Dodaj do ulubionych

Sfinks kupił sieć restauracji Chłopskie Jadło

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:23
Kiedyś Sphinx bardziej dbał o klientów. Teraz owszem - idzie siłą rozpędu. Ale
to nie to samo. Jedzenie już robione "na odwal" i ze słynnych dużych porcji
nieiwele zostje. Nie jestem żarłokiem, ale ta obserwacja mnie dziwi / smuci.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:32
      standarty poszły ostro w dół w Białymstoku - jest wrażenie że dostaje się
      resztki, niby wszystko to samo ale takie niedorobione np. sok pożeczkowy (SOK)
      smakuje jak 25% soku i 75 wody, pizza blada,mdła - shorma na starym tłuszczu
      robiona ---
      • Gość: Klient Czyli jednak prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:44
        W białostockim Sphinxie stołowałem się chyba tylko 2 razy, ale jakiś czas temu.
        Było jeszcze znośnie. Kiedyś będąc w innych miastach szukałem Sphinxa, bo było
        wiadomo, że można dobrze zjeść za umiarkowaną cenę i nacieszyć się dobrą
        obsługą. Teraz już często (nie mówię, że wszędzie) shoarma wygląda jak wysięta z
        tektury. Jakieś drobne zmielone nie-wiadomo-co. Pomijam, że miałem nieodparte
        wrażenie, że dopiero co wyjechała zmikrofalówki. Bułeczkami i sosami na
        przystawkę dobrych klientów się nie utrzyma. Może to przez taką zwykłą rutynę?
        Nie wiem...
        • Gość: Salmon Re: Czyli jednak prawda IP: *.crowley.pl 12.04.06, 11:55
          zauwazylem to samo. juz do sfinxsa staram sie nie chodzic.
          najgorsze co moze zrobic restauracja lub bar to obnizyc poziom. przeciez nie
          jest trudno utrzymac poziom - trzeba tylko chciez... az, ze jest to tez troche
          drozsze... coz, w przeciwnym wypadku laduje sie na rowni pochylej....

jak sfinx wejdzie na gielde i nie zrobi nic z poziomem uslug i jedzenia to
          odradzalbym kupno ich akcji jako dlugoterminowa inwestycje :)
    • cezaryga Sfinx cały czas spada w dół 12.04.06, 12:01
      To juz nie to samo co kilka lat temu. Postawili na ilośc a nie na jakość.
      pamiętam Sfinksa z Łodzi, kilka lat temu było jeszcze OK. Ale w Warszawie te
      ich kilka restauracji to porażka. Wczoraj koleżanka w Sfinksie dostala ciasto
      pomarańczowe którego nie dało sie zjeść - takie było twarde. Oczywiście była to
      ostatnia porcja. O pozostałych pozycjach z menu równiez szkoda mówić.
      • Gość: Neolit Re: Sfinx cały czas spada w dół IP: 64.208.49.* 12.04.06, 12:09
        Pomijam fakt ze spadanie w gore jest niemozliwe. A z drugiej strony nie wiem na
        jak trefne Sphinxy wy trafiacie. Nigdy ale to nigdy nie zawiodlem sie na
        jedzeniu a tym bardziej na obsludze. Argument o mniejszych porcjach jest wogole
        smieszny chyba ze ktos ma w miescie jednego Sphinxa i tam sie rzeczywiscie nie
        staraja. Moze to kwestia szczescia ale ja jeszcze sie nie zawiodlem.

s9.bitefight.pl/c.php?uid=70271
        • Gość: mix Re: Sfinx cały czas spada w dół IP: *.mlab.pg.gda.pl 12.04.06, 12:20
          ja tez potwierdzam ze porcje mniejsze są.... pozatym frytki często mają
          nieswieże. Ogolnie tak jak kiedys bardzo czesto jadłem w sphinxie- teraz
          przestałem :(
          • Gość: M Re: Sfinx cały czas spada w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:23
            Cóż, na podpuche sie wysilili, a teraz mają dużo klientów i im sie nie chce.
        • Gość: Leszek Re: Sfinx cały czas spada w dół IP: 193.59.91.* 12.04.06, 12:43
          Jedyne, co trzyma tę sieć na rynku, to dostępność (brawa dla gości od Real
          Estate)oraz niezły serwis. Jakość fatalnie obniżająca się z roku na rok i
          rosnąca konkurencja niebawem spowoduje, że ludzie przestaną tam chodzić...
          Chłopskie Jadło to sposób, aby zbudować drugą nogę na rodzimej kuchni
          etnicznej, ale jeżeli zaczną tak zarządząć jakością jak w Sfinxie, to koneic
          bedzie szybki. Ot i cała sprawa....
      • Gość: chilas Re: Sfinx cały czas spada w dół IP: *.aster.pl 03.01.07, 15:22
        sfinx spadł na psy!! chodzilem często do c.h. reduta,jedzenie bylo dobre i
        sporo,ale to co ostatnio tam mi podano to nie da sie nazwać
        posiłkiem,mało,zesmażone i odgrzane na maxa,porozciągane po talerzu we
        wszystkie strony,porażka.chyba sie na HAMMURABIEGO przeżuce!
    • Gość: Simon Sfinksy sa rozne IP: *.elzab.com.pl 12.04.06, 12:26
      Mieszkam w Zabrzu, mamy tutaj dwa Sfinksy, jeden na glownej ulicy Zabrza,
      niedaleko rynku, drugi 500m w centrum handlowym, mimo ze niby to samo, obu
      restauracji nie da sie porownac. W centrum handlowym mam wlasnie wrazenie ze
      jem jakies resztki, niedobra surowka, nieswiezy olej, bylem tam pare razy z
      rozpedu i juz wiecej nie pojde. Natomiast na tej w centrum nie zawiodlem sie
      nigdy i chociaz teraz zawsze patrze z podejrzliwoscia na to co mi podaja, to
      chodze tam chetnie. Widac...ta sama restauracja, ale nastawiona na roznych
      klientow, moze taka jest polityka w calej Polsce.
      • adam.st.rutkowski Re: Sfinksy sa rozne 12.04.06, 12:45
        Mieszkam w Lodzi i korzystam z przybytkow Shinxa w roznych punktach Nekropolis.
        Musze przyznac ze od jakiegos czasu nastapilo pogorszenie oferowanego jadla. Co
        prawdna porcje sa duze, przyjamniej jak dla mnie, ale suroweczki juz nie takie
        jak dawniej, a miesko jakies takie gumowe i ciagliwe. Pizza nigdy nie byla tam
        rewelacyjna, ale przeciez wiadomo ze na pizze to sie tutaj nie przychodzi.
        Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: jimmy Re: Sfinks kupił sieć restauracji Chłopskie Jadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:29
      Słyszałem, że właściciel Sphinxa sprzedał go jakiś czas temu i otwożył Siouxa,
      wydaje mi się, że tam jest teraz lepsze jedzenie, nie wiem tylko ile tych
      restauracji jest w kraju, wiem, że jest w Poznaniu.
      • Gość: fan Re: Sfinks kupił sieć restauracji Chłopskie Jadło IP: *.koba.pl / *.koba.pl 12.04.06, 12:48
        To, że odgrzewają żarcie w mikrofali jest pewne. Dostałem z kumplem ostatnio ryż, w postaci kamienia. Taki objaw ma ryż własnie po podgrzaniu w tym urządzeniu. Dobrze, że żaden z nas nie zagryzł mocniej tego czegoś bo zęby z pewnością poszłyby sie kochać. Po reklamacji otrzymalismy frytki, ale po 10-15 minutach, gdy reszta na talerzu była juz zimna. Generalnie jednak trzeba przyznać, że nie jest drogo, porcje sa spore, a obsługa należy do jednych z lepszych.
      • Gość: archie Re: Sfinks kupił sieć restauracji Chłopskie Jadło IP: 212.160.252.* 12.04.06, 13:08
        dawny właściciel sphinxa otworzył wooka - knajpę z chińskim żarciem (jest w
        łodzi, nie wiem jak w innych miastach). w planach jest stworzenie sieci na całą
        polskę.
    • Gość: oświęcimer Nie brandów tylko marek !!! IP: *.ifj.edu.pl 12.04.06, 12:49
      Śmieszne są te chłopki co myślą, że jak coś powiedzą z angielska to już są
      super, hiper profesjonalni
    • Gość: baraja Re: Sfinks kupił sieć restauracji Chłopskie Jadło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 13:08
      Co prawda to prawda. Dawniej było więcej i człowiek zostawiał. Teraz jakby
      mniej i znacznie mniej smaczniej. Dodatkowo, po posiłku, na czole wyskakują mi
      już trzy "bomby", a nie jedna, jak to miało miejsce kilka lat temu. Wniosek
      jest jeden: stawiają na żywienie masowe i tym samym jest im bardzo blisko
      do "Restauracji McD'S". Smutne, prawdziwe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka