Gość: js Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: 167.127.24.* 04.09.06, 14:13 Panstwo nakazowo-rozdzielcze...Deja vu czy reality show ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Gdyby inspektorzy PIP oraz PIH pracowali jak trzeb 04.09.06, 14:16 a to hipermarkety nie tylko by nie zwalniały a musiały przyjąć ludzi do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Markety nikigo nie zwolnią bo ciągle im brakuje IP: *.233.udn.pl 04.09.06, 14:25 sprzedawców (kasjerek). Zakaz trochę głupi. Mozna też zakazać być głupim. Pomysł dobry ale niewykonalny. Może by tak ministerstwo zwolniło trochę urzędasów i przestało myśleć nad perpetum-debile. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Buhahahaha! Brawo!Brawo!Brawo! 04.09.06, 14:30 Super debilizm. Tak dalej a bedziemy najlepsi na swiecie juz tak malo nam brakuje.!!! Tylko jeszcze porsze o Nazwisko pomyslodawcy? Czyzby to jakis Malolat od romana z radia maryja pod opolem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maui Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: *.tkdami.net 04.09.06, 14:33 napewno będe miał wolne w McDonald's:) już to widze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: 141.194.5.* 04.09.06, 14:35 Równie dobrze można pytać się właściciela huty, czy jak zlikwidujemy mu konkurencję, to przyjmie zwolnionych stamtąd pracowników. Oczywiście, że powie "tak" - ironizuje Michał Boni, były minister pracy. ........... Jeśli zaś zapytamy pracownika, czy jest szczęśliwy pracując w niedzielę, oczywiście, że powie "tak" - niech sobie poironizuje Michał Boni, były minister pracy. Ja zaś się pytam - w jaki to sposób nie poumierali z głodu ludzie WCZEŚNIEJ, albo GDZIE INDZIEJ - przykładowo w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: *.prorexim.com.pl 04.09.06, 14:41 Co za chory kraj. Nawet nie chce mi się już bluzgać na polityków. Roman idź się LECZYĆ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fido Re: Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: 195.136.34.* 04.09.06, 14:41 A ja pracuję w hipermarkecie i chcę pracować w niedziele -tylko ze jakos ta cała Kaleta mnie o zdanie nie pyta. Pracowałem w prywatnym hndlu i tutaj gdzie pracuje teraz zarabiam tyle samo ale warunki pracy mam 3 razy lepsze. U prywaciarza tez musiałem zasuwac w niedziele i wcale nie pytał o moje zdanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziodzio Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: 213.199.198.* 04.09.06, 14:57 Co za pop@_$*^#ony kraj. Co to za debilna ankieta? Jaki urzędas to wymyślił? To ma być podstawa do czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikal Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: *.retsat1.com.pl 04.09.06, 15:25 Rozmnożą się sklepy przykościelne. I tam praca w niedzielę nie będzie na pewno grzechem. A z rodziną spotkać się będzie można wieczorem na mszy, przy okazji co nieco z utargu na tacę rzucić. Po Bożemu a i kosciół będzie miał zyski, bo to przecież bardzo uboga instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: *.crowley.pl 04.09.06, 15:46 niech zakażą jeszcze wypróżniania i pierdzenia i mamy pełny relaks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:52 Ciekawe, czy zabłądzą do mojego sklepiku?? Jak bedzie trzeba, to powiem, ze zatrudnie 1,5 tysiaca:P A co?? Albo 5 tys. Jak szalec to szalec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.06, 16:28 To okropne.Niech kazdy pracuje kiedy chce!!!Jak mozna zakazywac pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
alexius Re: Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę 04.09.06, 16:32 Po raz kolejny nasz rząd pokazuje że Polacy to skończeni kretyni, niezdolni do samodzielnego egzystowania w społeczeństwie pełnym prawa i sprawiedliwości, więc trzeba za nich podejmować decyzje, zakazywać jak małym dzieciom. Jeśli się nie posluchamy to klaps! albo publiczne wytykanie palcem "grzeszników- kapitalistów". Nikt jakoś nie zastanawia się dlaczego te 60 tys. ludzi musi pracowac 12 godz. dziennie za 600 zł miesięcznie. To już taka tradycja rządzących, lepiej walczyć ze skutkami, niż zlikwidować przyczyny. Smutne to ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Chore myslenie! odwiedz w niedzielewww.gs-arts.net 04.09.06, 16:36 polecam prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czemu? Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: 84.40.217.* 04.09.06, 16:36 A czemu nie można zrobić połowicznie - w niedziele hipermarkety otwarte tylko do 13:00? Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Ekonomia idioci! 04.09.06, 16:49 Rozumiem, że jako osoba świecka mam prawo domagać się w zamian opodatkowania kościóła kat? Czy przewijaki będą zainstalowane w kruchtach kościelnych - dla mnie jest to ważne - będąc na spacerze częstoo zaględamy do tesco czy geant'a bo tam jest przyzwoity pokój dla matki z dzieckiem - chodzi o tzw. przewijanie. Czy w siedzibie parti ludzi głupich jest to też możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz... to "niebedzie" Internetu w niedzielę?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:51 ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Taki zakaz bylby bardzo korzystny!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 04.09.06, 17:31 wszedzie gdzie obowiazuje zakaz handlu widac w niedziele wyrazny wzrost obrotow w kawiarniach, kinach, parkach rozrywki, na basenach, restauracjach itp. wiecej osob robi wypady weekendowe, zwiedza, chodzi do muzeum, na festyn albo na mecz. mniej forsy do zagranicznych hipermarketow a wiecej dla lokalnch przedsiebiorcot to czysta korzysc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Taki zakaz bylby bardzo korzystny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:37 pracuję w firmie w która ma sklep min. w jednym z gdańskich centrów handlowych. w tej chwilio pracuje nas czworo, jak tylko wprowadzą ten zakaz to jeden z moich pracowników pożegna się z pracą. to pewne. a takich sklepów będzie mnóstwo. wystarczy egzekwować przepisay prawa pracy, a nie doprowadzać do sytuacji, że kontroler z pip'u wypija kawkę, bierze w łapę i wypisuje symboliczny mandacik za 500zł. zapytałam moich pracowników czy wolą pracować w co drugą niedzielę, czy nie mieć pracy. zgadnijcie jaka była odpowiedź... pozdrawiam wszystkich logicznie myślących. tych nie myślących nie pozdrawiam, to dzięki im dążymy do ciemnogrodu z królem kaczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vector Re: Taki zakaz bylby bardzo korzystny??? IP: 132.170.4.* 04.09.06, 17:57 Hej, hej "willy"! Przecie kawiarnie, kina, parki rozrywki, muzea, czy stadiony TAKZE powinny byc zamkniete w niedziele! Czy zatrudnione tamze osoby maja byc w czymkolwiek "gorsze" od tych zatrudnionych w "marketach"? P.S. Zazwyczaj gospodarka najszybciej rozwija sie w krajach gdzie jest najmniej zakazow i nakazow. To, tak na marginesie... Odpowiedz Link Zgłoś
ssssssm :0) Rewelacja!!, nie chce mi się wie- 04.09.06, 17:56 rzyć! Urzędasy wymiśliły naprawdę dobrą akcję!! Brawo kurde, naprawdę brawo za pomysł. Jestem w szoku. To jest to, wypierdzielic markety i do osiedlowego sklepiku na zakupy, a sklepikarz, jak będzie miał kaskę, niech wspiera społeczność osiedlową, sponsorując świetlice środowiskowe, czy rozgrywki sportowe i jednocząc mieszkańców. O to chodzi!! www.lepszyswiat.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 18:10 Ja pracuje w supermarkecie w niedziele i nie widzie najmniejszego powodu zebym mial nie pracowac. Zamiast wolnej niedzieli wole dostac wolny wtorek. Zreszta w niedziele zaloga w markecie jest i tak okrojona i zamykamy wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bewu Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: *.e-wro.net.pl 04.09.06, 18:13 Niech zapytają klientów w supermarketach najlepiej w niedzielę. Przecież to nie usługa dla sprzedawców, tylko kupujacych. Kierując się taką filozofią to zamknąć kolej, szpitale, kościoły, restauracje itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej XXL Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: 217.153.99.* 04.09.06, 18:15 Jesteśmy cywilizacyjnie skazani na zakupy w duzych marketach... kto nie chce wcale nie musi tego robić...takie czasy i już! To nie jest pomysł na dostatnia Polskę tylko robienie igrzysk dla biednych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej XXL Coraz bliżej zakazu pracy w niedzielę IP: 217.153.99.* 04.09.06, 18:17 Jeżeli zakaz pracy to totalny dla wszystkich łącznie z księżmi... Odpowiedz Link Zgłoś