Gość: dyzio IP: 212.160.172.* 04.09.06, 14:33 Czy istnieje jakiś autorytet, który tych łgarzy bez godności z PiSu wreszcie uciszy?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia_25 Adam Hofman: CASE do prokuratury IP: *.chello.pl 04.09.06, 14:34 Litości, napisali mu to wszystko od A do Z, przecież ten człowiek nie umiał z siebie wyksztusić nawet jednego mądrego zdania, no ale czego tu się spodziewać... :| Ciekawe kiedy i kto weźmie sie za SKOK'i.... czekamy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger45 Klasyczny uklad: urzednik panstwowy i fundacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:04 moja mama miala miec zalozony rozrusznik serca w aninie, w szpitalu panstwowym. zasugerowano jej, ze dwie ulice dalej jest fundacja; tam przydalaby sie wplata. no more comments Odpowiedz Link Zgłoś
icek.kordblum [...] 04.09.06, 16:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Klasyczny uklad: urzednik panstwowy i fundacj IP: *.acn.waw.pl 04.09.06, 18:02 co suponujesz. szefem Anina był pisowski minister Religa. pijesz do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Klasyczny uklad: urzednik panstwowy i fundacj 04.09.06, 18:28 Podobny układ miał miejsce w sytuacji Andrzeja Sośnierza, jednocześnie będącego szefem śląskiego NFZ/Kasy Chorych i fundacji opiekującej się zamkiem w Chudowie. I konfliktu interesu nie było - od kilku miesięcy Sośnierz jest wymieniany jako przyszły szef NFZ. Więcej na ten temat: prawo.uni.wroc.pl/~kwasnicki/EkonLit/030528publicystyka_a_1.html "Andrzej Sośnierz jest założycielem i dożywotnim prezesem Fundacji Zamek Chudów. W czasach, gdy kierował Śląską Kasą Chorych, firmy, które podpisywały z nią kontrakty, wpłacały jednocześnie setki tysięcy złotych na konto fundacji." Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Klasyczny uklad: urzednik panstwowy i fundacj 04.09.06, 18:47 > prawo.uni.wroc.pl/~kwasnicki/EkonLit/030528publicystyka_a_1.html PS.: Zwróćcie uwagę na to, kto jest podpisany pod artkułem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiedz_to_koniowi ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:34 Szymborski? Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Balcerowicz kończy - ale w jakim stylu .... 05.09.06, 06:47 Balcerowicz kończy - ale w jakim stylu .... Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo_prignano Adam Hofman: CASE do prokuratury 04.09.06, 14:37 ...jestem z Konina ...stąd ten szczeniak dostał się do sejmowego koryta ...wstyd mi jak cholera ...ale mam nadzieję, że mieszkańcy mojego miasta już więcej takiego błędu nie popełnią... Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Adam Hofman: CASE do prokuratury 04.09.06, 14:54 bartolomeo_prignano napisał: > ...jestem z Konina ...stąd ten szczeniak dostał się do sejmowego koryta > ...wstyd mi jak cholera ...ale mam nadzieję, że mieszkańcy mojego miasta już > więcej takiego błędu nie popełnią... Hehe - już nie popełnią, bo dzięki nowej ordynacji nawet nie będą pewnie wiedzieć, na kogo głosują. To dopiero początek polowania na czarownice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Adam Hofman do prokuratury IP: *.aster.pl 04.09.06, 15:06 Istnieje podejrzenie że poseł Hofman wziął łapówkę za gadanie takich bredni. 'Miało być dobrze a wyszło tak jak zawsze' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Po to sie zaklada fundacje, aby zarobic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:07 czepiaja sie balcerowiczow, a przeciez jakos musza dorobic; a ze sa (byli) nietykalni to zalozyli fundacje. kazdy wie do czego fundacja sluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Po to sie zaklada fundacje, aby zarobic IP: *.chello.pl 04.09.06, 18:27 Gość portalu: jano napisał(a): > kazdy wie do czego fundacja sluzy. Ja nie wiem, mógłbyś mnie oświecić? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw bartolomeo... 04.09.06, 15:58 Przyjacielu z Konina, ratuje nas tylko to, że Hofman jest z Kalisza, zatem nie jest tak, że tacy mieszkają w Koninie, to wrogi desant... Niezorientowanym przypomnę, że poseł Hofman nie przekroczył jeszcze 30, był asystentem Jarosława K. i odkrył, że w Urzędzie Miasta w Koninie kwitnie korpupcja, ale dowodów nigdy nie pokazał, apelował, żeby winni sami się przyznali... problem w tym, że nikt nie wie, kim są ci winni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebiotov hofman... takie ladne nazwisko i taka szuja IP: *.aster.pl 04.09.06, 16:31 ... wlasciwie to nawet nie szuja... taka gnidka zaledwie marzaca o wysokich urzedach ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza ciemny Re: bartolomeo... IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 04.09.06, 16:46 To znaczy, ze pan Hofman posel zreszta pochodzi z Kalisza a kandydowal w Koninie? Wnioskuje tez, ze ludzie w Koninie glosowali na kogos o kogo zupelnie nie znaja czy dobrze rozumiem? Pan Hofman wykryl korupcje, ale nic nie udowodnil. To calkiem jak za stalinowskich czasow, dokladnie tak samo, zreszta tu na tym forum jest takich wiecej, ktorzy wszystko wiedza. Wlosy staja deba. Jeszcze rok czy dwa i sami sie pozagryzacie, a Putin zaciera rece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuł Re: bartolomeo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:04 Za dwa lata to putin będzie przyjeżdżał do PiSu po nauki Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: bartolomeo... 05.09.06, 09:04 Polacy na budowie robiąc wykopy znależli mumię ale nasi archeol.nie umieli określić co to jest,więc zwrócili się do Ruskich po pomoc.Po jakimś czasie przyszła odpowiedż ,że to Ramzes xiii a skąd wiecie? -On sam pryznałsia! Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: bartolomeo... 05.09.06, 09:31 q_vw napisał: "... Niezorientowanym przypomnę, że poseł Hofman nie przekroczył jeszcze 30, był asystentem Jarosława K. i odkrył, że w Urzędzie Miasta w Koninie kwitnie korpupcja, ale dowodów nigdy nie pokazał, apelował, żeby winni sami się przyznali... problem w tym, że nikt nie wie, kim są ci winni..." To bardzo smutne ... ... nie to, że różni dyskutanci różnią się w ocenie poszczególnych zjawisk, bowiem każdy ma prawo do swoich subiektywnych osądów, każdy może próbować argumentować, jeśli jego tezy mają jakieś logiczne i faktograficzne podstawy. Smutne jest jednak to, że gromady żałosnych antyPiSiaków (nie mówiąc już o lewiźnie, która aż się ślini do utraconego koryta) po prostu rżną głupa. Czy ma jakikolwiek sens uporczywe twierdzenie (a co najmniej sugerowanie), że żadnych afer i przekrętów nie było i nie ma, tylko posłowie i inni działacze PiS wymyslaja to sobie z powodów propagandowych, napastując tych "biednych" złodziei z lewizny oraz innych nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Re: Adam Hofman: CASE do prokuratury 04.09.06, 22:28 bartolomeo_prignano napisał: > ...jestem z Konina ...stąd ten szczeniak dostał się do sejmowego koryta > ...wstyd mi jak cholera ...ale mam nadzieję, że mieszkańcy mojego miasta już > więcej takiego błędu nie popełnią... Hm... chłoptaś rzeczywiście żałosny. Ale zapewniam że jeszcze nie jeden się taki w najbliższych latach pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hieronim_berbelek cały Adaś eeeeehhh :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:37 :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury 04.09.06, 14:53 Bardzo "interesujące" będzie, co napisze w tym wątku gromada antyPiSiaków, gotowych popierać każde kanciarstwo i każdy idiotyzm, któremu PiS się przeciwstawia. Spodziewam się też mnóstwa ujadań nie na temat (takich, że moher, że ziemniaki, że Kuronia gryzą, że w ogóle brzydcy są i żonby mają nieładne, itp.). Rzecz jednak w tym, jeśli na temat, że sprawy w II RP szły częściowo w całkiem złym kierunku: - tzw. postkomuna uznała, ze trzeba ukraść jak najwięcej (tzn. uwłaszczyć się, kanciarsko sprywatyzować - BIG, BG i jeszcze inne banki oraz firmy), gdy jeszcze ma się kawałek władzy albo, jeszcze długo później - niezłe wpływy, - pokaźna część opozycji okrągłostołowej uznała, że trzeba na to przymykać oko albo nieco brac udział albo nie potrafi się temu przeciwstawić, - spora część establishmentu władzy, głównie gospodarczej, uznała, że mogą robić różne rzeczy wg swojego, oczywiście genialnego uznania (pomijam tu ewentualne uczestnictwo w złodziejstwie i łapówach, bo wolałbym w to nigdy nie musiec uwierzyć); ci mądrzy ludzie (Balcerowicz, Lewandowski, Hanna G-W i inni) stosowali nieraz swoisty woluntaryzm w budowaniu nowych relacji biznesowych przy prywatyzacji, zapewne nieraz lekceweażyli różne szczegóły, procedury (wyszło to już w pracach komisji ds. Orlenu i PZU). Teraz ci mądrzy i ważni ludzie zdumiewają się, że ktoś osmiela się ich czepiać o to i owo zamiast bić pokłony. Powtarzam, wiele spraw zostało poprowadzonych żle. Nie twierdzę, ze to były łatwe zadania. Wykonawcy jednak dali ciała w wielu punktach. Jeżeli jeszcze potwierdziłyby sie podejrzenia o przestępstwach przy udziale choćby tych naszych "bogów" ekonomii, to juz czara goryczy byłaby przelana ... Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury 04.09.06, 14:55 korekta: "..., że sprawy w III RP ... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_kloss Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury 04.09.06, 15:00 Rzygać mi się chce jak niszczone są autorytety cenione w świecie. Chyba nie zasłużyliśmy na niepodległość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:24 Jeżeli uważasz Balcerowicza za autorytet ceniony w swiecie to gratuluję dobrego samopoczucia.Chwalą go ci co na tym nieźle zarobili czyli żydowski kapitał,już to ich popychadło wiernie im służyło,oczywiście kosztem całego społeczeństwa ale kto by się tym martwił. kapitan_kloss napisał: > Rzygać mi się chce jak niszczone są autorytety cenione w świecie. Chyba nie > zasłużyliśmy na niepodległość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wali7 Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury IP: *.76.classcom.pl 04.09.06, 15:31 Jaki żydowski kapitał? Skąd ty się urwałeś? Z jakiegoś wiecu przedwojennych narodowców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury IP: *.proxy.aol.com 04.09.06, 15:35 Gość portalu: wali7 napisał(a): > Jaki żydowski kapitał? Skąd ty się urwałeś? Z jakiegoś wiecu przedwojennych nar > odowców? Nie widzisz, ze odpowiadasz na post glupce z PiS, ci ludzie nie maja pojecia co sie dzieje w ich wlasnych rodzinach a beda szczekac o tym co dzieje sie na swiecie, ZENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binio Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.06, 16:09 > Nie widzisz, ze odpowiadasz na post glupce z PiS, ci ludzie nie maja pojecia co > sie dzieje w ich wlasnych rodzinach a beda szczekac o tym co dzieje sie na > swiecie, ZENADA! Zgadza się pieniacz nie widzi że jego syn jest złodziejem, córka to ku..wa, a żona oddaje się proboszczowi on natomiast ma problemy alkoholowe. I tak wygląda zdecydowana większość elektoratu PIS. Dlatego PIS nigdy nie będzie ani prawy ani sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
jajanek Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury 04.09.06, 21:38 > Zgadza się pieniacz nie widzi że jego syn jest złodziejem, córka to ku..wa, a > żona oddaje się proboszczowi on natomiast ma problemy alkoholowe. I tak wygląda > Ty jesteś popie..ny kutas, Czerwony kutas żeby była jasność!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p No. no panowie bo was z Zidana wezmę IP: *.chello.pl 05.09.06, 00:12 :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binio Najwięcej to zarabia ojciec Rydzyk na swoim IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.06, 16:05 show łgarskim biznesie. Robi to kosztem najbiedniejszych ludzi nie wstydzi się tego i robi to oczywiście dla ich dobra. Ale on nie jest żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remot icek, ty szpiclu pisuarkowski ! ;))) IP: *.aster.pl 04.09.06, 16:34 dziadzius szedl na berlin z armia czerwona, tatus pewnie budowal socjalizm, a Tobie sie marzy bycie poslem z ramienia pis lub czegos z koalicji ;))) buty czyscic balcerowiczowi nie godzien Jestes.... lizac ino, lizac slady stop. i to na kolanach, pisubracie! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury IP: *.proxy.aol.com 05.09.06, 04:05 sluchaj icek skad takie wiadomosci masz,ze popierlai Balcerowicza zydzi. Czy to sie komu podoba czy nie ale starsi bracia w wierze zadza swiatem i tu nic nie pomoze wasze odgrazanie sie. Lepiej bedzie dla Polski jak to przyjmiecie za pewnik. Wyzuc zydow z Ameryki to i w Ameryce nedza bedzie.Preezej to zrozumiecie glupie polaczki predzej dobrobyt do Was zawita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin ad personam IP: *.aster.pl 04.09.06, 15:04 Kiedy czytam takie rzeczy jak twoje to mysle sobie ze musiala to pisac osoba ktora za nic w zyciu nie odpowiadala.Wlacznie z wlasnym slowem. I do niczego w zyciu nie doszla. Grosza nie ma przy duszy a jedynie pretensje do swiata. Uzasadnic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypis Pioskee - Twoja milość do PiSu rozbraja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:08 Kochany, weź pod uwagę, że nie wszystko, co PiSowskie, jest święte. Jakbyś chciał tak w przeszłości kilku panów pogrzebać (np w "upadłych" spółkach w Trójmieście, Telegrafie, SKOKach itd) to byś znalazł tyle brudu, że starczy Wiadomo, że jak sie ma coś na sumieniu to najpierw obrzuca sie błotem wszystkich innych zgodnie, z opracowana kilka lat temu zasadą panów K. T.K.M. Zanim będziesz dzielnie bronił pana posła Hofmanna, który nawet przeczytać nie potrafi tego, co mu szefowie klubu napisali, zastanów się chwilke, czy warto... Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Pioskee - Twoja milość do PiSu rozbraja 04.09.06, 15:26 No i, tak jak przypuszczałem, mało na temat sporo jazgotu i plucia. Odezwali sie oburzeni i zwykłe głupki (jak perro69). Uzasadniajcie sobie jak chcecie swą żałosną słabość argumentacyjną. Aaa, ktoś tam wydukał, że moje pisanie jest niezrozumiałe, jeszcze raz więc proponuję zajarzyć, czy w poniżej cytowqanym fragmencie jest coś nt. "miłości do PiSu" czy po prostu wskazanie faktów lub okolicznoąści wielce prawdopodobnych: " ... Rzecz jednak w tym, jeśli na temat, że sprawy w II RP (popr. - III RP) szły częściowo w całkiem złym kierunku: - tzw. postkomuna uznała, ze trzeba ukraść jak najwięcej (tzn. uwłaszczyć się, kanciarsko sprywatyzować - BIG, BG i jeszcze inne banki oraz firmy), gdy jeszcze ma się kawałek władzy albo, jeszcze długo później - niezłe wpływy, - pokaźna część opozycji okrągłostołowej uznała, że trzeba na to przymykać oko albo nieco brac udział albo nie potrafi się temu przeciwstawić, - spora część establishmentu władzy, głównie gospodarczej, uznała, że mogą robić różne rzeczy wg swojego, oczywiście genialnego uznania (pomijam tu ewentualne uczestnictwo w złodziejstwie i łapówach, bo wolałbym w to nigdy nie musiec uwierzyć); ci mądrzy ludzie (Balcerowicz, Lewandowski, Hanna G-W i inni) stosowali nieraz swoisty woluntaryzm w budowaniu nowych relacji biznesowych przy prywatyzacji, zapewne nieraz lekceweażyli różne szczegóły, procedury (wyszło to już w pracach komisji ds. Orlenu i PZU). ..." Nie brak oczywiście dziwaków-antyPiSiaków lub bebeficjentów z lewizny gotowych upierać się, że okoliczności wskazane w trzech odnośnikach powyżej, to tylko fantazje. Ale to jednak prawda! Tak właśnie było i szkoda, że ani Balcerowicz ani Hanna G-W nie potrafia wyjaśnić rzeczowo wielu spraw ze sfery swojej odpowiedzialności i decyzyjności, tylko oburzają się na pytających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Pioskee - Twoja milość do PiSu rozbraja IP: *.jsn.osi.pl 05.09.06, 03:20 A Ty mi odpowiedz czemu jesteś takim idiotą. Tylko odpowiedz rzeczowo i się nie oburzaj. Powiedz mi też dlaczego jesteś złodziejem i nie chcesz sie przyznać. Obiecaj mi rownież, że dalej nie będziesz kradł. Tego typu pytania zadawali publicznie stalinowcy chcąc zniszczyć tzw. reakcje. Teraz te stalinowskie metody stosują PISowcy. Chciałem Ci przypomnieć, że pierwsze afery po obaleniu komuny robiło PC (Porozumienie Centrum)braci Kaczyńskich. Dlaczego nie pamiętasz afery "Telegrafu" ani wprowadzenia korupcjogennych koncesji nia import paliw przez PC. Dlaczego nie piszesz o malwersacji wielu setek milionów przez o.Rydzyka, który je dostał od naiwnych ludzi na ratowanie "kolebki solidarności" (stoczni gdańskiej). Dlaczego nie piszesz o przekrętach w kasach "SKOK". Niech pisowcy rozliczą swoich własnych złodzieji zanim zaczną rzucać bezpodstawne oskarżenia na Prof. Balcerowicza, Kuronia i Wałęsę. Niszcząc uznane na świecie autorytey polskie niszczą Polskę i trudno nazwać to patriotyzmem. Zresztą co z nich za "patrioci" jak przewodniczący PISu Kaczynśki nie zna słów hymnu polskiego. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Pioskee - Twoja milość do PiSu rozbraja 05.09.06, 10:13 Zacząłeś arogancko i jednak bez sensu nie należy ci się więc właściwie żadna odpowiedź ale ... niech tam, niech będzie. 1. Nudne są już te odniesienia do stalinizmu (także faszyzmu - "kaczyzm" - prof. [prof.???] Senyszyn), PRL itp w kontekście PiS i Kaczorów. Z braku lepszych argumentów do ataku na PiS rzuca się tym rodzajem gówna, które na pewno źle sie kojarzy prawie wszystkim. Nie jest żadnym wyrazem "miłości do PiS", że nie zauważam po prostu stosowania przez te partię metod stalinowskich. To brednie. 2. PC, po obaleniu komuny, nie robiło żadnych afer. "Telegraf" to hasło ukute przez lewiznę - nie stoi za nią żadna afera. Walenie takimi "przykładami" afer, to jest właśnie stalinowska metoda żądania, aby delikwenci udowadniali, że nie są i nie byli wielbłądami. 3. PC nie wprowadziło nigdy żadnych "korupcjogennych koncesji na import paliw" - takie są fakty a nie propagandowe mieszanie w nadziei, że ludzie dokładnie nie pamiętają. Fakty mówia, że PC można przypisać sprawowanie władzy jedynie przez okres 6 m-cy rządów Olszewskiego, zanim został on obalony zjednoczonymi siłami lewizny, liberałów i części opozycji okrągłostołowej. 4. Ojciec Rydzyk nie obchodzi mnie zbyt wiele, radia M. nie słucham, a jeśli coś ukradł, to niech śledztwo to wykaże ze wszelkimi konsekwencjami. 5. Uważam, że "przekręty w SKOK" sa głównie propagandą lobby bankowego. Pomijając takie przypadki, że ktoś tam w jakiejś kasie SKOK ukradł pieniądze (podobnie i w bankach sa nieuczciwi pracownicy - ostatni przykład, to BPH), w ciągu 16 lat działalności odnowionych kas SKOK nie zdarzyło się nic uzasadniającego ten atak i histerię mającą podważyć zaufanie do SKOK. Żadna z kas nie upadła, nikt pieniedzy nie stracił i straszenie przykładem Grobelnego jest grubym nadużyciem. I to by było na tyle w sprawie twej, dość pustej merytorycznie, wypowiedzi. Wiecej zawartości widzę w prawdziwych aferach zdziałanych przez lewiznę i różnych kombinacjach biznesmenów z obecnej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 korekte jescze dopisał..hehehe 04.09.06, 15:09 kołku, założę się że przez ten bełkot przebrnąłeś tylko ty ;))) i ktoś z twojej rodziny... może brzydka żona, albo nie daj boże życiowy partner...fuj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arab Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury IP: *.68.75.178.debica75.tnp.pl 04.09.06, 15:23 Ogólnie to PiS-u nie lubie i a pomysły "braci ksero" uważam za idiotyczne ale to mnie zaciekawiło bo gdyby na serio takie przelewy miały miejsce to sprawa była by bardzo interesująca ... ale prawdopodobnie to jakiś kolejny bzdet typu "bolszewickich ministrów" :)i za pare tygodni bedą przepraszać <complet idiot> Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Adam Hofman: Balcerowicz do prokuratury 04.09.06, 18:35 Mnie intryguje jedno: o powiązania Balcerowicza z CASE (i zrozumiały konflikt interesów, a także rzekome fałszywe zeznania Balcerowicza) zostały nagłośnione hohohohoho a może i dawniej. Nikt sobie dotąd nie zadał trudu, by złożyć doniesienie do prokutatury, choćby o wyjaśnienie sprawy. Nikt się nie zastanawia, co w sytuacji "konfliktu interesów" nakazuje polskie prawo. Ale gdy się pojawia przepychanka polityczna, to nagle zaczyna się wrzask, donosy, skargi, śledztwa itp. Wpiszcie sobie w google'u słowa "Sośnierz" i "Chudów". Przeczytacie o takim samym konflikcie, tyle że w innej branży. I - co dużo ważniejsze - we właściwej partii. Widać jak PiS traktuje prawo i sprawiedliwość - dopóki nam sprawa nie zawadza, niech sobie śmierdzi. Ale gdy możemy przyłożyć komuś niewygodnemu, nagle stajemy się wyczulonymi na praworządność obywatelami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogel Adam Hofman: CASE do prokuratury IP: *.energomontaz.pl 04.09.06, 14:57 Jeden zawisza, drugi hofman.... nazwiska może i się z czymś kojarzą, ale te półgłówki mylą Balcerowicza z Balcerkiem:) Jak tak dalej pójdzie, to prof.Balcerowicz będzie siedział za obalenie gospodarki socjalistycznej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Posłowie do prokuratury??? IP: *.pouf.org 04.09.06, 14:58 Ile niżej wymienieni mogli wziąć łapówek, żeby poprzeć kandydaturę L. Balcerowicza na stanowisko prezesa NBP? Podjęto uchwałę na pos. nr 95 dn. 22-12-2000 tytuł : w sprawie powołania Prezesa Narodowego Banku Polskiego adres publikacyjny : M.P. Nr 43, poz. 833 Posłowie głosujący Za: Cymański Tadeusz Marcinkiewicz Kazimierz Tchórzewski Krzysztof Piłka Marian Tomaszewska Ewa Bielan Adam Jerzy Czarnecki Ryszard Kamiński Mariusz Kamiński Michał Tomasz Libicki Marcin Polaczek Jerzy Zając Stanisław Płażyński Maciej Sekuła Mirosław Smirnow Andrzej Wójcik Tomasz Feliks Styczeń Mirosław Andrzej Bielecki Czesław [...] Posłowie głosujący przeciw: SLD: 157 posłów - wszyscy obecni Dorn Ludwik Kaczyński Jarosław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: Posłowie do prokuratury??? IP: *.mofnet.gov.pl 04.09.06, 15:11 Kolega Hofmana z akademika Kredka, Robert Petryszyn - koleś, którego pamiętam, że jak pijany na imprezie pokłócił się z dziewczyną, to chciał wszystkich bić, został w wieku 27 lat prezesem Zagłębia Lubin. Petryszyn, śmieszny koleś, to przykład kolejnego Nikosia Dyzmy. Moze zacznijmy w ogole od tego ze Hofman byl asystentem Kazimierza Michała Ujazdowskiego, który zawsze bardziej popierał Balcerowicza jako wiceprzewodniczacy Frakcji Prawicy Demokratycznej Unii Demokratycznej niż Frakcja Społeczno - Liberalna Unii Demokratycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza ciemny Re: Posłowie do prokuratury??? IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 04.09.06, 15:35 To pan Hofman posel zreszta ukonczyl studia - a gdzie mozna zapytac? Nie do wiary! Gratuluje uczelni - wypuscila wyjatkowy bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binio Re: Posłowie do prokuratury??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.06, 16:13 Hofman to fafik pies pisuarowy on nie ma myśleć on ma wiernie wypełniać polecenia swojego pana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubel Re: Posłowie do prokuratury??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:28 a owszem,skonczyl.politologie na uniwersytecie wroclawskim.wiem bo z szanownym poslem studiowalam na jednym roku a nawet bylismy dobrymi znajomymi.no coz.nie ma sie czym szczycic haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Posłowie do prokuratury??? IP: *.nd.e-wro.pl 04.09.06, 22:45 Wstyd totalny, tez go znam z kredki, dobry kolega Midziaka - jak kto zna klimaty wroclawskiego samorzadu to kojarzy nazwisko - wiele notabene mówiące.... Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 i to jest jedyny sposób na to aby 04.09.06, 15:07 ktokolwiek usłyszał o tym, że jest taki poseł pis. normą już stało się, że każda miernota z pisu pluje na kogoś wielkiego i w ten sposób ma szansę zaistnieć medialnie. to podłe ale jak na to ugrupowanie polityczne całkowiecie zgodne z ich ideologią - w końcu mają super nauczyciela j.kurskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Adam Hofman: CASE do prokuratury IP: *.65.rev.vline.pl 04.09.06, 15:12 Tak się zastanawiamm i nie mogę pojąc czy w tym PiS-ie to połowajest ludzi chorych psychicznie czy te z zakompleksionych czy też nieudaczników .to co niektórzy z nich czynia inaczej okreslic się nie da.Zaznaczam ze nie jestem ani sympatykiem PO ani jej członkiem (to dla wypowiadajacych się w sprawie).Mógłbym zrozumiec ,ze od czasu do czasu ,-mówiąc niezbyt ładnym jezyliem- ktoś coś chlapnie ale tu systematycznie powstają takie sytuacje,zdarzenia,propozycje czy argumeny ze zdrowy na umysle człowiek nigdy by nie wdrazał i nie czynił.e Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Adam Hofman: CASE do prokuratury 04.09.06, 15:14 No tak, tej jesieni pojawily sie w obfitosci nowe grzyby trujace: pisiorki jadowite (ostatnio podgatunek hofman). NiePiS Odpowiedz Link Zgłoś
gacek65 Adam Hofman 04.09.06, 15:14 to faktycznie członek i to w dosłownym tego słowa znaczeniu.Stare wygi pisowskie wtrącają swioch partyjniaków w szambo a ci bezwzglednie wierzą co im powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebjot Adam Hofman: CASE do prokuratury IP: *.crowley.pl 04.09.06, 15:19 Ale te chłopy wyrywne... Mogliby poczekać na rozpoczęcie prac przez "sławetną komisyję" i po pierwszych przesłuchaniach kierować wnioski do prokuratury. A tak się tylko kompromitują. Wyciągają wnioski i formułują oskarżenia na podstawie posiadanych dokumentów czyli chyba tej "ściągawki", jaką w zeszłym miesiącu rozdano pisowskim członkom komisji, żeby wiedzieli cokolwiek o systemie bankowym Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx jako obywatel IV RP uprzejmie donoszę... 04.09.06, 15:24 że chyba po to powstała komisja, żeby sprawdzać te dokumenty a nie lecieć z nimi do prokuratury - ale cóż, kampania za pasem, trzeba się spieszyć a nie mysleć i analizować; niedługo zabronią myśleć w tej IV RP - krainie donosicieli i szpiegomaniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman A ja mysle, ze.... IP: *.interserwer.pl 04.09.06, 15:28 A ja mysle, ze posel Hofman mogl wziac lapowke. A co? Myslec mi nie wolno? Tak obrzucac blotem innych to kazdy potrafi, ale chyba nie po to zostales wybrany do Sejmu i nie po to placimy Ci pieniadze, zebys plotl bzdury przed kamerami i uprzykrzal innym zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniu To są tzw. "Opowieści Hoffmana" ;) IP: *.aplusc.com.pl 04.09.06, 15:36 Cytuję za Wikipedią: "Jednak dziełem życia Offenbacha jest jego opera pt. Opowieści Hoffmanna (Les Contes d'Hoffmann), napisana według fantastycznych opowiadań Ernesta Teodora Amadeusza Hoffmanna, przeniknięta demonicznym dramatyzmem. Opera ta została wystawiona w paryskiej Opéra Comique w roku 1881, rok po śmierci kompozytora." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter Koniec okresu ochronnego chyba przewidział... IP: *.broadband.pl 04.09.06, 15:57 tak znamienity bankier ? Po nerwowości z jaką odpowiada na pytania dziennikarzy przychylnych mu przecież(z innymi nie rozmawia) wniskuję że jest coś na rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi1010 Szkoda juz czasu i nerwow na tych PISdzielcow IP: *.asta-net.com.pl 04.09.06, 16:01 Ciekawe, czy ten baran zna kodeks karny na tyle, by wiedziec, ze istnieje w nim rowniez przestepstwo falszywego oskarzenia, czy tylko liczy jak wszyscy pis-dzielcy na swego kumpla "0" Ziobera i immunitet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Kwasniewska kieruje fundacja, ktora dostawala... IP: *.dsl.look.ca 04.09.06, 16:08 ...pieniadze od m.in. mafii, teraz zona Balcerowicza??? Czy nie jest to dziwne? Czy ktos probowal badac czemu te fundacje sluza i co sie dzieje z pieniedzmi, ktore tam wplywaja. Ile willi sobie juz Kwasniewscy za to kupili? Odpowiedz Link Zgłoś
hassprediger Re: Kwasniewska kieruje fundacja, ktora dostawala 04.09.06, 16:34 Gość portalu: ttt napisał(a): > ...pieniadze od m.in. mafii, teraz zona Balcerowicza??? > Czy nie jest to dziwne? Czy ktos probowal badac czemu te fundacje sluza i co s > ie dzieje z pieniedzmi, ktore tam wplywaja. Ile willi sobie juz Kwasniewscy za > to kupili? ...naiwny człowieku fundacje sponsorują sponsorzy, którzy za to otrzymaują czego potrzbują, w kapitalizmie nie ma nic za darmo, oczywiście kosztem interesu państwa i społeczeństwa. Po czym poznać, że mafia funkcjonuje po tym że kaczka wygrywa;) bo ludzie mają dość rządów mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Jędrek marzy o kawce u Busha, a dźga Balcerowicza 04.09.06, 16:39 Panie prezesie - prawda i sprawiedliwość partyjna ma się tu na nic - banki muszą być wolne od wpływów partyjnych i rodzin partyjniackich. Mam nadzieję, że zdjęcie z Panem i Bushem nie zostanie opublikowane po Pańskiej wycieczce do stanów. Byloby to nielogiczne dla wartości wolności i sprzeczne z wizerunkiem państwa demokratycznego. Z giertychem se zdjęcie zróbcie, Piłsudzki już powiedzial gdzie tacy jak wy mogą prowadzać kury. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki wielokrotnie miałem zaszczyt z prof. 04.09.06, 16:40 Balcerowiczem rozmawiać i odniosłem wrażenie, że ten, wybitny specjalista w dziedzinie finansów międzynarodowych, jest, pod względem etyki zawodowej, także człowiekiem "bez skazy". Głęboko wierzę, że zarzuty odeprze. Tego mu gorąco zyczę. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Nie będzie odpierał. WY barany z PO i SLD macie 04.09.06, 17:14 macie go bronić.Bo...mafia cofnie wam poparcie. jerzy.kosecki napisał: > Balcerowiczem rozmawiać i odniosłem wrażenie, że ten, wybitny specjalista w > dziedzinie finansów międzynarodowych, jest, pod względem etyki zawodowej, także > > człowiekiem "bez skazy". Głęboko wierzę, że zarzuty odeprze. Tego mu gorąco > zyczę. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nie będzie odpierał. WY barany z PO i SLD mac 04.09.06, 18:40 > macie go bronić.Bo...mafia cofnie wam poparcie. Dowody, zwolenniczko "kryształowo uczciwej partii", dowody! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Fakt do wody z wami w ,,betonowych skarpetkach''.. 04.09.06, 23:44 Nic innego nie działa tak dobrze na liberłosocjałów albo socjalliberałów czyli : PO+(SLD+SD(k)P(i)L+UP+demokraci.pl)=komformiści.eu To zrobią z wami jak nie pomożecie Leszkowi.Kapitał spekulacyjny Europy nie po to zbudował giełdę w Warszawie ,żeby było uczciwie i po polsku.Do szeregu i do boju za Leszka i stopy procentowe(takie żeby się pralka nie na łożyskach nie zatarła). adas313 napisał: > > macie go bronić.Bo...mafia cofnie wam poparcie. > > Dowody, zwolenniczko "kryształowo uczciwej partii", dowody! > Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Fakt do wody z wami w ,,betonowych skarpetkac 05.09.06, 08:25 Bełkoczesz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Adam Hofman: CASE do prokuratury 04.09.06, 16:41 Dyzio! Znam taki autorytet, który by tych łgaży z PISu uciszył, nazywa się kałasznikow!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Adam Hofman: CASE do prokuratury 04.09.06, 17:02 Mam nadzieję że przyjdzie taki czas w Polsce, że oszczercy będą odpowiadać przed faktycznie niezawisłymi sędziami. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Jak on śmiał ,burak jeden!Przecież Profesor nad 04.09.06, 17:09 profesorami,geniusz ekonomiczny od morza do Tater ma immunitet.Jego nie wolno o nic oskarżac.Nie tylko oskarżac.Złego słowa wypowiedzieć.Każdy kto powie cokolwiek na Pana Leszka Balcerowicza na tym forum zostanie wyzwany od ... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Pisze sie Bendera ,a co prawda to prawda 04.09.06, 17:20 W specjalności prof.Bendera-historii(dla ciebie ma inną jak sądzę- ,,żydologię'',bo nie uwierzył do końca w ,,Jedwabne'' wg Grossa)Balcerowicz jest cieniutki.A jako wybitny ekonomista, z doświadczeniem praktycznym w planowaniu budżetu rodzinnego(nie wiem nic o pracy Pana Leszka w biznesie),ZAWSZE mylił sie w prognozowaniu inflacji. wuetend napisał: > do psora Będera to mu daleko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.l.kaczenski Re: Jak on śmiał ,burak jeden!Przecież Profesor n IP: *.proxy.aol.com 05.09.06, 02:50 amanasunta53 napisała: > profesorami,geniusz ekonomiczny od morza do Tater ma immunitet.Jego nie wolno o > nic oskarżac.Nie tylko oskarżac.Złego słowa wypowiedzieć.Każdy kto powie > cokolwiek na Pana Leszka Balcerowicza na tym forum zostanie wyzwany od amanasunta53 a to oznaczaw wolnym tlumaczeniu "PiSdnieta glupia bura suka" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek_plotek Re: Adam Hofman: CASE do prokuratury IP: 157.25.39.* 04.09.06, 17:18 Tak, jest ich kilka: Walther ppk, Kałasznikow, Mauser i Glocko Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A co z Afera bankowa Giertycha, panie Hofman? 04.09.06, 17:24 tu pan nie nabral podejrzen i nie zawiadomil prokuratury? Ojciec Rydzyk rozgrzeszyl? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A co z Afera bankowa Giertycha, panie Hofman? 04.09.06, 18:41 Ta sprawa już (jeszcze?) jest w prokuraturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Czyli komisja zakończyła pracę.... IP: *.acn.waw.pl 04.09.06, 17:32 i przekazała sprawę do prokuratury? Jeżeli prokuratura rozpocznie śledztwo, dla jego dobra prokuratura powinna nie wyrazic zgody na przesłuchiwanie świadków w tej samej sprawie na forum komisji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czyli komisja zakończyła pracę.... 04.09.06, 18:41 A przy okazji można się przyczepić do tego, że członkowie komisji są uprzedzeni w stosunku do świadka. Odpowiedz Link Zgłoś