Gość: Kierowca IP: *.proxy.aol.com 08.04.03, 16:24 A moze zamiast budowac autostrady w Iraku, nalezaloby wreszcie zaczac budowe autostrad w Polsce dla swoich wlasnych obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krak Re: Kto chce odbudować Irak? IP: *.telia.com 08.04.03, 16:34 Gość portalu: Kierowca napisał(a): > A moze zamiast budowac autostrady w Iraku, nalezaloby wreszcie > zaczac budowe autostrad w Polsce dla swoich wlasnych obywateli? A co ma piernik do wiatraka? Dlaczego wg. ciebie nie nalezy zarabiac pieniedzy w Iraku na budowach? Tu nie ma kasy, tam jest. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kto chce odbudować Irak? IP: *.gpd.com.pl 08.04.03, 16:36 "Warto podkreślić, że autostrady o takich parametrach nie ma w naszym kraju. Droga ma sześć pasów ruchu i mogą się po niej poruszać pojazdy o wyjątkowo dużej masie". --- Oooo... i my wysłaliśmy wojska, żeby bić "zacofańców" i "niecywilizowaną dzicz"... Przecież nasze, przepraszam za wyrażenie, drogi wyglądają, jakby przeżyły ze trzy "Pustynne Burze"... Odpowiedz Link Zgłoś
amalczewski Hieny cmentarne. 09.04.03, 00:47 Pytanie 'kto chce odbudować Irak' rodzi skojarzenie z cmentarzem z pogrzebanymi bogatymi ludźmi i problem, kto ma im powyrywać złote zęby. Tego typu pytania i artykuły przyprawiają mnie o wymioty intelektualne skutkujące w stwierdzeniu, że najgorszym kurestwem jest planowanie biznesu na klęsce, nieszęściu, śmierci. Wojna w Iraku jest teraz po to aby uwolnić tych biednych, prostych ludzi od psychopaty Sadama (byłem w Iraku 2 razy, znam panujące tam warunki życia teraz i 10 lat wcześniej). Rozważanie kto bedzie tam budował po wojnie jest myśleniem w stylu hieny (polecam programy biologiczne z naracją Czubówny). Wiadomo, że będą tam robili interesy niemcy, francuzi, anglicy. Rozważanie teraz nt. kto będzie robił iteresy w Iraku nie ma sensu i jednak jest przejawem myślenia dwóch stróżów cmentarych. Jeden z nich odkopał świeżo zakopanego trupa, rozciął mu brzuch łopatą i zjadł bigos, zjedzony przez trupa świeżo przed śmiercią. Drugi stróż mówi mu: 'w bigosie był włos". Pierwszy stróz wyrzygał... Drugi stróż mówi: 'Dziękuję za podgrzanie!'... Mniej więcej taki charakter ma komentowany artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al abbas Hieny cmentarne??? IP: 212.244.249.* 09.04.03, 14:33 amalczewski napisał: > Pytanie 'kto chce odbudować Irak' rodzi skojarzenie z cmentarzem > z pogrzebanymi bogatymi ludźmi i problem, kto ma im powyrywać > złote zęby. Tego typu pytania i artykuły przyprawiają mnie o > wymioty intelektualne skutkujące w stwierdzeniu, że najgorszym > kurestwem jest planowanie biznesu na klęsce, nieszęściu, śmierci. > Wojna w Iraku jest teraz po to aby uwolnić tych biednych, > prostych ludzi od psychopaty Sadama (byłem w Iraku 2 razy, znam > panujące tam warunki życia teraz i 10 lat wcześniej). > Rozważanie kto bedzie tam budował po wojnie jest myśleniem w > stylu hieny (polecam programy biologiczne z naracją Czubówny). > Wiadomo, że będą tam robili interesy niemcy, francuzi, anglicy. > Rozważanie teraz nt. kto będzie robił iteresy w Iraku nie ma > sensu i jednak jest przejawem myślenia dwóch stróżów cmentarych. > Jeden z nich odkopał świeżo zakopanego trupa, rozciął mu brzuch > łopatą i zjadł bigos, zjedzony przez trupa świeżo przed > śmiercią. Drugi stróż mówi mu: 'w bigosie był włos". Pierwszy > stróz wyrzygał... Drugi stróż mówi: 'Dziękuję za podgrzanie!'... > Mniej więcej taki charakter ma komentowany artykuł. Czy ci "biedni, prości ludzie" nie mają prawa, żeby żyć w normalnym kraju? Z normalnymi drogami, działającymi wodociągami i elektrowniami? Chcesz z całego Iraku zrobić cmentarz? Powiem Ci w sekrecie, że wcale nie jestem "prosty". I - zapewne w przeciwieństwie do Ciebie - wiem, że "samo się" nie zrobi. Ktoś musi ten cały bajzel uporządkować i odbudować, i na pewno nie zrobi tego za darmo. Musi mu się to opłacać. Dlaczego więc tym razem nie miałyby zarobić polskie firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela co to za kolejny bełkot o tych hienach !!? IP: 217.153.60.* 09.04.03, 17:19 Malczewski, beznadzijne jest to co napisales, jedź więc do Iraku składać kwiaty na cmentarzach i opłakiwać ofiary jak taki wrażliwy jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
amalczewski Re: co to za kolejny bełkot o tych hienach !!? 10.04.03, 00:27 Gość portalu: ela napisał(a): > Malczewski, beznadzijne jest to co napisales, jedź więc do Iraku > składać kwiaty na cmentarzach i opłakiwać ofiary jak taki > wrażliwy jesteś A nie rozumiesz ty głupia dupo, że w chwili, kiedy giną w Iraku ludzie rozpatrywanie kto będzie tam robił interesy jest neokolonialnym kurestwem? Najważniejsze jest obecnie to, że Irak będzie wyzwolony od rządów psychopaty oraz fakt, że pochłania to życie wielu ludzi. Debatowanie nt., kto będzie tam robił interesy po wojnie jest właśnie w stylu hien. A ty głupia blondynko nie wypowiadaj się na forum publicznym jeśli nie odróżniasz Iraku od Iranu. Generalnie kobiety pozostają w kuchni, i tam pozostań, natomiast o polityce światowej decydują mężczyźni. (Dzięki Bogu. I niech tak zostanie) Podsumowanie rozmowy: Ty garkotłuku - won do garów, i nie siedź tyle na internecie, bo musisz posprzętać mieszkanie i umyć cipę przed powrotem męża z pracy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: co to za kolejny bełkot o tych hienach !!? IP: 217.153.132.* 10.04.03, 11:35 Kolego malczewski - wydaje mi się, że coś z tobą nie w porządku. Z jednej strony klasycznie polskie pobrzękiwanie szabelką w szlachetnych celach - nie licząc się z faktem, że ktoś za to musi zapłacić. Z drugiej zaś strony totalne chamstwo. Jeżeli nie jest to prowokacja i zaproszenie do polemiki (dość prymitywne zresztą) to twoje zachowanie trąci mi schzofrenią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultant Na zasadach przetargu? IP: aga:* / 192.168.6.* 09.04.03, 12:09 No to jiest pies pogrzebany, bo nasze firmy nie wiedzą, co to prawdziwy przetarg, prawdziwa oferta, prawdziwe warynki wykona- nia robót czy realizacji dostaw. A Amerykanie łapówek nie biorą jak Arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Kto chce odbudować Irak? IP: aga:* / 192.168.6.* 10.04.03, 16:44 Same chęci nie wystarczą. Trzeba jeszcze umieć opracowywać oferty bez łapówek, bo czasy się diametralnie zmiejiły. Odpowiedz Link Zgłoś