Dodaj do ulubionych

Centralwings ciągle na minusie

IP: 89.100.177.* 26.02.08, 22:59
nie ma sie co dziwic - Centralwings to najmniej wiarygodna tania linia
lotnicza. odwolują sobie loty jak chce, nie dbają zbytnio o swoich klientów...
Obserwuj wątek
    • Gość: code Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.toya.net.pl 27.02.08, 10:02
      dobrze im tak mogli nie wynosic sie z Łodzi
    • Gość: ernesto-travel.pl Centralwings ciągle na minusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 10:04
      Jak maja nie bankrutowac...? Dostaje prosbe o wycene 50 osob,
      wysylam do Centralwings i do wizzaira. Wizzair odpowiada tego samego
      dnia. Central po 10 dniach, kiedy juz sprzedalem grupe... I do tego
      jest o ok. 40/80 eur drozszy do wizzaira. Fakt, laduja w Pyrzowicach
      a nie w krakowie, ale 50 osob razy 80 eur to 4000 eur a mnie autobus
      do Pyrzowic po grupe kosztuje 500 zl. Idioci po prostu
      • Gość: Flight Simulator Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.vumc.nl 27.02.08, 10:13
        Panowie spokojnie!!
        Niewidzialna reka rynku zrobi swoje :)
        "Niedobory pilotow" - szkolenie do 'zamrozonej' (pilot bez
        mozliwosci 'dowodzenia' samolotem) licencji zawodowej, najtaniej
        kosztuje ok. 150 tys zl.
        Ktorego mlokosa po maturze albo po studiach stac na cos takiego!???
      • Gość: Tomek Eksperymenty robienia taniego przewoznika ... IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 27.02.08, 10:14
        przez drogiego zawsze konczyly sie klapa. Polska akurat tu nie jest
        wyjatkiem.
        • lucusia3 Re: Eksperymenty robienia taniego przewoznika ... 20.04.08, 17:08
          Patrz Germanwings.
          Tyle tylko, że LOT sam sobie robi konkurencję, a także marnotrawi niemiłosiernie pieniądze. Ta firma nie działa jak firma, tylko jak gospodarstwo partyjne zawsze aktualnie rządzącej partii. Nikt tam nie zatrudnia powyżej sekretarki fachowaca (a i co do sekretarek nie jestem pewna).
    • Gość: Jarek_jan Koszty, koszty, koszty IP: *.arrow.uk.net 27.02.08, 10:29
      Jak firma rezygnujaca z tanszych lotnisk oraz biura w Lodzi moze funkcjonowac na wolnym rynku. Przeniesienie firmy zawsze jest olbrzymim kosztem i ma tylko wtedy sens, jesli sie koszty redukuje a nie mnozy. 90% profesjonalnej kadry znajacej firme od powstania juz pracuje w innych firmach, czasem u konkurencji. Siatka polaczen od poczatku konstruowana wadliwie. Przykladem nierentowne polaczenia do niemiec czy pomysl z lotami do Lizbony za 99zl :))
      • yavorius Re: Koszty, koszty, koszty 27.02.08, 10:47
        Poza tym, że lotów do Lizbony za 99 zł nie ma...
    • gelimer I dzięki Bogu! Już nie będę musiał się bać, że w 27.02.08, 10:43
      ostatniej chwili się dowiem od biura podróży, że to furmanką Centralwings mam lecieć na wakacje.
    • Gość: latający Re: Centralwings ciągle na minusie IP: 86.156.205.* 27.02.08, 10:46
      uprawiaja manipulacje. sprzedaja bilety po cenach promocyjnych a
      potem odwołują loty i klient jest zmuszony do akceptacji innego -
      zaproponowanego terminu. a wiadomo, ze taki zaproponowany termin nie
      zawsze pasuje. Wtedy klient na wlasny koszt przebukowuje lot na
      bardziej odpowiedni termin. Sporo to kosztuje. Wstretna manipulacja.
    • Gość: habibi Centralwings ciągle na minusie IP: *.crowley.pl 27.02.08, 10:58
      CUDA
    • Gość: marekuss Centralwings ciągle na minusie IP: *.bsk.vectranet.pl 27.02.08, 11:02
      Juz czwarty miesiąc oddaja mi pieniadze za bilet. zmienili godzine odlotu i
      nawet mnie nie poinformowali, przypadkowo zobaczylem ze jest inna godzina no i
      mieli mi zwocic kase, do tej pory nie wplynela, chociaz uparcie twierdza ze
      wyslali. Teraz zostalo mi tylko pozwać ich do sadu
      • Gość: Ewelka Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.autocom.pl 27.02.08, 19:47
        Nie do sądu, ale do Urzędu Lotnictwa Cywilnego- od razu zapłacą :)
    • Gość: habibi Centralwings ciągle na minusie IP: *.crowley.pl 27.02.08, 11:03
      cuda
      73 -65 daje 73
      Tak na prawde to było to 8 mln
      Przy poprzedniej Łódzkiej ekipie zrobili 65 mln strat przez 2 lata
      Każdy dzień z dwoma siedzibami generował potworne straty a
      fachowośc specjalistów z Łodzi (duze tradycje i znajomośc branży
      lotniczej)będzie się jeszcze odbijac czkawka przez następny rok.
      Trzeba było zobaczyc na własne oczy siedzibe zarządu w łodzi (plus
      20 toyot avensis) żeby sie przekonac jak sobie radzi tania linia
      • Gość: DJ Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.08, 11:27
        Nie za bardzo wiem czy śmiejesz się z byłej ekipy czy ją chwalisz... Gramatyka i
        logiczność Twojej wypowiedzi pozostawiają wiele do życzenia.
        Problemem Centralwings jest to, że niedługo po jej założeniu stała się częścią
        rozgrywki politycznej i ambicji zakompleksionych włodarzy. Rzeczą chorą jest
        rzeczywiście utrzymywanie dwóch siedzib... z których z jednej - tej łódzkiej -
        systematycznie zabierano pracownikom nawet komputery stacjonarne... po czym
        dziwiono się, że wydajność pracowników wciąż spada i spada. Smutne to... ile
        zakompleksiona "warszawka" (przez warszawkę rozumiem NIE rdzennych warszawiaków
        ale tych przyjezdnych, pochodzących zwykle z Kiernozi Dolnej) może zrobić żeby
        mieć wszystko u siebie, pod swoją kontrolą.
    • Gość: WelcomeToHell Gó*niany management niech wraca do LOTu IP: *.era.pl 27.02.08, 11:04
      LOT też długo nie polata z tymi swoimi cenami i procedurami :)
      ZERO kreatywnego MYŚLENIA. Olali nawet czartery do atrakcyjnych miejsc...
    • Gość: kielarpa@gazeta.pl Aer Lingus to nie Ryanair!!!!!!! IP: 83.70.179.* 27.02.08, 11:09
      Tak sie sklada,ze pracuje dla Aer Lingusa, aktywnie i na pelen etat
      i GWARANTUJE Pnu prezesowi,ze ani zaloga, ani zarzad, a jeszcze
      bardziej Komisja Europejska, nigdy nie pozwola na polaczenie sie z
      Ryanairem.
      To nie byloby nawet polaczenie tylko wykupienie akcji Aer Lingusa
      chytrymi sztuczkami przez Ryanaira, ktory zgromadzil ich troche
      ponad 30% i raczej nie uda sie mu kupic wiecej.
      Roznica polega na tym, jaka istnieje pomiedzy koszula wyprodukowana
      w Europie a ta z Chin. Koszula jes, da sie nosic, ale tylko przez
      jakis czas.
      Przed jakimkolwiek wychwalaniem Ryanaira, bardzo prosze o przyjzenie
      sie uwazniej kulisom i warunkom pracy w tych liniach. Pracownicy
      Biedronki maja jak w niebie!!! Mam kolezanke stewardesse i kolege
      pilota, nie do pozazdroszczenia.
    • Gość: kiotano Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.me.entel.pl 27.02.08, 11:30
      Jest to najmniej wiarygodna tania linia. Ze względu na połączenie WAW-MAN zdarza
      mi sie korzystać z ich usług. Spoznienia, ostatnio zdarzyło mi sie, pojawic na
      lotnisku w Wawie, gdzie okazalo sie ze samolot na ktory mam bilet wlasnie
      odlecial. Nie poinformowane mnie o zmianie godziny lotu. Dodam, ze samolot
      wylecial w srodku nocy. To zwykle oszustwo, wyludzenie pieniedzy.

Pani w informacji w ramach pocieszenia zaserwowala mi informacje, zebym sie nie
      martwila, bo w poprzednim tygodniu przetrzymali na lotnisku grupe 100 osob, bo
      nie bylo samolotu i nikt nawet nie przyszedl do klientow z CW. Notorycznie maja
      problemy.
    • Gość: Muchos Gracias Pożal się Boże Zarząd i oto wyniki IP: *.gprs.plus.pl 27.02.08, 12:32
      Tą firmą przecież zarządza urzędnik z Ministerstwa, którego jedyne
      doświadcczenie biznesowe przed objęciem stanowiska prezesa to była
      znajomość z jednym z prezesów Lotu - wszyscy wiedzą z którym. Skąd
      ten biedak ma wiedzieć jak zarządzać linią lotniczą? On jest taki
      sam mądry jak i cały związkowy zarząd Lotu. Ale podobno już
      niedługo oni wszyscy razem mają odlecieć do ciepłych krajów, może
      nawet jeszcze przed końcem tego tygodnia.
      • Gość: emkar Re: Pożal się Boże Zarząd i oto wyniki IP: *.aster.pl 27.02.08, 20:39
        Czy to samosprawdzająca się przepowiednia? Trzymam kciuki, bo mamy jedną polską tanią linię lotniczą i przez rozgrywki na górze nie możemy konkurować z zagranicznymi przewoźnikami. Szkoda.Tym bardziej, że nasz NARODOWY przewoźnik też sobie nie radzi...
        Co do pracowników-super-specjalistów z Łodzi to przejrzałem parę artykułów z zeszłego roku i najbardziej ich wychwalają w Łodzi... Tylko tam mają zaufanych dziennikarzy... Śmiechu warte.
        Jedynym ratunkiem jest prywatyzacja, inaczej nadal będzie żonglowanie milionami państwowych pieniędzy.
    • Gość: marcin Centralwings ciągle na minusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 10:55
      I ja nimi lece w maju tego roku.....Trochę się boję bo awarie im sie zdarzają
      dośc często :)
    • Gość: ziomek Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.acn.waw.pl 17.06.08, 01:34
      no coz jak sie robi takie promocje cenowe dla swoich klientów to nie dziwi mnie
      to. Ale dzieki temu mam tani bilecik do lizbony <yupi>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka