Gość: Andrzej IP: 89.100.177.* 26.02.08, 22:59 nie ma sie co dziwic - Centralwings to najmniej wiarygodna tania linia lotnicza. odwolują sobie loty jak chce, nie dbają zbytnio o swoich klientów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: code Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.toya.net.pl 27.02.08, 10:02 dobrze im tak mogli nie wynosic sie z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernesto-travel.pl Centralwings ciągle na minusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 10:04 Jak maja nie bankrutowac...? Dostaje prosbe o wycene 50 osob, wysylam do Centralwings i do wizzaira. Wizzair odpowiada tego samego dnia. Central po 10 dniach, kiedy juz sprzedalem grupe... I do tego jest o ok. 40/80 eur drozszy do wizzaira. Fakt, laduja w Pyrzowicach a nie w krakowie, ale 50 osob razy 80 eur to 4000 eur a mnie autobus do Pyrzowic po grupe kosztuje 500 zl. Idioci po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flight Simulator Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.vumc.nl 27.02.08, 10:13 Panowie spokojnie!! Niewidzialna reka rynku zrobi swoje :) "Niedobory pilotow" - szkolenie do 'zamrozonej' (pilot bez mozliwosci 'dowodzenia' samolotem) licencji zawodowej, najtaniej kosztuje ok. 150 tys zl. Ktorego mlokosa po maturze albo po studiach stac na cos takiego!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Eksperymenty robienia taniego przewoznika ... IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 27.02.08, 10:14 przez drogiego zawsze konczyly sie klapa. Polska akurat tu nie jest wyjatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Eksperymenty robienia taniego przewoznika ... 20.04.08, 17:08 Patrz Germanwings. Tyle tylko, że LOT sam sobie robi konkurencję, a także marnotrawi niemiłosiernie pieniądze. Ta firma nie działa jak firma, tylko jak gospodarstwo partyjne zawsze aktualnie rządzącej partii. Nikt tam nie zatrudnia powyżej sekretarki fachowaca (a i co do sekretarek nie jestem pewna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek_jan Koszty, koszty, koszty IP: *.arrow.uk.net 27.02.08, 10:29 Jak firma rezygnujaca z tanszych lotnisk oraz biura w Lodzi moze funkcjonowac na wolnym rynku. Przeniesienie firmy zawsze jest olbrzymim kosztem i ma tylko wtedy sens, jesli sie koszty redukuje a nie mnozy. 90% profesjonalnej kadry znajacej firme od powstania juz pracuje w innych firmach, czasem u konkurencji. Siatka polaczen od poczatku konstruowana wadliwie. Przykladem nierentowne polaczenia do niemiec czy pomysl z lotami do Lizbony za 99zl :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Koszty, koszty, koszty 27.02.08, 10:47 Poza tym, że lotów do Lizbony za 99 zł nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer I dzięki Bogu! Już nie będę musiał się bać, że w 27.02.08, 10:43 ostatniej chwili się dowiem od biura podróży, że to furmanką Centralwings mam lecieć na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latający Re: Centralwings ciągle na minusie IP: 86.156.205.* 27.02.08, 10:46 uprawiaja manipulacje. sprzedaja bilety po cenach promocyjnych a potem odwołują loty i klient jest zmuszony do akceptacji innego - zaproponowanego terminu. a wiadomo, ze taki zaproponowany termin nie zawsze pasuje. Wtedy klient na wlasny koszt przebukowuje lot na bardziej odpowiedni termin. Sporo to kosztuje. Wstretna manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habibi Centralwings ciągle na minusie IP: *.crowley.pl 27.02.08, 10:58 CUDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekuss Centralwings ciągle na minusie IP: *.bsk.vectranet.pl 27.02.08, 11:02 Juz czwarty miesiąc oddaja mi pieniadze za bilet. zmienili godzine odlotu i nawet mnie nie poinformowali, przypadkowo zobaczylem ze jest inna godzina no i mieli mi zwocic kase, do tej pory nie wplynela, chociaz uparcie twierdza ze wyslali. Teraz zostalo mi tylko pozwać ich do sadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelka Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.autocom.pl 27.02.08, 19:47 Nie do sądu, ale do Urzędu Lotnictwa Cywilnego- od razu zapłacą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habibi Centralwings ciągle na minusie IP: *.crowley.pl 27.02.08, 11:03 cuda 73 -65 daje 73 Tak na prawde to było to 8 mln Przy poprzedniej Łódzkiej ekipie zrobili 65 mln strat przez 2 lata Każdy dzień z dwoma siedzibami generował potworne straty a fachowośc specjalistów z Łodzi (duze tradycje i znajomośc branży lotniczej)będzie się jeszcze odbijac czkawka przez następny rok. Trzeba było zobaczyc na własne oczy siedzibe zarządu w łodzi (plus 20 toyot avensis) żeby sie przekonac jak sobie radzi tania linia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.08, 11:27 Nie za bardzo wiem czy śmiejesz się z byłej ekipy czy ją chwalisz... Gramatyka i logiczność Twojej wypowiedzi pozostawiają wiele do życzenia. Problemem Centralwings jest to, że niedługo po jej założeniu stała się częścią rozgrywki politycznej i ambicji zakompleksionych włodarzy. Rzeczą chorą jest rzeczywiście utrzymywanie dwóch siedzib... z których z jednej - tej łódzkiej - systematycznie zabierano pracownikom nawet komputery stacjonarne... po czym dziwiono się, że wydajność pracowników wciąż spada i spada. Smutne to... ile zakompleksiona "warszawka" (przez warszawkę rozumiem NIE rdzennych warszawiaków ale tych przyjezdnych, pochodzących zwykle z Kiernozi Dolnej) może zrobić żeby mieć wszystko u siebie, pod swoją kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToHell Gó*niany management niech wraca do LOTu IP: *.era.pl 27.02.08, 11:04 LOT też długo nie polata z tymi swoimi cenami i procedurami :) ZERO kreatywnego MYŚLENIA. Olali nawet czartery do atrakcyjnych miejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielarpa@gazeta.pl Aer Lingus to nie Ryanair!!!!!!! IP: 83.70.179.* 27.02.08, 11:09 Tak sie sklada,ze pracuje dla Aer Lingusa, aktywnie i na pelen etat i GWARANTUJE Pnu prezesowi,ze ani zaloga, ani zarzad, a jeszcze bardziej Komisja Europejska, nigdy nie pozwola na polaczenie sie z Ryanairem. To nie byloby nawet polaczenie tylko wykupienie akcji Aer Lingusa chytrymi sztuczkami przez Ryanaira, ktory zgromadzil ich troche ponad 30% i raczej nie uda sie mu kupic wiecej. Roznica polega na tym, jaka istnieje pomiedzy koszula wyprodukowana w Europie a ta z Chin. Koszula jes, da sie nosic, ale tylko przez jakis czas. Przed jakimkolwiek wychwalaniem Ryanaira, bardzo prosze o przyjzenie sie uwazniej kulisom i warunkom pracy w tych liniach. Pracownicy Biedronki maja jak w niebie!!! Mam kolezanke stewardesse i kolege pilota, nie do pozazdroszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiotano Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.me.entel.pl 27.02.08, 11:30 Jest to najmniej wiarygodna tania linia. Ze względu na połączenie WAW-MAN zdarza mi sie korzystać z ich usług. Spoznienia, ostatnio zdarzyło mi sie, pojawic na lotnisku w Wawie, gdzie okazalo sie ze samolot na ktory mam bilet wlasnie odlecial. Nie poinformowane mnie o zmianie godziny lotu. Dodam, ze samolot wylecial w srodku nocy. To zwykle oszustwo, wyludzenie pieniedzy. Pani w informacji w ramach pocieszenia zaserwowala mi informacje, zebym sie nie martwila, bo w poprzednim tygodniu przetrzymali na lotnisku grupe 100 osob, bo nie bylo samolotu i nikt nawet nie przyszedl do klientow z CW. Notorycznie maja problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muchos Gracias Pożal się Boże Zarząd i oto wyniki IP: *.gprs.plus.pl 27.02.08, 12:32 Tą firmą przecież zarządza urzędnik z Ministerstwa, którego jedyne doświadcczenie biznesowe przed objęciem stanowiska prezesa to była znajomość z jednym z prezesów Lotu - wszyscy wiedzą z którym. Skąd ten biedak ma wiedzieć jak zarządzać linią lotniczą? On jest taki sam mądry jak i cały związkowy zarząd Lotu. Ale podobno już niedługo oni wszyscy razem mają odlecieć do ciepłych krajów, może nawet jeszcze przed końcem tego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emkar Re: Pożal się Boże Zarząd i oto wyniki IP: *.aster.pl 27.02.08, 20:39 Czy to samosprawdzająca się przepowiednia? Trzymam kciuki, bo mamy jedną polską tanią linię lotniczą i przez rozgrywki na górze nie możemy konkurować z zagranicznymi przewoźnikami. Szkoda.Tym bardziej, że nasz NARODOWY przewoźnik też sobie nie radzi... Co do pracowników-super-specjalistów z Łodzi to przejrzałem parę artykułów z zeszłego roku i najbardziej ich wychwalają w Łodzi... Tylko tam mają zaufanych dziennikarzy... Śmiechu warte. Jedynym ratunkiem jest prywatyzacja, inaczej nadal będzie żonglowanie milionami państwowych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Centralwings ciągle na minusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 10:55 I ja nimi lece w maju tego roku.....Trochę się boję bo awarie im sie zdarzają dośc często :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Centralwings ciągle na minusie IP: *.acn.waw.pl 17.06.08, 01:34 no coz jak sie robi takie promocje cenowe dla swoich klientów to nie dziwi mnie to. Ale dzieki temu mam tani bilecik do lizbony <yupi> Odpowiedz Link Zgłoś