Dodaj do ulubionych

Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka

IP: *.acn.waw.pl 14.12.06, 14:41
wykorzystajmy jeszcze te fundusze 4 razy skuteczniej niż dotychczas a
świetlana przyszłość przed nami!
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel-l Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka IP: 81.210.17.* 14.12.06, 14:45
      Niech żyje jak najdłużej nasz dobry wujek
      • Gość: zajf Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 17:43
        Gdzie są wszyscy eurosceptycy z panem ministrem od edukacji na czele co
        wieszczyli to że będziemy do UE dopłacać?
        • Gość: werrka Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:05
          Dokładnie o tym samym pomyślałam:))), gdzie te głupsze 35 % narodu:))), a pamiętam jak pysk darli na forach GW. Z przykrością stwierdzam, że wiem gdzie oni są, to obecnie ci co najwięcej ciągną dotacji:(((. I żadnej satysfakcji człowiek nie ma:(((.
          • Gość: manhu Jedno malusie ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:11
            "Polska może otrzymać w sumie 11,2 mld"
            No właśnie: "może".

Składka jest płatna w 100%, a otrzymać można np.1%, a ile dokładnie to nie wiem, bo ja nie chcę pomocy z Unii (zobaczcie jak NRD wyszła na gigantycznej pomocy z RFN). Jak dla mnie korzyści są inne-otwarcie rynku-więcej warte niż te grosze.
            • Gość: fioletowy wiadomości dla naiwnych IP: 80.72.38.* 14.12.06, 19:25
              w tytule jest "otrzyma" 4 x więcej, a z treści wynika że jest tylko możliwość otrzymania tych kwot, średnio w ostanich latach wykorzystujemy kilkanaście procent kwot postawionych do gotowości, także nie wyrównuje to nawet składki, być może z założenia stawia się kwotę którą wiadomo że nie będzie wykorzystana, jeżeli do tego dodamy fakt że pieniądze te pójdą w "technologie" eksportowane przez UE oraz fakt że jesteśmy ograniczani wielkością produkcji rolnej to biznes z unią wygląda "tak sobie"
              • Gość: mzimx Kto dostanie, kto nie dostanie IP: 64.34.173.* 14.12.06, 21:21
                Kwota jaką rzekomo otrzymamy jest w rzeczywistości dostępnego dla nas
                dofinansowania czyli teoretyczną, maksymalną jaką możemy dostać. Co nie znaczy
                że dostaniemy - kto miał kontakt z dotacjami unijnymi ten wie że proces ich
                uzyskiwania jest najeżony absurdalnymi trudnościami i do granic możliwości
                zbiurokratyzowany. Ja robiąc kolejne wnioski miałem wrażenie, że jest to
                zrobione po to żeby pieniędzy nie dać, a potem móc jeszcze zwalić winę na tego
                kto powinien je dostać. Cały ten system subwencji i dofinansowania to jedna
                wielka złodziejska machina redystrybucji naszych podatków...
      • mike-great Szklane domy. A Balcer nie chce Euro-referendum... 14.12.06, 22:32
        Szklane domy. A Balcer nie chce Euro-referendum...
    • eva15 Jest odwrotnie, tylko EU o tym nie wie 14.12.06, 15:10
      Przecież to Polska utrzymuje Unię... Piszą o tym w kółko różne zigzaury i
      gekony.
    • Gość: Piotrek Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: 193.227.131.* 14.12.06, 15:23
      dziwne zeby Litwa dostala wiecej kasy od Polski, jestesmy najwiekszym krajem i
      dostajemy najwiecej, proste, rzadna łaska
      • eva15 Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład 14.12.06, 15:40

Nieprawda - - największym krajem są Niemcy.
        • Gość: radny Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: *.emirates.net.ae 14.12.06, 15:50
          To fajnie, ze dostaniemy tyle kasy. Teraz mozemy dokupic troche F16 z bombami.
          Tych glupkow z UE jakos sie wykiwa z lewymi kwitami za "inwestycje". Dziury w
          drogach zasypiemy piaskiem, jakos to bedzie. Mamy wazniejsze wydatki.
          • Gość: zet Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: *.centrum.punkt.pl 14.12.06, 15:56
            zakladam firme, mam nadzieje, ze uda mi sie ja rozwinac dzieki kasie z uni :D,
            trzeba brac jak daja i uciekac jak bija :D
            • rafvonthorn Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład 14.12.06, 16:39
              "trzeba brac jak daja i uciekac jak bija :D"

Powodzenia z firmą, może uda Ci się wyrwać z niewolniczej mentalnosci, której
              wyraz tak ładnie dałeś w poprzednim poście.
    • Gość: lepepepepepepeper będzie na solidarne państwo IP: *.jjs.pl 14.12.06, 15:57
      mimo to dług będzie rosnąć, pkp dogorywać, kwaker otworzy 10 km autostrady
      (płatnej), pieniądze znikną jak w czarnej dziurze, no i tak sobie TRWA Republika
      nr 4
    • Gość: mastaka Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:08
      no ta ale pezcież kaczory to zmarnują w 3/4 i wyjdzie na to że mieli racje ,że
      nie chcieli do Unii -wsioki
    • Gość: heniu malutki co m Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka IP: *.era.pl 14.12.06, 17:07
      dać łyżwie na nowe etaty!! bedzie miał co zapinać
    • iulius Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka 14.12.06, 18:02
      Czasem się ta Unia do czegoś przydaje :)
      • mniklas5 Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład 14.12.06, 18:15
        ktos napisal zadna laska dostac pieniadze , otoz tu W Usa zatrudniam Polakow w
        swojej firmie i widze postawy mlodych , pracuja u mnie jeden dzien i pozwalam
        im odejsc, nie wiedza co to jest praca
    • katonur Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład 14.12.06, 18:43
      teraz tylko pozostaje je wykorzystać przynajmniej w 75%
    • alina.zm Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka 14.12.06, 19:52
      najpierw powinni nas nauczyc jak obchodzic sie z pieniedzmi!
    • Gość: kasia Ho.ho ,ho napiszcie OSzUSCI ile się wykorzystuje IP: *.bredband.comhem.se 14.12.06, 20:00
      Propaganda sukcesu jak za najlepszych czasów Komuny.
    • Gość: wdm Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka IP: *.range86-136.btcentralplus.com 14.12.06, 20:39
      dajmy je politykom(tak zwanym) zeby nie bylo ze sa zlodziejami
    • Gość: He he wybudujemy IP: *.CNet2.Gawex.PL 14.12.06, 22:56
      cztery razy wiecej kosciołów i światyń
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka