dep2 21.03.08, 08:57 Hmm....Golf III z 2005 roku, ciekawe spostrzeżenie. Profesjonalizm pełną gębą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Eugen Re: "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:04 W wyborczej na temat samochodów i ich importu nie było jeszcze ani jednego rzetelnego artykułu. Golf III z 2005 - pełny profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Golf III z 2005 to rarytas!:)to nie dziwie sie ze 21.03.08, 09:05 u nas jest drozszy! Toz to wyprodukowany model auta ktore od kilku lat juz nie bylo produkowane! Fachowi dziennikarze motoryzacyjni (i obiektywni) to podstawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD Golf III, model Ręczna Robota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:09 Golf III rocznik 2005, model Ręczna Robota Nic dziwnego, że taki drogi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Golf III, model Ręczna Robota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 09:23 Jakby ktos wiedzial o takiej "trojce" z 2005 roku, najlepiej z silnikiem 4.2 V8 to chetnie kupie :D hehe. Skad wy informacje biezecie??? to juz nawet propaganda nie jest :D xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vhjmk Re: Golf III, model Ręczna Robota IP: 217.147.104.* 21.03.08, 09:47 Ponoć w Chinach ciągle jest produkowany na ich rynek. No ale art jest o samochodach z UE :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Golf III, model Ręczna Robota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 10:18 Trójka nie jest tam produkowana. Ale produkują wciąż Jettę - Golf II sedan po nieco uwspółcześniającym liftingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Golf III, model Ręczna Robota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 10:20 w testach zderzeniowych zapewne wychodzi na 35 gwiazdek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aq U nas tańsze z cofniętym licznikiem IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 09:05 cofa się licznik z 300tys. km na 100tys. i samochód do nabywcy i co tu można porównywać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugen Re: U nas tańsze z cofniętym licznikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:10 A w ogóle to g... prawda. Wszedłem na mobile_de i A4 można nawet w dieslu kupić za mniej niż 10 tyś euro, czyli jakieś 37 tyś zł. Co wg ceny podanej przez tego dziennikarzyna, jest 10 tyś zł taniej. Ręce opadają jak się nawet nie chce sprawdzić w 3 min przez net ile stoją auta w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pam Re: U nas tańsze z cofniętym licznikiem IP: *.subscribers.sferia.net 21.03.08, 09:11 w Kanadzie za przekrecenie licznika idzie sie do paki na 5 lat. U nas wychodzi ze sa tansze bo licznik zrobil ze starego dziada nowke. Samochod moze tez byc kradziony, po wypadku i bedzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afgsaf Re: U nas tańsze z cofniętym licznikiem IP: 217.147.104.* 21.03.08, 09:49 Do tego u nas jak ktoś sprzedaje to jest dopiero wyjebołek, ledwie się kupy trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLPOT Oczywiscie ze tansze bo........................... IP: *.subscribers.sferia.net 21.03.08, 09:09 w Polsce dokladaja do tego interesu. Ja kupilem Golfa III 2006, 15 tys km za 29 tys zl ale nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Oczywiscie ze tansze bo...................... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 09:25 ze co kupiles????? w meksyku juz nawet garbusow nie produkuja. chyba ze gdzies jest jakas manufaktura to jeszcze uwierze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfvbs Re: Oczywiscie ze tansze bo...................... IP: 217.147.104.* 21.03.08, 09:49 No - podobno w chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misieg "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:25 Tak, tańsze w Polsce bo: 1. sprowadzone z Niemiec lub Holandii za małe pieniądze , z przebiegami rzędu 300 tys. a potem po "korekcie" przebiegu sprzedawane , 2. z powodu wyprzedania samochodów w gorszym stanie i z duzymi przebiegami na rynku NIemiec i Holandii pozostały samochody droższe i w lepszym stanie technicznym niż te które możemy kupić w Polsce. Ja osobiście wolę kupić trochę drożej w Niemczech lub Holandii ale w dużo lepszym stanie niż te w Polsce (choć pewnie i u nas trafiają się rodzynki, ale nie udało mi się na takiego trafić - po prostu mamy mniejszy rynek samochodów używanych kupionych jako nowe w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 09:26 szukalem w polsce :) co pojechalem z ktoryms "rodzynkiem" na diagnostyke - to mnie przerazenie ogarnelo. Wyszukanie auta w DE zajelo mi tydzien. Zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: 217.147.104.* 21.03.08, 09:54 Ja już po 3 razach nauczyłem się rozróżniać z czym na diagnostykę nie ma po co jechać :D I jeszcze powstała definicja NIE BITY: to nie składany z dwóch lub więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 10:03 nie bity a klepany :) hehe :) jak by nie patrzec - zadnego auta w PL nie kupie :) nawet jesli mialbym zaplacic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfgsdfsg Re: "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: 217.147.104.* 21.03.08, 09:53 Ad.2. Wiesz, można sprowadzić auto w dobrym stanie za to droższe i próbować go u nas sprzedać ale on i tak jest dość drogi więc niebardzo jest jak dołożyć marżę i zarobić. Można więc przywieźć rzęcha, którego niemiec z radością pozbędzie się z podwórka za 100E, trochę go upiększyć, wyczyścić, cofnąć licznik o 300tys. i nabić taką samą marżę jak w przypadku drogiego. Inwestycha mniejsza, zysk ten sam. No i w polskim, niebogatym społeczeństwie łatwiej sprzedać taniego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: 212.125.240.* 21.03.08, 09:27 Taaaak, ado tego jeszcze 5 letnie auto eksploatowane na polskich drogach a na niemieckich czy holenderskich, to tez pewnie zadna roznica ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: 2002 ? czy to pisał debil czy prowokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:32 samochody w polskich salonach są 25 % droższe niż w niemczech. dla porównania zapraszam na strony np. audi.pl i audi.de sprawdzcie droższe modele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: 2002 ? czy to pisał debil czy prowokator IP: 217.147.104.* 21.03.08, 09:56 I prawie 100% droższe niż w USA :/ to bardzo interesujące. Dotyczy to również europejskich marek. Ciekawe jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max audi A4 z 2002 w anglii mozna kupic IP: *.113.91.74.plusnet.pte-ag2.dyn.plus.net 21.03.08, 09:32 za 20-25tys zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DHGF65J6U7 "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: 212.106.18.* 21.03.08, 09:33 POPATRZMY NA SAMOCHODY NOWE KTÓRE NP. W NIEMCZECH NADAL SĄ LEPIEJ WYPOSAŻONE I MAJĄ LESZPE PARAMETRY TECHNICZNE NIŻ KUPIONE W SALONIE W RP!!WYPSOAŻENIE STANDARTOWE JEST BOGATSZE...NO I JEDNAK ROCZNY SAMOCHÓD SPROWADZONY Z NIEMIEC O OKOŁO 30-40 % JEST MNIEJ WYEKSPLOATOWANY NIŻ ROCZNY UŻYWANY W NASZYM KOCHANYM KRAIKU NAD WISŁĄ!!GŁWÓNA PRZYCZYNA DROGI I JAKOŚĆ PALIW..NIEOSZUKUJMY SIĘ ZATANKOWANY DISEL ROPĄ W NIEMCZECH CHODZI LEPIEJ I MNIEJ TRUJE NIŻ ZATANKOWANY W POLSCE..A NIBY KLAKIERY=RZECZNICY KONCERNÓW=ZŁODZIEJI W POLSCE MÓWIĄ,ZE STANDART PALIW SPRZEDWANYCH NIE DOBIEGA OD TYCH NP. W NIEMCZECH!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: sponsorowany kłamliwy artykulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:38 kolejny z serii zachęcających Polaków do kupowania w salonach samochodów 25 % droższych niż na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koval Re: "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:17 "Nie odbiega od normy" - z mojego doświadczenia wychodzi, że to jest mniej o jakieś 200 km na zbiorniku. Przykład - zatankowałem w niemczech mojego PUGA 106 do pełna przejechałem 900 km w trasie (po autostradzie) jak zatankuje w Polsce to 650 (pomarańczowa lampka się zapala) - 700. No i jakiś taki mocniejszy jest na tej niemieckiej benzynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:43 Nie wiem skąd ludzie biorą dane do takich artykułów. W lipcy 2007 kupiłem w Niemczech Audi A6 3.0 TDI (automat skóry nawigacja) z przebiegiem 34.000 km, wyprodukowanym w 10.2006. Zapłaciłem (łącznie z opłatami 158.000 PLN. Taki sam pojazd (nowy) w salonie kosztuje 260.000 PLN, używany z podobnym przebiegiem u dealera ok. 190.000 ( w czasie kiedy kupowałem swój). A teraz czytam, że to się nie opłaca! Ci wszyscy eksperci i analitycy rynku są po prostu "boscy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: 217.147.104.* 21.03.08, 09:58 No bo się nie opłaca. W Twoim przypadku nieopłaciło się aż na 32 tys. Zauważ, że to NIE TOBIE ma się opłacać :P O to w tym idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIS polonez caro z 2007 IP: *.fbx.proxad.net 21.03.08, 09:45 ciekawe czy u nas tanszy czy na Zachodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asgf w kiepskim stanie technicznym?? IP: 217.147.104.* 21.03.08, 09:46 Napiszę tak: wolę auto 12-letnie niemieckie niż 8-letnie jeżdżące cały czas po Polsce. Dlaczego? Bo tam są lepsze drogi oraz bo niemcy auta porządnie serwisują w ASO. Dla nas to ciągle za droga usługa. Na przykład przywiozłem golfa, 200tys. przebiegu, zachowywał się jak nówka. Przejechałem nim 30tys. w Polsce i rozskrzypiało się w nim wszystko... Był piękny, teraz to już jest wyje*bołek. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: w kiepskim stanie technicznym?? 23.03.08, 00:42 Gość portalu: asgf napisał(a): > Napiszę tak: wolę auto 12-letnie niemieckie niż 8-letnie jeżdżące > cały czas po Polsce. Dlaczego? Bo tam są lepsze drogi oraz bo niemcy > auta porządnie serwisują w ASO. Dla nas to ciągle za droga usługa. > Na przykład przywiozłem golfa, 200tys. przebiegu, zachowywał się jak > nówka. Przejechałem nim 30tys. w Polsce i rozskrzypiało się w nim > wszystko... Był piękny, teraz to już jest wyje*bołek. No bos kupil auto na granicy zlomu!kazdy szanujacy sie Niemiec wie o tym ze trzeba sprzedawac auto po przebiegu max 200 tys,potem zaczyna sie to co u ciebie niezaleznie od drog(to rowniez wplywa,ale nie w takim stopniu jak myslisz).Nie bylbym tez pewien co do prawdziwosci pokazan stanu licznika;))).Ja znam ludzi jezdzacych meskami powyzej pol miliona km i sobie chwala!a Golfa mozna w buty wsadzic i wogole VW,to auto z nazwy juz dla plebsu,zawieszenie jakbym na taborecie siedzial i wogole szajs dla gowniarzy ,bueee!. - zamienie poczucie humoru na powod do smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel RP Bzdury IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 09:56 Ile dziennikarz dostał od firm sprzedających samochody?? Wiem doskonale i nie musze tego sprawdzać że większość Polaków jak sprzedaje auto używane to ma ono ukryty defekt albo inne nieoczekiwane kłopoty dla potencjalnego właściciela. Na Zachodzie jak ktoś sprzedaje to powodem jest zwykła chęć zmiany samochodu- bo się zarobiło więcej. Niestety w Polsce takiego motywu sprzedaży można szukać ze świeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Bzdury IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 10:08 sprzedalem ostatnio jedno z aut informujac o wszystkich usterkach o ktorych wiedzialem :) Kupujacy byl zachwycony ze szczery jestem...i dziwil sie "po co pan to wszystko opowiadasz, przeciez na tym inny by mnie naciagnal". na diagno nie wyszlo nic wiecej niz powiedzialem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eldenor "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.08, 10:04 No No... panowie to pewnie taki składak GOLF III rok produkcji u pana "X" w stodole z 3 innych golfów z 2005 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: automatic Re: "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.08, 10:10 Ciekawe kto sprzeda mi w RP 2 lub 3 - letni samochod, a jezeli juz to za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew95 Re: "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.chello.pl 21.03.08, 16:56 Sprzedam Ci 3 1/2- letniego Golfa V 1.4 FSI z bogatym wyposażeniem z potrąceniem 32% zużycia od ceny nowego. Pełna książka serwisowa, przejechane 60 tys km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrygas "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.171.20.74.edial.pl 21.03.08, 10:20 Tylko, że w Polsce wszystkie używane samochody niezależnie od rocznika mają po 170-180 tys. km przebiegu, wszystko "kręcone" Odpowiedz Link Zgłoś
sojomail jedna uwaga 21.03.08, 10:31 auto z zagranicy - jezeli sobie sam sciagniesz bezposrednio od pierwszego wlasciciela (nie zaden turecki komis) - bedzie miec niekrecony licznik, bedzie miec ciut lepsze wyposazenie (ostatnio wyposazenie w PL sie poprawilo) ale co najwazniejsze bedzie dosyc duze prawdopodobienstwo ze auto nie jest wyrabane (dziury) i nie zarniete (jak po polskim kierowcy). nawet jakbym mial dorzucic 5 tysiecy do focusa, wole kupic w szwajcarii taki samochod niz od polskiego wlasciciela. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: jedna uwaga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 10:34 dokladnie i nie inaczej :) popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: jedna uwaga IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.03.08, 11:22 Szwajcaria nie jest w UE. Dochodzi cło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: jedna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:02 Szwajcaria jest na umowie preferencyjnej - cło wynosi 0% Odpowiedz Link Zgłoś
dwojcik1978 "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE 21.03.08, 10:34 Bo to firma, która robi zestawienia dla firm ubezpieczeniowych do odszkodowań. Zaniżają ceny celowo, żeby oszukać swoich klientów. Niedawno miałem wypadek i jak dostałem odszkodowanie to mi się płakać chciało. Zaproponowałem ubezpieczycielowi, że jeśli znajdą mi w tej cenie identyczny samochód, to ja zrezygnuję z odszkodowania, a oni mi kupią ten samochód. Opłaty biorę na siebie. Okazało się, że "nastąpiła pomyłka przy naliczaniu odszkodowania" i dopłacili jeszcze odrobine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Jedno wielkie klamstwo IP: 92.8.249.* 21.03.08, 11:05 jesli ktos pojedzie np. do niemiec i kupi audi a4 za 57tys zl, to przeplaci przynajmniej o jakies 25 tysiecy, wiec panowie dziennikarze zapraszam do wizytacji niemieckich stron internetowych a dopiero potem zachecam do pisania bzdur i robienia ludziom wody z mózgu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi Re: Jedno wielkie klamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:51 heh nieźle się uśmiałem czytając o tych zachodnich cenach. Może ta różnica polega na tym, że na Zachodzie wszystkie auta mają bogate wyposażenie? To dość prawdopodobne, że porównując ceny tego samego modelu z Polski i z Niemiec nie wzięto pod uwagę różnic w wyposażeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Jedno wielkie klamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:10 To nie to. Po prostu gros samochodów używanych w Poslce, nie tylko sprowadzanych, ma cofane licnziki, czasem tuszowane kolizje. Kupuje Mietek u Mahmuta tanie siedmioletnie Audi A6 z przebiegiem 320 tysięcy kilometrów (po takim aucie tego nie widać), robi "korektę" na 180 (oczywiście 99% autobaną do kościoła), ewentualnie dorobi scheckheft i sprzedaje "igła lalkę" w normalnej cenie - na pytanie jak mu się opłaca dobry wóz tak tanio sprzedawać odpowie, że ma dojścia i wyrywa super okazje od porządnych Niemców. Klient wierzy, bo woli się łudzić, że faktycznie trafił na rodzyna czy inną bakalię, zamiast zapłacić dwa tysiące euro drożej za "nieokazję". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:11 faktycznie coraz mniej opłaca się kupić sprowadzone auto, ale obserwuję wśród znajomych sprowadzających używki, że coraz częściej sprowadzają samochody nie na sprzedaż w całości ale na części, po sprowadzeniu po prostu auto jest rozbierane i jest to bardziej opłacalne, więc nie ma obawy że wszystko co sprowadzone będzie jeżdziło po drogach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.lanet.net.pl 21.03.08, 11:19 z UE ciągle taniej!!! Artykuł do bani. Poza tym kręcenie liczników w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton g.wniana gzeta kreci lody i w polityce i w autach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:38 i myśli ze głupie ludziska zawsze będą jej wierzyć ;-DDDDDDD Napiszcie jeszcze, że plastikowy ConDonek jest lepszy od Angeli Merkel i Sarkozyego NO BO CHODZI pod ICH dyktando. Do czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.baltmixt.ru 21.03.08, 12:17 Eurotax i wszystko jasne. To banda debili ktorzy biora najnizsze ceny na rynku - czyli zlomu powypadkowego i sprzedaja jako wiarygodna informacje - wielokrotnie przy kupowaniu samochodu 3-5 letniego, w dobrym stanie potwierdzonym przez kolege mechanika (odrzuca 70-90% wystawianych na sprzedaz aut, w zaleznosci od marki) oraz w serwisie, ceny aut byly zawsze wyzsze o okolo 10-15%. W ubezpieczalniach uzywaja ich tabel do wyceny aut i zawsze sa tansze o okolo 15-20% od ceny zakupu. To jest ich uklad z ubezpieczalniami i dlatego wg nich u nas jest taniej. Tansze sa tylko rozbitki i zlomy ledwo jezdzace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: front242 Klamstwo goni klamstwo! IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.08, 12:25 Audi z 2002 roku mozna miec w niemczech za 9-10.000 euro czyli 35.000 zlotych.przyklad:www.autoscout.de/Details.aspx?id=vw1rxfjjdhry Golfa III z 2005 roku nie kupi sie nawet za milion euro.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc "GP": używane auta u nas tańsze niż w UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:28 Takie sytuacje zdarzają się po masowym imporcie.W Polsce można kupić niektóre chińskie towary taniej niż w Chinach.W USA też bywają tańsze towary niż w krajach ich pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo ja też, ja też, ja też 21.03.08, 12:46 chcę golfa III z 2005 . Bo one wychodziły tylko na polski rynek, i dlatego istnieją. Panie redaktorze- jestem przeciw aborcji, bo wyskrobani zostali nie ci co trzeba. Szkoły stoją otworem dla dziennikarzy i............lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś