Dodaj do ulubionych

Posiedzenie KNB i tajemniczy list ABW

15.03.06, 21:25
Brawo Panie balcerowicz Pan ma rację!
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ja Pisowa determinacje 15.03.06, 21:27
      Brawo panie Balcerowicz ma Pan rację
      • Gość: piotr Posmiewisko Europy - (P)aranoja (I) (S)chizofrenia IP: *.aster.pl 15.03.06, 22:57
        Wynik w Europie 24:1 .. jak zwykle PIS osmiesza nas
        Ale ZOO
        • Gość: Monter Cieszy mnie ta decyzja. Popieram Rzad i mam IP: *.cable.ubr07.croy.blueyonder.co.uk 16.03.06, 00:39
          nadzieje, ze przedkladane racje beda wystarczajace dla zachowania jego, ale i
          tym samym moich racji. To jest moj kraj i wspoldecyduje o jego losach idac do
          wyborow. Sugeruje oponentom uswiadomienie tej elementarnej prawdy, ze rowniez
          maja taka sama szanse. Po sejmowym wystapieniu pana Tuska czlonkow PO powinna
          bolec glowa. Trudna o wieksza kompromitacje.
          • Gość: ironlord Re: Cieszy mnie ta decyzja. Popieram Rzad i mam IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 08:30
            Jest wręcz przeciwnie, kompromituje się PiS na całej linii, ale jako fan PiSu
            wpisujesz sie dokładnie w jego retorykę odwracania kota ogonem.
          • charnel Re: Cieszy mnie ta decyzja. Popieram Rzad i mam 16.03.06, 08:30
            Będąc w Angli??
            • manhu Re: Cieszy mnie ta decyzja. Popieram Rzad i mam 16.03.06, 14:07
              charnel napisał:
              > Będąc w Angli??
              Tak mu najłatwiej, bo temu pipipi w UK nie grozi krach walutowy, który może być przez tą komsję śledczą, taki jak w Azji 97 czy Rosji 98. Wszystko to się opiera na zaufaniu inwestorów, bez tego nasz szalony dług publiczny (drastycznie rosnący!) jest nie do obsłużenia.
    • Gość: autochton Krótko: polski bajzel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:27
    • kres_ludzkosci za pietnascie lat beda rozliczac 15.03.06, 21:27
      za wspolprace z abw.

slowskowyt.blox.pl/
    • Gość: spec Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a nie.. IP: *.chello.pl 15.03.06, 21:32
      Unicredito. To granda i powód do zablokowania fuzji.Kolego Ruciński, to nie
      niezręczność ale namacalny dowód na manipulowanie rynkiem z Mediolanu. Do
      zarządzania Pioneerem upoważnieni są TYLKO pracownicy Pioneera w Polsce. Kto
      mówi inaczej. Kłamie i nie zna prawa!
      • dj80 Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a 15.03.06, 21:34
        Ale z ciebie baran. TYpowy przykład pisowca, który potrafi tylko krzyczeć, mając nadzieję, że nikt się nie zorentuje, że opowiada bzdury...
        • lolo11 Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a 16.03.06, 00:31
          A co ty masz na ten temat do powiedzenia? Oprocz obelg.
        • Gość: spec Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a IP: *.chello.pl 16.03.06, 00:40
          w twoim poście jedno się zgadza: jestem spod znaku barana. Natomiast od 1991
          roku posiadam licencję maklera i doświadczenie na rynku kapitałowym w polskich
          i zagranicznych instytucjach. Co ciebie upoważnia do zabierania głosu w tej
          sprawie oprócz nieuprawnionego przeświadczenia, że masz pojęcie o wyobrażeniu?
          • vice_versa Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a 16.03.06, 01:11
            Ty chyba sobie żartujesz!
            Zrozum, że jeśli jesteś maklerem, to to wcale nie jest przypadek...
            Ty tu nam opowiadasz, że kapitałowe związki pośrednie nie wpływają na możliwość
            manipulacji kursem? Za to można siedzieć!
            Czy Ty w ogóle wiesz co to jest "faktyczne miejsce sprawowania zarządu"?

Prawem giełdowym i prawem w ogóle nie zajmują się maklerzy. Z bardzo
            oczywistych powodów.
            • Gość: spec Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a IP: *.chello.pl 16.03.06, 01:26
              Oświeć mnie dlaczego to że jestem maklerem to nie jest przypadek? Wyjasnij
              dlaczego twoim zdaniem prawem giełdowym i prawem w ogóle nie zajmują się
              maklerzy i to z bardzo oczywistych powodów skoro gdy zdawałem egzamin maklerski
              w 1991 r. prawo stanowiło znakomitą większość wymaganego zakresu wiedzy?
              vice_versa, ty nic nie rozumiesz. Ja twierdzę, że za takie zabawy jak
              Unicredito w Pioneerze można w cywilizowanych krajach siedzieć. Jeśli
              Balcerowicz nie widzi w zachowaniu Unicredito nic nagannego, to tylko
              potwierdza noją ugruntowaną opinię, iż z praktyką rynków kapitałowych nie miał
              nawet romansu przelotnego (podobniej jak niezrównoważona psychicznie HGW).
              • vice_versa Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a 16.03.06, 01:39

Twoja bezpośredniość zwala z nóg... Powołujesz się na znajomość stanu prawnego
                sprzed 15 lat, dobrze zrozumiałem?

Nie będę Cię oświecał z bardzo oczywistego powodu: nie chce mi się, ja nic nie
                rozumiem.

Ty za to rozumiesz przecież dobrze jak łatwo można zrobić squeeze out
                mniejszościowych za pośrednictwem instytucji zależnych i czemu w KPWiG
                zasiadają sami maklerzy bez tytułów profesorskich które świadczą o
                niezrównoważeniu psychicznym. Coś mi się zdaje, że Ty za długo już siedzisz w
                tej robocie.

Skoro powołujesz się na swoje zdawanie egzaminu i na stan prawny z 1991 r. to
                ja nie mam więcej pytań. Pij więcej mleka włosy tak szybko nie siwieją.
                • Gość: spec Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a IP: *.chello.pl 16.03.06, 02:50
                  Ktoś tu kłamie. Jeśli Unicredito wydało bezprawny zakaz to jest to kryminalna
                  sprawa!!! Smaczku sprawie dodaje wypowiedź byłej prezes PEKAO S.A. (posła
                  PO): "Mam wrażenie, że to jest jakieś nieporozumienie, cała ta historia wydaje
                  się po prostu absurdalna. Nie ma takiej możliwości, przede wszystkim dlatego,
                  że ani obecny prezes Pekao SA Jan Krzysztof Bielecki, ani ja wcześniej, nie
                  mieliśmy prawa wydawać poleceń, jak inwestują fundusze Poineera. Tam obowiązuje
                  ścisła procedura inwestycyjna" - powiedziała Wiśniewska.
                  • pioskee Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a 16.03.06, 08:48
                    Widze tutaj niezmienną typowość zachowań.
                    Z jednej strony ktoś (spec) przedstawia konkretny punkt widzenia, rzeczowe
                    argumenty, sensowne wnioski.
                    Z drugiej strony, jeśli konkluzje ww. wywodów są zbieżne z działaniami obecnego
                    rządu a sprzeczne z POpieraną w GW atmosferą nagonki na tenże rząd, to w
                    odpowiedzi wylewa się kretyński stek wyzwisk, bez żadnej merytoryki i bez
                    żadnego mózgowego śladu. Żałosne jest to, iż autorzy tych tempackich reakcji
                    zarzucają swoim przeciwnikom np.: szowinizm, ciemnogród, głupotę, moherowość,
                    itp, czyli wszystko, co objawiają w swoim wykonaniu.
      • Gość: mircox Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a IP: *.atman.pl / *.atman.pl 15.03.06, 23:41
        zakaz wykorzystywania informacji poufnych (zakaz "insider trading") jest obecny w polskim prawie o obrocie papierami wartosciowymi.
        powstrzymanie sie funduszy Pionieera z handlu akcjami BPH w sytuacji gdy UC przejmuje BPH ma temu zapobiec.

czy kol. "spec" chcialby zeby dzialajace w Polsce TFI lamaly prawo?
        A UC jako wlasciciel Pionieera ma prawo ksztaltowac jego polityke inwestycyjna. Kazdy wlasciciel ma prawo ksztaltowac dzialalnosc swojej firmy.

A z drugiej strony, kazdy niezadowolony z polityki inwestycyjnej klient funduszu inwestycyjnego ma prawo wycofac srodki i zainwestowac je u konkurencji.
        I tak powinno byc. (howgh ;-)
        • Gość: spec Re: Listę restrykcyjną mógł wprowadzić Pioneer a IP: *.chello.pl 16.03.06, 00:34
          microx, nie zabieraj głosu jak nie masz zielonego pojęcia o asset management.
          Nie właściciel decyduje o polityce inwestycyjnej tylko fund manager! Jesteś tak
          samo dobry jak L.Balcerowicz i jego protegowany Wojtuś Kostrzewa, który o mało
          co doprowadzilby do upadłości BRE na skutek swojej radosnej twórczości
          inwestycyjnej.
      • vice_versa Mecenas po kądzieli się odezwał... 16.03.06, 00:54

Faktyczny zarząd sprawuje Unicredito. Istnieją pośrednie związki kapitałowe.

Manipulowanie rynkiem jest wtedy jak dwie spółki nad którymi faktyczny zarząd
        sprawuje jeden właściciel bezposrednio lub pośrednio (czyli przez instytucje
        zależne) nawzajem kupują akcje swoich spółek zwiększając na nie popyt pchają
        rynek do góry.
        Jeśli Unicredito nie wyprzedawało akcji banków będących w posiadaniu funduszy
        i poinformowało o tym KPWiG w lutym, to NIE działało na szkode małych
        akcjonariuszy.
        Jeśli prawdą też jest to że sprawa dotyczyła tylko funduszy własnych to w
        ogóle nie działało to na cenę jednostek uczestnictwa.

W kwestii manipulacji giełdowych istotne jest faktyczne zarządzanie a nie
        instytucjonalna odrębność podmiotów dokonujących manipulacji w obrocie własnymi
        akcjami. Nie możesz grać na dwie strony, nawet jeśli te ręce mają odrębną
        podmiotowość prawną i odrębne zarządy.

Zastanów się zanim cokolwiek napiszesz.

> Kto mówi inaczej. Kłamie i nie zna prawa!

Wodzu, po co tak p......sz???

• Gość: spec Re: Mecenas po kądzieli się odezwał... IP: *.chello.pl 16.03.06, 01:19
          Niby specjalisto od siedmiu boleści, mimo, że wiem, że nie zrozumiesz, spróbuje
          ci coś wyłuszczyć. Skup się. Rynkiem giełdowym w Polsce zajmuję się dłużej
          pewnie niż ty zyjesz. Nie jestem mecenasem po kądzieli ale asset managerem.
          Wbrew temu co piszesz, w zarządzaniu aktywami ważne jest kto zarządza
          poszczególnymi funduszami. To on określa tzw. listy restrykcyjne. Nie zaś
          właściciel TFI czy PTE! Żaden bank, także Unicredito nie ma prawa zdalnie
          sterować kierującymi poszczególnymi funduszami czy też firmami zarządzającymi.
          Jesteś po prostu amatorem z PO. Nie dziwię się bo gdy szefem jest znana mi
          osobiście HGW, to jakże jej wyznawcy mogliby być lepsi od niej a ona jest
          AMATORKĄ czystej wody. Za Balcerowiczem arogantem-teoretykiem teczkę może nosić!
    • jankbh Prymitywna prowokacja 15.03.06, 21:38
      Kolejna akcja PiSu w kampanii wyborczej, obliczona na podekscytowanie
      moherowego elektoratu. Prymitywna i amatorska, z bledami nie tylko
      merytorycznymi, ale i technicznymi niedoróbkami - tak niechlujna jak i sam
      zapluty Kaczynski.
      • Gość: monter Dajesz przyklad kultury inaczej. Typowe dla PO i IP: *.cable.ubr07.croy.blueyonder.co.uk 16.03.06, 00:24
        ich poplecznikow. Moglbys szanowac swoich przeciwnikow jesli nie z powodow
        cywilizacyjnych to chocby z uwagi na szacunek dla samego siebie. Tusk moze ci
        reke podac.
        • Gość: b Re: Dajesz przyklad kultury inaczej. Typowe dla P IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 00:37
          o stary, nie rozsmieszaj mnie. rozumiem że kulturę debaty i poszanowanie przeciwnika w wydaniu Jacka Kurskiego jest dla Ciebie wyznacznikiem jakości dyskusji...? nie bądź obłudny, dobrze?
        • Gość: ironlord Re: Dajesz przyklad kultury inaczej. Typowe dla P IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 08:40
          Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. Nauczyliśmy się od Waszego kaczego
          prezydencika. Jaruś i Kaziu też dali nam przykład, a najlepiej nauczył na sam
          Lucek Dorn więc przestań chrzanić tu o szanowaniu przeciwników, bo PiS nikogo i
          niczego nie szanuje i ma Polaków w dupie. Dostastli co swoje przy pomocy
          frajerów takich jak Ty i teraz już im się kompletnie od tej władzy
          poprzewracało.
    • Gość: Piotr Re: Posiedzenie KNB i tajemniczy list ABW IP: *.autocom.pl 15.03.06, 21:54
      Kolejna kompromitacja nauczyciela fizyki i dwóch małych którzy wszędzie widzą układ.
    • Gość: WasserABW Wprowadzić CzeKistów do akcji! IP: *.dyn.adsl.xs4all.be 15.03.06, 21:59
      • Gość: mircox Re: Wprowadzić CzeKistów do akcji! IP: *.atman.pl / *.atman.pl 15.03.06, 23:42
        uwaga! plotki donosza ze polecenie wycofania sie z handlu akcjami BPH bylo przemycone do Polski w transporcie wanien z jacuzzi! ;-)
        to na pewno sprawa dla ministra od czerezwyczajki...
      • Gość: Alex Re: Polski antysemityzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 01:28
        Jest dużo wpisów potwierdzających opinie głoszone na Zachodzie o powszechności
        postaw antysemickich występujących w Polsce. Wśród starszych a także wśród
        ludzi młodych, z których mało kto widział Żyda na oczy. Antysemityzm występuje
        także w życiu politycznym - przecież to na zebraniu regionalnym partii LPR
        obecny poseł Jacek Kurski oficjalnie protestował, że nie jest Żydem i według
        niektórych reakcji, miał zdejmować spodnie, aby pokazać, że nie jest obrzezany.
        I na takie ludzkie dno Polacy głosują w wyborach. Nie bójcie sie występować
        przeciwko antysemitom. Przeważnie są to tchórze, bez jakiejkolwiek odwagi
        cywilnej i honoru. Po prostu motłoch.
        • Gość: polak tolerancyjny Re: Polski antysemityzm IP: *.chello.pl 16.03.06, 01:33
          W polskiej bankowości i finansach Żydów od groma. Widuje ich codziennie w
          pracy. Jedni są Ok, inni wręcz odwrotnie. Osobiście oburza mnie tylko to, iż
          Polacy narodowości żydowskiej zwykle ukrywają swoje korzenie (choć po
          wiekszości z nich i tak to widać). Czyżby się wstydzili swojej narodowowści?
          Problem zaczyna się wtedy gdy ci "ukryci" Żydzi popierają się nawzajem
          eliminując Polaków narodowości polskiej. A to się zdaża wcale nie tak żadko.
    • Gość: Adam Re: Posiedzenie KNB i tajemniczy list ABW IP: 195.136.143.* 15.03.06, 23:34
      Panie Balcerowicz ma pan racje.
      Pracujac w budzetówce ciesze się z niskiej inflacji i mocnego złotego.
      Za 50 lat w podręczniku hiostorii nie będzie słowa o Kaczyńskich, natomiast na
      pewno bedzie mowa o Balcerowiczu jako wielkim reformatorze finansów.
      Zyczę wytrwałości
      • midi.max ooo Balcerowicz musi zostać !!!!!! 15.03.06, 23:43
        bo jak wyjedzie z polski do IZRAELA, to juz nie wroci..

nie mamy z Izraelem umowy o ekstradycji
        • midi.max Re: ooo Balcerowicz musi zostać !!!!!! 15.03.06, 23:43

• midi.max Re: ooo Balcerowicz musi zostać !!!!!! 15.03.06, 23:43

nie mamy z Izraelem umowy o ekstradycji,
        • midi.max Balcerowicz musi zostać !!!!!! 15.03.06, 23:44

• orcheystra PiS - Banda niekompetentnych matołów 15.03.06, 23:44
            Ekonomia, politycy i dziennikarze
            Zbigniew Chlebowski powiedział dzisiaj, że na giełdzie jest notowanych ponad
            300 polskich spółek - to kłamstwo.

Artur Zawisza powiedział dzisiaj, że Bank Ochrony Środowiska miał być obiektem
            wrogiego przejęcia ze strony Szwedów - to kłamstwo.

Wojciech Wierzejski przedwczoraj powiedział, że Balcerowicz złamał ustawe o
            prezesie NBP - to kompletna bzdura, takiej ustawy w ogóle nie ma.

Do rozpaczy doprowadza mnie to, że wszystkie te bzdury usłyszałem w telewizji,
            politycy mówili to na konferencjach prasowych, w obecności wielu dziennikarzy.
            Żaden z nich, ani jeden nie zauważył, że pie.. kompletne głupoty. Za to od
            wczoraj wszyscy dziennikarze i wielu polityków powtarza historyjke o tym, że
            fundacja CASE, której prezesem jest żona Balcerowicza jest sponsorowana przez
            Pekao SA, co ma być dowodem na rzekomą nieobiektywność Balcerowicza w Komisji
            Nadzoru Bankowego. Wszyscy o tym mówią. Nikt nie sprawdzi. Nikt nie zajrzy do
            raportu rocznego na stronie CASE, z którego wynika, że sponsorowanie Pekao SA
            polegało na wyłożeniu pieniędzy na jeden projekt naukowy. I tylko na tym.
            Fundacja jako całość jest sponsorowana przez kilkanaście podmiotów, głównie
            instytucji zagranicznych, w tym dwa banki - Rabobank i West LB ( LB to nie
            Leszek Balcerowicz, tylko LandesBank ).

Nie jestem już w stanie słuchać tych bzdur wygadywanych przez polityków PiS,
            LPR i Samoobrony, podobne ekonomiczne bzdury w ustach polityków PO ranią mnie
            do głębi. Najbardziej jednak wku..a mnie w tym wszystkich postawa
            dziennikarzy, którzy generalnie o ekonomii nie mają kompletnie żadnego,
            najmniejszego pojęcia. Wielkie gwiazdy telewizji robiące groźne miny w tak
            zwanych standupach nie mają pojęcia o tym co to jest rynek walutowy. Nie
            zdziwiłbym się, gdyby przygotowując materiał próbowali dowiadywac się jaki jest
            adres tego rynku. Polskie media w 99 procentach składają się z ekonomicznych
            analfabetów. O gospodarce nie wiedzą nic nie tylko politycy, ale także
            reporterzy i, co gorsze, wydawcy. Czeka nas publiczna debata, w której o bardzo
            ważnych sprawach będą głośno dyskutować dyletanci i idoci odpytywani przez
            bezkrytycznych, zadowolonych z siebie matołów, nie mających pojęcia o czym w
            ogóle z tymi idiotami rozmawiają.

Znalezione w necie... Myślcie ludzie..
            • midi.max [...] 15.03.06, 23:49
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: ironlord Re: ale ci z gemby zajechalo czosnkiem tumanie IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 08:45
                idź żałosny żuczku schowaj się pod kamyczek zanim Cię ktoś nie nadepnie.
            • Gość: mircox Re: PiS - Banda niekompetentnych matołów IP: *.atman.pl / *.atman.pl 15.03.06, 23:51
              strzal w dziesiatke, orcheystra

niestety mamy obecnie taki poziom wiedzy ekonomicznej spoleczenstwa jaki mamy. i dlatego wiekszosc z tych dyrdymal, podlanych odpowiednio emocjonalnym sosem, trafia. a ci ktorzy chca zbic kapital polityczny, bez skrupulow wykorzystuja, cytujac Jacka Kurskiego, "ciemny lud".

no a coz... dziennikarzy ktorzy znaja sie na ekonomii tez malo. no ale trzeba naprawde sie dobrze znac zeby moc o sprawach wcale nie prostych pisac tak, zeby przecietny zjadacz gazety byl w stanie to zrozumiec...
            • Gość: eurozerca Zgoda, ale .... IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 00:07
              Z CASE mieli racje. Zaczy nie z tym, ze panstwo B wzieli w lape, tylko ze taka
              relacja tworzy kanal korupcji. Krotko mowiac zarzut o mozliwy konflikt intereswo
              byl sluszny. Mysle, ze dobre rozwiazania maja amerykanie, ktore takich rzeczy
              zakazuja. Tanio, prosto i nikt sie potem nie czepia i nie musi udowadnia, ze nie
              ma garba, bo ma zakaz posiadania wilblada ;-)

Zajrzyj tu:
              minneapolisfed.org/info/career/code.cfm
              • vice_versa Re: Zgoda, ale .... 16.03.06, 01:20
                Dofinansowanie wynosiło 1,7% zeszłorocznego budzetu CASE.

Jeśliby zlikwidować przecinek i zamienić cyfry to faktycznie ewidentny konflikt
                interesów. Jesli jedynym wykonawcą tego projektu była Ewa Balcerowicz to
                również trudno nie zauważyć konfliktu. A jak się szuka cepa, to cep się zawsze
                znajdzie.
                • Gość: Jurek Golota tez wplacil na konto fundacji joli skromna IP: *.hsd1.ma.comcast.net 16.03.06, 02:38
                  sume w porownaniu z budzetem tego przedsiebiorstwa. Ale skutek byl. Stawki
                  tych, co biora nie sa ustalane przez rynek--sa biorcy mniej wymagajacy.
            • jkaczynski-lkaczynski Re: PiS - Banda niekompetentnych matołów 16.03.06, 00:26
              Szanowny kolego niewątpimy, że reprezentuje Pan elektorat OJCA RYDZYKA dlatego
              prosimy o konkretne wypowiedzi na łamach telewizji TRWAM i RADIAMARYJA. Ten
              tutejszy elektorat Pańskich wypowiedzi z pewnością nie zrozumie. Niech zginie
              III RP a na jej gruzach niech się urodzi IV RP. NIECH ŻYJE WOLNA POLSKA!!!
            • Gość: b Re: PiS - Banda niekompetentnych matołów IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 00:40
              słusznie prawi. ale co zrobisz? przeciez u nas kompetencja słuzy wyłacznie do ...właśnie..do czego? bo jakoś nie moge wydukać nic
        • midi.max ........... Balcerowicz musi zostać !!!!!! 15.03.06, 23:44

• midi.max Balcerowicz musi zostać !!!!!! 15.03.06, 23:44

• euromason czy p. Dorn moze odtajnić myśli Jarosława K? 15.03.06, 23:45

--
        euromason.blox.pl
        • orcheystra Re: czy p. Dorn moze odtajnić myśli Jarosława K? 15.03.06, 23:46
          Ekonomia, politycy i dziennikarze
          Zbigniew Chlebowski powiedział dzisiaj, że na giełdzie jest notowanych ponad
          300 polskich spółek - to kłamstwo.

Artur Zawisza powiedział dzisiaj, że Bank Ochrony Środowiska miał być obiektem
          wrogiego przejęcia ze strony Szwedów - to kłamstwo.

Wojciech Wierzejski przedwczoraj powiedział, że Balcerowicz złamał ustawe o
          prezesie NBP - to kompletna bzdura, takiej ustawy w ogóle nie ma.

Do rozpaczy doprowadza mnie to, że wszystkie te bzdury usłyszałem w telewizji,
          politycy mówili to na konferencjach prasowych, w obecności wielu dziennikarzy.
          Żaden z nich, ani jeden nie zauważył, że pie.. kompletne głupoty. Za to od
          wczoraj wszyscy dziennikarze i wielu polityków powtarza historyjke o tym, że
          fundacja CASE, której prezesem jest żona Balcerowicza jest sponsorowana przez
          Pekao SA, co ma być dowodem na rzekomą nieobiektywność Balcerowicza w Komisji
          Nadzoru Bankowego. Wszyscy o tym mówią. Nikt nie sprawdzi. Nikt nie zajrzy do
          raportu rocznego na stronie CASE, z którego wynika, że sponsorowanie Pekao SA
          polegało na wyłożeniu pieniędzy na jeden projekt naukowy. I tylko na tym.
          Fundacja jako całość jest sponsorowana przez kilkanaście podmiotów, głównie
          instytucji zagranicznych, w tym dwa banki - Rabobank i West LB ( LB to nie
          Leszek Balcerowicz, tylko LandesBank ).

Nie jestem już w stanie słuchać tych bzdur wygadywanych przez polityków PiS,
          LPR i Samoobrony, podobne ekonomiczne bzdury w ustach polityków PO ranią mnie
          do głębi. Najbardziej jednak wku..a mnie w tym wszystkich postawa
          dziennikarzy, którzy generalnie o ekonomii nie mają kompletnie żadnego,
          najmniejszego pojęcia. Wielkie gwiazdy telewizji robiące groźne miny w tak
          zwanych standupach nie mają pojęcia o tym co to jest rynek walutowy. Nie
          zdziwiłbym się, gdyby przygotowując materiał próbowali dowiadywac się jaki jest
          adres tego rynku. Polskie media w 99 procentach składają się z ekonomicznych
          analfabetów. O gospodarce nie wiedzą nic nie tylko politycy, ale także
          reporterzy i, co gorsze, wydawcy. Czeka nas publiczna debata, w której o bardzo
          ważnych sprawach będą głośno dyskutować dyletanci i idoci odpytywani przez
          bezkrytycznych, zadowolonych z siebie matołów, nie mających pojęcia o czym w
          ogóle z tymi idiotami rozmawiają.

Znalezione w necie... Myślcie ludzie..
          • midi.max pie..ij sie w jajko..debilu 15.03.06, 23:50
            • Gość: ironlord Re: pie..ij sie w jajko..debilu IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 08:48
              wyglądasz mi na jakiegoś geja nastolatka który pragnie tylko pie..ć ludzi,
              ale nie ma nic sensownego do powiedzenia.
      • kokoriko Lumpenliberalowie 15.03.06, 23:56
        Tak, jego nazwisko bedzie mozna znalezc pod haslem "LUMPENLIBERALOWIE"

> Panie Balcerowicz ma pan racje.
        > Pracujac w budzetówce ciesze się z niskiej inflacji i mocnego złotego.
        > Za 50 lat w podręczniku hiostorii nie będzie słowa o Kaczyńskich, natomiast na
        > pewno bedzie mowa o Balcerowiczu jako wielkim reformatorze finansów.
        • vice_versa Lumpenliberalowie to było o Kaczorach!!! 16.03.06, 01:54
          kokoriko napisał:

> Tak, jego [Balcerowicza] nazwisko bedzie mozna znalezc pod
          haslem "LUMPENLIBERALOWIE"

OOOOOooooo! To już się za encyklopedie i podręczniki historii też zabieracie? A
          dopiero co przeczytałem o pomnikach:

"Zapamiętajcie to wszyscy:
          Przyjdzie czas ,że Jarosław Kaczyński będzie miał stawiane pomniki w
          Polsce."

więc odpowiedziałem:

Pomniki to jest właśnie to o czym marzy każdy bolszewik.

Gdyby to nie bylo realne, i wczorajszych pokrzykiwań z trybuny sejmowej "władzy
          nie dostaniecie" bym nie słyszał to bym nie uwierzył w te pomniki... A tak to
          już wiem, że chodzi o POMNIKI, PORTRETY i PRZEMOWY PREZESA...

Więc wszystko jasne, wszystko po staremu: walka z układem, kult wodza, pomniki,
          portrety, marsze poparcia, drugą Kubę, moje pieniądze i o to "żeby władzy nie
          dostali inni aż do mojej śmierci".

A teraz się okazuje, że o podręcznikach historii i encyklopediach zapomniałem.
          Bardzo przepraszam, więc PiS, będą jeszcze własne podręczniki. Historię piszą
          zwycięzcy. Dokładnie tak jak na Kubie.
          • premier.z.krakowa Balcerowicz i jego kolesie 16.03.06, 02:13
            Po pierwsze nie rozumiem tego zaściankowego podejścia wybiórczej, która tak się przejmuje każdym szczeknięciem na nasz temat w europie.
            Nie rozumiem tego tym bardziej, iż te wszystkie opinie wychodzą z Polski i są powtarzane przez zagranicznych dziennikarzy w geście poparcia PO i liberałów.
            Co robi szanowny prezes NBP, krzyczy na sejm i rząd że łamie prawo ujmując się za kolegami usuwanymi z posiedzenia szanownej rady. Dość kolesiowstwa woła. Dość układów.
            Jak postępuje następnie ten nienawidzący układów i kolesiostwa prezes. Jedzie do swojego kolegi, starszego brata, prezesa banku europejskiego i wypłakuje się mu, jak mała dziewczynka w mankiet. Mówi że nikt go w Polsce nie lubi. Nazywają mnie lumpenliberałem i twierdzą że zawsze się myliłem. A przecież ja to państwo, ja jestem strażnikiem pieniądza, wolny rynek to ja, jak ja umrę to będzie koniec wolnej gospodarki w Polsce.
            A co robi kolega prezesa B.. Wygłasza poparcie dla swojego młodszego kolegi, mówiąc że niezależność NBP to brak jakiejkolwiek krytyki wobec tej prawie boskiej postaci, jaką jest przezes Balcerowicz. A ten kto myśli inaczej będzie się smażył w piekle.
            Czy to nie jest oczywisty przykład kolesiostwa i łamania prawa - cytuję i podążam za słowami prezesem Balcerowicza.
            A co w tym czasie robią nasi patrioci z PO i UW.
            Ci w Polsce i w parlamencie europejskim. Latają do wszystkich, także do dziennikarzy i krzyczą że w Polsce dzieje się tragedia. Następuje zamach na wolność i niezależność. Za wszelką cenę starają się oczernić przeciwników politycznych. Zapominają tylko o jednym, że robiąc taką reputację Polsce, srają we własne gniazdo.
            To jest typowa postawa patrioty z PO. Opluć, oczernić, zniesławić nieważne że ze szkodą dla Polski. Cel uświęca środki.

Do wszystkich obrońców wolności słowa:
            Na jakim etapie jest proces naczelnego Michnika przeciwko dziennikarzowi, który ośmielił się pisać na jego temat?
            I druga sprawa.
            Na jakim etepie jest sprawa ściganego przez polską prokuraturę w Angli polaka za obrazę prezydenta Kwaśmiewskiego, którego nazwał - cytuję(byle mnie nie ścigali) "kłamcą i pijakiem".
            Jak to jest, że wielokrotne przypadki pojawiania się publicznie, pijanego prezydenta Kwaśniewskiego były nie tylko solidarnie przez dziennikarzy ukrywane, ale nawet tuszowane(niszczono kasety z nagraniami).
            To jest ta lewicowo-liberalna wolność słowa?
    • mika68 Hahaha demo!! 9 palantów z PDecji z napisem www. 15.03.06, 23:47
      demokraci.pl Balcerowicz musi zostać:))))) hahahhaha Oto jakie poparcie ma
      Balcerek:))))))
      • jkaczynski-lkaczynski Re: Hahaha demo!! 9 palantów z PDecji z napisem w 16.03.06, 00:34
        A myśmy już całkiem o tej formacji zapomnieli. Dziękujemy kochanieńki, że nam o
        tej desperackiej partii-formacji przypomniałeś. Widzimy w Tobie wielką
        dojrzałość polityczną na rzecz naszej Nacjonalistycznej PARTII. Masz
        zagwarantowaną służbę w naszej ABW.
        • mika68 Re: Hahaha demo!! 9 palantów z PDecji z napisem w 16.03.06, 00:38
          jkaczynski-lkaczynski napisała:

> A myśmy już całkiem o tej formacji zapomnieli. Dziękujemy kochanieńki, że nam
          o
          >
          > tej desperackiej partii-formacji przypomniałeś. Widzimy w Tobie wielką
          > dojrzałość polityczną na rzecz naszej Nacjonalistycznej PARTII. Masz
          > zagwarantowaną służbę w naszej ABW.
          dzienks
          -----------------------
          Aksamity żenią kity!
          Chcesz znać prawdę? Idź do Tuska i Rokity!
    • Gość: poznaniak Re: Posiedzenie KNB i tajemniczy list ABW IP: *.chello.pl 15.03.06, 23:48
      Kolejna prowokacja UB .
      • midi.max Czlonkowie PO ..czas na apel 15.03.06, 23:52
        • midi.max PO Policja Obywatelska 15.03.06, 23:55
        • jkaczynski-lkaczynski Zapomnieliście o J. Kurskim 16.03.06, 00:29
          J. Kurski - Haken Krojz. Niech żyje IV RP. Precz neolumpenliberalizmem.
      • midi.max Włodzimierz Cimoszewicz - Dawid Goldstein !! 15.03.06, 23:52
        obecny
      • midi.max Aaron Szechter - Adam Michnik!!!!! 15.03.06, 23:53
        obecny
      • midi.max Janusz Onyszkiewicz - Jojne Grynberg 15.03.06, 23:53
        obecny
      • midi.max Jan Krzysztof Skubiszewski - Szymon Schimel !!!! 15.03.06, 23:53
        obecny!!!!!
      • midi.max Hanna Suchocka - Hajka Silberstein !!!!!!!!! 15.03.06, 23:54
        obecna:)
      • midi.max Jerzy Urban - Josek Urbach !!!!!!!!!!! 15.03.06, 23:54
        jestem
      • midi.max Hajka Grundbaum -Hanna Gronkiewicz-Waltz!!! 15.03.06, 23:54
        !!!rrrrrrrrrrrr
        • midi.max Leszek Balcerowicz - Aron Bucholtz!!!! 15.03.06, 23:57
          jestem!!!!!!!!!!
    • junkier Dobre i 3 tygodnie. Ważne żeby w tym czasie rząd 16.03.06, 00:11
      Dobre i 3 tygodnie. Ważne żeby w tym czasie rząd tak ustawił skład KNB żeby
      ryzyko zwycięstwa układu sprzyjającego łamaniu prawa przez Unicredit zostało
      wyeliminowane.

• jkwt Jeśli chce wygrać musi również wziąć sądy 16.03.06, 09:18
        To rząd łamie prawo i interpretuje je jak mu wygodnie. Najpierw mówi, że KPA
        nie ma zastosowania a potem się powołuje na KPA wprowadzając prokuratora jako
        stronę.
        I jeśli chce wygrać z Unicredo to musi również wymienić sądy administracyjne i
        cywilne, w który Unicredo może dochodzić odszkodowania za poniesione straty i
        utracone zyski z tytuły niezgodnych prawem działań administracji państwowej.
        Ale mam dla ciebie złą wiadomość. Będzie musiał również wymienić skład KE i
        Trybunału Strazburgu. A tam brudne łapy PiS już nie sięgają.
      • palooh Re: Dobre i 3 tygodnie. Ważne żeby w tym czasie r 16.03.06, 09:23
        junkier napisał:

> Dobre i 3 tygodnie. Ważne żeby w tym czasie rząd tak ustawił skład KNB żeby
        > ryzyko zwycięstwa układu sprzyjającego łamaniu prawa przez Unicredit zostało
        > wyeliminowane.

Twój post dobrze obrazuje stosunek PiS-u do tego Państwa (w którego interesie
        podobno wystepuje). Jeżeli instytucje państwowe działają nie po myśli PiS, to
        tym gorzej dla nich, to trzeba zmienić ich skład. Na szczęście żeby zmienić
        skład KNB trzeba zmienić ustawę i mam nadzieję, że zwyczajnie im się nie uda.

A co do rzekomego łamania prawa przez KNB, to czy ktoś może widział (i zna
        adres internetowy) ekspertyzy prawne, którymi dysponuje rząd i minister skarbu
        państawa, odnośnie wykluczenia p. Mecha i nieuznania za stronę w postępowaniu
        skarbu państwa.
        • jkwt Re: Dobre i 3 tygodnie. Ważne żeby w tym czasie r 16.03.06, 16:21
          Te ekspertyzy sam rząd wyrzucił do kosza żądając udziału prokuratora. Albo coś
          podlega pod KPA albo nie. Wypadałoby się zdecydować i postępować konsekwentnie.
          PiS to partia stalinowska i tyle. Jedyna różnica to nie mordują ludzi.
    • Gość: Michał powaze problemy Midi i Max ! IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 00:27
      Problem Midi: Chyba oparła się Twoim wdziękom jakaś ciemnowłosa dziewczyna, tak
      że teraz z besilnej złości wzywasz wszystkich do Izraela... Było Ci przykro ?...
      Może podziel się tym na forum, znajdziemy to niedługo na joemnosterze...
      A teraz problem Max: Kolega obecnie reprezentuje nową klasę ekonomistów:
      Szkołę o szacownej nazwie : Rest in PiS Poland, jak i kadrę (prof. Pękaty,
      Drągal i Napoleon), z dziekanatem u sławetnej p. Joli blokującej kosiarką...

PS. w przeciągu tygodnia dzięki skokowi waluty straciłem 7 tys złotych... Piss
      of koledzy "pispolitycy".
      • midi.max Re: powaze problemy Midi i Max ! 16.03.06, 07:33
        widzisz jaki jestes idiota?

to popatrz ile zarobiles od poczatku zradów PIS

O ile sie PLN umocnil?

IDIOTA
      • midi.max haha a ile zarobiles od wyborów debilu? 16.03.06, 07:34
        a
      • midi.max Na tych zdjęciach.. 16.03.06, 07:34
        To chyba aksamitne kapelusze!!

ku.. ale jaja odpie..ja ..manifestacja

uwaga

GEYE !! demonstracja dzis o 12 w obronie Balcerowicza!!!1
        • messi1 midi.max 16.03.06, 08:06
          twoje posty świadczą o poważnych zmianach w twoim mógzu, prawdopodobnie masz
          uszkodzony płat czołowy (bezmyślnie wklejasz to co dostaniesz od ojca rydzyka),
          zgłoś się szybko na tomografię komputerową i idź do specjalisty - na ratunek
          dla ciebie jest już za późno ale mnoże ulżysz rodzinie pajacu ;)
      • Gość: antyrokita Platforma to cieniasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:28
        straciłeś głąbie dzięki nadętemu profesorowi który wytoczył wojenke Państwu
        Polskiemu
    • Gość: obiektywny Balcerowicz pada na naszych oczach IP: *.chello.pl 16.03.06, 00:53
      podobnie jak to uczynił wcześniej jego protegowany z UKŁADU - Wojciech
      Kostrzewa. Analogii jest więcej: rynek dobrze przyjął odejście Kostrzewy.
      Koniec zgubnej dla Polski polityki bezczelnego Balcerowicza Polsce też wyjdzie
      na dobre!
    • Gość: Jurek Z wielkiej burzy maly deszcz. Dlaczego wiadomosc IP: *.hsd1.ma.comcast.net 16.03.06, 02:30
      zostala zepchnieta to dzialu gospodarki a nie na pierwszej stronie Juz sie
      poplecznicy Balcerowicza uspokoili czy wystrzelali naboje? Jak tam wizerunek
      Polski widziany prze brukselska lunete? Gdzie krach finansowy? Pan Profumo
      zaplaci (ale nie podejrzanym indywiduom i malzonkom urzednikow)i bedzie spoko.
      A Balcerowicz i tak sie szykuje do odejscia, moze wtedy bedzie mniej
      konfliktowy i arogancki--niekoniecznie jest jedynym nieomylnym ekonomista czy
      urzednikiem.
    • Gość: - Polityczni bandyci wypuścili ABW i prokuratorów IP: *.dyn.adsl.xs4all.be 16.03.06, 07:50
      Kiedy trzeba będzie obalać dyktaturę?
    • messi1 jakich szkół nie trzeba kończyć aby pracować w ABW 16.03.06, 07:56
      "KPWiG ogłosiła w komunikacie, że o sprawie zalecenia wydanego przez UniCredito
      wiedziała już w lutym." - no brawo specjaliści z ABW - cały miesiąc zajęło im
      stworzenie tej notatki. czy ABW to PISowska falanga??

• jkwt Bitwa o banki Cezarego Mecha 16.03.06, 09:13
      Niczym bitwa o handel Hilarego Minca. Zapewne efekty będą równie wspaniałe.
      A w ogóle mam wrażenie, że metody PiS przypominają metody stalinowskie.
      I właściwie potrzebna jest kolejna komisja śledcza d/s inwigilacji banków przez
      ABW.
      • Gość: POprecz Balcerowicz ma w tym swój interes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:24
        Może mi tu ktoś odpowie dlaczego Balcerowicz aż przebiera nogami żeby Profumo
        wejść w d.upę ? Robi to z altruistycznych pobudek ???? Ile za to weźmiesz
        Balcerowicz ????
      • Gość: merlin Re: Bitwa o banki Cezarego Mecha IP: 87.207.88.* 16.03.06, 09:38
        Ale dlaczegop ABW ?? Po co jakies tajne i odtajniane ( na zyczenie PiS -
        uarow )listy ?? Czy nie lepiej wyslac od razu (i to do Wloch - siedziby
        UNICREDITO ) specoddzialu GROM - u z nieocenionym doradca prezydenta (bylego -
        Warszawy i obecnego = Polski) plk. Polko na czele ??? Niech zrobia porzadek i
        wszystkich (wg "zlotoustego" ministra Dorna ) "wezma w kamasze" !!!! Niech
        makaroniarze popracuja w naszym (ludowo -narodowym) wojsku,( sterowanym przez
        obywatela Wielkiej Brytanii ) obierajac kartofle !! I nie dawac im makaronu ani
        pizzy !!!!! A my bedziemy sie rozwijac narodowo - socjalistycznie , zmierzajac
        pewnym krokiem w strone ustroju Bialorusi !!!
        • Gość: . . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:55
          uważaj na siebie koleś
          • jkwt Bo co? 16.03.06, 16:18
      • Gość: Kaśka Balcerowicz i PO to kompletne psychole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:01
        Polska ma was dość. Wyjazd stąd.
    • galan12 polskojęzyczna agentura watykanska doprowadzi do z 16.03.06, 10:06
      polskojęzyczna agentura watykanska doprowadzi do zapaści polskiej gospodarki
      • Gość: chadaj Re: polskojęzyczna agentura jewriejska doprowadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:43
        pogibało cię ? o co ci chodzi przykurczu mentalny ?
    • Gość: zzoo Re: Posiedzenie KNB i tajemniczy list ABW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 15:22
      jaki gospodarz pozwoli aby ktos obcy rzadzil sie na moim podworku dlaczego
      teraz rzad sie obudzil czy wczesniej nie bylo wiadomo ile % ma obcy kapital
      dlaczego wielkie sklepy zwolnione sa z oplat z podatkow Gdzie ida te pieniadze
      DLACZEGO male sklepy musza placic za wszystko koncesje za alkohole i inne
      ponosic oplaty?Czy kiedys zostanie to wyjasnione.A moze trzeba i z tym
      problemem cos zrobic teraz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka