Dodaj do ulubionych

Woda idzie jak...woda

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 23:47
a co z zawartością mikroelementów w polskich wodach? przydałby się jakiś ranking.
Obserwuj wątek
    • Gość: WaLker Re: Woda idzie jak...woda IP: 83.168.96.* 08.07.06, 00:04
      Warto byłoby dodać, że wody o samku owocowym zawierają cukier, co jest niepoważne... Pytanie jak z konserwantami, stawiam, że też są... :/
      • Gość: Typer Wody smakowe to porażka. Jak mozna cos takiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 12:55
        pić?
        ___
        Podwojenie depozytu w Betandwin! 140zł gratis!
        bukmacherzy.250free.com
        • Gość: jb Re: Wody smakowe to porażka. Jak mozna cos takieg IP: *.dsl.vic.optusnet.com.au 09.07.06, 18:53
          Woda o smaku truskawkowym to znaczy z odczynnikiem chemicznym o smaku truskawkowym.
        • Gość: Jasiek Re: Wody smakowe to porażka. Jak mozna cos takieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:09
          naprawdę żaden z was nie pił nigdy wody z cytryną? tyle że na takim upale jak
          był w tym roku po 4 godzinach na rowerze trochę się zaczyna psuć, normalne
          slina+cukier + owoce = fermentacja, ja przez długi czas robiłem sobie takiego
          np. żywca z cytrynką ale na pierwsze 100km roweru, sama woda jest ok ale po
          jakimś czasie smak w ustach się zmienia. I wtedy docenisz różnicę gdy woda ma
          jakiś smak. Po jakimś czasie nie przeczę polubiłem bo moja żona pije te wody
          zamiast innych napojów. A ja piję w ogóle bardzo dużo w lato.
          • Gość: Laba Re: Wody smakowe to porażka. Jak mozna cos takieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:46
            ja pije wode z cytryną! +pomarańczą, grejpfrutem, arbuzem - co tylko mam
            akurat w domu. Wychodzi z tego najlepsza woda smakowa ever!! i najzdrowasza,
            bo bez żadnych sztucznych dodatków.
      • Gość: kamila Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:05
        no jasne ze sa- w roli konserwantu wystepuje w Zywcu Smakolyk poplularny
        benzoesan sodu, + aromat identyczny z naturalnym- zreszta to nie jest woda, jak
        blednie podaje artykul, a 'napoj niegazowany o smaku: jablkowym/ truskawkowym/
        cytrynowym, zawierajacy cukier a co za tym idzie kalorie: 100lm produktu= 19,9
        kcal (83,3Kj)- info prosto z etykiety- ja NIE PIJE ale domownicy tak.
        • Gość: mirek A mnie wkurza, że za głupią wodę muszę zapłacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 12:05
          tyle co za 2 bochenki chleba. Fakt, są też tańsze i równie dobre (a może i
          nawet lepsze), ale pazerni sklepikarze wolą ich nie mieć w swojej ofercie - bo
          to oznacza niższą marżę. Wolą więc sprzedawać mało, ale same "z marką".
          • Gość: Jerzy Szybawo Re: A mnie wkurza, że za głupią wodę muszę zapłac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 16:47
            woda nie jest glupia, potrafi tyle ze sie w glowie nie miesci, gdyby nie woda
            nie bylo by zycia, zycie jest darmo, wiec i woda powinna byc darmo, za to
            placimy podatki,nie tylko na pensje biurokratow......
    • Gość: malkontent Staropolanka w szklanych butelkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 00:05
      Gazowana, ale nie ta 2000. To jest moim zdaniem najlepsza woda na rynku (zaraz
      po Borżomi dla strudzonych piciem oczywiście ;)
      • Gość: Miś Wiecej zanieczyszczen mineralnych czy mniej? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 08.07.06, 01:06
        Gość: kik napisał(a):
        > a co z zawartością mikroelementów w polskich wodach?
        > przydałby się jakiś ranking.

A skad wiadomo czy wiecej mikroelementow jest lepiej czy mniej? Moze wiecej
        spowoduje kamienie nerkowe? Ale marketing powinien wziac te sugestie pod uwage -
        wynajac lekarza aby sporzadzil ranking mowiacy, ze woda firmy finansujacej
        ranking jest najlepsza.
        • Gość: justa Re: Wiecej zanieczyszczen mineralnych czy mniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 23:48
          ja polecam wode Muszyna Minerale, niskonasycona CO2, wysokozmineralizowana.
          pychotka!!!
    • Gość: p_o wybór: kranówa czy mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 00:42
      dlaczego w takim artykule zupełnie pominięto fakt, która z wód jest naprawdę
      mineralna a która zwykłą kranówą - dlatego też Żywiec miał tak słabe wyniki
      badań - przecież to zwykła woda źrodlana. Prawdziwie mineralną jest
      Nałęczowianka, ale ... reklama robi swoje, a tłum kupuje co mu się pod nos
      podstawi.
      • lipniak Genialnie i bez rozglosu 08.07.06, 01:01
        Polacy sa najwspanialszymi konsumentami swiata. Kupia ci nawet wlasna wode
        zrodlana od zagranicznych gigantow.
        :)
        • myslacyszaryczlowiek1 Re: Genialnie i bez rozglosu 08.07.06, 03:20
          Bo kupują ruszające się uszy i duże palce u stóp a nie wodę. A mi najlepiej
          smakuje ta po 80 gr za 1,5l. Przynajmiej mam świadomość, że nikt mi nie robi z
          mózgu wody. Ale młode pokolenie jest bardzo podatne na sugestie.
          • Gość: Miś Sugestia, moda, status - czlowiek zwierze stadne IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 08.07.06, 12:40
            myslacyszaryczlowiek1 napisał:
            > A mi najlepiej smakuje ta po 80 gr za 1,5l. Przynajmiej mam świadomość, że
            > nikt mi nie robi z mózgu wody. Ale młode pokolenie jest bardzo podatne na
            > sugestie.

To prawda! Dla ludzi istotny jest status w grupie spolecznej. Na ten status ma
            wplyw ocena innych ludzi, zwykle ocena powierzchowna dokonywane na podstawie
            naszego wygladu, ubrania, tego co pijemy itd. Obyczaje w naszej grupie
            spolecznej i moda okreslaja jak musimy sie ubierac, co pic. Stad niezbednosc
            reklamy ksztaltujacej mode. Inaczej muwiac sugestia decyduje o naszej
            konsumpcji i zachowaniu.
      • Gość: konsument ŻYWIEC jest sprawdzony IP: *.fn.pl 08.07.06, 10:01
        Pijałem różne wody różnych producentów i wracam wciąż do Żywca Zdrój bo jest po
        prostu najlepszy. Jak to jest, że jeśli robię herbatę na JAKIEJKOLWIEK innej
        wodzie niż Żywiec (nie wspominając już o kranówie) to herbata ma
        charakterystyczny korzuch a w czajniku nawet po jednym razie gromadzi się
        nieprzyjemny biały osad. A jak zrobię na Żywcu to jest czyściuteńka, wręcz
        przejrzysta zarówno herbata jak i czajnik. Jeszcze niewiele od Żywca odbiega
        Kropla Beskidu a reszta to zwyczajne kranówy. Najgorsza jaką piłem to Vita -
        smakuje identycznie jak z kranu. Tyle jeśli chodzi o zwyczajne wody źródlane.
        Jak ktoś chce wodę mineralną to polecam Wielką Pieniawę - wspaniały smak.
        • Gość: skeezy Re: ŻYWIEC jest sprawdzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 11:01
          Co za bzdurny post!
          Najlepiej zrób sobie herbatę z destylowanej. Nie będziesz miał żadnego kożucha,
          żadnego osadu, a i w krótkim czasie nie miał kto bzdur pisać na forum...
          • pacal2 heh dyrektor ds. wody :D 08.07.06, 12:14
            cóż za stanowisko :D
            • Gość: Bx60 +/- 0.2 Re: heh dyrektor ds. wody :D IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 08.07.06, 14:20
              stanowisko na czasie,w Amatilu nie mozna bylo lac wody,w Heleniku BC jak widac
              to dziala
        • Gość: tom i to swiadczy o tym ze zywiec to nie woda min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 19:29
          i to swiadczy o tym ze zywiec to nie woda mineralna...
        • Gość: konradb Re: ŻYWIEC jest sprawdzony IP: 212.75.102.* 07.09.06, 14:35

Zgadzam się w stu prcenatch. żywiec jest dobry bardzo- próbowałem innych, ale
          jednak zawsze do niego wracam. nic tak nie gasi przyjemnie pragnienia!
    • Gość: atx Re: Woda idzie jak...woda IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 02:18
      "Nałęczowianki ze smakiem (cytrynowym, grejpfrutowym bądź malinowo-jeżynowym)"

...i z sorbinianem potasu.
    • Gość: techno-log Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 02:39
      Wszystkie wymienione wody są wodami źródlanymi. Żywiec ma obecnie
      rozszczepienie na Mirosławiec itp, do tej pory różne źródłą posługiwały się
      jedną "marką". Nałęczowianka też jest wodą źródlaną. Dlaczego artykuł zajmuje
      się tylko wodami markowymi tzn. wodami, gdzie sprzedawana jest marka, a nie
      zawartość butelki. Czyżby był to artykuł sponsorowany??? Po kilku latach
      marketingu wreszcie na etykietkach rozdzielono pojęcia na wody: źródlane,
      niskozmineralizowane i mineralne.
      • araya Re: Woda idzie jak...woda 08.07.06, 11:14
        Moim skromnym zdaniem, to jest na pewno artykuł sponsorowany (w ten lub inny sposób)
      • Gość: krzychoo Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:14
        To dlaczego na Nałęczowiance jest napisane że to woda mineralna? Ja myślę, że to
        dlatego że jest to woda mineralna (poza tym ma chyba ok. 1200mg minerałów na litr).
    • koham.mihnika kto dostal kase od Amatil za kryptoreklame? 08.07.06, 03:26

• wiezien-cenzury-gw Woda plyn strategiczny,odebrac,upanstwowic 08.07.06, 07:19
    • Gość: Staropolanka Najlepsza Staropolanka IP: *.gorzow.mm.pl 08.07.06, 08:57
      Dziwi mnie ten kraj ludzie nie widzą, nie słyszą i nie mają smaku.
      Nie widzą - wybrali na rządzenie kurdupla z kompleksami,który ma sraczkę przed każdym ważnym spotkaniem.
      Nie słyszą - choćby ostatnio Rubik...dla niektórych obcowanie z "wyższą" kulturą, Rubik - prawie jak kompozytor
      Nie mają smaku - woda żywiec zdrój ma 1/4 rynku natomiast smakuje jak kranówa.

• frant3 Re: Woda idzie jak...woda 08.07.06, 09:44
      Woda ma naturalną mikroflorę - żywe organizmy, dlatego nazywa się Żywiec.

--
      Frant - humor, satyra, krytyka
      • Gość: konsument Właśnie co jak co ale Żywiec jest wyśmienity IP: *.fn.pl 08.07.06, 10:05
        i nie smakuje jak kranówa, jest po prostu bardzo czysta i niegazowana oznacza
        naprawdę niegazowana a niektóre wody "niegazowane" mają kwaskowo-węglowy posmak
        i lekko się pienią jakby były gazowane i ktoś je odgazował - ohyda.
        • frant3 Re: Właśnie co jak co ale Żywiec jest wyśmienity 08.07.06, 10:26
          Napiłem się wczoraj niegazowanej Krynicy Zdrój i jeszcze więcej mnie suszyło. A jak się napiję zielonej herbaty, albo coca-coli, to wystarczy mi na dwie godziny.

--
          Frant - humor, satyra, krytyka
          • Gość: kasa_mania Re: Właśnie co jak co ale Żywiec jest wyśmienity IP: 212.75.102.* 24.08.06, 14:54

Żywiec jest liderem i mu zazdroszczą.
            Chodzi o kasę!
    • Gość: DJK Re: Woda idzie jak...woda IP: 80.54.16.* 08.07.06, 10:34
      A to sie dowiedzialem, ze Zywiec "zdroj" to najpopularniejsza woda - baardzo
      ciekawe :)
      • araya Re: Woda idzie jak...woda 08.07.06, 11:15
        Koło Zdroju to nawet nie stała ta woda...
    • Gość: Muszyna Muszynianka rulez ! IP: *.eu.org 08.07.06, 11:18
      przynajmniej wiadomo że nie z hydrantu w zakładach cocacoli

Coca Escherichia Coli :)
      • yulas Muszynianka 08.07.06, 12:54
        Dokladnie tak! Co prawda, znam ludzi, ktorym po prostu nie smakuje, ale ja pijam
        te wode od ladnych paru lat i nie mam jej nic do zarzucenia.
        • Gość: greg Re: Muszynianka IP: *.76.classcom.pl 08.07.06, 13:15
          Pijąc Muszyniankę wspieramy też siatkarki.
        • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Muszynianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:37
          Dokładnie! Muszynianka jest najlepsza! Zielona etykieta. Kosztuje około 2 zł.
          Pijam ją od dawna. Ale to woda MINERALNA a nie ŹRÓDLANA jak w/w w artykule. A to
          ważne!
          • maruda.r Re: Muszynianka 09.07.06, 18:19
            Gość portalu: Wujek Dobra Rada napisał(a):

> Dokładnie! Muszynianka jest najlepsza! Zielona etykieta. Kosztuje około 2 zł.
            > Pijam ją od dawna. Ale to woda MINERALNA a nie ŹRÓDLANA jak w/w w artykule. A t
            > o
            > ważne!

Ja również lubię Muszyniankę. Swoją drogą zupełnie zeszły z rynku prawdziwe wody
            mineralne, które nie mają wysokich walorów smakowych - po prostu bywają
            wstrętne. Była (może i jest) "Perła Bałtyku" o lekko słonawym i gorzkawym
            posmaku. Jak taka woda (niewątpliwie mineralna) ma być ustawiana w rankingu wód
            źródlano-kranowych? Producenci "Nałęczowianki" wiele zawdzięczają uzdrowiskowej
            renomie Nałęczowa i jego leczniczych wód, choć w samych butelkach
            "Nałęczowianki" bulgoce woda z zupełnie innego źródła.

Osobiście nie piję wód źródlanych w butelkach, bo i po co, skoro w gdyńskich
            kranach płynie wyłącznie woda ze źródeł podziemnych.

• Gość: aldente Re:Pijcie WODE poki jeszcze jest... IP: *.107-82-b.business.telecomitalia.it 08.07.06, 11:22
      We Wloszech tez wszyscy trabia , ze woda mineralna ma wiecej bakterii i
      mikroorganizmow od wody z kranu ale jakos nikt sie nie zniecheca i do tej pory
      nikt z tego powodu nie umarl. Wlosi pija na leb 2-4 litry wody dziennie... i
      czy to lato czy zima ...do sniadania, obiadu, kolacji woda musi byc. NAWET
      DOMOWYM ZWIERZAKOM DAJA WODE MINERALNA DO PICIA! Pewnie dlatego psom tak sie
      blyszcza....oczy!
      • Gość: acquafan Re:Pijcie WODE poki jeszcze jest... IP: *.pool8711.interbusiness.it 08.07.06, 14:18
        To prawda , ilez ci Wlosi tej wody pija , do wszystkiego , chyba tylko do pizzy
        pija piwo. Tyle , ze we Wloszech woda mineralna ma osad staly na poziomie 35-40
        mg/l. a dobre polskie wody maja 600-1000 mg/l, w tym wypadku chyba woda z kranu
        jest lepsza:-)
    • Gość: drk Re: Woda idzie jak...woda IP: 195.150.93.* 08.07.06, 11:54
      Dobrawa jest super i ma dobry smak!
    • Gość: PRASA Re: Woda idzie jak...woda IP: *.chello.pl 08.07.06, 13:13
      NO CóZ,czy zostało nam jeszcze COŚ do sprzedania za bezcen,ABY INNI MOGLI SIĘ
      NASZYM KOSZTEM BOGACIć?.
      • Gość: ostrów Re: Woda idzie jak...woda IP: *.promax.media.pl 08.07.06, 14:04
        Zywiec zdroj ma rozlewnie w ... bydgoszczy, notabene czesto zamykana z powodu
        wykrywania bakterii... coli ;)
        najlepsza jest kropla, widzialem jak ją wydobywaja, jebitna rura wsunieta 90 m w
        dol i ciagnie, do ujscia nijak poza jeepami nie dotrzecie, bo to w srodku lasu
        otoczonego rzeczkami lub wyschnietymi korytami rzeczek, naprawde z czystym
        sumieniem polecam ;)
        • Gość: zartie Re: Woda idzie jak...woda IP: *.244.udn.pl 08.07.06, 22:39
          > najlepsza jest kropla, widzialem jak ją wydobywaja (...)
          Bo Coca Cola przejęła Multi Vitę, która wybudowała chyba najnowocześniejszą w
          Polsce rozlewnię w Tyliczu. Tyle, że Multi Vita produkowała wody o różnej
          mineralizacji, a Kropla Beskidu pod tym względem to taka trochę lepsza
          kranówa :-/ Rozcieńczają tę wodę z odwiertów czy jak ?!?!
    • Gość: dziad Tylko Kinga i Jurajska, potem Naleczowianka IP: 80.53.41.* 08.07.06, 14:06
      To sa bardzo dobre wody...
      • jm581 Re: Tylko Kinga i Jurajska, potem Naleczowianka 09.07.06, 00:13
        NIEPIŁES CELESTYNKI Z RYMANOWA ZDROJU!!!!!
        • Gość: dziad Nie, ale tez nie widzialem jej na polkach sklepow IP: 80.53.41.* 09.07.06, 13:03
        • Gość: dziad Nie, ale tez nie widzialem jej na polkach sklepow IP: 80.53.41.* 09.07.06, 13:03
    • Gość: Carmen Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:32
      Ja tam zawsze kupuję AQUE, jedną z tych tańszych wód, a na upały poprostu
      więcej i cała rodzina zadowolona. Dlatego nie przejęłam się za bardzo tym
      artykółłem.
      • Gość: chris Re: Woda idzie jak...woda IP: *.magma-net.pl 08.07.06, 16:15
        eeeeetam najlepsza jest staropolanka
      • Gość: Ted Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:38
        > Ja tam zawsze kupuję AQUE, jedną z tych tańszych wód, a na upały poprostu
        > więcej i cała rodzina zadowolona. Dlatego nie przejęłam się za bardzo tym
        > artykółłem.

Ech, ludzie to sa glupi. To samo masz w kranie - za darmo.
        A jak masz placic to za mineralna, a nie zrodlana.
    • Gość: robi Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:37
      Najlepsza była , jest i będzie S T A R O P O L A N K A
      • Gość: gość Re: Woda idzie jak...woda IP: *.acn.waw.pl 09.07.06, 16:33
        > Najlepsza była , jest i będzie S T A R O P O L A N K A

i to właśnie staropolanka jakiś rok-dwa wcześniej zaczęła sprzedawać wody
        smakowe ;-P
    • Gość: Ramollo A ja piję kranówkę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 23:10
      Z miejskiego wodociągu, nieprzegotowaną. I wyobraźcie sobie, że żyję! Bardzo
      długo i bardzo dobrze :)
      • Gość: chemik tym bardziej ze w niektorych miastach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 23:20
        woda z kranu rozni sie od mineralnej TYLKO np tym ze jest chlorowana :) a czerpie sie ja z ujec TYCH SAMYCH co wode sprzedawana w butelkach hehehe
        • Gość: LoLek Yhy... w Gdansku, gdzie mieszkam... IP: *.rev.pro-internet.pl 09.07.06, 01:59
          ...bylo ostatnio glosno przez chwile o azbestowych przylaczach etc. w
          instalacjach gdzieniegdzie. Makaron gotowany na kranowie w Gdansku i ten
          gotowany na kranowie w np. Koszalinie jest nieporownywalny... W naszej wodzie
          boje sie kapac...
    • jm581 Re: Woda idzie jak...woda 09.07.06, 00:10
      CELESTYNKA Z RYMANOWA ZDROJU !!!!!!!JEST NAJLEPSZA!!!!!
    • Gość: goldi Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 03:57
      Najlepsza jest Bonaqua ale nie ta co z Polski wycofali tylko niemiecka .czeska
      lub wwegierska o smaku jablkowym
      • Gość: stary zgred Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 07:01
        Bonaua jest czysto technicznym produktem Najpierw jest destylowana do czysta
        a potem dodawane są "minerały" z worka.
        Był kiedyś we Wprost zamieszczony ranking wód dostepnych w polskich sklepach
        Brano pod uwagę zawartość minerałów oraz ich proporcje , czystośc biologiczna i
        smak. Według tego rankingu najlepszą dla naszego zdrowia była "Muszynianka"
        Większość wód okazała się niestety nie lepsza niz kranówa po przejsciu przez
        prymitywny filtr węglowy
    • Gość: ala:) Re: Woda idzie jak...woda IP: *.atol.com.pl 09.07.06, 09:08
      dla mnie i tak te 3 przytoczone w artykule wody sa bez smaku-kranowy!, polecam
      Muszynianke,wode Kinga-te przynajmniej maja smak!niestety poprzez zmasowana
      reklame w sklepach stoja zazwyczaj te 3 wody do wyboru !ale jestem twarda i nie
      kupuje tego badziewa:)
    • Gość: Kier Muszynian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 09:27
    • mid1 Kocham Muszyniankę 09.07.06, 09:30
      Muszynianka ma wspaniały smak i bąbelków tyle ile trzeba. Moja rodzina ją
      uwielbia. Szkoda tylko, że jest tak droga :(
    • frank_drebin "Artykul" mi wyglada na sponsorowany przez 09.07.06, 11:07
      wystarczy obejrzec wykres ...... Co "dziennikarze" z GW was nie obowiazuje
      etyka ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka