Dodaj do ulubionych

Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze

02.05.06, 11:10
Proponuję zabronic eksmisji darmozjadów, a dla męt społecznych wporwadzic
darmowe lokale z marmurami na klatkach schodowych.
Obserwuj wątek
    • owrank jak zwykle PRACA - jak bedzie to beda remonty 02.05.06, 11:44
      Jak zwykle przyczyna jest brak PRACY - jak bedzie praca i zarobki to ludzie
      beda remontowali i kupowali nowe - nie moazna miec co do tego zadnych
      watpliwosci. Natomiast poki co socjalizm popularyzowany przez nasze kolejne
      rządy pracy tej nie daje i dawał nie będzie...
      • xx23 Re: jak zwykle PRACA - jak bedzie to beda remonty 02.05.06, 14:32
        owrank napisał:

> Jak zwykle przyczyna jest brak PRACY - jak bedzie praca i zarobki to ludzie
        > beda remontowali i kupowali nowe - nie moazna miec co do tego zadnych
        > watpliwosci. Natomiast poki co socjalizm popularyzowany przez nasze kolejne
        > rządy pracy tej nie daje i dawał nie będzie...

Podziekuj Michnikowi i Owsiakowi za ostatnie lewackie 17 lat III RP!
        • Gość: Prudent Do xx23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 15:17
          Jej jedno, krótkie zdanie - "podziekuj Michnikowi i Owsiakowi za ostatnie
          lewackie 17 lat III RP!" a juz xx23 zarobiłeś dziś bez pracy 300 zl za
          umieszczonego posta (podstawa 10 zł x3 za oplucie Michnika i x10 za oplucie
          Owsiaka).

Trzeba mieć charakter żeby tak pracować.
          Jeżeli przypomnę sobię pracę Michnika to gazeta założona przez niego jako jedna
          z pierwszych oficjalnie przebiła się z wiadomościami, które przekazywaliśmy
          wcześniej w ukryciu i do dzisiejszego dnia jest niewygodna dla każdej władzy
          (nie dziwi mnie więc, że jest tak piętnowana)
          Owsiak natomiast dał mi i mi podobnym ludziom nadzieję, że możemy coś razem
          zrobic dobrego i będzie to rzeczywiście wielkie. Teraz mam łzy w oczach jak w
          szpitalu prawie wszystkie droższe sprzęty mają nalepkę Orkiestry. Mozna by
          odnieść wrażenie, że leczylibyśmy się u szmanów gdyby nie on.
          Spodziewam się, że jeżeli tak ich krytykujesz Twoja praca jest równie wielka,
          przez dziesiątki lat anonimowa i zapewne wiele w swoim życiu zdążyłeś władzy
          się przysłużyć.
          Nie pozdrawiam

• zigzaur Re: Do xx23 03.05.06, 10:14
            Jeśli już dziękować za to, co jest, to:
            - Lepperowi, który trzęsie Polską od roku 1992 a wszystkie ugrupowania
            polityczne oprócz UW i PO całują go wszędzie
            - SLD - wiadomo
            - PSL - wiadomo
            - wojującym katolikom, dla których jest najważnejsze, aby Polska była biedna ale
            katolicka
      • Gość: ma-ryja jak zwykle PRACA - jak bedzie to beda remonty IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.06, 16:55
        Polacy nie sa stworzeni do zachowywania czegokolwiek. Jak beda miec prace to
        popracuja do nastepnej wyplaty, popija i po pracy. A pracodawca moze sam
        pracowac, jak go stac bylo wybudowac fabryke. Takie jest myslenie. I byle latwo,
        byle jak, byle do pierwszego. Ile porzadnych budnykow poniemieckich przejeli
        Polacy i jak je zniszczyli. Nie zrobili nic, najpierw zburzyli i nic nie
        wybudowali. Kto nie potrafi uszanowac cudzej pracy, nie uszanuje rowniez swojej.
        • aron2004 Re: jak zwykle PRACA - jak bedzie to beda remonty 02.05.06, 17:03
          Gość portalu: ma-ryja napisał(a):

> Ile porzadnych budnykow poniemieckich przejeli
          > Polacy i jak je zniszczyli. Nie zrobili nic, najpierw zburzyli i nic nie
          > wybudowali.

O przepraszam. W Lublinie budynki poniemieckie nadal stoją.
      • Gość: LMB Praca jest, od ręki. IP: *.icpnet.pl 02.05.06, 21:47
        > Jak zwykle przyczyna jest brak PRACY - jak bedzie praca

Praca jest, od ręki, tylko ludzi nie ma.

> Natomiast poki co socjalizm popularyzowany przez nasze kolejne
        > rządy pracy tej nie daje i dawał nie będzie...

Bo rząd pracy nie daje.
        • Gość: aron Re: Praca jest, od ręki. IP: *.pl / *.enterpol.pl 03.05.06, 06:05
          Gość portalu: LMB napisał(a):

> > Jak zwykle przyczyna jest brak PRACY - jak bedzie praca
          >
          > Praca jest, od ręki, tylko ludzi nie ma.

bo wielu za 600 zł nie chce pracować.
    • Gość: krotki jest źle!!?? IP: *.torun.mm.pl 02.05.06, 12:04
      Mamy miliony bezdennych mieszkań w płycie - która MUSI sie zawalić
      (pierwotnie mówiono że sa to budynki na 40 lat teraz mowi sie o 70 latach -
      problem jest w rdzewiejących hakach na których wiszą te klocki) ale mamy tez ok
      2.5 mln mieszkan, które nam liościwie kapitalizm zostawł a komuinisci nie
      zdołali zniszzczyć. A sa to najczęściej piekne, wielkie mieszkania na które nie
      stac narazie młodych ludzi. Kilka lat temu remontowałem w kamiecy z 1900 roku
      mieszkanie - rozbijałem sciany, wszystkie instalacje kładłem od nowa - pozostały
      tylko krzywe podłogi i krzywa stolarka świadcząca o wieku mieszkania - reszta
      nowiutka - wyszedł bajer!!!( koszt 350 zł od 1 m 2); opalone okna z 1900 roku są
      szczelne, mieszkanie jest ciepłe, (wiadomo 2 małe ściany zewnętrze) idealnie
      połozone- centrum ( w 1900 roku kaminica budowana na obrzeżach to dziś centrum
      prawie), pokoje sa duże 20 i 30 m, wysokie, jasne - problem zaczyna sie za
      drzwiami niby klatka wymalowana, sprzatana ale przez lumpów obsikana . Myslę
      sobie tak; gdyby wszyskie mieszkania tak zrobic i wynajmowac normalnym ludziom
      było świetnie!! Ale w kamienicy mieszkają biedni lokatorzy - ani chcą słyszeć;
      1/ o założeniu c.o. ( wola piece bo taniej napalą czymkolwiek), 2/ o
      podwyższaniu standardu ( budowie przadnych łaziek) 3/ kapitalnym remoncie - boja
      sie podwyżek. Błęne kolo Ale zastanówmy sie lokatorów tych ( najczęsciej ich
      rodziców) wprowadzili komuniści do centrów a ci ludzi po prostu chca mieszkac
      tanio a to w centrum ciężko zatem dpomy niszczeja ale ....... powoli domy sie
      podnosza z ruin i myśłe że 50 lat po komunie ( niestety aż tyle_) bedziemy mieli
      strówki takie jak w Holandi czy Niemczech. Wypada poczekac - echhhhhhhhhh

Pozdrawiam
      • Gość: wroclawianka Re: jest źle!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:43
        Ludziom nie chce się dążyć do tego aby mieszkać godnie.
        Wystarcza im mieszkanie w płycie lub (ja to nazywam "slumsach") klitka w
        nowobudowanych strzeżonych osiedlach wielkości 40m2 z otwartą kuchnia na salon.
        Fakt - nowe mieszkanie fajne - ale nie na długo, bo wiadomo jak się te budynki
        buduje (najtańsza technologia, materiały o najniższej jakości, lokalizacje takie
        sobie). Mówie tak bo mam znajomych którzy takowe cudo kupili i nie dość że
        mieszkają na wygwizdowie, to jeszcze budynek po pół roku osiadł i wszystkie
        sufity im popękały.
        Wolę swoje, wielkim nakładem sił podnoszone z prawie ruiny mieszkanie w
        poniemieckiej willi, o wielkości ponad 100m dla 3 osób. Tylko że nam się chce.
        Czego innym też życzę.
        • Gość: rexhunt bullshit IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 02.05.06, 16:43
          zazdroscisz ze kupili nowe? nie kazdy ma chec klepania starego domu w ktorym nie ma zadnych mediow...
        • Gość: odwazny Re: jak sie chce, to sie ma........ IP: *.mad1.adsl.uni2.es 03.05.06, 10:14
          Nie zgadzam sie z wieloma opiniami.
          jak sie chce lepiej mieszkac - to mozna. Wymaga to troche wkladu pieniznego i
          codziennego wkladu.

Wykupilem stara rudere od wlasciciela-kamienicznika, ktory potrzebowal na
          wodke. Sam wyremontowalem cale odkupione pietro, pracowalem w wakacje, soboty i
          niedziele (z zawodu jestem skromnym nauczycielem) - po 2-ch latach mam
          wspaniale mieszkanie (zrobione z dwoch), ogrod, nawet mam maly basen. Inni
          lokatorzy, krotzy nie wykupili na czas mieszkan od tego kamienicznika, maja
          teraz do czynienia z jego "zagranicznymi dziecmi i wnukami, ktorzy wszystko
          maja w nosie. A ja, mieszkam na ponad 120m2 i sie smieje. Koszt operacji -
          ZAPAS WODKI na rok, plus duzo wlasnej pracy, troche sprytu i zaparcia.

Nie w<ierze, ze remont pochlonia az tyle pieniedzy. Poprostu trzeba CHCIEC!!!!!

• cookies3 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 12:55
      Przywrócić ulgi budowlano-remontowe. Rokrocznie wielu włascicieli i lokatorów
      mieszkan,remontowalo i modernizowalo swoje locum. W tym roku zauważa się
      mniejszą aktywnośc w tym zakresie. Ulga motywowala mieszkancow do dbalosci
      o mieszkania. Sprawa powinna byc ponownie rozwazona i wprowadzona ;jestem
      podobnie ,jak wielu innych,za przywroceniem tej ulgi.
    • kabu12 Niedługo ...! 02.05.06, 12:59
      Niedługo się poprawi w budownictwie.Przecież PiS obiecał 3,5 mln. mieszkań .
    • Gość: zibi1010 Barana, ktory "wyliczal" procenty - do podstawowki IP: *.asta-net.com.pl 02.05.06, 14:22
    • rychu501 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 14:24
      Mam w pracy kolegę który chce sie budowac i opowiada jakie to są przepisy, od
      tego należałoby zmienic wszystko:
      1. zlikwidować armię "pieczątkarzy" na którą trzeba wydać około 10tysięcy
      złotych,
      2.zmniejszyć VAT na budownictwo mieszkaniowe,
      3.zmienić odpowiedzialność za budowę takiego domku, nie powinno tak byc,że jest
      kierownik budowy a po zakończeniu dodatkowo odebrać musi jakiś inspektor
      budowlany, jeżeli jest kierowmik budowy ON powinien za wszystko odpowiadać od
      początku do końca.
      4.pomoc gminy w nabywaniu działek budowlanych
      5.uzbrajanie działek przez gmine, ponoć jest to obowiązkiem gminy ale różnie z
      tym bywa.
      6.nałożyć obowiązek na gminnego geodetę na wytyczenie planu budynku, przeważnie
      tak jest,że robią to w czasie pracy ale prywatnie.
    • rychu501 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 14:31
      Mój syn od roku przebywa w Londynie i czasami podglądam go przez
      www.maps.google.com mocno powiększam tą dzielnicę w którek mieszka i widzę jak
      na dłoni budynki i czasami pytam czy tam wogóle nie ma bloków, on mi
      odpowiada,że w tej dzielnicy wielkości Puław, praktycznie nie ma bloków,
      większość to są domki jednorodzinne szeregowce, z przodu jest podjazd z tyłu
      mały ogródek.
      • Gość: Zenek Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze IP: *.bulldogdsl.com 02.05.06, 19:01
        Nie mam pojęcia gdzie mieszka twój syn Rychu, być może jest to Notting Hill,
        ale zapewniam cię, że większość tego miasta to tylko z satelity tak pięknie
        wygląda, plus reszta to twoja wyobraźnia. Jak cię kiedyś synowiec do Londynu
        zaprosi i zabierze do Kenton na przykład i zobaczysz to na własne oczy, to
        trochę zmienisz zdanie. Zmienisz zdanie zupełnie, jak wejdziesz do któregoś z
        takich segmentów i rypniesz czaszką o powałę np. wchodząc na schody. A jak
        jesteś korpulentny, to wcale nie wejdziesz.
    • icc217 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 15:55
      Nie mowiac juz o niechlujstwie samych lokatorow ... brrrrrrrrrr
    • Gość: 3 miliony! Gdzie jest te 3 miliony mieszkań, pisiory?!?!? IP: *.chello.pl 02.05.06, 15:56
      Czy są choćby jakieś ich plany? Czekam na odpowiedz wyznawców dwóch kurdupli i
      spółki, dziwne że takie galby czy inne typy w takich wątkach zawsze milczą...
    • aron2004 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 16:47
      rzucić palenie to będzie na remonty
    • Gość: @@@ a jakie są nasze zarobki i warunki życia, hę? IP: *.autocom.pl 02.05.06, 16:51
      (nie mówię o 1% tych którym się powodzi, ich stać na remonty).
      • Gość: A szkoda Re: a jakie są nasze zarobki i warunki życia, hę? IP: *.mad1.adsl.uni2.es 03.05.06, 10:17
        Ciagle placze, narzekania - nasza druga natura wyzsana z mlekiem matki.

Nie ploacz, zakasz rekawy, zrob remont sam. Nie ogladaj sie, ze ci ktos inny
        zrobi remont za darmo. Komunizm sie skonczyl.
    • Gość: JasioJasio Spokojnie!!! IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 02.05.06, 17:24
      Przecież Miłościwie Nam Panujący PIS obiecał 3 miliony mieszkań. Do spółki z
      Przestępcą Lepperem na pewno dadzą radę!
    • Gość: Zenek Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze IP: *.bulldogdsl.com 02.05.06, 18:49
      Proponuję przyjechać do Wielkiej Brytanii i zwiedzić miejsca tradycyjnie
      zamieszkane przez tutejszą klasę pracującą. I na łazienki proszę zwrócić uwagę,
      na instalację sanitarną na zewnątrz budynku (standard), na ogrzewanie, okna i
      parę innych rzeczy, do wyboru. Podsumowując, ch..nia i mrok. Więc nie
      porównujcie mi tutaj Stegien do Chelsea, a Bemowa do Kensington. Na Manor Park
      zapraszam panowie analitycy, albo do East Ham.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka