Gość: friedmar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:45 Opłata zgodna z oczekiwaniami użytkowników samochodów jest równa ZERO zlotych, Pani minister kochana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mangold Opłatę ekologiczna zeżre i tak pańtwo..wydadzą te 11.12.06, 17:51 kasę na jakies pieprzone becikowe albo cos wtym styl...jako własciciel samochodu protestuję...codziennie przejeżdząjac pod oknami PiS bede naciskał klakson amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek socjalizm albo smierc IP: 194.75.37.* 11.12.06, 17:57 takie haslo zawsze bylo widoczne w dzialaniach Kaczynskich. teraz dolaczyla do nich Zyta, dla ktorej liczy sie juz tylko jej stolek i pensja ministra. slaba jestes, Zyta. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 trzeba lać olej roślinny, nie niszczy silnika 11.12.06, 21:14 Przyjechałem niedawno do domu taksówką. Kiedy wysiadałem z niej podszedłem do bagażnika, wyjąć torbę. Spojrzałem i ujrzałem tam butlę oleju rzepakowego spożywczego z naklejką hipermarketu. Spojrzałem na olej, spojrzałem na taksówkarza, a on uśmiechnął się porozumiewawczo :] Olej Gilowską! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzywwy Żeby nie było rzęchów i żeby nie było niczego IP: *.atol.com.pl 11.12.06, 21:39 Tak mi się kojarzy uzasadnienie. Nie kumam pani magister honoriscausa zaiste czegoś nie umiem skumać. Proszę mi wyłożyć definicję rzęcha i nierzęcha oraz pokazać tą subtelną różnicę, którą odczuję przy okienku kasowym w Urzędzie Skarbowym, w zależności od posiadanego typu pojazdu. Więc pytam? Od czego oni tam są te profesory? Od czego są oni?? Od czego są? Nawet w takiej kwestii jak dowalenie narodowi kolejnego podatku nie umieją tego jakoś zręcznie zakamuflować... Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk OZI BEATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 03:22 tej pani już dziękujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Profesory swoje koncepcje na szczurach powinni 12.12.06, 09:15 próbować a nie na ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arme Re: Żeby nie było rzęchów i żeby nie było niczego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.12.06, 23:56 Ciekawe z czego krowa zfinansuje becikowe jak usunie te paliwożerne rzęchy co pompują kasę do budżetu z akcyzy za paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ona nie myśli tak dalekosiężnie 18.12.06, 20:49 Ta kobieta ma przed nosem krótkotrwały wzrost wpływów, ale o tym, jakie będą długofalowe skutki jej głupiej decyzji (spadek dochodów z akcyzy na paliwo, wzrost bezrobocia, spadek dochodów warsztatów i sprzedawców używanych aut) to już nie pomyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Jaedno pytanie: Gdzie jest Andrzej KUBLIK? IP: *.cable.ubr08.edin.blueyonder.co.uk 11.12.06, 18:06 ...dla tych, ktorzy wiedza o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 Re: socjalizm albo smierc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:24 Słaba jest nie z powodu stołka. Z oklepanej argumentacji wynika, że Pani Zyta ulega lobbystom zatrudnionym przez producentów samochodów. A może by tak w ogóle zwolnić z akcyzy samochody z silnikami dostosowanymi do paliw ze źródeł odnawialnych (i/lub pochodzenia roślinnego)? A może nawet od np. 2010 wymusić aby _nowe_ samochody miały takie silniki obowiązkowo? W Brazylii się dało , w USA się dało, to może u nas też się da? Pani Zyto! Czekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota ona jest za cienka na takie postanowienia IP: *.it-net.pl 12.12.06, 15:29 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: socjalizm albo smierc... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 11.12.06, 19:03 Zyta Gilowska, Radek Sikorski, A. Lepper, R. Giertych, Ojciec Rydzyk - co laczy tych "wybitnych" ludzi? Otoz, oni wszyscy w pocie czola spelniaja wizje swych panow i wladcow - socjalistow Kaczynskich... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Jak wolny rynek - to zero opłat za staż auta !!! 11.12.06, 20:51 Jak wolny rynek - to zero opłat za staż auta !!! Może być opłata, jeśli samochód nie spełnia norm emisji spalin, ale NIE może być to uzależnione od wieku samochodu, tylko tego, co leci z wydechu !!! Zyta - jak cię lubię - do podstawówki po naukę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luks torpeda Re: Jak wolny rynek - to zero opłat za staż auta IP: *.aster.pl 11.12.06, 23:19 Jesli nie spelnia norm, nie powinien miec przedluzonej rejestracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p26 Re: Jak wolny rynek - to zero opłat za staż auta IP: *.rzeszow158.tnp.pl 12.12.06, 10:30 Opłata powinna być tylko i wyłącznie za użytkowaną benzynę (podatek doliczany do benzyny). To pie..ne państwo jest dla wszyskich a nie tylko dla bogatych Pani szanowna zyta profesor gilowska. Nie każdy może wozić dupę rządową lancią. I jeszcze jedno - od kiedy to ministerstwo finansow decyduje co jest a co nie jest rzęchem.Zawsze myślałem że o tym decyduje Stacja Kontroli Pojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Brak mi cenzuralnych słów na to co ona chce zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:47 Polska jest zbyt bezbronna wobec "zalewu rzęchów niebezpiecznych dla środowiska naturalnego i pozostałych użytkowników dróg". GŁUPIE tłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBL Ile jeszcze wytrzymamy ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:00 Czyli podsumowując: - Podatki przy kupnie pojazdu (Podatek od czynności cywilno-prawnych) - Podatki w paliwie (akcyza, vat, podatek drogowy) - Opłata za przegląd (i nieśmiertelne pieniądze na CEPIK którego jak na razie nie ma) - Opłata coroczna. ILE JESZCZE MOŻNA ????? Faktycznie, nikt mi nie karze jeździć samochodem. Owszem, mogę służbowo jeździć tramwajem a na wakacje pociągiem... Tylko psiakrew, hipokryzja Gilowskiej (do której do pewnego czasu żywiłem pewną sympatię), mówienie że ten podatek spełnia moje oczekiwania jest jawnym .......... (Tu proszę wpisać pierwsze cisnące isę na usta określenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Ile jeszcze wytrzymamy ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 23:06 zapomniałeś o OC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usiruf Hurraaaa! Nowy podatek. Yes! Yes! Yes! IP: *.wfd76b.dsl.pol.co.uk 11.12.06, 18:04 Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 O nowy podatek 11.12.06, 18:04 oczywiscie wszystko po to by uszczesliwic rodakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek. Był już tzw. podatek drogowy, właczył go do ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:09 paliwa min. Kołodko . Więc może go z powrotem wyodrębić i bedziemy płacić ponownie osobiście w Urzedach Skarbowych .. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
hjalmar Re: Był już tzw. podatek drogowy, właczył go do 11.12.06, 18:32 Wtedy juz trzeba bylo protestowac cholera ciezka. Przeciez jasne bylo, ze za chwile ten podatek wroci i wraca. Pani Gilowskiej przypominam historie: byl placony rocznie podatek drogowy i zostal wliczony do akcyzy na paliwo. Jesli teraz ma rozny podatek drogowy wrocic, to wypadaloby obnizyc akcyze na paliwo wylaczajac z niej to co kiedys wlaczono. Ale bylismy naiwni cieszac sie wtedy ze w akcyzie znika podatek drogowy. Bylo jasne, ze ktos w koncu zapyta "A rocznego podatku od aut nie ma? Jak to nie ma? Cos dziwnego? Natychmiast wprowadzic." Przypomina to kultowa scene z elektrowni w Alternatywy 4. Gazeto! Krzycz, trab i pisz, ze podatek roczny byl i zostal wlaczony do akcyzy. Chyba juz Gazeta o tym nie pamieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:16 mam to w d... chory kraj. chcą nas oskubać do ostatniej złotówki. solidarne państwo he he he ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:19 Może Pani Minister nam wytłumaczy, czym się różni piętnastoletni "rzęch" krajowy od piętnastoletniego GOLFA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzywwy Retoryka niespójna i nielogiczna IP: *.atol.com.pl 11.12.06, 18:20 Skoro Pani minister profesor nie chce żeby w Polsce jeździły rzęchy to chyba powinno się opodatkować rzęchym a reszcie dać spokój. Żądam definicji rzęcha i osobnego rodzaju rejestracji - np. w innym kolorze oraz zakazu wyjazdu rzęchem na ulice!! Ciekawe ile aut z takiego np. taboru straży pożarnej albo nie przymierzając PKS czy miejskich autobusów dostałoby nowe blachy... Suma sumarum to chodzi o to żeby nie było taniego państwa. Chcę sobie kupić auto i niestety nie nowe bo mnie nie stać a jakimś takim klasy A- jeździł nie będę bo lubię pojeździć na łyżwach albo na rowerze i nie mam zamiaru poruszać się wciskając sprzęgło i końcami palców czując zderzak. P.S. mógłbym płacić ten podatek ale przecież już jeden wliczono do paliwa jak już ktoś raczył zauważyć na forum, to może zniesiemy tamten? Na szczęście możliwe już jest w tym kraju głosowanie nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzywwy Pani Zyta zimową porą przygotowuje plany zmian IP: *.atol.com.pl 11.12.06, 18:25 w podatkach, plany zmian w podatkach, powtarzam jeszcze raz plany zmian w podatkach. A na wiosne my wyjdziemy na ulice i na ulice. Hańba mgr honoris causa Zyta PiSowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 Re: Ten artykul napisal KUBLIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:28 Pozatym, co do emisji spalin, to miały być badane na przeglądach technicznych. Tymczasem, patrząc na to co się wydobywa z rur wydechowych na ulicy, to chyba te badania można sobie wsadzić w pewne miejsce. W szczególności to dotyczy pojazdów dostawczych i autobusów miejskich(!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian Smieszna jest Europa ze swoim socjalizmem 11.12.06, 18:37 podatek ekologiczny? i na co go wydadza? beda rozdawac pieniadze drzewkom? jak tak dalej pojdzie, to w europie opodatkuja nawet pierdzenie...a juz dochodzi do sytuacji totalnie absurdalnych, gdzie np. niemcy przyjezdzja do USA kupowac...niemieckie samochody, bo nawet po oplacie za transport, potrzebne przerobki itp Audi, VW lub BMW kosztuje 30% taniej niz w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Smieszna jest Europa ze swoim socjalizmem 22.12.06, 15:40 radiomarian napisał: > podatek ekologiczny? i na co go wydadza? beda rozdawac pieniadze drzewkom? jak > tak dalej pojdzie, to w europie opodatkuja nawet pierdzenie...a juz dochodzi do sytuacji totalnie absurdalnych, gdzie np. niemcy przyjezdzaja do USA > kupowac...niemieckie samochody, bo nawet po oplacie za transport, potrzebne > przerobki itp Audi, VW lub BMW kosztuje 30% taniej niz w Niemczech. Niedaleko Air&Space Museum w Waszyngtonie jest sklep fotograficzny. Regularnie zatrzymuja sie przy nim autokary wycieczkowe z ktorych wyskakuja z Japonczycy i ustawiaja grzecznie w kolejke. Nie, nie po Kodaki i HP, ale po Minolty, Mamiye, Olympusy i Nikony. Tez znacznie tansze niz w Tokyo. NB Niech mi ktos wytlumaczy dlaczego w USA za cene Skody Octavii Combi w Polsce (150 KM) mozna w USA kupic Honde Accord V-6 (250 KM) ze skora i GPS-em? Z gory uprzejmie dziekuje, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro uzaleznic oplate od norm Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:45 Wtedy te wszystkie zlomy znikna z ulic. Szkopy sprzedaja ten caly szajs, bo im sie po protstu nie oplaca utrzymywac takich gowno wartych rzechow, gdyz podatki sa za wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 212.87.240.* 11.12.06, 18:46 Przecież to co oni wyprawiają jest gorsze do rządów komuny. Czy ich na dobre poraziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 62.233.230.* 11.12.06, 18:48 a wedle jakich kryteriów ma być ten pożal się Boże "podatek"? Mam samochód z silnikiem hybrydowym... mogę jeździc TYLKO NA ELEKTRYCZNYM!!! ZANIEDŁUGO TU PIERD...E NA ZAWAŁ! PRZRECIEŻ TE DEBILE W RZĄDZIE POTRAFIĄ TYLKO NAPIER....Ć NAS NOWYMI PODATKAMI!! _ NISZCZ KACZYZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee macie za swoje funi panstwa solidarnego, niech lup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:51 a, was, ale dlaczego mnie? Komunisci z PiS ciagle szukaja pwodu aby wyssac z kieszeni podatnika wiecej pieniedzy. Jak tak dalej pojdzie mohery(biorcy) zostana, a reszta bedzie w panstwach mniej chciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty,anty Re: macie za swoje funi panstwa solidarnego, niec IP: 82.146.248.* 12.12.06, 06:38 Co Ty pie..z o komunistach-Zyta to naczelna solidarucha i do tego wybitna katoliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: macie za swoje funi panstwa solidarnego, niec 12.12.06, 09:03 A to jedni od drugich się czymś róznią (oprócz koloru wdzianka)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatrang Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.icpnet.pl 11.12.06, 18:59 Pani Gilowska, weź sie do łopaty, a o finansach niech myślą mądrzy ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny_człowiek Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:01 I bardzo bobrze,że będzie nowy. Najlepiej jak masze zarobki będą odrazu pomniejszane o wszelkiego rodzaju"głupie podatki" a na koniec będa wypłacać nam resztę tego co zostanie jeśli wogóle zostanie.i wtedy będą płacić wszyscy równo, nasi urędnicy napewno dokłdnie wiedza jak oskubać społeczeństwo. chciałbym zauwarzyć, że jeśli ktoś zarabia 1000 złotych miesięcznie to i jeszcze będzie musiał dopłacać do tych wszystkich podatków. A co będą jadły jego dzieci??? a z resztą kogo to interesuje. i tak wygląda tanie państwo, a biurokracja rośnie i wydatki na jej utrzymanie. JEŚLI CHCE SIĘ OSZCZĘDZAĆ MOŻE ZACZĄC OD SIEBIE NAJPIERW... a potem pieniędzy szukać u ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.lublin.enterpol.pl 11.12.06, 19:07 trzeba zrobić taki podatek, żeby mieszkańcy wielkich miast płacili więcej ( tam gdzie są korki) natomiast mieszkańcy wsi i małych miasteczek nie powinni płacić nic, bo przecież tam korki są rzeczą nieznaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFES79 Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 81.144.141.* 11.12.06, 19:43 za to miesdzkancy malych wsi i miastezek powinni placic podatek ekologiczny (o czystego powietrza - oni maja duzo a w miastach nie ma wcale.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zan jak pani minister nie lubi rzęchów.. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.12.06, 19:09 to niech pani minister obniży podatki zwłaszcza VAT i koszty pracy żeby mnie było stać na jeżdzenie czymś nowszym niż mój 12 letni fiat. Bo jak mnie nie będzie stać to nie tylko nowego nie kupię ale i po zasiłek w kolejce stanę bo nie będę miał czym do pracy dojechać. Ludzie nie dla tego jeźdżą rzęchami żłopiącymi paliwo że lubią tylko dlatego że muszą czymś jeździć a na nowe ich nie stać. Z resztą kilka lat temu samochody u nas kosztowały więcej niż w Hiszpani gdzie zarabia sie prawie 3 razy więcej kuźwa gdzie to tanie państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merc Re: jak pani minister nie lubi rzęchów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:17 Ich ku.. chyba ku.. po... Nie dość że muszę ku.. zapłacić ku.. minimum 300 zł co rok za OC, do tego ku.. ..e ku.. paliwo a tu ku.. nagle ku.. nowy podatek ku.. mać! I to nie 10zł a od razu ku.. 100! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.acn.waw.pl 11.12.06, 19:11 Pani Zyto droga, miałam kiedyś panią za człowiek z głową na karku, ale chyba gdzieś po drodze ta głowa pani odpadła. Jako kierowca i posiadaczka samochodu mówię stanowcze nie kolejnemu podatkowi. Niedługo przyjdzie nam tymi samochodami wyjechać z tego porąbanego kraju, albo przesiąść się do wozów drabiniastych (z czego zapewne cieszyłby się jeden z koalicjantów) :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:13 Nie rozumiem z jakiego powodu tylko podatek od posiadania samochodu. Podatek powinien być również od posiadania: roweru, deskorolki, kajaka, spodni, jesionki, beretu, garbu, płaskostopia, łóżka, szafy, walizki itd. itp. Jest ogromnym niedopatrzeniem Państwa, fakt niepobierania podatku od posiadanych rzeczy. Być może podatek powinien być również od posiadanych przymiotów i wad. Oczywiście stawki powinien corocznie ustalać sejm. Cały naród powinien podpowiadać ustawodawcom, aby nie było pominięć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka w berecie ciesz się, Jasiu, że od lat płacimy podatek IP: *.aster.pl 11.12.06, 19:24 za posiadanie tv / radia przynajmniej tu nas nie zaskoczą Odpowiedz Link Zgłoś
thegreyt1 Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów 11.12.06, 19:16 Jak wyciągnąc ostatni grosz od społeczeństwa??? To pytanie zadaje sobie nabrzmiała administracja państwowa oraz setki innych darmozjadów na państwowym garnuszku. Do pracy jełopy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 212.87.240.* 11.12.06, 19:25 Pięknie tutaj ktoś się wypowiedział "NISZCZ KACZYZM". Bardzo,bardzo trafna wypowiedź o tym co oni wyczyniają. Daj Ci Boże. Może kiedyś Twoje słowa się spełnią. Oby szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatek Re: Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:25 Używaj prezerwatyw - codziennie rodzi się jakiś polityk........... ha ha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wron Gilowska: Będzie nowa opłata od samochodów IP: 82.160.76.* 11.12.06, 19:25 I tak zmierzają prostą drogą do rewolucji. A wystarczyło wczesniej uwolnić rynek, pobudować drogi z pieniędzy kierowców i byłoby ok. Smutek mnie ogarnia jak sama Pani Minister nie rozumie co do niej mówi"Brusela" i prawi banialuki. Jeszcze podkręcić srubę ludziom, a ostatni gasi światło. Odpowiedz Link Zgłoś