Dodaj do ulubionych

Podatki Anno Domini 2007

12.11.06, 21:30
Czy możemy spodziewać się, że politycy przestaną kłamać.
To nie Ci co płacą 40% podatek uciekają do Angli bo oni już nie
płacą ZUS i ten podatek nie jest dla nich takim problemem. Problem w tym, że
95% podatników znajduje się w I stawce i pomijając emerytów ich obciżeenie
to 40%/19%podatek+ 19% ZUS i 2% skladka zdrowotna/. Ten nieludzki characz
przyczynił się do wygenerowania przez 17 lat 1,5 milionowej szarej strefy
a teraz po otwarciu granic do masowej emigracji.
W skladce na ZUS tylko niecałe 9% to składka emerytalna reszta to
ukryty podatek. Mamy więc podatek wynoszący 30% i tylko 3 najbogatrze
kraje w Europie mają go wyższy ale tam dochód jest kilkakrotnie większy.
Czym mają konkurować przedśiębiorstwa z Polski jeżeli ten podatek w Anglii
wynosi 10%, w Portugalii 12%, w Grecji 15% itd. tylko niskimi płacami
a to przy otwartych granicach powoduje emigrację. I co tym ludziom chce się
zaoferowano obniżkę o 1% czyli od kilku do 30zł miesięcznie. Bogaci nie widzą
dalej niż koniec ich własnego nosa i to jest tragedia dla Polski.
Obserwuj wątek
    • arturo1972 Podatki Anno Domini 2007 12.11.06, 22:14
      PIS i Spółka nie obniży przecież podatków, bo liczy na głosy rozdając pieniądze
      z budżetu.
      • Gość: mleko bardzo chude Re: Podatki Anno Domini 2007... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 13.11.06, 01:32
        Zgadza sie - socjalisci z PiSsu (i reszta "Swietej Koalicji")
        nie maja zadnego interesu w tym by konsekwentnie
        obnizac podatki... Poza tym - ich obchodzi
        glownie dorazny interes polityczny,
        a nie rzeczywisty rozwoj kraju!
        • gilu33 A kiedy PISowi chodziło o rozwój kraju ?????? 13.11.06, 06:44
          od roku grzebie się w szafach i wspomina rzekomo podziurawione opony czy
          odkręcone śroby w kołach samochodu wiozącego Kaczyńskiego. Bracia Kaczyńscy a
          więc PIS są organicznie niezdolni do tworzenia, no może za wyjątkiem nowych
          miejsc w więzieniach dla złapanych członkó UKŁADU...
    • Gość: profes79 Re: Podatki Anno Domini 2007 IP: 81.144.141.* 13.11.06, 04:44
      "Bogaci nie widzą dalej niż koniec ich własnego nosa i to jest tragedia dla
      Polski."

Ja bym w swietle ostatnich wydarzenw kraju zmienil slowo "bogaci" na populisci
      i wszystko bedzie ok.
    • Gość: gm Re: Podatki Anno Domini 2007 IP: *.net 13.11.06, 08:50
      To nie bogaci tylko politycy , którzy nie chca odpuscić kasy czyli istotnego atrybutu władzy. Dzielenie pieniędzy z budzetu jest tez formą nacisku politycznego. To politycy maja najwiekszy interes wtym aby nie zmniejszac podatków.
    • Gość: IBMT Podatki Anno Domini 2007 IP: *.ppcor.org.pl 13.11.06, 09:19
      Kłamcy, oszuści i złodzieje - oto kto nami rządzi!!!
    • Gość: USA daliscie sie nabrac Pisowi jak dzieci IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 13.11.06, 09:21
      Czas na zmiane, prawdziwa prawice i koniec z socjalizmem. Ze tez Polske stac na
      becikowe, renty dla padajacego gornictwa, uropy macierzynskie pomoce dla
      rolnikow i inne komunistyczne bzdury. Ta wasza wladza dzieli pieniedzmi
      podatnika bez poszanowania jego zdania. Czy na to glosowaliscie ? Czy na nizsze
      podatki, ulatwienia dla klasy sredniej i obnizenie bezrobocia.
      • Gość: wk Re: daliscie sie nabrac Pisowi jak dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:24
        znowu zyskali bogaci do 30 tys nie powinno się płacić podatków wogóle.
      • Gość: ja Re: daliscie sie nabrac Pisowi jak dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:49
        Oj daliśmy daliśmy:(
    • Gość: ciułacz Podatki Anno Domini 2007 IP: 195.117.237.* 13.11.06, 10:32
      A mieli zniść podatek Belki i co ?!. Kłamią jak zwykle.
      • Gość: wk Re: Podatki Anno Domini 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:46
        no własnie mieli znieść te cholerny podatek Belki
    • Gość: Johny Podatki Anno Domini 2007 IP: 57.79.167.* 13.11.06, 11:04
      To pokazyje jakimi pasożytami sa urzedy skarbowe!!! Ile pieniedzy pojdzie na
      przelewy i godziny pracy spedzone przezurzedasow na wykonywanie tych
      przelewow!? Jako podatnik żądam wyliczenia tego!! Nie prosze tylko żądam! I co
      to za przelewy, jak kwota musi byc >5PLN?! Ja mam przelew za 50gr! Co za
      nieudacznicy siedza w tych urzedach?!
      • Gość: Zly na sejm Re: Podatki Anno Domini 2007 IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.11.06, 11:10
        Koszt przelewu wg US to 3,50? Toz to skandal! Tyle kosztowaloby wyslanie tych
        pieniedzy w kopercie. Przelewy, zwlaszcza dla takiej instytucji jak US powinny
        byc darmowe - przeciez sa zlecane hurtem, elektronicznie - bo nie wierze, ze raz
        dziennie do banku idzie urzedniczka z plikiem druczkow.

• zdzisiek66 Re: Podatki Anno Domini 2007 13.11.06, 14:08
          Co się dziwisz, nie wiesz jak to robią w US? Urzędniczka zbiera dane na
          kilkadziesiąt przelewów, idzie na pocztę, wypisuje druczki i staje w kolejce do
          okienka ;)Chyba tylko na poczcie chyba tyle kosztuje przelew?
          Bo w normlanym banku przelew elektroniczny kosztuje od 0 do 1 zł.
    • Gość: uciekniety Re: Podatki Anno Domini 2007 IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.11.06, 11:05
      > To nie Ci co płacą 40% podatek uciekają do Angli bo oni już nie
      > płacą ZUS...

Po pierwsze, placa ZUS - ponad 6ooo rocznie.
      Po drugie, uciekaja. W UK otwieraja firmy i nie uzeraja sie z ZUSem, US, itp.
    • Gość: IGGU Re: Podatki Anno Domini 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:08
      Wg twoich kryteriów jestem pewnie bogaty bo zarabiam ponad 10.000 PLN
      miesięcznie. Niestety mam pech być pracownikiem i co miesiąć ginie mi z tego
      znaczna część. Mam dosyć finansowania becikowego, wcześniejszych emrytur,
      niewydolnego przemysłu i smiesznych 120 zapomóg na dzieci. PIS i LPR dziwi się
      że mamy mały przyrost naturalny - ale nasz system podatkowy ubezpieczeń
      społecznych jest skierowany przeciw normalnym rodzinom. Promuje się "samotnych
      rodziców" i pokrowce na geny, które będą rodzić z myślą o becikowym. Jeśli
      chcemy by dzieci rodziły się w rodzinach, które mają szanse je wychować i
      wukształcić by stały się produktywnymi i świadomymi obywatelami to trzeba
      zmienić system podatkowy. We Francji dochód do opodatkowania dzieli się miedzy
      małżonków i dzieci. Każde z pierwszych dwu dzici liczy się jako 1/2 podatnika a
      każde nastepne od trzecieg włącznie jako jeden podatnik. Przy takim systemie w
      rodzinie z trójką dzieci dochód dzieli się na 4. Ale my chyba nie chcemy by
      dzieci mieli tacy ludzie, bardziej potrzebny jest nam elektorat zależny od
      pomocy społecznej i denaturatu.
      • Gość: lilianka NO i mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:02
        masz racje!!!zgadzam sie w 100% TOZ TO U NAS BIEDOTA RODZI DZIECI BY MIEC NA
        MIESIAC ZA CO KUPOWAC ALKOHOL ITP!!
        Normalna rodzina czy bedzie to smieszne becikowe czy nie to i tak sie bedzie
        rozwijac...ale dlaczego nie moze liczyc na normalna pomoc panstwa w uldze
        podatkowej..?W ANGLII CHCESZ WYCHOWYWAC DZIECI na porzadnego obywatela-prosze
        bardzo, jeszcze Ci za to zaplaca!!inwestuje sie w czlowieka, a u nas ...?
        margines zawsze gora i szara strefa, coraz czesciej rzadowa rowniez, dopoki cos
        nie wyplynie na wierzch dzieki dziennikarzom...
    • Gość: pogo Podatki Anno Domini 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:11
      Czy stawka 19% bez możliwości żadnych odliczeń nadal zostaje czy też zniesiono
      formę liniową?
    • polihistor czy ja się przesłyszałem? 13.11.06, 13:26
      czy może w przedwyborczych obietnicach pis był, obok milionów mieszkań, punkt
      mówiący, że będą niższe podatki?
      • Gość: a.turowski Re: czy ja się przesłyszałem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:15
        Był. I co z tego, przecież "ciemna masa" nie pamięta. Ważniejsze jest ściganie
        agentów....
        • Gość: wk Re: czy ja się przesłyszałem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:14
          dlaczego nasi nie chcą wziąść przykładu z innych krajów , gdzie podatki są
          jakieś sensowne, np: z Anglii czy z Niemiec.
    • Gość: proFan Re: Podatki Anno Domini 2007 IP: *.spsa.com.pl 14.11.06, 15:05
      A czemu w artykule nic nie ma, że likwidują samozatrudnienie?!!!!
      Drobne 4 linijki w ustawie (Art 5b.1), o których aż do wczoraj żaden z
      dziennikarzy nie napisał. I co, mam teraz wyjechać z tego kraju, bo znów praca
      przestała się opłacać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka