Dodaj do ulubionych

Rynek pracy łapie malutki oddech

IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.07, 21:42
Fajne ale bzdury

Chciałbym tyle zarabiać może kiedyś mam 3 zawody i nie mam żadnej roboty a w mieście ludzi się biją o robotę nawet 800 zł to już luksus nie jest to wschód ale Śląsk dokładnie Chorzów z bezrobociem 18 % a pracodawcy tu to istne bogi.

Obserwuj wątek
    • Gość: tyo no ja mam opinię, ale chyba się nią nie podzielę . IP: *.bethere.co.uk 17.05.07, 21:45
      jw
      • mcov srednia a mediana! 18.05.07, 04:12
        Roznica miedzy srednia a mediana.

Jesli trzy osoby zarabiaja 500 zlotych a jedna 5000, to srednia ich zarobkow to
        jest 1650! Ale medina to 500... Srednia podawana prze GUS to moze byc 3000,
        tylko kto tyle zarabia w Polsce ;-)
    • Gość: Bruno Re: Rynek pracy łapie malutki oddech IP: *.mclink.it 17.05.07, 21:55
      Wcale nie bzdury.
      Całą wiadomość należy odczytać w następuący sposób: Menagement i dziennikarze już więcej w tym roku nie dostaną podwyżki. Należy oczekiwać wzrostu zarobków w pozostałych zawodach, ale nie można pracownikom mówić, że można zarobić więcej.
      Porównaj z artykułem, który dość szybko wcieło z pierwszej strony: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4138240.html
    • Gość: dgdg Re: Rynek pracy łapie malutki oddech IP: 194.146.250.* 18.05.07, 01:10
      hahah a w Katowicach 5% bezrobocia a miasto praktycznie to samo skoro w
      chorzowie takie dziady sa to pracuj w innym miescie na slasku jest najwiecej
      ofert pracy w calej polsce
    • Gość: Magic Re: Rynek pracy łapie malutki oddech IP: *.welnowiec.net 18.05.07, 01:52
      Ja tam bym nie był taki sceptyczny. Wystarczy się przejść po hipermarkecie np.
      takim Silesia City Center, gdzie w co trzecim sklepie niemalże chcą zatrudnić
      sprzedawcę. A z prywatnego podwórka, to od kilku miesięcy szukam kogoś do
      remontu łazienki i albo cena jest z kosmosu, albo kręcenie nosem, że jest
      łatwiejsza robota za te same pieniądze i to na kilka miesięcy w przód.
      Do firmy, w której pracuję na rekrutację zgłaszały się kiedyś setki chętnych,
      teraz jakby ich kolejki też się skurczyły.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu dobrej pracy
      • Gość: fatso Re: Rynek pracy łapie malutki oddech IP: *.zetokatowice.pl 18.05.07, 08:53
        sprzedawca w sklepiku w SCC moze byc kobita w wieku conajwyzej 25 lat, szczupła
        z nogami do nieba i po studiach
        wyobrazasz sobie 50 letniego faceta jako sprzedawce w sklepie z bielizną ?
    • tempora Rynek pracy łapie malutki oddech 18.05.07, 04:16
      fajny artykul. ja bym jednak dodal, ze to dzieki unii (dotacje) i masowej
      emigracji (znowu dotacje, tylko w innej formie) mamy taka a nie inna sytuacje.
      tylko dzieki temu. rynek nie tworzy nowych miejsc pracy, po prostu w niektorych
      dziedzinach nie ma fachowcow wiec zatrudia sie osoby z nizszymi kwalifikacjami,
      ktore normalnie staly w kolejce po zasilek.
      to pieniadze z unii oraz te, ktore plyna od polakow przebywajacych za granica
      napedzaja konsumpcje a nie wzrost plac. polacy w polsce nadal klepia biede jak
      dotychczas...

to tyle.
    • Gość: tomekkwr ja tego nie widzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 07:16
      moim zdaniem place rosna tylko na tych nizszych stanowiskach w zawodach gdzie
      brakuje fachowców (budownictwo, drogownictwo) nigdzie indziej tak nie ma
      pytalem sie znajomych czy dostali jakies podwyzki ostatnio- smiech
      www.podajdalej.com.pl/
    • Gość: cpp We Wrocławiu programista 1500 netto - full wypas IP: *.icm.edu.pl 18.05.07, 08:34
      We Wrocławiu programista 1500 netto - full wypas, nie?
      • Gość: sartoris Re: We Wrocławiu programista 1500 netto - full wy IP: *.autocom.pl 18.05.07, 09:00
        No to sie dajesz robic w .... :) Ja wynioslem sie z Wroclawia wlasnie przez
        mierne zarobki. Jestem niecaly rok po studiach, pensja 6000 + premie i bonusy.
        Na Twoim miejscu bylbym juz u szefa o podwyzke :) Powodzenia!
    • Gość: zenio pitolenie sretetete IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:45
      nic się lepiej nie buja.To czyste p.irdol.en-e o d.up.ie maryny.
    • Gość: T_W Rynek pracy łapie malutki oddech IP: 83.17.225.* 18.05.07, 13:55
      malutki oddech to ten rynek łapie od pewnego czasu jak to Polacy jak ptaszki
      emigrują tyle, że z pojawieniem sie wiosny wcale nie powracają i jak wspomniano
      fachowców brak czemu wcale dziwić się nie wypada... kompletny brak motywacj dla
      pracowników cóż szara rzeczywistość
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka