Dodaj do ulubionych

Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modlin ...

IP: 66.9.87.* 13.11.06, 22:17
Ciekawe czy systemy monitoringu ukruca zlodziejstwo bagazowych... Czy wam tez
sie to przydarzylo? Te dlugie oczekiwania na bagaz, gdy pracownicy lotniska
pladruja bagaze w poszukiwaniu co tu sobie przywlaszczyc? Mnie okradziono juz
trzykrotnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: *.43-85-b.business.telecomitalia.it 14.11.06, 02:08
      Swieta prawda!
      ja tez zostalem okradziony w Warszawie na lotnisku - banda zlodziei!
      • Gość: pasażer 44 Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: *.u.mcnet.pl 14.11.06, 09:58
        Moją walizkę otworzyli, ale nic nie ukradli. Widać nie miałem nic
        atrakcyjnego. Innym razem na bagażu mialem ślady próby otwierania, ale nie
        pokonali kodu. Kradną w lukach samolotów, bo tam ich nie widać. Tylko
        pasażerowie British Airways mogą bybć spokojni o bagaż. BA ma kamery w lukach
        bagażowych.
        • Gość: jadn Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: *.eranet.pl 14.11.06, 10:00
          Mnie skroili kasę z bagażu - walizka wyjechała w takim plastikowym worku,
          oczywiście otwarta. Aparatu cyfrowego nie wzięli, ale za to całą kopertę z
          pieniędzmi :(
          • p-iotr Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli 14.11.06, 10:03
            Włożyłeś koperte z kasa do walizki nadanej na bagaż? Gratuluje. Powinieneś
            kandydować do Nagrody Darwina.

• Gość: mzb Już powinni zaczynać modernizować linię kolejową IP: *.crowley.pl 14.11.06, 10:16
              może wtedy zdążą na czas. Bo inaczej nie da się szybko dojechać do Modlina.
              Wyobraźcie sobie przebijanie się przez Modlińską albo Łomianki samochodem
              • kolargolo Re: Już powinni zaczynać modernizować linię kolej 15.11.06, 20:59
                a po co? Lech Kaczynski dwa lata temu powiedzial ze Most POlnocny jest
                niepotrzebny, wiec pewnie Modlinskiej tez nie ma po co poszerzac. Teraz
                przejazd 8 km zajmuje godzine, za rok bedzie zajmowal 2 godziny a Marcinkiewicz
                bedzie dalej sie kretynsko usmiechal w TV.
            • Gość: qba Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:18
              Albo na prezydenta Białegostoku :)
              • helmigm Przyloty teraz, a odloty dopiero za rok? jak to? 14.11.06, 12:24
                Mam prośbę by mnie ktoś oświecił, bo nie rozumiem. Tylko proszę kogoś, kto wie,
                a nie tylko mu "się wydaje". Jak to jest możliwe by to się działo oddzielnie? Z
                artykułu wynika bowiem, że ten terminal na prawo od obecnego terminala będzie
                do przylotów a ten po lewej do odlotów. To jak to jest? Samolot będzie kołował
                po wysadzeniu pasażerów od rękawa przy terminalu 2 do innego terminala by
                stamtąd zabrać pasażerów na następny lot. Idiotyczne. No bo przy tej ilości
                rękawów, jakie mają te nowe terminale, to chyba nie będą ludzi już tak często
                wozić autobusami jak dotychczas... Chyba że chodzi o to, że oddadzą część
                terminala przeznaczoną do przylotów a z resztą będą się jeszcze bujać przez
                rok. Z tego co mi dane było na świecie zaobserwować to odloty i przyloty zwykle
                mieszczą się w tym samym budynku, przy czym te pierwsze u góry a te drugie na
                dole. To przez te cholerne rękawy właśnie. Mylę się? Pytam, bo po bredniach
                wypisywanych w artykule sprzed kilku tygodni w wyborczej dot. samolotów nad
                Krakowej, mam wątpliwości, czy delikwent wie o czym pisze... Pozdrawiam
          • Gość: Aśka Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: 83.238.147.* 28.11.06, 09:49
            Mojemu mężowi z bocznej kieszeni torby równiż zginęły pieniądze. co prawda
            niewielkie ale zawsze.
    • Gość: beskitu! Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modlin .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:57
      patrzycie na to od dupy strony... to moj komentarz do poprzednich postow o
      zlodziejstwie.

a nie dziwi was fakt, ze lotnisko w Modlinie ma kosztowac JEDNA PIATA tego co
      nowy terminal Okecia??? przeciez to oznacza, w pewnym uproszczeniu, ze za koszt
      tego jednego terminala moznaby zbudowac 5 mniejszych lotnisk! dobra, powiedzmy 4!!!

jestem w szoku, beskitu! to jest dopiero zlodziejstwo!
      • Gość: powiedz_to_koniowi Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:03
        To chyba wynika z faktu że te lotniska będą miały trochę inne funkcje.
        W Modlinie będzie pewnie jeden pas startowy, jakieś baraki jako terminal itd
        itp. żadnych luksusów. A Okęcie jest reprezentacyjnym lotniskiem, na pewno będą
        biura linii lotniczych, butiki, automatyzacja sortowania bagazu, rękawy, itd. itp.
    • Gość: WelcometoDisneyPL po kilkudniowych negocjacjach .. :)) IP: *.era.pl 14.11.06, 09:58
      może wódy i lasek było za mało że zeszło im ponad 2 lata od pomysłu ???!

ślamazarna Polska
    • Gość: slowfox Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: *.chello.pl 14.11.06, 10:06
      Lot będzie trwać 1,5 godziny, a dojazd do Warszawy 2. Ot, usprawnienie.
      O drogach, kolejce dojazdowej pomyślą za 20 lat.
    • p-iotr Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli 14.11.06, 10:07
      Jaką masz pewność że to było w Warszawie a nie na lotnisku gdzie rozpoczynałeś
      podróż? Jak myślisz - kiedy jest wiecej czasu zeby obejrzec walizki: gdy bagaze
      sa kompletowane od rozpoczecia check-inu do zaladowania do samolotu (do 2h) czy
      przy ich rozladunku-przewozie-wrzucaniu na karuzele?

pzdr
      • Gość: V Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 10:26
        Nie psuj szczylowi zabawy. Takie kononowicze, jak ci, co się tu skarżą, żyć nie
        mogą bez wskazywania pierwszego z brzegu winnego. A pewnie połowa z nich pisze
        nie o swoich walizkach, tylko torbach ciotki brata szwagra. Połowa pozostałej
        połowy wymyśla bzdury, żeby cokolwiek napisać w Internecie. Następna połowa
        zgubiła portfel, jak się potknęła o własne nogi w kałuży, a reszta dała się
        obrobić kieszonkowcowi w tłoku.
        • Gość: airbus303 mnie jeszcze nigdy nie okradziono IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.11.06, 12:49
          ale zawsze oczekiwanie na bagaż na Okęciu był wkur...co długi
          w porównaniu do kilku lotnisk europejskich, do których latam od czasu do czasu.
          nie zdziwię się, jak komuś coś faktycznie zginęło.
          Ale koperta z gotówką - to już przegięcie.
    • Gość: dareksun Brawo Gazeta...teraz tylko nowe Centralne Lotnisko IP: *.cpe.unwired.net.au 14.11.06, 10:36
      Brawo Gazeta! Teraz tylko trzeba mowic o nowe Centralne Lotnisko! Te lotnisko
      juz teraz trzeba budowac!
      • Gość: rs Re: Brawo Gazeta...teraz tylko nowe Centralne Lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:37
        jezeli kradna to w portach wylotowych, bo tam jest duzo czasu a i legalnie
        mozna `skontrolowac` walizke dla bezpieczenstwa.
        • Gość: Maja Re: Brawo Gazeta...teraz tylko nowe Centralne Lot IP: 192.193.245.* 14.11.06, 14:02
          Chyba sam w to nie wierzysz?
          Jesli tak to dlaczego okradaja tylko jak lece do Polski a jak lece gdziekolwiek
          indziej do Europy (czy to Dublin, Berlin czy Zurich) to jakos moja walizka
          wraca do mnie bez zadnych sladow grzebania przy niej??? Chyba ze zaladasz w
          swojej pogmeranej teorii spiskowej, ze w porcie nadania wybieraja tylko ten
          bagaz lecacy do Warszawy (no bo faktycznie jak ktos leci do Warszawy to MUSI
          byc bogaty jak nie wiem co!).
          Wez i nastepnym razem pomysl zanim cos napiszesz - no chyba ze cala swoja
          wiedze o portach lotniczych posiadles poprzez lekture roznych czasopism!
    • olias Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modlin .. 14.11.06, 10:51
      wartość samego jednego terminalu na Okęciu - 1 mld
      wartość lotniska w Modlinie (od zera) - 200 mln.

ołżesz ty, ależ się musiało stonki w warszzawie napaść, nażreć, nachapać!.
    • pmv Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli 14.11.06, 11:02
      Mam juz dosyc biadolenia o tym lotnisku w Modlinie! Jak tam bedziemy
      dojezdzac??? Czy maja juz jakies plany budowy szybkiej kolejki? Autobusow
      ekspresowych? W tym kraju nic nie moze byc zrobione porzadnie! B.rdel!

P.
    • janfranciszek SKM: Okęcie-Modlin 14.11.06, 11:35
      Z chwilą uruchomienia lotniska w Modlinie powinien ruszyć pociąg spinający te
      dwa lotniska.
      Bez SKM Modlin nie ma racji bytu, byłby to koszmar.
    • Gość: Ursusiak Ciekawe kiedy puszczą mi wreszcie nerwy i zrobię c IP: *.novartis.com 14.11.06, 11:39
      coś głupiego. Mieszkam w Ursusie i mam dość tego cholernego lotniska !!!
      • Gość: anka Re: Ciekawe kiedy puszczą mi wreszcie nerwy i zro IP: 195.116.120.* 14.11.06, 12:06
        A jak jeszcze E&Y zrobił biznes plan to z pewnością przedsięwzięcie będzie do
        bani! Przecież ta firma to tylko kasę potrafi wyrwać..
      • przypadek Re: Ciekawe kiedy puszczą mi wreszcie nerwy i zro 14.11.06, 13:21
        Stary, przecież jak kupowałeś mieszkanie to lotnisko już było. Widziały gały co
        brały?
    • Gość: Olej Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: 217.153.131.* 14.11.06, 13:55
      Mnie tez okradli i nikt nie poczuwa się do tego zeby zwrocic pieniadze ani
      zajac sie ta sprawa, lotnisko odsyla do lini lotniczych a linie mowia ze w
      regulaminie jest napisane ze nie mozna zadnych cennych rzeczy wozic w bagazu i
      odsylaja do lotniska. A zlodzieje pracujacy na lotnisku kradna dalej
    • Gość: daniel Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modlin .. IP: *.aster.pl 14.11.06, 13:58
      a co z dojazdami do obu lotnisk np. pociągiem?.
      • Gość: ww Re: Nowe Okęcie - Przyloty za dwa tygodnie, Modli IP: *.server.ntli.net 14.11.06, 14:12
        mnie okradli w lipcu,a kradzież zgłosiły jeszcze trzy osoby z tego samego lotu!
    • Gość: witalik Re: Kradzieży na lotniskach IP: *.net.external.hp.com 15.11.06, 09:58
      Mi powiedziano ze zostalem okradziony w porcie wylotowym, czyli w Rzymie... Za
      drugim razem wyciągnięto mi okulary przeciwsłoneczne z opakowania, a opakowanie
      zostało włożone z powrotem do bagaży!
    • beata212001 Re: Nowe Okęcie - kradzieże 15.11.06, 11:52
      Mojego narzeczonego tez juz 2 razy okradli... Co ciekawe, za kazdym razem byly
      to perfumy. Pierwszy raz stwierdzil, ze po prostu nie wzial ich ze soba (bo
      mial ze 3 zapachy), ale ostatnio mial tylko jeden. No i po locie Rzym - Wawa
      zniknal.
      • tygru_mrau Okradane bagaże 16.11.06, 03:50
        mam pytanie do osób,
        których bagaże zostały przetrzebione:

czy Wy też zabezpieczacie bagaż
        tylko kłódeczką na końcówkach suwaka?

ostatnio okazało się to
        u moich znajomych niewystarczające
        (podróż międzykontynentalna z jednej ze stolic europejskich,
        Okęcie nie ma z tym nic wspólnego).

od tej pory znajomi(i ja też) stosują pasek
        (taki opinający walizkę/ torbę/ plecak)
        z zamkiem szyfrowym.
        pasek jest z bardzo solidnego materiału
        w kolorze odblaskowym,
        co też pomaga w odszukaniu bagażu
        na taśmie w gąszczu podobnych walizek/ toreb/ plecaków.

kradzież byłaby tylko możliwa po przecięciu paska,
        a wtedy byłaby może choć trochę możliwa do udowodnienia,
        ponieważ zawsze robimy sobie fotki
        na lotniskach przed odlotem... z bagażem u stóp... ;o)
        to takie preludium do fotek z wyjazdu...

a pasek kosztował jedyne 10 euro i mam nadzieję,
        że nadal będzie mi dobrze służył

Pozdrawiam i proszę okradzionych o odzew.
        ----
        miau miau

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka