mikolaj.plank 29.01.08, 13:20 Tylko spróbujcie. Tu akurat Donek może im na luzie kazać spadać na drzewo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sokolasty Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu 29.01.08, 13:21 Od osiemnastu miesięcy nie potrafią scalić dwóch pewnych kont jednej znanej mi osoby, przez co jej składki na OFE nie wpływają. I oni chcą podwyżek? Za co? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu 29.01.08, 13:23 Nie mogą dostawać więcej podwyżek niż dają emerytom-czyli co trzy lata-20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirius Re: Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu IP: 212.160.172.* 29.01.08, 14:46 to jest ostatnia grupa zawodowa której dał bym podwyżki nie potrafią wyprostować błędów od lat siedzą tam pewnie na kierowniczych stanowiskach ludzie po 40-50 lat bez kompletencji potrzebnych do zarządzania takim molochem nie krytykuje ich wieku tylko po wynikach mogę wyobrazić sobie burdel tam panujący nie potraifią mi przelać skladki za 08/2003 a w odpowiedzi napisali że pokryją to z nadpłat z innych miesięcy jakich k.... nadpłat przecież mój pracodawca nie przelewa im więcej niż potrzeba a jeżeli nawet tak się zadziało to nie powinno to pokrywać takiej dziury Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu 29.01.08, 13:26 A może by tak zacząć likwidować ZUS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu IP: 193.110.99.* 29.01.08, 13:44 jak to było ? najpierw uszczelnić system, a potem dawać dodatkowe pieniądze ? pozdr, mi ps. a te składki co zginęły to już znaleźli, a ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu 29.01.08, 13:50 One wcale nie zginęły... Po prostu nie są jeszcze wprowadzone (od prawie 12tu lat!!!) :D Przecież ten cały ZUS to jedna wielka kpina. Nie wiem ile dziesiątków tysięcy ludzi tam pracuje (spotkałem się z różnymi szacunkami od 1 do 50 tysięcy), ale to jest armia ludzi, która przekłada pieniądze z kieszeni jednych obywateli do kieszeni drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustawo-dawca A kto wymysla zasady IP: *.zus.pl 29.01.08, 14:36 przekładania tych pieniędzy? Pomyśł nad tym... Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: A kto wymysla zasady 29.01.08, 15:04 Drogi pracowniku ZUSu. Ja nie mam pretensji o to że chcecie podwyżki. Ja mam pretensje, że w ogóle jesteście zatrudnieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Odpowiedz sobie na pytanie: IP: *.zus.pl 29.01.08, 15:09 czy ze swoich dovhodów utrzymałbyś dziadków ,a - być może - i rodziców, którzy sa juz na emeryturze? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Odpowiedz sobie na pytanie: 29.01.08, 15:12 Nawet pomijając fakt, że zabieraliście im przez 40+ lat 45% zarobków to tak. Wystarczy, że przestaniecie zabierać mi moje 45% zarobków. Na tym dilu byłbym i tak do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twój pracodawca "drogi" pracowniku ZUS IP: *.n4u.krakow.pl 29.01.08, 15:59 Drogi pracowniku ZUS, co robisz w godzinach pracy na forum? PS. Zanim zadasz mi to samo pytanie- odpowiadam: prowadzę swoją działalność i sam wyznaczam sobie godziny pracy. PS 2. Może ktoś sprawdziłby Twoje IP i wywalił cie z roboty. Nie po to płace składki i podatki (tak- jestem twoim pracodawcą), żebyś w czasie pracy siedział sobie na necie i udzielal sie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu IP: *.106.192.213.cable.satra.pl 02.03.08, 07:39 i ciekawe kto przejąłby ten cały burdel???? może masz propozycję??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:51 nie napiszę co o tym myślę, musiałbym nabluzgać Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu 29.01.08, 14:17 Ok, zgadzam się na podwyżkę, ale niech najpierw oddadzą pieniądze oszukanym matkom w latach 1999-2001 z własnej kieszeni i nie z odsetkami, ale włącznie z odszkodowaniem, bo w tym czasie te pieniążki mogły bardzo dużo zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek11 Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 14:19 Pomyślcie - czy kasjerka w sklepie decyduje o cenie towaru ? Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu 29.01.08, 14:27 ha armia pań która wysyła różne papiórki miedzy sobą za nasze składki wybudowali sobie gmaszyska gdzie siedzi jedna osoba w okienku i łaskawie przyjmuje petentów a często kolejki są spore ,czepiają sie 20 gr ale duże sumy niektórym umarzają lub tak jak ostatnio nie wpisują itd itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torun Re: Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu IP: *.chello.pl 29.01.08, 14:46 a w torunskim ZUS-ie istnieje hotel dla pracownikow. Rozne rzeczy sie tam dzieja, mozna nocke spedzic z lalunia, niektorzy panowie dyrektorzy wogole tam mieszkaja, a swoje chalupy wynajmuja i biora kase. Oczywiscie za media w "hotelu" nie placa. A kto placi? Pan placi i pani placi i ty takze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu IP: *.chello.pl 29.01.08, 14:55 A ja mam koleżankę, która pracuje w ZUS-ie i zachowuje się jak ofiara sekty, jak opowiada o "firmie" to w samych superlatywach, jakby jej mózg wyprali. Studiujemy razem...turystykę, bo ponoć w ZUS- ie o awans (czyli ze 120 zeta podwyżki) łatwiej z "wyższym", nie ważne jakim, może być AWF, tak twierdzi ta dziewusia. Ona w ogóle uważa, że robi karierę, a jak opowiada o systemie obsługi petentów, to głos się jeży na głowie - wyobraźcie sobie dwudziestoparoletnią gó..arę wrzeszczącą na siwego pana, bo źle wypełnił druczek. Ona mówi, że ludzi trzeba trzymać krótko, bo tylko wtedy wzbudza się respekt. I żeby się bali, przepraszali, że żyją, tak ogólnie ludzie są dla ZUS-u, a nie na odwrót. Kariera w ZUS-ie jest dobra dla ludzi, których cieszy ludzkie nieszczęście, tak wnioskuję z jej wypowiedzi i zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty,anty,anty Re: ZUS należy natychmiast zlikwidować!!! Złodzie IP: 82.146.248.* 29.01.08, 14:37 Ja jestem emerytem,ZUS przelewa mi emeryturę na posiadane konto w PKO BP, w którym to PKO BP ZUS też ma konto.ZUS najpierw przelewa moją emeryturę do Rejonowego Urzędu Poczty a ten z powrotem na moje konto PKO BP-Pytanie czemu ZUS nie przelewa bezpośrednio mojej emerytury tylko korzysta z pośrednictwa Poczty.Przecież zarówno ja jak i ZUS mamy konto w tym samym banku tj.PKO BP. ??????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Z jakiej racji? IP: *.chello.pl 29.01.08, 14:45 Przecież klasyczny urzędas ZUS-u to biurw(a) z kawusią na stole i wiecznie niezadowoloną miną. Uprzejmość i cierpliwość to cechy im zupełnie obce, do tego postawa roszczeniowa i obraza na cały świat, jak to oni/one ciężko pracują na chwałę narodu. W łbach się poprzewracało. 3 x tak dla podwyżek dla pielęgniarek, lekarzy i nauczycieli. 10 x nie dla podwyżek dla pań z ZUS-u, wiernych propagatorek "akcji brzuszek" (odbieranie kobietom w ciąży świadczeń) i antytalentów informatycznych (papier, "pieczuntka", "dugopis" - tak, komputer -nie). Odpowiedz Link Zgłoś
lukasblazej Re: Z jakiej racji? 29.01.08, 14:48 czuje sie urażony, w ZUS nie pracuja same panie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japa Re: Z jakiej racji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 15:08 Niech te biurwy najpierw zaplaca z wlasnej kieszeni koszty tysiecy procesow przed sadami pracy! Ponad 30 procent spraw wygrywaja ubezpieczeni bo ta zlodziejska instytucja robi wszystko aby ludzi okrasc. Ile nas wszystkich kosztuja te procesy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syczak hołocie z ZUS całkiem sie we łbach poprzewracało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 14:49 za malo zarabiają ? to niech znajdą lepszą pracę, gdzie dostaną wiecej pieniedzy za głupotę, opie..nie sie i nierobstwo z ktorego słyną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coss Re: hołocie z ZUS całkiem sie we łbach poprzewrac IP: *.bsi.bytom.pl 29.01.08, 15:37 Ja bym na ich miejscu bardzo uważał. Takie żądania... heheh naród się pod...rrrwi spali im kilka ekspozytur, to się żądań odechce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly ZUSman Re: hołocie z ZUS całkiem sie we łbach poprzewrac IP: *.lucent.com 29.01.08, 16:35 znalzlo i odeszlo. ponad polowa moich znajomych rzucilo prace w ZUS i wyjechalo albo odeszlo do innych branz. wiekszosc pracownikow to albo studenci (dzieci starych pracownikow) albo starzy pracownicy - nie ma za duzo 25-35 latkow - Ci byli na tyle zdoli, ze zdolali sie wyrwac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: hołocie z ZUS całkiem sie we łbach poprzewrac IP: *.toya.net.pl 23.02.08, 21:37 Ale dupek z ciebie, ciemnoto jedna jak nie masz pojecia -to się nie wypowiadaj. Oj,widać tę słomę wychodzącą z butów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japa Spadac na drzewo a nie podwyzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 15:01 Tlum niekompetentnych bab w zlodziejskiej i aroganckiej instytucji. Na drzewo a nie do kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly ZUSman pracowalem w ZUS IP: *.lucent.com 29.01.08, 15:25 ta srdenia placa to bajka. chyba, ze bierzemy pod uwage oddzialy w warszawie - tam zawsze byly wieksze pieniadze dla pracownikow (bo niby zycie w Wawie drozsze). ja po 5 latach pracy jako informatyk i duuuuzych walkach o podwyzki mialem 1500 brutto. wielu moich znjomych mialo 1100 po takim samym okresie pracy. problem w tym, ze jak idzie "zamarazanie plac i podwyzek" to ZUS jest budzetowka, a jak idzie o podwyzki w budzetowce to ZUS przestaje byc "budzetowka" - tak dotej pory byl ZUS byl traktowany przez rzad, kazdy o tym wie kto pracowal w ZUS :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly ZUSman i jeszcze jedno ... IP: *.lucent.com 29.01.08, 15:30 ... zapomnialem dodac, ze znalem osoby, ktore przepracowaly ponad 10 i wiecej lat i pensje mialy na poziomie 1800 PLN brutto... a dla tych co pisza - zlikwidowac ZUS - co po tym jak zlikwidujesz ? kto sie tym zajmie obsluga tego wszystkiego ? poza tym... mozecie nie wierzyc ale system operacyjny w ZUS dziala dalej na NT 4.0 (!!!) (nie pisze o transakcjach rozliczeniowych i obliczaniu emerytur itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: i jeszcze jedno ... 29.01.08, 15:43 Obecnych emerytów spłacić z budżetu (tak, to by wymagało czasowego podniesienia podatków - początkowo prawdopodobnie o te nieszczęsne 45%). Niedoszłym emerytom oddawać sukcesywnie pieniądze. I wszystkim powiedzieć - róbcie co chcecie. Chcecie składać pieniądze na emeryturę w ubezpieczalniach? Róbcie to. Chcecie kupić sobie samochód na kredyt i nową plazmę? Róbcie to. Tylko później nie płaczcie, że nie macie za co żyć. Oczywiście, że ci, którzy obecnie są w wieku 40-65 lat byliby w najgorszej sytuacji. Ponieśliby oni najwyższy koszt takiej zmiany. Można by im pomóc konwertując ich składki ZUS na możliwość odpisania kwoty od podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coss Re: i jeszcze jedno ... IP: *.bsi.bytom.pl 29.01.08, 15:51 > a dla tych co pisza - zlikwidowac ZUS - co po tym jak zlikwidujesz ? > kto sie tym zajmie obsluga tego wszystkiego ? Obsługą czego wszystkiego? Co ty bredzisz? Widać, że praca ci zamieszała w łepetynie... Co miesiac z konta pracodawca mój będzie odprowadzał określona przepisami kwotę do mojego funduszu emerytalnego. I już. I koniec. Gdzie tu miejsce na wrzód, w którym do niedawna (pseudo)pracowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly ZUSman Re: i jeszcze jedno ... IP: *.lucent.com 29.01.08, 16:32 emerytura to jedno. a co zrobisz jak w juz skonczysz podstawowke i pojedziesz robic na budowie i Ci reke upier... ? z emerytury bedziesz zyl ? ZUS to nie tylko emerytury ale i renty i inne ubezpieczenia. to jest wlasnie to "wszystko" o czym nie masz pojecia zlikwidowac to nie problem , gorzej jest co w zamian. ktos tam pisal, ze sami ludzie beda decydowac na co przeznacza pieniadze, czy na plazme cyz emeryture. 70% spolecznstwa kupi plazme, a ze za 20 lat nie bede mieli co jesc ? wyjda na ulice i wywalcza - przeciez skoro teraz mozna wyjsc i rozwalic pare samochodow to pozniej tez sie da... i kto za to bedzie placic ? te madre 30% co odlozy... pseudo-pracowalem - w kazdej dzialce znajdziesz takich co pracuja i pseudopracuja. gdyby nie moj zapal do pracy i wiara, ze cos zmienie - w moim oddziale dalej uzywali by zeszytow do ewidencji korespondencji i inncyh wnioskow, ktore wplywaly - zwlaszcza tak bardzo lubiane "wnioski o niezaleganiu". Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: i jeszcze jedno ... 29.01.08, 16:44 A niby dlaczego mają "wywalczyć"? Przecież to czysty układ - my wam nie zabieramy, a wy troszczycie się o siebie. Jeśli te 70% urządzałoby sobie pikiety? A niech robią. Chcą malowniczo umierać z głodu w centrum miast? Ależ proszę bardzo. Chcą robić zadymy (wyobrażasz sobie 65latków z koktailami mołotowa?) - od tego jest policja aby utrzymywać porządek. A co do przykładu z rentą. Przecież można ubezpieczyć się od NNW. Można czy nie? To o co chodzi? I jeszcze co do emerytur - nawet dziś (po reformie) jeśli ktoś umrze w dzień po przejściu na emeryturę to jego pieniądze w magiczny sposób "wyparowywują". Co jest skandalem ^2. Zważywszy, że średni wiek życia mężczyzny jest w okolicach 65 lat to wychodzi na to, że przeciętnie każdy z nas (mężczyzn) będzie płacił przez 40 lat składki po czym wyciągnie kopyta. I najlepsze jest to, że jego spadkobiercy najprawdopodobniej nie zobaczą nawet złamanego grosza z tych pieniędzy które jakoby sobie odkładał na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
bbbiu11 Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu 29.01.08, 15:33 po co ini w ogóle tam pracują, kiedy czegoś potrzebujesz odwołują się do systemu i same nie potrafią niczego zrobić. Wysłać na Madagaskar do uprawy ziemniaków Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna.natalia Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu 29.01.08, 15:50 jak pracownikom ZUS jest żle to przecież mogą się przekwalifikować.Ja bardo chętnie mogę iść do pracy w ZUS!Mało jest lekarzom,górnikom,prawnikom a przecież to są grupy które nie mają tak mało Jak chcecie ile zarabiają zwykli zjadacze chleba to wystarczy ,szukać pracy w Łodzi . Na produkcji , w zakładach Pracy Chr.i handlu tutaj nikt sie nie upomina , bo jak sie upomni to już nie ma pracy.Tu nie ma Związków Zawodowych które martwią sie o robola.Ja też mam mało!!To czy jednoosobowy strajk coś da !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... ZUS przegina IP: 64.124.166.* 29.01.08, 22:55 i tak za dużo zarabiają. Będą starjkowa o 30 zł to już kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Pracownicy ZUS też są już gotowi do protestu IP: *.toya.net.pl 23.02.08, 21:42 czytam wypowiedzi internautów i jestem w szoku.Nie dość ,że ignoranci ,to jeszcze bezpodstawnie złośliwi.Cały jad skierowany na instytucję a nie organ ustawodawczy - ZUS nie stanowi prawa,niestety musi je egzekwować-zrozumcie! Odpowiedz Link Zgłoś