Gość: japa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 10:18 KRUS to skandal i zwykle obdzieranie spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bambi7 Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w KRUS IP: *.csk.pl 17.06.07, 10:44 taaaa.... tylko, że w 2009r. po wyjeździe kolejnego miliona za granicę nastąpi zapaść Państwa i trzeba będzie szybko wszystko uchwalać Na dzień dzisiejszy brakuje w Polsce około 1,5 mln ludzi w wieku pracującym! Pamiętajmy o tym, że tych "pracujących" jest ogółem 15 mln (reszta społeczeństwa stanowią dzieci, emeryci, renciści i bezrobotni). Wychodzi zatem 10% ubytku - w okolicy roku 2009 będzie to już 20%. Jeśli już reformowac KRUS, to po całości - większa składka za kilka lat będzie niezbędna, bo budżet nie będzie w stanie dopłacac tyle co obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K 17.06.07, 10:48 No i bardzo dobrze. Bo dlaczego niby rolnicy mają być bardziej uprzywilejowani niż reszta społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamerzysta I niech zaczną płacić podatki od dochodów !!!!!!!! IP: *.aster.pl 17.06.07, 17:23 Polska jest mistrzem świata w sankcjonowaniu absurdu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilbo Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 19:09 Zytka musi na początek przejrzeć listę klubu parlamentarnego Samoobrona i PSL.Przeca tam same rolniki płacące składkę w KRUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.10.07, 09:13 słusznie, ile lat możemy dopłacać do rolników. Gilowska już od dwóch lat "szuka" i jakoś jej to słabo idzie! A ilu rolników bierze rentę i normalnie pracuje... sprawdź p. Minister. To skandal i trzeba tak naprawdę zrobić z tym wreśzcie porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: 80.51.194.* 17.06.07, 11:10 pracujących w Polsce jest nieco ponad 13mln a nie jak sądzi przedmówca 15 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K 17.06.07, 17:14 Gość portalu: ekonomista napisał(a): > pracujących w Polsce jest nieco ponad 13mln a nie jak sądzi przedmówca 15 mln. raczej: nieco ponad 13 mln pobierajacych uposażenia. Nie zawsze jest to skorelowane z pracą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K 17.06.07, 15:07 Do czego brakuje ludzi w wieku "pracującym"? 50 % ludzi w wieku produkcyjnym nie pracuje, m.in. dla tego że jest ich za dużo i nie ma dla nich pracy. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Mam nazwisko dla MF: Rafał Ziemkiewicz - 17.06.07, 10:49 sam sie kiedys chwalil ze kupil hektar ziemi zeby nalezec do KRUS, chociaz oczywiscie nie z rolnictwa zyje. Prawdziwy moralista i patriota. Prawicowy. --------------------------------- Alicja Tysiąc: "57 organizacji katolickich wysłało list do Strasburga przeciwko mnie i wyrokowi. Ale nigdy żadna z nich nie zapytała, czy ja i dziecko nie potrzebujemy pomocy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Mam nazwisko dla MF: Rafał Ziemkiewicz - IP: *.aster.pl 17.06.07, 13:31 mam wrażenie że nie rozumiesz a/ robi to na co pozwala polskie prawo (oby tak każdy, niestety lewicowcy woleli inaczej jak wiemy) b/ i jeszcze pisze o tym - nie chwali sie tylko ewidentnie sugeruje naprawe tego absurdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: Mam nazwisko dla MF: Rafał Ziemkiewicz - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 16:00 Gość portalu: rt napisał(a): > a/ robi to na co pozwala polskie prawo (oby tak każdy, niestety lewicowcy > woleli inaczej jak wiemy) Pisdzielcy opluwają SLD nie za łamanie prawa, bo tego do dziś nie potrafili im udowodnić, ale właśnie za cwaniactwo i kombinatorstwo, czyli naginanie i omijanie prawa ze szkodą dla ogółu. Gdyby Ziemkiewicz popierał SLD, to jego postępowanie nie byłoby aż tak rażące. Od kogoś, kto pieje peany na cześć rewolucji moralnej, można by się jednak spodziewać wyższych standardów etycznych. Nie usprawiedliwia go nic. Nie żyje z rolnictwa, zarabia świetnie, a jako dziennikarz wcale nie musi płacić ZUS-owskiego haraczu - może się ubezpieczać prywatnie. Tymczasem zachowuje się jak typowy przedstawiciel "polactwa", które sam opisał w jednej ze swoich książek. Polactwo różni się od społeczeństw cywilizowanych głównie podejściem do prawa. Uważa je za przeszkodę, którą należy w miarę możliwości ominąć, nawet jeśli inni na tym stracą. Jeden z irlandzkich banków musiał niedawno wprowadzić dłuższe i bardziej uciążliwe procedury uzyskiwania kart kredytowych. Wcześniej były one znacznie prostsze, ale miały pewne luki, które polactwo od razu wykorzystało. Irlandczycy nie wpadli na taki genialny pomysł, bo uważali, że nawet jeśli nie łamaliby prawa, to okradaliby bank. Zwłaszcza że w zamian za to mieli prostsze procedury, czyli łatwiejsze życie. Dopiero gdy przyjechało polactwo, trzeba było zastosować metody rodem z państwa policyjnego. Teraz na kartę wszyscy czekają dłużej i narzekają. Zupełnie jak w Polsce. To nie jest wina Michnika. To wina takich jak Ziemkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Mam nazwisko dla MF: Rafał Ziemkiewicz - IP: *.aster.pl 17.06.07, 16:10 za bardzo sie rozpędziłeś - zapewniam cie że w kolebce - USA, każdy w wykorzysta zapis prawny do maksimum dla swej korzyści i o'kay, więc nie potępiaj ludzi za stosowanie sie do prawa, to zbyt wygórowane standardy (owszem, najlepsi nie wezmą nawet jeśli prawo pozwala, ale nie wolno potepiać ludzi ktorzy prawa nie łamią); chyba o aferze Rywina nie slyszaleś he he - to co do sld (a pani Jakubowska? gdzie jest teraz po sprawie z ubezpieczeniami?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek a przy okazji na tym sporo zarabia IP: 194.75.37.* 17.06.07, 16:15 kosztem innych obywateli, zazwyczaj biedniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hwjmdal Re: Mam nazwisko dla MF: Rafał Ziemkiewicz - IP: *.chello.pl 17.06.07, 14:08 To nie działa z automatu. Trzeba posiadać ziemie min. 3 lata, żeby nie płacić FUS tylko KRUS. Proste są tylko recepty polityków. 3 procent ponad 100 ha, 20 procent ponad 50 a reszta?? Reszta ma 2-3 ha i nigdy nie zapłaci FUS bo nie ma dochodów! Po prostu wegetuje sobie z babcinej renty i pracy na czarno i wyjazdów za granicę co kilka miesięcy. Jak mój sąsiad, który co pół roku jedzie do Niemiec pracować w lesie 2 miesiące i z tego utrzymuje 4 osobową rodzinę. Oficjalnie jest rolnikiem, 2,3 ha! Albo mój ojciec, któremu KRUS opłaca żona (3/4 etatu - 900 zł) bo KRUS uznał, że skoro nie pracuje i ma 30 ha ziemi to jest niewypłacalny i nie może sam za siebie składki opłacać!! A jak chciał wsiąść kredyt na modernizację to bank wyliczył, że z ha zarabia 500 zł miesięcznie!! Wszystko wg. obowiązujących przepisów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Re: Mam nazwisko dla MF: Rafał Ziemkiewicz - IP: *.pronet.lublin.pl 17.06.07, 14:40 Nie pleć, mojemu bratu wystarczył 1ha przeliczeniowy i roczne opłacanie składek rolniczych, żeby założyć działalność gosp. i pozostac w KRUS. A jeszcze dopłatę z UE dostaje, bo jego działkę uprawia sąsiad-rolnik, który oczywiście jest jakims stukniętym hobbystą i robi to wyłącznie dla przyjemności, za którą w dodatku płaci bratu trzy stówy rocznie. Przestańcie pieprzyć, że nic wam się nie opłaca. Nie jesteście przywiązani do ziemi, nie musicie przymierać głodem na wsiach - przekwalifikujcie się, jak tysiące mieszczuchów, którym nikt nie zapewnia pracy zgodnej z wyuczonym zawodem i pracujcie w miastach, skoro tak wam źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Mam nazwisko dla MF: Rafał Ziemkiewicz - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:19 Kłamiesz. Przepisy są jednoznaczne: co najmniej 3 lata trzeba utrzymywac się tylko z rolnictwa i dipiero wtedy mozna sobie dorobic poza rolą nadal płacąc krus. W dodatku ten dochód pozarolniczy nie może być za wysoki - jakieś kilkaset miesięcznie, a jak więcej to wracasz do zusu. Więc nie gadaj głupot. Te fanfarony o sąsiedzie to taka sama bzdura - jesli on naprawdę nie tylko oddaje bratu dopłaty z uprawianej przez siebie, dzierżawionej ziemi, sam płaci podatek i jeszcze bratu dopłaca 300 zeta, to na pewno nie ma tam upraw rolnych - moze mieć jakieś rosliny ozdobne albo pieczarki. Kłamiesz jak najety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5obserwator Re: Zmień prawo; kary za luki prawne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:51 Chyba żadne prawo nie ma tyle luk co polskie. Tworząc prawo celowo uchwalali luki, aby ukręcic biznes. To wszystko kosztem społeczeństwa i bez społecznego pozwolenia. Może nasi rządzący ustalą wreszcie przepis prawny mówiący o tym, że wykorzystywanie luk jest przestępstwem i podlega karze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUPTUŚ Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w KRUS IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 17.06.07, 11:02 Sprawa jest prosta do zalatwienia w 3 m-ce - bez szukania falszywych rolników. Niech się wszyscy rolnicy zlustrują. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Słoma 17.06.07, 15:11 Jak komu słoma z buta wystaje - to jest prawdziwym rolnikiem! -- www.frant.tivi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w KRUS 17.06.07, 11:11 to Sojusz Lewych Dochodow i ich czerwoni pomocnicy wspierajacy ta bande w kantach i przestepstwach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 11:20 yxcv napisał: > to Sojusz Lewych Dochodow i ich czerwoni pomocnicy wspierajacy ta bande w > kantach i przestepstwach Rozumiem, że do "ich czerwonych pomocników" zaliczasz koalicjantów z Samoobrony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.07, 11:45 Tak ale to są ci dobrzy czerwoni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.chello.pl 17.06.07, 16:01 To Winetou też należy do Samoobrony? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 11:15 Znam człowieka, który kupił hektar ziemi i z tego powodu stał się rolnikiem. Z zawodu jest technikiem dentystycznym, pracuje w USA i nieźle zarabia, ale w Polsce ma dom, żonę i dwoje dzieci. Cała rodzina ubezpieczona jest z tej jednej składki w KRUS (200zł na kwartał). To niestety dość powszechny proceder, zwłaszcza w małych miastach. Ja, będąc na tzw. samozatrudnieniu, płacę ok.860 zł na ZUS (czyli 1/3 moich dochodów) i co miesiąc czuję się jak frajer. Takie to Prawo i Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K 17.06.07, 11:18 PIS KRUSu nie ruszy bo by mu sie koalicja rozleciala ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robus Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.centertel.pl 17.06.07, 11:25 Jak zarabiasz 2500 na m-c prowadzac wlasna firme to rzeczywiscie jestes frajer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 13:02 Gość portalu: robus napisał(a): > Jak zarabiasz 2500 na m-c prowadzac wlasna firme to rzeczywiscie jestes frajer Jest na samozatrudnieniu, czyli pracuje sam. Nikogo nie oszukuje, nawet państwa, choć mógłby, kupując hektar ziemi jak znany dziennikarz Rafał Ziemkiewicz, tak piętnujący polskie kombinatorstwo w swoich książkach (Ziemkiewicz, jak wielu dziennikarzy, też jest pewnie na samozatrudnieniu). BTW, kto jest dla Ciebie "nie-frajerem"? Pewnie cham, który płaci swoim pracownikom 700 złotych bez ubezpieczenia z trzymiesięcznym opóźnieniem, a teraz skowycze, że ludzi do pracy nie może znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robus Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.centertel.pl 17.06.07, 18:02 >BTW, kto jest dla Ciebie "nie-frajerem"? Pewnie cham, który płaci swoim >pracownikom 700 złotych bez ubezpieczenia z trzymiesięcznym opóźnieniem, >a teraz skowycze, że ludzi do pracy nie może znaleźć? Nie-frajer to ten kto zarabia tyle, ze mu oplata na zus zwisa. Robus, samozatrudniony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalafior Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 12:26 > To niestety dość powszechny proceder, zwłaszcza w małych miastach. Dlaczego "niestety"? Czy czlowiek o ktorym piszesz nie powinien miec rownych praw z rolnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 12:57 Gość portalu: mark napisał(a): > Znam człowieka, który kupił hektar ziemi i z tego powodu stał się rolnikiem. Z > zawodu jest technikiem dentystycznym, pracuje w USA i nieźle zarabia, ale w > Polsce ma dom, żonę i dwoje dzieci. Cała rodzina ubezpieczona jest z tej jednej > składki w KRUS (200zł na kwartał). Mam znajomych na wsi i widzę to samo. Dziadkowie podzielili ziemię tak, żeby wszyscy potomkowie - i ci od lat żyjący w mieście, i ci świetnie zarabiający na czarno za granicą, mieli ubezpieczenie w KRUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 12:58 Gość portalu: mark napisał(a): > Znam człowieka, który kupił hektar ziemi i z tego powodu stał się rolnikiem Ja też. Nie osobiście. Z telewizji. To Rafał Ziemkiewicz, znany piewca rewolucji moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:15 Następny kłamczuch. W krusie, w przeciwieństwie do zusu nie mozna sobie ubezpieczyć zony - żona rolnika płaci osobną składkę, dzieci pracuujące w gospodarstwie jeśli dorosłe też. Po co zmyslasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: 80.240.172.* 27.06.07, 10:42 Ja pracuję na poczcie w W-wie no i sam widzę jak co kwartał płacą te mikroskładki rodowici warszawiacy. Co niektórych (tych dobrze znanych dopytywałem jak tam plony tego lata) a oni się śmieją i puszczają porozumiewawczo oko. Jak jest luka to tylko frajer nie korzysta. No nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratel59 Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w KRUS IP: 217.153.246.* 17.06.07, 11:24 Nareszcie - śpią w polu rosnie - dopłaty dostaja i jeszcze za nich składki płacimy. Brawo p. minister i nie bać sie orczyków od Lepera - stracicie 3% głosów a zyskacie 15%- jeszcze Romusia pogonić do Torunia do tatki i może bedzie coś normalnie fukcjonować Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_nieomylny Kazdy rolnik musi placic podatki jak kazdy inny ob 17.06.07, 11:49 ywatel! Nie rozumiem dlaczego jest inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Kazdy rolnik musi placic podatki jak kazdy in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:24 Nie jest inaczej. Rolnik płaci ryczałt podatkowy w postaci podatku rolnego - dla uboższych często stanowi on 40-50% dochodu. To czyste zdzierstwo, bo w miastach większość płaci efektywnie 15% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Kazdy rolnik musi placic podatki jak kazdy in IP: 80.240.172.* 27.06.07, 10:45 Nie łzyj i najpierw sprawdź co tatuś płaci. Tatula płaci tylko podatek rony czyli zależnie od gminy równowartośc kwintala (100kg owsa) od 1 ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArcin Wreszcie! IP: 217.97.193.* 17.06.07, 12:10 Solidarne Państwo. Przedsiębiorcy 300 dolarów miesięcznie, a pseudorolnicy 150 dolarów kwartalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Wreszcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 14:30 Solidarne państwo. Przedsiębiorcy 300 dolarów miesięcznie, pracownicy ponad 20 tysięcy zł rocznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Wreszcie! IP: *.petrus.com.pl 17.06.07, 15:37 Jeśli Ty odprowadzasz 1600 pln na ZUS co miesiąc, to ile musi na Ciebie odprowadzić Twój pracodawca, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 12:11 Niech pan się nie boi, panie Ziemkiewicz, może będzie sprawdzała alfabetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w KRUS 17.06.07, 12:29 To się Ziemkiewicz zmartwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Rolnicy do ZUS. A jak biedni to do opieki społ. IP: *.spray.net.pl 17.06.07, 13:23 Płacą za swoje świadczenia 1,2 mld a my dopłacamy 14 miliardów. Przecież rolnicy to prężni przedsiębiorcy a nie inwalidzi I-szej grupy ani dzieci specjalnej troski Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K 17.06.07, 13:42 A kogo w odpowiedzi poszuka Andrzej? Bo jestem przekonany że Zycie nie przepuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.pronet.lublin.pl 17.06.07, 13:59 A po co ma szukać fałszywych rolników w KRUs-ie? Cały KRUS należy zlikwidować, składki maja płacić wszyscy, także rolnicy - nawet prawdziwi i podatki też, normalny PIT, nie jakiś śmiesznie niski zryczałtowany podatek rolny. Ale nie łudźmy się, Gilowska tego nie ruszy - na PIS głosują ludzie ze wsi. Sensowna reforma KRUS zmiotłaby prawych i sprawiedliwych ze sceny politycznej, dalej będą marudzić o jakimś wyimaginowanym moralnym długu wobec wsi. A my nadal będziemy finansować przywileje socjalne tego tałatajstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.leed.cable.ntl.com 17.06.07, 14:57 poruszyles bardzo istotny problem. nie robi sie tego co dla gospodarki jest wazne tylko kupuje sie wyborcow. to wlasnie istotota socjal du*pokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.leed.cable.ntl.com 17.06.07, 13:56 > KRUS to skandal i zwykle obdzieranie spoleczenstwa. nie tylko krus caly zbiurokratyzowany aparat panstwowy, system socjalny to jedno wielkie zlodziejstwo. podatki bezposrednie i te ukryte to 80% naszych zarobkow. wiec socjalny rzad najbardziej lupi biednych. wystarczylo by wporwadzic gospodarke wolnorynkowa i zlikwidowac te wszystkie urzedy opacane z naszych podatkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.chello.pl 17.06.07, 16:13 ...za wyjątkiem ministerstwa wojny, policji i skarbu. W tym kraju to nie przejdzie. Tu nawet dziennikarze myślą, że to "państwo dopłaca" do KRUS. No chyba, że chodzi o "państwo Kaczyńscy" ;) No ale wtedy zdanie jakoś nie brzmi- może to chochlik drukarski? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Cieszę się że nareszcie jest rząd, który dotyka IP: *.acn.waw.pl 17.06.07, 13:57 trudnych i niezałatwionych spraw choć jest jeszcze wiele do zrobienia (lewe renty, KRUS, dalsza redukcja klina, redukcja podatków, sanacja wydatków publicznych). I choć przez 14 lat jak jestem pełnoletni głosowałem na liberałów (UW, PO), to chyba tym razem poważnie zagłosuję na PiS bo po prostu podoba mi się co dzieje się teraz w tym kraju. Co do PO, to Tusk pogrzebał mój głos przebąkiwaniem o współpracy z SLD i LiD. A ja do ponownych rządów czerwonych nie przyłożę ręki. Wczoraj kolega mi powiedział że chyba jestem prawicowy bo taki zasadniczy. Hmmmm, faktycznie, znów w tym poście się trochę się zagalopowałem, czekam zatem na opinie lewaczków i 'niedojrzałych czerwonych' 2004. O rany i jeszcze jedno dodam, żeby już zupełnie namieszać: jestem gejem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Re: Cieszę się że nareszcie jest rząd, który doty IP: *.pronet.lublin.pl 17.06.07, 14:03 Nie jestem "niedojrzałym czerwonym" lewaczkiem, ale pozwolę sobie poprosić o info nt walki PIS zlewymi rentami i redukcji podatków. Oświeć mnie, może jakimś linkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Fakt, jak na razie odmrożono tylko progi podatkowe IP: *.acn.waw.pl 17.06.07, 14:08 czego nie zrobiono przez parę ładnych lat, a więc nie mów że 'nic'. Przy moim wynagrodzeniu to ok. 900pln do przodu rocznie, niewiele ale zawsze. Teraz obniżono składkę rentową (dla mnie +7000pln/rok licząc od 1.1.2008). Liczę jeszcze na obniżkę podatków do 18/32%, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Fakt, jak na razie odmrożono tylko progi poda IP: *.chello.pl 17.06.07, 16:22 Zmiana stóp podatku tak naprawdę to niewiele wnosi. Znacznie istotniejsze byłoby podniesienie progów podatkowych. Może sobie zostać te 19,30 i 40 (o liniowym już nie marzę). Póki co problem jest taki, że jeśli w Polsce zarabiasz na poziomie niemieckiego McDonald's to wskakujesz spokojnie w 30%. Jeśli zarabiasz na poziomie managera zmiany w niemieckim McDonald's to wybulisz się z 40% i TO jest problem. Inflacja sobie, życie sobie, a progi dopiero w 2006 roku odmrożono. A i to nie wiadomo czy nie jednorazowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Cieszę się że nareszcie jest rząd, który doty IP: *.leed.cable.ntl.com 17.06.07, 14:17 skoro jestes gejem nie moge cie krytykowac bo jeszcze zostane posadzony o dyskryminacje tak jak to sie dzieje w chorej ue. to co napisales ze jestes prawicowy (lewe renty, KRUS, dalsza redukcja klina, redukcja podatków, sanacja wydatków ) wskazywało by na to lecz to tylko mrzonki partii lewicowych takich jak pis i po. niestety to lewica. propagada dokonala poplatania pojec. to partie socjalne wiec lewicowe. w polsce za partie prawicowa uwaza sie ugropowanie o pogladach konserwatywno-katolickich a to bzdura. w ujeciu gospodarki obie partie so lewicowe nie wspominajac o reszcie. chcesz dowiedziec sie co to partia prawica poczytaj sobie: www.upr.org.pl/main/index.php?strid=1 redshift.salon24.pl/19254,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Kolejny zwolennik UPR! Wasza partia ma często IP: *.aster.pl 17.06.07, 16:49 bardzo słuszne hasła ale nigdy się nie wybije bo jej przywódca jest za bardzo oryginalny i nie potrafi sobie zrównać elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K 17.06.07, 14:17 fałszywi rolnicy biorą też dopłaty Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K 17.06.07, 15:00 ale do prawdziwej ziemii (do ugorów utrzymanych w dobrej kulturze rolnej). -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K 18.06.07, 19:51 raczej do ziemi którą ktoś im uprawia ( stara praktyka dzierżawców) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grizzli Redaktor " Dziennika" jest ubezpieczony w KRUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 14:21 sam się przyznał,i nie on jeden,co za ś...ć. Odpowiedz Link Zgłoś
signal znowu jakieś pozorwoane ruchy pani minister 17.06.07, 15:23 zamiast zlikwidować ten cały KRUS, to jest skandal, żeby tyle tysięcy ludzi nie opłacało składek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramo Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w KRUS IP: 217.153.246.* 17.06.07, 15:29 I MA CAłKOWITą RACJę Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Gilowska z Lepperem 17.06.07, 15:30 będą ustalali kwestię reformy KRUS. Ciekawe jak im się będzie współpracowało? Pani Zyto: nie mdli Panią na myśl o takich spotkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Opłaca panstwo - znaczy reszta podatników, MY !!! IP: *.toya.net.pl 17.06.07, 15:44 Szanowna Pani Minister - należy zlikwidować KRUS ! Odwagi!!! Nigdy nie będzie na nic pieniedzy w budżecie jeśli połowa narodu płaci podatki i składki emerytalne za drugą połowę i to wcale nie biedniejszą!!!!! Może kiedyś chłop był biedakiem małorolnym - ale TAK JUŻ NIE JEST OD DAWNA !!!! Brakuje odważnych którzy powiedzą po prostu że król jest nagi!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Opłaca panstwo - znaczy reszta podatników, MY IP: *.chello.pl 17.06.07, 16:07 Likwidacja KRUS to dopiero połowa drogi. I to ta łatwiejsza. Znacznie ciężej będzie zlikwidować ZUS. I tak będzie miało to miejsce prędzej czy później. Tylko jeśli zrobi się to wcześniej to będzie można jeszcze pomyśleć jak spłacić obecnych emerytów. Później to tylko pan w TV powie "Drodzy emeryci. No nie mamy waszych pieniędzy i co nam teraz zrobicie?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Opłaca panstwo - znaczy reszta podatników, MY IP: 75.121.17.* 17.06.07, 16:39 I to w TV Trwam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Opłaca panstwo - znaczy reszta podatników, MY IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.07, 17:45 Bardzo słusznie! rolnik który ma pow. 20 ha ma dochód większy niż pracownik na etacie.A jeśli gospodarstwo jest mniejsze to niech weżmie się do innej jeszcze pracy. Wg. polskich norm pracy na 1 ha średnio zmechanizowanego gospodarstwa potrzeba 18 godzin pracy. 20 ha x 18 godz = 360 godzin w roku! Kto wreszcie powie to odważnie, może p.Gilowska, bo napewno nie LEPPER. Jak długo wszyscy mamy dopłacać do rolników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Opłaca panstwo - znaczy reszta podatników, MY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 21:35 co ty wygadujesz jest cos takiego jak klasa ziemi i mówic tu można o hektarze przeliczeniowym czyli 1h ziemi 4 klasy=1/4h ziemi 1 klasy. to co wyliczyłes to sie ma nijak bo zależy co gospodarstwo produkuje jesli to np. mleko to zapieprz od switu do nocy jesli np. uprawa zboża to się zgodze kazde gospodarstwo jest indywidualne i niema własciwych wyliczen a inna praca to jaka o czym ty mowisz? gdzie jest inna praca na wsi? tam nic niema 0 przedsiebiorstw gdzie mozna sie zatrudnic a przeciez nikt nie bedzie dojezdzał 50 km bo to sie nie oplaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donosik IV RP Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: *.aster.pl 17.06.07, 16:27 Janusz Korwin-Mikke Ten ideowy konserwatysta chwalił się cwanym postępkiem w swoich felietonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w KRUS IP: *.icpnet.pl 17.06.07, 16:39 KRUS to nic innego tylko złodziejski wyzysk zatrudnionych poza rolnictwiem, którzy płacą składki na ubezpiecznie i opiekę zdrowotną! To DYKTATURA niby rolników ddoprowadza do zubożenia i nędzy wielu obywateli tego śmiesznego kraiku. Który rząd stanie na wysokości zadania i zmieni ten stan rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K 17.06.07, 17:57 Skoro KRUS jest tak popularny to jest to może sygnał że obciążenia socjalne w PL są grubo za wysokie i należy je drastycznie zredukować jak leci? KRUS może być naganną aberracją. Ale ci żądający jego zniesienia wpadają w sidła społecznej zazdrości, rozsiewanej celowo przez klasę rządzącą. Walczenie o zniesienie KRUSu po to tylko by wszyscy byli ograbiani po równo przez ZUS w obecnej wysokości to przecież cel w gruncie rzeczy żałosny. Chodzi o postawienie tamy stałemu rozrostowi państwa które zawsze wykorzysta zazdrość pomiedzy grupami społeczeństwa by je skłócić i po kolei je wydoić. Odpowiedz Link Zgłoś
mbanbula Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w KRUS 17.06.07, 18:16 Szukaj Zyta, Szukaj. Najpierw stanowicie glupkowate prawo, a potem karzecie tych, ktorzy sie do niego stosuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Zyta Gilowska poszuka fałszywych rolników w K IP: 80.240.172.* 27.06.07, 10:50 A u mnie we wsi to nie rusza. Już wszystkie u miejscowego doktora załatwiły sobie rente. Duża nie jest ale nie trza już robotą głowy sobie frasować. Moc kosztowała, tatu pół świniaka doktorowi zawioz. Zreszto w całem kraju tak jest bo jak se 3 razy w roku w sanatorium darmowem z chłopakami siedze to tak se gadamy co tam jeszcze z tego Krusa wyciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś