Dodaj do ulubionych

Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę

11.07.07, 00:23
teraz bedą po 2 złote :)

mundurki szkolne ala giertych
Obserwuj wątek
    • Gość: mloop Nie maja wiecej problemow...? IP: *.lutn.cable.ntl.com 11.07.07, 00:49
      Tylko sie zajmuja pie..mi... jak te "przyslowiowe" krzywe banany
      • tetlian Re: Nie maja wiecej problemow...? 11.07.07, 06:24
        I dobrze. Z nieuczciwymi reklamami trzeba walczyć.
    • Gość: Annonim Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 87.246.199.* 11.07.07, 00:53
      Jak debil jeden z drugim nie umie czytać i nie wie ile płaci swoją własną kartą
      kredytową to taki zakaz nic nie zmieni. Teraz bilety mogą być po np. 50 gr. plus
      opłaty itd.
      • Gość: profes79 Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 11.07.07, 03:20
        Czytaj ze zrozumieniem. Do tej pory tez byly bilety "za 1 PLN + oplaty i
        podatki. A ja chcialbym od razu dokladnie wiedziec ile zaplace (jak np. w
        Norwegianie) bez koniecznosci przekopywania sie przez 5 podstron zanim dotre do
        tej z ostateczna kwota (jak w Ryanie).
        • Gość: adamo Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.tychy.us 11.07.07, 05:29
          profes79 komu Ty to tlumaczysz, twoi przedmowcy to debile i tak Cie nie
          zrozumia.
          Pozdrawiam
          • Gość: Maga Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 80.227.131.* 11.07.07, 07:52
            Bardzo dobrze, juz od dawna na to czekam, nie tylko w przypadku tanich linii,
            ale rowniez "zwyczajnych", podawanie cen z podatkami to krok w strone klienta,
            teraz pewnie linie bede podawac tylko ceny w jedna strone (dla maksymalnego
            dozwolonego prawem obnizenia reklamowanej ceny), nie tylko typu budzet, zreszta
            robi to juz British Airways.
            I w ten sposob rynek przewozow lotniczych upodobania sie do rynku innych
            przewozow, np autobusowych czy kolejowych, i dobrze ze schodzi z piedestalu
            nieczytelnych taryf i nieprzejrzystych regul, przynajmniej z punktu widzenia
            przecietnego konsumenta
          • Gość: miles Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 193.59.95.* 11.07.07, 08:15
            Adamo, profes79;
            Faktycznie usmiałem się czytając wypowiedzi piszących przed profes79. Przykre
            ale to faktycznie debile a wypowiedź " to będą po 2 złote" położyła mnie na
            biurku.
            • Gość: ff Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.ipt.aol.com 11.07.07, 08:22
              koles ktory napisal tutaj pierwszy napisal tylko po to zeby jakies gow.no
              zareklamowac - jakis link wstawil beznadziejny
              • Gość: rty Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 149.226.255.* 11.07.07, 13:57
                ...ale chyba nie kliknales?
        • mike-great Czy Wizzair dalej pobiera opłatę za kartę kredyt.? 11.07.07, 10:12
          Czy Wizzair dalej pobiera bezprawnie opłatę za płatność kartą kredytową?

Gość portalu: profes79 napisał(a):

> Czytaj ze zrozumieniem. Do tej pory tez byly bilety "za 1 PLN + oplaty i
          > podatki. A ja chcialbym od razu dokladnie wiedziec ile zaplace (jak np. w
          > Norwegianie) bez koniecznosci przekopywania sie przez 5 podstron zanim dotre do
          >
          > tej z ostateczna kwota (jak w Ryanie).
      • Gość: Adam Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:08
        Ty jesteś debilem, śmądaku spod Grójca! Sęk w tym, kiedy wybiera się lot z ceną
        300 zł, nie oznacza to, że te 300 zł zapłacisz. Informowany jesteś o
        ubezpieczeniu, ale o stałej opłacie pasażera i opłacie paliwowej w ostatniej
        fazie zamawiania biletu. Jeśli bank ma obowiązek podania w reklamie
        rzeczywistej stopy oprocentowania, to linia lotnicza także powinna miec
        obowiązek podania rzeczywistej ceny biletu. Regulowanie opłaty paliwowej jest
        poniżej pasa. Paliwo powinno być wkalkulowane w cenę biletu. A jeśli przewoźnik
        źle skalkulował cenę, to jego, a nie mój problem. Czy ktoś ponosi opłatę
        energetyczną na Tanich Liniach Kolejowych?
    • Gość: Adam Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:31
      I bardzo, w morde, dobrze. Kupowałem bilet do Lizbony w Centralwingsie.
      Świadomy, że coś będę musieć dopłacić, mimo wszystko zaskoczony byłem ceną
      końcową. Do ceny biletu doliczono mi stałą opłatę pasażera, opłatę paliwową na
      ryzyko zmian kuroswych i cen paliwa, ubezpieczenie oraz!... za formę dokonania
      płatności.
      Dziś w radio słyszałem, że tanie linie bronią się przed nowym prawem, gdyż
      jeśli klient zobaczy prawdziwą cenę biletu, to go nie kupi. A wuj mnie to
      obchodzi: planując podróż chcę wiedzieć ile na nią mam przeznaczyć. Tanimi
      liniami nie latają Gudzowaci.
      • tw.zenek W innych reklamach też tak powinno być! 11.07.07, 08:47
        A nie jakieś tam: "już od...". Potem okazuje się, że towaru w tej cenie nigdy
        nie było, albo były trzy sztuki.
    • alex-alexander Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę 11.07.07, 08:54
      Do zlotowki nalezy doliczac dojazdy do lotniska, z lotniska´, w niektorych
      przypadkach dojazd jest mozliwy tylko taksowka, nastepnie oplaty za paliwo,
      oplaty lotniskowe. Summa summarum takie koszty wynosza niekiedy 300 zlotowek.
    • Gość: Jonek Inteligencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:24
      Może europosłowie niech lepiej zadbają o wykształcenie europejczyków. Aby ludzie
      widząc taką reklamę sami wiedzieli że to lipa. Kiedyś tak długo męczyłem
      paniusię z ryanair, że prawie płacząc powiedziała mi ile będzie kosztował bilet
      do Londynu. Cały czas z uśmiechem na ustach opowiadał mi, że tylko 10 zł. Więc
      ja ciach dychę na stół i proszę bilet a ona na to, że jeszcze takie opłaty a
      takie. po prawie pół godzinie dowiedziałem sie wreszcie że "tani" bilet będzie w
      sumie kosztował 280 zł. Po za tym mało kto wie ale można teraz wziąć ulotkę
      reklamową, iść do sklepu i zażądać towaru lub usługi za taką cenę jaka jest w
      ulotce a jak nie dadzą to można iść do sądu.
      • Gość: Salmon Re: Inteligencja IP: *.crowley.pl 11.07.07, 09:34
        a co jesli na ulotce napisane jest ze nie stanowi oferty handlowej i ze moga
        wystapic bledy w druku?
        • Gość: Jonek Re: Inteligencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 10:26
          W ustawie jest napisano, że za błędy w druku odpowiada ten kto je popełnił.
          Zatem sklep MUSI Ci sprzedać po takiej cenie jaka jest w ulotce a od drukarni
          żądać zwrotu różnicy. Nie ma ulotek "nie stanowiących oferty handlowej" bo każda
          ulotka czy jakakolwiek inna reklama jest oferta handlowa w myśl prawa. Ludzie za
          mało walczą o swoje w sądach albo są zbyt naiwni i dają się nabierać na lipne
          oferty.
    • martica koneic z fregulacja rynku za moje pieniadze!! 11.07.07, 09:50
      Czemu ta durna komisja europejska zajmuje sie takimi bzdurami i psuje rynek???
      Jak nie oka w sieciach, to drzewka na drodze autostrady, a teraz to <wrrr>.

Linie teraz beda robic tak: dadza cene 1 zl z wszystkimi oplatami na np dwa
      miejsca w ekonomii,a reszta bedzie w normalnej cenie. W reklamie oczywiscie
      podadza ta cene jako pelna i taka bedzie prawda...Unijnych przepisow nie
      zlamia...Choc te tanie bilety beda tylko dla tych z najlepszym refleksem :). A
      reszta zaplaci duuuzo wiecej i znowu w imie socjalistycznego europejskiego
      uszczesliwiania na sile spoleczenstwo zaplaci ;P. Bo to bedzie oznaczac wyzsze
      ceny biletow, na ktorych straca... linie regularne, bo LCC sobie poradza :)).

Tylko ze to wymaga myslenia, a najwyrazniej eurodeputowani maja z tym powazny
      problem :))). Korona nikomu z glowy nie spadnie jesli wejdzie sobie na strone i
      sprawdzi pelna cene - co, panstwo ma znowu podsuwac pod nos cieple jedzonko???
      • Gość: jaceek Re: koneic z fregulacja rynku za moje pieniadze! IP: 212.160.172.* 11.07.07, 10:13
        Zdarza się, że pełną cenę poznaję dopiero na ostatnim etapie kupowania biletu,
        po podaniu danych osobowych itp. Zajmuje mi to 5-15 minut, a i tak nie mam
        pewności, bo zrozumienie za jaki bagaż zapłaciłem wymaga przekopania się przez
        10 stron regulaminu i niewykluczone, że na lotnisku przyda mi się jeszcze
        gotówka. Jeśli priorytetem jest cena, od której mogę uzależnić wybór miasta i
        dnia wylotu to taki mechanizm jest bardzo zniechęcający.
      • mike-great I tak nic nie przebije marchewki-owoca z Brukseli! 11.07.07, 10:23
        I tak nic nie przebije marchewki-owoca z Brukseli!
        I kąt zakrzywienia bananów zgodnych z wytycznymi UE...
    • martica a, jeszcze cos :) 11.07.07, 09:57
      To co podaja linie to tzw taryfa bazowa, czyli podstawa bez podatkow. Linei
      zawsze moga argumentowac, ze pozostale oplaty moga ulec zmianie, a jedynie
      taryfa bazowa jest stala czescia ceny biletu, bo tak jest rzeczywiscie :)).

Przeciez i tak wiadomo, ze to chodzi o to zeby dolozyc Ryanairowi...Mial
      czelnosc wyrazic swoje 'zakusy' na lokalnego rywala Aer Lingusa, wiec KE
      postanowila go 'uchronic'...
      • choryzmilosci do eurokratów 11.07.07, 11:41
        Powinniscie euroidioci podawac PELNE koszty z wami zwiazane tj. apanaze,
        premie, rachunki za wojaze, tlumaczenia, wynajem biur i eurobiadki.
        Okaze sie wtedy dla KOGO wejscie do UE okazalo sie korzystne a kogo robia
        w 'jelenia'.
      • Gość: profes79 Re: a, jeszcze cos :) IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 11.07.07, 16:08
        Martico: Ryanairem juz nie latam :) Jest mnostwo innych linii ktore maja czesto
        tansze bilety a na pewno milsza i bardziej kompetentna obsluge. Do samolotu
        Ryana wsiade tylko jak absolutnie nie bede mial innego wyjscia.

Nie rozumiem: kazdy marudzi ze to, ze tamto ze owo... W Norwegianie kupujac
        bilet mam podana pelna cene, do ktorej dochodzi tylko oplata za bagaz (smieszna
        kwotowo). Mozna? Mozna. Tylko trzeba chciec, a Ryan ma klientow kompletnie w d.
    • Gość: Janek Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 212.68.12.* 12.07.07, 08:58
      No i nareszcie. Wiekszosc ludzi nie ma internetu, chwyta reklame i leci do
      biura azeby kupic bilet. W koncu wychodza z niego z bardzo drogim biletem.
      Czyli sa niemolo oszukani!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka