czlowiek_ksiazka 19.11.06, 21:35 "Amerykańska zgoda jest ogromnym sukcesem prestiżowym Kremla - zwłaszcza że towarzyszyło jej uchylenie amerykańskiego embarga wobec rosyjskiego producenta samolotów Suchoj" - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Rosja pokazała kto tu rządzi i czym rządzi 19.11.06, 23:54 Wybrałeś dobry cytat. Uchylenie US-embarga dla Suchoj (dokładnie na podzespoły dla Suchoj) to zwycięstwo rosyjskich strategów, którzy błyskawicznie zaproponowali kontrakty Francji, godząc się (przynajmniej pozornie) z 1-rocznym opóźniemiem związanym z pozyskaniem nowego producenta. To był chyba TEN (!) zimny kubeł na neokońskie twarde głowy stosujące (bezskutecznie) politykę siły wobec Rosji, zaszczepioną zresztą i polskim papugom. Ewentualne zastąpienie USA Francją plus olanie Hameryki na Sachalinie i przy złożach M. Barensa pokazoało, KTO tu rządzi i CZYM. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Rosja pokazała kto tu rządzi i czym rządzi 20.11.06, 00:03 Eee tam... Rządzi rozdaje karty demokratyczna Gruzja. Już ponoć zapowiedziała, że przyblokuje ostateczne przystąpienie Rosji do WTO. Rosja musi się najpierw - chyba? - ukorzyć przed hegemonem i zerwać kontakty handlowe z Osetią, hie hie... "Zdaniem rosyjskich ekonomistów członkostwo w Światowej Organizacji Handlu nie wywrze szybkiego wpływu na gospodarkę Rosji zdominowaną przez eksport ropy naftowej i gazu. Jednak Rosja, wstępując do WTO, będzie musiała..." Szkoda, że nie wymienili ekonomistów z nazwiska albo choziaż imienia. Pewnie Grigorij Jawliński, ablo nawet sam Jelcyn się wypowiedzieli. Neoliberalni eksperci. Przystąpienie Rosji do WTO to praktyka - jak widac na załączonym obrazku - wyrażnie masochistyczna w opinii światłych ekspertów: nic nie daje i zmusza. Wot, analiz mudryj! :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wzięcie Rosji 2 ognie. Polska i Gruzja 2 bratanki 20.11.06, 00:16 Czy to nie piękne? Podczas gdy obce (US) poselstwo u stóp Rosji się korzy, Polska i Gruzja mocy jej urąga.... Hameryka to zwykły CYKOR! Bhaa....Czapki z głów... Polska załatwi Rosję w EU a Gruzja w WTO. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: wykrakałaś! :) 20.11.06, 00:39 Przepraszam Eva, ale jak zobaczyłem to zdjęcie, to śmiałem się chyba z 5 minut. Tak, wiem, że to brzydko! www.gazetawyborcza.pl/1,75477,3744414.html Widzisz, "w Mińsku strach paraliżuje", a mnie sparalizował śmiech. Czy ten - wyglądający na partnera Zed'a z filmu "Pulp Fiction" - osobnik, to słynny Wacław R., demokratycznie nieustraszony pogromca Putinów i innych totalitarnych tyranów!? :))) "Trzeba uruchamiać obiecane już Białorusinom kanały telewizyjne." Trzeba więcej zdjęć uruchamiać, żebyśmy wiedzieli czyje artykuły czytamy w GazWybie! Jezus Maria, wyobraż sobie przejażdzkę z takim "ekspertem" wieczorem w windzie! :) Oj GazWyborcza GazWyborcza, śmieszniście towarzysze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: wykrakałaś! :) 20.11.06, 20:27 Przepraszam, prow-dziłem rozmowę na 3 fronty i pokićkało mi się :). Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka jeszcze od Korwina 20.11.06, 00:51 Zobacz, 2%elektoralny Korwin (podobna nazwa, coś jak 2%Misza Kasjanow w Rosji) pisze o neokonsach. Może w jego bełkocie znajdziesz coś dla siebie ciekawego...www.nczas.com/?a=show_article&id=3420 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: jeszcze od Korwina 20.11.06, 01:04 Ooo, Korwin-Mikke jest mistrzem paradoksu i odkrywania w sposób dowcipny bezdroży BRAKU logiki. W tym jest naprawdę dobry. Natomiast nie odkrywa dla mnie nowych światów: i tak np. co do neokonsów - kim są, czego chcą, kogo przypominają wiem od dobrych kilku lat (stąd moje częste prównania USA do ZSRR). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 neokons a trockizm 20.11.06, 15:06 O związkach obu pisałam już parę razy, podając też linki do art.: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=36274118&a=36310250 W necie jest wiele poważnych artykułów nt. Po angielsku, po niemiecku, tylo po polsku niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka szantaż! Kolejny! 20.11.06, 00:59 www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3744483.html Eva, czy ta tyrania zła się kiedykolwiek skończy!? i dlaczego JA MAM za to płacić jako konsument!?? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: szantaż! Kolejny! 20.11.06, 01:06 To jest tyrania głupoty, a to chyba gorsze niż zło, bo mniej logiczne i obliczalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny Czlowiek! [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 wrogie myśli pod kaftanami przyjaźni 20.11.06, 02:27 Swoją drogą ładnie im tych kaftanach. Wyglądają jak z ostrego oddziału. W Tworkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacap_z_moskwy Re: wrogie myśli pod kaftanami przyjaźni IP: *.pppoe.mtu-net.ru 20.11.06, 08:10 Glowne ze B. & P. stoja kolo siebe, ale GW widzi tylko B. Dlatego prezes Wietnamu spaceruje tylko przed B. Ale czy czyta GW i wie ze obok B. nikogo nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny Czlowiek! [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny Czlowiek! Gruzja już potwierdziła swoje VETO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:28 Gruzja już potwierdziła swoje VETO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny Czlowiek! [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunter Rosja może przystąpić do WTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 20:53 I co na to głupie polaczki ze swoimi wetami wobec ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś