Gość: rydzyk IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 21:53 do filtrowania tego śmiecia używam WebWashera ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Eol Intruzywna my ass IP: 212.69.76.* 17.08.03, 22:22 Z zasady _nie_ korzystam z uslug firm reklamujacych sie w (jak sie to tu ladnie nazywa) "intruzywny" sposob. Jezeli jest to TPSA to niewiele da sie zrobic, ale inni po prostu robia sobie anty-reklame, przynajmniej jezeli o mnie chodzi. Zycze dalszych sukcesow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Intruzywna my ass IP: *.gen.twtelecom.net 17.08.03, 22:47 Zgadza się, taka reklama budzi u mnie bardzo negatywne reakcje. Skutek raczej odwrotny niż oczekiwany przez reklamodawcę. Pojawienie się pełnoekranowej reklamy kojarzy mi się w pierwszej chwili z wirusem, potem widzę logo firmy i już wiem, od czego trzymać się z daleka. Zupełnie nietrafionym pomysłem jest też nadawanie reklam w TV dwukrotnie głośniejszych niż normalny programu. Gdyby nie było tak głośno, reklama przez tych kilka minut spokojnie migałaby na telewizorze. Ale ryczący głos zmusza do szybkiego poszukiwania pilota i natychmiastowego przełączenia na inny kanał... Jacyś amatorzy pracują w tej reklamie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wii Re: Intruzywna my ass IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 01:41 Gość portalu: Czytelnik napisał(a): > Zgadza się, taka reklama budzi u mnie bardzo negatywne reakcje. > Skutek raczej odwrotny niż oczekiwany przez reklamodawcę. ... > amatorzy pracują w tej reklamie... Mam te same odczucia w stosunku do reklam, ale to oznacza tylko ze nie jestesmy "targetem" jak sie to mowi o odbiorcach. My sie nie liczymy. Licza sie ci , ktorzy sie na to zalapuja, a tych niestety jest duzo. Tworcy reklam bazuja glownie na emocjach odbiorcow. Dlatego jest to jesli popatrzec obiektywnie, bezwartosciowy belkot. Wykorzystuje m,in. sie niskie poczucie wartosci (reklamy z uzyciem slow n.p. dla aktywnych, dla kreatywnych itp.), wyzwalanie leku i podsuwanie rozwiazan majacych go zmniejszyc (n.p. teksty "czy Twoje dziecko.."). W polityce jest podobnie, taki za przeproszeniem Leper mowi 3po3, ale trafia w emocje pewnego rodzaju ludzi i sie dobrze sprzedaje. Jest to ogolnie mowiac fachowa manipulacja psychika odbiorcy, ktora przynosi wymierne zyski i poki tak bedzie nie ma szans zeby bylo inaczej. Niestety uciazliwosci i zdenerwowanie oraz negatywne odczucia ludzi zpoza "targetu" sa malo znaczacym skutkiem ubocznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwedzio Re: Intruzywna my ass IP: *.31.14.250.Dial1.NewYork1.Level3.net 18.08.03, 05:39 A ja mysle ze te swinstwa dzialaja na nas nawet jak nas denerwuja. a zreszta, po co na nie patrzyc... piekne ze mozna je prosto zablokowac za pomoca WebWashera lub tez Norton Internet Security. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wii Re: Intruzywna my ass IP: 213.76.10.* 19.08.03, 02:05 Gość portalu: Szwedzio napisał(a): > A ja mysle ze te swinstwa dzialaja na nas nawet jak nas denerwuja. Masz racje, zdenerwowanie to skutek dzialania na nasze emocje(negatywne co prawda ale i tak ktos z tego kase ukreci). Mam pewien pomysl (moze ktos go dopracuje): Powiedzmy wyskakuje pop-up czy cos innego intruzywnego, zapisujemy to do plikow (html, gify, co sie da) i jako zalacznik do maila wysylamy na obojetnie jaki adres mailowy firmy(tylko nie na dzial kontaktow z klientami bo tam automat wysyla standardowe podziekowanie i wrzuca do kosza nasz list) ktora nam to nieproszona wtyka przed oczy. Kiedys tak sie postepowalo ze spamem mailowym, poki spamerzy nie zaczeli sie chowac. W przypadku firm to raczej nie wchodzi w gre. Zawsze maja jakies adresy (dyrekcja czy inne dzialy, obojetnie, moze kilka naraz dla pewnosci). Przysla n.p. 200 kilo na nasz ekran, odsylamy 200 kilo spowrotem. Oczywiscie nie zachowujemy sie intruzywnie i piszemy uprzejmie w mailu "dziekujemy za przeslane dane, ale ich nie zamawialismy i oddajemy spowrotem, zyczymy sukcesow itd." Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunch Re: Intruzywna my ass IP: *.tulane.edu 18.08.03, 01:56 Gość portalu: Eol napisał(a): > Z zasady _nie_ korzystam z uslug firm reklamujacych sie w (jak > sie to tu ladnie nazywa) "intruzywny" sposob. Jezeli jest to TPSA > to niewiele da sie zrobic, ale inni po prostu robia sobie > anty-reklame, przynajmniej jezeli o mnie chodzi. Zycze dalszych > sukcesow. ================================================================ Zgadzam sie - nie znosze firm, ktore usiluja cos wciskac praktycznie "na sile" (czyli w "intruzywny" sposob...)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkolomacieju Re: Reklama w internecie: zmierzch bannerów i co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.03, 22:28 agresywna forma reklamy ludzkiej glupoty sa posty kozy z wielkiej brytFanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Reklama w internecie: zmierzch bannerów i co IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.08.03, 22:29 Lista dyskusyjna FORUM@szlachta.org.pl jest prowadzona w języku polskim. Powstała z myślą o popularyzacji szeroko rozumianej kultury, tradycji i historii szlachty Rzeczypospolitej Obojga Narodów, a także współczesnych spraw szlacheckiego środowiska, genealogii i heraldyki polskiej szlachty. Adresatami i uczestnikami listy FORUM jest szlachta, spadkobiercy tradycji Rzeczypospolitej, osoby wywodzące się z polskich rodzin szlacheckich lub po prostu zainteresowane tym tematem. Członkami FORUM są osoby zamieszkałe w Polsce i poza jej granicami. Warto podkreślić, że wśród członków są również znani polscy historycy, genealodzy i heraldycy, którzy służą pomocą. Ciekawe opinie, burzliwe dyskusje, interesujące informacje - pragniemy by to wszystko znalazło się na naszej liście FORUM. Zapraszamy do wzięcia udziału w dyskusji i wzbogaceniu jej. Członkowie listy FORUM dumni są z tego, że dobre maniery, kurtuazja i gotowość do bezinteresowanej pomocy cechują ich listę dyskusyjną. * Na liście nie porusza się bieżących tematów politycznych. * Zabrania się również używania wulgarnego języka, uwłaczania, szkodzenia, czy wprowadzania w błąd innych uczestników. * Wszystkie listy są podpisywane pełnym imieniem i nazwiskiem autora (listy anonimowe są zakazane) * Zabrania się wysyłania listów zupełnie niezwiązanych z tematem listy. Podobnie niemile widziane są listy komercyjne, reklamówki i tzw. "spam". Wysyłanie reklam lub komunikatów jest możliwe wyłącznie po uprzednim i każdorazowym uzyskaniu zgody opiekuna listy. * Pliki graficzne (załączniki) przesyłamy jeśli:a) są małe (do 100 kB) i b) są w formacie .jpg (.jpeg) lub .gif. Pliki w formacie np. CorelDraw (.cdr) są dla większości Forumowiczów nieczytelne * Pliki tekstowe (załączniki) przesyłamy w formacie .rtf (Rich Text Format), bowiem można je dzięki temu odczytać na prawie każdym edytorze tekstu (w przeciwieństwie do plików .doc) * Bezwzględnie zakazane jest przesyłanie jako załączników - plików niezwiązanych z tematem dyskusji Osoby, które nie zastosują się do powyższych zasad - zostaną wydalone z listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIII DARMOWE DOŁADOWANIE KOMÓRKI!! www.sylcia.prezes.com IP: 195.205.11.* 17.08.03, 22:50 zobacz to WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM WWW.SYLCIA.PREZES.COM KKK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red wyłączcie activeX i mega baner juz was niebedzie męczy IP: 217.153.5.* 17.08.03, 23:05 znajdziecie to w opcje internetowe/zabezpieczenia /poziom niestandarowy. Odpowiedz Link Zgłoś
melbort Re: wyłączcie activeX i mega baner juz was niebed 18.08.03, 08:19 Gość portalu: red napisał(a): > znajdziecie to w opcje internetowe/zabezpieczenia /poziom > niestandarowy. dzięki red, wyłączył się nawet baner w gadu-gadu :-)) jak to zrobić żeby nie pojawiał się komunikat "activeX jest ustawiony na poziom niestandardowy i strona może wyświetlać się nieprawidłowo"? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antympk WWW.MPKLUBLIN.PRV.PL 17.08.03, 23:48 dobry firewall i wiekszosc reklam to tylko puste bilae plamy, albo w ogoel ich nie ! precz z pop'up i pop'under - wkurzaja mnie najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Norton Internet Security... IP: *.bluebull.com 18.08.03, 10:09 ...oprocz firewalla i antywirusa ma jeszcze m. in. funkcje wylaczania reklam.... dla mnie ten program (lub inny podobny) to mus... Odpowiedz Link Zgłoś