Dodaj do ulubionych

Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:45
Opłata zgodna z oczekiwaniami użytkowników samochodów jest równa ZERO
zlotych, Pani minister kochana.
Obserwuj wątek
    • mangold Opłatę ekologiczna zeżre i tak pańtwo..wydadzą te 11.12.06, 17:51
      kasę na jakies pieprzone becikowe albo cos wtym styl...jako własciciel samochodu
      protestuję...codziennie przejeżdząjac pod oknami PiS bede naciskał klakson amen
      • Gość: Grzesiek socjalizm albo smierc IP: 194.75.37.* 11.12.06, 17:57
        takie haslo zawsze bylo widoczne w dzialaniach Kaczynskich. teraz dolaczyla do
        nich Zyta, dla ktorej liczy sie juz tylko jej stolek i pensja ministra. slaba
        jestes, Zyta.
        • plaszcz trzeba lać olej opałowy,nieprawda że niszczySilnik 11.12.06, 18:05

• swistak336 trzeba lać olej roślinny, nie niszczy silnika 11.12.06, 21:14
            Przyjechałem niedawno do domu taksówką. Kiedy wysiadałem z niej podszedłem do bagażnika, wyjąć torbę. Spojrzałem i ujrzałem tam butlę oleju rzepakowego spożywczego z naklejką hipermarketu. Spojrzałem na olej, spojrzałem na taksówkarza, a on uśmiechnął się porozumiewawczo :]

Olej Gilowską!
          • Gość: Rzywwy Żeby nie było rzęchów i żeby nie było niczego IP: *.atol.com.pl 11.12.06, 21:39
            Tak mi się kojarzy uzasadnienie. Nie kumam pani magister honoriscausa zaiste
            czegoś nie umiem skumać. Proszę mi wyłożyć definicję rzęcha i nierzęcha oraz
            pokazać tą subtelną różnicę, którą odczuję przy okienku kasowym w Urzędzie
            Skarbowym, w zależności od posiadanego typu pojazdu. Więc pytam? Od czego oni
            tam są te profesory? Od czego są oni?? Od czego są? Nawet w takiej kwestii jak
            dowalenie narodowi kolejnego podatku nie umieją tego jakoś zręcznie
            zakamuflować... Żenada...
            • Gość: luk OZI BEATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 03:22
              tej pani już dziękujemy...
            • krzych.korab Profesory swoje koncepcje na szczurach powinni 12.12.06, 09:15
              próbować a nie na ludziach.
            • Gość: arme Re: Żeby nie było rzęchów i żeby nie było niczego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.12.06, 23:56
              Ciekawe z czego krowa zfinansuje becikowe jak usunie te paliwożerne rzęchy co
              pompują kasę do budżetu z akcyzy za paliwo.
              • wielki_czarownik Ona nie myśli tak dalekosiężnie 18.12.06, 20:49
                Ta kobieta ma przed nosem krótkotrwały wzrost wpływów, ale o tym, jakie będą długofalowe skutki jej głupiej decyzji (spadek dochodów z akcyzy na paliwo, wzrost bezrobocia, spadek dochodów warsztatów i sprzedawców używanych aut) to już nie pomyśli.
        • Gość: Aneta Jaedno pytanie: Gdzie jest Andrzej KUBLIK? IP: *.cable.ubr08.edin.blueyonder.co.uk 11.12.06, 18:06
          ...dla tych, ktorzy wiedza o co chodzi.
        • Gość: xxx222 Re: socjalizm albo smierc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:24
          Słaba jest nie z powodu stołka.

Z oklepanej argumentacji wynika, że Pani Zyta ulega lobbystom zatrudnionym
          przez producentów samochodów.

A może by tak w ogóle zwolnić z akcyzy samochody z silnikami dostosowanymi do
          paliw ze źródeł odnawialnych (i/lub pochodzenia roślinnego)?

A może nawet od np. 2010 wymusić aby _nowe_ samochody miały takie silniki
          obowiązkowo? W Brazylii się dało , w USA się dało, to może u nas też się da?

Pani Zyto! Czekamy!
          • Gość: patriota ona jest za cienka na takie postanowienia IP: *.it-net.pl 12.12.06, 15:29
            j.w.
        • Gość: Bajki z Kaczolandu Re: socjalizm albo smierc... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 11.12.06, 19:03
          Zyta Gilowska, Radek Sikorski, A. Lepper, R. Giertych,
          Ojciec Rydzyk - co laczy tych "wybitnych" ludzi?
          Otoz, oni wszyscy w pocie czola spelniaja wizje
          swych panow i wladcow - socjalistow Kaczynskich...
      • mike-great Jak wolny rynek - to zero opłat za staż auta !!! 11.12.06, 20:51
        Jak wolny rynek - to zero opłat za staż auta !!!
        Może być opłata, jeśli samochód nie spełnia norm emisji spalin, ale NIE może być to uzależnione od wieku samochodu, tylko tego, co leci z wydechu !!!
        Zyta - jak cię lubię - do podstawówki po naukę !!!
        • Gość: luks torpeda Re: Jak wolny rynek - to zero opłat za staż auta IP: *.aster.pl 11.12.06, 23:19
          Jesli nie spelnia norm, nie powinien miec przedluzonej rejestracji.
        • Gość: p26 Re: Jak wolny rynek - to zero opłat za staż auta IP: *.rzeszow158.tnp.pl 12.12.06, 10:30
          Opłata powinna być tylko i wyłącznie za użytkowaną benzynę (podatek doliczany
          do benzyny). To pie..ne państwo jest dla wszyskich a nie tylko dla bogatych
          Pani szanowna zyta profesor gilowska. Nie każdy może wozić dupę rządową lancią.
          I jeszcze jedno - od kiedy to ministerstwo finansow decyduje co jest a co nie
          jest rzęchem.Zawsze myślałem że o tym decyduje Stacja Kontroli Pojazdów.

• Gość: ivulspirit Brak mi cenzuralnych słów na to co ona chce zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:47
        Polska jest zbyt bezbronna wobec "zalewu rzęchów niebezpiecznych dla środowiska
        naturalnego i pozostałych użytkowników dróg".

GŁUPIE tłumaczenie.
      • Gość: KBL Ile jeszcze wytrzymamy ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:00
        Czyli podsumowując:
        - Podatki przy kupnie pojazdu (Podatek od czynności cywilno-prawnych)
        - Podatki w paliwie (akcyza, vat, podatek drogowy)
        - Opłata za przegląd (i nieśmiertelne pieniądze na CEPIK którego jak na razie
        nie ma)
        - Opłata coroczna.
        ILE JESZCZE MOŻNA ?????
        Faktycznie, nikt mi nie karze jeździć samochodem. Owszem, mogę służbowo jeździć
        tramwajem a na wakacje pociągiem...
        Tylko psiakrew, hipokryzja Gilowskiej (do której do pewnego czasu żywiłem pewną
        sympatię), mówienie że ten podatek spełnia moje oczekiwania jest jawnym
        .......... (Tu proszę wpisać pierwsze cisnące isę na usta określenie)
        • Gość: Albin Siwak Re: Ile jeszcze wytrzymamy ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 23:06
          zapomniałeś o OC
    • sothis666 Ktoremus z ministrow brakuje na panienki? /nt/ 11.12.06, 17:59
      *
    • Gość: usiruf Hurraaaa! Nowy podatek. Yes! Yes! Yes! IP: *.wfd76b.dsl.pol.co.uk 11.12.06, 18:04
    • honecker32 O nowy podatek 11.12.06, 18:04
      oczywiscie wszystko po to by uszczesliwic rodakow
    • Gość: Jarek. Był już tzw. podatek drogowy, właczył go do ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:09
      paliwa min. Kołodko . Więc może go z powrotem wyodrębić i bedziemy płacić
      ponownie osobiście w Urzedach Skarbowych .. ha ha ha
      • hjalmar Re: Był już tzw. podatek drogowy, właczył go do 11.12.06, 18:32
        Wtedy juz trzeba bylo protestowac cholera ciezka. Przeciez jasne bylo, ze za
        chwile ten podatek wroci i wraca.

Pani Gilowskiej przypominam historie: byl placony rocznie podatek drogowy i
        zostal wliczony do akcyzy na paliwo. Jesli teraz ma rozny podatek drogowy
        wrocic, to wypadaloby obnizyc akcyze na paliwo wylaczajac z niej to co kiedys
        wlaczono.

Ale bylismy naiwni cieszac sie wtedy ze w akcyzie znika podatek drogowy. Bylo
        jasne, ze ktos w koncu zapyta "A rocznego podatku od aut nie ma? Jak to nie ma?
        Cos dziwnego? Natychmiast wprowadzic." Przypomina to kultowa scene z elektrowni
        w Alternatywy 4.

Gazeto! Krzycz, trab i pisz, ze podatek roczny byl i zostal wlaczony do akcyzy.
        Chyba juz Gazeta o tym nie pamieta.
    • Gość: wojtek Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:16
      mam to w d... chory kraj. chcą nas oskubać do ostatniej złotówki. solidarne
      państwo he he he ha ha ha
    • Gość: mat Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:19
      Może Pani Minister nam wytłumaczy, czym się różni piętnastoletni "rzęch"
      krajowy od piętnastoletniego GOLFA?
    • Gość: Rzywwy Retoryka niespójna i nielogiczna IP: *.atol.com.pl 11.12.06, 18:20
      Skoro Pani minister profesor nie chce żeby w Polsce jeździły rzęchy to chyba
      powinno się opodatkować rzęchym a reszcie dać spokój. Żądam definicji rzęcha i
      osobnego rodzaju rejestracji - np. w innym kolorze oraz zakazu wyjazdu rzęchem
      na ulice!! Ciekawe ile aut z takiego np. taboru straży pożarnej albo nie
      przymierzając PKS czy miejskich autobusów dostałoby nowe blachy... Suma sumarum
      to chodzi o to żeby nie było taniego państwa. Chcę sobie kupić auto i niestety
      nie nowe bo mnie nie stać a jakimś takim klasy A- jeździł nie będę bo lubię
      pojeździć na łyżwach albo na rowerze i nie mam zamiaru poruszać się wciskając
      sprzęgło i końcami palców czując zderzak. P.S. mógłbym płacić ten podatek ale
      przecież już jeden wliczono do paliwa jak już ktoś raczył zauważyć na forum, to
      może zniesiemy tamten? Na szczęście możliwe już jest w tym kraju głosowanie
      nogami.
      • Gość: Rzywwy Pani Zyta zimową porą przygotowuje plany zmian IP: *.atol.com.pl 11.12.06, 18:25
        w podatkach, plany zmian w podatkach, powtarzam jeszcze raz plany zmian w
        podatkach. A na wiosne my wyjdziemy na ulice i na ulice. Hańba mgr honoris
        causa Zyta PiSowska
    • Gość: xxx222 Re: Ten artykul napisal KUBLIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:28
      Pozatym, co do emisji spalin, to miały być badane na przeglądach technicznych.
      Tymczasem, patrząc na to co się wydobywa z rur wydechowych na ulicy, to chyba
      te badania można sobie wsadzić w pewne miejsce. W szczególności to dotyczy
      pojazdów dostawczych i autobusów miejskich(!!!!)
    • radiomarian Smieszna jest Europa ze swoim socjalizmem 11.12.06, 18:37
      podatek ekologiczny? i na co go wydadza? beda rozdawac pieniadze drzewkom? jak
      tak dalej pojdzie, to w europie opodatkuja nawet pierdzenie...a juz dochodzi do
      sytuacji totalnie absurdalnych, gdzie np. niemcy przyjezdzja do USA
      kupowac...niemieckie samochody, bo nawet po oplacie za transport, potrzebne
      przerobki itp Audi, VW lub BMW kosztuje 30% taniej niz w Niemczech
      • meerkat1 Re: Smieszna jest Europa ze swoim socjalizmem 22.12.06, 15:40
        radiomarian napisał:

> podatek ekologiczny? i na co go wydadza? beda rozdawac pieniadze drzewkom?
        jak
        > tak dalej pojdzie, to w europie opodatkuja nawet pierdzenie...a juz dochodzi
        do sytuacji totalnie absurdalnych, gdzie np. niemcy przyjezdzaja do USA
        > kupowac...niemieckie samochody, bo nawet po oplacie za transport, potrzebne
        > przerobki itp Audi, VW lub BMW kosztuje 30% taniej niz w Niemczech.

Niedaleko Air&Space Museum w Waszyngtonie jest sklep fotograficzny.
        Regularnie zatrzymuja sie przy nim autokary wycieczkowe z ktorych wyskakuja z
        Japonczycy i ustawiaja grzecznie w kolejke. Nie, nie po Kodaki i HP, ale po
        Minolty, Mamiye, Olympusy i Nikony. Tez znacznie tansze niz w Tokyo.

NB Niech mi ktos wytlumaczy dlaczego w USA za cene Skody Octavii Combi w Polsce
        (150 KM) mozna w USA kupic Honde Accord V-6 (250 KM) ze skora i GPS-em?

Z gory uprzejmie dziekuje,
    • Gość: daro uzaleznic oplate od norm Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:45
      Wtedy te wszystkie zlomy znikna z ulic. Szkopy sprzedaja ten caly szajs, bo im
      sie po protstu nie oplaca utrzymywac takich gowno wartych rzechow, gdyz podatki
      sa za wysokie.
    • Gość: Zyta Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 212.87.240.* 11.12.06, 18:46
      Przecież to co oni wyprawiają jest gorsze do rządów komuny. Czy ich na dobre
      poraziło?
    • Gość: master Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 62.233.230.* 11.12.06, 18:48
      a wedle jakich kryteriów ma być ten pożal się Boże "podatek"? Mam samochód z
      silnikiem hybrydowym... mogę jeździc TYLKO NA ELEKTRYCZNYM!!! ZANIEDŁUGO TU
      PIERD...E NA ZAWAŁ! PRZRECIEŻ TE DEBILE W RZĄDZIE POTRAFIĄ TYLKO NAPIER....Ć NAS
      NOWYMI PODATKAMI!!
      _
      NISZCZ KACZYZM
    • Gość: mee macie za swoje funi panstwa solidarnego, niech lup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:51
      a, was, ale dlaczego mnie? Komunisci z PiS ciagle szukaja pwodu aby wyssac z
      kieszeni podatnika wiecej pieniedzy. Jak tak dalej pojdzie mohery(biorcy)
      zostana, a reszta bedzie w panstwach mniej chciwych.
      • Gość: anty,anty Re: macie za swoje funi panstwa solidarnego, niec IP: 82.146.248.* 12.12.06, 06:38
        Co Ty pie..z o komunistach-Zyta to naczelna solidarucha i do tego wybitna
        katoliczka.
        • fagusp Re: macie za swoje funi panstwa solidarnego, niec 12.12.06, 09:03
          A to jedni od drugich się czymś róznią (oprócz koloru wdzianka)?
    • Gość: Szatrang Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.icpnet.pl 11.12.06, 18:59
      Pani Gilowska, weź sie do łopaty, a o finansach niech myślą mądrzy ludzie
    • Gość: wolny_człowiek Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:01
      I bardzo bobrze,że będzie nowy. Najlepiej jak masze zarobki będą odrazu
      pomniejszane o wszelkiego rodzaju"głupie podatki" a na koniec będa wypłacać nam
      resztę tego co zostanie jeśli wogóle zostanie.i wtedy będą płacić wszyscy
      równo, nasi urędnicy napewno dokłdnie wiedza jak oskubać społeczeństwo.
      chciałbym zauwarzyć, że jeśli ktoś zarabia 1000 złotych miesięcznie to i
      jeszcze będzie musiał dopłacać do tych wszystkich podatków. A co będą jadły
      jego dzieci??? a z resztą kogo to interesuje.
      i tak wygląda tanie państwo, a biurokracja rośnie i wydatki na jej utrzymanie.
      JEŚLI CHCE SIĘ OSZCZĘDZAĆ MOŻE ZACZĄC OD SIEBIE NAJPIERW... a potem pieniędzy
      szukać u ludzi.
    • Gość: aron Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.lublin.enterpol.pl 11.12.06, 19:07
      trzeba zrobić taki podatek, żeby mieszkańcy wielkich miast płacili więcej ( tam
      gdzie są korki) natomiast mieszkańcy wsi i małych miasteczek nie powinni płacić
      nic, bo przecież tam korki są rzeczą nieznaną
      • Gość: PROFES79 Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 81.144.141.* 11.12.06, 19:43
        za to miesdzkancy malych wsi i miastezek powinni placic podatek ekologiczny (o
        czystego powietrza - oni maja duzo a w miastach nie ma wcale.)
    • Gość: Zan jak pani minister nie lubi rzęchów.. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.12.06, 19:09
      to niech pani minister obniży podatki zwłaszcza VAT i koszty pracy żeby mnie
      było stać na jeżdzenie czymś nowszym niż mój 12 letni fiat. Bo jak mnie nie
      będzie stać to nie tylko nowego nie kupię ale i po zasiłek w kolejce stanę bo
      nie będę miał czym do pracy dojechać. Ludzie nie dla tego jeźdżą rzęchami
      żłopiącymi paliwo że lubią tylko dlatego że muszą czymś jeździć a na nowe ich
      nie stać. Z resztą kilka lat temu samochody u nas kosztowały więcej niż w
      Hiszpani gdzie zarabia sie prawie 3 razy więcej

kuźwa gdzie to tanie państwo?
      • Gość: merc Re: jak pani minister nie lubi rzęchów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:17
        Ich ku.. chyba ku.. po... Nie dość że muszę ku.. zapłacić ku.. minimum
        300 zł co rok za OC, do tego ku.. ..e ku.. paliwo a tu ku.. nagle ku..
        nowy podatek ku.. mać! I to nie 10zł a od razu ku.. 100!
    • Gość: YANE Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.acn.waw.pl 11.12.06, 19:11
      Pani Zyto droga, miałam kiedyś panią za człowiek z głową na karku, ale chyba gdzieś po drodze ta głowa pani odpadła. Jako kierowca i posiadaczka samochodu mówię stanowcze nie kolejnemu podatkowi. Niedługo przyjdzie nam tymi samochodami wyjechać z tego porąbanego kraju, albo przesiąść się do wozów drabiniastych (z czego zapewne cieszyłby się jeden z koalicjantów) :>
    • Gość: Jasio Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:13
      Nie rozumiem z jakiego powodu tylko podatek od posiadania samochodu. Podatek
      powinien być również od posiadania: roweru, deskorolki, kajaka, spodni,
      jesionki, beretu, garbu, płaskostopia, łóżka, szafy, walizki itd. itp.
      Jest ogromnym niedopatrzeniem Państwa, fakt niepobierania podatku od
      posiadanych rzeczy. Być może podatek powinien być również od posiadanych
      przymiotów i wad. Oczywiście stawki powinien corocznie ustalać sejm. Cały
      naród powinien podpowiadać ustawodawcom, aby nie było pominięć!
      • Gość: kaczka w berecie ciesz się, Jasiu, że od lat płacimy podatek IP: *.aster.pl 11.12.06, 19:24
        za posiadanie tv / radia

przynajmniej tu nas nie zaskoczą
    • thegreyt1 Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów 11.12.06, 19:16
      Jak wyciągnąc ostatni grosz od społeczeństwa??? To pytanie zadaje sobie nabrzmiała administracja państwowa oraz setki innych darmozjadów na państwowym garnuszku. Do pracy jełopy!!!!
    • Gość: Irka Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 212.87.240.* 11.12.06, 19:25
      Pięknie tutaj ktoś się wypowiedział "NISZCZ KACZYZM". Bardzo,bardzo trafna
      wypowiedź o tym co oni wyczyniają. Daj Ci Boże. Może kiedyś Twoje słowa się
      spełnią. Oby szybko!
    • Gość: podatek Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:25
      Używaj prezerwatyw - codziennie rodzi się jakiś polityk...........
      ha ha ha ha ha ha ha ha
    • Gość: Wron Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 82.160.76.* 11.12.06, 19:25
      I tak zmierzają prostą drogą do rewolucji. A wystarczyło wczesniej uwolnić
      rynek, pobudować drogi z pieniędzy kierowców i byłoby ok. Smutek mnie ogarnia
      jak sama Pani Minister nie rozumie co do niej mówi"Brusela" i prawi banialuki.
      Jeszcze podkręcić srubę ludziom, a ostatni gasi światło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka