Jeżeli już musisz żyć w IV R 03.03.06, 23:18
        P to już lepiej inwestuj w nieruchomości - nacjonalizacja gruntów jest mimo
        wszystko mało prawdopodobna. No może jak Andriu vice - prime zostanie; chociaż
        watpię bo sam ma 100 ha, ha haha! (to taki histeryczny mój śmiech przez łzy).
        Z kursem będzie tak jak z wykresem ekg i to osoby poważnie chorej na głęboką
        arytmię...

ot chłopaki stworzą nowy świat ekonomii praktycznej.

Gość portalu: Gość portalu napisał(a):

> A jak sądzicie, na co lepiej wymienić złotówki: na dolary czy euro?
      • Gość: gandalf Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: 87.207.88.* 04.03.06, 13:45
        Podzielic na trzy kupki i wymienic (jak najszybciej - poki jeszcze zlotowka sie
        trzyma) na euro , dolary i franki. Po idiotycznym pomysle kaczora mniejszego
        nasza waluta poleci na leb, na szyje (wystarczy przypomniec sobie przed kilku
        laty ,jak finansjera swiatowa zareagowala na probe u....nia Balcerowicza !).
        A "najlepszym" nastepca bedzie niewatpliwie ojciec dyrektor!!! Tak
        ladnie "skrecil" pieniadze, ktore naiwni ludzie - w dobrej wierze oferowali na
        wykup stoczni - na powiekszenie swojego imperium , rozbudowe "niemal
        panstwowej " pod rzadami kaczorow telewizji , wyedukowanie godnych nastepcow ,
        ktorzy wspolnie z nim "ogola" nas ze wszystkiego . Kto moze byc lepszy ??? A w
        razie klapy partia "mohairowych beretow" bedzie ratowac - odejmujac sobie od
        ust - jego imperium !! Narodzie, jakis ty glupi !!!
    • Gość: Szczery Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: *.broker.com.pl 03.03.06, 23:15
      1. Ta słynna reforma Balcerowicza nie była jego autorstwa, on ją tylko firmował.
      Reforma się udała, choć nie wszystkim wyszła na zdrowie.
      2. Co do Balcerowicza i jego polityki, to rzeczywiście trochę za bardzo
      schłodził gospodarkę. Największym błędem NBP jest niestety brak współpracy z
      rządem w zakresie polityki gospodarczej. NBP to takie oddzielne państwo, to musi
      się zmienić, bez NBP nie ma bowiem skutecznej polityki gospodarczej państwa,
      rząd i NBP muszą zacząć współpracować.

Martwię się tą ciąglą nagonką na PIS i Kaczyńskich w mediach. To się po prostu
      robi irracjonalne. Głosowałem na PO ze względu na Zytę Gilowską i Religę, jak
      dla mnie jest koalicja PO z PIS.
      • friedmar ekonomiczni dyletanci to polska choroba... 03.03.06, 23:22
        czy mógłbyś powiedzieć co to było schładzanie gospodarki i co się za tym
        terminem naprawdę kryje - tak w punktach, i pomiń pluszaki ze spotów pisu...

Gość portalu: Szczery napisał(a):

> 1. Ta słynna reforma Balcerowicza nie była jego autorstwa, on ją tylko
        firmował
        > .
        > Reforma się udała, choć nie wszystkim wyszła na zdrowie.
        > 2. Co do Balcerowicza i jego polityki, to rzeczywiście trochę za bardzo
        > schłodził gospodarkę. Największym błędem NBP jest niestety brak współpracy z
        > rządem w zakresie polityki gospodarczej. NBP to takie oddzielne państwo, to
        mus
        > i
        > się zmienić, bez NBP nie ma bowiem skutecznej polityki gospodarczej państwa,
        > rząd i NBP muszą zacząć współpracować.
        >
        > Martwię się tą ciąglą nagonką na PIS i Kaczyńskich w mediach. To się po prostu
        > robi irracjonalne. Głosowałem na PO ze względu na Zytę Gilowską i Religę, jak
        > dla mnie jest koalicja PO z PIS.
        • rafvonthorn Re: ekonomiczni dyletanci to polska choroba... 04.03.06, 11:24
          Właśnie, ja też ciekaw jestem, jak to "schładzanie" wyglądało i jak on to
          robił. Taką wielką płachtą wachlował, czy jak?
    • almagus Re: żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozum 03.03.06, 23:17
      Zanim Matoł z sensem wystęka, że Balcerowicz to jego męka, a Żyd
      Sorosz, psiororz oraz jakiś stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko
      Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma.
    • Gość: Zbyszek Musi być z Opus Dei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:18
      więc jedynym kandydatem jest Mech albo ktoś ze szkoły Rydzyka (w ostateczności)
      • adas313 Re: Musi być z Opus Dei 03.03.06, 23:25
        Tyle że Mech ma być szefem Urzędu Nadzoru Finanswoego, czy jak się ten koszmarek
        ma nazywać.
    • friedmar Znana jest też niechęć szefa Prawa i Sprawiedliwoś 03.03.06, 23:33
      a może to dlatego, że z Balcerowiczem mozna było chodzić na koleżanki?
      No bo merytorycznych podstaw nie usłyszałem, za to dużo ciekawych rzeczy pt
      Balcerowicza przeczytałem i nie wiem jakim trzeba być ciemniakiem by kupić taka
      lipę. No brak mi słów. może prześlijmy jakieś tabelki np. z dynamiką
      konsumpcji, albo z dynamiką płac do pałacu, może to coś komus unaoczni?
      • friedmar Re: Znana jest też niechęć szefa Prawa i Sprawied 03.03.06, 23:37
        miało być:
        ... za to dużo ciekawych rzeczy pt
        > Balcerowicza przeczytałem i nie wiem jakim trzeba być ciemniakiem by kupić
        taka lipę, że Balcerowicz jest niepotrzebny. No brak mi słów. może prześlijmy
        jakieś tabelki np. z dynamiką konsumpcji, albo z dynamiką płac do pałacu, może
        to coś komus unaoczni?
    • kuszczyk1 Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 03.03.06, 23:42
      kto by to nie byl ,zycze sobie zeby mial kontakt z rzeczywistoscia ekonomiczna
      w nazym kraju,a Balcerek takowa dawno zatracil,z mysleniem perspektywicznym u
      niego nie najlepiej,po za tym to juz niedlugo zabraknie mu inflacji,bo mamy
      cirka 0.5%,podczas gdy w wywiadach optymistycznie przewidywal 1,5%,to sie
      nazywa kontakt z rzeczywistoscia,to jest polityka nie tyle konsekwentna,co
      sztywna i zachowawcza,podczas gdy cala reszta swiata balansuje troche w
      ta,troche w ta,za co on bierze pieniadze?za zastoj,za marazm,za geniusz?
      • friedmar kuszczyk - nie czytaj gazet - bądź głupszy! 03.03.06, 23:44
        inflacja jest cacy - gdzie to piszą?
        kuszczyk1 napisał:

> kto by to nie byl ,zycze sobie zeby mial kontakt z rzeczywistoscia
        ekonomiczna
        > w nazym kraju,a Balcerek takowa dawno zatracil,z mysleniem perspektywicznym u
        > niego nie najlepiej,po za tym to juz niedlugo zabraknie mu inflacji,bo mamy
        > cirka 0.5%,podczas gdy w wywiadach optymistycznie przewidywal 1,5%,to sie
        > nazywa kontakt z rzeczywistoscia,to jest polityka nie tyle konsekwentna,co
        > sztywna i zachowawcza,podczas gdy cala reszta swiata balansuje troche w
        > ta,troche w ta,za co on bierze pieniadze?za zastoj,za marazm,za geniusz?
      • Gość: Grzesiek PiS - do domu, Balcerowicz - podwyzke! IP: .1P3D* / 194.75.37.* 04.03.06, 12:52
        Balcerowicz bierze pieniadze za stabilnosc polskiej waluty i waluta stabilna
        jest, PiS bierze pieniadze za rozsadne wydawanie mojej kasy i wydaje ja bez
        sensu (emerytury gornicze, paliwo rolnicze, becikowe, senioralen i inne bzdury
        socjalistyczne).
    • Gość: ox SGH to siedziba cwaniactwa IP: 82.160.123.* 03.03.06, 23:45
      Juz paru "wybitnych" prof z sgh rzadzilo. i co? i nic!
      • friedmar a może Grześkowiak i z KULu się wywodzi 03.03.06, 23:48
        i córkę zdaje się w ursusie ustawiła. jak taka ustawna jest i katolicka to wnet
        nam japonię z ojcem i braćmi zrobi, nie?

Gość portalu: ox napisał(a):

> Juz paru "wybitnych" prof z sgh rzadzilo. i co? i nic!
    • Gość: Antykalisz Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:55
      Nareszcie ten drewniak odejdzie. Gospodarka odetchnie...
      • amhu Re: Uwaga! Następca Balcerowicza poszukiwany 05.03.06, 14:11
        Tchnieniem ostatnim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka