Dodaj do ulubionych

Przybywa ofert pracy

IP: 194.72.70.* 09.12.06, 23:26
cudownie jest, cudownie...
Obserwuj wątek
    • Gość: mp Re: Przybywa ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:55
      O tak, cudownie, cudownie, zwłaszcza gdy nie szukało sie pracy w ciągu
      ostatnich 10 lat. Ofert pracy może i jest więcej, tylko kwestia tego jakie to
      sa oferty. Mam w rodzinie osobę szukającą pracy, skończyła niezły kierunek
      studiów, zna języki, odbywała staże w czasie studiów, pracowała jako
      wolontariusz, więc nie można powiedzieć, że nic nie umie, a niestety dobrej
      pracy póki co nie może znaleźć.
      Całe to pisanie o tym jak jest dobrze na rynku pracy to propaganda sukcesu
      obecnego rządu, aż się dziwię, że GW o tym pisze.
    • nexen jak pieknie... 10h/doba za 650zl. 28.12.06, 09:59
      Praca może i jest - zapytuję się tylko: za ile? Sorry, ale za 400zl, 650, ani
      1200 (ale sam opłać sobie zus)raczej nikt nie pójdzie tyrać po 10h/dobę w
      skandalicznych warunkach.

Wzrost tak zwanej ilości ofert pracy nie wynika z tego że jakieś nowe powstały -
      po prostu pracodawcy nie są wstanie zdobyć pracowników do pracy którą do tej
      pory świadczono na czarno - w związku z tym decydują sie na zatrudnienie "nawet"
      legalnie. Na szczęście jesteśmy w unii - i jeśli masz pracować za marne grosze
      niech to będą funty.
    • Gość: - Tylko idiota lub Chińczyk będzie zasuwał za 800pln IP: *.acn.waw.pl 28.12.06, 11:33
      • Gość: Aniś Re: Tylko idiota lub Chińczyk będzie zasuwał za 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:01
        O nie nie kolego Mylisz sie nawet Chinole walą w d... i nie chcą zapie..c
        jako tania siła robocza! widziałeś ogłoszenia odnośnie zatrudnień na stadion ź
        lecia?:) albo jakimi brykami walą do polski?
        Nie jednego Polaka nei bedzie wogóle stań na taki samochód jakimi oni sie
        rozbijają w Polsce i nie tylko .
        Odnośnie pracy na naszym rynku to fakt mozę i są ogłoszenia ja codziennie
        przegladam sterty ogłoszeń i co z tego ze w mazowieckim przybywa ogłoszeń..
        No k.. co z tego!!!
        Jak praca jest albo za 800 zeta jak ktos wczesneij napisał a albo jest praca
        tam gdzie mozliwoci dojazdu są tylko Samochodem a weź tu człowieku samochód
        skoro nawet pracy nie masz?
        pie..nie kotka za pomocą młtka ciekawa jestem czy jak by takie pensje
        płacił naszym madrym politykom to moze wkońcu by sie wzieli za prywaciarzy albo
        dali ludziom miejsca pracy na normalnych godziwych warunkach jak i
        wynagrodzeniu nalezytym za wykonywaną pracę!!!
        I nie zebym marudziła mam 25 lat i pracowałam ponad 5 lat na produkcji nie boje
        sie pracy ale jak ktos mi mówi że ma mi dac 800 zeta to smieje mu sie prosto w
        twarz w dodatku jeszcze praca na czarno ;)
        Pozdrawiam wsyztskich którzy opuszczają ten piękny kraj jakim jest Polska !
        • Gość: Adam Inzynier w Chinach dostaje na poczatek min 300$ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:48
          Byłem w Chinach w delegacji i nie dziwie sie ze mlodzi Poalcy stad uciakaja. Tak
          panie prezydencie jest lepiej .... ale chyba panu i pana kolesiom
        • Gość: xxx Re: Tylko idiota lub Chińczyk będzie zasuwał za 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:45
          Praca za miske ryzu w Chinach skonczyla sie kilka lat po tym jak rozstrzelali
          swojego Walese. Odpowiednie osoby przyjzaly sie karierze naszej "demokracji" i
          wyciagnely tam wnioski.
      • Gość: Aniś szkoda gada do polityki trzeba sie pcha ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:16
        ja podobnie jak moja przedrozmówczyni ;D miałam prace ze względu na zmiane
        miejsca zamieszkania poszukuje nowej pracy.
        I mimo ze chciałabym iś na produkcje jako zwykły robol to mimo wsyztsko nie
        pójde do takiej pracy za 700zł i jeszce mam sie z tego cieszy i dziękowa Bogu
        że mam prace;D no tak i własnie dzięki takim osobom prywaciarze nauczyli sie ze
        jak nie ten to drugi przyjdzie i będzie zapie..ł za marne grosze.
        Co do ogłoszeń w gazetach to prawda większoś ogłoszeń sie powtarza a niektórzy
        ogłaszają sie w odstępach miesiecznych <gdy kończy sie umowa na okres próbny
        zatrudniają następnego "Jelenia">
        Ciekawe dlaczego ogłszeń nie daja że potrzebują polityków;)

Przy takich zarobkach dziwią sie że w Polsce jest coraz mniejszy przyrost
        naturalny jeszcze troche to naszej Polski nie bedzie,
        większosc wyjeżdza za pracą myślicie ze wróca?
        to takie zamydlanie oczu bliskim i samym sobie kto głupi wracał by do takiego
        zycia jak jest tu?
        Sama coraz bardziej zastanawiam się nad tym czy nie wyjechac za granice.

pozdrawiam wszytskich bezrobotnych i robotnych.

• Gość: czytelnik Przybywa ofert pracy IP: *.tvgawex.pl 28.12.06, 19:18
      a czy może ktoś zauważył że w wyborczej w cotygodniowym dodatku praca sa cały
      czas (ok 30% z ogloszeń) te same oferty pracy?!?! ci sami pracodawcy co tydzień
      się oglaszają? szczeg. sektor finansowo-bankowy oraz tzw telemarketerzy
      • Gość: Adam Z Najlepszy rok od 17 lat wedlug KAczynkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:49
        Moze by tak jemu dac 900 zł na reke i zobaczymy ile przezyje za to
    • Gość: Ania Re: Przybywa ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:46
      W moim miescie najwiekszy pracowdawca zagraniczny koncern produkujacy poduszki
      do samochodow oferuje prace 800 zł netto miesiecznie po pol roku 100 zł wiecej a
      o ile kosztuje zycie w naszym kraju ? i jeszcze moze dziecko mam urodzic i
      wychowac za to ....bez komentarza
    • Gość: as cudownie złodziejom i oszustom to zawsze było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:17
      III RP nie odbiega tu od normy
    • Gość: stachna Re: Przybywa ofert pracy IP: 80.51.196.* 29.12.06, 00:44
      To po co ja durna studia kończyłam, skoro praca jest tylko przy noszeniu pustaków?
      • Gość: Karna Re: Przybywa ofert pracy IP: 195.116.87.* 29.12.06, 09:46
        skończyłam studia, mam praktykę, pracowałam nawet.ale tak się złożyło że
        musiałam zmienić miejsce zamieszkania.teraz mieszkam w woj. warmińsko-mazurskim
        a tu o prace cholernie trudno.już pół roku jestem na zasiłku i o poprawie nie ma
        mowy.dobrze że mój partner ma prace.chciałabym urodzić dziecko ale...o tym nie
        ma na razie mowy.ledwo nam starcza do pierwszego.jestem tak zdesperowana ze
        nawet za te 800 bym pracowała...całkowita porażka:(
    • Gość: a Gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:45
      • Gość: obserwator a moze tak sprawy w swoje rece.... IP: *.21.pl 30.12.06, 10:43
        witam
        wiele osob tutaj krytykuje , ze pracodawcy wykorzystuja , placa grosze itd.- i
        pewnie sami zarabiaja gruba kase
        -wiec pytam dlaczego sami nie otworzycie firm zatrudnijcie ludzi legalnie , zeby
        zarabiali godziwie tak z 3000netto i zobaczymy jak to latwo i przyjemnie
        prowadzi sie wlasna firme

ja prowadze mala firme w woj. slaskim czesto pracuje 7 dni w tygodniu-owszem
        zarabiam wiecej niz 3tys netto w tym roku mialem tydzien urlopu( na ktorym i
        tak bylem pod telefonem)a pracownicy chcialiby 5 dni po 8 godz i tak jak juz
        pisalem 3tys netto
        ludzie otworzcie firmy zarabiajcie po 10tys i placcie po kilka tys netto-polecam
        i zapraszam do dyskusji...

Pozdrawiam
        • Gość: Aniś Re: a moze tak sprawy w swoje rece.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 12:04
          A no włąsnie zarabia Pan 3 tysiace wiec nie ma Pan zielonego pojecia jak wyżyc
          za 700zł a niech Pan da swojej zonie dajmy na to 10 wypłatę w wysokości 700zł
          zobaczymy czy bedzie w stanie wyżywic rodzine?
          Mój szef tez mówił ze nie ma kasy ze sa opłaty itd... a mimo wsyztsko mial 2
          autatoyotę i renaut, nie mial kasy a na 18 syna kupił mu Peugota z salonu.

A z czego mamy się cieszyc? to załosne ze w Polsce bardziej opłaca sie otwożyc
          inrteres cudzoziemcowi niż polakowi.
          Co do własnej Firmy to nie sac mnie na otworzenie wlasnej firmy. Gdybym miala
          kase to juz bym to zrobila.

Pozdrawiam
          • Gość: obserwator Re: a moze tak sprawy w swoje rece.... IP: *.21.pl 30.12.06, 15:56
            witam
            nie ma Pani pieniedzy ?-bardzo prosze udac sie albo do Urzedu Pracy o dotacje
            bezzwrotna albo do innych instytucji , ktore udzieleja takich doatcji
            bezzwrotnych( w Czestochowie dziala Inkubator przedsiebiorczosci i tam dotacja
            moze wyniesc nawet 20tys zl)
            -dla nowo powstalych firm sa rowniez zniszki ZUS-owskie

pisze Pani , ze szef kupuje samochody , ano on podejmuje ryzyko wlasnej
            dzialalnosci gospodarczej -Pani takiej ( w chwili obecnej nie ponosi takiego
            ryzyka) , ma Pani zapewniona wyplate( rozumiem , ze jest niska)
            skoro tak Pani zle u tego przedsiebiorcy o powtarzam -otworzyc wlasna i zarabiac
            po kilka tysiecy i kupowac po kilka samochodow-przeciez to takie proste
            prowadzic wlasna firme

mam takie pytanie : ile wg. Pani powinien zarabiac wlasciciel firmy w porownaniu
            do swoich pracownikow ?
            -moja teoria jest taka ,ze jesli jest to mala firma to 5 pensji pracownika
            -jesli jest wieksza to okolo 10 pensji pracownika

p.s. czy Pani szukala gdziekolwiek jakis dotacji bezzwrotnych czy moze to ja w
            tym momencie uswiadomilem Pani , ze cos takiego istnieje-bo trzeba najpierw
            szukac a nie tylko mowic jak to jest w Polsce zle i jacy pracodawcy sa
            chytrzy-powtarzam samemu otworzyc firme i zarabiac po kilkanascie tysiecy
            miesiecznie
            -ciesze sie , ze Pani podejmuje konstruktwna i na poziomi rozmowe

Pozdrawiam

• Gość: doświadczony Re: a moze tak sprawy w swoje rece.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 21:44
              Gość portalu: obserwator napisał(a):

> witam
              > nie ma Pani pieniedzy ?-bardzo prosze udac sie albo do Urzedu Pracy o dotacje
              > bezzwrotna albo do innych instytucji , ktore udzieleja takich doatcji
              > bezzwrotnych( w Czestochowie dziala Inkubator przedsiebiorczosci i tam dotacja
              > moze wyniesc nawet 20tys zl)
              > -dla nowo powstalych firm sa rowniez zniszki ZUS-owskie

chłopie przestań pieprzyć głupoty
              i robić dzieciakom wode w mózgu

20 tys nie starczy nawet na mały jednoosobowy warsztat usługowy
              musisz mieć dobrą lokalizację i klijentelę
              niszę trudno znaleźć
              produkcję i handel opanowały globalne firmy, zasypują rynek tanimi bublami
              na rynku jest coraz ciaśniej
              w usługach przy ograniczonym rynku niewiele zarobisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka