koprolog 22.03.06, 21:30 eh ten Gates.. cały świat u stóp... może sobie mówić co chce, a ludzie i tak to kupią... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ai ukłAD IP: *.orange.pl 22.03.06, 21:53 Dziwne, że Bill nie wie, że to przez 'układ' nie ma jeszcze tego Win. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogeeg Gates: Nowy Windows to mój pomnik IP: *.aster.pl 22.03.06, 21:57 Calineczka Zamiast kamienia milowego (Ach kiedy w mowie nastanie system metryczny? :)) tzn. zamiast kamienia kilometrowego niech bedzie kamien wegielny. Zycze aby pomnik byl trwaly, aby nie trzeba go latac co chwile, aby nie byl depresyjny i sie nie wieszal, aby dzialal szybciej i w cale nie musi miec wszystkich wodotryskow. Pomnik za zycia... ok, moze byc..... moze nowy bedzie lepszy o cal tzn kawalek metra. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Gates: Nowy Windows to mój pomnik 22.03.06, 22:12 hmm, jak dla mnie to ten pomnik jakos nie blyszczy. nazwalbym to raczej pomnikiem niespelnionych obietnic, bo microsoft obiecywal zrobic z visty 7me cudo swiata z kilkoma na prawde ciekawymi "nowinkami", tyle, ze po prodze nie zostalo z tego nic. jezeli porowna sie to do konkurencji, szczegolnie do nowych wersji mac os X, to ma sie wrazenie, ze pomnik billa jest zlozona do kupy kopia systemu apple. no ale w koncu ego billa musi byc tak wielkie jak jego majatek. stac go na to;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Longhorn zmienilo nazwe! IP: *.gs.com 22.03.06, 22:47 Teraz nazywa sie Shortdick ;) A tak serio to zaszly zmiany w oddziale rozwoju Windows w Microsoft i dlatego jest wiele szumu dzisiaj. Nie jestem pewien czy zaszly dobre zmiany, ale szykuje sie przyspieszenie. Nieststy zadne przyspieszenie nie rokuje nadziei na jakosc, niezawodnosci i bezpieczenstwo. Znajac sposob budowania rynku Amerykanskiego polega to na tym ze najpierw szybko wypuszcza sie polsurowy produkt by zdobyc rynek (to i tak wszystko kupia na bazie oglupiajacej reklamy) a potem sie mysli o naprawach tego co zle. Na szczescie tak kilka firm nie dziala... i na szczescie nie jest to np. BMW :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Gates: Nowy Windows to mój pomnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:47 Szkoda, że nie pośmiertny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Bylbym ostrozny z takimi stwierdzeniami IP: *.gs.com 22.03.06, 22:54 Gates zachowal sie prawidlowo jako biznesmen wedlug standardow rynku amerykanskiego (co nie oznacza ze biznesmeni postepuja etycznie), ale nie bralbym tego zbyt personalnie i nie zyczyl komus az tak zle. Facet jednak doprowadzil do tego ze zamiast podziwiac jak ci koputerowcy pracuja na tych duzych maszynach obliczeniowych w centrach, mamy te miniaturowe centra obliczniowe w domach i gadamy tak jak teraz przez internet. Bez niego to by bylo mozliwe, ale nie wiadomo kiedy by sie to stalo. Ja pamietam jeszcze jak ZX spectrum bylo "niesamowita zabawka z tymi grami co sie ladowalo z napedu tasmowego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin nr 435 internet jego zasługą??? bez żartów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:10 Jego raczej wnerwia, że w internecie mogą działać komputery działające pod różnymi systemami. To wbrew łindołsowej strategii. Tak samo nie udało się z kodowaniem win-1250 i jeszcze milionem innych spraw. Chciałbym zainstalować w Billu linuksa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gro Re: internet jego zasługą??? bez żartów!!! IP: *.gl.digi.pl 23.03.06, 00:50 > Chciałbym zainstalować w Billu linuksa. śmiej się albo i nie, ale wejdz na strone: www.mslinux.com Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: Bylbym ostrozny z takimi stwierdzeniami 23.03.06, 01:54 Nie potępiam Billa G. tak zupełnie - to w końcu biznesman i działa tak, jak powinien, żeby jego firma rozwijała się, a nie zginęła. Jednak twoje insynuacje są fałszywe - powstanie i kariera PC-ta jest zasługą decydentów z IBM i ich polityki patentowej. Czy to Caldera-DOS, czy OS/2, z pięcioma nakładkami, czy z setką - były dostępne równie łatwo. Były bardzo dobre (jak na ówczesny sprzęt) programy np. Word Perfect. Do dzisiaj działa wiele programów dosowych dla księgowości itp. Popularność Windows to tylko marketing oparty na obietnicach ez pokrycia. Do dziś pamiętam uczucie zawodu, gdy zobaczyłem Windows For Workgroups. Może dla MS to było COŚ, ale dla mnie, po tym co dawał Novell, to było "wielkie nic". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Gates: Nowy Windows to mój pomnik IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:55 "Nowy Windows to mój pomnik" ...a jak wiadomo, pomnikow nie stawia sie za zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk Fedora 5 !!! 22.03.06, 22:57 wlasnie ukazala sie nowa Fedora (dawniej RedHat), nie ma na co czekac, sciagac za darmo i instalowac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /dev/lepper bananowa a raczej buraczana IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:59 hojnie wspiera ten nędzny pseudo-systemik przyczyniając się do utrzymania monopolu. A młodzi informatycy wyjeżdżają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lówr to zamiast bluescreena będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:07 "WILLIAM GATES" R.I.P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzy To nie Longhorn tylko Vista. IP: *.crowley.pl 22.03.06, 23:29 To wie każde dziecko. wyborca.blox.pl/2006/03/Johann-Pachelbel-Kanon-D-dur.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop Gates jest mistrzem w pompowaniu balonika IP: *.attu.pl 23.03.06, 00:26 Potem będzie jak z XP - niby fajny, lepszy od 98, ale i tak OSX jest o 10 lat do przodu ;) Ale co tam, przecież ciemny lud i tak kupi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Gates jest mistrzem w pompowaniu balonika IP: *.tc.ph.cox.net 23.03.06, 06:06 10 lat do przodu? Jak dziecko... dlaczego nie 11? Poza tym, pan Jobs jest kolegą po fachu pana Gatesa - i (za) nie mniej czaruje - wspomnę tylko słynne porównania wydajności laptopów za czasów PowerPC, a nie wspomnę o monopolistycznej, nawet w porównaniu do MS, polityce Apple. Oba systemy są wystarczająco dobre dla większości (i praktycznie nierozróżnialne) użytkowników - no może poza myszką/gładzikiem z jednym guzikiem od 20 lat! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop Re: Gates jest mistrzem w pompowaniu balonika IP: *.attu.pl 23.03.06, 11:34 Gość portalu: Przemek napisał(a): > 10 lat do przodu? Jak dziecko... dlaczego nie 11? Z grubsza 10. A dlaczego? Cóż, gdybyś trochę popracował na OSXie, to pewnie byś zrozumiał, dziecino :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Gates jest mistrzem w pompowaniu balonika IP: 150.135.10.* 23.03.06, 18:27 Mój Czcigodny Starcze! Popracowałem trochę "w swym krótkim życiu", i na OSX, i na innych iksach. Jak każdy ma swoje zalety i wady. Np. żeby na pomienionym OSX popracować muszę nadal kupić drogi komputer (i to tylko w zasadzie w jednym kolorze ;) Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
k4free >>> ___ NAZI-Vista ___ <<< 23.03.06, 01:11 Ten Windows Vista to Nazi-System Zero Wolności! Same pułapki! Kto się da złapać w tę Nazi-Vistę Temu Microsoft odrąbie łapki! Odpowiedz Link Zgłoś