Gość: m IP: 194.72.70.* 09.12.06, 23:26 cudownie jest, cudownie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mp Re: Przybywa ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:55 O tak, cudownie, cudownie, zwłaszcza gdy nie szukało sie pracy w ciągu ostatnich 10 lat. Ofert pracy może i jest więcej, tylko kwestia tego jakie to sa oferty. Mam w rodzinie osobę szukającą pracy, skończyła niezły kierunek studiów, zna języki, odbywała staże w czasie studiów, pracowała jako wolontariusz, więc nie można powiedzieć, że nic nie umie, a niestety dobrej pracy póki co nie może znaleźć. Całe to pisanie o tym jak jest dobrze na rynku pracy to propaganda sukcesu obecnego rządu, aż się dziwię, że GW o tym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
nexen jak pieknie... 10h/doba za 650zl. 28.12.06, 09:59 Praca może i jest - zapytuję się tylko: za ile? Sorry, ale za 400zl, 650, ani 1200 (ale sam opłać sobie zus)raczej nikt nie pójdzie tyrać po 10h/dobę w skandalicznych warunkach. Wzrost tak zwanej ilości ofert pracy nie wynika z tego że jakieś nowe powstały - po prostu pracodawcy nie są wstanie zdobyć pracowników do pracy którą do tej pory świadczono na czarno - w związku z tym decydują sie na zatrudnienie "nawet" legalnie. Na szczęście jesteśmy w unii - i jeśli masz pracować za marne grosze niech to będą funty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Tylko idiota lub Chińczyk będzie zasuwał za 800pln IP: *.acn.waw.pl 28.12.06, 11:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniś Re: Tylko idiota lub Chińczyk będzie zasuwał za 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:01 O nie nie kolego Mylisz sie nawet Chinole walą w d... i nie chcą zapie..c jako tania siła robocza! widziałeś ogłoszenia odnośnie zatrudnień na stadion ź lecia?:) albo jakimi brykami walą do polski? Nie jednego Polaka nei bedzie wogóle stań na taki samochód jakimi oni sie rozbijają w Polsce i nie tylko . Odnośnie pracy na naszym rynku to fakt mozę i są ogłoszenia ja codziennie przegladam sterty ogłoszeń i co z tego ze w mazowieckim przybywa ogłoszeń.. No k.. co z tego!!! Jak praca jest albo za 800 zeta jak ktos wczesneij napisał a albo jest praca tam gdzie mozliwoci dojazdu są tylko Samochodem a weź tu człowieku samochód skoro nawet pracy nie masz? pie..nie kotka za pomocą młtka ciekawa jestem czy jak by takie pensje płacił naszym madrym politykom to moze wkońcu by sie wzieli za prywaciarzy albo dali ludziom miejsca pracy na normalnych godziwych warunkach jak i wynagrodzeniu nalezytym za wykonywaną pracę!!! I nie zebym marudziła mam 25 lat i pracowałam ponad 5 lat na produkcji nie boje sie pracy ale jak ktos mi mówi że ma mi dac 800 zeta to smieje mu sie prosto w twarz w dodatku jeszcze praca na czarno ;) Pozdrawiam wsyztskich którzy opuszczają ten piękny kraj jakim jest Polska ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Inzynier w Chinach dostaje na poczatek min 300$ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:48 Byłem w Chinach w delegacji i nie dziwie sie ze mlodzi Poalcy stad uciakaja. Tak panie prezydencie jest lepiej .... ale chyba panu i pana kolesiom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Tylko idiota lub Chińczyk będzie zasuwał za 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:45 Praca za miske ryzu w Chinach skonczyla sie kilka lat po tym jak rozstrzelali swojego Walese. Odpowiednie osoby przyjzaly sie karierze naszej "demokracji" i wyciagnely tam wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniś szkoda gada do polityki trzeba sie pcha ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:16 ja podobnie jak moja przedrozmówczyni ;D miałam prace ze względu na zmiane miejsca zamieszkania poszukuje nowej pracy. I mimo ze chciałabym iś na produkcje jako zwykły robol to mimo wsyztsko nie pójde do takiej pracy za 700zł i jeszce mam sie z tego cieszy i dziękowa Bogu że mam prace;D no tak i własnie dzięki takim osobom prywaciarze nauczyli sie ze jak nie ten to drugi przyjdzie i będzie zapie..ł za marne grosze. Co do ogłoszeń w gazetach to prawda większoś ogłoszeń sie powtarza a niektórzy ogłaszają sie w odstępach miesiecznych <gdy kończy sie umowa na okres próbny zatrudniają następnego "Jelenia"> Ciekawe dlaczego ogłszeń nie daja że potrzebują polityków;) Przy takich zarobkach dziwią sie że w Polsce jest coraz mniejszy przyrost naturalny jeszcze troche to naszej Polski nie bedzie, większosc wyjeżdza za pracą myślicie ze wróca? to takie zamydlanie oczu bliskim i samym sobie kto głupi wracał by do takiego zycia jak jest tu? Sama coraz bardziej zastanawiam się nad tym czy nie wyjechac za granice. pozdrawiam wszytskich bezrobotnych i robotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Przybywa ofert pracy IP: *.tvgawex.pl 28.12.06, 19:18 a czy może ktoś zauważył że w wyborczej w cotygodniowym dodatku praca sa cały czas (ok 30% z ogloszeń) te same oferty pracy?!?! ci sami pracodawcy co tydzień się oglaszają? szczeg. sektor finansowo-bankowy oraz tzw telemarketerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Z Najlepszy rok od 17 lat wedlug KAczynkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:49 Moze by tak jemu dac 900 zł na reke i zobaczymy ile przezyje za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przybywa ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:46 W moim miescie najwiekszy pracowdawca zagraniczny koncern produkujacy poduszki do samochodow oferuje prace 800 zł netto miesiecznie po pol roku 100 zł wiecej a o ile kosztuje zycie w naszym kraju ? i jeszcze moze dziecko mam urodzic i wychowac za to ....bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as cudownie złodziejom i oszustom to zawsze było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:17 III RP nie odbiega tu od normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachna Re: Przybywa ofert pracy IP: 80.51.196.* 29.12.06, 00:44 To po co ja durna studia kończyłam, skoro praca jest tylko przy noszeniu pustaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karna Re: Przybywa ofert pracy IP: 195.116.87.* 29.12.06, 09:46 skończyłam studia, mam praktykę, pracowałam nawet.ale tak się złożyło że musiałam zmienić miejsce zamieszkania.teraz mieszkam w woj. warmińsko-mazurskim a tu o prace cholernie trudno.już pół roku jestem na zasiłku i o poprawie nie ma mowy.dobrze że mój partner ma prace.chciałabym urodzić dziecko ale...o tym nie ma na razie mowy.ledwo nam starcza do pierwszego.jestem tak zdesperowana ze nawet za te 800 bym pracowała...całkowita porażka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator a moze tak sprawy w swoje rece.... IP: *.21.pl 30.12.06, 10:43 witam wiele osob tutaj krytykuje , ze pracodawcy wykorzystuja , placa grosze itd.- i pewnie sami zarabiaja gruba kase -wiec pytam dlaczego sami nie otworzycie firm zatrudnijcie ludzi legalnie , zeby zarabiali godziwie tak z 3000netto i zobaczymy jak to latwo i przyjemnie prowadzi sie wlasna firme ja prowadze mala firme w woj. slaskim czesto pracuje 7 dni w tygodniu-owszem zarabiam wiecej niz 3tys netto w tym roku mialem tydzien urlopu( na ktorym i tak bylem pod telefonem)a pracownicy chcialiby 5 dni po 8 godz i tak jak juz pisalem 3tys netto ludzie otworzcie firmy zarabiajcie po 10tys i placcie po kilka tys netto-polecam i zapraszam do dyskusji... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniś Re: a moze tak sprawy w swoje rece.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 12:04 A no włąsnie zarabia Pan 3 tysiace wiec nie ma Pan zielonego pojecia jak wyżyc za 700zł a niech Pan da swojej zonie dajmy na to 10 wypłatę w wysokości 700zł zobaczymy czy bedzie w stanie wyżywic rodzine? Mój szef tez mówił ze nie ma kasy ze sa opłaty itd... a mimo wsyztsko mial 2 autatoyotę i renaut, nie mial kasy a na 18 syna kupił mu Peugota z salonu. A z czego mamy się cieszyc? to załosne ze w Polsce bardziej opłaca sie otwożyc inrteres cudzoziemcowi niż polakowi. Co do własnej Firmy to nie sac mnie na otworzenie wlasnej firmy. Gdybym miala kase to juz bym to zrobila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: a moze tak sprawy w swoje rece.... IP: *.21.pl 30.12.06, 15:56 witam nie ma Pani pieniedzy ?-bardzo prosze udac sie albo do Urzedu Pracy o dotacje bezzwrotna albo do innych instytucji , ktore udzieleja takich doatcji bezzwrotnych( w Czestochowie dziala Inkubator przedsiebiorczosci i tam dotacja moze wyniesc nawet 20tys zl) -dla nowo powstalych firm sa rowniez zniszki ZUS-owskie pisze Pani , ze szef kupuje samochody , ano on podejmuje ryzyko wlasnej dzialalnosci gospodarczej -Pani takiej ( w chwili obecnej nie ponosi takiego ryzyka) , ma Pani zapewniona wyplate( rozumiem , ze jest niska) skoro tak Pani zle u tego przedsiebiorcy o powtarzam -otworzyc wlasna i zarabiac po kilka tysiecy i kupowac po kilka samochodow-przeciez to takie proste prowadzic wlasna firme mam takie pytanie : ile wg. Pani powinien zarabiac wlasciciel firmy w porownaniu do swoich pracownikow ? -moja teoria jest taka ,ze jesli jest to mala firma to 5 pensji pracownika -jesli jest wieksza to okolo 10 pensji pracownika p.s. czy Pani szukala gdziekolwiek jakis dotacji bezzwrotnych czy moze to ja w tym momencie uswiadomilem Pani , ze cos takiego istnieje-bo trzeba najpierw szukac a nie tylko mowic jak to jest w Polsce zle i jacy pracodawcy sa chytrzy-powtarzam samemu otworzyc firme i zarabiac po kilkanascie tysiecy miesiecznie -ciesze sie , ze Pani podejmuje konstruktwna i na poziomi rozmowe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: a moze tak sprawy w swoje rece.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 21:44 Gość portalu: obserwator napisał(a): > witam > nie ma Pani pieniedzy ?-bardzo prosze udac sie albo do Urzedu Pracy o dotacje > bezzwrotna albo do innych instytucji , ktore udzieleja takich doatcji > bezzwrotnych( w Czestochowie dziala Inkubator przedsiebiorczosci i tam dotacja > moze wyniesc nawet 20tys zl) > -dla nowo powstalych firm sa rowniez zniszki ZUS-owskie chłopie przestań pieprzyć głupoty i robić dzieciakom wode w mózgu 20 tys nie starczy nawet na mały jednoosobowy warsztat usługowy musisz mieć dobrą lokalizację i klijentelę niszę trudno znaleźć produkcję i handel opanowały globalne firmy, zasypują rynek tanimi bublami na rynku jest coraz ciaśniej w usługach przy ograniczonym rynku niewiele zarobisz Odpowiedz Link Zgłoś