Gość: LMB IP: *.icpnet.pl 17.08.06, 22:10 Karta kredytowa? Nie, dziękuję. Na kredyt robi się inwestycje, a nie konsumpcję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elo Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.chello.pl 17.08.06, 23:52 Nie wiem po co tyle odziałów , przecież mamy budować społeczeństwo informacyjne i większośc będzie komunikowała się z bankiem tylko przez internet. To nie jest dobry kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloclo Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.onocable.ono.com 18.08.06, 00:04 Oby nie, bo nigdzie tak łatwo nie da się stracić kasy jak właśnie przy transakcjach przez Internet. Nawet jeśli technologia to wytrzyma to gdzieś nawali człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Internet - Oddział IP: *.ib.pwr.wroc.pl 18.08.06, 08:18 > Oby nie, bo nigdzie tak łatwo nie da się stracić kasy jak właśnie przy > transakcjach przez Internet. Nawet jeśli technologia to wytrzyma to gdzieś > nawali człowiek. Człowiek może też nawalić w oddziale lub centrali banku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek moze i gdzie indziej IP: *.devs.futuro.pl 18.08.06, 08:24 mi ostatnio ktos nawalil przed dzrzwiami garazowymi Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Internet - Oddział 18.08.06, 13:21 Ciężko jest stracić pieniądze w banku internetowym, jeśli się ma ochoć odrobinę rozsądku używając konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Internet - Oddział IP: *.poboznego.osiedla.net 18.08.06, 15:38 Jeszcze nie dawno prowizje od opłat po kilka złotych od rachunku, bo nie opłaca się z biedakami gadać, teraz masowe otwieranie oddziałów dla biedaków. Hmm, jaka odmiana. Ale jak widać banki są świadome, że kojarzone były z drożyzną i lichwą, skoro otwierają placówki pod nowymi, nieznanymi wcześniej nazwami. -------- biedak - czyt. klient banku o dochodach poniżej 15k miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
pytong1 Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 10:56 Bankom tez się tak początkowo wydawało ale po akcji masowej likwidacji odddziałów nastepuje ich wielki come back. Dlaczego? Nie można mylic pobozych życzeń a la Fukuyama z rzeczywistością ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mokrysedes Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.onocable.ono.com 18.08.06, 00:08 Kiedy wreszcie pismaki z Żurnala Plebiscytowego przestaną się onanizować tym że ludzie na zachodzie mają ileś tam kredytów na raz. Widocznie ich na to stać i są pewni że podołają spłacie. U nas nie jest się pewnym ani dnia, ani godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 00:23 Gość portalu: Mokrysedes napisał(a): > Kiedy wreszcie pismaki z Żurnala Plebiscytowego przestaną się onanizować tym że > ludzie na zachodzie mają ileś tam kredytów na raz. Widocznie ich na to stać i s > ą > pewni że podołają spłacie. U nas nie jest się pewnym ani dnia, ani godziny. hehe,banki mogą mnie cmoknąć,wydawać kolejne karty i otwierać kolejne oddziały.Moje pieniądze należą tylko do mnie,ROR-y totalnie olewam a na ich złodziejskich kredytach mi nie zależy.Wszystkie banki w Polsce-na drzewo hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupi polak glupis czlowieczku IP: *.hsd1.wa.comcast.net 18.08.06, 00:10 inwestycje na kredyt maja najwieksza szanse bankructwa, ucz sie dupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: glupis czlowieczku IP: *.eranet.pl 18.08.06, 08:18 a bank ponosi ryzyko grzybie Odpowiedz Link Zgłoś
parq Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 00:43 No to ciekawe. A jeszcze ciekawsze tu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: Gdzie banki szukają durniow IP: 200.92.234.* 18.08.06, 01:59 Zrezygnowalem z kart kredytowych lat temu szesc. Czasem widze zbaraniale miny osow kartonaciagnietych, ze niby jak mozna, w dzisiejszych czasach, tego cudnego narzedzia zniewolenia pozbawonym byc, ni jak to. Odpowiadam ze spokojem - mozna. I calkiem dobrze sie z tym zyje. Czego i innym zycze. Karta kredydowa: rabunek na twoich oszczednosciach, latwy cel dla zlodzieja, oglupianie cie ze niby masz cos co jest wlasnoscia banku, odsetek oplat za uzywanie jest wrecz zniewalajacy, czynienie z czowieka osla, wybor godny glupka, na koniec sie zesrasz a nie splacisz... Zanim wezmiesz ( jak u dilera ) pomysl kilka razy... zdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Gdzie banki szukają durniow IP: 222.191.243.* 18.08.06, 13:43 Jedni mogą żyć bez kart (nawet do gry), a inni nie. Ja naprzykład nie wyobrażam sobie jechać dokądkolwiek na świecie bez "plastiku" (a jeżdżę non stop). No bo ile wziąć gotówki? 5000EUR? A jak w hotelu będę musiał zostać tydzień dłużej, albo musiał kupić bilet na samolot do... to co? Co do kosztów to też przesadzasz. Mam dwie karty kredytowe i za obsługę nie płacę nic. Jeżeli spłacę do 21 następnego miesiąca to za tranzakcje bezgotówkowe też nie płacę odsetek. Więc jak widać wszystko jest dla ludzi....mądrych. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gdzie banki szukają durniow 18.08.06, 14:32 Gość portalu: mario napisał(a): > Jedni mogą żyć bez kart (nawet do gry), a inni nie. Ja naprzykład nie wyobrażam > > sobie jechać dokądkolwiek na świecie bez "plastiku" (a jeżdżę non stop). No bo > ile wziąć gotówki? 5000EUR? A jak w hotelu będę musiał zostać tydzień dłużej, > albo musiał kupić bilet na samolot do... to co? To zapłacisz Maestro lub Visą Elektron :-) > Co do kosztów to też > przesadzasz. Mam dwie karty kredytowe i za obsługę nie płacę nic. Jeżeli spłacę > > do 21 następnego miesiąca to za tranzakcje bezgotówkowe też nie płacę odsetek. Narazie. W ramach promocji może, potem i tak spłacisz kartę nie w tym roku to następnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 03:16 nie weisz co to jest karta kredytowa i w zwiazku z tym nie umiesz z niej korzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: 213.155.165.* 18.08.06, 07:18 Dokladnie tak jak mowisz: jak sie wie, jak korzystac, to sie oplaca, jak sie nie wie- to mozna wtopic spore pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
holewiusz Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 04:15 Cholera, banki się panoszą i robią co chcą z klientami. Np.w Koninie na Starówce oddział PKO BP był czynny codziennie 7:45 do 18:00, w sob oty do 13:00. Nie chce im się pracować (jakby nie było bezrobia) i teraz jest czynny pn-pt 8:00 do 16:00. Fajnie? A kolejki były i są zawsze! Zrezygnowałem z tego banku. Za to Lukas Bank (inna lokalizacja) jest czynny 7:00 do 19:00 i jeszcze w soboty do 15. Odpowiedz Link Zgłoś
investor5 Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 13:03 Po cóż to internauta miałby stać w kolejkach...w godzinach od - do??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.poboznego.osiedla.net 18.08.06, 15:42 Może to takie jego hobby? Wtedy jest na co ponarzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
spamassasin [...] 18.08.06, 06:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Wywiad z ciekawym człowiekiem IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.08.06, 11:17 Dlatego spamerów się niszczy, klikając czerwony koszyczek. Swoją drogą, banki i tak równo łupią społeczeństwo, bo usługi bankowe są po prostu drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? 18.08.06, 08:06 Karta kredytowa to bardzo dobra rzecz w dwoch przypadkach: - kiedy masz pieniadze, bo placisz za zakupy 20-50 dni po ich dokonaniu (coprawda odsetki od lokaty w tym czasie obecnie sa niskie, ale zawsze to wygoda nie nosisz portfela) - kiedy nie masz pieniedzy a czekaja cie niezbedne drobne wydatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albigens Re: Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.08.06, 13:59 A kto ci kaze korzystac z kredytu na karcie... plastiki sa po prostu bardzo wygodne w uzyciu w sklepach i nie tylko a jak splacisz w terminie to o zadnym kredycie nie mam mowy. Mozna za to zarobic obracajac "wydanymi" pieniedzmi w okresie splaty karty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brombal Gdzie banki szukają nowych klientów? IP: *.tp.unicity.pl 07.09.06, 17:18 Sam jestem pracownikiem Banku i wiem , od podszewki ,,jak,, i ,,gdzie,, szukamy Klientów. W Bankach odbywa sie ,,polowanie,, na Klienta. Teraz zaczyna się rok szkolny i pod płaszczykiem lekcji o bankowości ruszamy do szkół, albo najlepiej zapraszamy klasy do siebie i wtedy zakładamy rachunki uczniom ( bez zgody rodziców ) a już najlepiej z dostępem do internetu. Rozmawiam z koleżankami i kolegami w różnych Oddziałach oraz w innych bankach i wszędzie jest tak samo beznadziejnie. Kiedyś wszyscy zadrościli pracy w Banku a teraz to najlepszy sposób na wylądowanie w ,,wariatkowei,,,. W pogoni za zyskiem wymaga sie od pracownikow coraz więcej i więcej i często jest to z naruszeniem prawa i jest tak naprawdę naciąganiem Klientów i wykorzystywanie ich niewiedzy. Lepiej omijać Oddziały banku i wszystko załatwiać przez internet, bo inaczej pracownicy nas oblegną i trudno będzie się wymigać od zakupu np. karty kredytowej. Odpowiedz Link Zgłoś