Gość: czarodziej IP: *.calyx.net 04.12.07, 08:42 Cudów nie będzie chociaż Mikołaj Tusk worek cudów niesie :|| Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mad Max A jak cudów nie będzie IP: 69.13.8.* 04.12.07, 08:51 To za rok ,za dwa "dorżniemy hordy" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś 2 lata rządów PIS i gospodarka się rozpi***ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 12:02 2 lata rządów PIS i gospodarka się rozpi***ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andziula Re: 2 lata rządów PIS i gospodarka się rozpi***al IP: 194.181.105.* 05.12.07, 16:22 Ja tam za zadnym rzadem nie jestem(zeby byla jasnosc) ale podwyzki na pewno nie sa ich winą. Polacy zarabiaja wiecej bo czesc wyjechala za granice i pracodawcy wiecej placa zeby reszta sie nie ulotniła. W mojej firmie wykonuje sie prace za 2osoby bo nie ma komu pracowac a placa niezle. A co do duzych cen to niestety w Polsce sa tendencje to uogoloniania.Robi sie srednią z tych ktorzy zarabiaja 7 tys (i to w duzych miastach) a tych ktorzy maja 1000zl(i w stolicy tacy sa).Glupota! bo gdzie takiego delikwenta stac bedzie na utrzymanie rodziny przy takich cenach!! Ludzie opamietajcie sie!!!Ja sie sama utrzymuje w wawie za 1400zl i mi ciezko a co mowic jak ktos ma jeszcze dziecko do utrzymania! Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Ja mam tylko jedno pytanie 04.12.07, 12:11 Rozumiem, ze chleb drozal jak drozala maka, tak? To dlaczego, do ku.wy nedzy, jak maka tanieje, to cena chleba nie spada? Co oni tu pie.dola o innych kosztach? Wczesniej ich nie mieli?! Najzabawniejsze jest to, ze Wy sie tam przerzucacie: winny jest Tusk, winny jest Kaczynski, winny jest Balcerowicz, albo Lepper, a ta cala zgraja siedzi sobie razem na raucie, za Wasze podatki sie obzera, wodke chleje, lewe interesy razem kreca, co jakis czas publicznie na siebie poszczekaja i Wy jestescie zadowoleni. A ja siedze sobie w Belgii, zyje spokojnie, bo wszystko tu jest tansze niz w Polsce, a zarobki kilka razy wieksze, ludzie mili i wyluzowani... Kiedy sie nauczycie, ze Polska polityka to kanal, a obwinianie jednego czy drugiego nie ma sensu, bo to starzy kumple? Dajecie soba manipulowac, wmawia sie Wam patriotyzm, okrada sie w bialy dzien, a Wy dalej: Tusk! Kaczynski! Kwasniewski! Walesa! Nicea albo smierc! Balcerowicz musi odejsc! itd. Zadbajcie sami o siebie i uciekajcie jak najszybciej. Wasze dzieci na to zasluguja! ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Ja mam tylko jedno pytanie IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 04.12.07, 13:51 Spadaj. A Belgia gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Inflacja 3,5 proc.. Zima będzie sroga dla portfel IP: *.chello.pl 04.12.07, 09:09 Ja %^%&%&*e! Czy choć jeden autor artykułów o gospodarce wie co to jest inflacja? JEDEN, chociaż jeden? "Jeden z powodów wysokiej inflacji to drożejąca w tym roku żywność." Jakim cudem wzrost cen żywności może być POWODEM inflacji, może jeszcze wzrost płac w przedsiębiorstwach, co? Powiedzcie wprost iż za inflację odpowiadają głównie - boom kredytów hipotecznych i potrzeby pożyczkowe Polski - czyli deficyt + wpłaty do OFE, a nie ciągle wmawiacie że drogie masło jest powodem inflacji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Nieoczekiwany skok???? 04.12.07, 09:46 wystarczy byc w Polsce 3 dni w roku zeby wiedziec ze inflacja jest bardzo wysoka - skoro wszystko bardzo zdrozalo to chyba k... musi byc wysoka? Ale departament analityczy NBP od paru miesiecy nam wciska kit ze wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Po to by oszukac emrytow. rencistow i budzetowke . 04.12.07, 11:02 > byc wysoka? Ale departament analityczy NBP od paru miesiecy nam > wciska kit ze wszystko jest ok. Wszystko po to by nie pdowyzszac emerytom i rencistom ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odbyt Oto efekty polityki PiSdzielców IP: 62.29.157.* 04.12.07, 09:56 dobrze że te nieudaczniki zostały wywalone na zbitą gębę :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol A co na to specjaliści od cudów?l IP: *.aster.pl 04.12.07, 10:09 Do tej pory było wszystko źle. Przeszkadzała niska inflacja, spadek bezrobocia, znaczny wzost wynagrodzeń. No to teraz będzie inaczej, na wyraźne życzenie małorozwiniętych wyborców, którym wmówiono że jest bardziej wykształconą częścią społeczeństwa. Do nich należą również rezydenci więzień, którzy również widocznie należą do tej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Inflacja 3,5 proc.. Zima będzie sroga dla portfel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 10:24 Głównym powodem rosnącej inflacji jest gwałtownie rosnące rozwarstwienie w dochodach ludności. Ci, którzy nie wiedzą jak przeżyć od pierwszego do pierwszego nie są powodem rosnącej inflacji, a ci co nie wiedzą co robić z nadmiarem pieniędzy są tym powodem. Należy zmniejszyć narastające rozwarstwienie w dochodach ludności przez wprowadzenie nowej tabeli podatku dochodowego od osób fizycznych jak niżej. Pozwoli to również zlikwidować deficyt budżetu państwa. Miesięczny dochód Podatek 1. do 2000 zł 10% 2. od 2001 do 4000 20% 3. od 4001 do 8000 30% 4. od 8001 do 16000 40% 5. od 16001 do 32000 50% 6. od 32001 do 64000 60% 7. od 64001 do 128000 70% 8. od 128001 do 256000 80% 9. od 256001 do 512000 90% 10. powyżej 512000 95% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor1 glupis ze szkoda gadac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 12:03 Kazdy przedsiebiorca gdy ma nadmiar pieniedzy to rozwija firme i tworzy nowe miejsca pracy. I daje prace takim durniom jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: glupis ze szkoda gadac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 12:56 Chciałbym, żeby twoje wypociny i dyrdymałki były prawdą. Niestety prawda jest zgoła inna. Krwiopijcy i ich rodziny żyją w przepychu kosztem ludzi na nich pracujących. Ale do czasu. Potem nie pozostaje im nic innego jak wyjść na ulice, wyciągnąć noże i podcinać gardła wyzyskiwaczom. Tak się zaczynają rewolucje. Moja propozycja ma m. in. na celu ochronienie życia bogaczy. Wystarczy tylko podzielić się trochę z biednymi. Przemyśl to sobie. Co się tobie bardziej opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor1 Re: glupis ze szkoda gadac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:49 Nie uwazam sie za bogacza, ale zyje na wysokim poziomie. Kiedys zaczynalem w pokoju 3x 4 metry. I pracowalem sdam po 12 godzin na dobe. Teraz mam 10 pracownikow i potrzebe szybkiego zatrudnienia kolejnych 2-3, a firma ma 200 m2. Nielatwo bylo o tych pracowników, bo wiekszosc kandydatow byla po prostu niedouczona i/lub leniwa. Tacy potem krzycza najwiecej, jak to sa wyzyskiwani! I mam mnóstwo kolegów krwiopijców/prywaciarzy, ktorzy tez sie rozwijaja i daja prace innym. Noze mozesz wyciagac, ale potyrafisz poprowadzic firme? Umiesz cos w ogole? Czy tez z wiedza i checia do pracy cienko, za to wymachiwac szabelka - ooooo to to wychodzi najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: glupis ze szkoda gadac IP: *.ichf.edu.pl 04.12.07, 16:09 Rozróżniasz, matole, podatek od dochodów osobistych od podatku dla firm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Nie ma problemu IP: *.dialog.net.pl 04.12.07, 10:43 Dopóki pensje rosną szybciej niżinflacja to nie ma żadnego problemu. Poza tym drożeje głównie żywność, a to normalne. W rozwiniętych krajach żywność jest znacznie droższa niżu nas, a pensje jeszcze wyższe. Dzięki temu kupno plazmy to drobny wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Nie ma problemu IP: *.acn.waw.pl 04.12.07, 10:48 Gość portalu: JB napisał(a): > Dopóki pensje rosną szybciej niżinflacja to nie ma żadnego problemu. > Poza tym drożeje głównie żywność, a to normalne. W rozwiniętych > krajach żywność jest znacznie droższa niżu nas, a pensje jeszcze > wyższe. Dzięki temu kupno plazmy to drobny wydatek. Ja tam nie wiem, czy Niemcy to rozwinięty kraj, ale w Normie obok ceny są bardzo podobne do polskich a np. jogurty są tańsze... Plazmy też są tańsze. W Polsce trzeba sfinansować utrzymanie ponad połowy narodu, która NIE PRACUJE, dlatego zarobki niskie, podatki horrendalne i drogi dziurawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Nie ma problemu IP: 195.188.191.* 04.12.07, 10:51 W rozwiniętych krajach żywność jest znacznie droższa niżu nas no nie jest w niektorych wypadkach jest nawet taniej oczywiscie mozesz wyskoczyc z chlebem po 5 zloty i to sie zgadza ale sa dziesiatki produktow tanszych Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 Oj! Nie tylko zima sroga! Inne pory roku tez! 04.12.07, 10:45 Oj! Nie tylko zima sroga! Inne pory roku tez!Tusk doprowadzi kraj do chaosu, a większość społeczeństwa do nędzy. Nie będzie żadnej II Irlandii. Będzie III RP z początku lat 90 -Tuskolandia. Złodziejski biznes przestaje mieć jakiekolwiek hamulce przy tusku. Ostania szansa dla biznesu , aby złupić naród. Ceny wszystkiego wprost szaleją! Biznes uraczy nas ceną 5 zł za litr benzyny pod koniec roku. W tragicznej sytuacji będą Ci, którzy wzięli kredyty hipoteczne na mieszkania i domy. Lada moment będzie krach na rynku....Ceny poszybują w dól, a banki na zabezpieczenie powstałego deficytu zażądają nowych zabezpieczeń finansowych itd.itd. , a jak nie dasz –to bruczek…a mieszkanie pod młotek. Zmywaki pozostaną dalej w Anglii i Irlandii, bo nie będą miały do czego wracać. Ubawiłem się nieźle, jak w wywiadzie Tuska przeczytałem , że realizowany obecnie przez niego liberalizm będzie w przeciwieństwo do wersji z początku lat 90 miał ludzką twarz. Cwaniaku. Dobrze wiesz, że mając w opozycji 166 posłów z PiS - u , szemrane geszefty muszą być dobrze maskowane, żeby nie ujrzały światła dziennego. Pomoże Ci w tym Piterka – pani minister od pierdzenia w stołek, dłubania w nosie i przeglądania się w lusterku. Puszczałeś nawet film instruktażowy o Sawickiej klubowi PO - jak brać, żeby nie wpaść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: Oj! Nie tylko zima sroga! Inne pory roku tez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 10:50 Celnie i kompleksowo to ująłeś. Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 POważna ekipa bierze się za nasze portfele 04.12.07, 10:50 Tusk jest niedoświadczony, za mało twardy (porównajcie co mówił do górników o ich przywilejach i co ostatnio mówił Sarkozy o przywilejach emerytalnych. Sarkozy to facet z jajami, Tusk - facet bez jaj)... Będzie cieżko pod rządami PO i Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Oto skutki rządów PIS-u IP: 195.33.129.* 04.12.07, 11:18 Oto skutki rządów PIS-u Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Po rzadach PiS wskaźniki są znakomite 04.12.07, 11:55 Niestety PO juz zaczyna działania "chłodzące" i sprzyjające korupcji... co odbije się spowolnieniem wzrostu i wyższą inflacją... Zobacz jak giełda zareagowała na zwycięstwo wybocze PO... inwestorzy w panice wyprzedali akcje... wiedzą jacy "fachowcy" się dorwali do władzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Nie wszystkie wskazniki sa dobre jesli sa wysokie IP: 195.33.129.* 04.12.07, 13:40 Nie wszystkie wskazniki sa dobre jesli sa wysokie ale skad ty mozesz o tym wiedziec. NBP pod rzadami PISowczyka Skrzypka nie zrobilo nic aby obnizyc inflacje. Poco nam ten wysoki wzrost skoro polowe z niego zjada inflacja. PS. Sierpniowe spadki na gieldzie przypiszesz oczywiscie PIS-owi czyli jak narazie 1:1 ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Za rzadów PiS inflacja była bardzo niska 04.12.07, 14:38 Przecież wzrost PKB jest realny a nie nomianlny... widać nie wiesz o czym piszesz... PiS znakomicie radził sobie z inflacją. Nigdy w historii Polski nie była tak niska jak za rządów PiS... teraz 3,5% to też nie tragedia... oby tylko PO nie doprowadziło swoimi nieodpowiedzialnymi działaniami w budżetówce do gorszej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Niska inflacja ??? IP: 195.33.129.* 05.12.07, 15:16 Jesli bierzecie na siebie wszystkie wzrosty PKB, płac itp to znaczy ze bierzecie na siebie rowniez wzrost cen mieszkan ;-).W czasie waszych rzadow place wzrosly o powiedzmy 20% a ceny mieszkan o 100% ;-).Swietna polityka nie ma co.Jak chcecie byc odpowiedzialni to bierzcie odpowiedzialnosc za wszystko ;-).No i jak sie teraz czujesz ? Co nam daly te niby wasze "sukcesy" gospodarcze ?! Jak latwo mozna manipulowac danymi. Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Inflacja 3,5 proc.. Zima będzie sroga dla portfel 04.12.07, 11:18 Inflacja jest rzecza naturalna. Dlatego w normalnych panstwach co roku place wzrastaja minimum o wysokosc inflacji. Ale co tam Polska, przeciez kazdego stac na mieszkanie po 10 000/m2 to takie 3.5% to nic ! Wszystko to klamstwo- w RP wcale nie jest lepiej!!! Jest tak samo, bezrobocie, wyzysk itd. Tylko rzad zrobi wszystko by podpompowac wartosc zlotowki - za duzo kapitalu naplywa z zagranicy a oni zamiast sie cieszyc to sie boja !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Homo Sovieticus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 12:09 Czyli "niech państwo mi da, niech państwo za mnie zrobi". Prywatni przedsiębiorcy to nie są złodzieje i wyzyskiwacze. To ludzie, którzy utrzymują państwo i Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Homo Sovieticus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 13:00 Głupszego postu już dawno nie czytałem Kto kogo utrzumuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Homo Sovieticus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 23:12 A jednak, wcale nie taki głupi post. Nie czepiaj się słówek, ja też się nie czepiam. Mam nadzieję jednak, że rozumiesz sens, który chciałem przekazać. Prywatni przedsiębiorcy płacą podatki, płacą pensje swoim pracownikom. Pracownicy pracują na rzecz przedsiębiorcy i również płacą podatki, ale to pracodawcy dają im pracę. Bez tej pracy pracownicy nie zarobiliby na siebie ani na państwo. To miałem na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
podhoretz Inflacja 3,5 proc.. Zima będzie sroga dla portfel 04.12.07, 11:35 Wszyscy piszą że za inflację winna jest drożejąca żywność. A przypadkiem nie przedsiębiorcy, którzy przespali okres przed hossą gospodarczą, a teraz nie mając wolnych mocy przerobowych, są zmuszeni do podnoszenia cen za swoje wyroby. Poczytajcie sobie komentarze gospodarcze na mojeopinie.pl, jest tam kilka ciekawych tekstów na ten temat m.in, choć stylistycznie nie najlepszych (ale to akurat mało ważne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korab Inflacja 3,5 proc.. Zima będzie sroga dla portfel IP: *.wawel.org.pl 04.12.07, 11:42 Jeżeli podaje się opinie o nieurodzaju to chciałbym wiedzieć o ile zmniejszyły sie w tym roku plony pszenicy i innych zbóż o ile zmniejszył się zbiór jabłek. W przeciwnym wypadku podejrzewać będę, że mamy do czynienia z 4 klęskami żywiołowymi, jak za "komuny", tj. wiosną, latem,jesienią i zimą. A może jest to spekulacja. To tak, jak z ceną ropy naftowej - nadchodzi tajfun zamyka się w Zatoce Meksykanskiej 2 - 3 platformy i od razu cena ropy skacze o "kilka dolarów" w górę. Nie jest to poważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor1 Pluliscie na Balcerowicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 12:00 Powtarzaliscie zgoidnym chórem za Lepperem i Mężem Stanu LK ze ma odejsc? No to juz efekt jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Pluliscie na Balcerowicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 13:04 Nie zauważyłem, żeby ktoś pluł na niejakiego Balcerowicza, natomiast wszystkie posty dotyczące tego delikwenta były całkowicie prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor1 Re: Pluliscie na Balcerowicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:51 Wszystkie nie mogly byc prawdziwe bo byly skrajnie odmienne, choc tych wyrazanych przez myslacych ludzi bylo rzeczywiscie mniej. A poza tym Pana Profesora, a nie delikwenta. Tak nie bedziesz mogl napisac nawet wtedy, gdy osiagniesz 1% tej wiedzy co On. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły obserwator Jedyne wyjście - stopy w górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 12:22 O to nie o skromne 25 pkt. Trzeba rozdzielić interesy kredytobiorców od interesów całego społeczeństwa. Nasz kraj rozwijał się bardzo dobrze, kiedy główna stopa procentowa wynosiła 15% i więcej. Czas skończyć z urojonym dobrobytem na kredyt. Inaczej - Argentyna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahha 6,4 PKB - faktycznie, skutek rządów PiSu IP: 212.122.214.* 04.12.07, 12:36 A wzrost inflacji związany jest z ceną ropy. Żywność tanieje. Zdrożała bo musiała wskutek sytuacji na rynkach zbóż głównie. Trudno za takie rzeczy obciążać. Rozumiem że Donald kupi nam zboże taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahah Donek obniżaj akcyzę jak obiecywałeś !! IP: 212.122.214.* 04.12.07, 12:37 Pamiętam debatę z Kaczyńskim, mówiłeś że PiS zabiera ludziom więcej pieniędzy bo podniósł akcyzę w paliwie do dawnej wysokości. Rozumiem że ją obniżysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donek Gwno Ci obniże a nie akcyzę! Obiecanki cacanki... IP: 82.177.10.* 04.12.07, 13:30 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
perculator redaktor czy ekonomia polska zwariowali? 04.12.07, 13:55 w artykule napisano: mniejsza podaz - zwyzka cen (o nabiale) W normalnych ekonomiach jest akurat na odwrot, przynajmniej w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inflacja NBP bezradne w sprawie inflacji IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.07, 13:56 NBP zwlekało z decyzjami aż inflacja wymknęła się kontroli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Stopy 8%, mieszkania po 3000brutto/m2 - Listopad IP: *.chello.pl 04.12.07, 14:53 Listopad 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły obserwator Stopy 18%, mieszkania po 3000brutto/m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:56 Na Śląsku mieszkania na rynku wtórnym są tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Klamstwo!!! IP: *.karolin.pl 05.12.07, 22:24 Typowe klamstwo dla gazety, ktora jest uniofanatyczna - mleko podrozalo nie przez Chinczykow (takie same gadanie, jak to ze w PRL-u nie bylo ziemniakow przez Reagana), ale przez kretynski socjalizm panujacy w UE. Kiedys w Polsce byl wolny rynek i kazdy produkowal tyle mleka ile chcial. Po wejsciu do UE nastal w Polsce socjalizm i mamy kwoty mleczne - czyli Polska nie moze wyprodukowac zbyt duzo mleka, bo bedzie placic kare. Rezultat? Wiekszy popyt (zapotrzebowanie) powoduje wzrost ceny, bo nie wolno wyprodukowac wiekszej ilosci mleka. Zwracam uwage na slowo: nie wolno. Technicznie jest to mozliwe bez problemu, ale nie wolno, bo banda idiotow w Brukseli sie nie zgadza. Zatem: wzrost inflacji, czyli gorszy poziom zycia zawdzieczamy wstapieniu do UE. I pytanie dla zwolennikow UE: prosze podac chociaz 1 kraj (slownie: jeden), w ktorym po wstapieniu do UE nie podrozala zywnosc. Nie ma takiego. UE to potworny biurokratyczny moloch niszczacy gospodarki krajow czlonkowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek_kreska Inflacja 3,5 proc.. Zima będzie sroga dla portfel IP: *.unused.derbynet.waw.pl 09.12.07, 14:07 No nas załatwili! 3,5 proc. czyli tyle, ile wyniesie moja podwyżka w przyszłym roku! By żyło się lepiej. Kiedyś było po równo, potem sprawiedliwie, potem znowu po równo... a jak jest teraz? Tak jak zawsze... Dobrze, że człowiek pracuje w banku i jakoś zarabia, bo kiepsko... Teraz jeszcze biorę udział w konkursie na bankowiec.pl, może coś się uda... Odpowiedz Link Zgłoś