aaa64 02.05.06, 11:10 Proponuję zabronic eksmisji darmozjadów, a dla męt społecznych wporwadzic darmowe lokale z marmurami na klatkach schodowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owrank jak zwykle PRACA - jak bedzie to beda remonty 02.05.06, 11:44 Jak zwykle przyczyna jest brak PRACY - jak bedzie praca i zarobki to ludzie beda remontowali i kupowali nowe - nie moazna miec co do tego zadnych watpliwosci. Natomiast poki co socjalizm popularyzowany przez nasze kolejne rządy pracy tej nie daje i dawał nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: jak zwykle PRACA - jak bedzie to beda remonty 02.05.06, 14:32 owrank napisał: > Jak zwykle przyczyna jest brak PRACY - jak bedzie praca i zarobki to ludzie > beda remontowali i kupowali nowe - nie moazna miec co do tego zadnych > watpliwosci. Natomiast poki co socjalizm popularyzowany przez nasze kolejne > rządy pracy tej nie daje i dawał nie będzie... Podziekuj Michnikowi i Owsiakowi za ostatnie lewackie 17 lat III RP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prudent Do xx23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 15:17 Jej jedno, krótkie zdanie - "podziekuj Michnikowi i Owsiakowi za ostatnie lewackie 17 lat III RP!" a juz xx23 zarobiłeś dziś bez pracy 300 zl za umieszczonego posta (podstawa 10 zł x3 za oplucie Michnika i x10 za oplucie Owsiaka). Trzeba mieć charakter żeby tak pracować. Jeżeli przypomnę sobię pracę Michnika to gazeta założona przez niego jako jedna z pierwszych oficjalnie przebiła się z wiadomościami, które przekazywaliśmy wcześniej w ukryciu i do dzisiejszego dnia jest niewygodna dla każdej władzy (nie dziwi mnie więc, że jest tak piętnowana) Owsiak natomiast dał mi i mi podobnym ludziom nadzieję, że możemy coś razem zrobic dobrego i będzie to rzeczywiście wielkie. Teraz mam łzy w oczach jak w szpitalu prawie wszystkie droższe sprzęty mają nalepkę Orkiestry. Mozna by odnieść wrażenie, że leczylibyśmy się u szmanów gdyby nie on. Spodziewam się, że jeżeli tak ich krytykujesz Twoja praca jest równie wielka, przez dziesiątki lat anonimowa i zapewne wiele w swoim życiu zdążyłeś władzy się przysłużyć. Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Do xx23 03.05.06, 10:14 Jeśli już dziękować za to, co jest, to: - Lepperowi, który trzęsie Polską od roku 1992 a wszystkie ugrupowania polityczne oprócz UW i PO całują go wszędzie - SLD - wiadomo - PSL - wiadomo - wojującym katolikom, dla których jest najważnejsze, aby Polska była biedna ale katolicka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma-ryja jak zwykle PRACA - jak bedzie to beda remonty IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.06, 16:55 Polacy nie sa stworzeni do zachowywania czegokolwiek. Jak beda miec prace to popracuja do nastepnej wyplaty, popija i po pracy. A pracodawca moze sam pracowac, jak go stac bylo wybudowac fabryke. Takie jest myslenie. I byle latwo, byle jak, byle do pierwszego. Ile porzadnych budnykow poniemieckich przejeli Polacy i jak je zniszczyli. Nie zrobili nic, najpierw zburzyli i nic nie wybudowali. Kto nie potrafi uszanowac cudzej pracy, nie uszanuje rowniez swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: jak zwykle PRACA - jak bedzie to beda remonty 02.05.06, 17:03 Gość portalu: ma-ryja napisał(a): > Ile porzadnych budnykow poniemieckich przejeli > Polacy i jak je zniszczyli. Nie zrobili nic, najpierw zburzyli i nic nie > wybudowali. O przepraszam. W Lublinie budynki poniemieckie nadal stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Praca jest, od ręki. IP: *.icpnet.pl 02.05.06, 21:47 > Jak zwykle przyczyna jest brak PRACY - jak bedzie praca Praca jest, od ręki, tylko ludzi nie ma. > Natomiast poki co socjalizm popularyzowany przez nasze kolejne > rządy pracy tej nie daje i dawał nie będzie... Bo rząd pracy nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Praca jest, od ręki. IP: *.pl / *.enterpol.pl 03.05.06, 06:05 Gość portalu: LMB napisał(a): > > Jak zwykle przyczyna jest brak PRACY - jak bedzie praca > > Praca jest, od ręki, tylko ludzi nie ma. bo wielu za 600 zł nie chce pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki jest źle!!?? IP: *.torun.mm.pl 02.05.06, 12:04 Mamy miliony bezdennych mieszkań w płycie - która MUSI sie zawalić (pierwotnie mówiono że sa to budynki na 40 lat teraz mowi sie o 70 latach - problem jest w rdzewiejących hakach na których wiszą te klocki) ale mamy tez ok 2.5 mln mieszkan, które nam liościwie kapitalizm zostawł a komuinisci nie zdołali zniszzczyć. A sa to najczęściej piekne, wielkie mieszkania na które nie stac narazie młodych ludzi. Kilka lat temu remontowałem w kamiecy z 1900 roku mieszkanie - rozbijałem sciany, wszystkie instalacje kładłem od nowa - pozostały tylko krzywe podłogi i krzywa stolarka świadcząca o wieku mieszkania - reszta nowiutka - wyszedł bajer!!!( koszt 350 zł od 1 m 2); opalone okna z 1900 roku są szczelne, mieszkanie jest ciepłe, (wiadomo 2 małe ściany zewnętrze) idealnie połozone- centrum ( w 1900 roku kaminica budowana na obrzeżach to dziś centrum prawie), pokoje sa duże 20 i 30 m, wysokie, jasne - problem zaczyna sie za drzwiami niby klatka wymalowana, sprzatana ale przez lumpów obsikana . Myslę sobie tak; gdyby wszyskie mieszkania tak zrobic i wynajmowac normalnym ludziom było świetnie!! Ale w kamienicy mieszkają biedni lokatorzy - ani chcą słyszeć; 1/ o założeniu c.o. ( wola piece bo taniej napalą czymkolwiek), 2/ o podwyższaniu standardu ( budowie przadnych łaziek) 3/ kapitalnym remoncie - boja sie podwyżek. Błęne kolo Ale zastanówmy sie lokatorów tych ( najczęsciej ich rodziców) wprowadzili komuniści do centrów a ci ludzi po prostu chca mieszkac tanio a to w centrum ciężko zatem dpomy niszczeja ale ....... powoli domy sie podnosza z ruin i myśłe że 50 lat po komunie ( niestety aż tyle_) bedziemy mieli strówki takie jak w Holandi czy Niemczech. Wypada poczekac - echhhhhhhhhh Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka Re: jest źle!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:43 Ludziom nie chce się dążyć do tego aby mieszkać godnie. Wystarcza im mieszkanie w płycie lub (ja to nazywam "slumsach") klitka w nowobudowanych strzeżonych osiedlach wielkości 40m2 z otwartą kuchnia na salon. Fakt - nowe mieszkanie fajne - ale nie na długo, bo wiadomo jak się te budynki buduje (najtańsza technologia, materiały o najniższej jakości, lokalizacje takie sobie). Mówie tak bo mam znajomych którzy takowe cudo kupili i nie dość że mieszkają na wygwizdowie, to jeszcze budynek po pół roku osiadł i wszystkie sufity im popękały. Wolę swoje, wielkim nakładem sił podnoszone z prawie ruiny mieszkanie w poniemieckiej willi, o wielkości ponad 100m dla 3 osób. Tylko że nam się chce. Czego innym też życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rexhunt bullshit IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 02.05.06, 16:43 zazdroscisz ze kupili nowe? nie kazdy ma chec klepania starego domu w ktorym nie ma zadnych mediow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwazny Re: jak sie chce, to sie ma........ IP: *.mad1.adsl.uni2.es 03.05.06, 10:14 Nie zgadzam sie z wieloma opiniami. jak sie chce lepiej mieszkac - to mozna. Wymaga to troche wkladu pieniznego i codziennego wkladu. Wykupilem stara rudere od wlasciciela-kamienicznika, ktory potrzebowal na wodke. Sam wyremontowalem cale odkupione pietro, pracowalem w wakacje, soboty i niedziele (z zawodu jestem skromnym nauczycielem) - po 2-ch latach mam wspaniale mieszkanie (zrobione z dwoch), ogrod, nawet mam maly basen. Inni lokatorzy, krotzy nie wykupili na czas mieszkan od tego kamienicznika, maja teraz do czynienia z jego "zagranicznymi dziecmi i wnukami, ktorzy wszystko maja w nosie. A ja, mieszkam na ponad 120m2 i sie smieje. Koszt operacji - ZAPAS WODKI na rok, plus duzo wlasnej pracy, troche sprytu i zaparcia. Nie w<ierze, ze remont pochlonia az tyle pieniedzy. Poprostu trzeba CHCIEC!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 12:55 Przywrócić ulgi budowlano-remontowe. Rokrocznie wielu włascicieli i lokatorów mieszkan,remontowalo i modernizowalo swoje locum. W tym roku zauważa się mniejszą aktywnośc w tym zakresie. Ulga motywowala mieszkancow do dbalosci o mieszkania. Sprawa powinna byc ponownie rozwazona i wprowadzona ;jestem podobnie ,jak wielu innych,za przywroceniem tej ulgi. Odpowiedz Link Zgłoś
kabu12 Niedługo ...! 02.05.06, 12:59 Niedługo się poprawi w budownictwie.Przecież PiS obiecał 3,5 mln. mieszkań . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi1010 Barana, ktory "wyliczal" procenty - do podstawowki IP: *.asta-net.com.pl 02.05.06, 14:22 Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 14:24 Mam w pracy kolegę który chce sie budowac i opowiada jakie to są przepisy, od tego należałoby zmienic wszystko: 1. zlikwidować armię "pieczątkarzy" na którą trzeba wydać około 10tysięcy złotych, 2.zmniejszyć VAT na budownictwo mieszkaniowe, 3.zmienić odpowiedzialność za budowę takiego domku, nie powinno tak byc,że jest kierownik budowy a po zakończeniu dodatkowo odebrać musi jakiś inspektor budowlany, jeżeli jest kierowmik budowy ON powinien za wszystko odpowiadać od początku do końca. 4.pomoc gminy w nabywaniu działek budowlanych 5.uzbrajanie działek przez gmine, ponoć jest to obowiązkiem gminy ale różnie z tym bywa. 6.nałożyć obowiązek na gminnego geodetę na wytyczenie planu budynku, przeważnie tak jest,że robią to w czasie pracy ale prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 14:31 Mój syn od roku przebywa w Londynie i czasami podglądam go przez www.maps.google.com mocno powiększam tą dzielnicę w którek mieszka i widzę jak na dłoni budynki i czasami pytam czy tam wogóle nie ma bloków, on mi odpowiada,że w tej dzielnicy wielkości Puław, praktycznie nie ma bloków, większość to są domki jednorodzinne szeregowce, z przodu jest podjazd z tyłu mały ogródek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze IP: *.bulldogdsl.com 02.05.06, 19:01 Nie mam pojęcia gdzie mieszka twój syn Rychu, być może jest to Notting Hill, ale zapewniam cię, że większość tego miasta to tylko z satelity tak pięknie wygląda, plus reszta to twoja wyobraźnia. Jak cię kiedyś synowiec do Londynu zaprosi i zabierze do Kenton na przykład i zobaczysz to na własne oczy, to trochę zmienisz zdanie. Zmienisz zdanie zupełnie, jak wejdziesz do któregoś z takich segmentów i rypniesz czaszką o powałę np. wchodząc na schody. A jak jesteś korpulentny, to wcale nie wejdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 15:55 Nie mowiac juz o niechlujstwie samych lokatorow ... brrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 miliony! Gdzie jest te 3 miliony mieszkań, pisiory?!?!? IP: *.chello.pl 02.05.06, 15:56 Czy są choćby jakieś ich plany? Czekam na odpowiedz wyznawców dwóch kurdupli i spółki, dziwne że takie galby czy inne typy w takich wątkach zawsze milczą... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze 02.05.06, 16:47 rzucić palenie to będzie na remonty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ a jakie są nasze zarobki i warunki życia, hę? IP: *.autocom.pl 02.05.06, 16:51 (nie mówię o 1% tych którym się powodzi, ich stać na remonty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A szkoda Re: a jakie są nasze zarobki i warunki życia, hę? IP: *.mad1.adsl.uni2.es 03.05.06, 10:17 Ciagle placze, narzekania - nasza druga natura wyzsana z mlekiem matki. Nie ploacz, zakasz rekawy, zrob remont sam. Nie ogladaj sie, ze ci ktos inny zrobi remont za darmo. Komunizm sie skonczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasioJasio Spokojnie!!! IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 02.05.06, 17:24 Przecież Miłościwie Nam Panujący PIS obiecał 3 miliony mieszkań. Do spółki z Przestępcą Lepperem na pewno dadzą radę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Nasze mieszkania są najmniejsze i najgorsze IP: *.bulldogdsl.com 02.05.06, 18:49 Proponuję przyjechać do Wielkiej Brytanii i zwiedzić miejsca tradycyjnie zamieszkane przez tutejszą klasę pracującą. I na łazienki proszę zwrócić uwagę, na instalację sanitarną na zewnątrz budynku (standard), na ogrzewanie, okna i parę innych rzeczy, do wyboru. Podsumowując, ch..nia i mrok. Więc nie porównujcie mi tutaj Stegien do Chelsea, a Bemowa do Kensington. Na Manor Park zapraszam panowie analitycy, albo do East Ham. Odpowiedz Link Zgłoś