Gość: si IP: *.wroclaw.mm.pl 03.09.07, 21:59 Ja też zakładam biznes ! -- megastore.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_chodkowski Cała Polska zakłada firmy 04.09.07, 12:24 tez bym zalozyl ale nie mam zadnych pomyslow. nie myslalem do tej pory o tym. po prostu schemat: studia, kariera, rodzina na razie mi to przyslanial... mam 20 lat, nie mam kasy i pomyslow, ide wlasnie na studia:) a w ogole to od mozliwosci mam metlik w glowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
solveik Re: Cała Polska zakłada firmy 04.09.07, 13:09 Jak wspierają to nie ma na co czekać! Powodzenia dla odważnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaac-p Cała Polska zakłada firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 18:10 A co zrobią z nienagrodzonymi pomysłami? Tymi jednak udanymi? Sprzedadzą dalej, wykorzystają sami? Trzeba być malo rozgarniętym by za obietnicę mglistej perspektywy nagrody wysłać dobry (jeśli się taki ma) pomysł. W biznesie dobry pomysł to podstawa. Teraz ktoś inny skorzysta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Czechowicz rozmija się z prawdą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 09:46 "- Jeszcze trzy lata temu fundusze chcące inwestować w nowe firmy można było policzyć na palcach jednej ręki, teraz jest ich mnóstwo. Brakuje tylko pomysłów - zapewnia prezes MCI Management. " Nieprawda. Wystarczy wejść na www.psik.org.pl i zapoznać się z listą funduszy inwestycyjnych. Następnie zobaczyć stronę WWW każdego z nich. Liczba funduszy, w tym VC/PE, które mają w swoim portfelu firmy, o których mowa w artykule, to góra 2, z zastrzeżeniem, że firmy, w które zainwestowały, były już znacznie rozwinięte. A liczba funduszy, które inwestują w startupy (o których mowa w artykule) wynosi 0. Może za kilka miesięcy zwiększy się do 1. Jest właśnie odwrotnie: to pomysłów jest mnóstwo, a nie ma pieniędzy. I każdy, kto próbował znaleźć finansowanie dla swojego projektu, doskonale to wie. To nie ameryka, tu fundusze VC inwestują w projekty znacznie mniej ryzykowne, niż jakieś początkujące firmy. Proszę nie uprawiać propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THEODOSJA Cała Polska zakłada firmy IP: 213.25.48.* 06.09.07, 08:17 Ten dziennikarzyna jeszcze jest.Największy manipulator opinii czytelników.Cieszę się, że dzięki takiemu bufonowi nikt z moich znajomych już nie kupuje Gazety Wyborczej.Przestanie robić wodę z mózgu mało merytorycznymi tekścikami. Odpowiedz Link Zgłoś