Gość: P IP: *.acn.waw.pl 14.12.06, 14:41 wykorzystajmy jeszcze te fundusze 4 razy skuteczniej niż dotychczas a świetlana przyszłość przed nami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pawel-l Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka IP: 81.210.17.* 14.12.06, 14:45 Niech żyje jak najdłużej nasz dobry wujek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajf Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 17:43 Gdzie są wszyscy eurosceptycy z panem ministrem od edukacji na czele co wieszczyli to że będziemy do UE dopłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werrka Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:05 Dokładnie o tym samym pomyślałam:))), gdzie te głupsze 35 % narodu:))), a pamiętam jak pysk darli na forach GW. Z przykrością stwierdzam, że wiem gdzie oni są, to obecnie ci co najwięcej ciągną dotacji:(((. I żadnej satysfakcji człowiek nie ma:(((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Jedno malusie ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:11 "Polska może otrzymać w sumie 11,2 mld" No właśnie: "może". Składka jest płatna w 100%, a otrzymać można np.1%, a ile dokładnie to nie wiem, bo ja nie chcę pomocy z Unii (zobaczcie jak NRD wyszła na gigantycznej pomocy z RFN). Jak dla mnie korzyści są inne-otwarcie rynku-więcej warte niż te grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fioletowy wiadomości dla naiwnych IP: 80.72.38.* 14.12.06, 19:25 w tytule jest "otrzyma" 4 x więcej, a z treści wynika że jest tylko możliwość otrzymania tych kwot, średnio w ostanich latach wykorzystujemy kilkanaście procent kwot postawionych do gotowości, także nie wyrównuje to nawet składki, być może z założenia stawia się kwotę którą wiadomo że nie będzie wykorzystana, jeżeli do tego dodamy fakt że pieniądze te pójdą w "technologie" eksportowane przez UE oraz fakt że jesteśmy ograniczani wielkością produkcji rolnej to biznes z unią wygląda "tak sobie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzimx Kto dostanie, kto nie dostanie IP: 64.34.173.* 14.12.06, 21:21 Kwota jaką rzekomo otrzymamy jest w rzeczywistości dostępnego dla nas dofinansowania czyli teoretyczną, maksymalną jaką możemy dostać. Co nie znaczy że dostaniemy - kto miał kontakt z dotacjami unijnymi ten wie że proces ich uzyskiwania jest najeżony absurdalnymi trudnościami i do granic możliwości zbiurokratyzowany. Ja robiąc kolejne wnioski miałem wrażenie, że jest to zrobione po to żeby pieniędzy nie dać, a potem móc jeszcze zwalić winę na tego kto powinien je dostać. Cały ten system subwencji i dofinansowania to jedna wielka złodziejska machina redystrybucji naszych podatków... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Szklane domy. A Balcer nie chce Euro-referendum... 14.12.06, 22:32 Szklane domy. A Balcer nie chce Euro-referendum... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jest odwrotnie, tylko EU o tym nie wie 14.12.06, 15:10 Przecież to Polska utrzymuje Unię... Piszą o tym w kółko różne zigzaury i gekony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: 193.227.131.* 14.12.06, 15:23 dziwne zeby Litwa dostala wiecej kasy od Polski, jestesmy najwiekszym krajem i dostajemy najwiecej, proste, rzadna łaska Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład 14.12.06, 15:40 Nieprawda - - największym krajem są Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: *.emirates.net.ae 14.12.06, 15:50 To fajnie, ze dostaniemy tyle kasy. Teraz mozemy dokupic troche F16 z bombami. Tych glupkow z UE jakos sie wykiwa z lewymi kwitami za "inwestycje". Dziury w drogach zasypiemy piaskiem, jakos to bedzie. Mamy wazniejsze wydatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład IP: *.centrum.punkt.pl 14.12.06, 15:56 zakladam firme, mam nadzieje, ze uda mi sie ja rozwinac dzieki kasie z uni :D, trzeba brac jak daja i uciekac jak bija :D Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład 14.12.06, 16:39 "trzeba brac jak daja i uciekac jak bija :D" Powodzenia z firmą, może uda Ci się wyrwać z niewolniczej mentalnosci, której wyraz tak ładnie dałeś w poprzednim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepepepepepepeper będzie na solidarne państwo IP: *.jjs.pl 14.12.06, 15:57 mimo to dług będzie rosnąć, pkp dogorywać, kwaker otworzy 10 km autostrady (płatnej), pieniądze znikną jak w czarnej dziurze, no i tak sobie TRWA Republika nr 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mastaka Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:08 no ta ale pezcież kaczory to zmarnują w 3/4 i wyjdzie na to że mieli racje ,że nie chcieli do Unii -wsioki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu malutki co m Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka IP: *.era.pl 14.12.06, 17:07 dać łyżwie na nowe etaty!! bedzie miał co zapinać Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka 14.12.06, 18:02 Czasem się ta Unia do czegoś przydaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład 14.12.06, 18:15 ktos napisal zadna laska dostac pieniadze , otoz tu W Usa zatrudniam Polakow w swojej firmie i widze postawy mlodych , pracuja u mnie jeden dzien i pozwalam im odejsc, nie wiedza co to jest praca Odpowiedz Link Zgłoś
katonur Re: Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza skład 14.12.06, 18:43 teraz tylko pozostaje je wykorzystać przynajmniej w 75% Odpowiedz Link Zgłoś
alina.zm Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka 14.12.06, 19:52 najpierw powinni nas nauczyc jak obchodzic sie z pieniedzmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Ho.ho ,ho napiszcie OSzUSCI ile się wykorzystuje IP: *.bredband.comhem.se 14.12.06, 20:00 Propaganda sukcesu jak za najlepszych czasów Komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdm Z UE dostaniemy 4 razy więcej niż nasza składka IP: *.range86-136.btcentralplus.com 14.12.06, 20:39 dajmy je politykom(tak zwanym) zeby nie bylo ze sa zlodziejami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: He he wybudujemy IP: *.CNet2.Gawex.PL 14.12.06, 22:56 cztery razy wiecej kosciołów i światyń Odpowiedz Link Zgłoś