Dodaj do ulubionych

Gdzie banki szukają nowych klientów?

IP: *.icpnet.pl 17.08.06, 22:10
Karta kredytowa? Nie, dziękuję. Na kredyt robi się inwestycje, a nie konsumpcję.
Obserwuj wątek
    • Gość: elo Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.chello.pl 17.08.06, 23:52
      Nie wiem po co tyle odziałów , przecież mamy budować społeczeństwo informacyjne
      i większośc będzie komunikowała się z bankiem tylko przez internet. To nie jest
      dobry kierunek.
      • Gość: Cloclo Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.onocable.ono.com 18.08.06, 00:04
        Oby nie, bo nigdzie tak łatwo nie da się stracić kasy jak właśnie przy
        transakcjach przez Internet. Nawet jeśli technologia to wytrzyma to gdzieś
        nawali człowiek.
        • Gość: xyz Internet - Oddział IP: *.ib.pwr.wroc.pl 18.08.06, 08:18
          > Oby nie, bo nigdzie tak łatwo nie da się stracić kasy jak właśnie przy
          > transakcjach przez Internet. Nawet jeśli technologia to wytrzyma to gdzieś
          > nawali człowiek.

Człowiek może też nawalić w oddziale lub centrali banku...
          • Gość: marianek moze i gdzie indziej IP: *.devs.futuro.pl 18.08.06, 08:24
            mi ostatnio ktos nawalil przed dzrzwiami garazowymi
          • koszalek_opalek1 Re: Internet - Oddział 18.08.06, 13:21
            Ciężko jest stracić pieniądze w banku internetowym, jeśli się ma ochoć odrobinę
            rozsądku używając konta.
            • Gość: ja Re: Internet - Oddział IP: *.poboznego.osiedla.net 18.08.06, 15:38
              Jeszcze nie dawno prowizje od opłat po kilka złotych od rachunku, bo nie opłaca się z biedakami gadać, teraz masowe otwieranie oddziałów dla biedaków. Hmm, jaka odmiana. Ale jak widać banki są świadome, że kojarzone były z drożyzną i lichwą, skoro otwierają placówki pod nowymi, nieznanymi wcześniej nazwami.

--------
              biedak - czyt. klient banku o dochodach poniżej 15k miesięcznie
      • pytong1 Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 10:56
        Bankom tez się tak początkowo wydawało ale po akcji masowej likwidacji odddziałów nastepuje ich wielki come back. Dlaczego? Nie można mylic pobozych życzeń a la Fukuyama z rzeczywistością ...
    • Gość: Mokrysedes Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.onocable.ono.com 18.08.06, 00:08
      Kiedy wreszcie pismaki z Żurnala Plebiscytowego przestaną się onanizować tym że
      ludzie na zachodzie mają ileś tam kredytów na raz. Widocznie ich na to stać i są
      pewni że podołają spłacie. U nas nie jest się pewnym ani dnia, ani godziny.
      • nessuno Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 00:23
        Gość portalu: Mokrysedes napisał(a):

> Kiedy wreszcie pismaki z Żurnala Plebiscytowego przestaną się onanizować tym że
        > ludzie na zachodzie mają ileś tam kredytów na raz. Widocznie ich na to stać i s
        > ą
        > pewni że podołają spłacie. U nas nie jest się pewnym ani dnia, ani godziny.

hehe,banki mogą mnie cmoknąć,wydawać kolejne karty i otwierać kolejne
        oddziały.Moje pieniądze należą tylko do mnie,ROR-y totalnie olewam a na ich
        złodziejskich kredytach mi nie zależy.Wszystkie banki w Polsce-na drzewo hehe.
    • Gość: glupi polak glupis czlowieczku IP: *.hsd1.wa.comcast.net 18.08.06, 00:10
      inwestycje na kredyt maja najwieksza szanse bankructwa, ucz sie dupku
      • Gość: .. Re: glupis czlowieczku IP: *.eranet.pl 18.08.06, 08:18
        a bank ponosi ryzyko grzybie
    • parq Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 00:43
      No to ciekawe.
      A jeszcze ciekawsze tu
    • Gość: dw Re: Gdzie banki szukają durniow IP: 200.92.234.* 18.08.06, 01:59
      Zrezygnowalem z kart kredytowych lat temu szesc. Czasem widze zbaraniale miny
      osow kartonaciagnietych, ze niby jak mozna, w dzisiejszych czasach, tego
      cudnego narzedzia zniewolenia pozbawonym byc, ni jak to. Odpowiadam ze
      spokojem - mozna. I calkiem dobrze sie z tym zyje.

Czego i innym zycze.

Karta kredydowa: rabunek na twoich oszczednosciach, latwy cel dla zlodzieja,
      oglupianie cie ze niby masz cos co jest wlasnoscia banku, odsetek oplat za
      uzywanie jest wrecz zniewalajacy, czynienie z czowieka osla, wybor godny
      glupka, na koniec sie zesrasz a nie splacisz...

Zanim wezmiesz ( jak u dilera ) pomysl kilka razy...

zdrowka!

• Gość: mario Re: Gdzie banki szukają durniow IP: 222.191.243.* 18.08.06, 13:43
        Jedni mogą żyć bez kart (nawet do gry), a inni nie. Ja naprzykład nie wyobrażam
        sobie jechać dokądkolwiek na świecie bez "plastiku" (a jeżdżę non stop). No bo
        ile wziąć gotówki? 5000EUR? A jak w hotelu będę musiał zostać tydzień dłużej,
        albo musiał kupić bilet na samolot do... to co? Co do kosztów to też
        przesadzasz. Mam dwie karty kredytowe i za obsługę nie płacę nic. Jeżeli spłacę
        do 21 następnego miesiąca to za tranzakcje bezgotówkowe też nie płacę odsetek.
        Więc jak widać wszystko jest dla ludzi....mądrych.
        • hummer Re: Gdzie banki szukają durniow 18.08.06, 14:32
          Gość portalu: mario napisał(a):

> Jedni mogą żyć bez kart (nawet do gry), a inni nie. Ja naprzykład nie wyobrażam
          >
          > sobie jechać dokądkolwiek na świecie bez "plastiku" (a jeżdżę non stop). No bo
          > ile wziąć gotówki? 5000EUR? A jak w hotelu będę musiał zostać tydzień dłużej,
          > albo musiał kupić bilet na samolot do... to co?

To zapłacisz Maestro lub Visą Elektron :-)

> Co do kosztów to też
          > przesadzasz. Mam dwie karty kredytowe i za obsługę nie płacę nic. Jeżeli spłacę
          >
          > do 21 następnego miesiąca to za tranzakcje bezgotówkowe też nie płacę odsetek.

Narazie. W ramach promocji może, potem i tak spłacisz kartę nie w tym roku to następnym.
    • Gość: JJ Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 03:16
      nie weisz co to jest karta kredytowa i w zwiazku z tym nie umiesz z niej
      korzystac.
      • Gość: B. Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: 213.155.165.* 18.08.06, 07:18
        Dokladnie tak jak mowisz: jak sie wie, jak korzystac, to sie oplaca, jak sie nie
        wie- to mozna wtopic spore pieniadze.
    • holewiusz Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 04:15
      Cholera, banki się panoszą i robią co chcą z klientami.
      Np.w Koninie na Starówce oddział PKO BP był czynny codziennie 7:45 do 18:00, w
      sob oty do 13:00.
      Nie chce im się pracować (jakby nie było bezrobia) i teraz jest czynny pn-pt
      8:00 do 16:00. Fajnie? A kolejki były i są zawsze!
      Zrezygnowałem z tego banku.
      Za to Lukas Bank (inna lokalizacja) jest czynny 7:00 do 19:00 i jeszcze w soboty
      do 15.
      • investor5 Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 13:03
        Po cóż to internauta miałby stać w kolejkach...w godzinach od - do???
        • Gość: ja Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.poboznego.osiedla.net 18.08.06, 15:42
          Może to takie jego hobby? Wtedy jest na co ponarzekać.
    • spamassasin [...] 18.08.06, 06:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: FreakyMisfit Re: Wywiad z ciekawym człowiekiem IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.08.06, 11:17
        Dlatego spamerów się niszczy, klikając czerwony koszyczek.

Swoją drogą, banki i tak równo łupią społeczeństwo, bo usługi bankowe są po prostu drogie.
    • atomm Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 08:06
      Karta kredytowa to bardzo dobra rzecz w dwoch przypadkach:
      - kiedy masz pieniadze, bo placisz za zakupy 20-50 dni po ich dokonaniu
      (coprawda odsetki od lokaty w tym czasie obecnie sa niskie, ale zawsze to
      wygoda nie nosisz portfela)
      - kiedy nie masz pieniedzy a czekaja cie niezbedne drobne wydatki
    • Gość: albigens Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.08.06, 13:59
      A kto ci kaze korzystac z kredytu na karcie... plastiki sa po prostu bardzo
      wygodne w uzyciu w sklepach i nie tylko a jak splacisz w terminie to o zadnym
      kredycie nie mam mowy. Mozna za to zarobic obracajac "wydanymi" pieniedzmi w
      okresie splaty karty....
    • Gość: brombal Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.tp.unicity.pl 07.09.06, 17:18
      Sam jestem pracownikiem Banku i wiem , od podszewki ,,jak,, i ,,gdzie,, szukamy
      Klientów. W Bankach odbywa sie ,,polowanie,, na Klienta. Teraz zaczyna się rok
      szkolny i pod płaszczykiem lekcji o bankowości ruszamy do szkół, albo najlepiej
      zapraszamy klasy do siebie i wtedy zakładamy rachunki uczniom ( bez zgody
      rodziców ) a już najlepiej z dostępem do internetu. Rozmawiam z koleżankami i
      kolegami w różnych Oddziałach oraz w innych bankach i wszędzie jest tak samo
      beznadziejnie. Kiedyś wszyscy zadrościli pracy w Banku a teraz to najlepszy
      sposób na wylądowanie w ,,wariatkowei,,,. W pogoni za zyskiem wymaga sie od
      pracownikow coraz więcej i więcej i często jest to z naruszeniem prawa i jest
      tak naprawdę naciąganiem Klientów i wykorzystywanie ich niewiedzy. Lepiej
      omijać Oddziały banku i wszystko załatwiać przez internet, bo inaczej
      pracownicy nas oblegną i trudno będzie się wymigać od zakupu np. karty
      kredytowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka