Gość: krol IP: *.aster.pl 18.09.07, 12:09 U ruskich to jest oligarchia, u nas są płoteczki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobiczek szymanek deresz bronila bogatych ,hi, hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 12:13 a sie zmienia czerewona zaraza jak ja....bie troche kasy! widzieliscie na zblizeniach jak lazila po niej wielka tlusta mucha . jak po truchle!bo top jest truchlo polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: szymanek deresz bronila bogatych ,hi, hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:49 kretynek!Co to znaczy prześwietlenie majątków.Z jakiej racji?A świete prawo własności.I CO TO KOMU DA???????Przybędzie mu w garze i kieszeni?Populizm i paranoja.p.Szymanek-Deresz jest prawnikiem i podejrzewam,że wie co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Fajnie, ale co to jest ta oligarchia? 18.09.07, 16:54 Wikipedia mówi: "Najogólniej rzecz ujmując, oligarchia to rządy autorytarne, czy nawet dyktatorskie, które cechują się przywłaszczeniem suwerennej roli w państwie przez małą grupę np. wyodrębnioną z arystokracji rodowej lub elit majątkowych" No to dla mnie obecnie jest jeden oligarcha: Tadeusz Rydzyk - ma kupę szmalu i rząd w kieszeni (na Jasnej Górze byli wszyscy premierzy)! Zatem też jestem za prześwietleniem majątku oligarchów! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Putin idolem Kaczynskiego 18.09.07, 17:13 99,999% Polaków w zyciu nie widzialo oligarchy i nigdy nie mialo kontaktu z takowym, ale dla 44% Polaków oligarchowie sa problemem. Oligarchia w Polsce pojawila sie nagle na poczatku kampanii wyborczej PiS i jak wiekszosc w wirtualnej IVRP nie znajduje potwierdzenia w realu. Oligarchia natomiast sprzedaje sie swietnie, bo rynek jest juz przygotowany reklama plynaca z Rosji. Kaczynski tez sobie zapragnal znalezc jakiegos oligarche, bo swietnie nadaja sie do wzmocnienia jednosci moherowej wokól Wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: szymanek deresz bronila bogatych ,hi, hi IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 18.09.07, 16:40 "dobiczku" - jestes, po prostu, zwyklym prostakiem i niczym wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapiszon Donaldu Tusku mowil ze nie ma zadnej oligarchii IP: *.crowley.pl 18.09.07, 14:20 co za durny narod ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Czy Dyrektor Rycyk jest oligarchą? IP: 193.111.166.* 18.09.07, 14:30 A czy majątek pana Rycyka (szefa sekty pt RM) też będzie zlustrowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Czy Dyrektor Rycyk jest oligarchą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:51 I to jest trafne pytanie!Do dzisiaj nie skontrolowano GDZIE PODZIAłA SIę KASA na stocznię gdańską.A gdzie kasa z fundacji "solidarność????? Odpowiedz Link Zgłoś
brlink i wszystko jasne 18.09.07, 14:33 nie ma wiec co liczyc na to, ze PiS tym razem przegra wybory. Jaki narod tacy politycy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: i wszystko jasne IP: *.aster.pl 18.09.07, 15:02 no i teraz widać kto żyje istotnymi problemami narodu, wyraża jego dążenia, a kto chowa głowe w piasek (i jeszcze sugeruje nieładnie że jest wszystko na odwrót) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: i wszystko jasne 18.09.07, 15:33 > ... no i teraz widać kto żyje istotnymi problemami narodu ... Jesli zmienisz powyzsze zdanie na: no i teraz widać kto żyje istotnymi (UROJENIAMI/OBSESJAMI/KOMPLEKSAMI) narodu* to moge sie z Toba zgodzic, ze PiS reprezentuje 78% Polakow :) *niewlasciwe skreslic ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak SMG/KRC: 78 proc. Polaków za prześwietleniem ma.. IP: *.astral.lodz.pl 18.09.07, 14:35 Naród ciemniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StaniD Biedne Głuptaki. IP: *.dietrichs.com 18.09.07, 14:36 Wy nawet nie wiecie kto to jest oligarcha, a uważacie go za duży problem. Chyba większym problemem są Mumy albo Brzdągwy ich też w Polsce nie uświadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Alez Polak wie!!! 18.09.07, 14:42 To kazdy sasiad Polaka, ktory jest od niego bogatszy.... Moj boze, przeciez te dowcipy o zawisci Polakow sa stare strasznie, a nadal zywe.... Niemiec widzac nowego mercedesa u sasiada - z zazdrosci zrobi wszystko zeby miec lepszego. Polak widzac mercedesa u sasiada, zrobi wszystko aby sasiad jezdzil tez syrenka (historyczny model samochodu). Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Alez Polak wie!!! 18.09.07, 15:24 A ten znasz, r306? Nowy diabel trafil na praktyki do piekla, oprowadzaja go, pokazuja wszystkie zakamarki, tlumacza co i jak: - o, a tutaj sa kadzie dla grzesznikow, ktorzy w nich cierpia za popelnione winy. podzielilismy ich narodami, zeby spokoj byl, tu masz anglikow, tam niemcow, tu francuzow, a tam w kacie polakow... Nowy pyta: - a te diably z kijami, to po co przy tych kadziach tak stoja? - to proste, pilnuja zeby nikt nie wylazl i czasem nie uciekl. - dobra, dobra, ale dlaczego przy kadzi z polakami nie ma nikogo? - spokojna twoja rozczochrana, tam nie trzeba - jak tylko jeden troche sie z kadzi wychyli to reszta go sama spowrotem wciaga... Ot i cala narodowo-katolicko-bolszewicka mentalnosc, pod rzadami "antykomunistow" :) Ja sie tak zastanawiam, czy to naprawde mozliwe, zeby w naszej narodowej mentalnosci to pragnienie udupienia lepszych od siebie, to byla tylko zasluga "wielkiego czerwonego brata", czy to raczej kwestia wielowiekowego sterowania centralnego z watykanu... Chyba predzej to drugie, chyba ze jedno i drugie to to samo... ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 PiS chyba robi badania focusowe przed kampaniami 18.09.07, 14:38 sadujac jakiego krasnala zaatakowac w kampanii... To nie moze byc przypadek... Homosovieticus jest w tym narodzie gleboko zakorzeniony... W polaczeniu z naturalna ludzka zazdroscia - daje to efekt tragifarsy...... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Homosovieticus? 18.09.07, 15:27 Ano widzisz, ja wlasnie nie jestem pewien czy chodzi o komune, czy o cos duzo, duzo starszego... Jakos czesi sa od nas inni, a tez komune u siebie mieli. Moze jednak Homowatikanicus? ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmmm 18.09.07, 15:34 Teza do dluzszej dyskusji... Jednak analogie mozna szybko obalic poprzez podanie kraju katolickiego o innej 'mentalnosci'... U nas nalozylo sie chyba wszystko.... :/ W kazdym razie, zaczynam dziwnie czuc sie w tym kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Hmmmm 18.09.07, 15:37 Zgadzam sie, to dluzsza sprawa, ale naprawde, nie przychodzi mi do glowy katolicki kraj w europie o wysokim poziomie cywilizacyjnym... Moze jestem ciemny, poprosze o wskazanie palcem... ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 W Europie powiadasz.... 18.09.07, 15:53 No to Wlochy... Co prawa juz nie tak silny katolicyzm, ale zawsze.... Oni raczej byli sklonni do amnestii podatkowych a nie przeswietlania bogatych :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: W Europie powiadasz.... 18.09.07, 15:59 No dobra, moze i punkt dla Ciebie, ale nie przekonales mnie jakos... Podstawowy problem jest taki, ze we Wloszech nigdy nie bylem, ale z opowiesci znajomych, ktorzy tam po kilka lat spedzili, to z ta cywilizacja jest troche na bakier; z katolicyzmem tez, zreszta... ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hemmm 18.09.07, 16:12 > to z ta cywilizacja jest troche na bakier jak w Polsce.... > katolicyzmem tez, jak w Polsce... Rozbicie dzielnicowe tez mieli... Tylko mieli tez Felliniego - byc moze dlatego maja wiekszy dystans do siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Hemmm 18.09.07, 16:24 > ... moze dlatego maja wiekszy dystans do siebie :) Przeginasz, r306. Teraz to juz naprawde "over and out", bo co post, to dluzsza dyskusja by byla :) Z tym dystansem to trafiles w samo sedno - jego brak u nas jest tak polski jak tylko cos moze byc polskie... Do zobaczenia jeszcze na forum! ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Od jakiej kwoty jest się bogatym? 18.09.07, 14:54 I co zrobimy z tymi co mają wiecej niż srednia? O cholera, może to i ja? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Od jakiej kwoty jest się bogatym? 18.09.07, 15:30 Jak trafnie zauwazyl r306 (co mu sie czesto zdarza, o ile akurat nie zachwyca sie PO), jesli tylko masz biedniejszego sasiada, to jestes oligarcha, kulak, pelzajacy karzel kontrrewolucji i ogolnie zakala narodu... ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 No bez jaj - kiedy ja sie zachwycalem 18.09.07, 15:35 PO? To ze sie zgadzalem z niektorymi pogladami tej partii, to jeszcze nie zachwyt - beeeez przesady... Podpisano Sierota. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: No bez jaj - kiedy ja sie zachwycalem 18.09.07, 15:38 Tak, czytalem Twoje wpisy o tym, ze zawiodles sie na PO, dziwie sie jednak ze tak pozno... Znowu - dluzsza dyskusja... Chyba musimy sie wybrac na piwo, albo dziesiec :) Pozdrawiam, Tez sierota ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: No bez jaj - kiedy ja sie zachwycalem 18.09.07, 15:49 moge się dołaczyć? tylko ze ja piwko symbolicznie :))) Pogadamy jak sieroty z sierotami Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: No bez jaj - kiedy ja sie zachwycalem 18.09.07, 16:00 No to, Panowie, kufelki w dlon i do dna :) Pozdrawiam! ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 10 nie wytrzyma ani moja glowa 18.09.07, 15:51 ani tym bardziej pecherz.... Od razu musi byc taki harcore? Ja nie jestem apologeta pani Fotygi.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Proponuje rosyjski drink 18.09.07, 17:12 pół szklanki wódki i drugie pół szklanki wódki+ogóreczek małosolny, ogórek mozna moczyć w miodzie(ale tylko kapkę bo zmuli) Szable w dłoń:))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper no, no, spełniam wszystkie warunki 18.09.07, 15:46 nawet więcej, bo mam kilku mniej zarabiajacych sasiadów i jestem zwolennikiem wolnosci gospodarczej.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur SMG/KRC: 78 proc. Polaków za prześwietleniem ma.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:08 I tak PiS dopiął swego.Dla nich każdy kto bogaty to złodziej a kto biedny to uczciwy.Tylko że ten bogaty to pracował i oszczędzał całe życie a ten niby bidak to stał całe dnie pod budką z piwem i jeszcze latał po wszelkie zapomogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: 78% Polaków za prześwietleniem: wiec i PiS za! IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 18.09.07, 16:48 PiS - po prostu - ostro gra na populistycznej nucie i typowo populistycznych haselkach... A w sumie - zalezy im tylko i wylacznie na utrzymaniu sie przy wladzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Oligarchia jest dużym problemem w głowie takiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:13 jednego małego. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenna13 ludzie obudzcie się 18.09.07, 15:17 najpierw zajmowaliśmy sie sparwa doktora G. Potem afera pzrecoiekowa. teraz poszukiwaniem oligarchów. To wszystko tematy zastępcze. Jak pracujesz to masz , jak lezysz i dywagujesz to z całą pewnościa bedziesz biedakiem. Od kiedy jest tak ,że ten bogaty ma dać biednemu ? Uczymy się , pracujemy , dajemy pracę innym - to wady bogatych. Ale czy tak naprawdę to sa bogacze? Taki Krauze cały majatek ma w inwestycjach. Ma konta i mozna sparwdzić , czy prał brudne pieniądze. Corocznie ma sparwdzanie swoich finansów. Co jeszce tzreba zrobic ,żeby dorównać leniom i nieudacznikom. Trzeba głosować na Pis , o zgrozo w jakim kraju my zyjemy !!!!!!!!!!!! LUDZIE OBUDZCIE SIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: downunder... Re:nalezysz do zlodzieji albo jestes naiwna... IP: *.nsw.bigpond.net.au 18.09.07, 15:37 glupia rura...nawet egzotyczne filipiny u..y swojego prezia zlodzieja-a byl to nie lada alfonso-wszystkie piczki filipin szczaly na jego widok-i dostal dozywocie za za..ie TYLKO $100balonow-to przecinek do tego co za.. icyk kulcyk i 100stu nastypnych w rankingu-rzund pisuary powinin oglosic bounty za lby zlodzieji-my emigronty sypniymy kasom w tak zboznym cylu... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re:nalezysz do zlodzieji albo jestes naiwna... 18.09.07, 15:40 Rany Boskie, co?! Dlaczego wszyscy wyborcy PiS to tacy kretyni lub prowokatorzy?! ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re:nalezysz do zlodzieji albo jestes naiwna... IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 18.09.07, 16:53 Post "downundera" to dobry przyklad na to, ze australijskie slonce potrafi niektorym wypalic mozg praktycznie do cna! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Obudź się- idee Lenina wiecznie żywe 19.09.07, 07:19 sam mam obawy czy mnie do kułaków nie zalicza i pewnego ranka nie spróbuja wymierzyc "sprawiedliwosci" za to że duzo pracowałem, uczyłem się i ryzykowałem, od 20 lat nie jestem na "państwowym" i płace podatki, ale pewnie i tak za mało. Myslisz że wyrównaja wszystkim zarobki ale podatki zostawią od kwoty ostatnio zarobionej? To by była sprawiedliwośc społeczna:))) Emerytom z resortów siłowych z PRL tez podobnie maja zrobić by zapracowali na to co wzięli czyli oddali obecnym emerytom. Ciekawie się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośćsuperktość Re: SMG/KRC: 78 proc. Polaków za prześwietleniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:28 Jaki naród - tacy oligarchowie, wyborcy - wybrani, Mali ludzie o niskich pobudkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re:: 78 proc. Polaków za prześwietleniem 18.09.07, 15:49 bo moze wiekszosci Polakow chodzi i te niezwykle ogromne majatki powstale zaraz po wyzwoleniu? Wtedy duzo rzeczy bylo mozliwych i stosowano tzw. "gruba kreske" - Ha!Ha! Ja tylko tak przypuszczam, bo, ze wszyscy Polacy sa zli i zawistni to jakos uwierzyc nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
watsoff Re: SMG/KRC: 78 proc. Polaków za prześwietleniem 18.09.07, 15:50 Od dzisiaj nie gadam z kurduplami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszz SMG/KRC: 78 proc. Polaków za prześwietleniem ma.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:45 nie badzimy zawistni i zazdrośni i niech kaczory nie podpuszczaja ludzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: SMG/KRC: 78 proc. Polaków za prześwietleniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:52 Biedni polaczkowie i kupujecie te bzdety kaczorów i innych pisarów?Jakie to upokarzające i przykre-tak dać sobą manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
yorik Mój majątek 18.09.07, 15:54 Moim majątkiem o wartości wprost niewyobrażalnej jest zdrowie... Nie pozwolę się prześwietlać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seco zraca komuna IP: *.filter.imagine.ie 18.09.07, 16:01 Znowu zaczyna sie polowanie na kulakow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość xyz Re: zraca komuna IP: *.zab.nat.hnet.pl 18.09.07, 16:18 Zabierzcie bogatym i dajcie moim bezrobotnym(na własne życzenie), pijącym, płodzącym dzieci dla becikowego, lokatorom. Mam nadzieję,że wtedy zapiliby się na amen a ja miałbym problem z głowy- inaczej ich sie nie pozbędę.W ogóle zabrać bogatym i dać biednym a co będzie dalej to wszyscy wiedzą.No, ale wyborca im głupszy a jeszcze lepiej pijany tym lepszy do manipulowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Author 40 lat komuny i socjalizmu zrobiło im pranie mózgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 16:23 dlaczego ktoś kto ma coś musi być piętnowany, a nieudacznik jakś musi być sponsorowany przez państwo? Wstyd za te 78 %. Jeśli ktoś nabroił to do sądu go, ale trzeba mieć powód, a nie tylko info, że jest bogatszy niż inni- nie żyjemy w Chinach, czy na Białorusi. Oligarchia, imperializm kapitalistyczny to pojęcia z poprzedniego okresu, w krótym jeszcze głęboko tkwią Kaczyńscy i cały sterowany PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
lesiak111 SMG/KRC: 78 proc. Polaków za prześwietleniem ma.. 18.09.07, 16:30 Najlepiej skończyć z bogatymi, tylko u kogo ci biedni będą pracować i zarabiać na życie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Chleba i igrzysk !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 16:35 Slow szkoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 SMG/KRC: 78 proc. Polaków za prześwietleniem ma.. 18.09.07, 16:59 Nie widze powodu, zeby kogokolwiek dodatkowo przeswietlac. Sa instytucje, ktore powinny sie statutowo zajmowac takimi sprawami. Nalezy je tylko usprawnic i juz. A nie zarzadzac jakies ekstra srodki. To populizm i debilizm czystej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna9977 SMG/KRC: 78 proc. Polaków za prześwietleniem ma.. IP: *.washdc.fios.verizon.net 18.09.07, 18:11 duzo ludzi w Polsce uwaza ze kliki (czy jak to sie mowi byli przy zlobie ) podzieli miedzy soba duzo panstwowych zakladow. Opinia ludzka jest wazna dla rozwoju gospodarczego, nie prawda? Nie mowiac ze nadal kumoterstwa duzo Widac to Odpowiedz Link Zgłoś