promohomo 07.10.06, 02:42 Zły stan zdrowia? A kto z tych pań i panów, którzy nami rządzą, jest naprawdę zdrowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alik Alik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 03:15 Nie wiadomo kto? Więc pewnie Prezes szykuje stołek dla wiernego kota Alika! Ponoć by zdyskredytować dziennikarzy TVN-u szykuje się też prowokacja, że niby panowie z "Teraz My" oraz Renia Beger-Ku..kowa molestowali biednego Alika. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Stary wist Kaczora - "wiem ale nie powiem" 07.10.06, 09:27 Już tak gada do znudzenia, oczywiście nigdy nic z tego nie wynika. Niedawno nawet Zyta przejęła ten język. Chore państwo - chory management. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RysioPysio Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.e-wro.net.pl 07.10.06, 13:42 Pewno znów jakiś produkt fotygo-podobny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: End of III RP Trzeba zostawic Balcerowicza.... IP: *.chello.pl 07.10.06, 19:16 Oczywiście trzeba zostawić Balcerowicza.To doświadczony w rozwalaniu Polski :premier,wicepremier,szef NBP i RPP.Idealny kandydat dla PO i Centrolewu. Proponuje zacząc zbierać podpisy pod listem błagalnym do Leszka Balcerowicza pod haslem ..zostań z nami Panie nasz i Władco,krynico mądrości ekonomicznej kuli ziemskiej''. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 Re: Trzeba zostawic Balcerowicza.... 07.10.06, 19:44 Trzeba zmienić!!!!!sytucja Polski zmieni się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Chiałbym mieć tyle optymizmu i wiary:)))) Balecrowicz musi zostać!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Balcerowicz musi zostac, Balcerowicz musi odejsc.. 08.10.06, 01:50 co to w ogole jest z podejscie do problemu. Balcerowicz napewno sie juz przepracowal i dawno wyczerpal swoje 'intelektualne; i 'naukowe' mozliwosci w sekonomii i kierowniu RPP. Balcerowiczowi nalezy sie zasluzony 'odpoczynek' w jakims zamknietym pensjonacie na koszt panstwa. Balcerowicz jako 'niezalezny i odpowiedzialny ekonomista' napewno bedzie chcial odpracowac i oddac podatnikom koszty zwiazane ze swoim dlugo terminowym pobytem w zamknietym pensjonacie dla zasluzonych voodoo neoliberalnych szamanow ekonomicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: propaganda dziala, a "ciemny lud" kupuje... IP: 132.170.6.* 08.10.06, 02:50 Balcerowiczowi nalezy sie nieco wiecej szacunku. Ilu jeszcze znajdzie sie przyglupow na tym forum, ktorym wmowiono, ze jak nowa wladza (faktycznie promujaca glownie miernoty i ignorantow...) pozbedzie sie Balcerowicza to bedzie lepiej? Co jeszcze ow "ciemny ludek" kupi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek-007 'Ciemny ludek' juz sie poznal na... IP: *.qc.sympatico.ca 08.10.06, 03:00 'jasnieoswieconych' aferalach. Przestan sobie wmawiać ze Balcerowicz jest takim 'geniuszem' czy moze nawet generalissimusem ekonomii i tak szacunek mku sie nalezy. Szacunek sie ma albo sie go nie ma, na szacunek sie zapracowuje. Domaganie sie szacunku jest kpina. Jesteście śmieszni i zarazem zalosni z ta wasza arogancja i hucpa o własnej niezwyklosci. Nalezy wam sie cos na otrzeźwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: 'Ciemny ludek' juz sie poznal na... IP: 194.75.37.* 08.10.06, 09:15 to dopiero merytoryczny post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: A 'ciemny ludek' bedzie nadal ciemny... IP: 132.170.7.* 08.10.06, 16:14 Pozdrawiam "janka-007" z Kanady i delikatnie napisze, ze: a) Odrobina szacunku nalezy sie praktycznie kazdemu, a uzywanie wyrazow typu "przestepca", czy "aferal" w stosunku do osoby, ktorej formalnie nic nie udowodniono to nic innego jak obrzydliwe (obrzydliwe bo za zaslona wlasnej anonimowosci) plucie! b) Nie pisalem, iz Balcerowicz to "geniusz". Z drugiej zas strony trzeba miec wyjatkowa zla wole by nie dostrzegac osiagniec Balcerowicza. I tyle - maly i zalosny "janku"... Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Pozdrawiam czolowego 'bajkopiszrza... 08.10.06, 17:52 z Kaczolandu' no i piewce 'ekonomicznych osiagniec' voodoo Balcerowicz itd. it. Piszesz swoje bajki dosyc jednak nudne i tylko dla tak zwanych 'intellectually challenged'. Tylu aferalow w Polsce nie bylo od dosyc dawna a okres 1989-2005 jest chyba okresem kulminacyjnym jezeli chodzi o afery i korupcje, panowanie jasnie nam oswieconego Voodoo szamana Balcerowicza, i to jest nie tylko moje zdanie, stad tyle rodzacych sie pytan i watpliwosci w Polsce. Pisz sobie dalej te twoje bajki z Kaczolandu tylko nie oczekuj ze ludzie myslacy beda sie lapac na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: Pozdrawiam zacietrzewionego opluwacza! IP: 132.170.6.* 09.10.06, 00:02 Janku - powtarzam raz jeszcze - twoje posty to zwykle plucie i pomowienia, i duzo pustoslowia. Gdzie tu jakiekolwiek myslenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek-007 Jestes wulgarny 'bajkopisarzu'. IP: *.sympatico.ca 09.10.06, 00:56 Odpowiedz Link Zgłoś
pluszak007 Dobrze mu powiedziales Janek BRAWO !!! 17.10.06, 12:15 Brawo Janek !!! (cala sala klaszcze) JA NEK JA NEK PO KAZ DU PE JA NEK JA NEK PO KAZ DU PE ! (wszedzie brawa, ekstaza, flagi powiewaja, w tle spiewaja ROTE, uniesienie totalne, TVP1 kreci boszzze jakie to piekne, Roman sciska sie z JAnkiem a potem ujecie na orle gniazdo i Koniec wiadomosci TVP) Odpowiedz Link Zgłoś
pluszak007 Brawo Janek !!! 17.10.06, 12:16 Brawo Janek !!! (cala sala klaszcze) JA NEK JA NEK PO KAZ DU PE JA NEK JA NEK PO KAZ DU PE ! (wszedzie brawa, ekstaza, flagi powiewaja, w tle spiewaja ROTE, uniesienie totalne, TVP1 kreci boszzze jakie to piekne, Roman sciska sie z JAnkiem a potem ujecie na orle gniazdo i Koniec wiadomosci TVP) Odpowiedz Link Zgłoś
wozdan Dzięki Bogu za Balcerowicza 08.10.06, 20:57 człowieku, przestań powtarzać głupoty zasłyszane chyba w Radiu Maryja, tylko weź parę książek albo statystyk i zobaczysz za co należy się Balcerowiczowi szacunek. Nie będe cie przekonywał, bo i tak tego nie przyjmiesz. Prześledź sobie jaka była sytuacja, co Balcerowicz zrobił, dlaczego, choć wątpię byś to zrozumiał najprościej używając analogii medycznej wyjaśnie ci, że balcerowicz zreanimował chorego na raka prawie-trupa i nikogo nie powinno dziwić, że było trochę powikłań i koniecznych choć niepożądanych efektów. Na reformach balcerowicza najbardziej stracili cwaniacy, korzystający z chorej sytuacji, kosztem oszczędzających i komuchy. Jeszcze raz odsyłam do ksiażek. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Jak zwykle apologeta Balcerowicza pisze ze... 08.10.06, 23:50 'najprościej używając analogii medycznej wyjaśnie ci, że balcerowicz zreanimował chorego na raka prawie-trupa i nikogo nie powinno dziwić, że było trochę powikłań i koniecznych choć niepożądanych efektów. ' Czyli jak zwykle jak sie mowi w kregach medycznych 'operacja sie udala ale pacjent zmarl'. Cale szczescie ze ten, jak to piszesz 'prawie-trup chory na raka' sie ocknal z letargu i oglupienia i wytraca lancet z rak 'chirurga' Balcerowicza. Balcerowicz to nie doktor ala malpa z brzytwa za kierownica. Odpowiedz Link Zgłoś
pluszak007 Brawo JAnek !! ale mu dobrze dowaliles 17.10.06, 12:14 Brawo Janek !!! (cala sala klaszcze) JA NEK JA NEK PO KAZ DU PE JA NEK JA NEK PO KAZ DU PE ! (wszedzie brawa, ekstaza, flagi powiewaja, w tle spiewaja ROTE, uniesienie totalne, TVP1 kreci boszzze jakie to piekne, Roman sciska sie z JAnkiem a potem ujecie na orle gniazdo i Koniec wiadomosci TVP) Odpowiedz Link Zgłoś
pluszak007 Janek skonczyl dobra szkole i wie co mowi brawo!! 17.10.06, 12:18 Brawo Janek !!! (cala sala klaszcze) JA NEK JA NEK PO KAZ DU PE JA NEK JA NEK PO KAZ DU PE ! (wszedzie brawa, ekstaza, flagi powiewaja, w tle spiewaja ROTE, uniesienie totalne, TVP1 kreci boszzze jakie to piekne, Roman sciska sie z JAnkiem a potem ujecie na orle gniazdo i Koniec wiadomosci TVP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Trzeba zostawic Balcerowicza.... IP: 194.75.37.* 08.10.06, 09:14 bezrobocie spadnie, korpucja zniknie a rzad przestanie zadluzac nasze panstwo i stopy procentowe tez spadna mimo ze nie wejdziemy do strefy Euro. Urzednicy przestana gnebic przesiebiorcow, lewi rencisci i rolnicy beda mogli dostawac jeszcze wiecej kasy od swoich rodakow, ktorzy stana sie obrzydliwie bogaci. Wystarczy tylko zmienic Balcerowicza na kogos innego, kogo nie znaja inwestorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP 07.10.06, 19:55 Kaczynski jest niczym wedkarz. Lowi, a noz cos wezmie. Wazne, ze na takiego kandydata miec "haka" albo "teczke§.Przezorny zawsze ubezpieczony. Dla wyksztalciucha z czasow komuny to zelazna regula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:30 Ciekawe bo zawsze myślałem że prezesa mianuje prezydent...No ale wiadomo kto tak naprawdę rządzi w pałacu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodorr Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.acn.waw.pl 07.10.06, 20:44 "Prawo stanowi, że to prezydent wystawia kandydata..." a jednak u nas kandydata wystawia jego braciszek - premier... Po raz kolejny okazuje się, że nasz prezydent jest tylko niewiele znaczącym figurantem przy swoim braciszku. Chyba czas się nad tym zastanowić, bo to wstyd przed światem. Prezydent nawet nie wie, z jakimi państwami graniczy Polska, a jego braciszek nie zna słów hymnu narodowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:54 Po Balcerku POiSLD mogłaby Kwacha zaproponować .Wiele tych panów łączy -ZMS owskie dzieciństwo ,PZPR-awans,działalność harytatywna żon i niestawianie się na komisje śledcze.Obaj mają naród w głębokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Probalcer Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.aster.pl 07.10.06, 21:01 Do obs. Taki narod jak ty, to ja tez mam w glebokim powazaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:11 wiem ,wiem ,taki naród to won do włoskich obozów pracy prawda ? Tutaj tylko panowie magnaci-towarzysze mogą sobie życ dostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek proletariat podniosl glowy? IP: 194.75.37.* 08.10.06, 09:20 najpierw wybraliscie Kaczynskiego, Leppera i Giertycha do sejmu a teraz pozbedziecie sie Balcerowicza. A wszystko to z czystej niewiedzy a nie ze zlej woli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentowarzysza Re: proletariat podniosl glowy? tak towarzyszu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 20:47 a mówiliscie ,ze Polska jest dla wszystkich a nie tylko dla oszustów z pzpr i pseudoliberałów.Wy po 500 tys miesięcznie, absolwenci wyższych uczelni zmywać gary za granicą a starsi zbierać odpadki po was w śmietniku-to jest Polska waszych marzeń! Odpowiedz Link Zgłoś
pamflecista Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP 07.10.06, 21:49 Pokazal sie kolejny "madry inaczej: wszystko wie, wszystko umie, oczywiscie w swoim wlasnym chorym przekonaniu! "Charytatywny, a nie jakis >harytatywny< osle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: Premier Kaczyński: mam kandydata... IP: 132.170.6.* 08.10.06, 02:57 "obs" - kolejny nieuk na tym forum? Zastanow sie lepiej, w ktorym miejscu popelniles blad ortograficzny. p.S. Przyjrzyj sie lepiej i dokladniej kolejnym wersjom rzadu tworzonym przez Kaczory - zobacz kto, kiedy i gdzie zaczynal swoja kariere... Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 mister Kaczyński,mam dla pana propozycję nie do.. 07.10.06, 20:49 odrzucenia.na szefa NBP niech pan zaproponuje Prezesa SKOK-ów,uczciwy,( na razie ..), wierny będzie do samego końca, ( nie wiem tylko czyjego, Pana i PIS-u czy jego..)no i największa zaleta : umie gość dobrze liczyć. Aha,byłbym zapomniał, wasza pisowska kasa będzie wtedy po stokroć bezpieczna. Nawet jak SKOKi padną,pan Prezes zadba o Wasze finanse, w końcu robi to dobrze i to od dłuższego czasu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.06, 21:07 będzie to ....... TAK !! mój brat !! cioteczny. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP40 Trochę ładniejsza od Marii.K, IP: 80.50.255.* 07.10.06, 21:40 dobre i to,jest się z czego cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Beger na szefa NBP - wybitna ekonomistka IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.06, 21:42 - tyle samo rozumie z ekonomii co prezes pisu a moze i wiecej jak ostatnio pokazala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Należy się bać po tym co prezentuje to towarzystwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 22:06 Może Renata Beger byłaby dobra na szefa NBP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek wczesniej zartem byl Giertych na ministra edukacji IP: 194.75.37.* 08.10.06, 09:24 nie kracz wiec bo wykraczesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. tajne państwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 22:39 Na żadne z pytań nie było odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nexen Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP 08.10.06, 00:19 "Do transformacji zajmowała się gospodarką centralnie planowaną, potem teorią ekonomii." Ostatni gasi światło. Odpowiedz Link Zgłoś
macleee Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP 08.10.06, 10:22 Hehe, też zwróciłem uwagę na ten fragment, dobre! Swoją drogą Balcerowicze też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupus1 Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:41 prof. zw. dr hab. Urszula Grzelońska Kierownik Katedry Kierownik Katedry Ekonomii I w SGH w Warszawie, profesor w Instytucie Nauk Ekonomicznych PAN, redaktor naczelny czasopisma Studia Ekonomiczne, wydawanego przez INE PAN. Ponad 40 lat pracy naukowo-badawczej i dydaktycznej jako ekonomista, do 1989 zajmujący się teorią gospodarki socjalistycznej, od roku 1989 specjalizujący się w mikroekonomii (teorii przedsiębiorstwa). Autor około 40 publikacji, za najważniejsze uważa: 1. książkę napisaną z Januszem Beksiakiem, Równowaga gospodarcza w socjalizmie, I wyd. PWN w 1969 r., 2. udział w zbiorowym podręczniku Ekonomia polityczna socjalizmu, wyd. PWN 1973 r., 3. książkę Konsumpcja a wykorzystanie możliwości produkcyjnych w gospodarce socjalistycznej, wyd. PWN 1979 r. Od tego czasu publikuje bardzo mało i tylko drobne prace. źródło: strona SGH A podobno pis miał walczyć z komunistami... Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Lepper na szefa NBP!!! 08.10.06, 15:11 polskie społeczeństwo szybko odczuje poprawę sytuacji. ekonomia to fikacja nawet rolnik potrafi policzyć do 10 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BI Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.net.pulawy.pl 08.10.06, 17:43 ...to premier Jarosław Kaczyński częściej mówi o następcy Leszka Balcerowicza.... Oczywiście, to on wybierze, a brat tylko potulnie podpisze nominację. Farsa a nie najwyższy urząd Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP 08.10.06, 18:57 No proszę mamy Panią Profesor! Oj Panie Premierze, a czy nie byłby lepszy, dyrektor drukarni pieniędzy. Chociaż, jak Pan Premier, Panią Profesor grzecznie poprosi,uzasadniając to racją stanu (czytaj: racją J.Kaczyńskiego) to w końcu ona, nie będzie "taka" i wyda polecenie drukarni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Den Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: 213.77.56.* 08.10.06, 20:14 Biarac pod uwage dorobek tej pani jestem szczerze zaniepokojony ta nominacja. Przykre jest to, ze moje (nasze) oszczednosci moga powedrowac w rece osoby, ktora przyzyla cale zycie bedac koniunkturalistka w zaleznosci od sytuacji ktora ja otacza. Jezeli to prawda czas zamieniac zlotowki na kruszywo i waluty... niestety... Obserwujac obecna sytuacje powaznie sklaniam sie by moje oszczednosci budowaly Szwajcarie albo Luxemburg. pozdrawiam serdecznie i milej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 20:34 W koalicji PO -SLd tylko Kwaśniewski jest godnym tego stanowiska.Balcerowicz w następnej kadencji zostanie prezytentem i da mu orła białego Alles gut towarzysze !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaemi pod zdjęciem: POF. IP: *.lodz.mm.pl 08.10.06, 20:42 no, jak widać, w IV RP, która się już zresztą na szczęście kończy, nawet "liberalne media" jak GW, tytułują profesorów skrótem pof. - dlaczego nie ma żadnego artykułu na ten temat? społeczeństwo powinno wiedzieć przecież o nowych pomysłach ministra o twarzy "innej niż obyczaj nakazuje"(konia nie napiszę, bo nie mam serca obrażać tych pięknych i szlachetnych zwierząt) Odpowiedz Link Zgłoś
wozdan PIS chce być "bliżej ludzi" a jak na razie 08.10.06, 20:43 to wszystko co się da ukrywa przed opinią publiczną, nawet nie raczą odpowiedzieć na tak istotne dla świadomych gospodarczo obywateli pytania jak kto jest kandydatem na prezesa NBP. Ale jaki ma to znaczenie? choćby zrobili prezesem NBP gumową kaczkę, to i tak fanatycy będą to popierać a ciemny lud uwierzy że to najlepsze dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
wozdan J. Kaczyńskiego powinien zbadać psycholog 08.10.06, 20:47 ostatnie wypowiedzi o NBP m.in w ostatnim wprost świadczą o tym, że ten człowiek albo kompletnie zwariował, albo cierpi na jakąś spiskową manię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re:Kto to mówi ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 21:02 ciebie nie musi badać Już wiadomo że jesteś zfiksowany.Boisz się panicznie o swój tyłek!! Odpowiedz Link Zgłoś
mv234 Zawsze wierzylem Kaczorom i tak juz zostanie!!!!! 08.10.06, 21:21 Wystarczy spojrzec na zachowanie naszych KACZOROW, to wspaniali i goni ludzie. Gdy patrze natomiast na Rokite, czy Tuska... no coz podoba mi sie ich blysk inteligencji, ale to nie wszystko...U nich brakuje wewnetrznej spojnosci, brakuje srodka, brakuje ducha. Trudno zaufac czlowiekowi, ktoremu z oczu patrzy tak wyjatkowa pazernosc polityczna. Rzeczywiscie Prezydenci i Premierzy in spe... i niech tak pozostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
tegiede Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP 09.10.06, 00:20 Balcerowicz musi zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP 09.10.06, 00:34 postawiony przed sadem Odpowiedz Link Zgłoś
pmonroe Re: Premier Kaczyński: mam kandydata na szefa NBP 09.10.06, 00:35 postawiony przed sadem tegiede napisał: > Balcerowicz musi zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
cyber.wernyhora Najdroższy (a) Obywatel (ka) RP 09.10.06, 07:55 Cyber-liry powtarza swoja pieśń - z niewielkimi poprawkami. Wkrotce, w czasie historycznej Jesieni’2006 dowiemy się, kto będzie nowym Prezesem NBP. A może tez poznamy Najdroższego (szą) Obywatela (kę) RP (niecechowanej). Leszek Balcerowicz, pomimo zasług w przeszłości – cyber-lira już przedstawiala swoje pozytywne zdanie w innych watkach, przestanie mieć wpływ na polska gospodarke. Wpływ realny, a chyba tez i częściowo pośredni, jako symbol. Co by nie powiedziec, Leszek B. był dla swiata finansow gwarantem i symbolem PRZWIDYWALNOSCI polskich finasow. Po nim sa cztery podstawowe warianty. WARIANT PIERWSZY. Pomimo deklaracji o zmianach anty-monetarystycznych, wybrane zostaje nazwisko, które tzw. rynki akceptuja bez mrugniecia okiem. Balcerowicz, Bielecki, Gronkiewicz, Rosati, Olechowski, Kolodko – no, to zart cyber-liry, niemożliwe. Gilowska, Grabowski - lista jest bardzo krotka. WARIANT DRUGI. Wybrana zostaje apolityczna i kompetentna osoba z drugiego szeregu (ktos z RPP?), której poglady sa znane z publikacji i dotychczasowej działalności. Dalej trzyma „linie Balcerowicza” z ew. kosmetycznymi zmianami. Co wazne, zaraz na początku swej kadencji bardzo otwarcie to deklaruje. Takich osob jest b. malo w RP – na palcach dwóch rak można ich policzyc. WARIANT TRZECI. Ktos upartyjniony, w miare kompetentny, nieznany (mlody), kto dotychczas glosil, ze jest „anty-monetarysta”, albo przynajmniej krytyczny, ale po objeciu fotela zmienia zdanie – tylko male zmiany – Balcerowicz z kosmetycznymi zmianami. Takich jest jeszcze mniej niż w wariancie drugim. WARIANT CZWARTY. Po publicznych deklaracjach wladz o koncu „ery Balcerowicza”, przychodzi ktos mniej lub bardziej kompetentny (albo tylko wierny), który publicznie deklaruje, ze to jest koniec tej ery, ze polityka monetarna będzie aktywna. Ktos, kto być może, w jakichs publikacjach z młodości pisal o …..skiej mafii wysysającej z Polski ostatnie grosze. Na dodatek osoba ta jest całkowicie zależna politycznie od obecnej władzy – nieznany (nieznana) za granicą, bez poparcia partyjnego. Czyli będzie robic co jemu (jej) się każe. Pierwsze. Latwo zauważyć, ze warianty 1-3 stoja w sprzeczności z deklaracjami WSZYSTKICH rządzących politykow. Czyli, co się wtedy powie wyborcom? Drugie. Cyber-lira nie chce na razie wróżyć, który wariant się zmaterializuje. Tutaj jeszcze trzeba patrzec, jak zmieni się sposób nadzorowania rynkiem finansowym w RP. Patrzac na polska dyplomacje cyber-lira daje troche wiecej wariantowi IV. Ale pyskowki z tzw. rynkiem finansowym od razu zamienia się na procenty – nie okowity. Tutaj tez maja wiele do powiedzenia Wielkie Mocarstwo i Unia Europejska. Cyber-lira wie tylko jedno. Jeśli bylby wariant czwarty, to ów (owa) osoba stal(a)by się NAJDROŻSZYM OBYWATELEM RP. Kurs złotego chyba by mocno poleciał doslownie z dnia na dzien. Policzcie sobie Rodacy, słuchacze cyber-liry, ile stracilibyscie, gdyby PLN stracil, np. na początek jakies skromne, 5-8 procent. Ci co maja dulary i inne ojro to zyskaja, ale niech pamietaja - na krotka mete! Wiec czekajmy z zaciekawieniem. Wariant IV nie musi sie sprawdzic, ale co wtedy powiedza wyborcy obecnycyh władz??? Odpowiedz Link Zgłoś