mintaj4 11.07.07, 00:23 teraz bedą po 2 złote :) mundurki szkolne ala giertych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mloop Nie maja wiecej problemow...? IP: *.lutn.cable.ntl.com 11.07.07, 00:49 Tylko sie zajmuja pie..mi... jak te "przyslowiowe" krzywe banany Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Nie maja wiecej problemow...? 11.07.07, 06:24 I dobrze. Z nieuczciwymi reklamami trzeba walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annonim Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 87.246.199.* 11.07.07, 00:53 Jak debil jeden z drugim nie umie czytać i nie wie ile płaci swoją własną kartą kredytową to taki zakaz nic nie zmieni. Teraz bilety mogą być po np. 50 gr. plus opłaty itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 11.07.07, 03:20 Czytaj ze zrozumieniem. Do tej pory tez byly bilety "za 1 PLN + oplaty i podatki. A ja chcialbym od razu dokladnie wiedziec ile zaplace (jak np. w Norwegianie) bez koniecznosci przekopywania sie przez 5 podstron zanim dotre do tej z ostateczna kwota (jak w Ryanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.tychy.us 11.07.07, 05:29 profes79 komu Ty to tlumaczysz, twoi przedmowcy to debile i tak Cie nie zrozumia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maga Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 80.227.131.* 11.07.07, 07:52 Bardzo dobrze, juz od dawna na to czekam, nie tylko w przypadku tanich linii, ale rowniez "zwyczajnych", podawanie cen z podatkami to krok w strone klienta, teraz pewnie linie bede podawac tylko ceny w jedna strone (dla maksymalnego dozwolonego prawem obnizenia reklamowanej ceny), nie tylko typu budzet, zreszta robi to juz British Airways. I w ten sposob rynek przewozow lotniczych upodobania sie do rynku innych przewozow, np autobusowych czy kolejowych, i dobrze ze schodzi z piedestalu nieczytelnych taryf i nieprzejrzystych regul, przynajmniej z punktu widzenia przecietnego konsumenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miles Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 193.59.95.* 11.07.07, 08:15 Adamo, profes79; Faktycznie usmiałem się czytając wypowiedzi piszących przed profes79. Przykre ale to faktycznie debile a wypowiedź " to będą po 2 złote" położyła mnie na biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.ipt.aol.com 11.07.07, 08:22 koles ktory napisal tutaj pierwszy napisal tylko po to zeby jakies gow.no zareklamowac - jakis link wstawil beznadziejny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rty Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 149.226.255.* 11.07.07, 13:57 ...ale chyba nie kliknales? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Czy Wizzair dalej pobiera opłatę za kartę kredyt.? 11.07.07, 10:12 Czy Wizzair dalej pobiera bezprawnie opłatę za płatność kartą kredytową? Gość portalu: profes79 napisał(a): > Czytaj ze zrozumieniem. Do tej pory tez byly bilety "za 1 PLN + oplaty i > podatki. A ja chcialbym od razu dokladnie wiedziec ile zaplace (jak np. w > Norwegianie) bez koniecznosci przekopywania sie przez 5 podstron zanim dotre do > > tej z ostateczna kwota (jak w Ryanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:08 Ty jesteś debilem, śmądaku spod Grójca! Sęk w tym, kiedy wybiera się lot z ceną 300 zł, nie oznacza to, że te 300 zł zapłacisz. Informowany jesteś o ubezpieczeniu, ale o stałej opłacie pasażera i opłacie paliwowej w ostatniej fazie zamawiania biletu. Jeśli bank ma obowiązek podania w reklamie rzeczywistej stopy oprocentowania, to linia lotnicza także powinna miec obowiązek podania rzeczywistej ceny biletu. Regulowanie opłaty paliwowej jest poniżej pasa. Paliwo powinno być wkalkulowane w cenę biletu. A jeśli przewoźnik źle skalkulował cenę, to jego, a nie mój problem. Czy ktoś ponosi opłatę energetyczną na Tanich Liniach Kolejowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:31 I bardzo, w morde, dobrze. Kupowałem bilet do Lizbony w Centralwingsie. Świadomy, że coś będę musieć dopłacić, mimo wszystko zaskoczony byłem ceną końcową. Do ceny biletu doliczono mi stałą opłatę pasażera, opłatę paliwową na ryzyko zmian kuroswych i cen paliwa, ubezpieczenie oraz!... za formę dokonania płatności. Dziś w radio słyszałem, że tanie linie bronią się przed nowym prawem, gdyż jeśli klient zobaczy prawdziwą cenę biletu, to go nie kupi. A wuj mnie to obchodzi: planując podróż chcę wiedzieć ile na nią mam przeznaczyć. Tanimi liniami nie latają Gudzowaci. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek W innych reklamach też tak powinno być! 11.07.07, 08:47 A nie jakieś tam: "już od...". Potem okazuje się, że towaru w tej cenie nigdy nie było, albo były trzy sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę 11.07.07, 08:54 Do zlotowki nalezy doliczac dojazdy do lotniska, z lotniska´, w niektorych przypadkach dojazd jest mozliwy tylko taksowka, nastepnie oplaty za paliwo, oplaty lotniskowe. Summa summarum takie koszty wynosza niekiedy 300 zlotowek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Inteligencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:24 Może europosłowie niech lepiej zadbają o wykształcenie europejczyków. Aby ludzie widząc taką reklamę sami wiedzieli że to lipa. Kiedyś tak długo męczyłem paniusię z ryanair, że prawie płacząc powiedziała mi ile będzie kosztował bilet do Londynu. Cały czas z uśmiechem na ustach opowiadał mi, że tylko 10 zł. Więc ja ciach dychę na stół i proszę bilet a ona na to, że jeszcze takie opłaty a takie. po prawie pół godzinie dowiedziałem sie wreszcie że "tani" bilet będzie w sumie kosztował 280 zł. Po za tym mało kto wie ale można teraz wziąć ulotkę reklamową, iść do sklepu i zażądać towaru lub usługi za taką cenę jaka jest w ulotce a jak nie dadzą to można iść do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salmon Re: Inteligencja IP: *.crowley.pl 11.07.07, 09:34 a co jesli na ulotce napisane jest ze nie stanowi oferty handlowej i ze moga wystapic bledy w druku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Inteligencja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 10:26 W ustawie jest napisano, że za błędy w druku odpowiada ten kto je popełnił. Zatem sklep MUSI Ci sprzedać po takiej cenie jaka jest w ulotce a od drukarni żądać zwrotu różnicy. Nie ma ulotek "nie stanowiących oferty handlowej" bo każda ulotka czy jakakolwiek inna reklama jest oferta handlowa w myśl prawa. Ludzie za mało walczą o swoje w sądach albo są zbyt naiwni i dają się nabierać na lipne oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
martica koneic z fregulacja rynku za moje pieniadze!! 11.07.07, 09:50 Czemu ta durna komisja europejska zajmuje sie takimi bzdurami i psuje rynek??? Jak nie oka w sieciach, to drzewka na drodze autostrady, a teraz to <wrrr>. Linie teraz beda robic tak: dadza cene 1 zl z wszystkimi oplatami na np dwa miejsca w ekonomii,a reszta bedzie w normalnej cenie. W reklamie oczywiscie podadza ta cene jako pelna i taka bedzie prawda...Unijnych przepisow nie zlamia...Choc te tanie bilety beda tylko dla tych z najlepszym refleksem :). A reszta zaplaci duuuzo wiecej i znowu w imie socjalistycznego europejskiego uszczesliwiania na sile spoleczenstwo zaplaci ;P. Bo to bedzie oznaczac wyzsze ceny biletow, na ktorych straca... linie regularne, bo LCC sobie poradza :)). Tylko ze to wymaga myslenia, a najwyrazniej eurodeputowani maja z tym powazny problem :))). Korona nikomu z glowy nie spadnie jesli wejdzie sobie na strone i sprawdzi pelna cene - co, panstwo ma znowu podsuwac pod nos cieple jedzonko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: koneic z fregulacja rynku za moje pieniadze! IP: 212.160.172.* 11.07.07, 10:13 Zdarza się, że pełną cenę poznaję dopiero na ostatnim etapie kupowania biletu, po podaniu danych osobowych itp. Zajmuje mi to 5-15 minut, a i tak nie mam pewności, bo zrozumienie za jaki bagaż zapłaciłem wymaga przekopania się przez 10 stron regulaminu i niewykluczone, że na lotnisku przyda mi się jeszcze gotówka. Jeśli priorytetem jest cena, od której mogę uzależnić wybór miasta i dnia wylotu to taki mechanizm jest bardzo zniechęcający. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great I tak nic nie przebije marchewki-owoca z Brukseli! 11.07.07, 10:23 I tak nic nie przebije marchewki-owoca z Brukseli! I kąt zakrzywienia bananów zgodnych z wytycznymi UE... Odpowiedz Link Zgłoś
martica a, jeszcze cos :) 11.07.07, 09:57 To co podaja linie to tzw taryfa bazowa, czyli podstawa bez podatkow. Linei zawsze moga argumentowac, ze pozostale oplaty moga ulec zmianie, a jedynie taryfa bazowa jest stala czescia ceny biletu, bo tak jest rzeczywiscie :)). Przeciez i tak wiadomo, ze to chodzi o to zeby dolozyc Ryanairowi...Mial czelnosc wyrazic swoje 'zakusy' na lokalnego rywala Aer Lingusa, wiec KE postanowila go 'uchronic'... Odpowiedz Link Zgłoś
choryzmilosci do eurokratów 11.07.07, 11:41 Powinniscie euroidioci podawac PELNE koszty z wami zwiazane tj. apanaze, premie, rachunki za wojaze, tlumaczenia, wynajem biur i eurobiadki. Okaze sie wtedy dla KOGO wejscie do UE okazalo sie korzystne a kogo robia w 'jelenia'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: a, jeszcze cos :) IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 11.07.07, 16:08 Martico: Ryanairem juz nie latam :) Jest mnostwo innych linii ktore maja czesto tansze bilety a na pewno milsza i bardziej kompetentna obsluge. Do samolotu Ryana wsiade tylko jak absolutnie nie bede mial innego wyjscia. Nie rozumiem: kazdy marudzi ze to, ze tamto ze owo... W Norwegianie kupujac bilet mam podana pelna cene, do ktorej dochodzi tylko oplata za bagaz (smieszna kwotowo). Mozna? Mozna. Tylko trzeba chciec, a Ryan ma klientow kompletnie w d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Koniec z biletami lotniczymi za złotówkę IP: 212.68.12.* 12.07.07, 08:58 No i nareszcie. Wiekszosc ludzi nie ma internetu, chwyta reklame i leci do biura azeby kupic bilet. W koncu wychodza z niego z bardzo drogim biletem. Czyli sa niemolo oszukani!!! Odpowiedz Link Zgłoś