Dodaj do ulubionych

Będzie podatek od aut firmowych?

07.04.06, 11:46
A co Ojciec Dyrektor na to? Zalatwil zwolnienie Kosciola tez z tego podatatku?
A moze zalatwil odpisy na nadawce spolecznego? Pytanie tego "rzadu" o
cokolwiek to strata czasu. Od razu powinno sie wysylac zapytania do Torunia.
Tam mieszka nieomylnosc!
Obserwuj wątek
    • Gość: konseratywnylibera Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.vlan.euronet.net.pl 07.04.06, 12:11
      Czy jeszcze ktoś ma wątpliwośi co do "liberalizmu" pani Gilowskiej ? Dla mnie
      to kolejny etap matrixowania rzeczywistości.
      • atomm I znowu zlodzieje kombinuja... 07.04.06, 12:36
        jak ograbic swoich obywateli...
        Ze tez nie ma bata na tych rzadzacych oszustow i zlodziei...
        Wciskaja glupim jakies kity o "ukladzie", a swoja droga kominuja jak nas
        bardziej okrasc "w majestacie prawa"...
        • Gość: Mat Re: I znowu zlodzieje kombinuja... IP: 217.153.224.* 07.04.06, 13:30
          Popieram Cie w zupełności!
      • Gość: MAREK Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:37
        A miało byc dla przedsiębiorców prościej i taniej. Takie przepisy zmuszą tylko
        przedsiębiorców do kombinowania. Duże firmy może na taki podatek stać, ale małe
        mające kilka aut dla przedstawicieli handlowych!!! Ktoś kto coś takiego wymyśla
        po prostu nie rozumie na czym polega prowadzenie własnej firmy i dodatkowo
        przedsiębiorcę traktuje jak wroga zamiast jako twórcę miejsc pracy PKB w tym
        kraju.
        • Gość: artur Dlatego, że ja za benzynę do celów prywatnych IP: *.crowley.pl 07.04.06, 12:56
          płacę z prywatnych (opodatkowanych ) pieniędzy , a jak sądzę Ty im więcej
          jeżdzisz w czasie weeekendu tym masz większe koszty i płacisz mniejsze podatki.

I tylko tyle.

Jak lata tak jest to było OK??
          • Gość: Pi jak zazdrościsz to załóż sobie firmę IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 07.04.06, 13:07
            ale nie zakładasz?
            Jak widzisz każde zajęcie ma swoje plusy i minusy,
            To odliczenie fiskus z nawiązką odebrał zakazując odliczania VAT od paliwa do
            samochodów nieciężarowych.
            Bezpiecznie pierdzisz w urzęniczy stołek, jeździsz uatobusem i nie masz co
            odliczać (i pewnie wynosisz z pracy nieopodatkowany papier toaletowy)
          • Gość: dociekliwy Re: Dlatego, że ja za benzynę do celów prywatnych IP: *.centertel.pl 07.04.06, 13:08
            A jak to udowodnisz ze jedziesz za swoje prywatne pieniądze.???
        • Gość: zded Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: 217.17.32.* 07.04.06, 20:12
          Gilowska niczego nie prowadziła i na ministra finansów tak się nadaje jak wół
          do karety.
      • jimmyjazz To te kolejne obniżki podatków??? 07.04.06, 12:37
        Teraz widać jak na dłoni - tutaj dadzą a tam 2 razy tyle odbiorą.
        NIe ma złudzeń - PIS nie obniży podatków.
      • Gość: uzytkownik auta Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: 5.5R* / 193.194.132.* 07.04.06, 13:41
        uzywam sluzbowego pojazdu proponuje ZBOMABRADOWAC protestami ( maile ) i
        kancelarie premeire, i cholerne Ministerstwo Finansow ..... funduja nam
        dziurawe drogi , ryzykujemy na nich zycie w autach sluzbowych , bo autostrady
        beeeeeeeeeeeeeee i jeszcze chca nam sie dobrac do kieszeni . Zyta oczywiscie
        nie zaplaci za to, ze kierowca woziy jej cztery litery co najwyzej ten biedak z
        BOR-u zabecaluje , albo go zwolnia z podatku za wozenie finansowej Matki Narodu
        bo inaczej nie byloby komu Zyciuni wozic

rece precz od naszych pieniedzy
    • Gość: Bodi Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:20
      niedługo zwariuję!!!!!!!! Zaczyna sie jakas paranoja
    • Gość: sarkastyczny Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.chello.pl 07.04.06, 12:26
      tu sprawa jest prosta, w sluzbie bogu i ojczyznie zawsze sie jest na sluzbie,
      nie ma prywatnych!
    • Gość: berni Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.centertel.pl 07.04.06, 12:35
      Oj Pani Profesor a miałem nadzieje, że jest Pani bardziej rozsądna... to
      kolejna ustawa którą Polacy będą obchodzić dużym kołem... a nie można prościej,
      łatwiej, taniej,... widocznie nie można skoro wymysla Pani takie przepisy,
      które będą powodowały zabawę w kotka i myszkę...
    • Gość: berni Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.centertel.pl 07.04.06, 12:40
      Podaje rozwiązanie na ten niezyciowy przepis...
      Wystarczy, że zatankujemy samochód w dniu poprzedzającym weekend... Pani Zyto
      czy Urzędy Skarobowe wymyślą na to jakąś interpretacje...???
    • Gość: berni Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.centertel.pl 07.04.06, 12:40
      Podaje rozwiązanie na ten niezyciowy przepis...
      Wystarczy, że zatankujemy samochód w dniu poprzedzającym weekend... Pani Zyto
      czy Urzędy Skarobowe wymyślą na to jakąś interpretacje...???
    • Gość: Jacek No właśnie, furtkę trzeba zostawić!!! IP: 80.53.35.* 07.04.06, 12:44
      Przecież swoi nie moga płacić, bo ich nie stać. Trzeba tylko kapitalistom
      dokopać, sprawiedliwie. Proponuję zwolnienia w trybie administracyjnym wydawane
      przez nowy urząd, na którego czele stanie poseł Łyżwiński.
    • Gość: wacek Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.centertel.pl 07.04.06, 12:50
      Posłowie powinni płacić podatki tak jak każdy obywatel... może wtedy zrozumieją
      jakie mądre tworzą prawo...???
    • jacpie Re: Będzie podatek od aut firmowych? 07.04.06, 12:55
      Niestey pomimo, iż nie jestem fanem PIS-u i prowadzę działalność gospodarczą
      muszę stwierdzić, iż pomysł MF jest słuszny. Nie wiem czy wiecie ale w krajach
      UE od dawna przedsiębirocy mający auta na firmę i oczywistym jest
      wykorzystywanie tychże aut do celów prywatnych mają doszacowany przychód z tego
      tytułui w konsekwencji placą podatek. Starjmy się być chociaż trochę obiektywni
      a nie ponieważ propozycja jest nam nie na rękę bezsensownie ją krytykować.
      Większe poczucie realizmu i będzie dobrze.
      P.S. Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: olek Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.centertel.pl 07.04.06, 13:00
        Michale Kamiński nie wygłupiaj się ...
      • Gość: pikador Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.prywatni.pl 07.04.06, 13:07
        POPRZEDNIK NAPISAL:
        Niestey pomimo, iż nie jestem fanem PIS-u i prowadzę działalność gospodarczą
        muszę stwierdzić, iż pomysł MF jest słuszny. Nie wiem czy wiecie ale w krajach
        UE od dawna przedsiębirocy mający auta na firmę i oczywistym jest
        wykorzystywanie tychże aut do celów prywatnych mają doszacowany przychód z tego
        tytułu.
        JASNE ZE TAK, O CO WAM CHODZI GŁĄBY? Ktos jezdzi sobie sluzbowym wozem
        prywatnie i z tej racji (wzrost kosztów) jeszcze płaci mniejszy podatek? A niby
        czemu? Przeciez to oszustwo fiskusa...
        • gwisniew Re: Będzie podatek od aut firmowych? 07.04.06, 14:25
          A co z tymi, co jeżdżą służbowym samochodem i płacą za benzynę z własnej
          kieszeni, także za jazdę w celach służbowych? Są tacy! W takim przypadku
          samochód służbowy bedzie poważnym obciążenie dla pracownika.
          • Gość: Mike Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:01
            ja jestem taki , płace z własnej kieszeni nie tylko za paliwo
            ale równiez za wszelkie naprawy i ubezpieczenia - nie jestem sam
            bo u mnie w firmie jest nas trzech - auta firmowe ale z wszelkie koszty
            ida z własnych kieszeni
        • iontichy Re: Będzie podatek od aut firmowych? 07.04.06, 16:55
          A dlaczego jak ten ktoś jeździ służbowym wozem służbowo, firma płaci VAT za
          paliwo i nie może go odliczyć, tylko musi wrzucać w koszty? Jak ma być
          sprawiedliwie, to w obie strony!
      • Gość: konserwatywnyliber Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.vlan.euronet.net.pl 07.04.06, 14:08
        rozumiem że jeśli coś obowiązuje w UE to jest OK? Gratuluję kolego spranego
        mózgu
        • jacpie Re: Będzie podatek od aut firmowych? 07.04.06, 14:51
          Chyba nie zrozumiałeś sensu tego co napisałem. Ja po prostu twierdzę, iż
          rozwiązanie MF jest uczciwe i ma sens a wspomnienie o krajach UE służy jako
          przykład. Tekst o spranym mózgu pozostawię bez komentarza.
    • Gość: Miś Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.centertel.pl 07.04.06, 12:56
      Żałuje że Pan Bareja już nie żyje bo jego filmy o dzisiejszych czasach to byłby
      HIT... bohaterowie jego filmów dalej żyją i są w rządzie i w sejmie...

Proponuje wprowadzić podatek o prywatnego używania laptopów do celeów
      prywatnych ... można by np robić wydruk historii oglądanych stron i za każdą
      uznaną przez urzędnika za "prywatną" podatek 5 % od wielkosći średniej ceny
      żywca... a z każdy prywatny mail z tego laptopa np. 7 % ceny znaczka... do
      dzieła posłowie...
      • Gość: Gilowska Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.prywatni.pl 07.04.06, 13:10
        Proponuje wprowadzić podatek o prywatnego używania laptopów...
        Slusznie, nie pomyslałam. Zawsze licze sie z Waszą opinią. Gilowska
        • Gość: rezerwa Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.centertel.pl 07.04.06, 13:16
          I za to Cie kochamy im więcej takich przepisów tym mniejsze szanse na łapanie
          prawdziwych oszustów podatkowych ...
          • Gość: pepe no to jeszcze IP: *.ict.pwr.wroc.pl 07.04.06, 13:47
            telefonow, dlugopisow, umywalek, wody, pradu, zszywaczy, prywatnych polecen
            wydawanych sekretarce, rozmow w godzinach pracy... Nasi urzednicy chca wszystko
            doskonale uregulowac. A skutek jest taki, ze co miesiac kolejne miasto zaczyna
            placic podatki komu innemu :P
    • Gość: Pi To Pani Gilowska zapłaci 200 tys x 6% = 12tyś???? IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 07.04.06, 12:59
      I inni urzędnicy wożeni codziennie do domciu furami rządowymi po 200 000zł.
      Jeśli tak to ja chętnie zapłace za swojego starucha 5 000 x 6% = 0,3 tyś.
      Z tym, że wnoszę o wprowadzenie poprawki:
      powiększenie stawki x2 w przypadku korzystania z kierowcy firmowego/rządowego
      CZY ZYTA zapłaci rocznie 24 000zł? Jeśli nie to jest OSZUSTKĄ PODATKOWĄ.
      • Gość: POLAK Re: To Pani Gilowska zapłaci 200 tys x 6% = 12tyś IP: *.centertel.pl 07.04.06, 13:03
        Nie zapłaci bo to jest Folwark zwięrzęcy ... są ludzie do dojenia i osoby które
        doją...
    • mysz_rolna5 Re: Będzie podatek od aut firmowych? 07.04.06, 13:09
      No ale jak oni sprawdzą, czy to używanie służbowe, czy prywatne?
      • Gość: rozczarowany Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.centertel.pl 07.04.06, 13:19
        To akurat proste wystarczy sprawdzić czy oskarżony jest w krawacie... wiadomo
        klient w krawacie jest mniej awanturujący więc jemu dowalimy... a jak będzie
        siedział za kółkiem gościu w dresie to tego puścimy wolno... Kochany Kraj,
        Umiłowany Kraj,,, itd...
    • kowalsky40 Zyta Socjalistka 07.04.06, 13:09
      Ty Zyta już lepiej nic nie mów, tylko przymij godnie Leppera. Jak widzę będzie
      wam razem dobrze.
      • Gość: maciek Re: Zyta Socjalistka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 17:02
        gilo-tyna zyta kłamczucha miało być prościej i taniej
    • Gość: kierowca Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.04.06, 13:43
      "Podatek spadnie nie tylko na firmy, ale również na pracowników używających
      auta służbowe do celów prywatnych. Osoby te mają płacić za każdy dzień
      prywatnej jazdy 1/30 część 0,5 proc. wartości początkowej pojazdu." Czyli za
      wszystkie dni w miesiacu. Bo jazda do i z pracy, tez jest jazda prywatna.
      Nareszcie w tym punkcie Polska wyladowala w Europie. Na zachodzie tak juz jest
      od lat. Dlaczego ten z samochodem sluzbowym ma byc finansowo lepiej postawiony
      niz ten, który jezdzi do pracy samochodem prywatnym ??? Nie wspomne tutaj o
      benzynie, przegladach, oponach czy naprawach.
      • Gość: jan_dreptak Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:03
        gościu kierowco nie zazdrość, może zamiast się lenić trzeba było chodzić do
        szkoły wtedy też dostałbyś służbowe auto

a pomysł opodatkowania uważam za genialny, co za wspaniałe pole do
        interpretacji, praktycznie każda kontrola US może zakończyć się sukcesem bo
        zawsze będzie się można dowalić do ewidencji aut
        a co z sytuacją jak z jednego auta korzysta kilka osób, będą się składać na
        podatek, a jak wyślę pracownika w trasę w piątek a on pozna na miejscu jakąś
        pannę i będzie wracał w niedzielę to będzie prywatnie czy służbowo, a jak kupię
        10 letniego jaguara to naliczą od wartości zakupu czy ceny nowego,
        kolejny nonsens, najpierw kratki i homologacje, przypominam cinquecento van
        było samochodem ciężarowym a 12 tonowy jelcz nie był bo nie miał homologacji,
        potem wzór lisaka z którego wychodziło, że ciągnik siodłowy MAN z 500 konnym
        silnikiem, nie jest ciężarowy bo nie ma ładowności, potem definicja na 3 strony
        z mierzeniem długości od szyby do szyby, dzieleniem na połowy i sprawdzaniem,
        która połowa jest większa (słowo to nie ja wymyśliłem tylko jakiś zgrywus w MF)
        teraz kolejny idiotyzm, istne prawo murphy'ego, im nowszy akt prawny tym
        bardziej kretyński,
      • brylant1 Do wszystkich grzejących du py na państwowych ... 07.04.06, 14:10
        stołkach. Jak wam tak zle i niesprawiedliwie płacicie za paliwo to założyć
        własne firmy lenie i wziąść sie do roboty!!! i jeżdzić furami za 200tyś i
        odliczać vat itd. W czym problem biurwy??

PiS - Populizm i Socjalizm czyli dzielmy biedę sprawiedliwie po równo!!

Ciekaw jestem kto za 5-10lat będzie dokarmiał emerytów i rencistów w Polszy jak
        tak dalej pójdzie.... kolejny mój znajomy jutro wylatuje do Londynu... sam sie
        zastanawiam ...
      • Gość: m&m Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.knc.pl 07.04.06, 21:08
        Napisał:
        Dlaczego ten z samochodem sluzbowym ma byc finansowo lepiej postawiony
        > niz ten, który jezdzi do pracy samochodem prywatnym ??? Nie wspomne tutaj o
        > benzynie, przegladach, oponach czy naprawach.

Skończyły się czasy że firmy rozdają samochody służbowe na prawo i lewo. Ja mam
        samochód służbowy dla tego iż mam na tyle nie normowany czas pracy - czyli taki
        który przekracza 8 godzin i bardzo często jest też w soboty. Więc samochód
        służbowy jest dla mnie rekompesato za zabrany mój czas prywatny. Więc nie sądze
        aby to był jakiś luksus. Już w praktycznie wszyscy w firmach płaco za przejazdy
        prywatne. U nas jest zasada że w weekendy tankowanie za prywatne, to samo
        wyjazdami wakacyjnymi. Myśle ze to jest udciwe.
        Mam pytanie kto będzie sprawdzał kiedy jest przejazd prywatny a kiedy służbowy.
        Przecież nikt sie do tego nie przyzna. Będą sprawdzali w firmach gdzie jest
        parkowany samochód - jak.
      • Gość: m&m Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.knc.pl 07.04.06, 21:17
        A co z handlowcami. Których siedziba firmy jest po drugiej stronie kraju. Czy ma
        codzienie odprowadzać samochód do centrali firmy. Kto to bedzie sprawdzał kiedy
        jest przejazd służbowy a kiedy prywatny
        • Gość: Gilowska Re: Będzie podatek od aut firmowych? - moduł GPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:24
          "Jak będą sprawdzali w firmach gdzie jest parkowany samochód - jak?"
          To bardzo proste. Wprowadzimy obowiązek sprzężenia samochodu z rejestrującym
          modułem GPS i niczego już nie ukryjecie cha! cha!
    • Gość: bosman Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.interserwer.pl 07.04.06, 14:02
      Ciekawe, kto sie przyzna do prywatnego uzywania auta sluzbowego :) Druga
      ciekawa rzecz to jak skarbowka udowodni, ze ktos uzywal samochodu do celow
      prywatnych. Przeciez to bedzie martwy przepis.
    • Gość: Marco Polo Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: S1PS,1.* / *.ing.nl 07.04.06, 14:03
      Mieszkam w Holandii i mam samochod sluzbowy. Co roku place podatek za
      uzytkowanie prywatne. Jest to dla mnie zupelnie normalne i uwazam ze jest to
      fair. NIkt tu nie mysli ze jest to jakas dziwna sprawa. Prywatne uzytkowanie
      samochodu sluzbowego jest niejako przywilejem (nie musisz kupowac sobie
      wlasnego samochodu, placic za ubezpieczenie, etc.) wiec zaplac choc niewielki
      podatek.
      • brylant1 do cfaniaka -marco polo 07.04.06, 14:13
        niech zarobki w polszy będą takie jak w twoich nederlandach i OK można płacić
        ale jak na razie to wszystko ssiemy z UE poza stawkami płacowymi!!!!!
      • Gość: cpu Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.gdynia.mm.pl 07.04.06, 21:26
        A dlaczego ma płacić Państwu, skoro to firma ponosi koszty o których piszesz ?
        Wiele firm pewnie sobie te koszty w jakiś sposób rekompensuje u pracownika, ot
        chociażby w postaci jego większej dyspozycyjności. Bo chyba nie ulega
        wątpliwości, że w naszym kraju średni czas pracy jest "nieco" dłuższy niż w
        cywilizowanej Holandii ?
    • Gość: Wku$%#@iony. Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:34
      Nie lepiej od razu nałożyć 100% podatek od zysku, 200% od obrotu, 1000% od
      zatrudniania, 12300% od oddychania i 81239*10^123% od zmiany skarpetek?????
      A potem może Malezja albo Azerbejdzan otworzą rynek pracy dla Polaków, więc
      wszyscy wyjadą a rząd darmozjadów będzie żył z opodatkowannia pracy Polaków za
      granicą.
    • Gość: acha Precz ze złodziajami z PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:11
      Sami jezdza na koszt podatnika, a tym, którzy ten kraj utrzymuja chcialiby
      najlepiej zalozyc stryczek na szyje.
      Wprowadzmy podatek od oddychania.
      PIS to kolesie, ktorzy mentalnie nie sa w stanie rozstac sie z komunizmem.
    • Gość: Pi Kłamliwa Zyta - zamiast obniżać podwyższa podatki IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 07.04.06, 15:21
      Zamiast upraszczać komplikuje - wymyśla nowe kosztowne dla obywateli podatki.
      Kosztowne bo cały dochód zostanie zeżarty przez nowo powołane wydziały
      pobierania tego podatku.
      Po co kłamć ? podwyższyć kolejny raz stawki podatków! Chociaż komunoPiSowi
      ciągle mało - akcyza w górę ale to za mało! opodatkować emigrantów zmywających
      gary w Anglii - mało! Komu by tu jeszcze dop...?
      Zyta za późno Cię z PO wywali - bo że słusznie to kolejny raz udowodniłaś!
    • Gość: autochton Wprowadzic podatek w wysokosci 0,2% ceny auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:25
      (ceny zakupu) miesiecznie dla pracownika uzywajacego auta sluzbowego rowniez
      prywatnie. Jezeli komus to za duzo, to niech zostawia auto sluzbowe pod firma i
      jezdzi prywatnym.
      Sprawa praktykowana w Niemczech od lat i nie wymaga zadnej ewidencji. Jezeli
      ktos uwaza, ze nie uzywa prywatnie to musi przez rok prowadzic szczegolowa
      ewidencje jazd i wytlumaczyc w jaki sposob dojezdza do pracy czy tez na zakupy.
      • Gość: trzeba_wiac Re: Wprowadzic podatek w wysokosci 0,2% ceny auta IP: *.polkomtel.com.pl 07.04.06, 15:47
        Dlaczego podatki zawsze rosną? Nie mam służbowego samochodu, ale uważam, że
        takie przepisy to głupota. Żeby było sprawiedliwie to chcę mieć możliwość
        odliczenia moich realnych kosztów dojazdu prywatnym autem. Jak pracowałem w
        Niemczech to w rozliczeniu PIT przedstawiłem ile kilometrów dziennie jeździłem
        do pracy, razy ilość pracujących dni, razy kilometrówka i wliczyłem w koszty
        uzysku. Jakby było takie prawo to samochód służbowy przestałby być traktowany
        jako element wynagrodzenia tak jak jest teraz. Rząd oczywiście proponuje
        jeszcze bardziej przyłożyć ludkom zachecając wszystkich albo do oszustw (tzw.
        samozatrudnienie, na czarno) albo do wyjazdu z kraju. Przy okazji, straciłem
        już cierpliwość i myślę albo i o jednym, i o drugim. Dlaczego maja mnie doic
        więcej niz innych?
        • Gość: Rrrrrrrrrrrrrrrrrr Re: Wprowadzic podatek w wysokosci 0,2% ceny auta IP: 212.160.172.* 07.04.06, 16:09
          Dokładnie - takie bezsensowne podwyżki podatków będą prowadziły do coraz
          większej szarej strefy i emigracji najzdolniejszych jednostek. Nic dobrego z
          tego nie wyniknie.
      • Gość: Rrrrrrrrrr Akurat Niemcy nie są dobrym przykładem IP: 212.160.172.* 07.04.06, 16:07
        W tej chwili Niemcy to kraj o niskim wzroście PKB właśnie poprzez zbyt wysokie
        podatki.
        Proponuje szukać wzorców w Irlandii czy ew. W. Brytanii a nie w Niemczech.
        Niemcy są bogaci i po latach dynamicznego rozwoju stagnacja im tak strasznie
        nie zaszkodzi. Polska nie może sobie na to pozwolic. Polsce potrzebny jest
        dynamiczny rozwój gospodarczy, a podwyższanie podatków tylko ten rozwój hamuje.
    • Gość: poseł Re: Będzie podatek od aut firmowych? IP: *.Astral.Lodz.PL 07.04.06, 15:35
      Mam propozycję dla posłów: Stanowisko posła będzie się wiązało z prowadzeniem
      działalności gospodarczej. I wtedy niech jakiś wydział będzie non stop ich
      kontrolował. Myślę, że wtedy bardzo szybko zlikwidowane zostaną bzdurne przepisy.
    • Gość: mobbick jedno pytanie IP: 212.160.172.* 07.04.06, 15:42
      A jak Zyta jezdzi sluzbowym autem z kierowca, to kto bedzie placil podatek:
      Zyta czy kierowca? :)
    • nieprawomyslny Re: Będzie podatek od aut firmowych? 07.04.06, 15:44
      W ogole nalezaloby ukrocic kwestie aut sluzbowych. Zadnych ulg dla firm.
      Jesli auto nie stanowi "bazy produkcyjnej" -tj nie sluzy bezposrednio
      dzialalnosci dochodowej firmy (np a. ciezarowe w firmach transportowych), to
      nie powinno byc zadnych ulg w vat. Potem mamy 30 -40 % sluzbowek na drogach,
      pedzacych po 150 km/h na miejskich dziurach,(no bo przeceiz kierowca nie musi
      sie martwic o nie swoj samochod). Nigdzie na swiecie nie widzialem tyle aut
      sluzbowych co w pl, gdzie nawet prezesunio z pensja 50tys, skapi kasy zeby
      sobie kupic auto w salonie z vat'em, tylko bierze krolewicz cayenne na firme, z
      kratka zeby bylo zabawniej.
    • Gość: aa lodówka znowu sie "zapełnia..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:47
      Chyba PO odkupi copyright spotu PiS-z kampanii wyborczej. Przyda sie jak
      znalazł...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka