Gość: Sepico IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 22:14 "Heinz - bez niego nie ma jedzienia" kto czasami odwiedza kino, ten wie o co chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jurek A. Hampshire Re: Fasolka i ketchup IP: *.diglett.dialup.pol.co.uk 18.02.03, 22:36 Czy w Polsce brak pomidorow lub fasolek? Mamy tez zdolnych chemikow, specjalistow od produkcji zywnosci. Co stoi na przeszkodzie produkcji Polchapu lub Polbeansu. Polskie powidla wegierkowe nie maja rownych sobie! Jednak konia z rzedem temu, kto znajdzie ja na polkach jakiegokolwiek supersamu w Anglii, choc mamy w niektorych doskonaly asortyment polskich wedlin. Jestem przygotowany na poparcie finansowe produkcji sarmackiego kechupu i beansow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unleashed Sama Polska i Polacy (zwani też Polaczkami) nie mają IP: *.si.rr.com 18.02.03, 23:20 żadnej marki, więc jak chcesz rozpocząć sprzedaż polskich produktów na półkach np. Harrodsa? Równie dobrze możnaby promować nowe wersje Beatlesów po Nieniecku, ciekae ilu by kupiło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur z Gdańska Re: Fanex jest 100x lepszy od Heinza !! IP: 126.36.9.* 19.02.03, 08:15 Co za bzdury że Polacy nie mają żadnej marki. Mają tylko ci sami Polacy ich nie zauważają. Lecą na głupie telewizyjne reklamy i podniecają siębyle barachłem byleby tylko miała "zagramaniczną" nazwę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BP Re: Fanex jest 100x lepszy od Heinza !! IP: 217.17.35.* 19.02.03, 12:13 Nie wyobrażam sobie zycia bez keczupu, stosuję go praktycznie do wszystkiego (chodzi o jedzenie :-)). I jestem strasznie zawiedziony tym co sie dzieje z tym pokarmem bogów w naszym kraju. Legendarny keczup z Pudliszek, po przejęciu firmy przez Heinza zdecydowanie się pogorszył. Wszystkie keczupy sa teraz 'na jedno kopyto' o smaku chemicznym. Heinz, Kotlin, Pudliszki, McDonalds to właśnie ci potentaci. jest jeszcze grupa 'z dolnej półki', ale o nich lepiej zapomnieć. A tak wcale być nie musi. Np. w Niemczech wybór keczupów jest znacznie większy i zawsze coś dobrego się tam znajdzie. A co do Fanexu - do ma bardzo dobre sosy np. '1000 wysp', ale keczupu nie próbowałem. A może warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: North*Pole Re: Fanex jest 100x lepszy od Heinza !! IP: 153.19.130.* 19.02.03, 13:45 Gość portalu: Artur z Gdańska napisał(a): > Co za bzdury że Polacy nie mają żadnej marki. Niestety większość produkowanych u nas keczupów stosuje skrobie zamiast pomidorów (przynajmniej częściowo). Ja to od razu wyczuwam. Co smutne, ludzie którzy zaczęli jadać keczupy w czasach biedy stanu wojennego (i pewnie ich dzieci) uważają taki keczup za najlepszy. To tragiczne dziedzictwo produktów "polonijnych" typu Billy. Dla ich fanów produkuje się taki erzatz do dziś dnia... Właściwie ze znanych mi keczupów w Polsce skrobii jako zagęszczacza nie posiada tylko Heinz, Pudliszki (wiem, ze to ta sama firma, ale marka osobna) i Włocławek. Fanexu nie próbowałem. Spróbuję, ale tylko pod warunkiem, że w składzie na butelce nie wymieniają skrobii. Tzn. to jeszcze niczego nie gwarantuje, ale jeśli sami się przyznają to w ogóle nie warto kupować... Odpowiedz Link Zgłoś